Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ale dopiero teraz niesamowita aktywność w hejtowaniu Punka, tak nagle, za wszystko :) Rozumiem hejt za zachowanie na backu(o ile to prawda). No, ale nikt mu nie odmówi dobrego gimmicku i wyrazistości. Na tle WWE wybijał się zdecydowanie. Może nie olśniewał promami jak kiedyś, ale proszę Was...poniżej pewnego poziomu nigdy nie zszedł. A jego potencjalny feud z HHH miał potencjał. Sam Punk ma jeszcze rezerwy. Tylko pytanie co teraz. Ja wciąż czekam na oficjalne oświadczenia. Zobaczymy jak to się zakończy.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   1

Bronie tylko jego postaci w WWE na tle tej fali hejtu. Teraz nagle Punk nudny, zły i w ogóle. Po co on był, dobrze, że odszedł. Nowa moda na forum :) I mamy potem takich Negatywnych. Punk był, obiektywnie, jedną z najjaśniejszych gwiazd i jedną z ciekawszych. No ludzie...zawsze wszyscy wymieniają Punka w plusach gal tv czy ppv, a teraz nagle Punk nikogo nie jara, nudny był. Od tak z dnia na dzień. Śmieszne.
Generalizujesz. Tutaj nie chodzi o postać Punka w TV, bo to że był (jest?) jedną z najjaśniejszych i najbardziej charyzmatycznych zawodników w WWE, to tutaj nie ma żadnej dyskusji. Myślę że ludzie krytykują Punka (w tym ja) za to jaki jest poza ringiem. Chyba nie myślisz że wypinanie się na fedkę (w dużej mierze także na fanów) oraz zostawianie jej na początku najbardziej gorącego okresu w roku (WMka) to jest profesjonalne zachowanie i nie można za to krytykować Punka? Takie numery to mogą przejść jeszcze dzieciakom ale mówimy tutaj o 36 letnim, dojrzałym facecie który powinien doskonale wiedzieć że nikt mu nie robi łaski ale przychodzi do najzwyklejszej pracy i powinien wykonywać to co każe pracodawca. To nie szkoła gdzie ktoś może sobie chcieć zrobić "wagary".

TakerFanKrk, ale ja też go hejtuję za zachowanie na backu. O ile te plotki to prawda, to zachował się fatalnie i tutaj dyskusji nie ma. Tylko, że spora część osób, nagle pisze, że Punk był nudny jako postać i nie ma po kim płakać...Bronię jego postaci, jako osoba, o ile to wszystko to prawda, to zachował się źle i tyle. No, ale wrestlerem był genialnym, do samego końca(?) przygody z WWE. A pewne osoby próbują to podważać i teraz nagle się ujawnia po jego odejściu :) Tego nie umiem zrozumieć i to mnie wkurza po prostu. W skrócie. Bronię Punka, bo Punk jest atakowany tutaj, nie bronię Brooksa, bo Brooksa bronić się nie da. A Punk to genialny wrestler, który swoją postacią budował RAW, no, ale teraz przez to odejście jest moda na jechanie po nim w każdym aspekcie.

TakerFanKrk, ale ja też go hejtuję za zachowanie na backu. O ile te plotki to prawda, to zachował się fatalnie i tutaj dyskusji nie ma. Tylko, że spora część osób, nagle pisze, że Punk był nudny jako postać i nie ma po kim płakać...Bronię jego postaci, jako osoba, o ile to wszystko to prawda, to zachował się źle i tyle. No, ale wrestlerem był genialnym, do samego końca(?) przygody z WWE. A pewne osoby próbują to podważać i teraz nagle się ujawnia po jego odejściu :)
Myślę że to też duża nadinterpretacja z tym jechaniem po CM'mie. Tzn hejterzy którzy przyczepiają się dosłownie o wszystko są wszędzie i tego się nie zmieni ale nie można zaprzeczyć faktowi że od jakiegoś czasu Brooks opuścił loty. Niektóre osoby pisały (i słusznie moim zdaniem) że Punk zaniedbał siłownie oraz opuścił się w speechach (to też można było usłyszeć że proma miał słabsze niż jeszcze parę miesięcy temu). Ja zauważyłem że od czasu zakończenia feudu z Heymanem po prostu wrzucił sobie na luz i przestał metaforycznie "gryźć trawę".

TakerFanKrk, możliwe, nie mówię, że nie. Aczkolwiek przyznać trzeba, że mimo opuszczenia lotów, jak to ująłeś, był ponad większością rosteru. Dlatego jego strata jest niezbyt fajna dla mnie jako fana, nie Punka, a całego WWE. Słabszy Punk to i tak lepszy Punk niż wielu WWE Superstarów. Aczkolwiek teraz jest szansa dla innych by błyszczeli. Za jakiś czas zapomni się, że Punk był. Taka kolej rzeczy. Oby na jego miejsce pojawił się ktoś równie ciekawy. Odchodzi Rock, Austin...odchodzi Punk, w gorszych okolicznościach(o ile to prawda!), będzie ktoś nowy kim będziemy się jarać, ale nie zapominajmy ile dał Phil mimo wszystko dla WWE w całym okresie swojej pracy.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zapomniałem... Zapomniałem, że Betty White ma być gospodarzem RAW. Staruszka miała taryfę ulgową od licznie zebranej publiki, która nie przywitała jej ciszą, jak to było w przypadku innych guest hostów. Mi było do tej klasycznej reakcji bliżej, stąd radość na theme song Authority. Kolejny segment sugerujący, że na Manii dostaniemy Bryana z HHH, a nie Bryana o pas. Wizja do zmiany WWE.

Batista niszczy Del Rio, co promuje ich bój z Elimination Chamber. Szkoda, że pionkiem na tej szachownicy musiał być Ziggler. Rozumiem, żeby go podkładać, ale żeby go podkładać w squashach?

Można powiedzieć, że to za wcześnie, ale cholera, Lita w Hall of Fame, to bardzo fajny i zaskakujący ruch ze strony WWE. Bez wątpienia zasłużyła. Nietypowa Diva w przypadku której umiejętności były bardziej promowane od urody. Na razie 3/3 - bardzo fajna klasa.

Jimmy & Jey! When I say "Forever", You say "Contenders"...

Fajnie rozegrali segment po walce Ambrose vs Henry - Mark wrócił tylko po to, żeby dostac Speara :wink: Tak się podgrzewa atmosfere. Ludzie muszą wyczekiwać danej walki. Nie róbmy brawli, niech sobie taki wyobrażają, a finalnie kupią PPV.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Lita w HoF to na pewno lepsze rozwiązanie niż Stacy Keibler (co by nie było, czerwono-włosa była bardziej wybitna), ciekawi mnie kto ją wprowadzi - Edge? czy może uda się Hardasów ściągnąć? Na pewno nie wyobrażam sobie żadną obecną divę.

Feud Wyatt vs Shield powoli zakrawa o geniusz - narobili mi smaka swoim segmentem po walce o pas US ( :shock: ). Pal licho że pół walki mi ucięło i widziałem tylko reakcje po Spearze... reakcja Ambrose'a na theme song Henry'ego bezbłędna.

P.S. Kontra Wyatta na Sister Abigail na Ryjku genialna - jeszcze trochę a zacznie Figure 4 kontrować na swój finish

ciekawi mnie kto ją wprowadzi [...] Na pewno nie wyobrażam sobie żadną obecną divę.

A może AJ Lee. ;)

14453752125651e0a536c69.jpg

Ghostwriter, wypadałoby gdyby wprowadził ją ktoś z kim święciła największe sukcesy, zamiast pchać się w oczywistości - jest okazja żeby ściągnąć Copelanda (skoro nie ma kontraktu to one night only), czy Hardych (podobnie) to czemu nie zaszaleć? AJ już jest niska, ale przy nich jest jeszcze mniejsza - myślę że to byłaby gafa

Wow, dawno nie widziałem aby Cesaro był tak over z publicznością jak teraz. Do tej pory bardzo ciężko było z tą reakcją na jego osobę ale to co się stało na Raw kupuje w 100%. Pewnie reakcja na jego osobę będzie wprost proporcjonalna do intensywności osłabiania pozycji Cesaro. Świetnie wypadła jego wymiana z Sheamusem dlatego takie małe marzenie do walka tych dwóch zawodników na WMce.

Litę spokojnie może wprowadzić też Trish Stratus, albo sama Stephanie.

I chyba na Stefkę właśnie bym stawiał.

Natomiast, jeśli chodzi o facetów to chyba tylko Edge. Nie wiem, w jakich relacjach z Hardy'asami jest Lita, ale po przyprawieniu rogów Matt'owi to chyba nie grillują wspólnie.

213559901458cecbdd39123.jpg

Litę spokojnie może wprowadzić też Trish Stratus, albo sama Stephanie.

I chyba na Stefkę właśnie bym stawiał.

Natomiast, jeśli chodzi o facetów to chyba tylko Edge. Nie wiem, w jakich relacjach z Hardy'asami jest Lita, ale po przyprawieniu rogów Matt'owi to chyba nie grillują wspólnie.

Zaskoczę cię ^^ Hardasi są z Litą w dobrych stosunkach i Matt nie chowa do niej urazy :) Mówił o tym wiele razy. Ale i tak stawiałbym na Edge'a

Ledwo chodząca Betty jakoś nie nastawia człowieka na dobre show, którego ma być gospodarzem. No i wyszedł z nią Big Show, który pojawił się pierwszy raz od klęski na Royal Rumble. Nie zauważyłem na tej jego ponoć kontuzjowanej ręce jakiegoś opatrunku, wiec możliwe że się wyleczył, albo nic mu nie było. Bryan dziś ma nie walczyć, czyli dalej ciągniemy motyw z tym że nie jest dobry dla biznesu. Pewnie się jednak pojawi, bo fani nie będą zadowoleni.

BRhodes & Mysterio vs Wyatt Family Jedyny pozytyw tej walki to, jeśli mnie pamięć nie myli, pierwsza Sister Abigail z biegu, bez przygotowania. Nawet nieźle to wyglądało, czego nie można powiedzieć o reszcie walki. Wyatt family robią się już nudni, bo niestety nie zmieniany w żadnym stopniu styl walki nie może wywoływać emocji u widza. Cody i Goldust już od jakiegoś czasu nie mają blasku, takiego jak na początku, a dodawanie do nich Rey’a tylko pogłębia ten efekt.

Fandango vs Santino Jakby nie to że przy ringu była Emma, to bym ta walkę przewinął. Niestety nic nie zrobiła, a wynik walki mnie zaskoczył. Bo Santino nie zdziałał totalnie nic, a miał u swojego boku żółtodzioba, któremu powinien pokazać jak się wygrywa. Emma, to zły przykład, nie bujaj się z nim.

Real Americans vs Sheamus & Christian Nie żałowali im czasu na tą walkę, to i dostaliśmy całkiem pokaźną paczkę akcji, z których niestety ostatnia spadła na głowę Swaggera i Kanadyjsko- bladzi wygrali to starcie. Rozpad Real Americans nie miał kontynuacji dzisiaj, no chyba ze taką można nazwać przypięcie Jacka, z którego Zeb nie wyciągnął dziś konsekwencji.

Alberto vs Dolph Niestety w tej walce Ziggler posłużył tylko za mięso armatnie, które szybko musiało zostać wykończone. Jak del Rio zaczął mu się tak jakoś kalecznie, powoli dobierać do ręki po walce to łatwo było przewidzieć, ze zaraz pojawi się Batista. Pojechał Alberto równo rozwalając go o stół komentatorski. Nie wyglądało to wszystko tragicznie, nawet spear. No może to pchniecie w schody takie mdłe, ale liczy się efekt końcowy, czyli del Rio na stole.

Lita w HoF. Należało jej się. Szkoda że nie ma już takich div, które nie dość że są ładne, to jeszcze w ringu potrafią bardzo wiele zdziałać. Po tych urywkach z jej kariery można sobie szybko porównać, w jakim kierunku poszedł teraz kobiecy wrestling.

Rybaxel vs Usos Właściwie ciężko się było skupić na tej walce, bo przez większość czasu skupiali się na Billy’m, któremu Betty zrobiła przeczyszczająca niespodziankę. A walka przynajmniej nie trwała za długo, Usos zrobili co mieli i skończyli walkę. No i po walce nie doszło do konfrontacji z mistrzami, bo świat Billy’ego skupił się na innych priorytetach…

Ambrose vs Henry Aż przetarłem oczy ze zdumienia. Dean broni pasa, a co najlepsze przeciwko rywalowi, który waży ze trzy razy więcej od niego. I dlatego tym bardziej nie wierzyłem, ze koledzy zostawią go bez pomocy. No i Dean sobie obrywał, ale jak dostał WSM, to już przyszedł czas na interwencję. Spear poza ringiem wyglądał, jakby Romek w ścianę wleciał, a nie w człowieka. Mierzenie wzrokiem Tarczy z Wyatt’ami wyszło całkiem nieźle. Oczywiście to Romek był tym, który pokonywał kolejne odległości do rywala, ale Bray i spółka speniali. W sumie to dobrze, bo najlepsze kąski trzeba zostawić na PPV, a nie po raz wtóry dawać im się lać na tygodniówce.

Bryan tym razem nie chciał się bawić w słowne potyczki z Kane’m. Ładnie sobie z nim poradził i coraz bardziej śmierdzi mi to ich walką na PPV.

Cena vs Orton Kurcze, jeszcze nie odpocząłem po ich walce na RR, a już ich muszę oglądać razem na RAW. Przewinąłem tylko to starcie, w którym tym razem, dla równowagi, wygrał Jasiu. No cóż za nowość. Powiem szczerze, ze ich feud przestaje mnie już zupełnie interesować.

28054889252fa02dfba372.jpg

Kolejny segment sugerujący, że na Manii dostaniemy Bryana z HHH, a nie Bryana o pas. Wizja do zmiany WWE.

Na to wychodzi, ale odnoszę wrażenie, że w dzisiejszym segmencie lepiej sprawdziłby się Punk i te pociski, które rzucał Daniel, w ustach Brooksa brzmiałyby lepiej. Zapewne jego tutaj byśmy mieli, gdyby nie ta cała sytuacja.

Daniel, przy całej mojej sympatii do niego, to mimo wszystko nie ten poziom. Jest over z fanami, ale w kwestii majk sillsów czy charyzmy...kuleje. Zasługuje na tytuł i coś dużego, ale bez poprawy pewnych elementów, nigdy nie będzie czołową postacią i nie dlatego, że ktoś chce mu zrobić na złość i na złość fanom, ale dlatego, że ma braki. W ważnych kwestiach w WWE.

"Before tonight’s RAW hit the air, it was announced they were going live and fans started a CM Punk chant. According to fans in attendance, Michael Cole took the mic and said, “how about… just go away."

Podobno również i Seth Rollins wdał się z ludźmi w takie potyczki słowne odpowiadając na chanty CM Punk jak Raw schodziło z anteny na reklamy. Trochę to dziwne, że banują wszystkie chanty w TV, i zabierają plakaty skoro ludzie z WWE poruszają jego temat na galach. Jeśli to nie jest work to trochę dziwny, ale takie zachowania mogą jednak sugerować, że Punk może powrócić.

Co do Raw, to nie zachwyciło mnie zbytnio. Na razie konflikt Shield-Wyats najlepszy w całym WWE, ponadto ich segment po walce US Title narobił trochę smaka, przed starciem na Elimination Chamber.

Jedyną osobą, która może wprowadzić Lite do HoF jest Edge. Ewentualnie bracia Hardy, jednak nie sądzę by obaj dogadali się z WWE (szczególnie Matt).

106454733352d6a8573c2d7.jpg