Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Patrzą na poziom wrestlingu,Raw było tragiczne.Ale patrząc na proma,można powiedzieć,że było fantastyczne.Ziggler jest coraz lepszy na promach i nikt nie może temu zaprzeczyć.CM Punk odpalił najlepszą bombę od lata.Nawet Johnny zrobił dobre promo.

Nie wiem,jak się czuję że stratą pasa przez Rydera.Wiem,czemu miało to służyć(do budowy heel turnu Ceny,albo po prostu samego feudu) i jeżeli Ryder odzyskałby ten pas niedługo,to będę OK.Ale jeżeli z tego heel turnu nic nie będzie,no to powiem,że gruby błąd został popełniony.Raz,że kontuzjowany Ryder kickoutuje z 3 finisherów Swaggera,to jeszcze na dodatek Cena go demoluje.Ładny booking godny wielkich mistrzów,nie ma co.

Miałem pisać, więc piszę, ale odniosę się tylko do rzeczy, które mnie zainteresowały (chociaż trzeba wspomnieć, że zaserwowali nam niezły odcinek)...

Na początku końcówka, Punk z lata powrócił. Takiego Brooksa mogę oglądać tygodniami! I może się narażę, ale to wszystko wyglądało lepiej niż chociażby feud z Del Rio! Dlaczego? Dlatego, ponieważ dają mu czas, dają szansę, dają mu luz i facet może wtedy zachwycać. O to w tym biznesie chodzi i jeżeli ktoś jeszcze raz z "zarządu" wspomni, że Punk nie nadaje się do robienia ratingu, a Cena tak to kurwa zwątpię... Wygląda więc na to, że na RR szopka z Johnem się zakończy i dostaniemy powtórkę z historii, a Punk "zajebie" szefowi. Oby tylko wcześniej nie stracił pasa...

Było o Jaśku, więc Jasiek... I mieliśmy prawdziwego Jaśka! Jak widać, da się z niego zrobić prawdziwego face'a, którego można kupić. Kiedy trzeba słodzi, kiedy trzeba niszczy. Myślę, że jakby CT cały czas tak prowadził Cenę to nie mielibyśmy styczności z buntem wobec "twarzy federacji". Mi się to podobało!

Brodus i Jericho nadal robią kapitalną robotę, obu kupuję w całości i w zasadzie tyle mam do powiedzenia na ten temat. Aa... pośladki Brodusa rozjebały system... :D

Ciężko mi oglądać takiego Daniels... Daniela. Mamo kochana, on w ringu wygląda jak totalny średniak. Nie mówię tego na podstawie bookingu z RAW, ale ogólnie z ostatniego czasu. Jeżeli któregoś razu w promie wspomni o tym, że uznawano go za "Best in the World" i dzieciaki nie znające jego przeszłości to usłyszą to uznają go za idiotę. Uwielbiam faceta, ale boli mnie to jak go bookują. Dlatego wierzę, że albo zrobią z niego wartościowego heela, albo zostawią jako face'a, który może i był szary, ale coś pokazywał. Tak patrząc racjonalnie to mamy ten sam problem co z Punkiem... za czasów bycia "tym złym" (w ostatnim czasie) również był tak samo szary. Czas pokaże...

I jak dla mnie to tyle, mówiąc krótko dobra tygodniówka, dość dobrze się to oglądało jako całość.

Nie wiem czy ktoś zauważył, gdy na początku walki wieczoru, Vickie dopingując Dolpha nieco zdenerwowała Henry'ego. Miałem z tego niezły ubaw, hehe.

Raw było całkiem dobre. Szkoda, że Ryder stracił pas, ale mam nadzieję, że to w końcu ruszy postać Swaggera. Cena coraz bliżej zła, nieźle zlał nowego mistrza i to mi się bardzo podobało.

W main evencie niezłą wpadkę zaliczył Bryan, próbując przeskoczyć Zigglera, ale nie zepsuło to całokształtu tej walki, tak samo jak zejście Jericho z ringu i udanie się za kulisy. Moze powtórzę opinię innych, ale było to niezłe zagranie ze strony WWE, i utwierdza w fakcie, że Jericho jest heelem. Inną drogą ciekawią mnie reakcję attitude. Gdy Jericho wrócił wszyscy płakali, że nic nie powiedział, że się zawiedli, a teraz to jest chwalone. No i w końcu użycie siły przez Laurinitasa. Mam nadzieję, że to sprawi, iż będzie on mniej nudny.

• Reputacja:   1

RAW:

Na obejrzenie RAW musiałem spory kawałek czasu poczekać.Z góry zaznaczam, że kompletnie nic z postów nie przeczytałem prócz tego, że epizdo był dość dobry.

1: Vickie u boku ShowOffa moim zdaniem jest już zbędna. Ziggler na tyle się już wypromował, że nawet samemu może już sięgnąć po najgłówniejszy pas federacji. Natomiast przydałaby się w tej chwili Jackowi Swaggerowi zawodnikowi, którego lubię i to nawet bardzo. Dolph wykonał kawał dobrej roboty i przyznaje, że walka między nim a Punkiem będzie jednym z moich dream matchy. Chciałbym, aby Perfekcyjny zaliczył dłuższy title reign odbierając pas Punkowi.

2: Cieszy mnie i to bardzo, że Swagger dostał pas nawet i to, że w sumie na szybko. Ale zawsze to coś, ogromna szansa na sprawdzenie się jako Champa, bo najpewniej to ostatnia taka szansa aby mógł się wykazać. Albo już po prostu mają gotową walkę o pas US na Royal Rumble poszli na łatwiznę, ale i tak mnie to cieszy, bo Jack mistrzem US! Kick out po pierwszym Gutwrench Powerbomb :? Akcja, którą na prawdę lubię już jest przekreślona jako finisher Congratulation WWE... I jeszcze po jednym inaczej tego nie można ująć niż tylko: Kurwa poje***o ich?! Jak chcą kreować Rydera to nie w taki sposób, że ten kick-outuje po tak świetnym finisherze i to dwa razy z rzędu.

3.: Uwielbiam Funkysaurusa :D Kto to został podłożony Brodusowi jak on się nazywa...? A no przecież to JT Gej :rolf: Clay rozwalający przeciwników w śmieszny sposób, ośmieszając ich lubie to!

4: Dream moment Y2J przybija wszystkim piątki itd. a przyjdzie co do czego nazwałby ich hipokrytami to by mnie bardzo rozśmieszyło robienie universów w idiotów :twisted: Kurwa Jericho to geniusz. Podgrzewa atmosferę i schodzi z areny :D .

Punkty: Jakoś żaden z powyższych nic takiego nie wnosi do dyskusji. Wrażenie na bieżąco to wszystko.

Ocena: 9-/10

Ostatnimi czasy nie mogę się napatrzeć na Zigglera. Postęp, jaki zrobił ten facet od czasu swojego debiutu jest niesamowity. Moim zdaniem na mikrofonie zjada praktycznie cały roster (wiadomo, do Punka jeszcze odrobinkę mu brakuje), a i nie pamiętam, żeby zrobił jakąś kiepską walkę. Ten zawodnik bardzo podobał mi się już wcześniej, ale kolejne RAW powodują, że stanie się chyba jednym z moich ulubieńców.

12135614384eeb824360301.jpg

Ziggler ogólnie jest świetny, ale ma jedną lekką wadę.

Nie wiem czy zauważyliście, ale Dolph podczas prom zbyt często opuszcza wzrok i nie ma kontaktu z przeciwnikiem, nie ma takiego błysku i dominacji w oczach jak ma chociażby Del Rio. I tylko to w nim mi przeszkadza.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

• Urządzenie:  Windows

To nie jest coś czego nie może poprawić, nie widzę problemu :) To będzie przyszły champ, pytanie tylko: kiedy. Sam się dziwię, że to mówię, kiedy przypomnę sobie Spirit Squad... Ciekaw jestem jaka była by reakcja Dolpha na publikę chantującą "Nicky!" :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jericho w walce wieczoru ! Wszystko ok tylko po jaką.... jest w niej Otunga :cry:

6.5/10

Jak to po co ? Przecież na WM-ce dostaniemy Kurtka vs Termos Match :D

Ostatnimi czasy nie mogę się napatrzeć na Zigglera. Postęp, jaki zrobił ten facet od czasu swojego debiutu jest niesamowity. Moim zdaniem na mikrofonie zjada praktycznie cały roster (wiadomo, do Punka jeszcze odrobinkę mu brakuje), a i nie pamiętam, żeby zrobił jakąś kiepską walkę. Ten zawodnik bardzo podobał mi się już wcześniej, ale kolejne RAW powodują, że stanie się chyba jednym z moich ulubieńców.

Postęp jaki uczynił Dolph jest wręcz niewyobrażalny ale nie powiedziałbym, że zjada na micu cały roster z wyjątkiem Phila.Zawodników lepszych od niego za mikrofonem jest naprawdę sporo np. Miz, R-truth czy Christian, którzy pokazują się za mikrofonem często lepiej od niego choć przybrany syn Mr. Perfecta systematycznie umiejętnościami się do nich zbliża i to w bardzo szybkim tempie.

Rozwija się błyskawicznie ale WWE chyba za szybko go pod pushowało tak mocno i moim zdaniem jego feud z Punkiem jest dla niego samego mało korzystny, niby wygrywa pojedynki i jest bardzo blisko zdobycia głównego złota w federacji ale prawda jest taka, że w tym konflikcie nie gra pierwszych skrzypiec i jest "przyćmiewany" przez GM RAW.Laurinaitis jest od niego gorszy za mikrofonem ale jednak spór jest prowadzony między właśnie Johnem, a Philem, natomiast były członek Spirit Squadu jest pomijany i uchodzi wśród marków za marionetka Ace, który chce tylko wykorzystać okazje i zdobyć pas.Mimo, że jest heelem taki feud nie jest dobry dla nowego Main Eventerowego zawodnika nawet jeśli ten miałby sięgnąć po tytuł to jego moment i tak zastanie zabity.Dokładnie rok temu miała miejsce taka sama sytuacja właśnie z tym samym zawodnikiem tyle, że Laurinaitisem była Vicki, a oszukiwanym biedaczkiem w tamtej sytuacji był Edge, wtedy cały heel heat za ograbienie mistrza zyskała pani Guerrero tym razem zabierze mu go John.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

To nie jest coś czego nie może poprawić, nie widzę problemu :) To będzie przyszły champ, pytanie tylko: kiedy. Sam się dziwię, że to mówię, kiedy przypomnę sobie Spirit Squad... Ciekaw jestem jaka była by reakcja Dolpha na publikę chantującą "Nicky!" :P

Możemy sprawdzić w Gdańsku :))

16586386384dc1963598077.jpg

Tak trochę poza tematem ale o Raw bo to roster Ceny:

Polska chyba włączyła się promowanie Mein Eventu Wrestlemanii 28 :D

Jedna z poskich stacji teliwizyjnych (Polsat) promuje od jakiegoś czasu Johna Cena i The Rocka xD Tydzień lub dwa tygodnie temu Mega hitem tygodnia był film z Johnem a teraz w poniedziałek film z The Rockiem. Widzę WWE otwiera się na nowe państwa xD

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Od tego RAW nie jestem już za zwolnieniem Otungi..gdyż zrozumiałem, dlaczego on jest potrzebny. Z racji swojej funkcji według writerów zawsze będzie się kręcił koło main eventów jako bliski współpracownik menadżera. I w takich walkach, jak ostatnia walka tag teamowa 6 wrestlerów, może zostać zajobowany i obijany non stop, bez ujmy dla heelowskiego teamu czy heelowskich main eventerów. DAvid akurat nadaje się do obijania również przez hall of famerów, patrz Mick Foley, któremu brzuszek już przeszkadza w wykonaniu przekonywującego rozbiegu z narożnik na przeciwnika :twisted:

A tak, ciekawym momentem była oczywiście pyskówka Punka, który ma bez wątpienia naturalne predyspozycje i talent to miażdżenia ludzi słowem i epitetami.

Poza tym, przeraziłem się utratą pasa Stanów Zjednoczonych przez Rydera...i teraz z kim będzie feudował mistrz? No naturalnym pretendentem wydaje się być...Clay...ale czy to nie jest za szybko? Trochę żartuję..

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Urządzenie:  Android

Co do Otungi to jak dla mnie ostatnio się poprawił i z całkowitego drewniaka stał się całkiem przyjemnym w oglądaniu przeciętniakiem, co sprawia że kiedyś może być w tym samym miejscu co Miz (obaj to jednowymiarowcy, stawiający raczej na mikrofon).

Co do Otungi to jak dla mnie ostatnio się poprawił i z całkowitego drewniaka stał się całkiem przyjemnym w oglądaniu przeciętniakiem, co sprawia że kiedyś może być w tym samym miejscu co Miz (obaj to jednowymiarowcy, stawiający raczej na mikrofon).

yyy zaraz zaraz...ironicznie znalazłem jakąś rolę, jaka może pełnić w federacji oraz jak może być sprawnie wykorzystywany, więcej pojawia się w ringu, co skutkuje iż przekonywujemy się do jego umiejętności i widzimy, iż on nie jest tragicznym...jest raczej słabym ringowo tworem main eventerowej federacji. No ale porównywania kolesia o charyzmie termosa z którego siorpie kawkę do gościa który pewnością siebie i umiejętnością kreowania wizerunku ogólnie utorował sobie drogę do main eventów najwiekszej gali roku..no..nie jestem największym fanem Miza, lecz porównywanie go do Otungi to trochę jest wrzuta...to jest obelga ciężkiego kalibru! :twisted:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ale warto dodać, że jeszcze parę lat temu Miz był kandydatem do zwolnienia. Chłopak się rozwinął a myślę, że na forum też nie miał poparcia i większość z was chciała jego zwolnienia. Tak samo z Rhodesem, który obecnie jest zawodnikiem kompletnym. Sam nie wierzę, że Otunga coś osiągnie, ale nie mówię ze 100% pewnością nie..