Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Źle mnie zrozumiałeś. Midcard jest normalną częścią rosteru, chodzi mi o same gimmicki Shield. Z założenia mieli być oni taką grupą "do wynajęcia". Podczas debiutu byli wynajęci przez Heymana, potem walczyli na własną rękę o sprawiedliwość, a gdy pomysły się skończyły dano im pasy tylko po to, by mieli jakieś walki na PPV, a jedyne co zostało im ze starych gimmicków to ubrania i wejście na ring z widowni.

Teraz porównaj sobie Shield z ostatnich kilku miesięcy z Shield z ostatniego Raw. Czy nie w takiej roli powinni oni występować? Powinni być wynajmowani przez takie grupy jak właśnie tydzień temu.

Co do tego całego story, niby Tryplak poparł Wacusia jednak mnie wydaje się że na którymś PPV to HHH wydyma McMahon'ów i pomoże wygrać Danielowi pas ;D Dostajemy Face turn Tryplaka i jego walkę na WM z Ortonem jako wydymanym, rządnym zemsty przedstawicielem Wacka :D

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Bryan wraca do podziękowań w kierunku Johna... Give Me a Break! W tamtym tygodniu można było go usprawiedliwiać, dzisiaj naraża się już tylko na śmieszność. W tym segmencie znów mi gdzieś utonął, tym razem gadając z HHH. Tryplak to jedyny z całej trójki, u którego słychać swobodę za mikrofonem - nie to, że Daniel wypadł źle, po prostu to wciaz tak dobry jest Hunter. I gdy chcialem ich pochwalić za NIE niszczenie samochodu, tak później nadrobili zaległości...

Jeśli nauczyła się czegoś od swojego ex-chłopaka, to kraść show. Genialne promo AJ, podsumowujące Total Divas. Wierzyła w każde swoje słowo, publika łykała je jak pelikany. Realizatorzy nie powinni w ogóle pokazywać produkujących się Bellasek, bo to był moment mistrzyni. W zasadzie mogła powiedzieć "Pipe-Bomb" na koniec i nikt by nie miał pretensji :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Genialne promo AJ Lee to dla nie główne wydarzenie tego Raw tak naprawdę. Nie miałem pojęcia, że dożyję czasu, kiedy kobieta skradnie show :D Tak czy inaczej - o ile, w trakcie tego speecha, panie w ringu "zachowywały się odpowiednio do sytuacji", tak Bellaski poza nim robiły mega sztuczne i słabe miny, a te ich tańcowanie na koniec... masakra. Niby są najbardziej uzdolnione aktorsko w tym Total Divas, ale tutaj tego nie pokazały. Nie wiem, może to pierdoła i się czepiam, ale reakcja Bellasek strasznie popsuła mi odbiór wizualny tego segmentu - niemniej sama AJ spisała się wybitnie.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Maddox, AJ Lee, Daniel Bryan, Triple H. Te 4 osoby wystarczą, żeby RAW wyglądało porządnie. Segmenty Brada pokazują, że nie jest jakimś tam popychadłem, bo dostaje sporo czasu, AJ Lee wali pipe bomby (choć w trochę oklepanym schemacie, lalek div), Bryan nadal robi mega show, a ten German z 3 liny to istna kopia z WWE '13 :twisted: . Triple H? Triple H, to na całe szczęście ta sama osoba co za Evolution i nie ma tutaj żadnej dyskusji z nim. Podoba mi się, bo podkreśla to jego władzę. Teraz tylko czekać, aż w okolicach Survivor Series zadebiutuja Zayn, Neville czy Graves i wejdą w koalicję z Bryanem. Jakby jeszcze wyłamali Cesaro z tego pseudo teamu i dodali do stajni Indy, to byłbym w pełni usatysfakcjonowany i mógłbym obejrzeć wreszcie pierwszy od kilku lat normalny mecz Survivor Series.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Pipebomb! AJ skradła show kompletnie znikąd. Genialne promo, z samą prawdą i szczerością w środku. Rozumiem, że miało to narobić jej większego heatu poprzez jeszcze większą polaryzację wobec całej reszty div ale damn - nie dało się nie być fanem panny Lee przez tą chwile.

Ogólnie świetne RAW moim zdaniem, reakcja publiki na Bryana przyprawia mnie o dreszcze, kto by się tego spodziewał te 3 lata temu.

Śmieszą mnie Ci, co mówią, że dojdzie do mocarnych debiutów z NxT i na jesieni wparują do głównego rosteru jednocześnie Zayn, Neville, czy Ohno :roll: Moglibyście zejść na ziemię ?

Nie będzie żadnej stajni indys, która przeciwstawi się korporacji. Będą to zawodnicy obecnego rosteru. Jednym ze sprzymierzeńców Bryana będzie na 100% Big Show na co wskazuje końcówka Raw, gdzie chciał wymierzyć KO Punch swojemu szefowi, ale powstrzymał się.

Smuci mnie, że AJ Lee narobiła takiego szumu i więcej mówi się teraz o niej, niż o mistrzu WWE, Bryanie i The Shield, którzy dostali walkę w Main Evencie i na dodatek to oni zakończyli show zwycięsko. No cóż...... każdy woli co innego i ja osobiście jarałem się końcówką ME, a nie promem AJ Lee.

Teraz tylko czekać, aż w okolicach Survivor Series zadebiutuja Zayn, Neville czy Graves i wejdą w koalicję z Bryanem. Jakby jeszcze wyłamali Cesaro z tego pseudo teamu i dodali do stajni Indy, to byłbym w pełni usatysfakcjonowany i mógłbym obejrzeć wreszcie pierwszy od kilku lat normalny mecz Survivor Series.

Żadnych debiutów z NXT nie będzie, nie w tak ważnym feudzie. Jak ich ma publika odebrać, i uważać za kogoś "mocnego" jak ich kompletnie nie będą znać? Mina Big Showa z ostatniego segmentu, Miza i Dolpha mówiła, że to oni postawią się za Dragonem. To tylko kwestia czasu, kiedy ich złość eksploduje. Pomalowanie auta sprejem podobało mi się, zawsze to jakieś urozmaicenie feudu. Ostatnią taką akcję mieliśmy chyba w 2011, gdzie Christian i Edge zniszczyli łomami auto Bercika. Pamiętam także Kofiego skaczącego po aucie Legacy, ale to było chyba w 2009.

Bryan cały czas obrywający na tygodniówkach, może być spoilerem dotyczącym wyniku na NoC. Mimo, że nie chciałbym zmiany mistrza, to są szanse, że nastąpi. Oczywiście pas mógłby wrócić do właściciela na HIAC, dopiero później można byłoby kombinować. Teraz, gdy wszystkie pasy znajdą się na szali, na Night of Champions, wiadome jest, że Big Show i Henry zmierzą się z dwójką The Shield. Jak dla mnie wynik jest oczywisty - Nie widzę w takim starcie szans Rollinsa i Romana. Za to Ambrose zmierzy się z Dolphem, i tutaj także może nastąpić zmiana posiadacza, chociaż nie musi. Na Survivor Series, według mnie, jeśli dostalibyśmy ten 5 vs 5, to w skład ekipy Daniela wchodziliby Miz, Big Show, Henry i Ziggler.

Raw pod względem walk, była dobre, aby nie bardzo dobre. No cóż, świetna walka Ortona z Christianem, w dodatku przyjemny tag team match i Gauntlet. RVD wygrywający z Albertem to nie zaskoczenie, bo wiadomo było, że to on będzie pretendentem. Zastanawiam się tylko nad tym, jaki może być rezultat tego pojedynku na PPV - Myślę, że mogą się pokusić o danie go Robowi, chociaż ten ma zniknąć w październiku z TV. Curtis Axel i Heyman vs Punk na NoC? To starcie ma być Elimination Matchem, ale czemu do cholery na szali nie znajdzie się pas IC? Przecież to noc mistrzów? Mam nadzieję, że coś z tym zrobią.

Raw bardzo mi się podobało. Było kilka miłych segmentów, takich jak AJ, która wygarnęła pozostałym divom prawdę. Coś się dzieje w tej dywizji, co jest ogromnym plusem. Na PPV dostaniemy pewnie Triple Threat Match z Nattie i Brie. Jakoś nie widzę programu Miz vs Fandango. Widać, że to krótko trwałe, ponieważ żadnego podłoża nie ma (oprócz akcji z SS). Mam nadzieję, że będzie prowadzony na tygodniówkach. Nie wiem czy mi się przewidziało, ale czy Punk nie powiedział do Heymana słowa, które zostały ocenzurowane?

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Shield wraca na pozycje numeru jeden wśród stajni - oni walczą w ME, a nie wiedzieć czemu, Wariat Family kręcą swoje klimatyczne proma o niczym, storyline mają urwany w połowie, a nawet na przeczekanie niczego nie mają. Jestem wielkim orędownikiem Wyattów, ale po raz pierwszy zapisuje minus na ich koncie (czyżby hasło "projekta Triple H'a" okazało się klątwą?)

W korespondencyjnym wyścigu szczurów o miano najlepszej kobiety, AJ Lee czubkiem nosa wysunęła się na pierwsze miejsce. Promo zajebiste, ale wg mnie to ledwo wystarczy na Gail Kim (która, w gruncie rzeczy robi najlepsze walki w całym TNA. Period.). Dabju musi zacząc promować AJ w ringu, ale z drugiej strony dywizja Div składa się z AJ, Total Divas oraz jobberki. Chciałbym powiedzieć że AJ nie ma prawa przegrać pasa, ale ponieważ to dywizja kobiet - prawa logiki tam nie działają.

Średnio mi pasuje wizja Big Showa i Miza w niedalekiej przyszłości, u boku Bryana, faktycznie byłoby to logiczniejsze rozwiązanie niż młodzież z NXT.

Po odejściu Chris Jericho byłem troche zaniepokojony że poziom walk się zaniży, w końcu sam Bryan z Zigglerem daleko (w tych trzech zawodnikach widziałem filary ringowe, Punka pominąłem tylko dlatego że jego walki coraz bardziej się skupiają na zajebistej, ale wciąż psychologii). Po tym Raw mogę śmiało stwierdzić że Christian ładnie wypełni lukę po Y2J'u (a i na majku czuć lekkość i umiejętności na wysokim poziomie). O ile dobrą walkę z Bryanem może zrobić każdy, o tyle dość szeroki moveset Zapałki sprawia że właściwie każda walka z Alberto jest ciekawa, a i z Ortonem dostajemy "Instant Classic'i" za każdym razem.

Ostatnie obrazki z Raw, genialnie opowiedziały sytuacje w fedzie - kozaczysz? dostaniesz sromotny wpierdl (Bryan zebrał 3 finishery - Spear, 3 Bomb i RKO). W końću Tarcza jest należycie wykorzystywana, Orton tak nie nudzi, a i Tryplak jako heel to fajne odświeżenie (już długi czas był facem), choć mógł odpuścić gadanie o ratingach (gdybym oglądał Raw na USA network to bym autentycznie wyłączył tv)

Śmieszą mnie Ci, co mówią, że dojdzie do mocarnych debiutów z NxT i na jesieni wparują do głównego rosteru jednocześnie Zayn, Neville, czy Ohno :roll: Moglibyście zejść na ziemię ?

Śmiej się dalej, przecież Bryan debiutował jako jobber i gdyby nie Chris Benoit to byśmy nawet o nim nie słyszeli. Tak samo Amborse, Reigns i Rollins przyszli z TNA, bo tam już byli wypromowani. Ohno nie wejdzie do rosteru prze najbliższe pół roku, bo dostał burę, Neville może byłby tylko mięsem armatnim, ale Zayn jakby chciał to by doszedł na luzie do pozycji Ambrose'a. Tak jak rok temu Shield wparowało ratując Punka, to teraz może być analogicznie.

Wiem, że to mega fantasy booking, ale biorąc pod uwagę ostatnie debiuty z NXT jest szansa, że Bryan wezwie swoim znajomych, którzy też "sprzedawali koszulki z samochodów". Teraz jest pytanie czy WWE ma jaja, czy postawi na mega oklepany standard w takim przypadku czyli Big Show i spółka.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Bryan debiutował jako jobber i gdyby nie Chris Benoit to byśmy nawet o nim nie słyszeli. Tak samo Amborse, Reigns i Rollins przyszli z TNA, bo tam już byli wypromowani.

Nic z tego nie rozumiem, albo przespałem ostatnie ... 5 lat ????

btw. Bryan już nie powącha pasa, wróci Cena ( po drodze jakaś potyczka TT: Cena&Bryan vs HHH&Orton) i zgarnie pas od Vipera.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

• Reputacja:   1

* Początkowy segment z Ortonem, HHH i Bryanem wzbudził we mnie takie same emocje co ostatni z piątku. Proszę, dajcie Bryanowi (i nam fanom przy okazji) spokój i nie rozpisujcie mu już w każdym promie podziękowań w stronę Ceny to to już zakrawa o pomstę do nieba...

PS. Tryplak ma gest dla przyjaciół gdy trzeba sypnąć groszem, niezły wózek Ortonowi sprawił ;)

* Liczyłem znów na jakiś śmieszny segment z udziałem Rybacka, a dostałem tylko zwykłe pchnięcie Matthewsa. Kończą się powoli pomysły by pociągnąć to dalej? Mam nadzieję że nie, bo każdą tygodniówkę oglądam w pierwszej kolejności czekając na nową scenkę z bully Rybackiem. WWE nie zawiedźcie mnie w piątek w tej kwestii!

* Feud Punka z Heymanem i Axelem w dalszym ciągu mnie nie nudzi. Paul tymi swoimi minami po przegranej Axela naprawdę potrafi mnie kupić ;) Płacz na zapleczu oznacza już powoli następujące wyrzuty sumienia i face turn?

* To promo to był prawdziwy werbalny pocisk po uczestniczkach Total Divas :D AJ wspaniale pojechała tym wszystkim "15 minutowym gwiazdkom" CM Punk musi uważać, bo już ma konkurencję na karku w kwestii rzucania pipebomb'ów (i to wcale nie faceta :D) Jak na razie speech roku?

* Czułem że auto się nie ostoi w pierwotnym wyglądzie i się nie myliłem, choć szczerze myślałem że Bryan stanie przy wózku z kijem bejsbolowym w ręku. Skończyło się na zwykłym spray'u.

* Dolph, Big Show i Miz- to ich kamera pokazywała najczęściej podczas ME i to najprawdopodobniej oni pierwsi staną po stronie Daniela i dołączą do jego teamu na Survivor Series

PS. gdzie do cholery byli Vince i Stephanie?

Edytowane przez TakerFanKrk

Przyzwoite RAW z kilkoma wartymi uwagi momentami...

AJ! Wspominałem w ostatnim czasie, że w końcu dostaliśmy Divę kompletną jako mistrzynię, a to promo tylko potwierdza moją tezę. Szczere, prawdziwe, płynne promo musiało się sprzedać, musiało się ludziom podobać, kapitalna robota! Bdb w ringu, bdb na majku, bdb gimmick... cholera czego chcieć więcej od wrestlera... sry, wrestlerki (co AJ podkreśliła)?!

Cały czas mi czegoś brakuje w feudzie Punk vs Heyman... proma obu gości robią kapitalną robotę, ale to wszystko opiera się na oklepanym schemacie, urozmaićcie to! Brooks ma pecha do ostatnich wielkich feudów... zepsuli mu konflikt z Jericho, z The Rockiem również nie powalił, a teraz nie robią wszystkiego, co dało się wyciągnąć z feudu z Heymanem.

Drażni mnie Bryan! Ludzie, drażni mnie! Byłem święcie przekonany, że feud z zarządem i Ortonem, w którym będzie gnojony (i jest póki co) doprowadzi do tego, że śmiejący się w kółko koziołek przejdzie przemianę w nową wersję Benoit, czyli typowego ringowego zabijaki z kamienną twarzą, którego pamiętam z RoH i niezależnej. Zabrałoby mu to pop, który wychodzi od YES-ów? G**no prawda, wystarczy to tylko umiejętnie ograniczyć, a nie używać tego gdzie popadnie. To tak samo jakby Austin przy każdym punchu wykrzykiwał "What?!", nie znudziłby nam się facet po kilku tygodniach? Ciężko mi się ogląda Dragona jako postać (ringowo super, German z 3 liny przypomniał mi czasu Angle'a w WWE), a gdy wchodzi do ringu w głowie pojawiają się głosy karzące mi śpiewać...

Mam chusteczkę haftowaną co ma 4 rogi... YES! Kogo kocham, kogo lubię, rzucę mu pod nogi... YES! Tej nie kochaj, tej nie lubię, tej nie pocałuję... YES! A chusteczkę haftowaną Tobie podaruję... YES! Przyzwoite RAW, propsy za promo AJ.

AJ faktycznie dała solidne promo, denerwowały mnie jedynie siostry Bella, które cały czas coś tam krzyczały i pokazywały jakieś gesty (których AJ pewnie i tak nie zobaczyła bo publiczność przysłaniała).

Jakoś nie mogę uwierzyć, że WWE dałoby zadebiutować kolegom Bryana z NXT w main rosterze. To by było zupełnie niewiarygodne, bo wypowiedź Bryana, że oni też sprzedawali koszulki w samochodach, czy też walczyli na całym świecie nie jest wystarczająco dobra dla publiki, która praktycznie tych ludzi nie zna. Co WWE musiałoby zrobić, żeby uwiarygodnić ich do walki z zarządem? Bo raczej nie będą pokazywać na titantronie walk ze scen niezależnych w 480p, a materiałów z ROH też raczej używać nie mogą. Podobna sytuacja była w 2011, gdzie w głowach fanó WWE podpisywało kontrakt z ROH i ściągało Colta Cabane i spółkę do teamu z CM Punkiem, który miał walczyć z bodajże drużyną Vince'a, a dostaliśmy mierny Team Barett vs Team Orton. Nie mówię, że nie chciałbym debiutu nowych gwiazd ale żeby to było wiarygodne, WWE musiałoby się mocno postarać, a zapewne nie będą się wysilać i dadzą Big Showa, Zigglera i Miza, którzy rzucali takimi groźnymi spojrzeniami i jeszcze ktoś tam do nich dołączy.

Btw. Triple H coś nie może się zdecydować przy jakiej muzyce wchodzić na arenę, opener - King of Kings, zaprezentowanie samochodu - The Game, wejście na koniec gali - The Game. Gdyby te piosenki były od innych wykonawców, może dostalibyśmy walkę zespołów 5 vs 5 na Survivor Series o to, czyjego theme będzie używał HHH :twisted: .

czy tylko mi się wydawało, czy Orton w walce z Christianem po prostu się nie zrozumieli i Randy pierdalnął o ziemię jak cegła? 3x to przewijałem i za każdym razem niedowierzałem. ludzie w hali, z tego co słyszałem, się ubawili :D

a co do samochodu to spodziewałem się potężniejszej rozwałki sledgehammerem. widać jednak to jeszcze nie te czasy #AttitudeEra :D