Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Popieram przedmówców, Raw wyjątkowo solidne. I to zarówno pod względem ringowym, jak i merytorycznym, co się rzadko zdarza.

Walka wieczoru? W moim odczuciu Ambrose vs Bryan z openingu, w większości pojedynków zdarzały się jednak (przynajmniej) dobre momenty. Może poza tragikomicznym starciem Elvis Marella vs Heath Slater, to jednak pomińmy litościwym milczeniem.

Cieszę się, że mój ulubieniec Harper zaczyna coś pokazywać - może kolejna kontuzja Wyatta sprawi, że jego przydupasy dostaną wreszcie więcej miejsca dla siebie, dotąd bowiem byli nieco w cieniu szefa. Generalnie zresztą trzeba przyznać, że dywizja TT idzie ostatnimi czasy do góry, to już nie sytuacja z ubiegłego roku, gdy Team Hell No nie miał, de facto, z kim rywalizować o pas. Teraz są Rhodesi, jest The Shield, są Usos (nie trawię ich, ale wczoraj naprawdę przyjemnie się ich oglądało), w obwodzie pozostają jeszcze Real Americans (jej, wygrali, jej nie było zamaskowanych clownów)... dla nic nie wartych zapychaczy pokroju Tons of Funk czy Prime Time Players zaczyna powoli brakować miejsca, to dobrze.

Więc Big E.=kolejny IC champion? Mnie on, szczerze mówiąc, nie zachwyca - za mikrofonem jest słabiutki, ringowo też bywa jeszcze niezgrabny. Niech już tam jednak będzie, czemu nie - w zestawieniu z poprzednimi mistrzami (czy to Axel czy Barrett) aż tak nie odstaje. No i lepsze to niż kolejny randomowy pas Koffiego.

A skoro padło nazwisko Axel... Heyman. Wow. Wrestler miesiąca co tydzień daje świetne promo, tym razem jednak nawet jak na siebie wspiął się na wyżyny. Mam już powoli dość jego feudu z Punkiem (i irytuje mnie fakt, że zapewne potrwa on jeszcze do kolejnego PPV), jeśli jednak będzie to wyglądało tak, jak wczoraj, to się przemęczę ;)

Podbudowa Big Showa fajna i tylko szkoda, że cała jego robota pójdzie na marne, gdy dojdzie w końcu do walki z Hunterem. Bo całe obecne świetne wrażenie zostanie przykryte przez fakt, że mówimy o gościu, który ringowo jest już bliżej Khaliego niż Bryana...

I na koniec... HBK! HBK! Co by nie mówić, ten gość charyzmą bije na głowę całą obecną fedkę. Co ma swoje wady, w każdym segmencie w którym się pojawia przysłania bowiem całą resztę. Tak, jak przysłonił (do spółki z HHH) Ortona i Bryana. I tak oto znowu przed PPV najbardziej zastanawiamy się co zrobi sędzia... deja vu?

Największy minus? Przerwy reklamowe zamiast wejściówek większości walczących. Wycięli wejście Ambrose'a, Wyattów, Koffiego z Mizem, 3mb, Tons of Funk, Zigglera nawet... nieco niszczyło to rytm gali.

No i drugie zastrzeżenie: gdzie WHC Alberto Del Rio? Gdzie MITB owner Sandow? Rozumiem, że WWE musi zostawić coś na Smackdown, skoro już jednak cały program gadali o powrocie Ceny, mogli też wpuścić na ring pozostałe osoby kręcące się wokół pasa...

Btw: fajnie, że przypomnieli debiut Ceny z Kurtem Angle, szkoda tylko, że nie przypomnieli, że Jasio swój debiut przegrał ;P detalik, ale mi rzucił się w oczy ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Fajna walka na początek RAW. Nadałoby się to na ME, ale tam zamiast pojedynku będzie podpisywanie kontraktu.

Punk, delikatnie mówiąc, nie poszalał. Za dużo czasu nie dostał.

Pierwsze spotkanie HHHa i HBKa miało być czymś wyjątkowym. Chyba o tym zapomnieli :P

Elvis Cobra... OMG

Wyatt będzie nadal męczył Miza. Jeśli oni kiedyś ze sobą zawalczą[a to chyba nieuniknione], to będzie słabo.

Vickie myśli, że jest Teddym Longiem? Nie te progi, moja droga, nie te progi.

Walka Punk/Langston vs Ryback/Axel niezła. A Big E idzie po ten pas IC. Już na preshow HIAC. I niech se przypomni o 5 count, tak co jego theme zacznie mieć sens :P

R-Truth wreszcie znalazł rolę dla siebie :twisted:

Zeb ma bicz. Brakuje tylko hiszpanów i byka. W sumie to walka Amerykanów z Matadores nadałaby się nawet na PPV, jakby nie było czym zapchać karty.

Ciekawego miksa rzucili braciom Rhodes na theme song. A w ringu 3 Samoańczyków i Rollins. Walka była w porządku. Tyle że wynik dało się przewidzieć - cała trójka[szóstka?] idzie na HIAC. Powinno być ciekawie.

Ostatni segment był naprawdę w porządku. Ale... To miało mnie chyba nakręcić na ME HIAC, a ta walka nadal mnie średnio interesuje. Bardziej mnie obchodzi wynik pre-show :/

...a właśnie. Big Show wjechał tym wielkim truckiem... ale co z tego?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Więc Big E.=kolejny IC champion? Mnie on, szczerze mówiąc, nie zachwyca - za mikrofonem jest słabiutki, ringowo też bywa jeszcze niezgrabny..

http://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&docid=17rHjljiT3MGpM&tbnid=MXJDM-tMgtAa3M:&ved=0CAUQjBwwAA&url=http%3A%2F%2Fairstre.am%2Fdopamine72%2FNicolas%2520Cage%2520Laugh.gif&ei=oKxmUoeCD8Oe4wTr-YHgBg&psig=AFQjCNHoGbwoAlx9DcP2fWGr2_76VQyquQ&ust=1382546976309145

Ty na poważnie tak uważasz, czy w tym momencie chciałeś pożartować?

______

Od siebie dodam, że najnowsze RAW oglądało się mi przyjemnie. Nie mam nic ciekawego do powiedzenia na ten temat, ale skoro już go poruszyłem, to powiem, że jestem zadowolony z dwóch następujących faktów- Pierwszym jest to, że Big E na SD przeszedł face turn, a na RAW pokonał Axela dzięki czemu został pretendentem do jego mistrzostwa i fajnie by było, gdyby mu je odebrał... Druga rzecz to poddanie Clay'a przez Jacka. Niby nic wielkiego, a jednak cieszę się, że nie pozostawiają go w cieniu Antka (który znajduje się w mojej pierwszej piątce TOPki).

Tak srają promami tego Ceny że mam go dosyć jeszcze zanim wrócił...

Więc Big E.=kolejny IC champion? Mnie on, szczerze mówiąc, nie zachwyca - za mikrofonem jest słabiutki, ringowo też bywa jeszcze niezgrabny..

Ty na poważnie tak uważasz, czy w tym momencie chciałeś pożartować?

A o którą konkretnie część chodzi? Bo jeśli o ocenę umiejętności pana Big to tak, takie jest moje zdanie. Nie przeczę, facet ma wygląd, talent i papiery na bycie, nomen omen, next big thing. Uważam jednak, że w chwili obecnej ma również pewne braki i potrzebuje jeszcze ze 2 lat pracy by się wyrobić i wejść na wyższy poziom. Co zresztą nie może dziwić, mówimy bowiem o osobniku stosunkowo młodym i mającym przed sobą sporo czasu.

(dopisane po chwili namysłu):

Natomiast jeśli zdobycie tutułu IC ma mu pomóc, to spoko, nie widzę przeciwskazań. Gorsi od niego pas nosili i świat się nie zawalił, obecny mistrz też zresztą wielkiego szału nie robi...

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Więc Big E.=kolejny IC champion? Mnie on, szczerze mówiąc, nie zachwyca - za mikrofonem jest słabiutki, ringowo też bywa jeszcze niezgrabny.

przepraszam że what?? :shock:

w nxt prezentował się dobrze.

jego chanty "five" publika kupowała. ringu porusza się całkiem nieźle jak na swoje gabaryty. co do raw to się wypowiem jak obejrzę.

Now! This is it! Now is the time to choose!

Die and be free of pain, or live and fight your sorrow!

Now is the time to shape your stories! Your fate is in your hands!

http://www.youtube.com/watch?v=lOLkOMNKT7k

214698959352680d8107c4b.jpg

Podajcie mi przykład jakiegoś wspaniałego proma albo wspaniałej walki Big E w głównym rosterze. Nie mówię, że jest jakimś beztalenciem na miarę Khaliego ( u niego hardcorowe jest nawet chodzenie :twisted: ) ale narazie nie miałem okazji żeby się nim zachwycić. Pamiętam chyba tylko jego jedno "promo" kiedy dorwał majka na zapleczu podczas wywiadu z Zigglerem. A ringowo ? Też mnie nie zachwyca jakoś bardzo. Wiadomo, że jak na takie warunki fizyczne ma dobre umiejętności. Ale nie zrozumiem aż takiego podniecania się nim.

1161423919541b3db89050d.jpg

Big Show wjechał tym wielkim truckiem... ale co z tego?
Jak to co? Oprócz pokazania, że jest przyjacielem Bryana (i że może pojawić się na PPV), oddalił "gimmick" płaczącego giganta i pokazał, że jest wielkim motherfuckerem z Tirem :D Mnie się to podobało, ale może to tylko moja sympatia do Showa?

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Podajcie mi przykład jakiegoś wspaniałego proma albo wspaniałej walki Big E w głównym rosterze. Nie mówię, że jest jakimś beztalenciem na miarę Khaliego ( u niego hardcorowe jest nawet chodzenie ) ale narazie nie miałem okazji żeby się nim zachwycić. Pamiętam chyba tylko jego jedno "promo" kiedy dorwał majka na zapleczu podczas wywiadu z Zigglerem. A ringowo ? Też mnie nie zachwyca jakoś bardzo. Wiadomo, że jak na takie warunki fizyczne ma dobre umiejętności. Ale nie zrozumiem aż takiego podniecania się nim.

Z tym, że póki co nikt się nad nim jakoś wielce nie spuszcza. Po prostu można zauważyć w jego postaci progres, poczyna sobie coraz śmielej w ringu (murowany kandydat do nominacji wrestlera mesiąca :roll:), a wraz z jego faceturnem wielu wiąże nadzieje, zważywszy, że w tej roli pod koniec przygody w NXT zbieral na prawdę znakomitą reakcję za pomocą najprostszych środków. W głównym rosterze nie pokazal póki co wiele, bo nie miał do tego okazji, w ringu nawet w starciach z Punkiem dało się zauwazyć dobre przygotowanie pod względem podstaw wrestlingu, czego brakuje wielu wyżej postawionym, za majkiem, tak jak wspomnialeś obok segmentu na Royal Rumble, gdzie "wywiadu" udzielał mu Ziggy zapadł mi w pamięci również jego "secret admirer", gdzie wkręcił wielu swoją gadką o miłośći od pierwszego wejrzenia.

Przykładowy Daniel Bryan moim zdaniem również jeszcze nie porwał nikogo jakimś promem, ale ten dysponuje świetnym ring skillem, dlatego znalazł swoje miejsce na najwyższym szczeblu, Bigiemu tego brakuje, ale obecnie jako solidny rzemieślnik, tytułu IC raczej by nie zhańbił :)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   1

Podajcie mi przykład jakiegoś wspaniałego proma albo wspaniałej walki Big E w głównym rosterze. Nie mówię, że jest jakimś beztalenciem na miarę Khaliego ( u niego hardcorowe jest nawet chodzenie ) ale narazie nie miałem okazji żeby się nim zachwycić. Pamiętam chyba tylko jego jedno "promo" kiedy dorwał majka na zapleczu podczas wywiadu z Zigglerem. A ringowo ? Też mnie nie zachwyca jakoś bardzo. Wiadomo, że jak na takie warunki fizyczne ma dobre umiejętności. Ale nie zrozumiem aż takiego podniecania się nim.

Big E to nie jest osoba która stanie kiedyś na czele federacji, jest to osoba która będzie Midcarderem może raz zdobędzie pas WH dzięki walizce. Ma on gabaryty, charyzme ale jest czarny i to go skreśla od razu.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Do dyskusji wyżej o Big E: ja to widzę tak

- obecnie midcard (nieco naciągany bo midcarderem też jest np. Axel czy Ziggler

- jak zdobędzie IC to stanie się pełnoprawnie midcarderem

- jak się wyrobi i publika będzie dobrze na niego reagowała to wskoczy do uppermidcardu (prawdopodobnie jako mistrz będzie miał reing podobny do tego z NXT czyli niszczenie wszystkich oponentów i 5 count)

- może po dłuższym okresie zahaczy o WHC ale twarzą federacji to nie będzie.

Nie jest to nowy czarny Cena a raczej nowe wcielenie Henry'ego. Jakieś przekazanie pałeczki na głównego wielkiego murzyna byłoby wskazane.

Mocno ograniczyli czas Punkowi i nie rozwinął on przez to skrzydeł. Z drugiej strony najbardziej podobał mi się segment na zapleczu w wykonaniu Heymana. Swoimi umiejętnościami odświeżył (pewnie nie na długo) program z Brooksem, który ciągnie się już nieco.

Hunter na początku też stał murem za Bryanem a na PPV zrobił to co było "best for buisness", więc spodziewam się, że HBK wydyma Dragona na HITC ;) Dlaczego? Feud Shawna i HHH byłby mocno przesadzony i wątpie by WWE chciało podążyć tą ścieżką. Z resztą Michaels skończył karierę więc raczej aktywnie jako postać pierwszoplanowa w feudzie nie może występować.

"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Big E to nie jest osoba która stanie kiedyś na czele federacji, jest to osoba która będzie Midcarderem może raz zdobędzie pas WH dzięki walizce. Ma on gabaryty, charyzme ale jest czarny i to go skreśla od razu.

Dajcie spokój w Ameryce ktoś musi być skreślony tylko za kolor skóry... Co z tego , że jescze czarnego czempa wwe nie posiadało, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Skoro kiedyś i papież bedzie czarny, to nie widzę problemu , the face of wwe was black. :)

Nie jestem jakimś wiekszym fanem Langstona, ale znacznie się poprawił(prawie pod każdym względem)

Dodatkowo wwe nie ma innego tak perspektywistycznego powehouse i nie oszukujmy sie długo mieć nie będzie... Jakby nie patrzeć Big E jest jeszcze młodym wrestlerem, więc uważam, iż jeśli wwe będzie na niego stawiać(stopniowo coraz bardziej), skończy on jako wielkokrotny mistrz.(whc) Wszystko przed nim.

163870508457e2d890447a3.jpg

Bryan i Orton mogli sobie podpisywać jakiś papier, ale to interakcja między DX była tam ważniejsza. To kolejny raz pokazuje różnice, między dzisiejszymi gwiazdami, a tymi z przeszłości.

Takie same przemyślenia miałem oglądając ten segment. Hunter (do spółki ze Stefcią zresztą) wypadają bardzo naturalnie, a Shawn - pomijając jego pajacowanie, które nigdy specjalnie mnie nie śmieszyło - jak zaczyna jakąś wspomnieniową gadkę do kumpla, to też z reguły mucha nie siada. W tej czwórkowej wymianie zdań cholernie sztucznie wypadły natomiast wkręty Ortona.

+ Fajne montaże związane z Bryanem i Cena. Ten drugi pięknie pokazuje, jak kiedyś chłop był lubiany, a U Can't See Me było "cool".

Ten filmik o Cenie pokazuje jak WWE jest zdesperowane, żeby odbudować pozytywne reakcje fanów do swojego numeru 1. Ale jak dobrego filmu by nie zrobili, to i tak będzie zbierał heat.

14453752125651e0a536c69.jpg

Co się tyczy perspektywicznego powerhouse'a, to jest jeszcze Roman Reigns. To zresztą dobry przykład dobroczynnego wpływu czasu: dość porównać jego obecne wyczyny z harcami w początkach The Shield, o czasach jako Leakee (czy jak on się tam nie nazywał w czasach FCW) nie wspominając...

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

+ Fajne montaże związane z Bryanem i Cena. Ten drugi pięknie pokazuje, jak kiedyś chłop był lubiany, a U Can't See Me było "cool".

Ten filmik o Cenie pokazuje jak WWE jest zdesperowane, żeby odbudować pozytywne reakcje fanów do swojego numeru 1. Ale jak dobrego filmu by nie zrobili, to i tak będzie zbierał heat.

Jedno to odbudowanie postaci a w moich oczach po prostu WWE samo spuszcza się nad tym że ich twarzyczka wraca wcześniej. Miliard prom na jednym Raw aż krzyczy tekstami "Patrzcie! Patrzcie! Cena wraca! Raw znów będzie dobre! Jupi! Jupi! Jupi!" gdy tak naprawdę nikt nie podziela ich entuzjazmu. Ja jestem jednym z tych po których powrót Jasia spłynął. Nie hejtowałem, nie odgrażałem się, nie narzekałem, po prostu wróciłby prędzej czy później a że nadeszło to wcześniej no to cóż... jednak to ile czasu jego powrotowi poświęcają jest wręcz przerażające a Cena mnie już obrzydł... a przecież jeszcze go nie ma! Obawiam się że z tak promowanym powrotem JohnBoy może pojechać Albercika a jego title reign wcale nie musi zakończyć się na tym samym PPV...