Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Publiczność skandowała USA ?? Swagger ulubieńcem publiczności ??

W niektórych częściach USA Swagger byłby traktowany jako Face. Taki Texas np powitałby go z otwartymi ramionami. Spójrzmy prawdzie w oczy. Swagger nie jest typowym heelem, jest tylko skrajny politycznie. Ma pretensje do przyjezdnych co ładnie zaakcentowali w rozmowie z Barretem za zapleczu. Tak naprawdę z punktu widzenia zachowania bardziej z niego tweener niż heel co jeszcze mogli by podciągnąć jakąś walką np przeciwko Cesaro (myślę, że prędzej czy później na siebie trafią), albo w tagu z innym mocnym amerykaninem-facem. Szkoda, że na old school nie zrobili ciekawego segmentu, że niby swagger podziwia takich ludzi jak Srg Slauther czy Jim Duggan, no bo czym się różni Duggana "USA" od Swaggera "We, The People" (to oczywiście naciągane porównanie na potrzeby postaci swaggera jak by ktoś nie załapał)?

No chyba was pojebało, że Y2J ma przegrać z Fan Dan Go? Rok temu walczył o pas, potem pokonał Zigglera, co i tak było dużym spadkiem statusu, a teraz ma przegrać z low carderem, który zapewne będzie debiutował w ringu? No chyba jednak nie. Chris to jest bardzo pozytywny człowiek, bo jest otwarty na promocję, ale jeżeli ma przegrywać z człowiekem, który ma najbardziej pojebany gimmick i był tak olany przez writerów, że po NXT przepadł, to chyba na prawdę zrobię sobie konkretne odizolowanie od WWE.

Co do obecności People's Champa na RAW. Oczywiście jak zwykle obecny - CM Punk zachwycił jak co tydzień. Może było to bardzo krótkie i nie miało głębszego przekazu, bo kontynuowano motyw z przed tygodnia (brak szacunku), to sam pomysł na rzucanie urną był super.

48798430952f294e69c1e4.jpg

No chyba was pojebało, że Y2J ma przegrać z Fan Dan Go? Rok temu walczył o pas, potem pokonał Zigglera, co i tak było dużym spadkiem statusu, a teraz ma przegrać z low carderem, który zapewne będzie debiutował w ringu? No chyba jednak nie. Chris to jest bardzo pozytywny człowiek, bo jest otwarty na promocję, ale jeżeli ma przegrywać z człowiekem, który ma najbardziej pojebany gimmick i był tak olany przez writerów, że po NXT przepadł, to chyba na prawdę zrobię sobie konkretne odizolowanie od WWE.

Przepraszam - według kogo on jest low - carderem? Kto ci tak powiedział? Skąd masz info? - pozjadałeś wszystkie rozumy czy to ciebie pojebało.

Nie rozumiesz - że Fan Dan Go jest nowym produktem od WWE którzy sami stworzyli i walka na WM z gościem który wraca tylko na 2 miesiące w roku ma go wypromować - by ten nowy produkt dostał jeszcze większego kopniaka. Ex-Curtis dostaje masakryczną ilość czasu w okresie Wrestlemanii ! - dostanie walkę z Jericho, publika na niego prawidłowo reaguje (kiedy ostatnio słyszeliście U Cant Wrestle po za MITB 2011) a ty dajesz teze jakoby FanDanGo było LowCarderem - no ja cie pierdole. :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Urządzenie:  Windows

No ale po tym jak się skończył ten pojedynek na RAW to chyba sam w to nie wierzysz ?!

I obawiam się, że taki Miz z "błogosławieństwem" Ricka może przez przypadek wygrać ten pas

W tym momencie mamy 7 pojedynków więc bardzo prawdopodobne, że Miza nie ujrzymy w głównej karcie, byłbym za tym aby(jeżeli już ma wystąpić) to tylko w Pre-Show. Patrząc na obecna kartę nie zdziwiłbym sie gdyby pojedynek Jericho z Fandangoo również się tam nie zmieścił. Jakoś będzie trzeba te divy przemycić i to one raczej będą miały ostatnią walkę.

Przed WM zobaczymy Pre-Show, który potrwa przez godzinę, więc rzeczywiście od biedy można tam wrzucić dwie lub trzy walki. Poza tym, Miz zasługuje na czas antenowy, gdy mówi, ale nie, kiedy walczy. Według mnie, jest słabiutki ringowo, co nie zmienia faktu, że raczej powalczy na Wrestlemanii. W czymś mało ważnym, ale jednak.

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Przepraszam - według kogo on jest low - carderem? Kto ci tak powiedział? Skąd masz info?

No nie powiesz mi, że jest main eventerem. On jest aktualnie nikim, nie pokazał absolutnie nic, nie zasłużył na walkę na WM, bo do tej pory dłużej pojawiały się jego proma do debiutu niż on sam. Przychodzi sobie, daje 3 głupie proma o tym, że ktoś nie potrafi wypowiedzieć jego imienia i już jest mega over? Według mnie to ta "reakcja" fanów wynika bardziej z irytacji nie jego gimmickiem, a nim samym. Gimmick tancerza opracowało już kilku panów: Alex Wright, Glen Gilberti, Shane Helms, Evan Karagias, Shannon Moore, Brodus Clay, Scotty 2 Hotty, Brian Lawler (Christopher). Czy któryś z nich odniósł jakieś znaczące sukcesy w gimmicku tanecznym? Nie. Jedynym, który z nich mi odpowiadał we wcieleniu tancerza był Disco Inferno, bo jego postać nie ograniczała się do predyspozycji na parkiecie, ale również miał bardzo dobrą mimikę czy gestykulację. Oczywiście nie miał szans być brany na poważnie w main eventach, więc został wiecznym TV Championem.

Jeżeli już jesteśmy przy feudzie Y2J-Fandango, to który z nich miał ciekawsze początki w WWE? Curtis, który uczy jak wymawiać jego imię i znika ku uciesze widzów czy Jericho, który miał pogawędki z The Rockiem i nie odstawał od niego na micu?

no ja cie pierdole. :roll:

Nie, dziękuję. :roll:

Edytowane przez PiTeRo

No nie powiesz mi, że jest main eventerem. On jest aktualnie nikim, nie pokazał absolutnie nic, nie zasłużył na walkę na WM, bo do tej pory dłużej pojawiały się jego proma do debiutu niż on sam. Przychodzi sobie, daje 3 głupie proma o tym, że ktoś nie potrafi wypowiedzieć jego imienia i już jest mega over? Według mnie to ta "reakcja" fanów wynika bardziej z irytacji nie jego gimmickiem, a nim samym. Gimmick tancerza opracowało już kilku panów: Alex Wright, Glen Gilberti, Shane Helms, Evan Karagias, Shannon Moore, Brodus Clay, Scotty 2 Hotty, Brian Lawler (Christopher). Czy któryś z nich odniósł jakieś znaczące sukcesy w gimmicku tanecznym? Nie. Jedynym, który z nich mi odpowiadał we wcieleniu tancerza był Disco Inferno, bo jego postać nie ograniczała się do predyspozycji na parkiecie, ale również miał bardzo dobrą mimikę czy gestykulację. Oczywiście nie miał szans być brany na poważnie w main eventach, więc został wiecznym TV Championem.

Ludzie - cuda ogłaszają. Osoba która nic nie znaczy w WWE pojawia się na RAW w okresie Road to Wrestlemania...

PS: Nie powiem ci, że jest Main Eventerem bo Main Eventera nie da się zrobić w niecały miesiąc. Powiem ci natomiast, że nie jest Low - Carderem.

Jeżeli już jesteśmy przy feudzie Y2J-Fandango, to który z nich miał ciekawsze początki w WWE? Curtis, który uczy jak wymawiać jego imię i znika ku uciesze widzów czy Jericho, który miał pogawędki z The Rockiem i nie odstawał od niego na micu?

WTF :D

Nie dziękuję.

Tak jest. Odnoś się ironicznie do mojej odzywki a sam zaczynaj dyskusję od "pojebało was?" :lol:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No nie powiesz mi, że jest main eventerem. On jest aktualnie nikim, nie pokazał absolutnie nic, nie zasłużył na walkę na WM, bo do tej pory dłużej pojawiały się jego proma do debiutu niż on sam. Przychodzi sobie, daje 3 głupie proma o tym, że ktoś nie potrafi wypowiedzieć jego imienia i już jest mega over? Według mnie to ta "reakcja" fanów wynika bardziej z irytacji nie jego gimmickiem, a nim samym.

No właśnie nie wiadomo kim jest, bo jeszcze nawet nie zadebiutował. Ryback nigdy nie był nawet w midcardzie, mimo że na początku cisnął tylko nikomu nieznanych lokalnych jobberów i mówił, że jest głodny. Jego proma były mocne? Walki porywające? A mimo wszystko promocja doprowadziła go do WM-ki. Reakcję też miał pozytywną, a czy to wynikało z tego, że ludziom było go szkoda, bo zachowuje się jak bezmózg czy są zajarani jego walkami, who cares? Tak samo z ex-Curtisem. Ważne, że ma reakcję, póki ją ma, nie zniknie z TV. Vickie również irytuje pod wieloma względami, może nawet niektórzy hejtują ją, ponieważ lubią tylko blondynki, ważne, że nie przechodzą obojętnie.

Gimmick tancerza opracowało już kilku panów: Alex Wright, Glen Gilberti, Shane Helms, Evan Karagias, Shannon Moore, Brodus Clay, Scotty 2 Hotty, Brian Lawler (Christopher). Czy któryś z nich odniósł jakieś znaczące sukcesy w gimmicku tanecznym? Nie. Jedynym, który z nich mi odpowiadał we wcieleniu tancerza był Disco Inferno, bo jego postać nie ograniczała się do predyspozycji na parkiecie, ale również miał bardzo dobrą mimikę czy gestykulację. Oczywiście nie miał szans być brany na poważnie w main eventach, więc został wiecznym TV Championem.

I pewnie tak będzie z Fandango. Póki co nie wiemy, a może to będzie ten przełom, może jemu się uda.

A dlaczego Punk nie mógł czysto wygrać z Rybackiem, skoro dzierżył pas przez ponad rok, miał wiele bardzo dobrych walk, feudów, dał jedno z najciekawszych prom ostatnich lat? Wtedy Ryback był "nikim", jego osiągnięcia to wygrywanie z jobberami i dobroć ze strony Ceny.

Nie dziękuję. :roll:

Dygresja - polecam przecinki, czasem bez nich piszemy nie do końca to co chcemy.

[ Dodano: 2013-03-20, 18:30 ]

No nie powiesz mi, że jest main eventerem. On jest aktualnie nikim, nie pokazał absolutnie nic, nie zasłużył na walkę na WM, bo do tej pory dłużej pojawiały się jego proma do debiutu niż on sam. Przychodzi sobie, daje 3 głupie proma o tym, że ktoś nie potrafi wypowiedzieć jego imienia i już jest mega over? Według mnie to ta "reakcja" fanów wynika bardziej z irytacji nie jego gimmickiem, a nim samym.

No właśnie nie wiadomo kim jest, bo jeszcze nawet nie zadebiutował. Ryback nigdy nie był nawet w midcardzie, mimo że na początku cisnął tylko nikomu nieznanych lokalnych jobberów i mówił, że jest głodny. Jego proma były mocne? Walki porywające? A mimo wszystko promocja doprowadziła go do WM-ki. Reakcję też miał pozytywną, a czy to wynikało z tego, że ludziom było go szkoda, bo zachowuje się jak bezmózg czy są zajarani jego walkami, who cares? Tak samo z ex-Curtisem. Ważne, że ma reakcję, póki ją ma, nie zniknie z TV. Vickie również irytuje pod wieloma względami, może nawet niektórzy hejtują ją, ponieważ lubią tylko blondynki, ważne, że nie przechodzą obojętnie.

Gimmick tancerza opracowało już kilku panów: Alex Wright, Glen Gilberti, Shane Helms, Evan Karagias, Shannon Moore, Brodus Clay, Scotty 2 Hotty, Brian Lawler (Christopher). Czy któryś z nich odniósł jakieś znaczące sukcesy w gimmicku tanecznym? Nie. Jedynym, który z nich mi odpowiadał we wcieleniu tancerza był Disco Inferno, bo jego postać nie ograniczała się do predyspozycji na parkiecie, ale również miał bardzo dobrą mimikę czy gestykulację. Oczywiście nie miał szans być brany na poważnie w main eventach, więc został wiecznym TV Championem.

I pewnie tak będzie z Fandango. Póki co nie wiemy, a może to będzie ten przełom, może jemu się uda.

A dlaczego Punk nie mógł czysto wygrać z Rybackiem, skoro dzierżył pas przez ponad rok, miał wiele bardzo dobrych walk, feudów, dał jedno z najciekawszych prom ostatnich lat? Wtedy Ryback był "nikim", jego osiągnięcia to wygrywanie z jobberami i dobroć ze strony Ceny.

Nie dziękuję. :roll:

Dygresja - polecam przecinki, czasem bez nich piszemy nie do końca to co chcemy.

No właśnie nie wiadomo kim jest, bo jeszcze nawet nie zadebiutował. Ryback nigdy nie był nawet w midcardzie, mimo że na początku cisnął tylko nikomu nieznanych lokalnych jobberów i mówił, że jest głodny.

Ale Ryback ma to do siebie, że jego promocja trwała dobre pół roku zanim zaczął się brać za konkretną robotę. Na początku pokazał swoją dominację, niszczył jobberów i nie pchał się w żadne feudy, a dopiero po kilku miesiącach kiedy miał uwarunkowaną pozycję mógł zacząć się zajmować porządnymi feudami. Fandango w moim odczuciu powinien dostać walkę pre-show na WM i ewentualnie jakiś pomeczowy (np. w szatni) segment z Y2J, który mógłby ewentualnie doprowadzić do ich następnych zgrzytów i ewentualnej walki na Summerslam lub później. Wrestlemania to jest show, na które pracuje się cały rok, prezentuje się swoją dyspozycję, żeby zaimponować CT. Ziggler napierdziela od wielu miesięcy z walizką i właściwie w tym momencie jest traktowany gorzej od niedawnego debiutanta, który zaczyna już nudzić. Ogólnie nic nie mam do Fandango, bo może z niego być fajny, świeży wrestler jeżeli poprowadzą jego postać tak jak trzeba.

• Urządzenie:  Windows

Patrząc na obecna kartę nie zdziwiłbym sie gdyby pojedynek Jericho z Fandangoo również się tam nie zmieścił. Jakoś będzie trzeba te divy przemycić i to one raczej będą miały ostatnią walkę.

A WMka nie trwała dłużej niż inne PPV? Myślę że spokojnie zmieszczą ciut więcej walk. Do tego jeszcze ten godzinny pre-show, jedna 10minutowa walka to będzie za mało jak na to.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Też mi się wydaje, że WM trwa dłużej niż normalne PPV. Poza tym uważam, że upchanie walki Jericho z Fandango nie będzie dla WWE najmniejszym problemem o ile będą mieli jakies poważne plany dla exCurtisa. Właściwie to im więcej walk tym lepiej, zdecydowanie wolę oglądać walki na Wrestlemanii niż szopki z udziałem Brodusa, Santino czy Mae Young.

1161423919541b3db89050d.jpg

W zeszłym roku mieliśmy 8 walk (jedna 18 sekund) + preshow a i tak WWE "uraczyło" nas Brodusem, dzwonieniem do mamy i występami artystycznymi... Nie o czas bym się martwił tylko o poziom. Tegoroczna Wrestlemania ma szanse wypaść fajnie mimo tego, że z pewnością wepchną tam zapychacze w stylu Fandango czy Bellas kontra tancerki Clay'a. Potencjał jest w tych dużych walkach bo na papierze wyglądają solidnie albo nawet lepiej i od podejścia kreatywnych zależy jak to wyjdzie. Czy pójdą na łatwiznę i stwierdzą, że same nazwiska sprzedadzą galę (czego bym nie chciał) czy postarają się prowadzić fajne storyline'y. Na razie wychodzi im to połowicznie. Są fajne momenty i pomysły np. Taker vs Punk ale WWE Championship to już inna bajka :roll: Muszą starać się by każdej tygodniówce było coś extra co spowoduje, że ludzie z wypiekami na twarzy będą czekać na wieczór 7 kwietnia.
"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

WWE Championship to już inna bajka

No, ale jak? Zrobią cudowną wymianę zdań i... 2 tygodnie przerwy bo Dwayne idzie kręcić filmy/panienki? Punkt kulminacyjny całego feudu powinien paść na pojedynek na WM, żeby to osiągnąć należy stopniować emocję. Tymczasem przez nieobecność mistrza na galach nie mogę historii posunąć dalej! Tym samym po 2 tygodniowej wymianie zdań (deja vu sprzed roku) dostaliśmy dwa tygodnie przerwy (co najmniej) Teraz WWE musi ruszyć z kopyta, żeby feud osiągnął odpowiedni poziom. Wystarczy popatrzyć na potyczki o streak i WHC. Dostali trochę czasu i co tydzień dokładają pewny element układanki. Wyobraź sobie, że ani w tym ani w poprzednim tygodniu nie pokazaliby się Ci bohaterowie. Cały hype poszedłby w pizdu.

Ale Ryback ma to do siebie, że jego promocja trwała dobre pół roku zanim zaczął się brać za konkretną robotę.

Promocja promocją, ale dłuższy czas obijał tylko nic nieznaczących lokalnych wrestlerów. Zachwycał wyniesieniem w górę dwóch chuderlaków. Nie była to według mnie promocja do feudu o najważniejszy pas w WWE. Co innego, gdyby właśnie wjechał z buta niszcząc porządne nazwiska. Alberto Del Rio zadebiutował wygrywając z Mysterio i nie było chyba narzekania. Niektórzy (jak CM Punk) muszą przejść żmudną drogę, by dostać się do Main Eventu, inni krótszą (jak Ryback czy niegdyś Kozlov, który jednak szybko spadł), a inni od razu dostają taką szansę jak Del Rio czy postać Fandango lub powracającego Blooma.

Patrząc na obecna kartę nie zdziwiłbym sie gdyby pojedynek Jericho z Fandangoo również się tam nie zmieścił. Jakoś będzie trzeba te divy przemycić i to one raczej będą miały ostatnią walkę.

A WMka nie trwała dłużej niż inne PPV? Myślę że spokojnie zmieszczą ciut więcej walk. Do tego jeszcze ten godzinny pre-show, jedna 10minutowa walka to będzie za mało jak na to.

Nie wiem ile dokładnie trwa Wrestlemania ale z tego co pamiętam na 26 dostaliśmy aż 10 walk z czego 2 lub 3 były śmiesznie krótki. Jasne, spokojnie można dodać 2 lub jeszcze 3 walki ale wolę obejrzeć 8 o przyzwoitej długości niż na przykład 10 z których dwie będą trwały po 3/4 minuty. Pre-Show ma być nieco dłuższe więc może tam wcisnął kolejną walkę

Pamiętajmy też, że przed galą mamy dostać dłuższy Pre Show. Pewnie będzie on zapełniony wywiadami i filmikami promującymi galę, ale może znajdą czas na dwie, a nie tylko jedną walkę.

I jeszcze sprawa Fandango, bo chyba wiele osób powinno się pogodzić z tym, że Y2J nie ejst już aktywnym wrestlerem. Ja nazwałbym go zawodnikiem okresowym, a tacy zawodnicy powinni zajmować się promocją innych. Plan walki z Fandango może być taką promocją kogoś nowego. Zresztą pomyślcie, facet zadebiutowałby na WMce od razu pokonując Jericho! Czy to nie byłoby coś? A Curtis nie jest przecież złym wrestlerem. Gimmick ma słaby, ale może jak da się mu szansę, to się rozkręci i coś z niego będzie.

Ja też wolałbym Jericho, np. w walce z Zigglerem, ale na pewno nie będę narzekać, jeśli Y2J zawalczy z Fandango.

Wszyscy narzekają na The Rocka i wkurzają się, że go nie ma, a nie przeszkadzałoby wam, że walkę na WMce wygrywa osoba, która parę dni później odchodzi? :roll: