Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Początek RAW to piękna celebracja - 15 tysięcy luda drze japę razem z nowym mistrzem.

Cena, Sheamus i Big E dzisiaj byli heelami. Publika szaleje, czekam na kompilację chantów na YT(o ile jej jeszcze nie ma). A to dopiero pół godziny show...

Fandango mógł sobie przypomnieć czasy, gdy był ważny. Fajnie było raz jeszcze usłyszeć ten theme w wykonaniu fanów.

Heyman strzelił świetne promo. I nie wiesz, czy mu kibicować, czy hejtować. Najpierw ciśnie po komentatorach(poza JBLem) i po Silverdome Hogana, a potem gnoi wszystko, co kochasz. Ciekawie się tego słucha.

Adam Rose 0.o Już go chcą wcisnąć do MR? To jest zaskoczenie.

Usosi, wyposażeni w nowe tatuaże, bronili pasów przeciwko... Ortonowi i Batiście. Podwójny count-out... Może to i lepiej, bo publika miała ich gdzieś i zaczynała się podobna scena, co za czasów Orton vs Sheamus.

Rob Van Dam wrócił. Już zdążyłem o nim zapomnieć, serio.

Mysterio chyba polubił rolę heela, tym razem ruszył na Bad News Barretta. Którego całkiem miło przyjęli. Może przestanie nudzić.

"Rusev, how much for the blonde?" :D Bułgar zadebiutował w ringu RAW, miażdżąc Rydera. Możemy już obstawiać, który face będzie tym, który go zatrzyma.

Pojawienie się Ultimate Warriora to miły akcent. Choć bardziej dla ludzi, którzy tam byli na żywo - kto chciał go słuchać, miał okazję na HoF.

Aj vs Paige. "This is awesome" przed gongiem. Straszna szkoda, że zbotchowały końcówkę. Paige dostała chyba najlepszy debiut, jaki diva mogłaby sobie wymarzyć. W pierwszym dniu skroiła z tytułu najdłużej panującą mistrzynię w historii... Wierzą w nią - oby nie było więcej wpadek w stylu tego finishera(choć ciężko powiedzieć, kto zawinił).

Promo Bo Dallasa... To jest (re)debiut, na który jakoś nie czekam.

Ludzie śpiewają theme Cesaro i Swaggera - jak już myślisz, że to koniec zaskoczeń...

...no i dostaliśmy nowego Paul Heyman Guya. Kto stawiał na Cesaro? King of Swing... Koniec Real Americanów. Tylko czy to oznacza heela? Poza tym, tu nie ma minusów. Facet wreszcie dostanie zasłużony push.

Mam też mieszane uczucia co do rozwalenia statuy. Wiem, pierdoła.

Zamiast ME dostaliśmy jeszcze bardziej fejsowe The Shield. Całe szczęście, że Bryan nie poległ. Ten championship reign nie będzie tak krótki, jak poprzednie.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Mnie to Raw rozczarowało - niby dużo się działo, mieliśmy debiuty, zaczątki nowych feudów, świetną publikę, ale... czegoś mi zabrakło.

Debiut Paige wypadł... mocno niespecjalnie. Jasne, wygrała pas, na dzień dobry zaprezentowała się jednak jako kompletnie przypadkowa mistrzyni, która przez cały (baaaardzo słaby) mecz dostawała lanie tylko po to, by wygrać po kontrze. Za mikrofonem zero (trema), gimmicku "anty-divy" nie było... czarno to widzę - już Emma z cieplejszym przyjęciem się spotkała.

AJ też chyba happy nie jest. W cholerę długi ten jej reign był a zakończył się... no tak sobie, z niczego. Szkoda tym bardziej, że wielu tutaj ostrzyło sobie ząbki na starcie tych dwóch pań.

Re-debiuty RVD oraz BNB nie powaliły, debiut Ruseva również. Poza Barettem wszyscy dostali zresztą zwykłych jobberów, przy których nie mogli za wiele pokazać.

Będzie mi brakowało Cesaro wychodzącego do "Patriota" - dzwonka w telefonie nie zmienię (Swaggera też zresztą bardzo cenię), lubię ten kawałek, ale bez Antonio nie będzie to już to samo. Inna sprawa, że zmiana menago może wyjść Szwajcarowi tylko na dobre, z Heymanem czeka go raczej spory push. Jednocześnie jest to jednak mała szpileczka pokazująca, że facet wciąż nie mówi wystarczająco dobrze po angielsku, by wozić się samemu ;)

PS: Ta statuetka to miała być doroczna, tak? ;)

A, no i Tarcza stała się jeszcze bardziej face'owa. Good.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Styl:  Klasyczny

Uwielbiam Raw po Wrestlemanii . Ten cały klimat po wielkiej gali no i ludzie , którzy tworzą historię . W zeszłym roku dostaliśmy najlepszą galę RAW od parunastu lat . Te Raw również uważam za świetne .

AJ vs Paige - Wow . Tego to się nie spodziewałem . Myślałem , że run AJ skończy się turnem Taminy , a tu proszę . Pięknie , tego ludzie chcieli i ja też chciałem . Tylko Paige albo Lita albo Trish mogła skończyć run AJ , każda inna osoba byłaby ciosem dla Pani Lee i jej pasa .

Czy mi się wydawało , ale czy CM Punk nie wrócił do WWE ? lol Best Diva in the world

Cesaro Paul Heyman Guyem ? Chyba wszystko co jest związane z Heymanem , równa się słowu ,,niespodzianka'' . Dla ,,King of Swing'' powinien być to krok naprzód ku Main Eventów PPV .

Nadal uważam , że Lesnar nie powinien zakończyć streaku Takera . Dla mnie to śmieszne , że gość który jest part timerem zrobił takie coś . Lepszy byłby już Cena , cholera nawet Triple H mógł zakończyć streak , i chyba wiele osób by już tak nie płakało nad 21-1 .

,,Justin Bieber WWE'' Bo Dallas zadebiutuje w WWE - to było ,,possible'' ze strony WWE . Po utracie pasa NXT musiał dołączyć do głównego rosteru .

A Adam Rose..........uwielbiam jego wejściówkę , ale z takim gimmickiem daleko nie zajedzie . Patrzcie gdzie jest Xavier Woods , tam za 6 miesięcy znajdzie się i Adam .

No i Shield w konfrontacji z Evolution i Kane'm - bajka . Podoba mi się nowy wizerunek Tarczy ( te maski :D) no i fajnie , że budują ich na najlepszą stajnię od czasów Evolution .

Mam nadzieję , że w obronie prawdziwej sprawiedliwości będą stać razem przez jakiś czas .

Nie chcę rozpadu w tej chwili .

13315742274f3f94ee33a37.jpg

Obiecałem, że jak Paige zadebiutuje w głównym rosterze to obejrzę tą tygodniówkę, więc dotrzymałem słowa. :D

Czy można było zacząć RAW od kogoś innego niż Daniela Bryana? Oczywiście, że nie, bo to przecież nowy mistrz WWE i mimo, że nie było tu nic takiego co zapadłoby w pamięci na dłużej to warto zwrócić uwagę na to jaką Daniel zgarnia reakcję publiki. Widać było, że go to cieszy i mógł manipulować ludźmi jak tylko chciał. Opener oglądało się całkiem przyjemnie. Zaskoczyły mnie chanty "Wyatt's gonna kill you" oraz kilka innych. Było pewne, że ani Cena ani Sheamus nie zostaną odliczeni, więc wypadło na mistrza. Na następnej gali PPV zapewne dostaniemy rewanż za WMkę, ale mam nadzieje, że dadzą kogoś do Ceny, bo 1 vs 1 może niewypalić. Lesnar po pokonaniu Undertakera mógłby iść po najważniejszy pas federacji tylko jest jeden problem, pogromca Takera przegrałby z Bryanem, a tego raczej WWE nie będzie chciało robić. Speech Heymana był całkiem ok, ale liczyłem na pojawienie się Takera. Druga i trzecia walka kompletnie mnie nie ruszyła, ale za to czwarta już tak! Jako, że nie lubię patrzeć na to wielkie ego RVD postanowiłem się ruszyć i pójść po kanapki i wróciłem akurat jak walka się skończyła. :D Kolejne dwie walki były przeciętne i jak ktoś ich nie obejrzał to nic nie stracił. Nadszedł czas na to, na co czekałem, czyli debiut Paige. Mimo tego, że zbyt dużo nie pokazała w ringu ( w 2 minuty ciężko jest cokolwiek pokazać zwłaszcza jak ktoś przez pół walki robi submission ), ale debiut jak najbardziej udany. Ciekaw jestem jak długo Paige będzie mistrzynią i już nie mogę się doczekać jej walki przeciwko AJ Lee na PPV, gdzie powinny dostać troche więcej czasu. Ładnie poszli z promocją Cesaro. Wygrał na WMce, a teraz zostaje Paul Heyman guy'em. Niech trzymają go przy nim to daleko zajdzie i już za jakiś czas będzie dobrze wypromowany nawet na najważniejszy pas federacji. Późniejsza walka z Swaggerem nawet ok. Zakończenie RAW musiało być mocne i takie też było. Nawet po tych atakach Bootisty, Ortona i Kane'a nie wierzyłem, że Daniel straci pas dzień po WMce. Face turn The Shield na plus i teraz wystarczy czekać na ich feud z Authority, który może być bardzo ciekawy.

Ogólnie RAW było niezłe. Fajny początek i koniec gali, w środku troszke mniej ciekawych rzeczy, ale dało się obejrzeć. W niektórych momentach troche mi się dłużyło, bo już się przyzwyczaiłem do tygodniówek trwających 1,20 h. :D

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Paige zadebiutowała ... my thoughts? Czy jestem jedyny w przekonaniu że Paige w swoim pierwszym title runie będzie obdarta z gimmicku? Brytyjka długo będzie budować pozycje poważnej zawodniczki przy mocno dominującej AJ, co trochę będzie ją ograniczało. Mimo wszystko jestem dobrej myśli, a jej finisher jest zajebisty kiedy wykonywany na pełnej prędkości i kiedy umie się go sprzedać (stremowana Paige vs "niczego-nie-świadoma" AJ - to nie mogło się udać).

Bo Dallas notuje awans? Nie będę mówił że zasłużył, ale w obecnej postaci będzie mógł pokazać trochę rozrywki - przy publice która znała go z NXT będzie mega-heelem. Niech nas zaskoczy.

Cieszę się że Ray Leppan też awansuje do głównego rosteru ... jestem wściekły że zrobi to pod postacią Adama Róży - nieogarnięte problemy z theme songiem, brak obycia z publiką, niepoprawiony moveset - nijak bym chciał nie widzę pozytywów.

Motyw czyszczącej ring Tarczy w ME cholernie mi się podobał. Nawet te maski mi się podobały. Chłopaki dostają porządnego kopa jeśli chodzi o promocje, co by nie mówić, dostali wszystkich w Main Eventerów ostatniej WM-ki w jednym programie. Cieszy mnie że jednak odgryzają się Wyattom w kwestii bycia najlepszej stajni - idą w tej chwili łeb w łeb po to miano.

Wyatt's gonna kill ya? Koniec świata, brudni wariaci z bagien będą niedługo rządzili całym światem ... w końcówce ich walki rozjechali oponentów jak każdych innych - gdzie oni nie mieli zwykłych ludzi za przeciwników, ba, nawet Cena wyglądał jakby w jego spodniach miało miejsce spotkanie z jego kupą.

Heyman dostał Cesaro ... wszystko git, tylko niech Dabju ogarnie się z theme songami (Patriot należy przede wszystkim do Swaggera, więc albo Szwajcar wraca do Miracle, albo dostanie jeszcze nowszy o motywie King of Swing).

"Sylwester w Dabju" wypadł równie dobrze jak ich "Gwiazdka" - Urlop świąteczny uważam za bardzo udany.

A swoją drogą najprzyjemniejszym chyba motywem tego Raw była scenka z zaplecza i autentyczne emocje okazywane przez panie. W Total Divas tego nie zobaczymy ;)

I symptomatyczne, że jako pierwsze z gratulacjami poleciały Emma oraz Summer Rae - NXT trzyma się mocno ;) Tylko co tam robiła Lana? :P

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

To już chyba tradycja, że na RAW po WM dostajemy świetną publikę. Tym razem nie było inaczej. Pierwszy segment to idealne tego potwierdzenie a transparent "Rusev, how much for the blonde?" i łopata z napisem HHH to absolutne mistrzostwo świata :lol:

Cieszę się z debiutu Paige. Jeszcze bardziej cieszę się z tego, że wchodzi do głównego rosteru "z buta", przerywając reign AJ. Jak ktoś miał przerywać panowanie Lee to tylko ktoś świeży, ktoś kogo nie pokonała i tak się stało. Boli przy tym debiucie botch na koniec walki (chodź tutaj nie wiem na ile to jest wina Paige a na ile AJ) i fakt, że nie wchodziła jako "Anti Diva" tylko żółtodziób z tremą. Oby nie zrezygnowali z jej gimmicku z NXT i dali obu paniom długi program bo można z tego wycisnąć naprawdę dużo.

Cesaro wygrywa na WM w "Andre The Giant Memorial Battle Royal", teraz zostaje Paul Heyman Guyem. Spodziewałem się, że Cesaro przejdzie na jasną stronę mocy ale podłączenie go do Heymana to też świetna opcja i krok milowy w przód Szwajcara. Pozostaje czekać co z tego wyniknie.

Tarcza przeciwstawia się Authority i zanosi się na walkę Kane, Orton, Batista vs Shield. Jeżeli tylko dodadzą jakiś fajny gimmick temu starciu to na Extreme Rules możemy dostać naprawdę dobre starcie. Dodatkowym plusem tego jest to, że przynajmniej na chwilę trzymają Botchtistę z dala od pasa :twisted:

Bad News Barrett składa Mysterio. Do tego zebrał całkiem dobrą reakcję. Ciekawe czy mają jakieś plany wobec Anglika czy ten raczej będzie się kręcił gdzieś w midcardzie.

Debiut Ruseva i powrót RVD po mnie spłynęły. Niech sobie będą jak już mają być, jak ich nie będzie to płakać nie będę.

Nie kupuje tego i nie podoba mi się to. Przychodzi no-name na RAW (możecie pisać jak to smarci się nią zachwycają, jaka to pespektywiczna, ale prawda jest taka, że 90% Amerykanów nie ogląda NXT i dla niej to tylko "jakaś siostra Sheamusa") i składa Dive nr.1 od kilku miesięcy czego dzień wcześniej cały roster Div nie potrafił zrobić? Sorry... Nie moja bajka. Czym to się rożni od takiej sytuacji, że na tym RAW debiutuje Adam Rose i skraja z pasa Daniela Bryana?

PS: Ciekaw jestem co sobie myślą Divy ... AJ szczególnie po takiej akcji.

images?q=tbn:ANd9GcQi9SyKhQuJBGc5dnIIPLseVHop-ODRVhlvlIHfWCZeC8Yv7FPeNQ

#GdzieByłStinger!?

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   1

A swoją drogą najprzyjemniejszym chyba motywem tego Raw była scenka z zaplecza i autentyczne emocje okazywane przez panie. W Total Divas tego nie zobaczymy ;)

I symptomatyczne, że jako pierwsze z gratulacjami poleciały Emma oraz Summer Rae - NXT trzyma się mocno ;) Tylko co tam robiła Lana? :P

Po reakcji Paige widać jak musiała być stremowana przed tym występem. No cóż z czasem będzie lepiej i myślę, że już za tydzień możemy spodziewać się czegoś więcej. Lana mi tam nie przeszkadza, chociaż w oczach marków może być to bardzo dziwne o ile sięgają oni po YouTube jako dodatkowe źródło swoich informacji o wrestlingu w co wątpię.

A co do postu wyżej to zgadzam się w pełni. Jest to slap nie tylko dla AJ, ale ogólnie dla wielu div, które starały się o pas wcześniej, ponieważ debiutantka na wejściu dostała coś o co walczył przez dłuższy okres czasu.

Edytowane przez Witkacy

Mam też pytanie do fanów Page - co w niej widzicie takiego, że taką symaptie wzbudza? Dla mnie taka Lana jest 100X przyjemniejsza w odbiorze. Page bez 10 kilogramów mąki na twarzy wyglądała by jak "przeciętny paszczur" z problemami z gimnazjum.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jak dla mnie RAW w miarę dobre, ale na plus zaliczę tylko te dwie osoby:

- Paige - w końcu się doczekałem! Szkoda, że ją zjadła trema (ale kurde, w sumie pierwszy raz występuje przed prawie 20-tysięczną widownią), promo również przeciętne, umiejętności zbytnio nie pokazała, ale z każdym tygodniem będzie coraz lepiej. Liczę na naprawdę długi i dobry feud Paige vs. AJ.

- Cesaro - całe szczęście, że w końcu planują ex-Claudio pushować (dla mnie IC to minimum!), najpierw statuetka, teraz New Heyman's Guy. Mam nadzieję, że po jednej odbębnionej walce ze Swaggerem na PPV pójdzie dalej.

116218737055c51bc30a173.jpg

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

PAIGE IS RAW - nareszcie, mam nadzieję że pociągną feud z AJ i znowu Divy wrócą do pionu. Mam też nadzieję, że nie odpuszczą finishera Paige z NXT (Scorpion Lock), a może tak być bo jest podobny do tego AJ.

I co teraz z Takerem? Nie było go na RAW. Pewnie WWE samo nie wie. Albo uroczyste pożegnanie na RAW i za rok HALL OF Fame, albo HALL OF FAME i jednak ostatni mecz na WM 31. Mimo słabej kondycji Takera wolałbym to drugie (jeżeli dotrzyma).

I oczywiście Fantasy Booking - STING na koniec. Marzenia.

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

Lana mi tam nie przeszkadza, chociaż w oczach marków może być to bardzo dziwne o ile sięgają oni po YouTube jako dodatkowe źródło swoich informacji o wrestlingu w co wątpię.

Tzn mi bardziej chodziło o to, że Lana nie jest wrestlerką, nie wiedziałem więc, że jest tak blisko z resztą dziewczyn :) Żaden zarzut czy coś, spokojnie ;)

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Raw po Wrestlemanii to Raw po Wrestlemanii - nie może się nie udać. Publiczność w większości smartowa, cheerują złych, buczą na dobrych i ogólnie maja w dupie to kto kim jest. Równie dobrze, mogli nam zaserwować kompletny shit jak jeszcze kilka tygodni temu a i tak przy takiej publiczności wyszłoby fajnie.

-Właśnie takie odczucie mam co do pierwszego segmentu. Niby nie było nic ciekawego, niby nie powiedzieli nic nowego a i same przemowy jakoś szczególne do zapamiętane nie zostaną ale publiczność zrobiła swoje. Nie było nic lepszego niż rozpoczęcie gali świętującym Bryanem.

-Heyman jak zwykle dał świetne promo, chłop z każdym kolejnym segmentem mnie zadziwia chociaż trwał zbyt długo. Po pewnym czasie zaczęło mi sie dłużyć, tym bardziej, że jego promo miało bardziej charakter informacyjny. Brakowało bardziej dosadnych słów w stronę streaku, określenia kolejnych planów (oby nie znikł na kolejne kilka miesięcy) oraz Undertakera. Kto nie liczył na małe wyjaśnienia z jego strony?

-Dwaj main eventerzy pokonują mistrzów TT przez double countout? Jak najbardziej pozytywne zaskoczenie. Spodziewałem się szybkiej walki, zakończonej zmasakrowaniem obecnych mistrzów, co pokazałoby, że dywizja TT wcale nie ma sie tak dobrze jak to zakładaliśmy. Orton i Batista jako team nie byłby złym rozwiązaniem (krótkoterminowym) ale wobec pojawiających się newsów nie miałbym nic przeciwko walce Evolution vs The Shield. Dla nowej, face'owej stajni byłby to powrót do korzeni i walki z najlepszymi, dla Ortona i Batisty, feud na przeczekanie.

-Mylę się czy to była pierwsza walka Barretta od przepakowania gimmicku? Rey stał się heelem ale w sumie nie dziwi mnie to. Taka reakcja na jego osobe panuje już od Royal Rumble. Raw po WM ma to do siebie, że dochodzi do promocji jednej osoby. W tamtym roku był to Fandango, w tym jest to Barrett. Nie miałbym nic przeciwko gdyby powtórzył losy tancerza i powrócił do zapowiadania złych wiadomości.

-Czułem w kościach, że Cesaro może dołączyć do Heymana. Takie rozwiązanie powoduje, że nie ma taryfy ulgowej. W tym momencie ma wszystko aby dojść na szczyt, jeżeli coś pójdzie nie tak, wszelkie pretensje będzie mógł kierować tylko do samego siebie. Curtis Axel przepadał w towarzystwie Heymana. Z Cesaro może być inaczej a "King of Swing" może mu tylko pomóc.

-To samo tyczy się Paige. Dostała debiut jakiego może jej pozazdrościć wiele osób w WWE. Od niej samej zależy czy jej się uda chociaż widzę po samym początku, że może być pod górkę. Widać było, że trema momentami ja przytłacza. Jestem jej fanem od pierwszego dnia gdy ją zobaczyłem w FCW, dlatego mam nadzieję, że jej się uda.

-Rusev, Dallas (znowu), Rose - dlaczego WWE pakuje do głównego rosteru osoby, które jedyne co moga osiągnąć to pas mid cardowy a i z tym może być ciężko. Największe szanse ma Rusev chociaż myślę, że pójdzie drogą Big E. Dallas? heat będzie zgarniał ale po jakimś czasie, ze swoją gadką przepadnie. Rose? Szykuje się droga wytyczona przez Fandango. Dla niego idealnym momentem byłby debiut na takiej gali jak dzisiaj. Pop murowany. W dalszym ciągu czekam na dwójkę Graves, Zayn.

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Undertaker stracił swój streak (a właściwie nie stracił tylko go już nie powiększy, bo 21 zwycięstw z rzędu na WM ma) a my mamy kolejny SHOCKER -

:twisted: :twisted: :twisted: strona 666 w tym temacie. :twisted: :twisted: :twisted:

.

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg