Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   54
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Dzisiejsze raw wypadło słabo , jak na pierwsze po ppv.

Wczorajsza gala, była bardzo słaba w dużej mierze przez publike(chanty typu we want awesome? Proszę...) Dziś wwe universe było ciut lepsze.

Ponowione walki : Ziggler vs Sandow, Ra vs Santino/Khali, nie były potrzebne.

Warte odnotowania jest zwycięztwo Zigglera przez fameser! Ja wiedziałem to poraz pierwszy, jestem w szoku. Wiem , że posiadacz walizki musi moczyć, ale żeby aż tak, coś mi to podejrzanie wygląda...

Jednak wwe postawiło na swoim i spiepszyło postać Cesaro(dając mu ten helikopterek jkao finisher. Bez sensu.Rozumiem , że fajnie to wygląda, ale czy to boli, bo chyba tylko wykonawcę tego movsa) 3/4 składu walki, dało coś od siebie. W sumie to i khali coś pokazał. Jak się zobaczy jescze raz ten mecz, można stwierdzić, że tak ładnie jescze w wwe nie stał.

Thruth w tagu z Punkiem. W dalszym ciągu uważam, że coś dla niego grubszego szykują.

Big show, zwolniony! Poraz kolejny! Masakra! Okrzyk Lawlera ,,his back !'' mnie dobił...

Też sądze, że za szybko na walkę showa z hhh, choć w końcu coś interesującego.

Miz z Wayattem? Nie wiem jak wy, ale ja to bym ex Hurrisa spowrotem wysłał do nxt, ztym gimmickiem nic w wwe nie osiagnie(po prostu nie pasuje) Chociaż skoro, to prosjekt Tryplaka, będzie długo prowadził bezsesnowne feudy, HHH ma za duże ego by przynać sie do błędu...

Me był dobry , ale w porównaniu do poprzedniej walki rhodsów to się umywa...

A więc rvd już nie ma, to teraz przywrócmy kontuzjowanego klaekę cene...

Boże! Widzę, że ratingi lecą, ale wszystko przez jednego człowieka? Nie wierzę w takie zabobony... ktokolwiek: Ryjek, Christian , Henry, każdy ale nie Cena... Do tego ma walczyć z Del rio, gorszej 2 by się nie znalazło( ewentualnie rudy) Są jednak jakieś nikłe pozytywy szybkiego come backu Jasia...1. Jego szanse na zwycięstwo rr bardzo zmalało. 2. Raczej nie pokręci się wokół pasa wwe, mooooże uda mu się podnieść rangę pasa.(nie oszukujmy sie, już dziś jest 100% zwyciętwo Jasia na hiac)3. Wokół głównego pasa niebieskiej tygodniówki i tak wieje nudą, gorzej być chyba nie może... :roll:

Jest jescze jeden plus dzisiejszej tygodniówki-mianowicie Finlay i Noble

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1

Bez sensu.Rozumiem , że fajnie to wygląda, ale czy to boli, bo chyba tylko wykonawcę tego movsa

Co ? To wygląda bardzo realistycznie, nie chodzi o ból ale o to że każdy kto to ogląda uwierzy że zawodnikowi który przyjmuje się w głowie zbiera się na pawia. A jeśli taki wielki Khali otrzymuje taką akcję to chyba nie dziwne że nie dał rady jak rywal go przypinał.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Akcja kończąca ma sprawic że rywal pada i nie może się podnieść, i ta akcja na pewno taka jest.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   0

Return Ceny sprawia, że padam i nie dam rady się podnieść.
Phoenix Screwjob

18541409904e0e46ec815c6.jpg

Return Ceny sprawia, że padam i nie dam rady się podnieść.

Return Ceny sprawia, że od razu wiemy iż pas WWE wygra Randy aby była równowaga dobra i zła, i praktycznie co drugi tydzień będziemy mieć na RAW walkę Mistrz vs Mistrz obdarzoną komentarzem, że walczą ze sową dwie twarze WWE, a reklama ich walk będzie częsta jak Lewandowski na Onecie... To jest dobre dla ratingów i biznesu...nie dla nas.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

• Reputacja:   43
  • Urządzenie:  Windows

Dziwi mnie fakt, ze Jasiu bd szedł na Del Rio.

Całe raw jak to się mówi ujdzie w tłoku.

Powtórne walki z niedzielnego ppv.

"Zwolnienie" Showa i póżniejszy KO punch na Triple H'u takie to sobie.

Divy wyjątkowo słabo, ale cóż były podstawione jako plan zastępczy.

Jak wiadomo na raw miała pojawić się AJ, ale w wyniku doznania wstrząsu mózgu tak się niestety nie stało.

AJ życzę by szybko wyzdrowiała i powróciła jak najszybciej do ringu.

2025collage.png

Cena powraca?! Really? Czy on nie miał powrócić po 4-6 miesiącach? Czy nie było lepiej dać szanse Christianowi i na nim cash in Sandowa? To nie jest już śmieszne, a żałosne. Zaczynam się zastanawiać kto jest gorszy Triple H czy Cena. Nie dość, że powraca z nikąd to jeszcze od razu dostaje walkę o pas? Co za żart. Czy to poprawi ratingi? Nie sądze. Poza tym czy rating jest potwierdzeniem dobrego show w dobie internetu? Nie! Niech się skupią na zrobieniu dobrego show, a nie na ratingach, których na pewno nie poprawią powrotem Johna (Prze)Ceny. Najgorsze jest to, że dają Cenę tam tylko po to aby Sandow miał cash in i stracił szybko pas o taka logika WWE. Jedyny pozytyw tego jest taki, że na pewno, feud o WHC będzie miał więcej czasu na antenie, bo jest tam największy ass kisser w historii wrestlingu. A już myślałem, że na dłuższą chwilę od niego odpoczniemy. Edytowane przez aleksg5

To już?! Tak szybko?! Zdecydowanie za szybko, zdecydowanie niepotrzebne było KO na Hunterze już teraz. Za to co wydarzyło się na PPV Big Show powinien być gnojony w najblizszych tygodniach jak najbardziej, a jeżeli mieli go zwolnić to powinni na najbliższe tygodnie zrobić z niego buntownika, który w swojej skórzanej kurtałce i reszcie odzienia wbiega z publiczności i robi zamieszanie, co za każdym razem kończyłoby się jakimś niepowodzeniem. Na HiaC czeka nas pewnie masa chaosu pod klatką, wtedy Show mógłby się pojawić i w końcu z zaskoczenia zapewnić "odłynięcie" Tryplakowi, co doprowadziłoby do ich walki na SSeries
Dokładnie. Istniała jeszcze w sumie opcja uprzedniego dołączenia do Corporation Showa, a dopiero potem znokautowanie HHH'a w kulminacyjnym momencie, więc tym bardziej dziwi rozwiązanie tego w taki sposób. W sumie i tak powinni ze sobą zawalczyć, ale koniec listopada to zbyt odległy termin. Może dostaniemy trzy HiaC matche na jednym PPV? :P

Informacja nt. powrotu Jasia jakoś mnie nie smuci. Nawet wolę jego, niż RVD-iego, jako przeciwnika Alberto, mimo że jakość walk pewnie będzie podobna.

44775659151dfd1ab60abe.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

RAW zapowiadało się bardzo dobrze po interesujących zakończeniach na Battleground. Z tego powodu trochę się wkurzyłem faktem błędu w ściąganiu gali i konieczności czekania na zakończenie drugiego pobierania.

Stephanie McMahon otworzyła galę sama, a najczęściej robiła to z Triple H. Moim zdaniem był to wyjątek spowodowany dalszą obecnością Big Showa, który najczęściej ze Stephanie przebywał sam na sam. Wcale nie zdziwiłem się zwolnieniem Big Showa, bo było to wręcz pewne, że jego głowa poleci. Spodziewałem się też tego co się stało na końcu, ale o tym później. Początek całego segmentu dosyć nudnawy, ale od pojawienia się Gianta (o zgrozo!) emocje sięgnęły zenitu. Szczególnie podobała mi się końcówka i "You're Fired" z niesamowitą iskrą w głosie. Z pewnością córka McMahona dobrze przejmie po nim pałeczkę z takimi warunkami. Jednym słowem: stało się to czego wszyscy oczekiwali od dłuższego czasu. Ciekawe jak to dalej WWE rozwiążę, ale zapewne dojdzie do walki Triple H vs. Big Show.

Damien Sandow v. Dolph Ziggler

Po SummerSlam również Damian Sandow przegrał, więc byłem niemalże pewien wyniku tego starcia. Sytuacja Sandowa nie jest ciekawa o czym najlepiej świadczyła jego mina po walce. Można jobbować, ale nie przez taki okres czasu. Cash in będzie dla niego zbawieniem (o jego cash in'ie napiszę też trochę później). Dolph w końcu ma serię zwycięstw, ale czy coś mu to da? Nie sądzę.

Sam poziom nie zachwycił. W porównaniu do walki z Kick-off to było bardzo słabo.

Ocena: 2

Czy tylko moim zdaniem Brad Maddox staje się face'em? Nie zdziwiłbym się gdyby niedługo dołączył do obozu opozycyjnego w WWE. Segment, który udowodnił, że Stephanie McMahon przejęła pełnoprawnie obowiązki złego szefa na poniedziałkowej gali.

Natalya, Jojo & Eva Marie v. Aksana, Alicia Fox & Rosa Mendes

Napaliłem się na tę walkę, bo w końcu Total Divas Newbies miały okazję pokazać się w ringu. Okazało się, że tylko jedna "nowa" wzięła udział w walce, ale i tak nic nie pokazała. Zapewne JoJo w ringu jest bardzo słaba i chcieli uniknąć jej ośmieszenia.

W walce totalna jobbernia, może oprócz Natalyi. Walka przypomniała mi, że Rosa Mendes wróciła. O ile się nie mylę to od czasu powrotu jako jednorazowa partnerka do tańca Miza nie wystąpiła na żadnej innej gali w TV.

Ocena: 1+

Kolejny face'owy segment Maddoxa. Porównałbym go do Big Showa z początku tego story. Chce się postawić, ale nie może z powodu strachu. Ciekawa decyzja, ale można się było tego spodziewać. WWE nie jest ślepe - walki Daniel Bryan vs. Randy Orton wywoływały emocje niemalże tylko negatywne, więc dorzucili im jednego z najbardziej lubianych legend, aby chociaż ogólną reakcję zebrać lepszą. Od razu napiszę o wszystkich trzech segmentach legend. Backlund wypadł beznadziejnie, chociaż jego prezencja nie pozostawiała nic do życzenia. HBK to klasa sama w sobie, więc jego wypowiedzi można było wysłuchać. Booker T zaprezentował się na solidnym poziomie. Oczywiście WWE, aby nie pozostawić fanom żadnych wątpliwości postawiła na heeli w roli rywali Shawna Michaelsa. Myślę, że Showstopper nie będzie całkiem bezstronny w tej walce i jednak odegra w niej znaczącą rolę. Sweet chin music! H-B Shizzle!

Los Matadores v. Jinder Mahal & Drew McIntyre w/ Heath Slater

Skoro Los Matadores już na początek wygrywają z jobberami to raczej nie wróżę im wielkiej kariery. Ryback też tak zaczynał, ale to wyjątek. Brodus Clay skończył beznadziejnie i z matadorami może być to samo.

Ich wejście wygląda naprawdę ciekawie, ale w WWE to wręcz normalka, że wielu ma doskonałe wejścia. Najlepszym przykładem niech będzie Ascension, które jest w NXT, a ma entrance lepszy niż całe TNA razem wzięte.

Walka słaba, ale to było pewne, więc się znęcać nie będę.

El Torito po walce jeszcze ośmieszył 3MB. Wait ich nie da się bardziej ośmieszyć.

Drew McIntare podobno miał odłączyć się od 3MB. Oby stało się to jak najszybciej.

Ocena: 2-

Przyznam szczerzę, że powoli nudzi mnie feud Paul Heyman i jego guy'e kontra CM Punk. Czasami zdarzają się perełki, ale tak naprawdę to główni bohaterzy od kilku tygodni mówią to samo. Na tym RAW niestety tak było i nic nowego to do feudu nie wniosło. Spodziewałem się, że R-Truth przejdzie heel turn już dzisiaj, ale okazało się, że pomógł on tylko Punkowi, a do tego zyskał kolejnego title shota.

Curtis Axel & Ryback w/ Paul Heyman v. CM Punk & R-Truth

Chyba wszystko co ważne napisałem wyżej.

Poziom nie powalił, ale jak na te RAW to walka i tak była dobra. Wolno i nudno. Niestety nawet wejście CM Punka tego nie zmieniło.

Ocena: 3-

Kofi Kingston v. Randy Orton

Spodziewałem się czegoś więcej, ale okazało się, że nadzieje są złudne.

Orton ma ogromny streak zwycięstw (wyłączając walkę z Bryanem na Night of Champions), więc po prostu musiał wygrać z Kingstonem, który jest chyba obecny na każdej tygodniówce. Jego status mid cardera jest bardzo mocny i można powiedzieć, że jest tam przyklejony na zawsze. Nie powiem, że mi to nie odpowiada, bo czasami potrafi on pokazać coś dobrego. Nie jestem jego fanem, ale nie mam też nic przeciwko.

Tak jak wcześniej lekko sugerowałem poziom nie był zbyt za wysoki. Szczególnie zawiodło mnie tempo, chociaż jedna kontra Ortona bardzo widowiskowa.

Ocena: 2+

Zawsze ten atak Bryana to lekka podbudowa całego feudu, chociaż można coś takiego zobaczyć niemalże w każdym poważniejszym storylinie.

Vickie ma "branie", ale jak się okazało ona też ma zadatki na face'a! Pobawiła się zalotami Alberto Del Rio i zostawiła go z ręką w nocniku. Jestem ciekaw jak ten "prawdziwy" powrót rozegrają. Zapewne będzie wiele narzekań na to, że wraca, ale dla mnie może on zostać wybawieniem pasa wagi ciężkiej (może go dostanie, chociaż zapewne cudem mu się tu nie uda). Widzę dwa rozwiązania:

1. Cena zdobywa pas, ale Damian Sandow inkasuje walizkę Money in the Bank tym samym zbierając ogromny heat. Bardzo możliwe biorąc pod uwagę kontuzję Ceny (po walce może go zaatakować ADR) i to, że pas wagi ciężkiej jest trochę za mało warty jak na Johna.

2. Alberto broni pas i eliminuje Cene na dłuższy okres czasu (np. na te 6 miesięcy, które miały być pierwotnie). Cena wraca na Royal Rumble i ... nie wygrywa, chociaż zapewne WWE ma co do tego inne zdanie.

Walki nie będę komentował, bo nie ma czego. Po prostu jeszcze bardziej zeszmacili Alberto, ale jednocześnie pozbyli się Ricardo Rodrigueza, który wróci wraz z Rey'em Mysterio.

Fandango w/ Summer Rae v. Zack Ryder

Chyba Ryder zmienił fryzurę?

Nie za dobrze świadczy o tej walce, że musiałem skupić się na pedalskiej fryzurze Ryder'a zamiast skupić się na starciu. Fandango w końcu wygrywa, ale podobnie jak w przypadku Zigglera raczej to nic nie znaczy. Po prostu trzeba go trochę podbudować, aby w przyszłości wygrane z nim coś znaczyły. Tak to widzę.

Ocena: 2

The Real Americans v. The Great Khali & Santino w/ Hornswoggle

Kolejna rewanż z Battleground i kolejna walka, która totalnie zanudziła (niestety każda walka na tej gali nudziła, więc to nic nowego). Nie było komedii, ale na plus jest fakt coraz mocniejszej podbudowy Antonio Cesaro. Czekam na to jak opuści The Real Americans i po faceturnie zacznie coś znaczyć. Już wcześniej pisałem o Cesaro Swing, więc nie będę się powtarzał.

Szkoda, że nie dali mu dokończyć swojej nowej firmowej akcji na Hornswaggle. Chciałbym zobaczyć jak spada z dużej wysokości ...

Ocena: 1+

Kolejnym "jobberem" dla Breya będzie The Miz? Ciekawe na ile? Jeśli Kane zostanie członkiem jego rodzinki to zapewne na długo, ale jeśli Kane stanie przeciwko Wyattom to ... też może być to na dłużej. Zjednoczyć siły mogą Kofi, The Miz i Kane i w końcu obalić mit mocnych Wyattów. Moim zdaniem jest to mało możliwe, ale nie wykluczam czegoś takiego. Odejdę trochę od tematu: The Miz to tylko maskotka WWE o czym najlepiej świadczy video promujący tour po ZEA. Ma on po prostu promować WWE na świecie, bo jego marka jest uznana.

The Shield v. Goldust, Cody Rhodes & Daniel Bryan

Walka nie dorastała do pięt tej, która odbyła się na Battlegroud chociaż jej czas był podobny. Wielka szkoda, bo na to starcie czekałem. Spodziewałem się ingerencji Triple H i Big Showa (to było pewne, bo w WWE ten motyw jest wykorzystywany co kilka miesięcy). Ortona spodziewałem się trochę mniej, ale to również można było przewidzieć, bo ogłoszeniu HHH. Jestem ciekaw jak potoczą się dalsze losy Cody'ego i Goldusta.

Koniec bardzo ciekawy to trzeba przyznać. Mimo kilku potężnych głupstw (headbutt i całe The Shield pada) oceniam to bardzo dobrze, bo w końcu ktoś skarcił tego skurwys*** ch** kur** itd. Triple H'a. Mimo że wiem o co chodzi w tym biznesie to się naprawdę tym podjarałem podobnie do pierwszego RAW po SummerSlam na którym miałem ochotę uderzyć Triple H w twarz. Segment budził emocje, a to jest podstawa. Będzie ciekawie!

Ocena: 4 (wraz z tym co było po walkach)

Ogólna ocena nie może być zbyt dobra, bo walki stały na beznadziejnym poziomie. Segmenty jak zwykle naciągały ocenę gali przez co chce się oglądać RAW za tydzień i znów narzekać na poziom starć.

Ocena: 3-

1. Cena zdobywa pas, ale Damian Sandow inkasuje walizkę Money in the Bank tym samym zbierając ogromny heat. Bardzo możliwe biorąc pod uwagę kontuzję Ceny (po walce może go zaatakować ADR) i to, że pas wagi ciężkiej jest trochę za mało warty jak na Johna.

]

Zabierając pas Cenie każdy ma gwarantowany cheer. Stety bądź nie ale nie wierzę w tak szybki powrót Ceny.

132426411251666524dd355.jpg

Big Show się nie popłakał w pierwszym segmencie. Trzeba tą datę zapisać w kalendarzu.

Po co ta powtórka z pre-show?...

Divy... Zaskoczyło mnie pojawienie się Rosy w ringu. Tylko że to liczę na plus, w przeciwieństwie do Totalnych Div. Eve Marie wypadła słabo przy Aksanie - niewybaczalne. A JoJo to nawet do ringu nie wlazła...

Dorada jest zajebisty :D Ale czemu Matadorzy znowu męczą się z 3MB? Warto odnotować tylko powrót Drew. I nie zapowiada się na jego odejście z grupy ;)

Timing na wejście Punka był idealny - taka pierdoła, ale często ktoś wchodzi sobie po prostu jak drugi przestanie gadać. A tu było wejście w środku zdania, dosyć niespodziewane.

Podczas wejścia Punka z Truthem pomyślałem, że mógłby z nich być tag... Muzyczka ładnie pasowała, w ringu jest dobrze, rzucić im jakieś grupowe akcje i git :P

Czyżby Kofi dostał szansę na odkupienie w oczach Ortona? :twisted: Bardziej niż starcie interesował mnie atak po nim. Brian to taka mała bestyja.

Jak usłyszałem z kim zmierzy się Del Rio na HIAC, strzeliłem face palma roku. Na koniec dnia zepsuli mi urodziny. Drobny plus to że Cena będzie walczył o "ten drugi" pas mistrzowski, ale... Kurde, miał być spokój do końca roku!

Wiadomo było, który z trójki wygra głosowanie[choć w promach dla mnie wygrał Backlund - najlepsza opcja jako sędzia i gadka była OK, nie przeszkadzało mi krzyczenie; HBShizzle zabił swoje promo wspomnieniem o WWE App ;)]. Uczeń vs gwiazda fedy kumpla - ładnie się tu Michaels wpasuje.

Miło było zobaczyć Cesaro Swing na Khalim, olać że powtórka. I nawet na Hornswoggle'u było :D Fajny żarcik z bólem pleców. Tylko szkoda, że finalnie na ringu triumfowali face'owie.

Fajny motyw z przedwczesnym zakończeniem MizTV. Ale Mike nie powinien uciec. Bo przez to trochę lipnie wyszło.

ME to było niezłe, szybkie starcie - a nawet 2 starcia.

Feud Big Showa z HHH nie jest tragiczny, ale wielce prawdopodobna walka na HIAC może taka być.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dla mnie Cena vs ADR o WHC to taka zasłona dymna przed wypłaceniem zawartości walizki przez Sandowa. Jedno z możliwych rozwiązań to wygrana Ceny kosztem storyline'owego odnowienia kontuzji (albo i nie). Po walce ADR zakłada Cross Armbreaker jeszcze bardziej niszcząc nadwyrężone ramie Jaśka, a wtedy Sandow przychodzi "na gotowe". Mr. Intelektualista będzie mógł sobie "wpisać w CV" pojechanie tego wielkiego, niezniszczalnego Ceny. Dzięki Cenie w title picture możemy bezpiecznie przerzucić pas na Mądralę i tym samym podpromować go nieco. Chociaż z drugiej strony Cena z pasem WHC mógłby przywrócić mu dawny blask i sprawić by niebieska tygodniówka była ciekawsza. Tyle jeśli chodzi o fantasy booking.

Los Matadores w tych maskach przypominają mi nieco Żółwie Ninja :P A ta hurricanrana na Slaterze zniszczyła system :D

HBK (swoją drogą ubrał się jak jakiś wieśniak ;P) to wyśmienity wybór na sędziego specjalnego walki Koziołek vs Żmija na HIAC. Nieważne po której stronie się w końcu opowie, to jest imho gwarant jakichś emocji w trakcie walki (których brakowało na ostatnich dwóch ppv). Swoją drogą, mam nadzieję, że na tegorocznym HIAC postawią na więcej niż jedną walkę w klatce.

Przyznaję też że w momencie wymierzenia knockout puncha Tryplakowi zamarkowałem jak diabli :D

EAT IT, YEAH!

Kilka luźnych uwag:

-Czy tylko ja zauważyłem, że prawie cała obecność Khalego w walce z Real Americans była powtórką z wczorajszego starcia? Wszystko, łącznie z okrzykiem "One more" po ciosie zadanym Antonio w narożniku...

- A skoro już mowa o tej walce... gdzieś już pisałem, że Giant Swing to jeden z najgłupszych możliwych finisherów (w moim rankingu stoi toto na równi z Kobrą) i zdania nie zmieniam. I tylko utwierdza mnie to w przekonaniu, że zapowiedź rozpadu Real Americans to duża strata: zamiast naprawdę dobrego teamu dostaniemy midcardera nastawionego głównie na sprzedaż gadżetów dzieciakom (Cesaro) oraz drugiego Barrett'a (Swaggera, który w obecnym wcieleniu podoba mi się pierwszy raz od... zawsze).

- Jojo naprawdę musi być słaba, skoro nie dali jej powąchać ringu nawet w takiej walce.

- Jak to jest, że Kane po starciu z Wyatt'em znika na kilka miesięcy a Koffi wraca następnego dnia? ;)

- I tak na koniec... pewnie nie mam racji (na pewnie nie mam racji), ale nie wiem, czy w pełni wierzę w powrót Ceny. Z kilku powodów. Raz, że do ogłoszenia newsa takiej rangi wybranoby zapewne kogoś ważniejszego od Vickie (pewnie samego zainteresowanego). Dwa, że od jego operacji minęło jednak mało czasu a natury się jednak nie oszuka - rehabilitacja potrwać musi. Trzy, że feud z ADR nie ma, z punktu widzenia WWE, najmniejszego sensu. Bo niby co: Cena traci pas WWE, przechodzi operację i wraca (przyśpieszając powrót=ryzykując zdrowie) tylko po to, by walczyć z kompletnie innym przeciwnikiem w kompletnie innym storyline o pas wokół którego nie kręcił się od... czterech lat? Gdzie tu sens, gdzie logika?

Wiem, że może to pachnieć fantasy booking, wcale nie jestem jednak pewny, że podcas HIAC ujrzymy walczącego Jasia. Już prędzej skłonny jestem uwierzyć w taką wersję: Cena wychodzi na ring podczas Raw, ADR go atakuje i powoduje odnowienie się kontuzji. Meksykanin umacnia się jako heel (a jednoczesnie zdobywa sympatię wielu :P) a Jasio (który może się dalej spokojnie leczyć) znajduje zastępstwo - face'a, który zawalczy w jego imieniu na PPV. A kogo? Może Mysterio (który musi w końcu wrócić), może Big. E (o którego turnie mówiło się jakiś czas temu), może Cody Rhodes (wątpliwe) albo inny Ziggler... do wyboru, do koloru.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

atti show

eva zero skila

shawn

cena?

Może to wina późnej godziny, ale wrażenia z wczorajszego RAW mam zgoła odmienne niż po galach z ostatnich kilku miesięcy.

Stefka jako zła kobieta trafia w moje gusta, mimo to zdaję sobię sprawę, że jej gra aktorska mieści się w okolicach Dixie :D Za to Show znowu mi zaimponował, tym razem przekonująco zachowywał pozę "mam to w dupie", kolejny story ze zwolnieniem w tle?

Panny z Total Divas zanotowały (chyba) debiut w rosterze, ale Eva pokazała się jako totalny noł skil, zero ekspresji na twarzy, zero dynamiki, zachowywala się jakby przyjęla dużą dawkę lwków uspokajających, najbardziej podobał mi się moment, gdy Alicia wymierzyła chip shota Natalyi, a z aprony spadła JoJo - jej RAW moment :twisted:

Jestem zszokowany wynikiem głosowania na specjalnego sedziego Hell in a Cell matchu - kto normalny uwierzy, że BoB Backluind zdobył ponad 30% głosów ;|

Cena? Serio Cena został pretendentem do tytułu WH? Byłem pewien, że zostało to powiedziane, by zszokować Alberto, wszystko jednak wskazuje na to, że Johnny jednak wraca na HiaC.

Newsy donoszą, że Bryan nie trzyma ratingów na wysokim poziomie, stąd WWE szuka nowego top face'a i według mnie Big Show świetnie sobie radzi w tej roli. Najpierw przyćmił Ortona i Daniela w main evencie PPV, teraz kradnie show na RAW, wielka szkoda, że ten KO na Tryplaku zobaczyliśmy tak szybko, odpowiednio przeciągany mógł być PGowską powtórką Stunnera na Wonsie..szkoda.

Słabeeee RAW, mnóstwo squashy, kontynuacje programów, cud, że nie zasnąłem w połowie, może dlatego, że rozmyślałem nad walką marzeń na WMXXX - HBK odwraca się od swojego najlepszego ucznia i mierzy się nie z Hunterem, a właśnie z Danielem na jubileuszowej Manii - dalbym się pokroic za taki scenariusz :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   2

Segment ze Stephanie McMahon i Big Show'em

Oczywiste, że będzie coś związane z występkiem miękkiego serducha. Wymiana zdań i Show zwolniony. Jego szyderczy uśmiech świadczy o tym, że ma to w głębokim poważaniu, ale wyczuwam, że na tej gali coś się jeszcze wydarzy... .

Pierwsza walka - Dolph Ziggler vs Damien Sandow

Powtórka z PPV. Dało się obejrzeć, a Scissor kick ładnie wyszedł. Znowu Dolph triumfuje i co dalej?

No i biedny Maddox zebrał opiernicz. :roll:

Druga walka - Alicia Fox, Aksana & ROSA MENDES vs Natalya, Eva Marie & Jojo

Mamy powrót Rosa'y oraz debiut ringowy na tygodniówce Eva'y i Jojo. Ze względu na to postanowiłem obejrzeć ten pojedynek. Walka to próba dla Eve, która i tak więcej obrywała. Jojo obserwuje, a pojedynek kończy Natalya, bo oczywiście weteranka musi pokazać młodzieży jak się wygrywa. :roll: W Eve widać było tremę i niepewność. Nawet po walce nie okazywała tej radości po wygranej. Jojo zupełnie w odwrotną stronę i myślę, że kiedy przyjdzie dla niej czas na walkę na tygodniówce zniesie to lepiej niż czerwonowłosa. Poczekamy, zobaczymy.

Maddox zarządza głosowanie wśród fanów na sędziego pojedynku o pas WWE na HiaC. Booker to ciekawa opcja, ale czekam na kolejne.

Trzecia walka - Jinder Mahal & Drew McIntyre vs Los Matadores

Drew wraca po króciutkiej przerwie. Matadorzy wygrywają z 3MB już trzeci raz. Starczy! Do trzech razy sztuka. :roll: Hurricanrana miodzio! :D

Segment z Paul'em Heyman'em, Ryback'iem i Curtis'em Axel'em

Paul próbuje oczernić dobre imię Punk'a. W sumie można było się domyślić po tym kopnięciu. Brooks przerywa mu w środku zdania. Słowa Heyman'a bogate w hipokryzję zatem nikt by na miejscu Brooks'a nawet do końca nie słuchał.

Czwarta walka - Ryback & Curtis Axel vs CM Punk & R-Truth

Ciekawe zestawienie niestety w przeciwieństwie do pojedynku. Truth więcej poobrywał, a Punk sam, błyskawicznie zniszczył rywali i dał partnerowi wykończyć Curtis'a. :roll:

Bob Backlund to kolejna opcja na sędziego. Logiczna, bo osoba, która już dawno zakończyła karierę i praktycznie nie jest już związana z fedką będzie neutralna. Dlatego go nie wybiorą. :twisted:

Piąta walka - Kofi Kingston vs Randy Orton

Dość długa walka. Randy wygrywa i dostaje baty. Bryan wciąż na fali i szybko nie popuści.

Alberto sobie poczyna w stosunku do Vickie, aczkolwiek z tym szalem... . :P

HBK... To mamy zwycięzcę. Może coś wyjść ciekawego, zwłaszcza, że z Tryplakiem się kumplują.

Szósta walka - Alberto Del Rio vs Ricardo Rodriguez

Vickie narobiła zamieszania nie tylko w głowie Alberto. Przecież Jasiek miał wracać później i już na pewno nie mieć title shot'a. John to John i prawdopodobnie ujrzymy go na PPV. WWE stać na to żeby jeszcze on wygrał. :?

Siódma walka - Zack Ryder vs Fandango

Dało się obejrzeć. Nie pamiętam kiedy to Zack wygrał... .

Shawn będzie sędzią. Zdziwiło mnie, że Backlund miał więcej głosów od Booker'a.

Ósma walka - The Real Americans vs Santino Marella & The Great Khali

Czyli właściwie rozbawiana dzieciaków ciąg dalszy. Cesaro promuje swój nowy finisher, a po walce Santino-bohater.

MizTV

Program powraca w postaci krótkiej wymiany ciosów. Zaczyna mi to śmierdzieć powrotem Kane'a. Wyatt'owie będą pojedynczo wybierać ofiary i trafią znowu na wkurzonego Kane'a.

Dziewiąta walka - Goldust, Cody Rhodes & Daniel Bryan vs The Shield

Jedyna walka godna większej uwagi.

Show wedle moich podejrzeń wraca i nokautuje szefa, co otwiera nam nowe możliwości odnośnie scenariusza. Może zobaczymy nawet walkę tej dójki już na HiaC.

Słabsze RAW. Tylko sytuacje z Show'em godne uwagi i wybór sędziego, który i tak z góry był przesądzony.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg