Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Punk wrote the following today:

"I wonder if anybody has anything to say tonight?"

Jericho then replied with the following:

"I've got something to say.... #raw"

Czyżbyśmy mieli dzisiaj ujrzeć zalążek programu między tymi panami ?

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Okazuje się, że już przed pierwszym RAW po Royal Rumble znamy skład walki w komorze o pas WWE na Elimiation Chamber:

O pas zmierzą się CM Punk, Kofi Kingston, R-Truth, Dolph Ziggler, The Miz i Chris Jericho.

źródło - http://www.wwe.com/shows/eliminationchamber/2012/raw-elimination-chamber-2012-preview

Mam nadzieje, że feud pomiędzy Punkiem i Jericho rozpocznie się na nadchodzących galach i może Y2J przejmie tytuł na PPV.

a tak swoją drogą to czym mike tyson zasłuzył sobie na wprowadzenie do hall of fame? o ile dobrze mi wiadomo ten zaszczyt przysługuje zasłużonym osobom, tym którzy zrobili wiele dla federacji a nie pojawiali sie na jakiś storyline i więcej o nich nie słyszano

Ekhm, Drew Carey, Pete Rose i całe to skrzydło celebrytów zrobili milion razy mniej niż Tyson, który miał niebywały wpływ na budowę feudu HBK z Austinem do WM XIV, gdzie era Stone Cold'a się zaczęła.Tyson też pojawił się w 2009(chyba) na Raw jako Guest GM

A propo zapowiedzi EC, czy nie wydaje się wam,że ta obsada jest z lekka słaba?Bo mi się tak wydaje.Niby jest Punk i Jericho, ale nic nie przekonuje mnie,że Punkowi może ktoś zabrać pas.Dotrwa bezpiecznie do WM, gdzie (oby) będzie miał walkę z Y2J

Hall of Fame już dawno zmieniło się w miejsce za dobre pieniążki. Prawda jest taka, że w HoF znajduje się Pete Rose, Drew Carey czy Koko B. Ware. Pete Rose i Carey to mierni celebryci. O ile Rose się pojawił 3 razy i miał te wstawki z Kanem, to Carey pojawił się tylko na minutę w Rumble. Koko B. Ware dostał się do HoF tylko z powodu swojego tego, że był wyróżniającą się postacią. Bo jego osiągnięcia to midcard. Szczerze mówiąc to równie dobrze mogliby wstawić do HoF Kingstona za spot z RR i to, że fajnie skacze.

Jeżeli HoF byłby prawdziwym wyróżnieniem to dawno byśmy mieli tam: Macho Mana, Warriora, The Rocka, Lou Thesz'a, British Bulldoga, Owena Harta, Rick Rude'a, Bearera, Yokozunę, Boba Backlunda czy nawet Miss Elizabeth. Lista się ciągnie długie kilometry, ale pieniążki grają większą rolę.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Jeżeli HoF byłby prawdziwym wyróżnieniem to dawno byśmy mieli tam: Macho Mana, Warriora, The Rocka, Lou Thesz'a, British Bulldoga, Owena Harta, Rick Rude'a, Bearera, Yokozunę, Boba Backlunda czy nawet Miss Elizabeth. Lista się ciągnie długie kilometry, ale pieniążki grają większą rolę.

Tylko z częścią mogę się zgodzić.Bo dla pozostałych jest powód,że ich nie ma tam:

Macho Man i Elizabeth:Konflikty personalne z Vincem, ale teraz w obliczu śmierci może się to zmienić

Warrior:pozew o pieniądze a także zaszłości z dawnych czasów

Owen:żona zagroziła pozwem,jeżeli ktokolwiek wypowie jego imię i nazwisko

Yokozuna:są plotki,żeby w tym roku wszedł

Lou Thesz:nigdy nie wystąpił w federacji McMahonów

• Urządzenie:  Windows

Okazuje się, że już przed pierwszym RAW po Royal Rumble znamy skład walki w komorze o pas WWE na Elimiation Chamber:

O pas zmierzą się CM Punk, Kofi Kingston, R-Truth, Dolph Ziggler, The Miz i Chris Jericho.

źródło - http://www.wwe.com/shows/eliminationchamber/2012/raw-elimination-chamber-2012-preview

Mam nadzieje, że feud pomiędzy Punkiem i Jericho rozpocznie się na nadchodzących galach i może Y2J przejmie tytuł na PPV.

Nie ma Jasia i Kane'a? No to mnie zaskoczyli. Pewnie wrzucą ich do jakiegoś pojedynku między sobą i mam nadzieję, że z fajną stypulacją.

Też na początku widząc już skład Chambera pomyślałem, że WWE fajnie zaspoilerowało wybór Sheamusa, ale w sumie on wybiera pas, a nie osobę, z którą o ten pas walczy, więc chyba jest ok ;)

Co do Tysona w Hall of Fame. Nie znam historii jego występów, wiem, że parę razy się pojawił, jakieś tam momenty z nim widziałem, ale bez szczegółów. Jednak strona Eurosportu napisała o tym artykuł i jego przeczytanie uświadomiło mi, że w sumie Tyson zasłużył na to wyróżnienie.

link do artykułu: http://www.eurosport.pl/sporty-walki/tyson-w-galerii-slaw._sto3132581/story.shtml

Tylko z częścią mogę się zgodzić.Bo dla pozostałych jest powód,że ich nie ma tam:

Macho Man i Elizabeth:Konflikty personalne z Vincem, ale teraz w obliczu śmierci może się to zmienić

Warrior:pozew o pieniądze a także zaszłości z dawnych czasów

Owen:żona zagroziła pozwem,jeżeli ktokolwiek wypowie jego imię i nazwisko

Yokozuna:są plotki,żeby w tym roku wszedł

Lou Thesz:nigdy nie wystąpił w federacji McMahonów

Powiem tak. Nie brałem pod uwagę konfliktów, ale mogę się założyć, że jakby żonie Owena zasugerowali konkretne pieniądze to jakoś by doprowadzili do tego HoF. Macho Man. Teraz jest trudno określić, bo niestety Randy'ego nie ma już z nami. Ale nie ma barier, których nie przekroczysz. Mieliśmy sławną sprawę z Bretem i Vincem po Screwjobie. Ten pierwszy za nic pewnie przez pewien czas słyszeć nazwiska McMahon. Potem doszło do tego nieszczęśliwego wypadku Breta i na tym nieszczęściu zyskał Vince, który załagodził sprawy z Hartem. Jestem na 99% pewien, że Savage by się pogodził z McMahonem, ale wiadomo jak się skończyło.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Tyson został oficjalnie potwierdzony na RAW, a wprowadzić ma go (chociaż to jeszcze nieoficjalne) Stone Cold Steve Austin.

Jeżeli utrzyma się taki skład komory RAW to będzie to walka kompletnie bez żadnych emocji. Pozostaje tylko nadzieja, że na SmackDown! dobiorą silniejszą szóstkę - Bryan, Orton, Barrett, Rhodes, Show/Henry, ??

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

* - Ani walka Punka z HHH, czy Y2J, mnie nie rajcuje. Ani ewentualne starcie Bryana z Sheamusem... Jesli jednak dostalbym na najwiekszej gali roku starcie Punka z Bryanem, to by bylo wydarzenie, na ktore by mi sie japa cieszyla. To w zasadzie wszystko, co wyciagnalem w poczatkowego segmentu, ktory byl nudny. Nie powiem, ze dwie perelki indy sobie nie poradzily, ale nie mialy zadnego podloza do swych slow. Szkoda, ze WWE nie wierzy w nich az tak, by dac im miejsce w karcie WMki. Zamiast tego dostajemy ich na RAW, gdzie Pan Straight Edge walczyl z Wegetarianinem.

* - Czy Ziggler byl potrzebny, zeby jobbnac Ortonowi? Innych heeli nie ma? Ten czlowiek wlasnie walczyl o tytul, a zaraz sie okaze, ze go odsuna na kolejny rok... Wade wcale nie gadal tak dlugo, by odmowic sobie jakiegos Viperowego Squasha.

* - Mike Tyson juz dawno powinien zajac miejsce w Hall of Fame. W tym skrzydle sa o wiele mniej zasluzone persony. Segment z Austinem zostal wyedytowany, bo dwa "fucki" poszly po slowach, ze jesli nie rozumiesz, co mowie, to znam troche jezyka migowego, wiec prosze... Jeden z topowych segmentow w historii.

* - Koncowka to kolejny marny segment z Johnnym Acem. HHH rzucil kilka tekstow, ale i tak liczylismy pewnie na cos innego. Z tymi koncami swiata, to jest tak zawsze - ilekroc by ich nie zapowiadali, to i tak sie nie odbeda... To napisalem na 5min przed koncem RAW, gdy dwaj Panowie w gajerach mnie kladli do snu. Grabarz wrocil w niespodziewanym momencie, i zapowiadzial kolejna walke na WrestleManii z HHH. Czy to jednak nie Trypel powinien o to zabiegac, i robic wszyko by Mark przystal na te warunki? Niby dal jakies promo pare tygodni temu, ale o nim juz nikt nie pamieta. Mimo powrotu legendy, ja i tak nie jestem zadowolony. Poza tym, Taker musi zmienic ten zaczes, bo ta wariacja na glowie mu nie sluzy.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Kolejne standardowe RAW po PPV. Czyli shit. Już jak tak zaczęli gadać ciągle o tym, że Mr. Excitement zwolnią to już się zacząłem zastanawiać, że go nie zwolnią. Ale jak przyszło co do czego.. to przez 14 minut gadali o dupie maryni. No i tatuś załatwił. HHH może już sobie dopisać do wikipedi, że "pomógł" dobić streak Takera i walczył w jego ostatniej walce w ringu. Żenada.

PS: Mieliśmy mały polski akcent..czyli Gołota dostający w jape :D

Jakoś nie jara mnie feud YJ2 z Punkiem. Pojechali po najmniejszej linii oporu,mogli dać wcześniej jakiś atak poprzez promo czy coś,a nie tak standardowo.Jobowanie Dolpha na rzecz Ortona kompletnie bez sensu.Mogli już mu dać kogoś innego i mam nadzieje ,że to chwilowe.

Powrót Undertakera był dla mnie zaskoczeniem,cały segment też ...HHH się zachował,jak by chciał powiedzieć " nie ta liga koleś" :lol: no ale lepsze to ,niż całkowite powtórzenie zeszłorocznego segmentu.Wprowadzenie Tysona też będzie dobrym komercyjnym ruchem ze strony WWE.

Raw średnie,miało być extra i znów wyszło nijak.

Jeżeli utrzyma się taki skład komory RAW to będzie to walka kompletnie bez żadnych emocji.

Komora RAW, niezależnie od składu będzie bez emocji, bo chyba nikt nie wierzy w przegraną Punka. Lepiej, gdyby powtórzyli motyw sprzed roku i zrobili Chamber o pretendenta, a Punka zajęli czymś innym, nawet Laurinaitisem.

RAW jeszcze nie oglądałem, ale wiem już o pojawieniu się Takera przy Tryplu i jestem wkurzony. Praktycznie było mi obojętne jak na WMce będzie wyglądać walka o pas WHC, tak samo z pasem WWE, byle tylko nie dostać powtórki sprzed roku. No i niestety, wszystko wskazuje, że znów dostaniemy HHH vs Taker.

Ostatnie RAW w styczniu nowego roku za Nami, więc wypadałoby coś napisać, skoro się "przewinęło" przez galę. Opiszę pojedynkami i nie będę dawał niektórych zdań w spoiler tylko po prostu powiem, że moja wypowiedź będzie je zawierać i tyle. Spoilery mnie rozpraszają .

Pierwszy segment był nawet interesujący, ale ja jednak nadal podtrzymuje swoje zdanie o tym, że Daniel Bryan nie pasuje do gimmicku, który jest mu dany obecnie. Przeszedł heel turn nie wiadomo kiedy, bo zemsta na kimś, kto zrobił krzywdę jego dziewczynie chyba nie jest czymś bardzo złym...

John Laurinaitis przedstawia Nam pierwszy mecz, który odbędzie się na Elimination Chamber 19 lutego. Skład nie powiem, jest bardzo ciekawy, a najbardziej dlatego, że znajduje się Kofi Kingston. Nie wiem dlaczego Ghańczyk zawalczy w komorze eliminacji o WWE Championship, bo nie ma ku temu żadnych podstaw.

Dało się zauważyć, że Creative Team ma zamiar pushować Kofiego, który powinien za to podziękować Evanowi Bourne'owi, bo to niestety dzięki zawieszeniu, a właściwie prawie pewnemu zwolnieniu Kingston dostanie szansę na bycie w mocnym Mid Cardzie. Cieszy mnie w tej karcie obecność R-Trutha, który po face turnie nic nie stracił, a wręcz przeciwnie, bo wiele zyskał. Ma fajne segmenty i jest o 100 % lepszym komediantem od Santino Marelli, który ma mało wyrazisty i nudny już gimmick Włocha. W segmencie przy mikrofonie jak zawsze najlepszy był Cm Punk, ale John Laurinaitis w raz z Sheamusem nie odstawali poziomem, bo ich też mi się bardzo dobrze słuchało. Great White zaprezentował się bardzo dobrze i pomimo tego, co mówiłem po obejrzeniu Royal Rumble, czyli że Sheamus nie powinien wygrywać tego matchu itd, to chcę by Rudy zawalczył o pas WHC i wygrał go, bo po przejściu turnu zacząłem go lubić, na prawdę przejście na "dobrą stronę mocy" ( nie lubię używać tego sformułowania ) dało mu dużo i odświeżyło to jego postać.

Randy Orton vs Dolph Ziggler Cieszę się, że Viper wrócił, bo brakowało mi jego walk i segmentów przez ten miesiąc jego obecności. Nie jestem jego ogromnym fanem, ale pomimo to lubię go i nie mam nic przeciwko, jak czasem trochę "poterminatorzy". Oczywiście gdy nie robi tego kosztem jakiegoś zawodnika, który zasługuje na push. Walka była na wysokim poziomie, ale była jedna "rzecz", która mnie bardzo denerwowała w tym starciu - Vickie Guerrero.

Jestem na nią uczulony i najzwyczajniej w świecie jej nie lubię. Wkurzają mnie jej piski, wrzaski i to, że kręci się z Dolphem. Wiem, że on wiele jej zawdzięcza, ale to już chyba pora, żeby Ziggler został singlem i wszedł do Main Eventu, bo gdyby Vickie towarzyszyła mu w ME, to nie każdą jego walkę bym pomijał, bez względu na przeciwnika. W starciu były momenty, gdzie miałem nadzieję, że to Show Off wyjdzie zwycięsko, ale jednak były to złudne przemyślenia. Jeżeli pojedynek był tylko po to, aby wypromować Apex Predatora po powrocie, to mogli jednak oszczędzić Zigglera i dać np. Ortonowi Handicap Match, gdzie walczyłby z dwoma Jobberami. Fajnie oglądałoby się taki pojedynek, pomimo że zwycięzca z góry znany.

Wideo promujące Wrestlemanię 28 choć krótkie, to ciekawe. Od Royal Rumble co raz bardziej czekam na Wm'kę i nawet przekonałem się do pojedynku The Rock vs John Cena. Cholernie spodobał mi się Theme song WM 28, bo przypomina mi kawałek duetu Tinie Tempah z Ester Dean.

William Regal jest teraz częściej pojawiającym się zawodnikiem na tygodniówkach. Cieszy mnie to, bo chciałbym jeszcze zobaczyć jego walkę z jakimś godnym przeciwnikiem. Może jednak jego prośba o starcie z Danielem Bryanem została pozytywnie rozpatrzona ?. Przekonamy się wkrótce.

Brodus Clay vs Tyler Reks Kolejna walka zrobiona po to, by wypromować Funkosaurusa. Podoba mi się jego gimmick, ale prędzej, czy później stanie się nudny, jeżeli WWE nie zrobi jakiegoś kroku w kierunku rozwinięcia image'u Brodusa. Pierwsze pojedynki Clay'a były to dosłownie kilkunastu sekundowe pojedynki, gdzie jego przeciwnicy nie zdążyli nic zrobić. W niedzielę na RR Drew McIntyre trochę poobijał BC, ale to nie dało mu zwycięstwa. Podobnie było wczoraj z Tylerem, który na początku też serię ciosów wyprowadził. Może jednak federacja pokaże, że można pokonać wielkiego tańczącego potwora i da mu jakiegoś przeciwnika, który tego dokona ?.

Champ vs Champ - Daniel Bryan vs Cm Punk Następna walka na wysokim poziomie. Dwie byłe gwiazdy ROH, a obecnie WWE na przeciwko siebie.

Gdy Bryan nie ma przy sobie pasa i jest w ringu, to nie mam nic do niego, bo ma dobre walki i dużego ring skilla, ale gdy złapie za mikrofon, albo wygra walkę i zacznie się drzeć mówiąc to swoje "Yes !!, Yes !!", to nie chce mi się go oglądać. Pojedynek zakończony Dyskwalifikacją po interwencji Chrisa Jericho.

Była to bardzo dobra zagrywka ze strony Creative Teamu, bo nikomu nie pomogłaby wygrana Cm Punka, lub Daniela Bryan'a w czystym pojedynku.

Teraz jestem pewien, że zobaczymy feud na linii Chris Jericho - Cm Punk o miano Best In The World i prawdopodobnie pas WWE z finałem na Wrestlemanii, bądź Summerslam. Jestem pewien też tego, iż na WM 28 zobaczymy starcie wymienione wyżej + Daniel Bryan vs Sheamus and... opiszę to na końcu posta .

Mike Tyson w Hall Of Fame. Cieszy mnie ten fakt, bo Mike'owi dołączenie do hali sław się należy. W końcu to on jakby nie było przyczynił się do zapoczątkowania Ery Attitude, która odeszła od Nas w 2008 roku. R.I.P [*].

The Miz vs Kofi Kingston Wydawało mi się, że walka została zorganizowana tylko po to, aby R-Truth mógł się wmieszać do niej i pomóc Kofiemu wygrać. Ale jednak Kingston sam sobie świetnie poradził i upewniło mnie to w tym, że WWE szykuje dla niego push. Może to i dobrze, w końcu coś w ringu potrafi, a jak dostanie mikrofon to też coś potrafi powiedzieć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby tylko nie jakiś gniot ;d.

Walka div krótka i to bardzo dobrze, że taka była, bo dzięki temu mogliśmy zobaczyć, że John Cena potrafi wyzwolić z siebie złość i zniszczyć swojego rywala.

Takiego Cenę chce oglądać na każdej tygodniówce, ale nie kosztem Kane'a. Niech John przejdzie Turn, który wydaje mi się jeszcze bardziej prawdopodobny i zacznie rozwalać Jobberów, potem niech zabierze się za Mid Card i może ME.

Triple H wraca by zwolnić Johna Laurinaitisa z posady generalnego menagera czerwonej tygodniówki, czego w ostateczności nie robi, bo przeszkadza mu w tym powracający ze sztucznymi długimi włosami The Phenom - The Undertaker. Cieszy mnie ogromnie ten powrót, ale zarazem martwi, że Deadman powrócił tylko po to, aby pogadać przez 2 miesiące. Cieszyłbym się jeszcze bardziej, gdyby return nastąpił dzień wcześniej, czyli w Royal Rumble Matchu, bo to byłoby dwa razy większe zaskoczenie i Taker mógłby wyeliminować parę osób, pokazując że wraca ze z dwojoną siłą. Zdziwiło mnie, że Triple H poklepał po ramieniu grabarza i odszedł, gdy ten proponował mu kolejną ich walkę na WM. Jednak i tak pewnie nic straconego, bo Panowie na 90 % ze sobą zawalczą.

Byłem niemal, że pewien i miałem ogromne przeczucie, że powrót Takera nastąpi jeszcze pod koniec stycznia. Wydaje mi się, że WWE przystąpiło do tego przed Elimination Chamber, by ewentualnie Under mógł na tej gali stoczyć jakiś pojedynek. Mam nadzieję, że tak się stanie i Grabarz pojawi się jeszcze na SmackDown, bo ciągle jest dopisany do tego rosteru. Gdyby Triple H nie zgodził się na walkę, to czekałaby Nas ciekawa sytuacja, bo Undertaker szukałby swojej kolejnej ofiary wśród zawodników i nie wykluczone, że moglibyśmy otrzymać jakiś kolejny powrót wrestlera, który spróbowałby przerwać streak. Jak będzie, to się przekonamy. Oby tylko było ciekawie i WWE tego nie spartoliło.

Taker miał perukę ;)

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!

Jestem właśnie po RAW i powiem, że bardzo dobra atmosfera panowała na trybunach, więc kibice nie zawiedli a jeśli chodzi o to co działo się na tygodniówce to na pewno wszystko zostało przyćmione po przez powrót Deadmana nie wiem czy dobrym pomysłem jest kolejna jego walka z HHH'em, ale na szczęście ten nie był jakoś pozytywnie do tego nastawiony. Taker miał perukę i ciekawe jak będzie walczył ? Na łyso ? Coś tu jest nie tak. Czyli GM RAW zostaje nie zmieniony. Bardzo dobrze wyglądał powrót Undertakera, ale jednak nie wiem czy nie za szybko. Mam nadzieje, że nie będzie cały czas gadał i gadał aż do WM. Muszą być jakieś ataki na HHH'a. Teraz co do pasa WWE to znamy już skład na walkę na Elimination Chamber. PO ataku Chrisa na Punka widać, ze to właśnie Y2J może zdobyć pas na EC i potem Punk wykorzysta rewanż na WM i mamy już gotowy feud, ale jednak to nic nie jest związane z końcem świata jaki zapowiadał Chris "Y2J" Jericho. Zobaczymy co wydarzy się za tydzień na RAW. Co powie Chris, co powie Punk, co powie Triple H i co powie Taker. Bardzo dobre RAW. Zaskakująca wygrana Kofiego. Czysto pojechał The Miza a to już coś. Pewnie dostanie nagrodę za wyczyn na RR i na pewno na EC nie zabraknie jakiś akcji z jego strony. Rok temu JoMo teraz Kofi. Mam nadzieje, że nie skończy tak jak John...

14193712834f3ceb5077c3a.jpg