Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja mam wrażenie że Ryback po prostu czysto pojedzie Punka. WWE (prawie) cały czas robi zaskakujące i dość kontrowersyjne zakończenia, nie mówiąc już o perełkach debilnego bookingu (Lesnar podłożony Cenie, Del Rio przegrywający jedną walkę przeciw Sheamusowi czyściutko, drugą nie i trzecią znowu itp.). Vince jest podobno wyjątkowy wkurwiony na Brooksa za zajście z fanem więc nie zdziwiłbym się gdyby miałaby to być kara. Poza tym, czy ktoś wyobraża sobie że tak z dupy przerwą streak Rybacka który jest robiony na lepszą wersję Goldberga? Jedynym rozwiązaniem w którym widzę Punka kończącego dzień 28 października jako mistrz WWE to jeśli Cena zostanie jakimś sędzią specjalnym i Sheffield przejdzie heel turn i okaże się być Heyman guyem.

1822912563511427a3754ee.jpg

Mam nadzieje, że po tym RAW już wszyscy przekonali się, że to nie był work. Nie było tego momentu w promie. No i Cena o tym nie wspomniał, a jak już Super Jaś o tym nie wspomina to naprawdę to nie był work.

To RAW to jest podsumowanie tego jak to jakaś "gwiazda" miała na wrzucać Vincowi co o tym wszystkim myśli. I tu dostaliśmy dokładnie wszystko co było wytknięte.

Przez miesiąc wciskali nam Legendy które nakłaniały Punka do walki z Ceną. Bo dzięki temu będzie mógł zbudować własną legendę. I wszystko to po to tylko żeby na końcu walczył z Rybackiem !!!!! Co zrobił takiego Ryback żeby mógł brać udział w storylinenie o "legendzie" Punku ?? Po za tym, że obijał jobberów i miejscowych oraz to, że zna tylko 6 wyrazów.

To jest jedna z tych sytuacji. Bo Vini chce to Vini dostaje po mimo tego, że to nie ma żadnego sensu ani logiki. Tak wiem, że Ryback jest w zastępstwie Ceny. Ale taką sytuacje powinni przewidzieć i jeżeli zakładali by, że Cena dozna kontuzji to mogli mieć inny wariant który miałby sens a nie wrzucony na siłę Ryback bo Vini tak chce.

Tak jak kiedyś wszyscy słuchali co ma do powiedzenia Punk. Tak teraz koleś już tak przegina, że to masakra. Każde następne RAW to gra w której Punk chce pokazać ile razy może powiedzieć "respect" w jednym zdaniu. W chwili obecnej jego gadanie w cale nie różni się od Showa czy Rudego. Sorry ale taka jest prawda.

Jak dla mnie jedyną opcją żeby Punk wygrał jest to, że wpadnie Brock do klatki i razem z Punkiem zatłuką Ryback i tak staną na koniec nad obitym ulubieńcem publiczności w trójkę z Heymanem i tyle. Dostaną heat i ta da koniec show. Ale jako, że to jest z byt inteligentne na WWE Vinca. Więc skończy się tym, że Punk straci pas za ten incydent i tyle. I Vini będzie szczęśliwy bo jego nowy "czworonóg" zdobędzie pas. Punk będzie ukarany a nowy towar z napisem "Feed me more" będzie się lepiej sprzedawał niż ten Punka jako heela i nie ma problemu.

Ziggler w końcu dostaje mikrofon na RAW !! I ??? I przerywa mu Termos. Który twierdzi, że to on jest pretendentem do tytułu. Koleś który nie wygrał od tygodni jak nie miesięcy walki 1vs1. Nie ma Rica, Ziggler dalej biega z Mamą i dalej ma walizkę. Kolejne PPV i pewnie kolejny raz Ziggler nie wykorzysta walizki. Jak dla mnie oni sami teraz nie wiedzą co z nim zrobić. Nie liczę na to PPV. Pewnie skończy się tym, że zrobią mu storyline o tym, że co RAW będą liczyli ile jeszcze zostało Zigglerowi do końca. Aż w końcu na ostatnim lub przed ostatnim RAW zainkasuje walizkę i tyle.

Rudy już przekracza wszystkie normy bycia terminatorem, Triple H pilnie czuwa.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

* Tak jak dla mnie ten cały storyline z udziałem Daniela i Kane'a jest mocno przehajpowany, tak moment w którym Jacobs wyśmiał Danielsona, gdy ten poprosił go o pomoc, rozjebał mnie na łopatki. :D I tak jak nie lubię tej interakcji Bryana z otoczeniem na zasadzie "no! yes!", tak tutaj z resztą rosteru na backstage'u fajnie to wyglądało. Rozumiem, że musieli dać wygrać Olbrzymowi, ale mogli zrobić bardziej wyrównany pojedynek.

* Brodus to kolejny olbrzym po Tensai'u, któremu wstrzyknięto de-push. Ostatnio go wszyscy czysto odliczają. Mam nadzieję, że ten losing streak doprowadzi go do frustracji, heel-turnu, zmiany gimmicku i odrodzenia. :P

* Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć co robił płaszczyk Rhodesa w szatni Punka? :D

* Stajnia low-carderów otrzymało nową nazwę i nowe wdzianka. Lider zaraził swoim gimmickiem dwóch pozostałych członków, tyle, że jeden powinien piąć się w górę jako współczesny Braveheart, a drugi pasuję do rockowej stajni jak pięść do nosa.

* Rozumiem, że chcieli dać Rybackowi handicap z bardziej wypromowanymi zawodnikami, ale dawanie tam Zigglera (mającego być przyszłym mistrzem) to strzał w kolano. Dobrze chociaż, że to Otunga został spinowany.

* Miz to zdecydowanie jeden z najlepszych obecnie talkerów w WWE. Fajnie podsumował Kingstona, tak, że niejeden smart by się pod tym podpisał. Widać, że w tej materii Kofi wypada strasznie blado. Mam tylko nadzieję, że nie odbierze Mizaninowi pasa.

* No kurwa, Cena tak sra szlachetnością, że nawet pozwolił Rybackowi zająć jego spot. Bow down! :? Teraz ciekawi mnie jak przedstawią zwycięstwo Punka (jeżeli postanowią zostawić mu tytuł). Porażka Rybacka jest niewskazana, ale z drugiej strony na pas powinien jeszcze trochę poczekać.

Jesli nie chca przerywac streaku Rybacka to widze tylko jedna opcje:

kontuzjowanie Rybacka przez Punka (ofc. storylinowo) na jakims RAW przed HIAC, Cena na pewno wykuruje sie do tej gali i to on bedzie pewnie z nim walczyl, a Ryback mógł by powrócic na RR i na przyklad wyrzucic Punka w zamian za kontuzje w tym meczu, ofc. nie musial by go wygrywac, nawet nie musial by w nim uczestniczyc. Bysmy mieli krótki feud i walke na przyklad na Elimination Chamber i wtedy Punk by przegral po interwencji kogos z kim mial by walke na Wrestlemanii.

Więc obejrzałem RAW.Faktycznie nic wielkiego nie było aa Rating znowu wyniósł 2.8 więc RAW nie zaciekawiło fanów.Oczywiście podpisanie kontraktu było według mnie najciekawsze,wyglądało to tak jak by Cena przekazał swoją długo trwałą pałeczkę Rybackowy,nie zdziwie się jeżeli on wygra pas!,spójrzcie jak fani na niego reagują i to jest w tym najlepsze,dobra owacja,dobry zysk o to chodzi w tym biznesie.Walka za pewnie będzie bardzo fajna,najbardziej na nią czekam,wszyscy mówią że pas dla Rybacka to za szybko co wy mówicie,Lesnar 2 miesiące po Debiucie zagarnął pas WWE :smile:,więc Ryback nie może!,ale nie zapomnijcie że on nie jest z nami tylko o 2 miesięcy,przecież występował jako Skip w roku 2010 ! był takim drugim boss'em po Barrecie,więc nie jest znany nam od 2 miesięcy.Uważam że wygra pas aa straci go na TLC.Jeżeli może przegrać na Hell in a Cell to jedyna opcja to Dean Ambrose który może mu przeszkodzić w pinie więc uważam że też taka opcja w chodzi w rachube.Uważam że Ambrose'a trzymają w dużej tajemnicy,mam to byc wielka niespodzianka dla fanów Dean'a będzie to takie typowe pierdolniecie tak jak w roku 2010 w przypadku Barrett'a więc uważam że jego debiut będzie czymś wielkim.Jeżeli Punk zatrzyma pas to możemy się spodziewać jego Feud z Foley'em :-) do TLC 2012.

Podobno CT ma w planach zrobić walkę Team Punka vs Team (???) ,fajny pomysł dawno nie było takie matchu aa takie coś się przyda,takie fajne orzeźwienie,za pewnie w Team Punka będą takie osoby jak : Antonio Cesaro,Punk(Lider),Dolph Ziggler,Alberto Del Rio aa kto ostatni moze jakaś niespodzianka.

Uważam że RAW było przeciętne,jedyny moment który mi się podobał to finisher wykonaniu Kofiego podczas RAW. :shock: chyba najlepszy w jego wykonaniu.Dodam jeżeli chcą podnieść rating to muszą zrobić coś wielkiego po Hell in a Cell co nas zaszokuje i będziemy włączać na youtube Replay co 5 min :lol:

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

występował jako Skip w roku 2010 ! był takim drugim boss'em po Barrecie

Z tego co ja pamiętam, to drugim bossem był Otunga.

Jeżeli może przegrać na Hell in a Cell to jedyna opcja to Dean Ambrose który może mu przeszkodzić w pinie

Dean Ambrose ? Byłoby fajnie, ale podejrzewam, że Zack Ryder ma większą szansę na interwencję w tym starciu. Jeżeli ktoś zainterweniuje to będzie to prawdopodobnie Brock.

Team Punka vs Team (???) ,fajny pomysł dawno nie było takie matchu

Taki mecz jest co roku na Survivor Series, to już taka tradycja, trochę jak Royal Rumble match na RR. Ale fakt faktem, że w tym roku jest szansa na o wiele lepszy 6 vs. 6 match. Rok temu dostaliśmy Team Orton vs. Team Barret, na dodatek w ostatniej chwili.

1161423919541b3db89050d.jpg

Śmieszy mnie to szaleństwo ludzi na zakończenie walki o pas WWE na HiAC.

Dzieje się teraz dokładnie to samo co było podczas MiTB'11, It Begins, czy też Heel Turn Ceny.

Jestem pewny że WWE da nam banalne zakończenie. Nie zdziwię się jeśli Jasia dadzą nam na ostatnią chwilę i zrobią Triple Threat. Wtedy pewnie Punk przypnie Janusza, a Ryback nie będzie przypięty, i będą mieli pretekst żeby kontynuować Streak. Z niektórych waszych przewidzeń to nie wiem czy śmiać się czy płakać, szczególnie jeśli chodzi o Dean'a Ambrose, który jest tak naprawdę nikim żeby tu coś zdziałać. Nawet nie wierzę żeby Brock wparował. Dam sobie rękę uciąć że po gali będą narzekania że zakończyli to normalnie, bo większość coś sobie ubzdurała. ;)

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

wszyscy mówią że pas dla Rybacka to za szybko co wy mówicie,Lesnar 2 miesiące po Debiucie zagarnął pas WWE :smile:

Jakim cudem, skoro Brock debiutował w marcu 2002, a tytuł zdobył na Summer Slam 2002?

Nie zmienia to jednak faktu, że Vince czasami lubi dość szybko obdarowywać złotem (vide: Sheamus), co w połączeniu z wkurwieniem Papy McMahona na Brooksa (za numer z fanem) i uwielbieniem Vinniego dla Naczelnego Wędkarza WWE - może się faktycznie skończyć tym, ze Skip dostanie na HIAC pas (nie jest to aż tak nieprawdopodobne, jakim było jeszcze do niedawna).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

kontuzjowanie Rybacka przez Punka (ofc. storylinowo) na jakims RAW przed HIAC, Cena na pewno wykuruje sie do tej gali i to on bedzie pewnie z nim walczyl

Brawo! I oto chodzi ... Próba sprzedaży HIAC PPV pięćdziesiątą ósmą walką Ceny z Punkiem może nie dać oczekiwanych rezultatów finansowych, ale postawienie w Main Evencie na The Next Big Thing II może się udać. Myślę, że na przykład geniusz Heyman może poprosić Lesnara, żeby kontuzjował Rybacka na tyle mocno (nawet już na samej gali), aby Punk nie musiał z nim walczyć. Choćby tak jak to miało miejsce kilka lat temu z Ortonem i Punkiem. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że CM "Respect" Punk straci swój tytuł na HIAC. Pamiętajmy, że tydzień po HIAC są wybory w USA i dobrze, żeby "face of WWE" zgadzała się z linią polityczną Republikanów. :lol:

Wyobraziłem sobie następującą sytuację: Punk poprosi Heymana, aby ten zlecił Lesnarowi załatwienie wędkarza przed ich walką. Punk wyjdzie do ringu, będzie czekał, ale Rybacka nie ma i Punk wygrywa walkowerem. Co prawda do uderzenia w gong nie dojdzie, więc streak Rybacka będzie nieprzerwany.

I czym według ciebie WWE sprzeda ppv?? Wyobrażasz to sobie?? Czas na Main Event, który się nie odbywa....

I w zastępstwie wychodzi cena ( teoretycznie niezdolny do walki ) ,punk go niszczy i zachowuje pas a cena idzie leczyc kontuzję i nie pokazuje sie w tv przez jakis czas :) Potem powraca w pełni sił i mści sie :P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Aaa tak na prawdę będzie może tak,nie wiem ale tak wyczytałem z newsów.Obecnie były plany że Cena ma zawalczyć z Punkiem na Hell in a Cell aa na końcu walki Cena miał by zgarnąć pas aż tu Theme Ziggler'a który miał by wykorzystać walizkę money in the bank.Przecież nie dawno Ziggler wyzwał Ryback'a na pojedynek.Możemy być pewni że w grę wejdzie takie coś że Ziggler wykorzysta walizkę na Punk lub na Rybacku,jeżeli ten przejmie pas,kurde albo w ostatnim momencie wleci Ziggler i wykorzysta walizkę na Punku który będzie leżał nie przytomny na ringu.Trochę dziwnie bo nie wiadomo jak Ryback może przegrać walkę,przecież obecnie plany zakładają że Punk vs Rock będzie na RR 2013 aa także na Wm 29 :wink: .Hym WWE będzie musiało się mocno postarać ;) ,miało duże wyzwanie przed sobą,jeżeli mają zamiar zrobić coś dużego to mają duże wyzwanie przed sobą.

Cashing walizki przez Ziggler'a jest możliwy dlatego... że obecnie brandy nie są podzielone i Ziggler może wykorzystać walizkę SD na Mistrzu WWE więc to wchodzi w rachubę.Uważam że Ziggler w roli WWE Championa był by o wiele lepszy niż w roli WHC,więc miejmy nadzieje ze Dolph zakręci się koło pasa WWE. ;-) albo i może przejdzie Face Turn kto wie ja bym tego nawet chciał,sądze że w roli Face'a był by o wiele lepszy niż w roli Heel'a bo obecnie w roli Heel'a zachowuje się jak cipka,aa on jest sexy off show! więc :) powinien napierdzielać zawodników swoim seksownym ciałkiem na tym jego gmmick polega aa nie.Zobaczymy jak to WWE rozplanuje,bo rzeczywiście Hell in a Cell zapowiada się kusząco obecnie,najbardziej Main Event bo nie wiadomo co WWE może zrobić teraz,czy dadzą wygrać Rybackowi,czy będzie jakiś nie zwykłe zdarzenie po jakim Ryback przegra ale nie przerywając streaku,może Vince zjawi się na gali?,w końcu jest ważny w tym feud od nie dawna więc uważam że on może się zjawić :) może sędzia specjalny? kto wie.. zobaczymy co będzie na next RAW. :grin:

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

Oba brandy mają swoich GM-ów, zasady i przywileje. Ziggler nie ma prawa wykorzystać swojej walizki na Punku zgodnie z ogółem przepisów. Jednak Dolph wspomniał coś o tym na RAW, więc możemy się spodziewać, że po takim długim czasie na HiaC nasz Mr. MITB podejmie próbę zainkasowania walizki na właścicielu mistrzostwa WWE. Przewiduję, że w trakcie lub podczas walki (chociaż musiałby otworzyć drzwi od klatki, lub zawodnicy musieliby się znajdować poza klatką) zdesperowany Show-off będzie chciał zrealizować swój kontrakt, bez skutku, wtenczas Punk dojdzie do siebie i zaczepi Zigglera "What the hell are you doing?!" Wówczas ten wygarnie mu walizką nokautując go zwiastując możliwy face-turn. Ryback przypnie gościa i koniec walki. Do HiaC pozostało jeszcze trochę czasu, więc znając CT to plany obecnie są ciągle zmieniane. Mogę przewidywać również, że w tym czasie Cena zostanie zwerbowany jako arbiter w walce o mistrzostwo lub Punk wymyśli skuteczny sposób aby do tej walki nie doszło.

Ziggler mówił o tym w kontekście tego, że to on miał zastąpić Cene na HiaC a nie Ryback. I tak miał zdobyć pas WWE a później zainkasować walizkę na Rudym. Jak dla mnie, zainkasowanie walizki która jest z kontraktem na WHC o pas WWE jest jednym z głupszych pomysłów na które wpadło ostatnio WWE.