Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po tym co napisałeś Hammer, chyba faktycznie na razie podziękuję produktowi Vince'a.

Ta walka zawsze była czymś, co przynajmniej na jakiś czas zapadało w pamięć.

No i przede wszystkim była szansą dla prospect'ów, którzy tym sposobem mogli się dostać do Main Eventu.

W tej walce powinni się znaleźć Cody i Ziggler i to jeden z nich powinien sięgnąć po tą walizkę.

Ona nie jest potrzebna żadnemu z powyższych, którzy regularnie walczą o pasy na PPV.

Czasami mam wrażenie, że Vince i "Kreatywni" to jacyś sadyści, którzy zamiast sklecać dobre storyline'y zastanawiają się, gdzie tu jeszcze gwoździa wbić smart'om.

Bo przecież piszczące marki na galach będą i tak się jarać Ceną w tej walce.

213559901458cecbdd39123.jpg

Czy to jest KURWA ŻART? Nie serio, to joke? Dla mnie to jest nieprawdopodobne, i jeszcze na 100% dodadzą kogoś do tej walki, innej opcji nie widze.

Samo RAW, jak nie trudno sie domyślić, kiepskie. Jedyny pozytyw to chyba powrót Jericho, niestety w gimmicku cipy, który prawie sie popłakał po konfrontacji z Big Showem. Walka o ten cały kontrakt na walke o pas WHC nie wiem po chuj byłą, jak i ta na Smacku będzie triple threat match (ciekawe kto wygra -.-). No i to chyba właściwie wszystko, obejrzałem tą galę godzine temu, i praktycznie wszystkiego zapomniałem. Crap jak zawsze, ale ta sytuacja z walizką mnie rozjebała po całości... Przynajmniej będą dwie walki, jakiś pozytyw...

• Urządzenie:  Windows

* - Brodus Clay polegl. One Down, One To Go (Ryback). Troche pograzyli streak w prosty sposob, ale miejmy nadzieje, ze po powrocie - sprzedac trzeba kontuzje nogi - Brodus nie bedzie tanczyl. To nie jest gimmick, ktory przyniesie nowa gwiazde. Pajacowal, kupil sobie publike, czas robic kariere.

* - Cena dal rewelacyjne, Star Warsowe promo, a najpiekniejsze w nim bylo to, ze nie wytrzymal i zaczal sie smiac. Taki prawdziwy moment, ktory warto zapamietac. W ogole Jaś był w bdb formie. Slicznie gasil Y2J'a z PG i wiekiem wiekszosci widzow.

* - W Money in the Bank beda startowac TYLKO byli mistrzowie WWE? Tragedia. Cala - ukryta - koncepcja pieknej walki zostala wlasnie obsrana przez kreatywnych. Nastepnym razem zwyciezca Royal Rumble bedzie walczyl o pas na RAW... Zawsze liczylismy na jakiegos mid-cardowego posiadacza walizki, dla ktorego bedzie to powazny krok do przodu.

* - O ile Vader byl znany obecnej publicznosci - wystepy dosc regularne w okolicach 2005 roku - tak SIDa pewnie nawet nie kojarza. Sid Justice, Sid Vicious, czy tez Sycho Sid, to przyjemniejszy comeback od tego z zeszlego tygodnia, ale w ringu dalej wydaje sie zagrozeniem dla siebie i przeciwnikow.

* - Vickie zjebala koncowke Battle Royal. Odwrocila sie by sie upewnic, ze nie zrzucila AJ. A jakby naprawde tego dokonala, to... przeciez i tak by sie cieszyla. Glupia swinka. Glupia i brzydka

50608915156a3743c1fa34.jpg

+

-triple threat elimination match(może i dostaliśmy DOKŁADNIE taką samą walkę na NWO, ale mimo wszystko było jak na TV match dobrze.Mądry booking całej walki.DBryan wygrywa, co automatycznie upoważnia go do walki o pas z CM na MitB.That's awesome.Kolejny MOTY candidate.

-parodiowanie mistrza Yody przez Cenę(jedyne moim zdaniem co było śmieszne z całego proma)

-powrót Y2J

-AJ wygrywa battle royal,co wskazuje na jej dalszy push(i jeszcze jej scenki gdzie grała nienormalną)

-Sid na Raw

-

-Streak Brodusa przerwany w zasadzie z niczego.Ot, po prostu jeden z tych krótkich meczów na Raw,które gówno znaczą.Jeżeli już nawet planowali skończyć "streak" i wysłać go na kontuzję, to na PPV powinno się takie coś zrobić(w zeszłym roku Henry i Big Show,remember?)

-Swagger znowu w jobberlandzie(nawet wejścia nie pokazali).W dodatku dopiero POD KONIEC dowiedziałem się, że to było o pas.WTF?

-Co za fatalny pomysł, żeby tak okroić sobie walkę MitB na Raw.Tylko 4 zawodników?Musieliby Miza ściągnąć z planu Marines 3, odwiesić Ortona i Reya ściągnąć na Raw, żeby to jeszcze miało sens.A tak to co?Mamy Big Showa i Kane'a, którym stypulacja raczej nie służy,mamy Cenę, który w tym wypadku na 100% wygra i jedynego Y2J z doświadczeniem w takich walkach.

-nie można zrobić zwykły mecz o #1 contendera, tylko jakieś Russowskie stypulacje typu "contract on a pole match"?W dodatku koniec był tak fatalnie zrobiony.Ot sobie wychodzi Rudy podczas walki i mówi coś w tym stylu:"walić tą walkę, walczymy razem wszyscy na SD!".REALLY?!

-battle royal Div i uczestnictwo w niej Vickie(OMG!)

-ME kończący się DQ

3 hour Raw permamentnie do odwołania zapowiada się bardzo interesująco,czyż nie?Tak dawno już się nie nudziłem na Raw, a to już trwa 2 miesiące jakoś.Zbierzcie się do kupy,błagam i zróbcie coś.Ratingi same się nie poprawią, a tak tylko odpychacie sobie publiczność

Punk vs Bryan vs Kane

spodziewałem się pojawienia AJ ale w innej sytuacji mianowicie takiej gdy na ringu zostają Kane i Bryan. typowałem wygraną Bryana od początku

Dolph vs Alberto

Dlaczego pojawia się Sheamus ? powinna na rampie stanąć Vickie i powiedzieć że obaj mają walkę na SD! a nie Sheamus który cudem niczego nie spie...... w trakcie kilkuzdaniowej wypowiedzi wypowiedzi. Ciesze się na ME SD! że cho cho

Money in the Bank

Mamy już Kane, Show'a,Cena'e,Y2J'a super pomysł z tymi byłymi mistrzami(mam nadzieję że o walizkę WHC ta zasada nie obowiązuje). Czy Big Show w ogóle da radę wyjść na drabinę ? kogo jeszcze dadzą Khali'ego !?

Dno i wodorosty

Brodus vs Show

Liczę na zmianę gimmicku Clay'a po powrocie. Jak napisał N!KO

Pajacowal, kupil sobie publike, czas robic kariere.

Divas Battel Royal

zdecydowanie za krótkie...

247782758521a06569bd9f.jpg

Chyba jedyna pozytywna rzecz tego RAW to "VINTAGE" POWER BOMB w wykonaniu Sida, coś pięknego. Pełen impet! Nie do zobaczenia w WWE w tych czasach.
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Cena dal rewelacyjne, Star Warsowe promo, a najpiekniejsze w nim bylo to, ze nie wytrzymal i zaczal sie smiac. Taki prawdziwy moment, ktory warto zapamietac.

Yyy...według mnie to on się zatrzymał i specjalnie zaczął sam do siebie śmiać byle by publika jakoś zareagowała bo w czasie jego proma była milcząca - było to żałosne. Promo też bym bardziej tak określił niż jako dobre skoro dany wrestler musi uciekać do tak tanich chwytów + Jerry Lawler i jego udawany śmiech, no ale kwestia gustu. To wszystko było tak sztuczne, że na prawdę dziwi mnie, że ludzie to "kupują".

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Cena dal rewelacyjne, Star Warsowe promo, a najpiekniejsze w nim bylo to, ze nie wytrzymal i zaczal sie smiac. Taki prawdziwy moment, ktory warto zapamietac.

Yyy...według mnie to on się zatrzymał i specjalnie zaczął sam do siebie śmiać byle by publika jakoś zareagowała bo w czasie jego proma była milcząca - było to żałosne. Promo też bym bardziej tak określił niż jako dobre skoro dany wrestler musi uciekać do tak tanich chwytów + Jerry Lawler i jego udawany śmiech, no ale kwestia gustu. To wszystko było tak sztuczne, że na prawdę dziwi mnie, że ludzie to "kupują".

Popieram, i do tego on właściwie mówił to co zawsze - Zły Larunajtis przekabacił Big Showa ble ble ble... Tak ogólnie ostatnimi czasy Mic Skille Johna kompletnie wygasły, nie wiem czy się po prostu starzeje, czy to może przez ten cały rozwód... Ważne jest to, że nie jest już tak dobry, jak dajmy na to chociażby podczas feudu z The Rockiem gdzie dało się go jeszcze słuchać.

Yyy...według mnie to on się zatrzymał i specjalnie zaczął sam do siebie śmiać byle by publika jakoś zareagowała bo w czasie jego proma była milcząca - było to żałosne

Dokładnie miałem takie samo wrażenie, wiało sztucznością że hoho.

Ja pierdole. Tymi słowami mogę opisać "historyczne ogłoszenie" Johna Ceny. Serio, tylko byli mistrzowie WWE w MitB?! O mój boże. Widać było że Cenie brakuje jakiegoś osiągnięcia, więc teraz dostanie walizeczkę od Vince'a...

A poza tym, znaczy to że Punk PO RAZ KOLEJNY nie będzie Main Eventował PPV. 7 gala w AD 2012 - 6 Main Event Ceny. Ładnie. Pozostaje mieć nadziej że odbędzie się również World Heavyweight Championship MitB, tylko że może bez poprzednich mistrzów...

Mówię to teraz - WWE nie będzie istnieć za 10 lat.

1822912563511427a3754ee.jpg

Pewnie nie WWE, bo do tego czasu będą się nazywali WEE. Ale na pewno nie znikną, śmiem twierdzić, tak długo jak istnieje wrestling w Stanach. WWE to już marka sama w sobie, nie popełniają takich błędów w dziedzinie finansów jak WCW, żeby mogli upaść. Za wysoki poziom jeśli chodzi o samą firmę.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

A poza tym, znaczy to że Punk PO RAZ KOLEJNY nie będzie Main Eventował PPV.

Mam nadzieję, że to walka Punka z Bryanem będzie ME, a nie walka o walizkę...

Nie sądzę - WWE to tak uznana marka, że będzie istnieć i istnieć, i istnieć... Szybciej upadnie TNA niż WWE. Jak Vince chce, to Vince potrafi (np. Era Attitude). Gdy tylko na horyzoncie pojawi się jakaś silna konkurencja to na pewno CT bardziej się postara.

Nawet na samych House Showach się utrzymają przez 20 lat. :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ja powiem tak, WWE moze i bedzie istniec za 10 lat, ale to juz nie bedzie organizacja wrestlingowa. Jak się jest złośliwym to można powiedziec że już nie jest, ale wiecie o co chodzi. To tylko kwestia czasu, jak w WWE nie bedzie żadnych walk, a organizacja stanie się... no właśnie, czym?

Ja powiem tak, WWE moze i bedzie istniec za 10 lat, ale to juz nie bedzie organizacja wrestlingowa. Jak się jest złośliwym to można powiedziec że już nie jest, ale wiecie o co chodzi. To tylko kwestia czasu, jak w WWE nie bedzie żadnych walk, a organizacja stanie się... no właśnie, czym?

WWE to nie jest zwykła federacja wrestlingu. To jest ogromna korporacja, zajmująca się wieloma rzeczami (chociażby produkcją filmów) a wrestling to tylko jeden z wielu "działów" tejże organizacji (dlatego też zmieniono nazwę z World Wrestling Entertainment na krótkie "WWE", które ma nie kojarzyć się wyłącznie z wrestlingiem).