Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie oglądam NXT ale ja bym jej zmienił wszystko od theme songu do wejściówki. Ten jej niby taniec wygląda jakby przechodziła alkoholowy test chodzenia po prostej...

Gdyby zmienić jej to wszystko to równie dobrze można byłoby ją cofnąć do NXT. Jej postać znalazła się w głównym rosterze, bo jej taniec i postać przyjęły się w NXT i Vince liczy na to samo przed większą publiką. Tylko w rozwojówce nie była aż tak "luźna" jak w teamie z Santino. Robili kiedyś w jednej walce za team w NXT i fajnie to wyszło, ale tutaj już nie bardzo mnie to przekonuje. Jak się ludziom znudzi jej theme to szybko ją pewnie wycofają z MR...

Jak widząc walkę Summer licząc na umiejętności ringowe, ona ich zupełnie nie ma.

Czy ja napisałem że liczę na jej skill w ringu? Po prostu piłem do tego, że nie podoba mi się jej ciągłe darcie, które jeszcze bardziej obniża poziom walki. A bywały ich starcia w NXT, które dało się oglądać, choć to sprzed tygodnia się do nich nie zalicza.

Ten jej niby taniec wygląda jakby przechodziła alkoholowy test chodzenia po prostej...

Bo to właśnie chodzi o jego prostotę i możliwość szybkiego przyswojenia ruchów przez dosłownie każdego :D

28054889252fa02dfba372.jpg

Ostatnimi czasy coraz bardziej odnoszę wrażenie, że WWE ma problem z przygotowaniem powrotów swoich gwiazd. Batista i Hogan to nie tylko spalenie na starcie - niepotrzebne anonsowanie tego - ale też marny segment po powrocie. Dla Hulkstera był to spis jego typowych zwrotów i generalnie podzielenie się "oczywistymi oczywistościami", po czym nagle strzeliłem karpia, kiedy skończył, pojawiła się jego muzyka i... tyle.

W konfrontacji Bryan - Zarząd pierwszy raz pojawiło się coś, co usprawiedliwia pogłoski o możliwej walce Bryan - HHH. Do dzisiaj były to niczym niepoparte oczekiwania fanów, którzy na przeszkadzającym Bryanowi Kanie opierali jakiś dziwny pogląd na to, że prowadzi to do walki Brodacza z Hunterem na WM, teraz to się potwierdziło i faktycznie możemy czegoś takiego się spodziewać.

Emma wygrywa, ale co gorsza, stała się rzecz, która jest dla mnie szokiem - nawet dorośli podłapali ten jej "taniec". Jesteśmy w Ameryce, jakby ktoś na chwilę uwierzył w człowieka :wink:

No i na koniec coś, czego oczekiwaliśmy - rozpoczyna się kolejny przystanek Takera na WrestleManii, a nazywa się on Brock Lesnar. Szykuje nam się na pewno wielka walka, ringowo jak ringowo, ale emocji nie zabraknie z pewnością. Trochę tylko Paul Heyman zepsuł zabawę i zaspoilerował przebieg wydarzeń, mówiąc, że jego klient chce tworzyć historię, a nic nie jest większe obecnie od streaku.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   1

Jak widząc walkę Summer licząc na umiejętności ringowe, ona ich zupełnie nie ma.
Summer co nieco potrafi ale jak zobaczyłem Emmę przejmującą prowadzenie pojedynku to myszka od razu najechała na przycisk przewijania. Jeśli ta laska dostanie pas kobiet to czeka nas żeńska wersja titlerunu Sheamusa.

Gdyby zmienić jej to wszystko to równie dobrze można byłoby ją cofnąć do NXT. Jej postać znalazła się w głównym rosterze, bo jej taniec i postać przyjęły się w NXT i Vince liczy na to samo przed większą publiką. Tylko w rozwojówce nie była aż tak "luźna" jak w teamie z Santino. Robili kiedyś w jednej walce za team w NXT i fajnie to wyszło, ale tutaj już nie bardzo mnie to przekonuje. Jak się ludziom znudzi jej theme to szybko ją pewnie wycofają z MR...

Oby szybko wróciła do żółtych braci bo nie pokazuje nic ciekawego- jedynie pajacuje i przynudza. Od przynudzania zresztą mamy już sprawdzone postacie- choćby Eve Marie gdy tylko otworzy usta. Zresztą jeśli o Ewce mówimy to sprawiłaby że facet usnąłby nawet przy seksie oralnym.

Zresztą jeśli o Ewce mówimy to pewnie sprawiłaby że facet usnąłby nawet przy seksie oralnym.

Moim zdaniem wygląda na taką, przy której byś nie usnął :twisted:

1161423919541b3db89050d.jpg

TakerFanKrk napisał/a:

Zresztą jeśli o Ewce mówimy to pewnie sprawiłaby że facet usnąłby nawet przy seksie oralnym.

Moim zdaniem wygląda na taką, przy której byś nie usnął :twisted:

Marie? Spałbym jak suseł. Zresztą nie lubię czerwonogłowych kopii Rihanny. Jeśli natomiast mówisz o innej Ewie- Torres to zgoda. Wręcz poiłbym się kawą by nie zasnąć :D

Początek RAW udowodnił, że Hulkamania nie chwyta tak jak kiedyś. Hogan zebrał zdecydowanie mniejszy pop od powracających kiedyś Rocka i Lesnara. Może gdyby tygodniówka transmitowana była np. z MSG w Nowym Yorku, Hogan mógłby liczyć na więcej entuzjazmu publiki.

Tak swoją drogą JBL rozkręcił się za bardzo przy okazji oglądania zasobów WWE Network ze swoim udziałem. Gdy zaczął wymieniać przeciwników i wspomniał o Angle`u oraz Guerrero, spodziewałem się, że następny będzie Benoit. Chyba Vince instruował na szybko Cole`a, bo ten zaczął studzić zapał Bradshawa :)

Heel turn Batisty, na który WWE nie ma wpływu, stał się faktem ;) Prędzej czy później Dave powróci do gimmicku, który miał przed odejściem z federacji.

Podoba mi się to, jak zakończyła się walka Cesaro z Big E. Obaj są pushowani, a w ten sposób żaden nie stracił wiarygodności. Chociaż trzeba przyznać, że Prawdziwy Amerykanin był lepszy.

Mogłem się spodziewać, że niedzielny atak Wayattów na Cenę nie znajdzie logicznego uzasdanienia. Jednak speech Bray`a przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.

Z jednej strony w programie nachalnie promowane jest WWE Network, a z drugiej pokazywana jest ekipa trzech brodaczy, których lider wygaduje jakieś farmazony pasujące do komiksowej ery WWF. Na usta ciśnie się tylko WTF?!

Nie mój cyrk i nie moje małpy, ale ja bym nie pchał tak dochodowej gwiazdy jak Cena w feud z dupy. Zwłaszcza, że rodzinka jest do tej pory prowadzona w bardzo chaotyczny sposób (vide przyłączenie do nich na tydzień Daniela Bryana).

Reszta pojedynków nie jest warta opisywania.

Dziwnie wypadła ta konfrontacja fightera z krwi i kości oraz Deadmana z Doliny Śmierci. Brock podczas wejścia Grabarza miał minę, jakby się zastanawiał co to za szopka. O poziom walki jestem spokojny.

Ciężko oceniać to RAW. Niby dobre, bo atrakcji sporo, ale jednak przede wszystkim była to promocja WWE Network ze słabymi walkami.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Heel turn Batisty, na który WWE nie ma wpływu, stał się faktem ;) Prędzej czy później Dave powróci do gimmicku, który miał przed odejściem z federacji.

Takie mnie właśnie przemyślenia naszły, gdy oglądałem EC (RAW nie widziałem, ostatnio w ogóle nie oglądam tygodniówek, bo rozczarowały mnie różne wydarzenia w fedce). Jeżeli do walki o pas nie dorzucą Bryana, to będziemy mieli first ever main event WrestleManii, gdzie walczyć będą... dwaj heele (jeden formalny i drugi nieformalny). Przy okazji chciałbym odnieść się do speców z naszego forum, co to dowodzą, że jeżeli publiczność chantuje nie po myśli federacji, to jest chujowa. Od dawien dawna było tak, że Vince ulegał gustom publiczność i turnował wrestlerów wedle widzimisię fanów. I to tak naprawdę jest piękne w tym "sporcie"; fakt, że fani mogę przeforsowywać push i mieć wpływ na charakter danej postaci. Osobiście miałem niezły ubaw oglądać walkę Del Rio z Batistą właśnie dzięki "krnąbrnym" fanom. Nadal jednak mam obawy, że Kreatywni mogą pójść w zaparte i na WM-ce na siłę będą nam wciskać dobrego Animala licząc, że tym razem publiczność będzie łaskawa.

14453752125651e0a536c69.jpg

Nadal jednak mam obawy, że Kreatywni mogą pójść w zaparte i na WM-ce na siłę będą nam wciskać dobrego Animala licząc, że tym razem publiczność będzie łaskawa.

Już się wczoraj zaczeło

Jerry Lawler - "fakt, że Batista jest nielubiany spowodowany jest złym HHH który nie pozwolił walczyć na RR'... a WWE universe na to liczyło!" (no shit sherlock)

Batista - "To jest piękne w WWE, że każdy ma prawo głosu i może mnie lubić lub nie!... A ty Orton jestes zły!"

Orton (formalnie heel#1) - "publika cie nie lubi!"

Jak dla mnie to za 3-4 jeśli dobrze zmanipulują publiką to Batista wejdzie na WM jako babyface.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nadal jednak mam obawy, że Kreatywni mogą pójść w zaparte i na WM-ce na siłę będą nam wciskać dobrego Animala licząc, że tym razem publiczność będzie łaskawa.

Nie wydaje mi się. Obstawiałbym tą opcję gdyby Dave był buczony sporadczynie, ale jest jechany równo od powrotu przez każdego. Podejrzewam, że jego przemowa na SD będzie :

a) okropna i edytowana przez WWE

b) okropna i prowadząca do finalnego heel turnu na RAW.

Za tydzień nadarzy się idealna okazja do oficjalnego sturnowania Dave'a, gdyby Punk zdecyodwał się na powrót w Chicago. Taki feud dałoby radę nawet łatwo pociągnąć, Punk powiedziałby, że odszedł właśnie przez powrót Animala, ale zobaczył jak publika na niego reaguje więc wrócił uratować ME Wm'ki.

1161423919541b3db89050d.jpg

Jerry Lawler - "fakt, że Batista jest nielubiany spowodowany jest złym HHH który nie pozwolił walczyć na RR'... a WWE universe na to liczyło!" (no shit sherlock)

Taaa... Jak Jerry Lawler zaczyna sprzedawać te farmazony, to poziom wkurwu rośnie mi bardziej niż przy żartującym Sheamusie. :/

EDIT

Nie wydaje mi się. Obstawiałbym tą opcję gdyby Dave był buczony sporadczynie, ale jest jechany równo od powrotu przez każdego. Podejrzewam, że jego przemowa na SD będzie :

a) okropna i edytowana przez WWE

b) okropna i prowadząca do finalnego heel turnu na RAW.

Za tydzień nadarzy się idealna okazja do oficjalnego sturnowania Dave'a, gdyby Punk zdecyodwał się na powrót w Chicago. Taki feud dałoby radę nawet łatwo pociągnąć, Punk powiedziałby, że odszedł właśnie przez powrót Animala, ale zobaczył jak publika na niego reaguje więc wrócił uratować ME Wm'ki.

Chciałbym brachu, żebyś miał rację.

14453752125651e0a536c69.jpg

Jak Jerry Lawler zaczyna sprzedawać te farmazony, to poziom wkurwu rośnie mi bardziej niż przy żartującym Sheamusie. :/
Lawler nie od dziś pokazuje że potrzebna mu jest wcześniejsza emerytura. Zresztą on już dawno się wypalił,jadąc takimi tekstami tylko rozmienia się na drobne. Aż trudno uwierzyć że to ten sam Jerry- maniak seksualny za czasów Attitude Ery.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

No i Hogan wrócił. I dopiero teraz czuję, że zaczyna się Road to Wrestlemania.

Bootista vs Del Rio to nie jest ten rematch, który chcieliśmy zobaczyć. Po co to? Może chcą zrobić z Alberto face'a po raz kolejny? Naprawdę lepszego wyjaśnienia nie znajdę :P Segment z Ortonem dało się zrobić bez tego starcia.

Zbliża się rozpad Real Americans. Z walką na WM? Czy to jest dobry materiał na tą galę?

[i tu się pojawia problem z brakiem MITB, gdzie można wrzucić i ludzi feudujących ze sobą i paru innych, którzy nie mają miejsca w karcie]

Wprawdzie było to chyba jasne już na EC PPV, ale Wyatt vs Cena to pewniak na WM. A kto to wygra? Jasiowi to nic nie da, a w zwycięstwo Braya jakoś nie wierzę.

Chciałbym napisać, że Christian w końcu coś wygrał, ale nie mogę.

Wreszcie zobaczyłem naprawdę wkurzonego Bryana, a nie tylko YESującą małpkę. Fajny był ten segmencik z HHHem "earlier tonight".

Daniel pojechał Kane'a w niezbyt pasjonującym pojedynku. A potem... HHH vs Bryan na największej ze scen jest teoretycznie zapowiedziane, wątpię że zmienią się plany. Tylko boli fakt, że to zostawia Ortona i Batistę w zwykłym singles matchu.

Summer Rae i Emma pokazywały się już z dużo lepszej strony na NXT. EmMarella... Please, no.

Usos vs NAO to kolejny rewanż z EC PPV, którego nie chcieliśmy. Na całe szczęście skończyło się szybciutko. Na całe nieszczęście to nie będzie ich ostatnie starcie, na bank.

Zamiast jedynego rematchu, który ludzie autentycznie chcieli zobaczyć, dostaliśmy nudną, singlową walkę Reigns vs Wyatt. Ale wejście Rollinsa wypadło kozacko.

Szkoda, że łatwo było przewidzieć, kto się pojawi na koniec RAW. Ale i tak się to dobrze oglądało. Jeszcze lepiej, jak sobie przypomnimy zeszłoroczny wybór przeciwnika dla Takera.

(jak bym inaczej widział końcówkę? fantasy booking: podczas wejścia Takera pojawia się Sting i uderza go kijem w łeb, a Lesnar na którymś kolejnym RAW jakoś by dołączył do walki o tytuł... byłoby ciekawiej, choć nierealnie; że niby Sting vs Taker wypadliby słabo w ringu? - bookingiem by to zatuszowali, walki z HHH też nie były wybitne, ale emocje wzięły górę)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jedyny ratunek dla Batisty to heel turn na zasadzie "Wróciłem dla was. Tak na mnie reagujecie, to pocałujcie mnie w dupę.".

Speech Dave`a po walce był chyba planem B na wypadek, gdyby został źle przyjęty.

Jakoś dobrze wspominam heela Batistę.

Pisałem jakiś czas temu, że powinni odstawić Lawlera, ale wtedy posądzono mnie o świętokradztwo :roll: ;)

Jerry nie potrafi przebić się przez Cole`a i JBLa, gada od rzeczy, no i raz już był po drugiej stronie rzeki i to w programie na żywo :twisted:

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Hogan wrócił i...jest nieźle. Może gdybym jak WWE universe nie widział go dobre 7-8 lat to też bym skakał ale, że jeszcze niedawno go widziałem u Dixie to jakoś nie było takich emocji. No i zamiast 'Real American" mogło by być "American Made"

Z gali jedynie spamiętałem jeszcze niezły pojedynek Romana z Wyattem oraz powrót Takera. Callawy nadal nieźle wygląda - ta bladość do gimmicku nawet pasuje, plus kozacka bródka. He still got it.

No i nie będzie Sting vs Undertaker. Buu-hu-kurwens-hu. Dzięki Vince, prawdziwy z ciebie geniusz.

P.S. Kiedy za stolem komentatorskim jedyną osoba którą jeszcze da się słuchać jest JBL to wiedz, że coś się dzieje. Cole i King już nie wyrabiają "standardu WWE". Dajcie Bookera i jakiegoś starego wygę. Nie dałoby zakontraktować Edge'a albo Jericho na jakiś czas? Bałdzo płosie wujku Vince!

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Pisałem jakiś czas temu, że powinni odstawić Lawlera, ale wtedy posądzono mnie o świętokradztwo :roll: ;)

Nikt nie negował tego, że powinni go odstawić (bo każdy tego chce!), ale samą myśl, że WWE to zrobi. :roll:... :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.