Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Ale moim zdaniem, Rhodes nie zasługuje na ME. Na czym polega jego gimmick? Jest zwykłym kolesiem w gaciach i dopóki nie zacznie zmiany postaci, chciałbym aby Wade dostał szansę walki z legendą. Po za tym ma dość przyjemny gimmick, który opiera sie na na jego pochodzeniu. Do tego jakie podstawy miałby miec feud Takera z Codym?
Odbiję piłeczkę: a jakie podstawy miał feud Takera z CM Punkiem w 2009 roku? Po prostu DeadMan zaatakował Punka po walce z Hardym na SummerSlam. Po prostu zgasły światła, Brooks dostał tombstone'a i feud gotowy. Identycznie mogłoby być z Rhodesem (lub to on zaatakowałby Takera albo przerwałby jego promo podczas 1000 RAW)-naprawdę możliwości na sklejenie "feudu z niczego" jest wiele (przywołany tu feud CM Punk vs Undertaker był takim zrobionym "z niczego")

• Reputacja:   0

Co do Rhodesa... pisałem o tym w temacie "Haters Gonna Hate". Favre, mam to samo wrażenie.

Cholernie szanuję Rhodesa za bdb poziom w ringu, za dobre umiejętności na majku, ale jego obecnej postaci nie chcę w Main Eventach. Facet miał swoje momentum w trakcie przemiany z "pięknego chłopca" w "zamaskowanego psychola" i już wtedy po feudzie z Mysterio powinien wskoczyć na najwyższy poziom.

CT ostatnimi czasy za bardzo ociąga się z wprowadzaniem gwiazd do ME... dla mnie obecny Rhodes nie jest faworytem do głównego pasa i ME, Dolph w feudzie z CM Punkiem wskakiwał na najwyższy poziom, a znowu go cofnęli i obecnie aż boli oglądanie go przyjmującego co tydzień kopniaka od Rudego. Ambrose również się świetnie zapowiada, a mogą to w prosty sposób zjebać.

Brak zdecydowania, ograniczanie gimmicków i ciężko jest coś wypromować na najwyższy poziom, a jak już się na to "napalą" to nagle ucinają inicjatywę bez powodu. Dziwię się, że potem dostajemy narzekanie na brak młodych gwiazd, które publika kupuje heh...

Co do Takera, jeżeli miałby z kimś walczyć na SSlam to wybrałbym tylko i wyłącznie Bryana. Koleś się na topie, publika nadal go kupuje, zarząd w końcu w niego ufa, a że skoro wmieszany jest w konflikt z "Czerwoną Maszyną" to spokojnie można w to wplątać Takera. Jednak ja bym się nie napalał na jego walkę i pewnie poczekamy do SSlam...

a jakie podstawy miał feud Takera z CM Punkiem w 2009 roku?

No cóż, Punk miał wtedy pas WHC, Undertaker z takim star powerem od razu może się stać pretendentem. Wtedy feud (jaki by on nie był) miał jakąś stawkę. Cody jest w innej sytuacji, nie posiada żadnego pasa, który chciałby mieć Taker, nie ma za co się na nim mścić (jak na Mysterio). Jak dla mnie feud Grabarza z Barrettem jest dużo mniej "wymuszony"niż z Codym.

No cóż, Punk miał wtedy pas WHC, Undertaker z takim star powerem od razu może się stać pretendentem. Wtedy feud (jaki by on nie był) miał jakąś stawkę. Cody jest w innej sytuacji, nie posiada żadnego pasa, który chciałby mieć Taker, nie ma za co się na nim mścić (jak na Mysterio). Jak dla mnie feud Grabarza z Barrettem jest dużo mniej "wymuszony"niż z Codym.
Ja uważam że Barrett po powrocie dostanie od razu Sheamusa, nie wiem czemu ale tak czuję. Punk faktycznie był wtedy mistrzem,faktycznie zły przykład podałem ale już wykładam następny który potwierdza moją opinię nt ewentualnego storyline'u z Rhodesem. Undertaker w 2004 roku miał program z Heidenreichem który żadnego pasa WHC/WWE nie miał,nie był też jakąś znaczącą postacią w WWE a widzisz jakoś się dało zrobić między nimi feud (i nie był potrzebny żaden title on the line) ;)

A co to za problem zrobić feud Undertakera z Rhodesem? Na 1000 Raw Phenom wchodzi na ring, chce coś powiedzieć, ale przerywa mu Rhodes i mówi, że Taker to już stary dziadek i w ogóle po co się pojawia i zabiera spotlight młodszym i utalentowanym gwiazdom jak Cody. I potem Undertaker wali Tombstona albo Rhodes Disaster Kicka i feud z walką na SummerSlam gotowy :) Choć nie wydaje mi się by to właśnie Rhodes dostał program z Takerem, ale chciałem pokazać, że z rozpoczęciem takiego feudu nie byłoby żadnego problemu gdyby tylko kreatywni się na to zdecydowali. Młodość vs starość, młody wilk vs stary lis, młoda gwiazda vs legenda - taki motyw był wykorzystywany już nie raz i można go bez problemu użyć po raz kolejny.

To by miało sens jeżeli to nasze forum by bookowało, bo wielu z nas ubierało Codiego w strój nowego Legend Killera. Wystarczy przypomnieć sobie jak Rhodes jechał wpierw Bookera, potem eliminował po kolei legendy w RR. Zanosiło się w pewnym momencie nawet na możliwy mecz Foley vs Rhodes. Potem była ta petycja Goldusta. Tak to się skończyło na niczym. Jeżeli Rhodes miałby za sobą takie osiągnięcia jak pokonanie Foleya czy Goldusta czysto 1 na 1, to jak najbardziej mógłby sobie na taką okazję jak 1000 wyzwać największą dostępną legendę na rynku.

48798430952f294e69c1e4.jpg

A co to za problem zrobić feud Undertakera z Rhodesem? Na 1000 Raw Phenom wchodzi na ring, chce coś powiedzieć, ale przerywa mu Rhodes i mówi, że Taker to już stary dziadek i w ogóle po co się pojawia i zabiera spotlight młodszym i utalentowanym gwiazdom jak Cody. I potem Undertaker wali Tombstona albo Rhodes Disaster Kicka i feud z walką na SummerSlam gotowy :) Choć nie wydaje mi się by to właśnie Rhodes dostał program z Takerem, ale chciałem pokazać, że z rozpoczęciem takiego feudu nie byłoby żadnego problemu gdyby tylko kreatywni się na to zdecydowali. Młodość vs starość, młody wilk vs stary lis, młoda gwiazda vs legenda - taki motyw był wykorzystywany już nie raz i można go bez problemu użyć po raz kolejny.
Dokładnie, żeby zrobić jakiś feud niekoniecznie jeden z zawodników musi posiadać pas. Wystarczy po prostu atak/przerwanie proma, dlatego też uważam że gdyby kreatywni chcieli to angle pomiędzy Rhodesem a Takerem zrobiliby bez żadnego problemu.Ja osobiście z wielką chęcią zobaczyłbym ich wspólny program który mógłby zostać pociągnięty do np Vengeance, potem Taker by znikł i wrócił jak zawsze w okolicach WrestleManii a Cody po feudzie z Phenomem zacząłby pogoń za pasem WHC (poza tym żeby wstąpić do grona main eventerów trzeba mieć jakąś platformę z której można byłoby się wybić- czyli feud z Callawayem)

[ Dodano: 2012-07-20, 17:46 ]

To by miało sens jeżeli to nasze forum by bookowało, bo wielu z nas ubierało Codiego w strój nowego Legend Killera. Wystarczy przypomnieć sobie jak Rhodes jechał wpierw Bookera, potem eliminował po kolei legendy w RR. Zanosiło się w pewnym momencie nawet na możliwy mecz Foley vs Rhodes. Potem była ta petycja Goldusta. Tak to się skończyło na niczym. Jeżeli Rhodes miałby za sobą takie osiągnięcia jak pokonanie Foleya czy Goldusta czysto 1 na 1, to jak najbardziej mógłby sobie na taką okazję jak 1000 wyzwać największą dostępną legendę na rynku.
Tak tylko zauważ że WWE Universe to z reguły marki a nie tak jak my-smarci. Oni nie będą myśleć w kategoriach "hola hola,przecież Rhodes nie jest dostatecznie wypromowany by feudować z Takerem" tylko wręcz przeciwnie-łykną wszystko co im Creative Team podsunie, więc ja bym feudu Rhodes vs Undertaker wcale nie wykluczał (poza tym tak jak człowiek potrzebuje wody do życia, tak Cody strasznie potrzebuje promocji w feudzie z jakimś liczącym się zawodnikiem po tym jak to Ziggler zgarnął walizkę-Calaway pasowałby jak ulał)

Tak teraz wspomnę - niby w poniedziałek 1000 RAW, ale pamiętajcie, że na początku roku RAW kończy 20 lat. ^^

No chance in hell. Rhodes jest obecnie za nisko w hierarchii, żeby dostawać program z taką legendą. Lubie go i myślę, że mógłby powalczyć o WHC, ale walka z Deadmanem - co to, to nie! Wade Barrett od początku był przymierzany do zwycięstwa w Money in the Bank i to on bądź co bądź miałby łatwiejszą drogę do Main Eventu. Cody Rhodes obecnie nie ma żadnego gimmicku. Facet w białych gaciach i tyle, a Wade? Przede wszystkim jest świetny motyw do zaczepienia się - pomoc Barreta i spółki w Buried Alive Matchu. Jak już ktoś miałby komuś przerywać wypowiedź to Wade razem z filmikiem, który ukazuje atak Nexusa na Phenoma. Ten feud kupiłbym w 100%. A Rhodes? Zawsze mogą mu dać wygrać Royal Rumble. No i znaleźć jakiś gimmick rzecz jasna.
It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

Trochę na siłę byłoby argumentowanie ewentualnego feudu Takera i Barretta napaścią Żólto-czarnych z Bragging Rights. Deadman wracał po tym incydencie już dwa razy i w obu przypadkach kompletnie to olał. Znając WWE mogłoby to przejść (wystarczy sobie przypomnieć konflikt CM Punka z Ortonem z początku 2011. Tam tłumaczono tym, że Randal kilka lat wcześniej spuścił temu pierwszemu wpierdol na backstage'u. Coś tam chyba jeszcze było, że z tego powodu Punk drop'nął pas, ale pewności nie mam.), ale wolałbym, żeby nie wracali do tego i zrobili nowe podwaliny pod feud, tj. Wade przerwie na RAW Callawayowi i puści wiązankę w stylu "twój czas się skończył, wracaj na cmentarz, Barrett Barrage!". Osobiście ani Rhodes (brak gimmicku), ani Anglik (jakoś faceta nie lubię) do mnie nie przemawiają, i ja wolałbym kogoś innego. Inna sprawa, że nikt inny mi do głowy nie przychodzi.

17284474305040b4340db5a.jpg

• Urządzenie:  Android

Tak tylko w temacie Rhodesa. Wszyscy mówicie że zatrzymał się w rozwoju i promocji, nie robiąc nic. Zgodzę się z tym że jego gimmick ostatnio zrobił się nijaki, feudy dostają coraz mniej airtime'u, ale ciekawe czemu w takim razie każdy jego feud od zdobycia pasa Intercontinental był z byłym World Champem? Wymienię kogo na razie miał na swej drodze: Orton, Booker T, Big Show, Christian, wcześniej jeszcze Mysterio. To chyba pokazuje że Cody w każdej chwili może być wiarygodnie pushowany do main eventu. Co ciekawe w kolejce do WHC znowu zrobiło się tłoczno - mamy Mysteriusza, Del Rio, Sheamusa, Zigglera, powróci Barrett, Orton też raczej do midcardu nie spadnie - co najwyżej dostanie duży feud non-title w stylu tego z Codym.

Wy żartujecie z Rhodesem? Gość nie jest promowany odkąd stracił jakikolwiek gimmick, niedawno czysto go jechał Santino, a wy go chcecie w walce z Takerem? Rok temu, owszem. Obecnie - bez sens i brak logiki.

A mnie to znów śmieszy. Tak samo było przed WMką, gdzie nie chciałem walki Taker vs HHH, a wolałem wypromowania kogoś młodego. Teraz jest podobna sytuacja i nawet jeśli Cody jest teraz słabo wypromowany, to danie mu feudu z Takerem mogłoby go niesamowicie wypromować i wynieść na szczyt. I nie widzę problemu w tym, że Cody na teraz nie jest żadnym wyzwaniem dla Takera. Parę ataków, pin w walce Tag Team i wszystko by się zmieniło.

• Reputacja:   2

Tym bardziej, że publika go lubi. Na ostatnim Superstars dostał pop, że musieli edytować. :D

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

oto ciekawy wpis dotyczący Raw który pojawił się na oficjalnym twitterze WWE

Uwaga spoiler

Exclusive First Look: See WWE #Raw's New Logo! http://wwe.me/cr944 via @TVLineNews

a oto owe logo

http://pmctvline2.files.wordpress.com/2012/07/new-raw_600.jpg?w=640

247782758521a06569bd9f.jpg