Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Akurat co do całej twojej wypowiedzi się zgadzam nie licząc Edit. Daniel tak na prawdę nic nie robił, siedział sobie i klepał po plecach jakiegoś murzyna,

Ale właśnie na tym "siła" tego segmentu polegała, że Bryan nic nie musiał robić bo i tak RAW nie mogło być kontynuowane - więc miał wyjebane i nic nie musiał mówić z wyjątkiem "YES", czuł się pewnie i widział, ze jego publika za niego wkurza HHH więc o co ci chodzi? :) Czego oczekiwałeś? Jakiegoś proma na temat jego początków i jak miał ciężko w życiu?... Siedze sobie i czekam na walkę na WM i tyle. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

A co mamy teraz? Feudy które prowadzone są przy stole komentatorskim gdzie pod koniec walki feudujące ze sobą teamy lub zawodnicy pod koniec walki powyzywają się nawzajem. I tyle!

Ale zawsze tak było, że nikogo nie obchodzące konflikty, które miały być zapychaczem na PPV były rozgrywane przy stole komentatorskim. Natomiast główne feudy miały wiekszą promocję :D

A ostanio mam wrażenie że w dablju tylko uprzywilejowani mogą chwycic za majka.

Za majka chwytają ci, którzy są na nim dobrzy. WWE doskonale wie, kto jest dobry, a kto słaby.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Urządzenie:  Windows

Bardzo podobało mi się to RAW, bo w końcu karty zostały odkryte i znamy wszystkie najważniejsze walki WMki.

Na początek Hogan zapowiedział Battle Royal na cześć Andre. Pomysł spoko, zwłaszcza, że przez lata była to pewna tradycja Dark Showów. Pewnie gdyby nie to, że jest to na cześć Andre, to byłoby to w Pre Show. Moim zdaniem, aby podnieść prestiż statuetki (bo chyba ją dostanie zwycięzca), powinni zrobić z tego walkę o pretendenta do jakiegoś pasa. Pomysł ten podoba mi się z tego powodu, że WWE załatwiło tym sposobem problem z osobami których nie mają gdzie wrzucić. Trafią oni tu, dostaną jakieś momentum i będzie git. Dla mnie bomba. Oby tylko dali im odpowiednią ilość czasu.

Już teraz nie podoba mi się jednak to, że do walki tej wszedł Big E. Miałem nadzieję na jego Triple Threat z Real Americans o pas. Oczywiście, nie jest to jeszcze wykluczone, bo Big E może dostać dwie walki, ale szansa na taki pojedynek spadła. A powiedzmy sobie szczerze, Swagger vs Cesaro to nie jest kaliber WMki. O wiele bardziej wolałbym dodanie im mistrza IC i walkę o jego pas z konfliktem Prawdziwych Amerykanów w tle.

Połączenie Takera i Heymana musiało wyjść dobrze i wyszło. Wprawdzie Taker nie powiedział nic odkrywczego i ktoś mógłby powiedzieć, że to same old shit z jego strony, ale na mnie to działa ;P

Na SD! dostaliśmy fajny segment z udziałem The Shield i mimo iż tam pogodzili się ,to typowałem dalsze tarcia, a tutaj zaskoczenie. Nic takiego nie było. Czyżby jednak odstawili rozpad na potem? Dla mnie bomba. Chciałem tego i jeśli WWE pójdzie tą stroną to będę bardzo zadowolony (ale wtedy pytanie, co dla Tarczy na WM?).

Jeśli ktoś narzekał na okupację YES! Movementu, to naprawdę chyba nic go nie zadowoli. Co jakieś rocznicowe RAW dostajemy legendarne momenty tej gali. Zawsze mamy tam takie akcje jak Beer Bath Stone Colda, albo nazwijmy to Milk Bath Kurta Angle. I dla mnie akcja z tego RAW była akcją tego kalibru. Jestem pewien, że w przyszłości będzie wymieniana wśród Best Moments of RAW i wcale nie uważam, żeby było to niezasłużone. A tka BTW, zauważyliście, że takie akcje zawsze są przeciwko jakiejś większej grupie trzymającej władzę :D?

Przechodząc jednak dalej, czyli do tego co dał ten segment, to jednak spełniła się przepowiednia jednego z userów Atti, który powiedział, że Daniel dostanie dwie walki na WM. Nie wierzyłem w to, a jednak. Fajnie, że WWE postąpiło tak odważnie. Mam troszkę problem z tym, że jest to zbyt przewidywalne, bo jestem pewien, że Daniel wygra obie walki i wyjdzie z WMki jako mistrz. No chyba, że WWE będzie chciało nas zaskoczyć i podbudować jeszcze mocniej heelowego Batistę, dając mu wygraną po jakimś kancie. W to ale nie wierzę, bo WMkę musi wygrać face. WWE nie będzie chciało kończyć gali buczeniem, a tak przy zwycięstwie Daniela poleci konfetti, puszczą fajerwerki i wszyscy będą szczęśliwi :D

Proszę, nie mówcie, że chcecie oglądać jak Bryan pokonuje HHH'a, Batistę, Ortona, po drodze całe Shield i Kane'a. Toż to zrobiło by z niego Cena & Hogan v120 :roll:

Musimy wyjaśnić jedną rzecz. Ja nie jestem fanem terminatorzenia, ale w sensie takim w jakim robią ot Sheamus i Cena W WALKACH, a więc całą walkę wpierdol, a potem swoje 5 moves of doom i nara. Bryan ma całkowicie inny styl i to jest w jego walkach fajne.

A terminatorzenie przez wygrywanie z każdym? Wiadomo, że przesadzenie może być opłakane w skutkach, tyle że w moich oczach wygrana Bryana najpierw z Tryplem, a potem z Ortonem i Batistą będzie bardzo fajnym zakończeniem całej tej historii z jego pogonią po pas WWE. Mi to kompletnie nie przeszkadza, zwłaszcza, że wręcz pewne jest, że Bryan nie będzie drugim Ceną z czasów swojego największego terminatorzenia, bo to po prostu inna postać.

[ Dodano: 2014-03-12, 20:58 ]

A tak w ogóle, to co z tego, że tak wygrana zrobi z Bryana drugiego Cenę i Hogana? Chyba nie powiesz mi, że facet nie ma potencjału na bycie głównym baby facem fedki?

W kwestii Hogana i Ceny chodziło mi o terminatorzenie, a nie to, że jeden był, a drugi jest głównym facem fedki. Czy ma potencjał ? Sam nie wiem, niby ma reakcję genialną, niby jest zajebisty w ringu, ale jakoś mi nie pasuje. Zresztą kwestia wyglądu. Koza twarzą fedki ? hell no ! Jemu przydałaby się porządna zmiana gimmicku.

• Styl:  Jasny

Proszę, nie mówcie, że chcecie oglądać jak Bryan pokonuje HHH'a, Batistę, Ortona, po drodze całe Shield i Kane'a. Toż to zrobiło by z niego Cena & Hogan v120 :roll:

Akurat Shield od Daniela odpłynęło już dość daleko, wątpię by wrócili nagle do konceptu ochroniarzy. Dla stajni tej są obecnie tylko dwie drogi: rozpad albo dopełnienie turnu i run w roli face'ów. Po cichu liczę na to drugie...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Dokładnie - Bryan startuje z pozycji underdoga, więc na tym ma polegać jego moment, że pokona wszystkie przeciwności i zostanie w końcu tym mistrzem. A to, co nazywacie terminatorzeniem, tyczy się przede wszystkim takich wrestlerów jak Cena, który w swoim czasie rozniósłby całą Korporację w handicap matchu. Bryan, jeśli już wygra, z pewnością zrobi to siłą sprytu, a nie mięśni (tym też będzie się charakteryzował jego ewentualny run, gdy stanie naprzeciwko zawodnika dużo większego od siebie).

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Reputacja:   405

A kto mówi, że Dragon wygra pas? Znając logikę WWE i Trypla - Hunter jobnie Danielsonowi, a w walce o pas, Koziołek jakoś zostanie przekręcony przez Batistę, który przejmie złoto, bo WWE na chama, wbrew logice (reakcje na jego postać) stara się promować drewnianego koksa.

Przyznam szczerze, że baaardzo bym się zdziwił, gdyby rozpisali Danielsonowi dwie wygrane (+ przejęcie Złota) na WrestleManii, choć oczywiście to by była najrozsądniejsza, najbardziej logiczna opcja (ale nie wierzę w logiczne podejście bookerów WWE do postaci Dragona, który - gdyby od dawna planowali dać mu Złoto na WM'ce - wygrałby Royal Rumble a'la Benoit). Daniel pewnie ruszy w pogoń za pasem i finalnie go przejmie, ale mam przeczucie, że nie dostanie swojego, tak mocnego "wrestlemania moment". Chciałbym się mylić w tej kwestii...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Skoro Bryan prowadzi feud z Tryplakiem, to niemalże pewne jest to, że Typlak zainterweniuje w walce o pas WWE WHC i przeszkodzi Smoczkowi, gdy ten będzie dominował, co wykorzysta Zwierz...

Niekoniecznie. Walka na WrestleManii powinna definitywnie kończyć feud Bryana z Hunterem. W main evencie stawiam, że to raczej niestety Batista skantuje Smoka, umocni się przez to na pozycji heela i przejmie pas.

Byłbym spokojniejszy o Dragona, gdyby miał 2 walki bez względu na wynik pierwszej (z Hunterem by wtedy umoczył, a Złoto finalnie zgarnął w main evencie). Jakoś nie widzę tego, że rozpiszą mu dwa zwycięstwa jednej nocy, w dwóch tak mocno obsadzonych (pod kątem star powera) walkach... Vince i Tryplak niestety nie wierzą chyba aż tak bardzo w postać Koziołka.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Skoro Bryan prowadzi feud z Tryplakiem, to niemalże pewne jest to, że Typlak zainterweniuje w walce o pas WWE WHC i przeszkodzi Smoczkowi, gdy ten będzie dominował, co wykorzysta Zwierz...

Teoretycznie tak, ale łatwo sobie wyobrazić, jak może zareagować publika po czymś takim. Buczenie na koniec WM30 < cała arena chantująca YES!

A co do terminatorzenia - Bryan to w sumie nowość w Main Evencie, a przy tym ktoś, kto jest naprawdę świetny w ringu. Jeśli przez kolejny rok będzie wygrywał na PPV i 2 lata z rzędu wygra/obroni pas na WM, to wtedy powiem o nim terminator :P On nie będzie wiecznie główną gwiazdą wieczoru, jak taki Cena czy Rock. Ma swój moment, dobrze się to ogląda, niech to trwa, póki może.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

-Raven-, też uważam, że zwycięstwo Bryana w main evencie wcale nie jest przesądzone. Z drugiej jednak strony wyobrażasz sobie te pomruki niezadowolenia, które rozejdą się, gdy wygra Batista? Umówmy się, że obrazek zamykający galę ma wpływ na to, jak ta gala będzie zapamiętana. Pytanie więc, czy ten Bryan trafił do main eventu, by wygrać, czy tylko po to, by wprowadzić do niej face'owy element. Moim zdaniem sytuacja jest super ciekawa.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Six, dla mnie porażka Dragona w main evencie także byłaby totalną głupotą, zwłaszcza na WrestleManii - święcie face'ów. Mam jednak dziwne przeczucie, że tak się właśnie stanie (bo chyba jednak Daniel znalazł się tam, by uratować main event, a nie po to, by zgarnąć pas) i posłuży to temu, żeby z Batisty zrobić mega-heela (skoro z face'em im nie wyszło).

Żeby zadośćuczynić fanom - mogą na sam koniec dać moment Daniela, który po porażce, nokautuje Ortona, a następnie Animala swoim finiszerem i nad nieprzytomnymi heelami tauntuje YES-ami, razem z publicznością. Głupie, ale niestety dość prawdopodobne.

Jedno jest pewne - WM XXX ma się skończyć "Yes Yes Yes" żeby rano w poniedziałek wszystkie programy śniadaniowe zachwycały się 90 tysięczną publiką krzycząco razem to samo, niesamowitym "wydarzeniem" (wcześniej opłacone oczywiście, bo kogo w USA interesuje wrestling :twisted: ) ... Oczywiście dojść do tego może przez wiele sposobów.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.