Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dajcie Bookera i jakiegoś starego wygę.

Tylko nie Booker T! :D

PH93, było już kilka tygodniówek bez Kinga. Być może sprawdzają, czy i jak jego nieobecność wpływa na ratingi.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

• Reputacja:   1 422
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Hogan wrócił do WWE, ale daleko mi tu do euforii publiki z RAW, ponieważ przez te lata w TNA tydzień w tydzień słyszałem to samo, brother. Dobrze, że to nie trwało długo.

Wszystko wskazuje na to, że dostaniemy jednak w main evencie Wrestlemanii Orton vs. Batista. Nawet nie chodzi o to, że poziom ringowy może być zły, ale po prostu reakcja publiczności może być bardzo kiepska zakładając na przykład, że przed nimi będzie walczył Bryan. W dodatku jeśli Bootista zdobył by pas to możemy mieć powtórkę z Royal Rumble. Nie podoba mi się to zestawienie i ciężko będzie się chyba do niego przekonać, szczególnie po takim segmencie jak dzisiejszy. Słabo to wyszło.

Cena jak bohater sam przeciwko trzem Wyattom, nie poddał się do końca. Mocno przewidywalne to wszystko i jakoś nie jaram się tym pojedynkiem na ppv, bo Jaśka WWE pewnie nie podłoży na największej scenie Bray'owi. Dzieci muszą być zadowolone. Fajnie bookerzy rozwiązali natomiast jego starcie z Romanem, gdzie żaden z nich nie został odliczony. Jedyne logiczne rozwiązanie by nikt nie ucierpiał. Brawo.

Szykuje się Bryan vs. HHH na ppv co jest dobrym zestawieniem, ale znowu nie najlepszym. Prosiło się, żeby ten Bryan zdobył pas od Ortona na Wrestlemanii, w main evencie przy ogromnym dopingu publiczności, ale po co to robić. Lepiej upchnąć go do innej walki. Wiadomo, że to story ma ręce i nogi, ale dla biznesu nie byłoby nic lepszego niż ten Daniel z pasem na Wrestlemanii. Jak nie tam to kiedy? Ile razy można go odciągać od złota. Wyniku walki z Hunterem nie jestem wcale taki pewny, bo znając ego HHH'a można się wszystkiego spodziewać. Zabookowany to on będzie mocarnie.

Taker vs. Lesnar - tego mogliśmy się spodziewać już od kilku tygodni, a nawet chyba dłużej. Podoba mi się to starcie, bo liczę tu na dobrą rozrywkę, szczególnie w właśnie takich segmentach jak ten dzisiejszy. Wynik walki jest wiadomy, ale pojedynek pewnie będzie i tak jednym z lepszych na gali. W tych okolicznościach i tak byłoby trudno o lepszego rywala dla Takera. Końcówka przyjemna, ale po tej dwójce można się było takiej konfrontacji spodziewać.

RAW bardzo średnie w stosunku do zapowiedzi. Wszystko mocno przewidywalne i to najbardziej boli. Poznaliśmy już niektóre zestawienia na WMkę i na razie sprawdzają się z zapowiedziami. Cudów nie ma jak to mówią. Oby na kolejnych tygodniówkach było lepiej. ;-)

...

Tylko nie Booker T!

Tell me!...i tak dalej

było już kilka tygodniówek bez Kinga. Być może sprawdzają, czy i jak jego nieobecność wpływa na ratingi.

Ja tu stoje po drugiej stronie rzeki, bo dla mnie taka nieobecność była jeszcze dobitniejszym pokazaniem tego jak WWE "kocha" Lawlera i w trosce by sie nie przemęczał od czasu do czasu daje mu wolne.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Styl:  Jasny

Ja jednak Emmy będę bronił - wczorajsza walka była, delikatnie mówiąc, mocno średnia (bo też z Summer ciężko wykręcić 5-stara), swoje zrobiła jednak trema. Każdy, kto ogląda NXT wie, że Australijka potrafi niemało i ringowo bije na głowę większość znanych nam pań.

A że dostała gimmick głupka pasującego do Santino? Cóż, Marella jest w głównym rosterze siedem lat, niedawno przedłużyli z nim kontrakt - widać, że jest zapotrzebowanie na tego typu gimmicki. Po reakcjach publiki widać zresztą, że jej tańce powoli się przyjmują.

I jeszcze jedno: jednego mi wczoraj zabrakło. Zapowiadanej zmiany posiadacza jednego z pasów. Szczerze mówiąc myślałem, że starcie NAO jest o pasy i aż się przestraszyłem, że najnudniejszy team w WWE zdobył złoto...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Tylko nie Booker T

No weź, właśnie to jest w nim najlepsze - taki czarny z blokowiska którego polowe czasu nie rozumiesz ^_^

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Moim zdaniem WWE wie na razie tylko tyle, że Orton i Batista nie mogą na WM wystąpić sami. Musi do nich dołączyć face z prawdziwego zdarzenia, który zagwarantuje to, że gdy już wygra, to wywoła to masową euforię, a nie wkurzenie. Faworytów jest oczywiście dwóch: Bryan i Punk. Temu pierwszemu już przygotowano grunt pod ewentualną walkę z HHH, ale wiadomo, jak to jest we wrestlingu. Wystarczy, że HHH wyjdzie, powie, ze Bryan zasługuje jednak na main event, i już wszyscy zapomną o tym segmencie na backstage'u. Wszystko więc zależy od tego, czy uda się znaleźć lepszego kandydata (czyt. czy wróci Punk).

1005187806541accfacb3d6.jpg

SixKiller za tydzień się dowiemy. HHH będzie musiał jakos odpowiedzieć Danielowi. I pójdzie to w strone ich walki albo tak jak napisałeś. No, a do tego to okolice Punka będą, więc gdzie miałby wrócić jak nie u siebie ? No i zostanie miesiąc do WM. Wypada rozkręcać te feudy, więc ostatnie niewiadome powinny za tydzień się rozstrzygnąć już.

Mimo wszystko boję się, że Daniel pójdzie na HHH, to jeszcze ok, ale wtedy zostanie nam Batista vs. Orton i nie będzie to Main Event po prostu. A Punk wcale nie wróci by uratować show :???: WWE lubi iść po najmniejszej linii oporu.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   2

Przemowa HULK'A HOGAN'A

We are back! Hulkmania not dead, brother!

Hogan powraca i jaka by była euforia gdyby cholerne WWE o tym nie zapowiedziało. Naprawdę zepsuli moim zdaniem szansę na zrobienie najlepszego powrotu od czasu Rock'a. :???: W każdym razie oczywiście poinformował o tym, że będzie host'em WM'ki.

Bryan vs Kane? Już od razu walka? Tak bez niczego? Najmniejszej słownej wymiany?

Pierwsza walka - Alberto Del Rio vs Batista

Rewanż z PPV. Orton powodem porażki Batista'y, tak więc zaczynamy podbudowywać walkę o pas na największej gali roku. Wolę żeby to nie był ME. Nie dość, że to może być powtórka z WM 25 to jeszcze reakcja publiki może to całkowicie pogrążyć. Randy chyba by nie wytrzymał. On przecież tak nie lubi, gdy na niego buczą. :twisted: Z kolei niezły w***w by złapali fani gdyby ten speech był prawdziwy i zaspoiler'ował wynik walki. :twisted:

Druga walka - Big E Langston vs Antonio Cesaro

Dosyć długa walka. Jack przerywa pojedynek i pierwszy krok do rozpadu Real Americans. Nie była to walka o pas, a krążyły plotki, że dostaniemy nowego mistrza. W takim wypadku skoro nie IC to pozostaje jedynie Diva's. To już wole żeby to była tylko plotka.

Przemowa John'a Cena'y

Wyatt wciąż jest nawiedzony, ale mówi co raz jaśniej. Tak jak przypuszczałem to gimmick "zbawiciela". Cała trójka atakuje Jasia, ale to było do przewidzenia. Droga do ich walki dopiero się zaczyna. Brakowało tylko tego, co chyba każdy chciałby zobaczyć - Abigail na Cena'ie. :twisted:

Trzecia walka - Christian vs Sheamus

Christian ponownie przegrywa i jeszcze zapodali Sheamus'owi ekscytującą końcówkę, gdzie rywal nabija mu się z narożnika na finisher. :roll:

Mamy wcześniejsze potwierdzenie walki Bryan'a z Kane'm. Teraz będą pokazywać segmenty również z przed gali w ramach WWE Network? Niech im będzie.

Romek vs Bray się szykuje. Z chęcią zobaczę. :D

Czwarta walka - Daniel Bryan vs Kane

Walka nie była za ciekawa, ale czekało się na rezultat. Bryan wygrywa i daje ciekawy speech, gdzie po raz kolejny wygarnia Tryplakowi, co o nim myśli. Kolejny, przewidywany pojedynek na WrestleMania'ę staje się faktem.

Fan Kane'a skradł dla mnie show. Cała arena skanduje "YES!", a po nich pojedynczy głos "NO!". :lol:

Piąta walka - Summer Rae vs Emma

Emma wygrywa. Daje jej szansę, ale ten głupkowaty gimmick bardzo mnie odstrasza. :/ Summer natomiast wypadła nieźle. Nie wiem czemu, ale widziałem w niej wredną s***ę - "spadaj dzieweczko to moja scena". :D

Szósta walka - The Usos vs The New Age Outlaws

Usos wykorzystują moment i chytrze wygrywają. Co raz bardziej możliwe wydaje mi się, że zaserwują nam pojedynek o pasy drużynowe na PPV.

Siódma walka - Roman Reigns vs Bray Wyatt

Szkoda, że pojedynek był nudny. Dean pomaga kumplom i na chwilę obecną Shield znowu się jednoczy. Eh... Naprawdę bym chciał walkę tych dwóch stajni w "maniową" noc. :smile:

Segment z Brock'iem Lesnar'em i Paul'em Heyman'em

Skoro Brock znowu chce dokonać czegoś historycznego to powinien wygrać na Wm'ce z UNDERTAKER'EM. Dead Man powraca i jego wejście wciąż budzi podziw. Podoba mi się ta bródka aż zapachniało Ministry of Darkness. :D Scena z wbiciem długopisu w dłoń Lesnar'a i rzucenie nim, bestią, specem od demolki jak jakąś kukłą. Miodzio! :D Teraz właściwie dopiero poczułem to RtWM.

RAW średnie. Liczę, że od przyszłego tygodnia zacznie się już rozkręcać.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Styl:  Jasny

WWE lubi iść po najmniejszej linii oporu.

WWE lubi iść po linii najmniejszego oporu.

WWE lubi po prostu spierdolić story i pójść na łatwiznę :D Chyba najpoprawniejsza wersja :)

Ciekawą opcją jest tez opcja małego o tym, że po wygranej Batisty na WM, ludzie są źli i w ogóle, a tu wchodzi Punk :) Składa Batiste ku uciesze fanów i od kolejnego RAW mamy ich program :) No, ale to już fantasy booking ;)

Ciekawą opcją jest tez opcja małego o tym, że po wygranej Batisty na WM, ludzie są źli i w ogóle, a tu wchodzi Punk Składa Batiste ku uciesze fanów i od kolejnego RAW mamy ich program No, ale to już fantasy booking

Chcecie Punka za wszelką cenę :roll:

Po pierwsze WrestleMania to impreza, która gromadzi na stadionie mieszane towarzystwo z przewagą przypadkowych ludzi (tacy piłkarscy "janusze"), więc o wybuch euforii będzie trudno.

Po drugie, nawet gdyby tłum oszalał, to będzie podobna sytuacja do ostatniego powrotu Punka przy okazji walki z Y2J. Znowu płynąłby przez moment na fali entuzjastycznego przyjęcia w Chicago.

Po trzecie skoro teraz Vince rzekomo błaga go o wypełnienie kontraktu, to cały storyline z Batistą musiałby trwać 3 miesiące, a fani wiedzieliby i tak, że Punk odchodzi, więc musi przegrać feud. Ewentualnie mieliby krótki program, a później Brooks bujałby się w WWE, aż umowa się skończy.

Stay negative

Chcecie Punka za wszelką cenę :roll:

Bo to najjaśniejsza postać WWE obecnie. Są ludzie z potencjałem na to...ale im jest potrzebny ktoś od zaraz. Punk, na te 3 miesiące, a potem będzie Daniel, Reigns i reszta "młodych". Na WM bez Punka, będzie trzeba płakać :)

Bo to najjaśniejsza postać WWE obecnie.

Że co? :shock: Charakterystyczna, ale już trzeci rok taka sama postać.

Ja bym dał Cesaro, Bryana albo Rollinsa do main eventu. Lepiej rzucić na głęboką wodę kogoś, to ma być w federacji na lata niż wypalonego gwiazdora.

Poza tym Punk w ogóle nie był brany pod uwagę do walki o tytuł, więc tym bardziej teraz nie powinien być nagradzany :)

Stay negative

Wiesz, że zdarzało się już niektórym wypłakać sobie coś :) Tym bardziej, że na Punku zarabiają, a nie sądzę by Vince zaryzykował na najważniejszym PPV w roku i to z numerkiem 30, w ME kogoś bez doświadczenia. To musi być ktoś pewny i z topu. Brooks może tego chciał i to może dostać. Chociaż nie powinien, ale wiemy jak jest. Kasa misiu, kasa.

ArriS napisał/a:

Bo to najjaśniejsza postać WWE obecnie.

Że co? :shock: Charakterystyczna, ale już trzeci rok taka sama postać.

I wciąż najjaśniejsza :) Ostatnio Bryan nieźle idzie w górę, ale w feudzie z Triple H'em czuć, że to jeszcze nie poziom Brooksa na majku :) Charyzmy i mic skillsów nikt mu nie odmówi.

Dla mnie Punk w main evencie WM'ki to nagradzanie focha i mocno dziwiłbym się Vince'owi, gdyby na to poszedł. Punk swoim zachowaniem nie zasłużył na main event i paradoksalnie stałby się jednym z tych, których krytykował, czyli ludzi których nie ma w biznesie 24/7 365 dni w roku, a jak wracają to dostają ME.

Taka niekonsekwencja Vince'a może doprowadzić do heat'u za kulisami, a Punk przestałby tam być voice of voiceless, a stałby się kimś na kształt przewodniczącego związków zawodowych, który za dobrą posadkę i dużą premię zdradza związek i ideały.

Jak lubiłem go jako postać w ringu tak dużo stracił w moim oczach jako człowiek i ja nie chcę go na WM'ce. Skoro odszedł w taki sposób to niech będzie konsekwentny.

213559901458cecbdd39123.jpg