Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tak jak inni, uważam, że odwrócenie New Age Outlaws od Punka to budowanie fundamentów pod feud między Triple H'em a Punkiem. NAO są przecież kuplami HHH'a, więc logicznym będzie jeśli powiedzą to Punkowi na następnym Raw. Punk natomiast może ich wyeliminować w RR Matchu, i zacząć swój feud z Hunterem. Na pewno takie rozwiązanie spowoduje, że będziemy ich więcej widzieć w TV.

Odejście Bryana od Wyatt Family z pewnością było zaskoczeniem, ale to jest spowodowane tym, że WWE zabrakło czasu na ten story. Powinni go zacząć o wiele wcześniej, teraz im się czas nie zgadza, bo być może wiedzą, że Bryan będzie tryumfatorem RR Matchu.

Zaskoczyło mnie zwycięstwo Kofiego nad Ortonem - przecież to mistrz. Nie wiem czy chcę oglądać nowego Kingstona w TV - bo na to się zapowiada. Trochę wizerunek Vipera ucierpiał na tej porażce, lecz po tym się się stało po niej, zrekompensował sobie to.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Pierwsze co zauważyłem to transparent "Sign Styles" w trakcie walki Bray Wyatt & Daniel Bryan vs. The Usos. Przyznam się szczerzę, że chciałbym tego, chociaż wiem co by z AJ'em stało się po kilku miesiącach. Zapewne fajny debiut i stopniowo w dół.

Sandow i Cena znów wykręcili nawet dobrą walkę co tylko mocniej daje do myślenie. Dlaczego uczepili się tak tego Sandowa i nie chcą go wkręcić w coś poważnego? Nie mówię o walkach o pas, ale po prostu o porządnym feudzie z mocno podpromowanym w przeszłości wrestlerem. To z pewnością by mu pomogło, bo Damian w moich oczach wygląda coraz lepiej.

Jestem ciekaw co dalej z New Age Outlaws. Mieli zabookowane tylko te 3 występy, a może to część czegoś na dłuższą metę? To mnie naprawdę zainteresowało, bo jednak bez powodu nie zrobiliby tego "odwrócenia się" od Punka. Jeśli jest to coś na dłuższą metę jestem zdecydowanie na tak, bo NAO to zawsze miły dodatek do obecnego rosteru.

Wszystko wskazuje na to, że na Royal Rumble obejrzymy walkę Naomi vs. AJ Lee o pas Divas. Who cares? I tak AJ wygra.

Kofi wygrał z Ortonem! WOW! To akurat mocno mnie zaskoczyło, tylko nie spodziewałbym się czegoś więcej dla Kofiego. Była to po prostu walka o której za pięć minut zapomnimy, a tak naprawdę głównym celem był atak Ortona na ojca Ceny (po raz 100). Szczerzę mówiąc to nawet bym nie chciał, aby Kofi miał szansę na złoto. Solidny wyrobnik, ale nic ponad to.

Promują Alberto Del Rio przed Royal Rumble Matchem tylko szkoda, że i tak każdy nie daje mu nawet najmniejszych szans na zwycięstwo. W tym roku grono faworytów jest tak duże, że raczej powinni bardziej promować powrót Sheamusa niż bawić się w ponowne promowanie Alberto, który przed miesiącem był używany do promowania Sin Cary.

The Usos to dobry team, ale tak nijaki, że trudno mieć co do nich jakiekolwiek uczucia. Fajnie latają, coś tam wygrywają, ale to nadal nie to. Taka mała dygresja, bo ostatnio jest ich "dużo" w TV.

To jak fani odbierają Bryana jest niesamowite. Cała hala skanduje "Yes", a mnie przechodzą aż dreszcze. Ogólnie rzadko zdarza się, aby heel był tak odbierany. Nie wiem czy taki był oryginalny plan, ale teraz Bryan jest chyba skazany do bycia face'em. Przyznam się szczerze, że takie sytuację naprawdę mi się podobają. Osobiście myślałem, że Bryan wykorzysta Wyatt Family, aby wygrać Royal Rumble Match.

Ogólnie RAW nie było złe. Dostaliśmy kilka dobrych walk, nie było zapychaczy w postaci squashy, chociaż zabrakło mi jakiegoś dłuższego proma.

Trochę beznadziejnie rozegrany heel turn New Age Outlaws, a jeśli WWE podepnie to pod historię z Hunterem i wytłumaczenie "HHH to nasz ziomek, zadarłeś z nim, to teraz cierp", to dla mnie to idiotyzm, bo gdzie Punk ma cierpieć? Że emeryci odwrócili się od niego na podrzędnej walce na tygodniówce, o której i tak niedługo zapomnimy? Rozumiem, że jakoś musieli pchnąć tę historię do przodu, ale na moje jest to dosyć marne, mimo wszystko.

Ogólnie nic przełomowego na Raw, może oprócz kontrowersyjnego odwrotu Bryana od rodzinki, ale ja tam wolę to dyskretne wycofanie się z tego pomysłu niż ślepe brnięcie w to, rodem z 2011 roku właśnie, kiedy to wbrew wszystkim turnowali Punka, co zostało to już przytoczone. Nie jestem jakimś fanem Bryana czy Braya, toteż to story nie budziło większych emocji u mnie, ale z logicznego punktu widzenia, to postać face'owego Daniela jeszcze się nie przejadła.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Trochę beznadziejnie rozegrany heel turn New Age Outlaws, a jeśli WWE podepnie to pod historię z Hunterem i wytłumaczenie "HHH to nasz ziomek, zadarłeś z nim, to teraz cierp", to dla mnie to idiotyzm, bo gdzie Punk ma cierpieć? Że emeryci odwrócili się od niego na podrzędnej walce na tygodniówce, o której i tak niedługo zapomnimy? Rozumiem, że jakoś musieli pchnąć tę historię do przodu, ale na moje jest to dosyć marne, mimo wszystko.

Dokładnie... fajnie, że WWE sobie znalazło powód na walkę, ale co to Punka obchodzi, że przegrał przez NWO na RAW?... albo inaczej czy to ma aż takie znaczenie, że Punk i HHH będą wyżywać się od najgorszych i będą mieszać swoje rodziny w RTWM bo Vince musi na prawdę jebnąć jakiegoś ciężkiego kalibru program tych panów ponieważ szczerze mówiąc większość fanów na tą walkę będzie miało "tak bardzo wyjebane" pamiętając ich ostatnią "historię" i ego HHH.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Wyjebane na walkę Punka z HHH ? Serio ? Proszę was :roll:

Może tutaj w Polsce tak, ale na pewno nie w USA. Szczerze mówiąc ja już się jaram możliwą walką Punka z HHH, bo nie dość, że wtedy CM dostanie swój zasłóżony ME (HHH ma nie wystąpić w walce wieczoru? wątpie....), to dostaniemy fajną ringowo walkę i co najważniejsze - genialne segmenty z tymi panami.

Prędzej będą mieli wyjebane na walkę 3343435656 z serii Orton vs. Bryan jeśli się odbędzie.

Spokojnie panowie z tym NAO. Punk od dawna wspomina, że HHH i władza coś do niego ma, bo wszyscy którzy w jakiś sposób popierają Trypla są przeciwko niemu (Shield, teraz NAO). Prawdopodobnie będzie to tak wyglądać, że Punk będzie po kolei walczyć z różnymi przydupasami HHH'a, aż w końcu na WM spotka się z samym szefem. Po drodze pewnie będzie jeszcze rozpad The Shield, żeby nie było że Punk rozwala wszystkich sam itd itp :P

No to jestem w dokłądnie tej samej galaktyce co Sturridge. Od samego początku pachniało jakimś ,,nietypowym'' wynikiem. Orton-cipo heel zbyt na luzie do tego podszedł- obije byle jobbera i już.

W końcu wyjdzie na to, że tylko ja nie zwęszyłem niespodzianki w tej walce :D

Ma to za zadanie pewnie dodać jakichś wątpliwości- iż Otron może przegrać na rr... W prawdzie walczy z Ceną, wiec może.

Gdyby walczył z kim innym - to owszem, ale jeśli po drugiej stronie stoi, tak jak nadmieniłeś, Cena, to raczej mistrza trzeba budować, by był wiarygpdnym rywalem dla Janusza :D

Szczerze mówiąc ja już się jaram możliwą walką Punka z HHH, bo nie dość, że wtedy CM dostanie swój zasłóżony ME (HHH ma nie wystąpić w walce wieczoru? wątpie....), to dostaniemy fajną ringowo walkę i co najważniejsze - genialne segmenty z tymi panami.

Segmenty - jasne, idealny zestaw mówców, chyba najlepszy obecnie możliwy, ale tekst "HHH ma nie wystąpić w walce wieczoru? wątpie...." :o . Ile razy Hunter walczył w main evencie WMki będącym non-title matchem? Nawet gdy ścierał się z Takerem, nawet gdy miał z nim rewanż w klatce z Michaelsem jako sędzią specjalnym, nie było to walką wieczoru. Nie demonizujmy tak bardzo Tryplaka, bo widzę, że ostatnio jego ego urosło do stereotypu w stylu 'cygan=złodziej'. Wszystko zależy od końcowego układu walk, ale najprawdopodobniej w ME wyląduje pojedynek o pas.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Jeśli przyjmiemy, że pojedynek o pas wyląduje w ME, to na pewno nie będzie to Bryan-Orton. Ewentualnie Bryan vs. Orton vs. Batista/Cena/Lesnar. Ja jednak ciągle jestem przekonany, że zobaczymy Batista vs. Orton o WWE WHC.

A co do Kofiego, to aż się prosi by ta wygrana była preludium do heel turnu. No kurde wystarczy, że wyjdzie na RAW i zacznie mówić, ze on jest najlepszy na świecie bo pokonał mistrza WHC-WWE i niech zacznie się każdemu stawiać - jak Polak po wódce. Wiecie coś a'la "Ja z tobą nie wygram!?" - przecież pokonałem Ortona!

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

szczerze mówiąc większość fanów na tą walkę będzie miało "tak bardzo wyjebane" pamiętając ich ostatnią "historię" i ego HHH.

Ja na przykład nie mam wyjebane na tą walkę, i z chęcią bym ją zobaczył. Tam ten ich feud był rzeczywiście słaby, ponieważ trwał zbyt krótko A już po HIAC Punk stanął po stronie Huntera, gdy odwróciła się od niego szatnia.

ale najprawdopodobniej w ME wyląduje pojedynek o pas.

Od sierpnia do grudnia największym storylinem był ten z Authority, więc w RTWM nie sądzę, by coś cokolwiek innego było ważniejsze od feudu w którym udział weźmie Triple H (oprócz Cena vs Taker). Poza tym, jeśli plany się nie zmieniły, to Punk będzie tym człowiekiem Vinca, i będzie to pojedynek "o władzę".

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Ja na przykład nie mam wyjebane na tą walkę, i z chęcią bym ją zobaczył. Tam ten ich feud był rzeczywiście słaby, ponieważ trwał zbyt krótko A już po HIAC Punk stanął po stronie Huntera, gdy odwróciła się od niego szatnia.

Tamten feud był dobry do pewnego momentu i wtedy w zasadzie zostało wszystko powiedziane między tą dwójką. Czego dowiemy się nowego w RTWM?... A wynik i tak będzie ten sam. :roll:

• Reputacja:   297
  • Urządzenie:  Windows

Głupio zrobili uwalając tak szybko storyline "Daniel u Wyatt'ów", bo nie wykorzystano jego potencjału nawet w 50%.

Taki obrót sprawy powoduje, że mocno zaczynam wątpić w wygraną Dragona w turnieju RR. Pewnie Bryan dotrwa prawie do samego końca, a w finale rozproszy go (lub pomoże wyeliminować) Banda Wyatt'ów i Bryan wejdzie na wojenną ścieżkę z Bray'em, co może się zakończyć ich walką na WrestleManii (oraz udupieniem tam Dragona, żeby wypromować Głowę Rodzinki W.).

Oby to była zmyła Vincenta, żeby Dragon nie był zbyt pewnym faworytem, ale szczerze mówiąc, patrząc na booking tego storyline'u - czarno to widzę dla Bryana (i jego roli na RR i WManii) :???:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

PH93, otóż nie, wynik nie będzie ten sam. Punk wygra, nie po to jest teraz gnojony, a poza tym w tego typu starciach o władze, zawsze koniec końców wygrywało dobro. I dzięki temu Punk ma szansę w ME WMXXX pokonać Triple H'a. To zdecydowanie WrestleMania Moment dla Punka i wielki bonus. Dla mnie, jako jego fana, udany prezent od WWE, jeśli do tego dojdzie. A czego nowego możemy sie dowiedzieć ? Wiesz w ogóle kto to Punk i HHH ? Topowe postacie w WWE. Charyzmatyczne, ogarniające majk, potrafiące zbudować emocje czy psychologię ringową. Było dość niedawno ich starcie, ale to Best in the World i King of Kings, gwarancja najlepszej rozrywki i jestem pewien, że wciąz mogą nam wiele zaoferować. A poza tym teraz sytuacja wygląda trochę inaczej, Tryplak to ten zły. Z przeszłości wiemy, że umie grać taką rolę. Punk może tym razem być nawet jeszcze bardziej cięty niż poprzednio. Punk jako rewolucjonista to najlepszy Punk :) Ja czekam na ich starcia słowne jak i walkę na WM. Oby doszło to do skutku.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Na wstępie dodam, że jestem nowy na forum, tzn "nowy" w sensie stałego wypowiadania sie ;)

Ale jeśli, tu cytuje (i się zgadzam) " Biegający i skaczący jak małpka wrestler" jest waszą topową face'owa gwizadą (na chwile obecną) to z wami jest coś nie tak.. ludzie... od kiedy oglądacie wrestling? to że hamburgery podłapały Yes, Yes, Yes. nie naczy że musicie się tym tak jarac. Danielson gdyby był na szczycie przejadł by się w przeciągu 2/4 miesięcy, i wwe doskonale o tym wie ;) śkończy sie tak jak feed me more rybacka

Edytowane przez Abramo

• Urządzenie:  Windows

Zastanawiam się po co była ta cała szopka z turnem Bryana i jego przystąpieniem do Rodzinki, skoro zrezygnowano z tego (bez żadnego wytłumaczenia) po zaledwie 2 tygodniach. Zamiast naprawdę fajnego story mieliśmy klops, który na chwilę obecną wnosi mniej więcej tyle samo, co niedawny feud Miza z Koffim.

Choć muszę przyznać: reakcja publiczności na "powrót" Bryana nieziemska.

A tak z innej beczki: ja rozumiem, że Zeb ma być niby heelem i w ogóle, ale jakoś tak... no nie wiem: ile razy widzę, jak ktoś go obija ot tak, just for fun, tyle razy robi mi się przykro. Mamy się cieszyć, że pocieszny dziadek dostał KO od Showa? Dziwni ci amerykanie...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg