Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To i ja coś napiszę. Ogołnie witam, bo jestem tu w sumie nowym użytkownikiem, choć w wrestlingu już trochę siedzę.

Co do Raw. Hm, ogólnie strasznie nudnawe. Fatal 4-way jedynie mnie zaskoczyło, no i jak wiadomo powrót Kane'a. Oczywiście cieszę się, że wrócił w tej swojej starej, lepszej wersji, ale dla mnie nie będzie już wiarygodny, pamiętacie ? http://www.youtube.com/watch?v=Kbhx3GNW6ew

pamiętacie ?

Oczywiście, że pamiętamy( przynajmniej ja ) bo taki idiotyzm naprawdę trudno zapomnieć. Według mnie nie nie będzie problemu z jego wiarygodnością dla kibiców. Kane walnie promo, że się zmienił, że coś tam, że tratata itd. co automatycznie skreśla jego stare zachowania ( według WWE oczywiście).

1161423919541b3db89050d.jpg

Mark Henry jednym słowem nie ma szans z Kane'm i era Marka się kończy z monster heela przekształca się w "cipke" jednym słowem szkoda lecz jeżeli ktoś bardziej potężniejszy przychodzi ten traci na wartości.

No nie do końca, to prawda, że Henry przemienia się w cipkowatego heela, i traci na wartości z gali na galę...Głównie chodzi tutaj o gimmicki, bo jak dla mnie Mark już od dawna ma dupny gimmick, który go marnuje. A Gimmick Kene'a jest dużo lepszy...jako The Big Red Monster był lepszy ale jako zamaskowany the big red monster może być czołowym człowiekiem WWE...aczkolwiek nie na długo.

pamiętacie ?

Oczywiście, że pamiętamy( przynajmniej ja ) bo taki idiotyzm naprawdę trudno zapomnieć. Według mnie nie nie będzie problemu z jego wiarygodnością dla kibiców. Kane walnie promo, że się zmienił, że coś tam, że tratata itd. co automatycznie skreśla jego stare zachowania ( według WWE oczywiście).

Może i dla innych nie będzie z tym problemu, ale dla mnie on już nie będzie wiarygodny. Nawet jak proma nie walnie to i tak już ludzie pewnie o tym zapomnieli.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nie wiem jak inni zareagowali na Tribute To The Troops, ale już na wstępie bardzo zawiodłem się, że całość została zorganizowana w hali i szczerze powiem, że zupełnie nie przypominało to tych świątecznych epizodów, które z roku na rok rozgrywane były na świeżym powietrzu. Samo show też okazało się przeciętne i nastawione głównie w stronę wygranych walk przez face'ów i jedynym faktem godnym odnotowania wydaje się zwycięstwo Primo i Epico na w miarę ważnej gali, a jeżeli doda się do tego fakt, że było to zwycięstwo nad aktualnymi mistrzami to chyba można uznać to za początek jakiegoś pushu dla tej dwójki. No i chyba tak teraz będzie wyglądała przygoda Bourne'a z WWE, który będzie musiał się podkładać za swoje wyczyny off-screen. Ogólnie nic specjalnego i jeżeli ktoś ma mało czasu to może sobie śmiało odpuścić to show.

15974308365193fac7b7921.jpg

Daaaawno nic mnie tak nie ucieszyło jak powrót Kane'a. Widząc jego promo podczas RAW nawet przez myśl mi nie przeszło, że pojawi się jeszcze tego samego wieczoru i to w takim stylu.

Swoją drogą Christian to ma szczęście, drugi raz z rzędu podczas rozdania statuetek jest mniej lub bardziej kontuzjowany.

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Na specjalnym RAW zdobywca 2 statuetek SlammyAwards, mistrz WWE udowodnił po raz kolejny, iż jest po prostu geniuszem w robieniu show za pomocą gagów i mikrofonu. I zakończenie walki tagtemowej oraz jego zniszczenie przez dwóch heeli daje nam jasno do zrozumienia, iż jednak osamotniony pupilek publiczności wygra na TLC. Poza tym, ta walka dała mi jasno do zrozumienia, iż Miz jest świetnym wrestlerem tagtemowym...ten gość mógłby chyba zrobić dobry heelowski tagteam nawet z Colem w ringu :twisted:

Na wstępie muszę zaznaczyć, iż wkurza mnie takie wykorzystanie JRa. Dla mnie jakoś wykorzystywanie 60letniego dziadka nie jest śmieszne czy pocieszne, jest żałosne.

Ziggler odegrał się na Ryderze po części za resztę upokorzeń? możliwe, WWE che pokazać, iż przyszłość pasa US nie jest taka pewna i face'owy ulubieniec publiczności może go nie zdobyć. Poza tym, walka tych czterech midcarderów (uppermidcarderów?) była szybka, sprawna i totalnie zajebista. I to dla nich powinien być przeznaczany czas antenowy, a nie na durne segmenty z wykorzystaniem sędziwych komentatorów czy powracające gwiazdy- patrz NAsh.

a w sprawie NAsha, bez niczego powrócił Triple H (który dostał nagrodę za swojego tombstone'a na Grabażu...proszę, ale to było naciągana wygrana statuetki!). Ale szybko mu się kręgi szyjne regenerują po uderzeniu młotkiem :P

I teraz gorrrący motyw...czyli powrót Kane'a w masce. I przestańcie pisać, ze to nie jest Glen...ma nawet taki sam mały brzuszek :lol:

Tylko co teraz zrobią i jak wykorzystają tą postać? Mogłaby pofeudować z Ceną i trochę Jasia zmiażdżyć, by sobie podrobić image niszczyciela w masce. No dobra, albo taki pseudo tweener z racji swojej popularności wśród publiki, ale rozwalający wszystkich.

I czy teraz, apogeum kariery Jacobsa będzie dzierżenie pasa wagi ciężkiej jako rozkurwiacz w masce?

Tylko jaki Henremu dać face turn?

NIGDY! To się nie może udać. Publika jego nigdy nie kupowała jako afro misia tłuścioszka, nawet w tagteamie w Bournem!

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Dyskusja na temat powrotu Masked Kane'a zażarta ale jak najbardziej zasłużona. Choć spekulacje "On, nie on" już nie bardzo. Przyznam, że sam podczas pierwszego zbliżenia na twarz pomyślałem "WTF? Undertaker?" ale to był tylko ułamek sekundy. Ogólnie widok Red Monstera w jedynej słusznej postaci wywołał nostalgiczną łeżkę w oku.

Co do reszt Slammy, początkowy segment z d*py krokodyla wyciągnięty. Jak oni mogą na stare lata z JR'a takiego pajaca robić? Nie do pomyślenia. Kategorie nie wiem kto wymyślał, ale powinien sie puknąć w czerep.

Nie do końca jest jasne dlaczego, ale jak zobaczyłem Lite, to sie ucieszyłem jak dzecko na gwiazdke :D

Segment z Ceną jadącym porządnie po Rockym skomentuje jednym słowem - NARESZCIE!

Punk wygrywający Superstar Of The Year - też mi niespodzianka. Wiadomo było, że on ją zgarnie, w końcu nagle wszyscy tak bardzo go kochają.

Jeśli chodzi o match'e to nic specjalnego nie było. No może poza Fatal 4 Way, który był bardzo przyzwoity.

Jeszcze a propo braku Ceny na TLC - WM zbliża się wielkimi krokami i z wiadomych powodów federacja nie może sobie pozwolić na jakąkolwiek kontuzje John'a dlatego unikanie walk typu TLC z jego udziałem jest zrozumiałe. Do czasu WM będą na niego uważać.

PROUDLY SUPPORT CENA!

5915233044ed35a885ce0a.jpg

Ja tak jeszcze co do proma "Control 2012" które było w końcu na RAW a nie ukryte na jakimś koncie youtube. We wcześniejszym promie pokazała się dziewczynka z którą nie wiadomo było o co chodzi. Ale teraz już chłopak mówi, że to ona powie co będzie znakiem na jego przyjście. I dodaje, że ona skrywa tajemnice jego przybycia. Tak zastanawiam się czy ta dziewczynka to nie jest przypadkiem Stephanie. Mr.Excitement wychodzi i informuje, że zarząd znalazł nowego GM RAW. I jest nim Stephanie. Ta wychodzi strzela promo, że nas wszystkich kocha i będzie chciała nam wszystkim zrobić dobrze ... hmmm... eee... nvm. Przerywa jej oczywiście Punk który chce osobiście "pogratulować" jej nowej posady. No i jest wymiana poglądów. I w pewnym momencie Stephanie mówi do Punka,że on uważa siebie za najlepszego na świecie ale jest ktoś kto uważa inaczej.. no i gasną światła 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1 BREAK THE WALL DOWN !!!

Ja tak jeszcze co do proma "Control 2012" które było w końcu na RAW a nie ukryte na jakimś koncie youtube. We wcześniejszym promie pokazała się dziewczynka z którą nie wiadomo było o co chodzi. Ale teraz już chłopak mówi, że to ona powie co będzie znakiem na jego przyjście. I dodaje, że ona skrywa tajemnice jego przybycia. Tak zastanawiam się czy ta dziewczynka to nie jest przypadkiem Stephanie. Mr.Excitement wychodzi i informuje, że zarząd znalazł nowego GM RAW. I jest nim Stephanie. Ta wychodzi strzela promo, że nas wszystkich kocha i będzie chciała nam wszystkim zrobić dobrze ... hmmm... eee... nvm. Przerywa jej oczywiście Punk który chce osobiście "pogratulować" jej nowej posady. No i jest wymiana poglądów. I w pewnym momencie Stephanie mówi do Punka,że on uważa siebie za najlepszego na świecie ale jest ktoś kto uważa inaczej.. no i gasną światła 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1 BREAK THE WALL DOWN !!!

Jezeli ta dziewczynka miala byc Stephanie i Ona mialaby naprawde skrywac tajemnice przybycia tego chlopca to tym chlopcem nie byl by Jericho tylko Shane ktory chce przejac wladze nad federacja... O wiele lepsza opcja niz powrot Jericho na ktorego jak mniemam czeka #30 na Royal Rumble...

Shane i Stephanie walczą o kontrolę nad fedką? Ale to już było? Chociaż nie powiem, że chciałbym zobaczyć Shane'a ponownie w federacji w jakiejś znaczącej roli. Zresztą to chyba zbyt oczywiste, że to będzie Y2J. A WWE lubi zaskakiwać. Rok temu każdy wiedział, że to DeadMan(po ostatnim promie szczególnie), ale zaskoczyli powrotem HHH. Teraz być może wróci Jericho zgodnie z oczekiwaniami, ale zaskoczą nas czymś jeszcze. Albo ot zwykły powrót Chrisa i feud z CM Punkiem, o czym wiedzą już wszyscy :smile: Nie nie, muszą coś szykować, bo to za proste jak dla mnie, że to Jericho albo tylko sam Jericho:P

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Musicie wziąć też pod uwagę fakt, że WWE prawdopodobnie ma w dupie to co dzieje się na forach i to jak reaguje reszta smartów na tego typu filmiki. Takie akcje mają zainteresować głównie marków, a nie każdy będzie takim inspektorem jak niektórzy u nas na forum, żeby od razu wyłapać detale łączące niektóre sceny z postacią Jericho. Zresztą dla niektórych marków takie promo to pierwsza tego typu akcja którą widzą na oczy i pewnie wielu nawet nie ma pojęcia, że Y2J to stały bywalec tego typu akcji. Po prostu nie każdy małolat śmiga po internecie w poszukiwaniu informacji, a i wielu tych najmniejszych fanów na których Vince trzepie kasę nawet nie korzysta jeszcze z internetu i pewnie głównie pod nich jest to skierowane.

15974308365193fac7b7921.jpg

Zresztą dla niektórych marków takie promo to pierwsza tego typu akcja którą widzą na oczy i pewnie wielu nawet nie ma pojęcia, że Y2J to stały bywalec tego typu akcji.

Podejrzewam, że 50% marków nawet nie ma pojęcia, że jest taki ktoś jak Y2J. :roll:

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Musicie wziąć też pod uwagę fakt, że WWE prawdopodobnie ma w dupie to co dzieje się na forach i to jak reaguje reszta smartów na tego typu filmiki. Takie akcje mają zainteresować głównie marków, a nie każdy będzie takim inspektorem jak niektórzy u nas na forum, żeby od razu wyłapać detale łączące niektóre sceny z postacią Jericho. Zresztą dla niektórych marków takie promo to pierwsza tego typu akcja którą widzą na oczy i pewnie wielu nawet nie ma pojęcia, że Y2J to stały bywalec tego typu akcji. Po prostu nie każdy małolat śmiga po internecie w poszukiwaniu informacji, a i wielu tych najmniejszych fanów na których Vince trzepie kasę nawet nie korzysta jeszcze z internetu i pewnie głównie pod nich jest to skierowane.

Tu się nie zgodzę bo WWE moim zdaniem uwielbia się "zabawiać" ze smartami takimi choćby promami.Najlepszym przykładem jest promo Takera/Stinga przed 27-WWE planowało zrobić promo dotyczace powrotu Undertakera ale że na forach wybuchła ogromna dyskusja ze to może być Sting to co zrobiło imperium Vince'a?-zaczeło negocjować z Bordenem i faktycznie w kolejnych promach dawało znaki które nie tylko na "siłę" świadczyły o powrocie Stinga ot choćby taka niemalże identyczna sceneria do proma ze Starcade WCW. A już na pewno twoją opinie ze WWE ma wyjebane na zdanie smartów podważa fakt ze najprościej na świecie korporacja umieszcza filmiki na necie...po co? i czemu nie blokuje komentarzy "kayfabowskich"?-no właśnie bo takie akcje nie mają zainteresować głównie marków a smartów.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No to WWE nas ładnie zaskoczyło ;) Tylko mi się wydawało, że Kane w tej nowej masce wygląda jak Undertaker ?

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!