Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Przemowa Big Show'a

Gadkę o Sheamus'ie podaruję. Fragment z Bryan'em lepiej. Wyśmianie przez Kane'a i cały backstage super. :grin: Tylko czemu znikąd Show chciał Daniel'a?

Pierwsza walka - Big Show vs Daniel Bryan

Olbrzym wygrywa. Wcześniej jakoś nie myślałem tak o tym, ale może rzeczywiście czeka "kozią bródkę" Face turn.

Przemowa Paul'a Heyman'a

Czyli podpisanie kontraktu pod koniec gali. Szczerze nie wiem kogo bym wolał, ale chyba Ryback'a.

Kolejny facepalm od Paul'a. :lol:

Przemowa Dolph'a Ziggler'a

Parę przechwałek i kłótnia z Otungą przerwana przez naszą GM... .

Druga walka - Dolph Ziggler & David Otunga vs Ryback

Myślałem na początku o Triple Treath, ale Ryback przecież musi podtrzymywać swój tytuł niszczyciela i pokonać dwóch rywali na raz, tym bardziej, że prawdopodobnie czeka go walka z Brooks'em. Ziggler ucieka i Otunga obrywa, do przewidzenia.

Najpierw Punk zapewnia, że noga Vince'a w ringu nigdy nie postanie, a teraz Heyman namawia szefa do drugiej walki?

Striker znów w ringu? Z Kane'm? Boję się o niego. :(

Trzecia walka - Justin Gabriel vs Antonio Cesaro

Gabriel podłożony, fajna końcówka.

Czwarta walka - Matt Striker vs Kane

Wiedziałem, że to będzie kabaret.

MizTV

Szykuję się feud o pas interkontynentalny. Widać robią wszystko żeby utrzymać Kofi'ego w tej "wyższej półce" hierarchii WWE.

Piąta walka - Sheamus vs Wade Barrett

Długa walka i zakończenie przez DQ. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to jakoś Barrett'owi.

Cena naturalnie gotowy do walki nie zważając na ramie. :roll:

Szósta walka - Diva's Championship: Eve Torres vs Layla

Dziwne zakończenie walki. Od takiego czegoś? Rozumiem, że kobiety, ale już nawet Divy przyjmują czasem mocniejsze rzeczy.

Rozumiem, że Ryback też jest gotowy na Punk'a... .

Ja pier****... Oni naprawdę nie wiedzą, co zrobić z "rock'owcami". :?

Siódma walka - Rhodes Scholars vs Primo & Epico

Naprawdę szkoda, że Mysterio jest chory, bo wciąż nie ma rozstrzygnięcia tego turnieju. :???: W każdym razie skład na dobrą walkę, mimo, że wiadome kto wygra. Niestety było troszkę nudno.

Ósma walka - The Miz vs Kofi Kingston

Ładne Trouble in Paradise, ale czekam kiedy w końcu kiedy Miz się odgryzie.

Podpisanie kontraktu między CM Punk'iem i Ryback'iem lub John'em Cena'ą

A, więc Ryback. Cena stanął po jego stronie. Po tym segmencie mam nadzieję, że będzie ciekawie i cieszę się, że liczyłem na niego po cichu. Dobrze podbudowana walka. Brooks przekonał się o sile swojego przyszłego rywala i będzie teraz musiał udowodnić, że jest lepszy.

W tym tygodniu nudno. Tylko ostatni segment zaciekawił.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0

Tylko czemu znikąd Show chciał Daniel'a?

Bo dzięki Goatface Big Show mógł się cieszyć pasem tylko 45 sekund :) Więc Sheamus to wykorzystał by się z niego ponabijać (chodzi o ubiegłoroczny cashing in walizki Bryana)

• Reputacja:   2

Aaaa, więc o to chodziło. :P Ostatnio nie było jakiś spięć na linii Bryan - Show. Mogłem się domyślić, że odkopią coś z przeszłości. Teraz przypominam sobie, że rzeczywiście duży coś mówił o sekundach. :P

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Urządzenie:  Windows

* - Wszystko zgodnie z planem, Rhodes Scholars zawalcza o pasy. Wciaz nie jest to team, ktory mnie urzekl. Daja im zdecydowanie za malo czasu na jakas mikrofonowa autopromocje. Panowie nie stanowia w moich oczach zagrozenia. Wygladaja jak mieso armatnie dla mistrzow.

* - Słodko-pierdzacy Jaś, jest nie do zniesienia. Dobrze, ze CM Punk uratowal ten ZBĘDNY segment. Podobnym ratownikiem okazal sie Heyman w pozniejszej czesci. Szybko zrezygnowali z AJ. Nie sadze, zeby tam wszystkie soki byly wycisniete, ale bardzo prawdopodobne, ze soki wycisniete nie bylyby slodkie.

* - Zaskakujaca jest porazka Cesaro. Niebawem Gabriel zawalczy o pas. Szkoda Antonio, ale prawda jest taka, ze reakcja na niego jest znikoma. Nawet jak gadal w obcym jezyku, to Amerykanie mieli go w powazaniu. Wrestling idzie do przodu. Kiedys takie gimmicki to byla najkrotsza droga do stworzenia heela. Teraz juz sie na nią nie nabieraja.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Mówcie co chcecie ale sposób w jaki Ryback wrzucił sobie Punka na bary (oczywiście było w tym także wiele zasługi tego drugiego) do powerbomba był naprawdę imponujący i porwał trochę publikę.

Starcie Punka z Rybackiem to zdecydowanie jestem z bardziej oczekiwanych pojedynków w tym roku ze względu na swój bezsens. Jednak jeżeli mam obstawiać to Punk zatrzyma tytuł. No bo co zrobią z Rybergiem po zdobyciu pasa? Zostają 2 PPV i mamy już Royal Rumble. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zabookuje walki Ryback vs The Rock a jeszcze większym debilizmem niż bookowanie takiej walki, byłoby dawanie Skipowi tytułu tylko by na następnym PPV przegrał np z Jasiem.

Mówcie co chcecie ale sposób w jaki Ryback wrzucił sobie Punka na bary (oczywiście było w tym także wiele zasługi tego drugiego) do powerbomba był naprawdę imponujący i porwał trochę publikę.

Starcie Punka z Rybackiem to zdecydowanie jestem z bardziej oczekiwanych pojedynków w tym roku ze względu na swój bezsens. Jednak jeżeli mam obstawiać to Punk zatrzyma tytuł. No bo co zrobią z Rybergiem po zdobyciu pasa? Zostają 2 PPV i mamy już Royal Rumble. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zabookuje walki Ryback vs The Rock a jeszcze większym debilizmem niż bookowanie takiej walki, byłoby dawanie Skipowi tytułu tylko by na następnym PPV przegrał np z Jasiem.

Tam potrzebna jest interwencja osoby trzeciej. Ktos kto pomoze Punkowi, i odciagnie od pasa Rybacka na jakis czas. Po WrestleManii moze sobie siegac po zloto, ale teraz to zdecydowanie nie na reke nikomu. Jesli nikt sie nie pojawi i nie odciagnie Skipa, to ludzie beda oczekiwac rewanzu po nieczystym zwyciestwie Punka - bo i takiego sie spodziewajmy, by Ryback rosl w sile, a WWE zylo sie dostatniej. Brock wydaje sie dobrym kandydatem, ale pogrzebaliby rewanz z HHH na WM. Nie dziwie sie, ze maja problem z bookingiem.

Cena też może interweniować w walkę i przypadkowo sprawić, że Skip przegra. Nie sądzę by chcieli w to wkręcać Brocka i marnować jego występy przeznaczone na Wrestlemanie. Zresztą jak dla mnie porażka Ryberga w tej walce to najlepsze co się może mu przydarzyć. Ludzie przestaną w końcu krzyczeć na niego Goldberg, a jeżeli zabookują go w całej walce supermocno i z jakimś spotem, który zapamięta każdy to ta porażka nikogo nie będzie obchodzić do następna PPV.

- Rhodes Scholars #1 Contederami. I dobrze. Walka na PPV zapowiada się OK.

- McGillicutty na Raw? Pewnie tylko sporadyczny występ, ale za jakiś czas sądzę, że mógłby być dobrym midcarderem. Kofi i Miz ciąg dalszy ale nie jestem pewien czy warto o tym coś więcej pisać.

- Nie interesowało mnie zbytnio co Cena miał do powiedzienia. Pewnie dlatego bardzo źle mnie się słuchało jak słodzi Rybackowi. Nawet publika bardzo kiepsko reagowała na to. Punk pokazał się z lepszej strony.

- Gabriel pokonuje Cesaro? Pewnie na HITC dostanie shota na US Title. Podejrzewam, że Cesaro potrzyma jeszcze trochę pas i z powodzeniem sobie z nim poradzi.

- AJ nie powinna dostać roli GM-a w ogóle. Kolejny segment, którego bardzo źle się słuchało. Ckliwa historyjka i słabe aktorstwo. Heyman i jego facepalmy :P Vicki u władzy? Już to kiedyś mieliśmy.

- Raw do tej pory było tak nudne, że nawet divy wydały mnie się ciekawe.

- Sheamus znów próbuje być zabawny i rzuca hasła w stylu "I like to fight". Niech to już się skończy w niedzielę. Big Showa nie lubię ale w porównaniu z rudym wypada on dobrze.

- Bryana i Zigglera naprawdę dobrze się oglądało. Walka ładna a Dolph w końcu coś wygrywa.

- Segment z Mattem wyszedł nawet fajnie. Przegrał Brayan to i Kane musiał przegrać.

- Del Rio męczy Rydera. Po co to? Tak chcą go promować? Niszczyciel jobberów?

- Największy lumberjack match nie zachwycił. Końcówka do Rybacka, więc na PPV pewnie w jakiś sposób nie wygra WWE Championship.

Raw słabe. Na plus Rhodes Scholar, segment z Hell No i Dolph Ziggler. Może nowa rola Vicki to szansa dla niego? Kilka segmentów było zbędnych i nuddnych. Cała ta historia z AJ i Cena wydaje się być beznadziejna. Ciekawe co dostaniemy na SD w związku z zapowiedzeniem przez Vickie tego, że będzie lepsza od Bookera :roll:

"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

Co do ME: wrzucenie Punka do ringu to chyba szczyt pushu na jaki może liczyć Tyson Kidd.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji!

• Urządzenie:  Android

Spokojnie z tymi występami Brocka. Pamiętajcie, że były mistrza WWE i UFC to nie jest jakiś wieśniak, a biznesmen ( :) ) i jeżeli braknie mu odpowiedniej liczby występów to zapewne będzie w stanie dogadać się z wujkiem Vincem na kilka dodatkowych występów w trakcie tego kontraktu za jakąś niewielką sumę w postaci kilkuset tysięcy. A poza tym przecież Brock ma po WM podpisać nową umowę, a nikt nie powiedział, że podpis na niej nie może spocząć wcześniej.

WWE tak to wykombinuje, aby wszystko było dobrze - i Brock syty i podbudowa pod WM cała.

Ja tam w interwencje Brocka nie wierze...

Prędzej wparuje Ziggler i wykorzysta swą niebieską walizke na mistrzu WWE o czym było pisane w newsach...

Vickie by tak bez powodu nie została GM RAW tydzień przed HIAC...

Skoro Ryback dominuje na każdym RAW Punka to możemy być raczej spokojni o tytuł na ramieniu Brooksa. Chyba w tym przypadku jest to dosyć oczywiste, bo w sumie Ryback dostał title-shota bez żadnego rozwiniętego scenariusza i WWE byłoby głupie gdyby posunęło się do przerwania tak długiego runu bez żadnego genialnego rozwinięcia. Kolejny ciekawy scenariusz to Vickie jako GM, całkiem możliwe, że użyje swoich przywilejów do zdobycia tytułu mistrzowskiego. Np. Ziggler inkasuje swoją walizkę niesukcesywnie na obitym Irlandczyku, Vickie wyskakuje i mówi, że bookuje walkę o ten tytuł jeszcze raz (np. na zasadach No-DQ), obija Irlandczyka, przypina go i wygrywa.

Idiotyczny pomysł z zastąpieniem AJ przez Vickie, a co gorsze - ta idea jest kompletnie z dupy. Come on, zarząd miał w dupie to, że Lee rzucała się na zawodników, menedżerów, a czynnikiem decydującym o tym, że została - poniekąd - zmuszona do rezygnacji jest to, że... poszła na obiad z Ceną? I to jeszcze Vickie, która wzięła się tam z czapy? Zapewne ma to na celu wkrótce odłączyć ją od Dolpha, ale nie zmienia to tego, że dla mnie jest to po prostu głupie.

Nabiera kolorków walka Ryback vs. Punk i bardzo mi się to podoba. Nie chcę, by Sheffield przegrywał, ale też chyba faktycznie jeszcze za wcześnie na to główne złoto. Jakby jednak wbił Lesnar, to co? Pobiłby Rybacka i koniec walki? Bez przypięcia? Bez finiszu? Na moje idealny byłby powrót Brocka, F-5 na Skipie i Punk zaliczający pinfall (najbardziej logiczne), ale WWE chce uniknąć zakończenia streaku, więc nie ma się chyba co spodziewać takiego obrotu spraw. Fajne jest to, że muszą trochę pogłówkować i mam nadzieję, że jednak nie pójdą po najmniejszej linii oporu i przygotują coś fajnego.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Brock jak najbardziej mógłby zainterweniować (i tak pewnie się stanie), a walka z Tryplakiem może spokojnie poczekać do WM, zostało jeszcze sporo czasu. Tylko może być problem z tym limitem występów Lesnara, jeśli teraz zbyt bardzo go wyeksploatują to podbudowa przed WM, przy małej ilości występów, będzie marna...

Na przeszkodzie stoi to, ze - najpewniej - ktos na feudzie Rybacka z Brockiem musi stracic. Lesnarowi nie na reke silowanie sie z zoltodziobami, a walke z HHH trzeba wczesniej podbudowac, wiec to wcale nie jest tak, ze do WM mamy sporo czasu. Z drugiej strony, Rybacka nie czas podkladac. Oczywiscie mam swiadomosc, ze wciaz jest najwieksze prawdopodobienstwo, ze to bedzie byly mistrz UFC - w koncu mamy postac Heymana.

Walka z SSeries jest dosc racjonalnym ratunkiem, ktorym spelnia wszystkie wymogi:

Punk trzyma pas, Ryback przegrywa nie ze swojej winy, mieszanie Lesnara nie musi trwac dlugo i nie musi zostac podlozony (najpewniej ktos spinuje mistrza)

Jesli nie chca wykorzystywac wystepow Lesnara, to moga na sztuke wziac Masona Ryana - ktory notabene stal niewzruszony wycznami Rybacka na koniec RAW. Wyglad jest, wspolna przeszlosc z Punkiem tez. Nie bylby sciagniety z powietrza, a Vince by dostal feud dwoch potworow, przy czym jednego moze spokojnie podlozyc drugiemu bez zalu :wink:

Jesli nie chca wykorzystywac wystepow Lesnara, to moga na sztuke wziac Masona Ryana - ktory notabene stal niewzruszony wycznami Rybacka na koniec RAW. Wyglad jest, wspolna przeszlosc z Punkiem tez. Nie bylby sciagniety z powietrza, a Vince by dostal feud dwoch potworow, przy czym jednego moze spokojnie podlozyc drugiemu bez zalu :wink:

Ryan nie pojawiał się w TV od dobrych kilku miesięcy i pewnie większość już nie pamięta jego porażek na Superstars, więc gdyby zaczęli jego promocję od nowa i zrobili z niego destroyera to myślę, że ludzie by go kupili (pamiętam, że miał mini feud z Zigglerem, kręcił się koło pasa US, a potem, ni z gruchy, ni z pietruchy gdzieś zniknął...). Perspektywa starcia Rybacka z Ryanem rzeczywiście nie jest taka zła i chętnie zobaczyłbym takie starcie.