Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

A Ty Raven na miejscu writerów poświęciłbyś tak ubóstwianą przez fanów WWE rzecz jaką jest seria Undertakera dla samego turnu Ceny? Ja uważam że streak nie powinien być tknięty (i tak to już będzie ostatnia WrestleMania Takera) ponieważ jest to coś legendarnego, budowanego przez ostatnie 20 lat (i nieważne jest tutaj zdanie Takera że nie ma problemu z jobbnięciem- tu chodzi o samych fanów). Jeśli chodzi o heel turn Ceny- jestem za ale nie jestem za tym by ruszano streak:ale jeśli już nie byłóby innego wyjścia z sytuacji to według mnie Cena mógłby zaatakować Takera po przegranej walce, sprać go "do nieprzytomności" i walnąć heelowskie promo w stylu że mimo iż nie zakończył streaku to zakończył karierę Grabarza w ogóle (Callaway mógłby spokojnie już zakończyć karierę a Cena miałby murowany heel heat)... Ogólnie na miejscu writerów zaryzykowałbym i zabookowałbym match Taker vs Cena na WrestleManii 29- ponieważ i tak pewnie Main Eventem byłaby walka Austin vs CM Punk więc taka walka spokojnie mogłaby się pojawić w karcie (pojedynek mógłby się nawet nie odbyć, wystarczy że John przed walką zaatakowałby bardzo brutalnie Grabarza- co poskutkowałoby końcem jego kariery o czym pisałem wyżej)

• Reputacja:   0

match Taker vs Cena na WrestleManii 29- ponieważ i tak pewnie Main Eventem byłaby walka Austin vs CM Punk

Jak dla mnie mało możliwe z prostego powodu - Austin stwierdził, że zawalczy na WM tylko wtedy gdy nikt nie będzie miał szans go przyćmić, a walka Cena vs. Taker jak najbardziej by to zrobiła. Dlaczego ? Dlatego, że przeciętny widz miałby wątpliwości w starciu o streak, z kolei nikt nie wyobraża sobie chyba, żeby SCSA pokonał Punka, który ma być niedługo twarzą federacji. Jak na mój gust, genialnym posunięciem byłaby roczna przerwa Takera. Każdy by myślał, że zakończył karierę, jednak miesiąc przed WM Taker niespodziewanie wraca i rozpoczyna feud z Ceną :razz: .

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Android

A Ty Raven na miejscu writerów poświęciłbyś tak ubóstwianą przez fanów WWE rzecz jaką jest seria Undertakera dla samego turnu Ceny?

Na miejscu writerów? Jasne! McMahon uwielbia ostatnio zaskakiwać fanów, a trudno o większe zaskoczeni niż combo: "heel turn Jacha i przerwanie streaku Takera", oraz o wywołanie większego heel heatu i powszechnej nienawiści do sturnowanego Ceny :wink:

Inna sprawa, co bym zrobił na swoim własnym miejscu... Pewnie bym nie ruszył streaku, bo jeśli by dobrze pogłówkować, to turn Jaśkowi można zrobić z dużym pierdolnięciem (choć nie aż takim jak w przypadku wygranej na WM-ce) bez konieczności przerywaniu passy Takera (nawet na bazie oszwabienia Rocka byłaby to duża rzecz w Miami i pewnie by wystarczvło, aby zrobić Jaśkowi odpowiedni Impact).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Haha, btw WWE chyba juz ma wysrane w Us title i to skutecznie bo chybz niewielu zauwarzylo ze to kolejna gala na ktorej nie ma naszego "champa". Juz nawet divas title dostaje jakis program, glosujmy, co bardziej szmaca, US czy TT haha, a za pare miechow jak wrzuca jakiegos miza czy del rio w midcard, dadza mu pas i bedzie biegac z nim mowiac jaki to on jest bosski bo ma US zenada heh..

Polecam bardziej wysubmliowany język :) Fakt faktem, US Title za chuja nie był ostatnio szmacony, Ziggler bardzo ten tytuł wypromował i było sporo obron tego tytułu, jak i toczony sensowny feud z Ryderem. Tak więc teraz można narzekać, bo jest Swagger, ale wyjaśniłem to wyżej. Przyznam, że feud np. Miz vs Truth mógłby być o pas US, bo zdecydowanie podniósłby rangę tego tytułu i pokazał, że wcale nie jest tyle mil za WWE Title (w końcu Miza śmiało kupiłbym jako pretendenta, choć ostatnio dostał wpierdol od Kingstona). Del Rio jako US Champ to ciekawa opcja, cholernie wkurwiałby fanów faktem, że ma tytuł ich kraju, a sam jest z Meksyku :)

Wybacz, język poimprezowy. Fakt, Ziggler był naprawde dobrym US champem. 2 Walki na PPV a i tak zdołał pas obronić. On genialnie sprzedaje ciosy (szczególnie finishery <3) i nie mam kompletnie nic do tego jak on ten pas wypromował. Ryder? Zrobił swoje szoł, zwrócił na siebie uwagę i zasłużenie dostał pas bo ludzie go uwielbiali przez te jego 5 min. Swagger... GENIALNY posiadacz pasa, idealnie pasuje gimmick, do tego heel ale to szmacenie o którym mówiłem to właśnie te 2 gale na których wgl go nie ma i przecieram oczy, nawet do końca nie wszedłem bo boję się przeczytać, na wwe.com mamy fotke swaggera jak przyjmuje dropkick od Santino i napis Is the Champ loosing his Swagger? Właśnie doczytałem że santino go pokonał http://www.threadbombing.com/data/media/54/small_subtle_facepalm.png . Tak, wypromowali pas świetnie ale teraz to brak słów... Truth vs Miz o US mogło by być sensownie, tylko że byłby to dowód na to że zlecieli do midcardu a teraz jeszcze ich w te klatkę wciskają. ADR jest już za dużym nazwiskiem żeby po swoim powrocie dostać feud o US, dla niego on na starcie już nic nie znaczył więc jak mógłby znaczyć coś teraz? Już by jakiegoś DiBiasiego na RAW dali czy Hunico (chociaż jemu też by pas z lekka nie pasował, mogliby zrobić jakieś Country Vs Country czy coś o ten pas) żeby był jakiś feud, albo by mu go dali i by bił jobbków jak Rudy, ale jeżeli US champion przegrywa z Santino Marellą to wiedz że coś się dzieje...

5542686014f03292532907.jpg

Taaak, kiedyś też ludzie nie wyobrażali sobie, że Hogan mógłby grać nie fair, a tu nagle przeszedł turn i był zajebistym heelem. Trochę patrzysz na Jaśka z markowego punktu widzenia. To, że sobie tego nie wyobrażasz, nie oznacza, że tak się nie może stać i że efekt może być baaardzo satysfakcjonujący. Właśnie dlatego, że Janusz zawsze potrafił wziąć na klatę każdą przegraną - byłby świetny kontrast gdyby zdemolował Takera po przegranym pojedynku.

Co do Hogana to pozostaje mi uwierzyć Ci na słowo, bo gdy Ty nie mogłeś sobie wyobrazić by Hulk mógł grać nieczysto, Ja jeszcze się nie urodziłem. :lol:

Wiesz... Patrze na Cene z markowego punktu widzenia, bo nie da się zaprzeczyć, że nadal nim ciągle jestem (nie ma sensu samego siebie okłamywać niczym 3/4 naszego forum), a skoro federacja kieruje swój produkt między innymi do mnie to łatwiej mi chyba przewidzieć wynik jakiegokolwiek starcia czy trafić jak przebiegać będzie storyline (w typerze wygrałem, więc coś w tym może być :twisted: ) niż takiemu wyjadaczowi jak Ty, który wszystko bierze na smartowy umysł.

To jest wrestling, więc stać się tu może absolutnie wszystko (czekam tylko, aż ktoś dostanie gimmick Polskiego piłkarza, który potrafi w tą piłkę grać :twisted: ), dlatego szansę na to, że Cena "zabiłby" Undertakera po ich starciu są wprost proporcjonalne do tego, że nastąpiłby po nim uścisk dłoni. Jednak właśnie zakończenie kariery Grabarza (uprzednio przegrywając z nim pojedynek) byłoby dla mnie absolutnie z dupy zagraniem, niczym przejście turnu na Kofim Kingstonie (pomijając już star power). Byłoby wielkie zaskoczenie i moment w, którym Jaś przechodzi na zła stronę barykady oglądałbym pewnie setki razy, cały czas z miną "O Kurwa!" ale nie widziałbym w takim rozwiązaniu żadnej historii i wytłumaczenia, które notabene w programie z Rockiem jest zauważalne nawet dla ślepego (dla głuchego może nie).

Choć oczywiście nie mówię "NIE!" rozwiązaniu, które tobie się podoba (bo dla mnie najważniejsze jest ujrzenie Johna jako heela nieważne jak jego turn by ssał) i jeśli rozwiązanie, które ja preferuje (wyruchanie bez mydła People's Champa) by się nie sprawdziło to turn w postaci zakończenie kariery Takera też jakoś przełknę (co prawda z niesmakiem, który pewnie by pozostał po zmarnowaniu potencjału jaki drzemał w nie do końca czystym pokonaniu gwiazdy filmowej).

Nie. Z tej prostej przyczyny, że mnie osobiście Rocky wkurwia jak się zachowuje w stosunku do Ceny (jak go rozpisują) i jak go ośmiesza. Gdyby Jasiek go oszwabił w walce lub rozjebał po niej - miałbym wręcz satysfakcję :D

I ty mi zarzucasz markowe podejście do sprawy :lol: .

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

-Raven- napisał/a:

Nie. Z tej prostej przyczyny, że mnie osobiście Rocky wkurwia jak się zachowuje w stosunku do Ceny (jak go rozpisują) i jak go ośmiesza. Gdyby Jasiek go oszwabił w walce lub rozjebał po niej - miałbym wręcz satysfakcję :D

I ty mi zarzucasz markowe podejście do sprawy :lol: .

Chodzi o to, jak ludzie mogą postrzegać tą sytuację. Już ktoś tu na Forum (chyba ArriS?) też tak na tą sprawę się zapatrywał, tak więc jak widać - mój przypadek nie jest odosobniony. W przypadku skantowania Rocka - mark czy smart - można się jeszcze doszukiwać wytłumaczenia powodów takiego postąpienia (Rock cały czas ośmieszał Jaska, tak więc Jan się wkurwił i mu dojebał :D ), co osłabia siłę takiego turnu. W przypadku kantu na Takerze - byłoby to zagranie w stylu "pure evil" tak dla marka, jak i dla smarta.

Byłoby wielkie zaskoczenie i moment w, którym Jaś przechodzi na zła stronę barykady oglądałbym pewnie setki razy, cały czas z miną "O Kurwa!" ale nie widziałbym w takim rozwiązaniu żadnej historii i wytłumaczenia, które notabene w programie z Rockiem jest zauważalne nawet dla ślepego (dla głuchego może nie).

Wytłumaczenie by było. Proste i stare jak świat - Cena przegrał najważniejszą walkę w swojej karierze (bo szansa przełamania streaku to coś więcej niż nawet "złoto"), zrozumiał, że jest za cienki, aby pokonać Grabarza na WrestleManii, więc stwierdził, że skoro on tego nie zrobił - to nie zrobi tego już nikt inny i BezCenny nieczysto wyeliminuje kolesia, którego nie jest w stanie pojechać w czystym starciu (po czym obija Takera tak, że ten łapie "poważną kontuzję" i musi zawiesić buty na kołku).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

W przypadku skantowania Rocka - mark czy smart - można się jeszcze doszukiwać wytłumaczenia powodów takiego postąpienia (Rock cały czas ośmieszał Jaska, tak więc Jan się wkurwił i mu dojebał :D ), co osłabia siłę takiego turnu. W przypadku kantu na Takerze - byłoby to zagranie w stylu "pure evil" tak dla marka, jak i dla smarta.

Tak... Tyle, że Jaś tyle lat był dobrym, że wątpię by publika kupiła coś w stylu (ja cały czas byłem zły w głębi serca ale was oszukiwałem), więc wole by ten stał się heelem na przekór fanom (oszukując Rocka), niż nam wciskał kit jaki to z niego huj od urodzenia.

Wytłumaczenie by było. Proste i stare jak świat - Cena przegrał najważniejszą walkę w swojej karierze (bo szansa przełamania streaku to coś więcej niż nawet "złoto"), zrozumiał, że jest za cienki, aby pokonać Grabarza na WrestleManii, więc stwierdził, że skoro on tego nie zrobił - to nie zrobi tego już nikt inny i BezCenny nieczysto wyeliminuje kolesia, którego nie jest w stanie pojechać w czystym starciu (po czym obija Takera tak, że ten łapie "poważną kontuzję" i musi zawiesić buty na kołku).

Ok... Tylko jeśli on jest "najlepszy" w WWE i nikt nie może go pokonać czysto, to po co ma kończyć karierę Grabarza (który jednak jest od niego lepszy) jak Takerowi tak nikt nie zagrozi? Natomiast Jaś mógłby liczyć, że Deadman zlituje się nad nim i da mu kolejną szansę za rok.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Reputacja:   1

-Raven- napisał/a:

W przypadku skantowania Rocka - mark czy smart - można się jeszcze doszukiwać wytłumaczenia powodów takiego postąpienia (Rock cały czas ośmieszał Jaska, tak więc Jan się wkurwił i mu dojebał :D ), co osłabia siłę takiego turnu. W przypadku kantu na Takerze - byłoby to zagranie w stylu "pure evil" tak dla marka, jak i dla smarta.

Tak... Tyle, że Jaś tyle lat był dobrym, że wątpię by publika kupiła coś w stylu (ja cały czas byłem zły w głębi serca ale was oszukiwałem), więc wole by ten stał się heelem na przekór fanom (oszukując Rocka), niż nam wciskał kit jaki to z niego huj od urodzenia.

Ale zauważ np jak publika zachowywała się po niedawnym powrocie Chrisa Jericho. Po turnie w 2008 roku wyzywał wszystkich od hipokrytów, zbierał na każdym kroku heat (już pomijam to że z biegiem czasu jego gimmick stał się nudny jak flaki z olejem i przewidywalny). Naraz nastał 2012 rok, wraca i jest ciepło witany (a jeszcze we wrześniu 2010 roku przed odejściem wszyscy z WWE Universe go nienawidzili). Jak było to już wielokrotnie wspominane na forum- to jest wrestling, tu nie ma żadnej logiki, tak samo byłoby w przypadku Jasia... Nawet Raven podał Ci tu świetny przykład: takim mega facem jak Cena był w WCW Hogan. Nikt nie wierzył że się sturnuje a tu naraz zaskoczenie i jest heel Hulk Hogan który dołącza do nWo ;)

Anapolon Cena pokonując kantem Rocka ma wytłumaczenie, które i mark i smart kupi od razu. Jasiek powie, że oszukał Rocka, zagrał nieczysto, bo sam Dwayne tak robił wobec niego i ośmieszał go na każdym kroku. Powie, że po prostu się odegrał i tyle wyjdzie z heel turnu. Ja to rozumiem. Kto by się dał ośmieszać tyle czasu? Przecież Rock skroił Cene z pasa na WM. A pojechać Takera na WM? Heel turn dekady...nie boje się użyć tych słów mimo, że przez ostatnie 10 lat wrestlingu prawie w ogóle nie oglądałem poza krótkimi epizodami. Przerwanie streaku? Jaś skurwysyn by był dla każdego chyba :twisted: Jednak to może być zbyt mocne i odważne. Dlatego opcja z atakiem po walce jest bardziej możliwa i logiczna. Cena przez rok będzie dalej balansował na granicy popu i heatu. Po walce i wygranej Takera Jasiek spojrzy na publikę, przemyśli, że fani są zadowoleni z jego porażki i złość wyładuje na Grabarzu. Walnie dzień później na RAW heelowe promo jak to fani go olali, a on ich tak kochał, dla nich walczył i jestem pewien, że stworzy heelową postać numer jeden :-)

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Poważnie? W momencie w którym Cena przejdzie w końcu ten upragniony przez każdego heel turn, będziecie się jeszcze zastanawiać dlaczego go przeszedł i oczekiwać tłumaczenia?

maly619 zagłębiać się w to nie będę :P Jednak miło będzie posłuchać heelowego Jasia gadającego o tym turnie :) Zresztą to musi mieć ręce i nogi i jakieś tłumaczenie jest potrzebne. Nie mogą zrobić tego od tak. Do turnu takiej persony jak John Cena musi coś doprowadzić, a nie od tak oszuka Grabarza czy The Rocka.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

No co jak co, ale małe wytłumaczenie powinno być , chyba , że zrobią tak, że Cena będzie miał to tak jakby w dupie, przez co pójdzie w mocniejszy heel turn, jestem tylko ciekaw miny dzieciaków co mają koszulki Ceny i zobaczą , że on już nie walczy czysto ; d.

-Raven- napisał/a:

A kto mówi, że wytłumaczeniem miało by być: "bo jestem chujem od urodzenia"? Mówiłem tylko, że heel turn na Takerze to byłoby czyste skurwysyństwo (danej chwili), a na Rocku - tak jak napisał powyżej ArriS - dzieciaki uwielbiające Jaśka miałyby sporo czynników, aby wytłumaczy sobie dlaczego ich idol tak zrobił (rewanż za te wszystkie Rock Bottom'y i to, że przez Johnsona nie wygrał tytułu na WM-ce), co odebrało by moc turnowi (przy tak ważnej przemianie, należałoby zrobić to tak, aby Cenę hejtowali wszyscy, bez żadnych rozkmin).

-Raven- napisał/a:

Ok... Tylko jeśli on jest "najlepszy" w WWE i nikt nie może go pokonać czysto, to po co ma kończyć karierę Grabarza (który jednak jest od niego lepszy) jak Takerowi tak nikt nie zagrozi? Natomiast Jaś mógłby liczyć, że Deadman zlituje się nad nim i da mu kolejną szansę za rok.

Stary, ile Ty lat żyjesz na tym świecie? Z powodów typowo ludzkich takich jak zazdrość (o to, że Grabarz jest niepokonany na Wm-kach i nawet Cena nie dał rady tego zmienić) i wkurwienie (bo Taker dostałby pewnie mega-pop po wygranej walce, a Jasiek był mega-hejtowany podczas jej trwania). Idąc Twoim tokiem myślenia (za bardzo byś chciał aby wrestling by w 100-u procentach logiczny) - Cena wyeliminowałby na zawsze Takera, bo - nieważne, że nie pokonał go Jasiek - zawsze mógłby się znaleźć ktoś kto by to jednak zrobił za rok (np. kantem), tak więc Janusz, w myśl zasady "skoro nie zrobiłem tego ja, to nie zrobi już nikt inny" - funduje DedManowi bilet na emeryturkę :wink:

Jeżeli dodamy do tego wszystkiego fakt, że Jaś cały czas balansuje na skraju turnu (poprzez te mieszane reakcje fanów i feudy takie jak ten z Kane'em), to moim zdaniem - po sturnowaniu się na Takerze, kupiłoby taki ruch 99,99% fanów (czyli wszyscy minus Anapolon :lol: )

Nikt nie wierzył że się sturnuje a tu naraz zaskoczenie i jest heel Hulk Hogan który dołącza do nWo ;)

Hogan nie dołączył do NWO. On je założył, razem z The Outsiders :wink:

No co jak co, ale małe wytłumaczenie powinno być , chyba , że zrobią tak, że Cena będzie miał to tak jakby w dupie, przez co pójdzie w mocniejszy heel turn, jestem tylko ciekaw miny dzieciaków co mają koszulki Ceny i zobaczą , że on już nie walczy czysto ; d.

Spoko, pewnie szybko pojawiłaby się edycja obecnej koszulki Jaśka, tylko w wersji "Cena Sucks!" (usunięto by "Lets Go Cena?") i kasiorka płynęłaby nadal szeroką strugą do kieszeni Papy McMahona :twisted:

Raven wszystko git się zgadza Cena może przecież wygłaszać dyrdymały o tym ze się publika wypięła na nim i koszulki "Cena Sucks!" będą schodzić jak świeże bułeczki.. Rzeczywiście jest to jedyny Turn w WWE z czynnych Gwiazd na które czekamy . Może to być wielkie pier....cie albo wielkie ,gówno . Może tez taki być że Cena będzie takim Heelem którego gryzie sumienie , że sytuacja go do tego zmusiła , wszakże WWE ma slaby potencjał Faceowski ( nie licząc Punka)

Akurat Punk zbyt ciekawy jako Face też nie jest, bo przynudza, ale trzeba się zgodzić że WWE ma praktycznie gówniany potencjał Face'owski, jedynie Mysterio jest spoko, ale każdy się już przyzwyczaił do niego i nikomu nie przeszkadza że jest Face'm skoro i tak jego kariera powoli dobiega końca.

Teraz na Raw temat numer 1 Heel Turn Ceny ale przypominam że wcale do tego może nie dojść. WWE robiło nas tyle razy w ch*ja ale też było przewidywalne ( mam na myśli zdobycia przez Punka pasa WWE na MiTB, bo skoro miał odejść to po shootowym promie wypierdzieliłbym go od razu, a oni go trzymali więc był sygnał że to tylko story. )

Oczywiście było jeszcze wiele innych rzeczy, ale tak naprawdę Cenie przyda się nowy Gimmick i mają cztery razy większe zyski.