Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Bryan zakopuje Kane'a, chociaż tego typu mecz nie pasuje do obecnego WWE więc w niego wątpię,

Przecież w "obecnym WWE" tego typu mecz miał już miejsce.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Co by nie mówić, to pas U.S. dla Bladego jest niemal idealnym rozwiązaniem. Nie dość, że Szajbus wypromuje Vince'owe Srebro, to jeszcze tytuł będzie go trzymał z dala od main eventów i pogoni za Złotem. Chciałoby się zakrzyknąć za Faustem: "trwaj chwilo!" :D

Jak dla mnie Brock koniecznie na Summerslam na Danielsona po pas. Bo aktualnie w WWE nie ma heela na feud z Bryanem.

Wg mnie Koziołek powinien najpierw pojechać BuuuTistę, a dopiero później dostać Lesnara. Dajmy mu choć troche nacieszyć się tym Złotem :wink:

Nie licze tutaj Braya, bo nie widzę sensu go podkładać. Ale WWE samo sobie winne tak killersko rozpisując Daniela na WM.
)

Gdyby Bray wyszedł zwycięsko z feudu z Cena (czyt. pojechał go ponownie na najbliższym PPV, co jest tak prawdopodobne jak to, że A.J Lee zniknęła z TV, bo wsiadła w pierwszy samolot i leci do Szczecina, jak tylko usłyszała, że miałbym na nią ochotę :D ) to walka z Danielem o pas byłaby naturalnym następstwem, skoro Wyatt czysto pojechał Koziołka na Royal Rumble.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   431
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Co raz bardziej rozbudowują move set Setha Rollinsa za co duży plus, ale po face turnie można się tego było spodziewać.

Propsy dla JBL za wspomnienie o zdobyciu mistrzostwa świata w snookerze przez Marka Selbiego.

Warto wspomnieć też o tym, że 3 Brytyjczyków ma pasy. Sheamus, BNB i Pagie, kiedyś chyba na łamach AM rozmawiano o możliwości powstania stajni, w której mieliby być właśnie Wade, Sheamus i Drew McIntyre. Związku z planowanym heel turnem rudego może się tego doczekamy.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

@Jeffrey, prawie taka sama stajnia była w WWE 12 (prócz wyżej wymienionej trójki był tam jeszcze Regal), nie wydaje mi się, żeby zrobili coś podobnego, bo zaraz pojawiłyby się głosy, że kreatywni nie mają swoich pomysłów i muszą kopiować z gier. Chociaż sam pomysł jest w porządku i chętnie zobaczyłbym taką stajnię, jeszcze zamienić pas US na pas European i będzie miodzio :D.

Swoją drogą w ogóle nie przekonuje mnie postać Kane'a. Po jego powrocie w masce w 2012 był wiarygodny, ale teraz tego nie kupuję. Po tym wszystkim co zrobili z jego gimmickiem (faceturn w Team Hell No i zmiana w komediową postać (to akurat było fajne, bo dostawaliśmy masę zabawnych segmentów), potem krótki powrót do "zwykłego" Kane'a na okres feudu z Wyattem i zmiana w Corporate Kane) jakoś nie mogę się przekonać, że nagle przypomniało mu się, że jest demonem. Niby starają się to wytłumaczyć magiczną maską, po której założeniu Kane staje się potworem, ale to też jest słaby wątek i wolałem, kiedy maska była jedynie symbolem, a nie głównym składnikiem przemiany Kane'a.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Daniel Bryan pokazał trochę charakteru, jak odniósł się do Jasia podczas swojego proma. Wyluzował nam chłopak na tym szczycie. Już się tak nie spina za mikrofonem. Takie drobne smaczki, kiedy schodzą ze swojego proma reagując na zachowanie publiki, to cecha wielkich mówców. I nie, nie mówię, że Bryan już takim jest, ale jakiś progres zanotował. Tylko te "Yes'y" się faktycznie gdzies zagubiły, a już na pewno jest ich zdecydowanie mniej. Ciekaw jestem, jak to ugryzie WWE. To, że Daniel nie sprezentuje im wartościowych historii, kiedy będzie na szcycie, wiedziałem przed jego title-runem (co notorycznie powtarzałem w AM, a feud z Kanem to potwierdza). On zawsze będzie stąpał po cienkim lodzie, a każdy zjadliwy pomysł na nowego mistrza może być wprowadzony szybko w życie. Dragon może mieć tak, jak Punk, kiedy miał pierwszy raz złoto. Niby paradujesz z tym pasem, ale nie jesteś najważniejszy.

Evolution notorycznie przeganiane przez mocarne Shield, niesnaski w dywizji kobiet, uwalenie Bryana przez Kane'a, tańczenie Rose'a przy walce Swaggera, i zapowiedź serii walk Ruseva z Langstonem. Ostatnie najciekawsze. Jestem ciekaw za kim pojdzie WWE. Jeszcze niedawno krzyczelibyśmy w ciemno Big E, teraz wiele wskazuje na wyższość Rosji/Bułgarii. Marne RAW.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Druga walka Evolution z Shield jakoś kiepsko mnie grzeje. Udała im się pierwsza walka i druga też będzie pewnie dobra. Problem w tym że to będzie odgrzewany kotlet. Wyattów z Shield też nie chciało mi się oglądać po ich pierwszej walce. Jeżeli chcą mnie zainteresować tą walkę to potrzebują ciekawej stypulacji. Bójka na zapleczu tak ciekawa że zaciekawił mnie interweniujący Finlay.

Z początku myślałem że to wielkie żółte coś na Raw to debiut Schoopa... Na chwilę obecną Adam Rose to osoba pokroju Emmy czy Xaviera Woodsa w głównym rosterze. Skończy się na pierwszym PPV.

Czy Alicia Fox odchodzi? Z wyglądu niczego sobie więc ogłaszam stratę dla dywizji kobiet ^^

Szkoda że Daniel musi odejść przez kontuzję. Mam nadzieję że nie skończy to się odebraniem pasa, bo to będzie pogrzebanie Bryana. Tym większa szkoda, ponieważ Buried Alive Match z Kanem mógłby być ciekawy, a tak Payback wygląda narazie cholernie kiepsko (chyba że wróci Punk jak rok temu, przecież gala w Chicago ^^)

Znowu Tarcza z palcem w dupie potrafi rozwalić Evolution. Kiepsko to wszystko wygląda jak młodzi sobie tak radzą. Main Event Bootisty z Romkiem? Czuję zapach drewna ale mimo wszystko spoko.

Jim Duggan został wykorzystany w najlepszy sposób jak mogło to zrobić WWE. Mała reklama Legends House + konfrontacja z Laną (no chyba nie z tym gościem w gaciach :twisted:) Już myślałem że Jasiu zapewnił młodemu czarnemu push, a tak naprawdę wbiegł tylko po to żeby dostać po mordzie.

Dlaczego Last Man Standing ma kończyć story Braya z Ceną? Nie dość że stypulacja słaba to jeszcze będzie to kolejny Handicap przeciwko Jaśkowi.

Shield terminatorzy teraz kilka razy bardziej od Daniela na WM'ce.

Dzisiejsze Raw było słabe i tyle w tym temacie.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Słaba tygodniówka, w której mało było momentów wartych obejrzenia. No bo Duggan promujący Legends House to nie jest nic ciekawego, nawet jak wbija tam Rusev. Cóż, jak jest niska oglądalność domu legend, to trzeba było zrobić lepszy program a nie takie dno.

Nattie poczuła się pokrzywdzona potraktowaniem jej obrazu, ale chyba nie oglądała odcinka do końca, bo Brie jednak bardziej się lała z jej twórczości.

Daniel dostał solidny oklep od Kane’a na zapleczu i po raz kolejny Stefcia nic o tym nie wie? Bryana ostatnio więcej nie ma niż jest, przez cofani już tak mu nie kibicują, Dopóki nie odwali czegoś takiego jak na Wrestlemanii to Yes-owanie może nie wrócić do takiego poziomu jak wcześniej.

Evolution przez całą galę uciekało przed tarczą, a Batista jako jedyny pokazał jaja i zgłosił się żeby walczyć z Romkiem. Oczywiście czysto się to nie skończyło, a Tarcza wyszła na hiper terminatorów rozwalając całą bandę nasłaną przez Stefcię.

28054889252fa02dfba372.jpg

Ostatnio dużo się mówiło o podniesieniu statusu IC title po unifikacji głównych pasów. Jakoś nie zauważyłem, żeby cokolwiek się zmieniło na lepsze i ten pas dalej jest dla midcarderów. Najlepsza szansa na podniesienie znaczenia tego pasa prawie do rangi byłego WH to danie go Johnowi Cenie i doprowadzenie do unifikacji z US(który jest obecnie tylko balastem dla wrestlerów).

Jeśli chodzi o pas div to zaciekawiłyby mnie tylko feud Paige z Natalyą jako heelem lub Laylą(jeśli przestanie być tancerką), reszta div się nie nadaje, nie licząc AJ, która jest na urlopie.

Przespali też trochę najlepszy moment na walkę Cesaro vs Bryan, bo Evolution jest zajęte Shield, a Kane miał już 1 walkę, która powinna wystarczyć, bo i tak nic więcej nie wyciągną już z tego niezależnie od stypulacji.

Moment gdzie Bryan odpychał się nogą jak Kane ciągnął go po ziemi był na bardzo niskim poziomie, a późniejsza pomoc sanitariuszy uświadomiła mnie w przekonaniu, że ten feud jest tak dobry jak zdolności aktorskie Brie Belli.

Rusev zapewne zakończy swoje wygrywanie na Big E.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Nie ma to jak pod szyldem "best for business" zniechęcać ludzi do Bryana kisząc go w beznadziejnym feudzie, nie dając mu walczyć w ringu. Ludzie znajdą sobie nowych bohaterów a dragonowi kiedy będzie już prawie obojętny odbierzemy pasik i odsuniemy gdzieś tam ho ho na bok, bo to nie federacja chciała go wypromować a ludzie...

Storyline'y na RAW powoli zaczynają pleśnieć, noo może oprócz Shield vs evolution które z każdą galą robi prawie tą samą rozpierduchę... ale miłą dla oka :) ktoś ogląda jeszcze rodzinkę z jaśkiem? Ruseva? Trudne sprawy Coltera?

Skoro jeszcze nikt tego nie zaczął to może ja spróbuję... a więc panie i panowie, proszę o uwagę, czas zacząć kolejne spekulacje na temat rzekomego powrotu CM Punka kierując się lokalizacją organizowanego Payback. Albo AJ Lee? :D

• Reputacja:   6

Przydałyby się jakieś 4 "pewniaki" na payback, bo mam zamiar obstawić u buka:D. Póki co jest pewna wygrana Bryana. Do tego Paige dostanie jakąś cieniarę i też wygra. Później Ceasaro kontra ktośtam też wygrana. Wyattów z Jasiem i Evolution z Shield wyniki już tak pewnie nie są niestety:<.

W ostatnim czasie można zauważyć, że proma Bryan są bardziej naturalne i co najważniejsze - poważne. Nie rzuca nam już suchawymi żarcikami na temat Huntera tylko przekazuje to, co ma do przekazania. Operacja=kolejna przerwa? Czy też może kontynuowanie programu z Kejnem w szpitalu i finał na Payback?

Dzisiejszy kącik div rozrósł się do niebotycznych, jak na tę dywizję rozmiarów:

Alicia Fox - wtf? :D Za bardzo nie chce mi się rozmyślać, co miał oznaczać ten szał złości, wygłądało to trochę jakby Fox była pod wpływem alkoholu i nie kontrolowała swojego zachowania.

Natalya - jej notoryczne ośmieszanie na mnie podziałało już dawno dawno temu, może przynajmniej sturnuje i zrobi dobrą walkę z mistrzynią na PPV.

Brie Bella pozwala sobie na wiele w stosunku do szefowej, a Stefka pewnie zemści się za to na Bryanie.

Layla wstępuje w związek z Fandango - jedyna zaleta tego posunięcia (dobrze dobrane słowo) to fakt, że wreszcie coś dzieje się z Curtisem.

rusev po serii squashy wreszcie dostanie porządnego rywala, na dzień dzisiejszy z dwóch prospektów o podobnych gabarytach zarząd pewnie wybierze obcokrajowca, a Hacksaw mógłby na stałe zostać przy Langstonie.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Problem z ewentualną walką Big E vs Rusev polega na tym, że po ostatnich okrzykach Hacksaw'a to wygląda na promowanie pojedynku USA vs Rosja i raczej nie ma szans na wygranie Rosji w takim zestawieniu, zwłaszcza przy obecnej sytuacji z Putinem.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Problem z ewentualną walką Big E vs Rusev polega na tym, że po ostatnich okrzykach Hacksaw'a to wygląda na promowanie pojedynku USA vs Rosja i raczej nie ma szans na wygranie Rosji w takim zestawieniu, zwłaszcza przy obecnej sytuacji z Putinem.

Rusev już teraz zbiera przyzwoity heat, który szkoda by było marnować na gwiazdę kalibru Big E, Bułgar powinien przejechać się po zawodniku namaszczonym przez jednego z najbardziej pro-amerykańskich wrestlerów, wywołując jeszcze bardziej negatywną reakcję i dopiero potem (na SummerSlam?) zderzyć się z zaporą nie do przejścia, czyli Hulkiem Hoganem naszych czasów - wiesz kogo mam na myśli. Tak to widzę.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Shield już raz pokonało Evolution, ale za to, co było tydzień temu, to oni chcą rewanżu. Mogli to inaczej rozpisać.

RVD stoczył jedną ze swoich lepszych walk w tym roku :twisted: Rose nadal robi tyle co nic, ale mam banana na mordzie, kiedy się pojawia.

Fajnie, że chcą mocno promować Paige, ale... znowu Alicia Fox? A ta scena po walce wygląda tak, jakby chcieli coś jeszcze z Foxówną zrobić. Tyle że ostro jobbuje, no i... to Divy, tutaj nie ma story.

Jeśli Bryan straci tytuł mistrzowski przez przerwę po operacji, to zostaje tylko współczuć. Kiedy wreszcie zdobył pas na dłużej niż tydzień, będzie musiał zniknąć. Fatalna informacja. Oby wszystko poszło dobrze i Danielson dał radę wrócić. Rozumiem, że to nie jest storyline? Widać było, że segment z Kanem był jakby na siłę - że jak wróci, to kontynuujemy feud, a jak nie, to... nie. W czwartek się to chyba wyjaśni.

Divy 2 razy na 1 RAW, mamy jakieś święto? I po jaką cholerę reszta Totalnych stała przy ringu z numerkami na kartkach? Co to za bzdury?

Sheamus nie miał zostać heelem?

Fandango i Layla są parą na wizji. Tylko czekać na powrót Summer i "znakomity" feud. Bo do czego innego to ma doprowadzić?

Nie ma lepszej osoby do zmiażdżenia przez Ruseva, niż Jim Duggan(bo Hogan by żywy z ringu nie wyszedł). Dobry pomysł. Nawet jeśli ucierpiała tylko deska i Big E. Niech się tylko zastanowią, czy nazywanie obecnego ruska Bułgarian Brutem jest OK.

Cena z Wyattem w LMS Matchu? Brzmi słabo.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa The Shield

Kolejna walka między stajniami była nieunikniona, z resztą i tak naciąłem się na spoiler. Romek bierze sobie bardziej osobiście wydarzenia z poprzednich gal jako, że to na nim wykonano wszystkie finisher'y. Zapewne ponownie będzie głównym uczestikiem walki jeśli chodzi o Shield.

Pierwsza walka - Rob Van Dam vs Jack Swagger

Czyżby Swagger pierwszym feud'ownikiem Rose'a?

Druga walka - Alicia Fox vs Paige

Zowu to samo. Paige dostaje baty żeby wygrać jednym. Mam nadzieję, że wkrótce przestaną z niej robić drugiego Cena'ę i jej pojedynki będą bardziej wyrównane.

Alicia, rage? :shock: Już myślałem, że będzie "I Quit!". :P

Przemowa Daniel'a Bryan'a

Segment był się szczery. Oczywiście nawiązania do konfliktów, ale poinformowanie o kontuzji. Jakoś dobrze mi się słuchało gościa. Zawsze się wyczuwa wyklepaną na pamięć rolę, ale tutaj fajnie wszystko wyszło.

Trzecia walka - John Cena & The Usos vs The Wyatt Family

Dajcie już spokój. Ile można oglądać to zestawienie? Rozumiem, że Cena potrzebuje pomocników i najlepsi wydają się mistrzowie Tag Team, ale przecież są nni Face'si, a za Jasiem zawsze stały murem dobre charaktery. chociażby taki RVD. Ze Swagger'em raczej już skoczył i jego udział w takiej walce byłby pewno lepszy niż klepanie 1v1 pomniejszych Heel'i. Sam przebieg walki również nie porywa, bo bliźniaki troją się i dwoją, a Jasiek wchodzi jedynie na koniec. Zaczynam mieć wrażenie, że chcą dać nam na PPV 3v3.

Segment z Evolution

Dostajemy ich drugi pojedynek z Shield na Payback. Tryplak straszy, a reszta trzęsie porami. Lubię Shield, ale zbyt dominują. Ja chce pewne siebie Evolution, groźnych kozaków w garniakach, a nie pozerów. :/

Czwarta walka - Nikki Bella vs Natalya

Nikki wygrywa i ta cała akcja z obrazem krzywdzi trochę Nattie. Niech się nie dziwią, że się artystka wkurzyła. :roll:

Piąta walka - Curtis Axel vs Sheamus

Sheamus wykonuje Cloverleafe? :D Ile czasu minęło odkąd ostatni raz go użył? Chyba jeszcze przed turn'em.

Szósta walka - Ryback vs Sheamus

Irlandczyk już ma większe kłopoty, ale daje radę. Widzę silna promocja dla Pasa US.

Segment ze Stephanie McMahon, Kane'm i Daniel'em Bryan'em

Nie mogło się inaczej skończyć. Bryan może spokojnie odpocząć. Martwi ta kontuzja ze względu, że jest mistrzem. Co będzie robił Kane pod jego nieobecność?

Siódma walka - Dolph Ziggler vs Fandango

Fandango nie przejmuje się porażką i całuje Layla'ę. Zaskoczenie, ale pozytywne. Pierwsze, co przyszło mi na myśl to gorzkie pożegnanie, ale widzę, że tancerz zabujał się i otwiera furtkę do konfliktu z Summer. Oczywiście jeśli zamierzają jeszcze postawić Rae obok Fandango.

Segment z Jim'em Duggan'em, Lana'ą i Rusev'em

Wykorzystują patriotę do konfliktu. Zatem Big E będzie bronił gwieździstego sztandaru na PPV. Wszyscy mówią, że Rusev nie ma szans. Jeśli ten feud ma trochę potrwać to jedną walkę powinien wygrać.

Ósma walka - Damien Sandow vs Cody Rhodes

Sandow już jako Sandow, a nie Magneto. Nie byłem zbytnio pewny wyniku, bo Rhodes ma serie porażek i niedługo turn, zatem klęska z jobber'em na pewno, by go wściekła, ale z drugiej strony ma na przeciw Damien'a, który nie ma prawa wygrywać. :roll: Zdecydowali się na wygraną Rhodes'a, co było chyba bardziej do przewidzenia.

Dziewiąta walka - Roman Reigns vs Batista

Animal jako jedyny nie trząsł porami i dominował w starciu aż zaczął się sajgon. Bardzo mizernie wygląda Evolution, przy tak promowanych rywalach, gdzie dwójka z nich wjeżdża w grupę kilku osób niczym ruska prewencja i rozkłada na dechy każdego.

Takie sobie RAW. Zaczyna się droga do Payback, ale na razie nic ciekawego.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg