Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   289
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mówisz tak, jakby to dziecaki były jedynymi widzami a tak nie jest. Weź pod uwagę, że na galę nie przyjdzie np. 50 dzieciaków z rodzicami, ale w przypadku zawieszenia Punka nie przyszłoby 100 smartów, którzy przyjdą na Raw tylko dla Punka.

Serio sądzisz, że na gale Vince'a przychodzi więcej smartów niż marków? Poza tym - zastanów się ile zostawi na takiej gali smart (taki jak np. Ty), a ile dzieciak, który przyjdzie z rodzicami i będzie ich błagał o zakup wszelkich bzdetów z wizerunkiem swoich herosów? McMahon nie wprowadził ery PG i WWE 4 Kids bo lubi dzieciaczki, tylko dlatego, bo to kopalnia forsy (+ mniej wymagający target), której za chuja nie zarobiłby na smartach.

Poza tym myślisz, że ci wszyscy rodzice nie mają co robić i jedyne co robią to szukają informacji o tym, że CM Punk zajebał jakiemuś fanowi... Przecież wrestling to nie jest sport narodowy w Stanach, a zwykłe Raw, to nie WM-ka, to nie Superbowl, to nawet nie mecz NHL czy NBA.

Z pewnością specjalnie nie szukają, ale przeglądając z dzieciakiem np. stronę WWE mogą im się rzucić w oczy "przeprosiny" i dać do myślenia.

Odnośnie kampani Lindy, to co to zmieni czy powiedzmy WWE zawiesiłoby na miesiąc Punka czy nie?? Trochę by komicznie wyglądało, jakby ktoś wyskoczył z tekstem: " Co pani powie na to, że zawodnik WWE uderzył fana", a ona by odpowiedziała: "Uderzył, ale poniósł konsekwencje, został zawieszony i stracił pas, no i już nie jest Main Eventerem, teraz walczy o pas Interkontynentalny".

To zmieni, że taka Linda będzie miała w zanadrzu suche fakty, by pokazać, że pracownik dopuszczający się czegoś takiego - został ukarany. Czy to jej pomoże? Pewnie nie bardzo, za to o wiele bardziej by jej zaszkodziło, gdyby nie miała żadnego argumentu (w stylu: "ukaraliśmy winnego") na tego typu zarzuty.

poza tym ja tam nie widzę różnicy czy kibica uderza główna gwiazda czy zawodnik pokroju Kingstona, bo tak czy tak ucierpiał kibic.

Różnica jest tego typu, że gdyby to był Koffi, to pewnie już teraz życzyliby mu powodzenia w przyszłości, na pożegnanie z McMahonlandią. Z main eventerem sprawa nie jest już taka prosta, bo wchodzi tu w rachubę rachunek zysków i strat związanych z wyciągnięciem takich a nie innych konsekwencji.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0

RAW tak sobie było w tym tygodniu. Brak finału Tag Team Tournament'u z powodu choroby Rey'a, trochę szkoda, bo czekałem na ten pojedynek, no ale cóż poradzić.

-Kofi Kingston vs The Miz - przewinąłem na zakończenie, zwycięzca trochę nie ten, mam nadzieję, że na WWE Main Event obroni pas

-Sheamus vs Wade Barrett - mecz nawet nawet , ale oczywiście na koniec Sheamus terminator mode on, no comment

-Segment Heath'a Slater'a , Drew McIntyre'a i Jinder'a Mahal'a - bardzo mi się podobało, mimo że jakoś specjalnie za nimi nie przepadam, fajny pomysł :)

-Contract signing - byłem na 300% pewien, że contenderem będzie Cena, no ew. Triple Threat Match, a tutaj Cena jak małpiszon "feed me more !" i już wiadomo kto jest pretendentem. Jak dla mnie porażka na całej linii, że takie beztalencie ma już walkę w main evencie o pas WWE. Rzygam obydwoma, ale jak już to wolałbym Cenę. Czyli streak Ryback'a zostanie przerwany, w sumie prędzej czy później musiało to nastąpić.

Phoenix Screwjob

18541409904e0e46ec815c6.jpg

* - W zasadzie wszystko mi nie pasowalo w poczatkowym segmencie. Jesli przez caly tydzien obrzucamy ludzi walka Punka z Vincem, to nie wrzucamy giganta na start show, w nadziei, ze ktos sie bedzie nim przejmowal. Z drugiej strony, czy jesli wielkolud trafia z kims do klatki, to nie jest to najlatwiejszy do podbudowania przeciwnik? Jak nie dali rady? Dla Sheamusa w moich oczach juz chyba nie ma ratunku.

W ogole Show czesto wspomina o tym swoim krociutkim runie. Tak jakby WWE chcialo to przebic. Show > Sheamus, a pozniej Ziggler > Show? Opcja umozliwiajaca odsuniecie Rudego od zlota (pociagniecie feudu Show vs Dolph), wiec jestem za!

* - Ziggler mnie zaskoczyl. To byl ten moment, w ktorym wyszedl z mikrofonem i.. show nie zostalo skradzione. Otunga go na dobra sprawe poskladal, tak jak to Ryback zrobil pozniej z nimi w ringu. Głodomór zyskał pewnie na takim zwyciestwie, co cieszy, bo DZ tez nie ucierpial. Wszyscy wygrywaja... poza Otunga, ale na niego pomyslu nie ma juz od jakiegos czasu.

* - Niby MizTV wyszlo przyzwoicie, ale zeby podbudowalo atmosfere przed ich walka, to nie. Mam wrazenie, ze dluzej rozstawiali te wszystkie pierdoly, niz ta gadka trwala. Zreszta, skoro tak zapowiadali to starcie, to po co walkowac to na RAW?

* - Ryback w Main Evencie PPV? Czekam z niecierpliwoscia. Przede wszystkim jestem ciekaw jak to rozegraja, bo Punk musi wygrac, ale przeciwnik nie moze stracic. Jedyne co bylo fatalne w tym finalowym segmencie to to, ze Jaś sam na dobra sprawe wskazal Rybacka... Oczywiscie nie mogl byc zdenerwowany, ze Vince go nie wybral. Nikt nie moze byc postawiony ponad Jasiem...

50608915156a3743c1fa34.jpg

-Bryan szybko poskładany. Show vs Kane? W przyszłości będzie co przewijać.

-Punk mnie promem nie porwał. Ciekawie zrobiło się dopiero od wejścia Vinca. Czyli na jakieś 30 sekund.

-Brodus znowu szybko poległ! No to czekamy na tą zmianę postaci, pewnie na coś heelowego.

-The Band nadal mnie śmieszy. Są zabawni, ale nie w zamierzony sposób. Mahal dalej mi tam zawadza, zdjąłby chociaż ten turban 0.o Do tego później dostaliśmy jakieś durne video z ich "występu" gdzieś w mieście.

-Dolph się ładnie pokazał za majkiem. Ryback wreszcie dostaje ciekawszych przeciwników. Bałem się, że zjobbują Zigglera, ale ładnie to rozwiązali. Inna sprawa, że za tydzień może być przez to rewanż 1 na 1...

-Cesaro dostał nowego, lepszego titantrona - ale w sumie... co z tego. Najważniejsze, że się pojawia i wygrywa. Jeszcze tylko feudu mu brakuje.

-LOL z przytulanek, ale Striker vs Kane to był zbędny zapychacz. A powtórki z SD przed walką zmarnowały jeszcze więcej czasu.

-MizTV wyszło nieźle. Zgadzam się z opinią Miza na temat Kofiego. Ich starcie mnie zupełnie nie interesuje. Wiadome było, że jak nie walczą o tytuł, to Kofi zwycięża.

-Oglądanie Sheamus vs Barrett więcej niż raz to zły pomysł, przewinąłem. Choć nie przepadam za Wadem, to fajnie, że nie przegrał czysto.

-Nie miał być dzisiaj finał turnieju TT? Zamiast tego dostajemy zbędny mecz z Primo/Epico i Rhodes Scholars, którzy nie mogli przegrać... Czyżby finał przełożony przez chorobę Mysterio?

-Ostatni segment był ciekawy. Cena wybija Rybacka w oczach innych, no nieźle. Ale to o wiele za szybko na walkę o tytuł dla Skipa! Mimo wszystko na HIAC będzie BARDZO ciekawie, za nic nie jestem w stanie powiedzieć, jak zakończy się walka o tytuł. Nawet mnie specjalnie nie zdziwi zmiana pasa, lol. Nieprzewidywalność sprawia, że jest na co czekać - i o to chodzi!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Fajnie, fajnie ;) mnie najbardziej interesowało rozstrzygnięcie tej całej afery z uderzeniem fana i teraz możemy być pewni, że Punka poniosły nerwy do takiego stopnia aby na oczach McMahona uderzyć jego klienta, brawo - oby się tylko to nie odbiło na HiaC, bo jeżeli Ryback wygra to przestanę chyba oglądać produkt, gdzie za prowokację ze strony fanów i brak kompetencji ze strony ochrony Punk ponosi konsekwencje w postaci straty tytuły po tak długim runie na rzecz drewniaka. Mam nadzieję, że WWE nas zaskoczy i Punk czysto zakończy streak Rybacka, pokazując swoją wyższość. To byłoby cudne.

Punk obroni pas na HiaC. Za wczesnie, zeby Ryback latal z pasem.

Punk czysto pewnie, go nie posklada, IMO Heyman poda mu jakąś rurkę. :)

624342382500e953de9521.jpg

Are you fucking kidding me ??? Co za bowl shit!! "Drewno" Ryback zostaje pretendentem do tytułu :?

Jedno pytanie, kogo on pokonał dobrego, żeby walczyć o pas? Miza, Zigglera w Handicapie .... Yyy to ładnie. Dla mnie to on powinien walczyć o pas US z Cesaro, a nie o złoto Punka i to jeszcze w ME na PPV :mad:

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

A ja sie ciesze ze punk zawalczy z rybackiem , bo mam już dosc ogladania punk vs cena :)

Nie wspomnieli nic o sytuacji z fanem , wiecj jednak to nie był work :P Troche sie boje ze jako kare punk moze stracic pas w HIAC ;/

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Odnośnie RAW poruszę tylko kwestię, która to szczególnie mnie cieszy a mianowicie odważne (mimo wszystko) postawienie na Rybacka w walce z Punkiem o pas. Na zdrowy rozsądek wygrać kantem powinien Punk, co nie pozwoliłoby przerwać streaku Rybaka (zapewne dla Vince'a bardzo istotny) a i Brooks stałby w federacji dalej jako mocny heel. No ale jak będzie zobaczymy :)

edit: jasne, chodziło mi o wygranie kantem przez DQ ;)

Edytowane przez KaMaz

• Urządzenie:  Android

Na zdrowy rozsądek wygrać kantem powinien Punk, co nie pozwoliłoby przerwać streaku Rybaka (zapewne dla Vince'a bardzo istotny) a i Brooks stałby w federacji dalej jako mocny heel. No ale jak będzie zobaczymy

Jeżeli Punk by wygral kantem, to by wygrał, czyli przerwał streak Rybacka. Z drugiej strony nie mam zielonego pojęcia co musiałoby się wydarzyć w walce Hell in a Cell (która z założenia jest DQ), aby została ona tak przerwana, żeby Punk nie stracił pasa, a Ryback wygrał. Czysty pin i sub odpada (albo przerwany streak albo strata pasa). DQ w tej walce nie ma. Count-out także. Jedyne co mi przychodzi na myśl to double-pin - Ryback zwycięża i zachowuje streak, Punk zwycięża i zachowuje pas.

Obawiam się jednak, że WWE pójdzie po najmniejszej linii oporu (gdyż double-pin był ostatnio w walce o WWE Title na wrześniowej gali - Cena/Punk) i Brooks pożegna się z pasem.

Ewentualnie może zdarzyć się No Contest, prawda ? Na przykład, Ryback i Punk niszczą się tak, że sędzia przerywa walkę i ogłasza No Contest.

Załóżmy, że Ryback wygrywa pas od Punka. No i co, ma rozpocząć feud z Rockiem i miec z nim walkę na RR ? No, No, No. Ja jestem za tym, żeby teraz Punk wygrał, a stracił pas na SS/TLC na rzecz Johna. Cena zawalczy z Rockiem na RR, Punk wygra RR match i mamy piękny meczyk na WM. A Rybacka dać do feudu z np. Big Showem.

1161423919541b3db89050d.jpg

Czy ja wiem czy aż tak się nie odnieśli do sytuacji z fanem? Przecież Punk jasno powiedział, że nie ma problemu z poskładaniem ani Rocka, ani Ceny ani każdego kto siedzi na trybunach. IMHO załatwili to w inteligentny sposób :D

• Urządzenie:  Android

Na przykład, Ryback i Punk niszczą się tak, że sędzia przerywa walkę i ogłasza No Contest.

To jest Hell in a Cell Match!! Tam mają się zniszczyć. No-contest to także strata streaku przez Rybacka, bo on ma "streak zwycięstw" a nie "streak bez porażki".

Na zdrowy rozsądek wygrać kantem powinien Punk, co nie pozwoliłoby przerwać streaku Rybaka (zapewne dla Vince'a bardzo istotny) a i Brooks stałby w federacji dalej jako mocny heel. No ale jak będzie zobaczymy :)

Jeśli Punk wygra kantem to streak Rybacka zostanie przerwany. W grę wchodzi jakiś fajnie zrobiony No Contest, bo walka w klatce nie może zakończyć się przez DQ.

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg