Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Widzę, że Betty White jest lubiana. Czyli zaproszenie jej to był dobry ruch[choć, biorąc pod uwagę całe RAW, było jej bardzo mało i była zbędna]. Wyjście HHHa też. Podoba mi się, jak ludzie w ringu reagują w speechach na chanty publiki, jednocześnie olewając Punka. I zabawny jest fakt, że najgorsze, co może czekać niektórych na RAW, to dzień wolnego :P

Od kiedy Byron Saxton przeprowadza wywiady na backu? :D

Dzisiaj publika RAW to Cesaro Section. Antonio był facem, nie Sheamus. Miło usłyszeć taką reakcję w poniedziałek, a nie tylko w czwartek :)

Batista gniecie Del Rio przy każdej okazji. Jak się zmierzą na EC PPV, to teoretycznie powinien wygrać ten poniewierany... Prawda? :twisted:

Lita wchodzi do HOF. W sumie mogłaby się pojawić na którejś tygodniówce[albo w jakimś tagu-zapychaczu na WM] i stoczyć one more match.

Mark Henry walczył o pas US. Szczerze? Szkoda że nie wygrał, liczę na rewanż za tydzień. Unifikacja tytułów midcardowych na WM, Henry vs Langston - dobre. A Dean nie zasługuje na trafienie do top5 reignów ze swoim tytułem.

Bryan nie mógł opuścić reszty RAW. Biedny Kane, gigant sobie nie radzi z karłem ;)

ME się odbył.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Styl:  Klasyczny

Albo byłem dziś w nadzwyczaj dobrym humorze, albo widziałem najlepszą walkę Wyattów w ich mainrosterowej karierze, dużo szybkich tagów, kilka akcji drużynowych, na to wrażenie złożyli się również nieprzeciętni rywale, muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem i bylbym zadowolony, gdyby powtórzyli taki pojedynek na PPV, a finisher Bray'a doslownie zmiażdżył moje jaja :D

Wiem, że byłaby to strata czasu antenowego (o ile można o czymś takim mówić, gdy serwowane jest nam popijanie herbatki z panią White), ale można było powtórzyć comedy match z NXT między Fandango a Santino, przynajmniej mogłbym coś o niej napisać.

Byron Saxton zanotował dużo bardziej okazały debiut niż Emma :)

Druga walka brana na poważnie i drugi raz bardzo mnie wciągnęła - nie pamiętam kiedy czerpałem przyjemność z oglądania w ringu Sheamusa, świetną robotę odwalił Cesaro, który staje się coraz bardziej over, a może to po prostu znakomita publika?

Alberto wrócil do starego, moim zdaniem lepszego theme songu, walka z Zigglerem zabookowana oczywiście tylko po to, by finalnie Batista mógł rozwalić stół za pomocą meksykanina.

Lita w Hall of fame - jak na razie mocarny skład klasy 2014, jest Litka, więc można się spodziewać rownież obecności Edge'a, chyba, że Jeffrey wroci na jedną noc :)

Spodziewałem się, że zarząd będzie chciał uwalić pyskatego Deana, dając mu walkę z powracającym Henryczkiem, pojawienie się Wyattów i to ich budujące napięcie wchodzenie do ringu, to chyba najlepszy moment dzisiejszej gali. Za tydziwń pewnie dojdzie w końcu do kontaktu fizycznego.

Walkę wieczoru obejrzałem jednym okiem, tydzień temu dokonał tego Bryan, więc dziś przewidywalnym było, że Janek zakończy feud z mistrzem wygraną. Szkoda, że na finishu walki działo się tak mało.

Całkiem przyzwoite RAW, gdzie kontynuowano wszystkie dotychczasowe storyline'y, w tym (co ciągle mnie dziwi i marwti zarazem) Bryan vs Kane, ciągle obawiam się, że na PPV Dragon trafi nie do komory, a do walki z Red Monsterem.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   2

Segment początkowy

Betty miło przywitana przez publikę. Ma być gospodarzem gali. Nie wiem czy to taki dobry pomysł ściągać starsze osoby. Dodatkowo prawie zawsze jest przy nich Big Show. Czy nie powinien raczej coś powiedzieć, jakoś zareagować po porażce z Brock'iem?

Segment z Triple H i Stephanie McMahon

Bryan co raz bardziej działa na nerwy Tryplakowi. Segment dobry i jestem ciekaw rozwinięcia. Bryan na pewno nie będzie chciał dnia wolnego i być może spróbuje dostać się do ringu albo do Kane'a, a to czerwona maszyna znajdzie go pierwsza.

pierwsza walka - Rey Mysterio, Cody Rhodes & Goldust vs The Wyatt Family

Końcówka walki ciekawa i finisher Bray'a świetnie wykonany, aczkolwiek nie sądziłem, że można się zmienić z partnerem z boku, a nie tylko koło narożnika. :?

Narasta konflikt między Dean'em i Reigns'em. Tak sobie myślę, czy pierwszym pasem Romka nie będzie US? :P

NAO zabiera gdzieś naszego gościa? Segmentów ala Mae Young mam nadzieję, że nie będzie. :P

Druga walka - Santino Marella vs Fandango

Nie mogę patrzeć jak robią z Emmy upośledzoną. :?

BYRON SAXTON powraca w roli robiącego wywiady. Podobno na Superstars komentował, tak więc wygląda, że ograniczył swoje występy w ringu.

Trzecia walka - Christian & Sheamus vs The Real Americans

Niezła walka i dosyć długa. Rzeczywiście publika markowała dzisiaj Cesaro. Wciąż book'owany na lepszą połówkę drużyny, a Swagger znowu spin'owany. Trwa dorga do rozpadu.

Cena vs Orton to wielkie wydarzenie (kij, że walczyli niedawno na RR, nawiążemy do walki z przed paru lat :roll: ). Nikt tak nie sprzedaje tych emocji jak sam Cena. :roll:

Czwarta walka - Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio

Dolph szybko złożony. Bardzo szybko. :???:

Batista niszczy Meksykanina, ale walka między nimi raczej nas nie ominie.

Raczej na pewno. Bardzo szybko się dowiadujemy, gdyż już następny segment nas informuje. Więc jednak EC. To było bardzo prawdopodobne.

Lita w HoF. F**K YEAH! :peace:

Coś było w herbatce. W końcu to NAO. :roll:

Piąta walka - RybAxel vs The Usos

Fikołek przy upadku po kopnięciu pod kolano przy linach. To chyba rzecz, która najlepiej wychodzi Curtis'owi. :roll:

Szósta walka - US Championship: Dean Ambrose © vs MARK HENRY

Powrót "czekoladki" i od razu walka o pas. W pewnym stopniu wyczuwałem stratę pasa przez Ambrose, ale nie wątpiłem że to realne. Z jednej strony wygrana Henry'ego mogłaby podziałać na rozpad stajni. Dean chciał udowodnić Roman'owi, że umie sobie radzić i to właśnie jest ten zapalnik. Ewentualnie mógłby wygrać, ale dzięki Reigns'owi. Parę scenariuszy się pojawiło w mojej głowie. Zwłaszcza, że w trakcie pojedynku nie obyło się z podpowiedzi i szyderczych uśmieszków w kierunku obrońcy pasa. WWE po raz kolejny inaczej pomyślało i Seth doprowadził do DQ.

Pojawienie się Wyatt'ów skończyło się na spojrzeniach, ale to już nie zaskoczyło.

BTW. Henry ma po takim czasie opatrunek na ręku, a Show nie ma śladów po walce. :roll:

Siódma walka - AJ, Alicia Fox & Aksana vs Cameron & The Bella Twins

Dosyć długa walka jak na Diva'y. Cameron zamiast Naomi, której nawet nie było przy ringu. To jedyna zmiana w obrazie walk kobiet.

Przemowa Kane'a

Konfrontacja z Daniel'em była nieunikniona. Bryan pogania Kane'a i w końcu wychodzi górą. Nie jest to ich na pewno ostatnie starcie. Zapewne również zobaczymy ich pojedynek w niedalekiej przyszłości.

Ósma walka - John Cena vs Randy Orton

Ich pojedynki przestały we mnie budzić emocje. Trochę przewijałem, bo wiedziałem że nic mnie pewnie nie urzeknie.

Ogólnie RAW nie było złe. Szkoda, że nie dali segmentu z NAO po zamianie herbatki. Mogli coś wymyślić z Billy'm. :lol:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Pavlos

Szkoda, że nie dali segmentu z NAO po zamianie herbatki. Mogli coś wymyślić z Billy'm.

Po walce Usos z RybAxel Billy pilnie pobiegł na zaplecze :smile:

I Miejsce - Typer NXT 2017

W końcu pojawiło się coś, co może sugerować nam, że jednak dostaniemy HHH - Bryan. Do swego czasu prowadziło to do walki Koziołka z Glenem pod krawatem, jednak w końcu ma miejsce coś, co może nam sugerować, ze jednak planują coś większego - słusznie.

Wielki plus za wreszcie pchnięcie The Shield vs. Wyatts do przodu. Zaczynałem mieć dość tych enigmatycznych prom na titantronie, a tu w końcu dostaliśmy spotkanie twarzą w twarz. Nic z tego nie wyszło, ale zagrali fanom na emocjach, które były ogromne - fani kupują tę walkę, ja również. Dla mnie to najjaśniejszy punkt Elimination Chamber, chociaż zwycięzcy są pewni.

Nie podoba mi się natomiast to, jak bookowany jest Orton, który teraz regularnie moczy i wygrywa tylko z tymi, których nie boli mu podłożyć - wygrał z Christianem, pewnie wygra z Cesaro na SmackDown.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   1

* Ta cała Betty była mi obojętna, dobrze że pojawiła się tylko 3 razy i nie zabookowali jej tego "kopania tyłków", choć trzeba przyznać że segment z herbatką u Outlawsów mnie rozbawił (podobnie widok lecącego na zaplecze Billy'ego) :)

* Segment z Authority, Bryanem i Ortonem był całkiem niezły. Fajnie że Daniel nawiązał do wydarzeń z 2009 roku gdy Randal toczył feud z rodziną McMahonów. Mimo że Trypel daje Bryanowi przymusowy "wolny wieczór" to jednak wiem że jeszcze się pojawi pod koniec show.

* Segment z Shield też był spoko.Nieźle się Uśmiałem się w momencie gdy Rollins i Reigns zaczęli uśmiechać się między sobą widząc przestraszonego Deana na dźwięk muzyki Henry'ego .Jeśli chodzi natomiast o konfrontację z Wyattami to faktycznie rozegrali to bardzo umiejętnie stawiając tylko na kontakt wzrokowy. Mają jeszcze jedną tygodniówkę przed PPV więc na kontakt fizyczny jest jeszcze czas.

* Lita w HoF. Chciałoby się rzec w końcu gdyż latająca kobieta Attitude Ery już od dawna zasługiwała na to wyróżnienie. Kto ją wprowadzi? Zastanawiam się pomiędzy Steph a Trish (Edge jest moim zdaniem mniej prawdopodobny)

* Strasznie jednostronny też feud Del Rio z Batistą. Po tym co zobaczyłem nie dziwię się doniesieniom mówiącym że Alberto jest strasznie sfrustrowany faktem że musi służyć za mięso armatnie Dave'owi. Nawet nie pozwolili mu go na chwilę zdominować by wprowadzić nutkę niepewności przed PPV. Ich pojedynek pewnie będzie oscylował w granicach squashu.

* Walka Ceny z Ortonem mimo że długa to nie za ciekawa. Cena wygrał czysto (w dodatku nie po finisherze) i to chyba definitywny koniec ich feudu (z którego za niedługo oprócz unifikacji nikt nic nie będzie pamiętał). Przy okazji ciekawie wyglądała ta metryczka przed walką, cieszy także fakt że drugi raz tego wieczora zafundowali nam powrót do przeszłości (Breaking Point 2009)

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Daniel, przy całej mojej sympatii do niego, to mimo wszystko nie ten poziom. Jest over z fanami, ale w kwestii majk sillsów czy charyzmy...kuleje. Zasługuje na tytuł i coś dużego, ale bez poprawy pewnych elementów, nigdy nie będzie czołową postacią i nie dlatego, że ktoś chce mu zrobić na złość i na złość fanom, ale dlatego, że ma braki. W ważnych kwestiach w WWE.

Ja sądzę, że problem tkwi gdzie indziej. Bryan jest wyszczekany, ale ciągnie się za nim smród karzełka czantującego yes/no, co, moim zdaniem, nie jest zbyt poważne. Punk ugruntował swoją pozycję w fedce pipebombem, to co mówił było "na serio". Bryan, przy całym szacunku dla niego, od czasu 18 sekund jest komediantem nie branym na poważnie. Dochodzi też kwestia wyglądu. Kto weźmie na poważnie kozę z uśmiechem od ucha do ucha? ;-)

Bardzo chciałbym ME na Bryana, ale chyba tak się nie stanie. Nie da się go włożyć w poważny gimmick, zawsze będzie tą "latającą kozą", przytulającą się z Kanem...

Kilka luźnych spostrzeżeń:

- Segment począkowy: bla, bla, bla, bla, bla, niech ten Bryan przestanie się głupkowato uśmiechać, bla, bla, bla, bla.

- Jakiś czas temu marzyłem o feudzie The Shield kontra Rodzinka podkreślając, iż będzie to prawdziwa perełka pod względem podbudowy. Wielu nie przyznało mi wówczas racji, mogę im więc powiedzieć jedno: "a nie mówiłem?". Panom wystarczyło dać trochę czasu i wolności za mikrofonem i mamy jeden z bardziej klimatycznych i lepiej podbudowanych feudów ostatnich miesięcy. Good.

- Santino podkłada się Fandango tylko po to, by Emma mogła (w domyśle) dostać podkładkę pod feudzik z Summer Rae. I jeszcze ten Miz... strata czasu.

- Publika z NXT opanowała Raw? Sądząc po reakcji na Cesaro można tak pomyśleć. Bo przecież nie reagowali tak na monotematycznego Coltera. I tylko Swaggera szkoda - w tej ekipie (trzech uczestników EC matchu) od początku skazany był na pin...

- Dolph... idź Ty już może do tego Miza, niżej niż teraz i tak nie upadniesz. I nie chodzi nawet o porażkę z ADR (to żaden wstyd) a jej styl. Nie tak dawno WHC champ, dziś squashowany jobber na poziomie Rydera.

- A ten spear Batisty... cóż, sporo jeszcze przed nim pracy.

- Lita w HOF - Yes, yes, yes. 100% poparcia i, mimo wszystko, pewne zaskoczenie. Wiedziałem, że była Punka (AJ się ucieszy :twisted:) trafi kiedyś do HOF, nie sądziłem jednak, że nastąpi to tak szybko. Good :)

- Segmenty z NAO i Betty White przypomniał mi najgłupsze komediowe segmenty z ostatniej dekady, przy czym gwiazda odcinka (swoją drogą naprawdę bardzo popularna w USA aktorka) zajęła miejsce niedawno zmarłej Mae Young. Wizerunek starych ludzi w WWE powala...

- O ile zakład, że challenge Moxleya (świetne aktorstwo w chwili pojawienia się rywala) skończy się wyzwaniem rzuconym przez któregoś z kolegów? Bo przecież Henry (który wrócił ZDECYDOWANIE za wcześnie) pasa US nie zdobędzie, nie ma szans... a może? Dzisiaj przez chwilę bałem się, że ostatecznie pogrążą reign Ambrose'a kończąc go ot tak, walką z dupy...

- Z walki div zapamiętam chyba tylko botch jednej z Bellasek, która prawie zabiła się o słupek psując skok z pleców siostry.

- Jak już pisałem w temacie o Smackdown: nie zdziwię się, jeśli DB nie wejdzie na PPV do komory. Kane czeka, kiedyś ich sparować będzie trzeba, na WM zaś waga starcia jest jednak za mała...

- Main event był... no był.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   2

Pavlos
Szkoda, że nie dali segmentu z NAO po zamianie herbatki. Mogli coś wymyślić z Billy'm.

Po walce Usos z RybAxel Billy pilnie pobiegł na zaplecze :smile:

Faktycznie. Akurat to przewinąłem, bo już było po walce. :???:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Raw w tym tygodniu w mojej skromnej opini wypadło całkiem dobrze. Nie było mijesca dla Titusów, Kofich czy innych tego typu jobberów-więc coś musi być na rzeczy. Nie mniej jednak sądzę ,że wwe próbuje nam na siłę wrzucić wszystko co obecnie ma. Zbyt szybkie powroty Heńka, Showa są chybawymuszone brakiem Punka.

Vince zaserwował nam solidną walkę Rudego/CC z Real Americanami.

Szkoda , że Dolph został tak szybko zesquaszhowany. Miz prawdopodobnie przejdzie ten hee turn, ale kogo to obchodzi. Cieszy obecność Litki w hof . Jeszcze bardziej (mnie) cieszy, że Albeto zmienia swój look i theme-z poczatku przygody w wwe.

Niewątpliwie jednak główną atrakcją dzisjszego dnia było ,,starcie '' Wayatta i jego rodzinki z Tarczą. Niby nic nie robili tylko ospale posuwali się do ringu, a na mnie tak jak na universe działało to nieprawdopodobnie. Wreszcie coś pozytywnego wtym roku w fedc nr 1. :razz:

163870508457e2d890447a3.jpg

Jeszcze bardziej (mnie) cieszy, że Albeto zmienia swój look i theme-z poczatku przygody w wwe.

Alberto wchodził przy starym theme songu ale już schodził (czy raczej celebrował wygraną) przy nowym. Osobiście bez Ricardo, samochodu, pyro i aroganckiego uśmieszku nie ma to znaczenia przy której piosence będzie wchodził Del Rio więc już niech będzie ten nowy.

Konfrontacja Shield z Wyattami była epicka. Coraz bardziej szkoda, że nie spotkają się te drużyny na WM w równej walce, tylko na EC gdzie przez równe storyline'y zwycięzca jest praktycznie pewny. Jednak lepsze to niż nic.

Del Rio już dawno stracił swoją iskierkę. WWE wciąż stara się go odświeżyć ale w mojej opini na darmo bo lepszy niż teraz arystokrata nie będzie. WWE nie ma w zwyczaju powracania do starych gimmicków a więc i nie ma co liczyć na to że Del Rio wróci do świecenia mamoną a nawet jeśli, nie jest powiedziane że będzie tak dobrze jak wtedy.

A na temat Raw, miałem o nim nie pisać jako że nie wiem za bardzo co ale jak już się zaangażowałem to dodam coś od siebie na temat gali.

Segment otwierający wreszcie był czymś nowym na linii Orton - Authority. Co prawda Randall wciąż jest zasypywany cegłami ale powiedział to co bolało mnie przed tygodniem czyli że korporacja miała go wspierać :D. Daniel Bryan w tym segmencie był bardzo zbędny ale skoro Brooks strzelił focha to trzeba mieć jakieś podstawy do zbudowania story dla jego zastępcy. Bo szczerze to wątpie aby Tryplak przyznał że Kane atakuje Bryana bo on mu kazał, pewnie Daniel po prostu będzie mu tak truł dupę a on w końcu się wkurzy.

Uczcijmy minutą ciszy karierę Dolpha Zigglera.

Na tym Raw Batista tak tragiczny nie był ale wciąż, nim przypomni sobie wrestling trochę jeszcze czasu minie. Mam tylko nadzieje że Batista ogarnie się do Wrestlemanii bo bardzo nie życzę sobie aby Main Event WM'ki 30 był na poziomie Main Eventu WM'ki 27... Ale przy okazji przekonałem się do tego dlaczego pierwszym rywalem Batisty powinien być Del Rio bo mimo że akcje Dave'a były drewniane to Albercik sprzedał je mocarnie.

Coraz gorzej wygląda moja wizja przyszłości Moxleya w WWE. Nie bronił US Title nie wiadomo jak długo a gdy już "obronił" to po DQ. Dean jest strasznie wielką pizdą i on może miażdżyć swoją mimiką ale tym jak WWE go traktuje pokazuje mi tylko to że nie bardzo w niego wierzy. No i właściwie po dzisiejszym Raw Shieldzi wyszli na tych gorszych, ich jedyny mistrz właściwie nie obronił tytułu, Romek tak naprawdę sam wrypał go w title match a potem do spółki z Rollinsem cieszył się że Ambrose dostaje wpierdol gdy Wyaci zostali pokazani jako siła. Moim zdaniem to Raw było zbyt odważnym krokiem ku rozpadowi przed tak ważnym 6 Man Tag Team Matchem na EC.

A może Kane pobija Krystiano i to on wejdzie do EC, a tam wyeliminuje go Bryan. Później Kane wykona Chokeslam na Danielku i Orton go odliczy broniąc pas. Wygląda to dość realnie.

Sytuacja Zigglera W Dablju jest zenujaca koles jest szmacony przez wszytkich.Jestem ciekaw czy po Punku i Del Rio(jesli to prawda) odejdzie i on?Coz mu pozostaje w tej stajni jobberka innym a nawet jobberom chyba ze nie obchodzi go jego kariera tylko to byc miec prace.No coz ciezko sie patrzy jak przegrywa on z Del Rio w taki sposob ,biorac pod uwage rowniez nie najwyzsza pozycje Meksykana w federacji.

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg