Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Death, taxes and the streak - humor ze strony Takera to dziwna rzecz. W sumie było mało gadania, akcji też - jedno F5, które ma kogoś przekonać, że Lesnar ma szanse. JBL krzyczący po tej akcji chyba sam nie czuł się za dobrze, kiedy gadał o przełamaniu streaku - to było takie na siłę.

Zrobili walkę div na podstawie Total Divas 0.o Ale wolę taki 3minutowy przerywnik, niż kolejne starcie Big E z Del Rio. Było nieźle, a skoro jedna z gorszych div z NXT robi coś, co da się oglądać, to w przyszłości może być tylko lepiej. Ale fakt, że obecność Natalyi też ma znaczenie.

...szkoda, że walka 13 pań naraz z 1 fallem może być gorsza, niż ich Battle Royale.

Segment HHHa był świetny. Szczególnie to video, które dodatkowo wydawało się delikatnym pociskiem w stronę paru byłych wrestlerów WWE. A Batista wypadł najlepiej od czasu powrotu.

Los Matadores przejęli Twin Magic... Przekazali to teamowi, w którym chyba żaden z nich nie powiększy cycków - sprytne.

Nie wspominałbym o Wyattach, gdyby nie najlepsze wejście Ceny od czasów Basic Thuganomics z feudu z The Rockiem. Walki na WM za bardzo nie wypromowali, ale to było coś do zapamiętania.

Divy dostają drugą walkę na jednym RAW - to trzeba zapisać w kalendarzu.

Roddy Piper - ekstra niespodzianka i dobry pomysł na wykorzystanie go do wypromowania WM Battle Royal, choć wyszło to tak se. Bardziej mnie interesują te 3 nieznane nazwiska, niż którekolwiek z już zapowiedzianych.

ME pokazał nam, że zmiana walki na WM na Triple Threata to jedyny ratunek dla tych dwóch panów. Ciekawie zrobiło się po wejściu Bryana. I dopiero na koniec poczułem, że czekam na WMkę.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Styl:  Klasyczny

Ostatnie Raw przed najważniejszą galą roku wypadła nieźle, ale nie rewelacyjnie. Mam nadzieję że tego drugiego określenia będę mógł użyć za tydzień, czyli na RAW po WM-ce. A dzisiaj skupili się na promowaniu wszystkich walk niedzielnej gali i wyszło to całkiem spoko.

Tym razem w potyczce Takera z Lesnarem górą był ten drugi. Niestety i tak oznacza to ze wygra Taker skoro jego rywal na ostatniej prostej wyszedł na prowadzenie, więc teraz trzeba go sprowadzić do parteru. Dobrze że Grabarz dostał dziś mikrofon na trochę dłużej niż jedno zdanie. Jakoś wybitnie na tą walkę nie czekam, ale pewnie zmieni się to w niedzielę.

Interesuje mnie Total Divas a nie walki div, więc pomimo całej sympatii do tego programu nie zdecydowałem się oglądać tego starcia. Mimo wszystko cieszy mnie wygrana Summer, choć to aż dziwne że Natalya nie była w stanie walczyć po kopniaku w głowę.

Podbudowa ME Wm-ki trwała dzisiaj w najlepsze. Najpierw segment szefostwa, później podbudowywanie samego starca i ustalenie walki na dzisiejsze RAW. Dużo, ale przyjemnie się ich słuchało, a i walka Batisty z Ortonem tragedią nie była. No ale uratowały to krzesła, kij kendo i… Bryan, który powrócił żeby przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do oglądania niedzielnej gali. Dobrze że od razu wszystkich nie wykończył, bo jak sam także oberwał to wyglądało wiarygodniej.

Piper chciał swojego show na WM-ce i nie dostał, ale na pocieszenie pokazał się przed promując battle royal. W sumie było dobrze, choć bardziej tu chodziło o brawl pomiędzy wszystkimi uczestnikami i powrót Mysterio, który mnie zupełnie nie cieszy.

28054889252fa02dfba372.jpg

- Taker wchodząc na ring prawie się wywalił - to dopiero byłby spoiler wyniku za tydzień ;) Nie podoba mi się ten feud. Myślę, WWE założyło, iż starcia tych dwóch panów nie ma po co reklamować, skoro i tak wszyscy zechcą to zobaczyć. I w sumie mieli rację, bo każdy chce to zobaczyć, starcie straciło jednak na takim podejściu wiele dramaturgii...

- Drugiego złota nie ma, ale u IC championa wszystko pod staremu - podkłada się każdemu. Porażka z ADR (i to po fajnej walce) żaden wstyd, ale mógłby jednak ten mistrz coś pokazywać...

- Zasady starcia o pas div sprawiają, że mistrzynią po WM-ce może być praktycznie każda uczestniczka, w tym całym bałaganie nie zdziwiłby mnie bowiem nawet jakiś przypadkowy pin. Wciąż twierdzę, że pas przejąć powinna Tamina, ale jakoś tego nie widzę...

- Ale się mąż swojej żony rozgadał :P Z całego tego (całkiem fajnego segmentu zastanowił mnie tylko film: z jednej strony pokazali większość największych gwiazd ostatnich lat (również takich, o których nie wspominali od dawna), z drugiej... taki Jericho czy Foley to w sumie szpileczkę dostali... ale chyba nadinterpretuję ;)

- Walka zespołów daje cień szansy na to, że na WM-ce dostaniemy nowych mistrzów. Oby, Usosów bowiem, jak powszechnie wiadomo, nie trawię ;P

- Fandango i Sandow wciąż jobbują... obaj zasługują, moim zdaniem, na znacznie więcej...

- Dobrze ktoś już zauważył: wejście Ceny byłoby fantastycznym motywem na wprowadzenie nowego członka Wyatt'ów - wchodzi gość, pozuje, nikt nic nie wie, za tydzień znowu... przy odrobinie cierpliwości (i dużej dyskrecji) dałoby się z tego wykręcić naprawdę mocarny debiut.

- Naomi mistrzostwa na WM-ce nie dostanie, AJ również go jednak nie utrzyma. Mam przynajmniej taką nadzieję. Nie dość, że zwyczajnie nudzi mnie już ten jej reign (o czym już kiedyś pisałem), to dodatkowo... bądźmy szczerzy: wygrana (szczególnie czysta) ze WSZYSTKIMI divami w rosterze sprawiłaby, że równie dobrze moglibyśmy zrezygnować jakiejkolwiek walki o ten pas. Jaki miałby on bowiem sens?

- Miesiąc temu takie głosowanie (nawet jeśli te 80% jest wzięte z księżyca) byłoby przyczyną kolejnych tarć w Tarczy. Ten etap jest już chyba jednak za nami... good. Pytanie co na WM-ce - każdy inny wynik niż squash w wykonaniu naszych ulubieńców będzie głupotą, z drugiej jednak strony ich dominacja jest aż niepokojąca. No chyba, że 3v3 to jedynie rozgrzewka i panowie pokażą się jeszcze raz, podczas walki wieczoru :P

- Czy dzisiejszy Piper's Pit oznacza, że na WM-ce nie mamy co liczyć na taki segment? Bu :( A swoją drogą: jeden krótki brawl a ile smaczków... Mysterio vs Sin Cara, Titus vs Young, McIntyre vs Sheamus... mała rzecz a cieszy.

- A koniec pokazał dobitnie, który konflikt na WM-ce jest najważniejszy. Żadna niespodzianka...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Speech Grabarza najwyżej przyzwoity i niezbyt porywający. Nie wiem, kto odpowiada za przemowę Undertakera, ale ja doliczyłem się mniejszej niż 22 liczby przeciwników (2 razy Kane, 2 razy HBK) :)

Pojawienie się Lesnara nie pomogło. Ktoś w WWE kapnął się, że Brock regularnie jest obijany przez Takera i przed walką trzeba stworzyć pozory zagrożenia streaku. Przynajmniej ja nie mam złudzeń, że streak zostanie przełamany.

Alberto i Big E wykręcili fajną i dynamiczną walkę. Aż szkoda, że nie dali im z 5 minut czasu więcej.

Segment Authority, Ortona i Batisty jednym z niewielu fajnych punktów programu. Tym filmikiem z dawnymi gwiazdami fajnie podkreślono zgubne skutki przesadnego hype`u dla wrestlerów. Nie wiem czemu znalazł się tam Scott Steiner, którego feud z HHH był do porzygania nudny.

Po obejrzeniu starcia Bray`a Wayatta z R-Truth mam jeden wniosek. Skoro z utalentowanym Truthem wyszła słaba walka, to ta z Jaśkiem nie ma prawa być "wrestlemania moment".

Brawl na koniec uratował ten beznadziejny program i o kilka procent zwiększył moje zainteresowanie WrestleManią. Jednak jeśli traktować RAW jako zachętę do oglądania ppv, to tygodniówka słabo wypromowała największą galę roku :roll:

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Nie wiem, kto odpowiada za przemowę Undertakera, ale ja doliczyłem się mniejszej niż 22 liczby przeciwników (2 razy Kane, 2 razy HBK) :)

A ile razy był sam Tryplak? :D

Nie czepiłem się tego, bo Taker miał już gorsze botche na majku. Zwykle kiedy gadał z HBKem w kontekście WM :)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Spojler z RAW dotyczacy dywizji div:

New Divas Champioooon - Paigeeeeeeeeeeee :D:D:D:D

Proma Heymana sa mistrzowskie. Jak to powiedzial kiedys chyba Tommy Dreamer - moglby zrobic heela z Jezusa :D

Edytowane przez kamiloos
I always tell the truth... Even when I lie...

• Reputacja:   71
  • Styl:  Ciemny

Spojler z RAW dotyczacy dywizji div:

New Divas Champioooon - Paigeeeeeeeeeeee :D:D:D:D

NO! NO! NO!

2025collage.png

Nowy Paul Heyman Guy, Paige mistrzynią Div, hah. : D

Nowy Paul Heyman Guy, Paige mistrzynią Div, hah. : D

+ debiut Ruseva i Lany, zapowiedzi Bo Dallasa i Adama Rose'a. Sporo swiezej krwi sie zapowiada.

I always tell the truth... Even when I lie...

Normalnie nie mogę się pozbierać po tym co się stało z AJ Lee.

2025collage.png

Statuetka z gimmickiem Zacha Gowena. Jeszcze się wywaliła. :twisted: Wyczuwam gify. :D #MomentOfRaw

Na razie RAW na plus. Rusev i Lana, nowy Paul Heyman Guy, ucieszyłem się z mega udanego debiutu Paige. :D

• Reputacja:   2

Aż postanowiłem obejrzeć na żywo. :D

Przemowa Daniel'a Bryan'a

Publika była pierwszą rzeczą jaka zawsze sprawiała, że RAW po Mania'i było wyjątkowe. I udowodnili swoją potęgę. Bryan podchodzi do Tryplaka i unosi pasy, a cała hala YES'uje. Coś pięknego. Mamy rewanż z HHH w walce wieczoru o pasy. Ok, ale co z Orton'em i Batista'ą? Hunter ot tak zapewnił sobie rewanż i to o pas, a były mistrz i zwycięzca RR nie mają nic do powiedzenia?

Jest zatem wspomniana dwójka. Hunter nie zmienia zdania i dzisiaj zawodnicy powalczą w drużynie z Usos. Cóż... Z szefem nie ma dyskusji.

Pierwsza walka - The Wyatt Family vs Big E Langston, Sheamus & John Cena

Trochę rozczarowany jestem, że nie było żadnego segmentu z Wyatt'ami. Jakiś fajny, pełny wściekłości i obłędu wywód głowy rodzinki.

Podczas walki fani znowu dają czadu i z całego serca dopingują Bray'a. :twisted: Pojedynek długi i zjadliwy. Rodzinka wygrywa w ładnym stylu niesiona przyśpiewkami fanów. Widać, że gorączka WrestleMania'i jeszcze nie zeszła z ludzi. :grin:

Druga walka - Summer Rae & Fandango vs Emma & Santino Marella

Emma i Santino zjawiają się po krótkiej nieobecności na antenie. Fandango boi się Cobra'y i ucieka, a Emma składa i zmusza do poddania Summer, która jest rozkręcającą się postacią Total Divas. :? Przemilczę.

Segment z Paul'em Heyman'em i Brock'iem Lesnar'em

Nowa koszulka Brock'a, która zmieniła się w przypadku trzech wyrazów. To było, jednak do przewidzenia. Czytałem gdzieś, że od razu po jego walce na WM'ce zrodził się pomysł na koszulkę. Ale do rzeczy. Jak usłyszałem jego muzykę od razu naszła mnie myśl czy pojawi się Deadman? Nie zjawił się póki, co. Heyman dał dobry speech pełen podziwu i wychwalania pod niebiosa Lesnar'a.

Promo nowego nabytku. Adam Rose wkrótce zadebiutuje w główny rosterze. Nie wiem jaki gimmick ma w NXT, ale wygląda to na kolejnego pięknisia ala Fandango. :neutral:

Trzecia walka - Tag Team Championship: Batista & Randy Orton vs The Usos

Jakoś nie chciało mi się wierzyć, że zgarną pasy. Musiało się to skończyć inaczej. I skończyło. Animal i Orton zdewastowali rywali poza ringiem i zostali wyliczeniu pokazując, że takie pasy są dla nieudaczników jak Usos, a ich obchodzi jedynie najwyższe trofeum.

Czwarta walka - Damien Sandow vs ROB VAN DAM

Zaskoczony jestem niespodziewanym powrotem. Jeśli wcześniej coś mówiono to mi umknęło. Biedny Sandow... .

Piąta walka - Rey Mysterio vs BAD NEWS BARRETT

To mamy odpowiedź czemu na krótko słuch o "złych wieściach" zaginął. W końcu mamy jego debiut w ringu w tym dość... ciekawym gimmick'u. Ponownie po WM'ce ku radości zgromadzonej publiki Anglik wygrywa, ale nie pokazał nic nowego. To wciąż ten sam Barrett. Nawet finisher ten sam. :?

Szósta walka - ZACK RYDER vs ALEXANDER RUSEV

Zack powraca na ekran, by stać się pierwszą ofiarą Bułgara.

Przemowa THE ULTIMATE WARRIOR'A

Wyszedł dla fanów i przemówił do nich w swoim stylu. Trochę niepokoi mnie jego wygląd. Spocił się po krótkiej kwestii i potrząsaniu linami?

Przemowa AJ

AJ chwali się wygraną i wydawało się, że nie będzie nic nowego oprócz zmiany fryzury u Tamina'y, a tu kolejny debiut. Doczekaliście się PAIGE. AJ znieważa dziewczynę, która chciała jej pogratulować i wyzywa na pojedynek.

Siódma walka - Diva's Championship: AJ © vs PAIGE

Fani debiutantki będą zachwyceni. To było jej pierwsze parę minut w głównym roster'ze i ZGARNIA PAS. :shock: Jestem pod wrażeniem decyzji WWE. Widać dziewczyna musi serio wymiatać skoro zdecydowali się na coś takiego. Zupełnie nie podoba mi się jej finisher. :?

Prezentacja statuetki Memorial André The Giant

Antonio wymienia parę zdań z Zeb'em. Kolejna miła niespodzianka. Cesaro nie zostanie, więc Face'm. Jako Paul Heyman's Guy nie może być dobry. Swagger atakuje, ale czy z kolei on przejdzie na jasną stronę mocy? Robi się bardzo ciekawie. :D

Ósma walka - Antonio Cesaro vs Jack Swagger

Cesaro udowadnia swoją siłę i zmusza rywala do ucieczki. Nic innego tu się nie mogło wydarzyć.

Stephanie chce, aby zarówno Kane jak i Shield przypilnowali, żeby HHH wygrał. Nie, to się nie uda. :D

Dziewiąta walka - WWE World Heavyweight Championship: Daniel Bryan © vs Triple H

Bardzo fajny moment. W sumie jestem ciekaw, co by było Batista'ie i Randy'iemu po wygranej HHH? :P Shield rozkręca się na potęgę. :D

Bardzo dobre RAW. Dużo się działo. Publika również dała radę. Nie było Taker'a i nie było Sting'a. Cóż gość w pierwszym rzędzie to fan i pewnie czekał z reakcją na swojego idola, a nic innego go aż tak nie interesowało. Albo po prostu to psychofan, który zachowuje się jak idol, stąd brak jego reakcji na wydarzenia. W końcu to Ameryka. :lol:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Przemowa AJ

AJ chwali się wygraną i wydawało się, że nie będzie nic nowego oprócz zmiany fryzury u Tamina'y, a tu kolejny debiut. Doczekaliście się PAIGE. AJ znieważa dziewczynę, która chciała jej pogratulować i wyzywa na pojedynek.

Siódma walka - Diva's Championship: AJ © vs PAIGE

Fani debiutantki będą zachwyceni. To było jej pierwsze parę minut w głównym roster'ze i ZGARNIA PAS. :shock: Jestem pod wrażeniem decyzji WWE. Widać dziewczyna musi serio wymiatać skoro zdecydowali się na coś takiego. Zupełnie nie podoba mi się jej finisher. :?

Odnośnie zmiany posiadaczki Divas Title to oczywiście jestem w szoku bo moja ulubienica straciła tytuł.Jednak jeśli jest nową mistrzynią Div Paige to nie powiem, ale nawet mnie cieszy, że pas Div przeszedłw dobre ręce. Co do finishera Paige to Ona ma swój bombowy finisher, który zapewne w najliższym czasie zadebiutuje w głównym rosterze.

Teraz zapewne AJ bd miała feud z Paige i bd chciałą odebrać z powrotem utracone dziecko jakim było mistrzostwo Div.

2025collage.png

• Reputacja:   1

RAW po WrestleManii przyniosło wiele zmian o których napiszę później, bo teraz czas nagli.

Debiut Paige mi się nie podobał. Moim zdaniem 21-latka wypadła dosyć średnio przy mikrofonie (chociaż do powiedzenia dużo nie miała), a w walce nie pokazała dosłownie nic. Mogli dać jej zakończyć walkę w jakimś stylu, bo na razie ma ona opinię przypadkowej mistrzyni, która z pasem nie dotrwa Extreme Rules.

Jest to też ogromny slap w stronę pozostałych div, które liczyły się w walce o pas jak np. Natalya czy Naomi. One obracają się wokół pasa już parę dobrych miesięcy, a nagle wbija debiutantka i zostaje mistrzynią.

W dodatku Paige posiada obydwa pasy kobiet w WWE (w NXT i main rosterze) także czekam jak to wszystko się potoczy.