Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To ja dla odmiany ponarzekam, bo coraz bardziej odechciewa mi się oglądania tego "czegoś".

Pomijając fakt, że to kolejne RAW w przeciągu dwóch miesięcy, które otwiera ktoś z dwójki Triple H/CM Punk (tutaj chociaż dobrze, że wtrącił się Ziggler i Rhodes, Christiana w obecnej postaci strawić nie mogę i do czasu face-turnu raczej się do niego nie przekonam, to niemożliwe, jak z tak dobrego wrestlera można się zamienić w aż takiego cipo-heela), a Kelly Kelly prowadzi swój feud życia i na HIAC Phoenix znów wyjdzie na.. juz nie będę się brzydko wyrażal - mimo niezłego storyline'u jaki się szykuje (przynajmniej tak może się wydawać) - to wszystko jest takieeee nudne, że nie da się tego ogladać bez przewijania (a na przełomie lutego/marca czy czerwca/lipca było to nie do pomyślenia). John Cena, czyli ten którego jeszcze miesiąc temu broniłem jak głupi, teraz doprowadza mnie do szału i powoduje odruchy wymiotne. Nie dość, że to kolejne PPV, na którym stoczy najważniejszą walkę w swoim życiu (RR, EC, WM, ER, OTL, CP, MITB, SS, NOC, HIAC - w tym roku było ich już 10, coś jak walka stulecia średnio co trzy lata), to w dodatku gada takie pierdoły, że aż nie chce mi się tego komentować i zaczyna mnie zwyczajnie zanudzać (no ileż można słuchać w kółko tego samego? Bylo kilka przerw na feud z Rockiem i Punkiem, a teraz wraca stary Cenaminator - liżemy dupę --> dostajemy wpierdol tydzień później --> mówimy, jakie to wielkie wydarzenie za tydzień [mimo, że - przynajmniej ja - nie odczuwam żadnych emocji...] --> wygrywamy --> płaczemy ze szczęścia --> śmiejemy się z Del Rio bo z Punka nie wypada --> dostajemy kolejnego przeciwnika --> liżemy dupę i tak w kółko).

Alberto to już cień samego siebie, źle zrobily mu przenosiny na RAW, bo teraz raz jobbnie Cenie, raz Punkowi (tak w ogóle, to wygrał on jakąś walkę z Main Eventerem całkowicie czysto, pomijając pierwszy pojedynek z Mysterio z ubiegłego roku?), a jego postać robi się coraz nudniejsza. W ringu również nie zachwyca (a przecież na początku prezentował sie rewe.. dobra to za mocne słowo - bardzo dobrze), a za mikrofonem.. no kurde też, bo o ile na początku jego gadki były świetnie, tak po zdobyciu pasa takie pierdolenie o szopenie przestaje mieć sens. Nie wiedziałem że to kiedys napiszę, ale obecnie dużo lepiej ogląda mi się... Ricardo Rodrigueza, który wprowadza przynajmniej jakieś komediowe momenty. Dochodzi do tego ostatnia wtopa przez co i Alberto się oberwało i kto wie, czy nie oznacza to spadku w hierarchi (dam sobie rękę uciąć, że to Albercik zostanie gładko odliczony w niedzielę, a potem może być już tylko gorzej i skończy się na tag-teamach z R-Truthem).

Żeby było śmieszniej, WWE zaczyna odstawiać logikę na bok. Najpierw Truth i odciągnięcie Punka od Triple H'a, a teraz Christian, który zamiast pomóc Sheamusowi wygrać z Rhodesem (co oznaczałoby prawdopodobnie title-shota dla Cage'a, skoro mieli zapowiedzianą walkę, ew. mogłoby dojść do triple threatu), próbuje wyrzucić go z ringu (no k&*%$a! Przecież on od kilku miesięcy płacze, że chce coś wygrać i zamiast drogę od jakiegokolwiek tytułu sobie ułatwić, on pomaga młodemu Rhodesowi zwyciężyć - gdzie tu sens? Ja rozumiem, że to wrestling, ale o takich - na pierwszy rzut oka głupotach - należy pamiętać, bo potem wychodzi coś takiego jak na NoC i ostatniej tygodniówce). Przecież jak heel moze pokonać face'a bez pomocy innego heela? To w dzisiejszych czasach chyba niemożliwe. A szkoda, bo Dashing ma na tyle silną pozycję, że mógłby bez większych problemu czyściutko wygrać ten BR, jedynie ją umacniając (chociażby poprzez uniknięcie Brogue Kick, złapanie za drugą nogę i wyrzucenie za ring). Nie widzę innej opcji niż zwycięstwo Sheamusa na Hell in a Cell, obecny Christian nie odliczyłby do trzech Hornswoggle'a, chyba, ze ten miałby związane ręce, nogi i opaskę na oczach). No i jeszcze jedna wazna kwestia - oglądam tygodniówki nie do końca uważnie, czy nikt nie wspomniał o tym, że Tadzik sprawuje jakąkolwiek władzę u czerwonych? Bo każdego tygodnia wchodzi jakby nigdy nic i jeszcze śmie ustalać jakieś dziwne walki drużynowe, złożone z zawodników RAW, czyli na tygodniówce, na której nie powinien się nawet pokazywać. To już wolałem komputerek, pikał co dziesiec minut, ale przynajmniej miało to jakiś sens.

Mam wielką nadzieję, że to tylko moment słabości federacji Vince'a, bo rok zaczął się rewelacyjnie (niezła podbudowa RR, następnie powrót The Rocka i feud z Ceną, całkiem przyzwoite gale PPV, genialny storyline z CM Punkiem, kapitalne walki w Main Eventach), a teraz wszystko dziwnie słabnie i jak kilka miesięcy temu nie mogłem znaleźć większych minusów gali, tak teraz ciężko mi dopatrzeć się najmniejszego plusika. Chyba nie tak miało to wyglądać. Już nawet nie wspomnę o prowadzeniu Morrisona, bo o tym to mógłbym książkę napisać. Dzisiejsze, a raczej wczorajsze RAW było jednym z najgorszych w tym roku (jeśl nie najgorszym) i nie przesadzę, jeżeli postawie mu ocenę 1+/6, za dziwnie lepiej wyglądającą Eve Torres. :wink:

• Reputacja:   1

Co na RAW robił Long???
No wiesz, teraz to jest RAW Supershow, więc jakiś menager ( nie COO ) musi być. Laptop przepadł więc został tylko Long.

Tak no prawda. Ale w tym co ja napisałem, była zawarte też trochę ironii, co do tego. Long z tymi swoimi wejściówkami zdążyłem zauważyć, że nie tylko mnie denerwuje już nawet na SD, a co dopiero na RAW i to on zapowiadał kolejną walkę dla zawodników z brandu RAW w tym, że tylko Ryder należy do SD. Powinni jeszcze kogoś dodać, zamiast non-stop Long. Na pewno nie chce Aksany, bo to by już była totalna klapa. Ale druga osoba na pewno by się przydała. Chyba teraz zrozumiałeś, co miałem na myśli.

RR napisał/a:

Nowy gimmick Otungi jako prawnika w muszce szukającego haka na pełniącego funkcje prezesa HHH, tworzącego koalicję niezadowolonych heelów?

Nie chodziło mi żeby to on miał prowadzić tą grupę tylko by był on pomagierem "szefa".

To znaczy zdaje sobie sprawę z twojego toku myślenia, przewidywań itd i to nie była krytyka odnośnie twojego postu, lecz rozwinąłem swoje własne obawy odnośnie kreowania postawi Otungi, który z żenującego low midcardera z gimmickiem ni to celebryty, ni hip hopowca staje się sprawnym i elokwentnym prawnikiem czy radcą prawnym...kurwa w muszce.....no padłem.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

To znaczy zdaje sobie sprawę z twojego toku myślenia, przewidywań itd i to nie była krytyka odnośnie twojego postu, lecz rozwinąłem swoje własne obawy odnośnie kreowania postawi Otungi, który z żenującego low midcardera z gimmickiem ni to celebryty, ni hip hopowca staje się sprawnym i elokwentnym prawnikiem czy radcą prawnym...kurwa w muszce.....no padłem.

WWE tego nie przemyślało, ale dla mnie jak nie będzie walczył w ringu to jako taki cwaniaczek wymieniający różne paragrafy i tego typu rzeczy, może być całkiem strawny.

"I'm in the best in the world and what I do"

8650504724e8329a484911.jpg

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

Plusy:

* - Segment z Triple H oraz pozostałą trójką,

* - Rydera dostał walkę o pas US,

* - Otunga na razie nie będzie walczył :D Oby :D

Minusy:

* - Na ostatnim SmackDownie wycieli fragment, w którym Orton atakuje młodego Rhodesa a na RAW wspomina, że założyli mu bodajże 9 szwów po ataku Randolpha.

Inne:

* - Beth dostanie trzecią szansę zdobycia pasa oby do trzech razy sztuka. Spodziewam się heel turnu Eve na niedzielnym PPV.

Zack przegrywa swoja walkę o pas Stanów Zjednoczonych oszukany przez chłopaków Guerrero- Are you serious BRO???

Ale później Zack przypiął Dolpha w walce Tagów. W związku z czym możemy się spodziewać kolejnej walki Rydera o pas US.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

RAW ogólnie przeciętne, ale co więcej...

Punk nie jest buntownikiem, ale póki co nie ma do tego powodu. W tym momencie cieszy mnie fakt, że nadal jest czymś najciekawszym na tygodniówce i nie bookują go na mdłego face'a (btw. co raz mam takie wrażenie, że przy nowym kontrakcie dostał także kontrolę nad własną postacią), który nie przybija "piątek" i potrafi nienawidzić Jaśka (nawet Orton się z nim tulił). Takiego CM'a kupuję w 100%, mam nadzieję, że podczas drogi do Survivor Series jego postać zacznie błyszczeć jak wcześniej, mimo, że jest nadal dobrze.

Otunga staje się "kolegą" Ace'a... Formuje nam się spora grupa, która sprzeciwi się Hunterowi na SS i pewnie w późniejszym czasie, mam nadzieję, że nawet do WM. Z resztą ekipa wygląda po RAW nieźle, bo wliczając do tego Mizanina, Prawdę i Kevina są to nieźle wypromowane nazwiska.

Alberto i po raz kolejny "destiny"... kur*a, jak jego postać staje się płaska. Mówiłem już o tym podczas AM, ale koleś zaczyna się nudzić (kto by o tym wspomniał po debiucie?). Jeżeli pas miałby posiadać "stary" Albercik to oddałbym na to konto N!KO po raz kolejny duże pieniądze, ale teraz? No way...

Dywagacje z AM się sprawdzają i możemy dostać mecz tagów pomiędzy AirBoom i podopiecznymi Vickie. Ringowo brzmi okej...

Long... faktycznie nie sposób się z wami nie zgodzić, ten koleś jest menago na Smackdown!, to, że RAW Supershow upoważnia do pojawiania się gwiazd niebieskiego brandu nie powinno dawać mu tu władzy. Boored...

Tyle. Na prawdę nic znaczącego się tu nie wydarzyło. Niech odbębnią HiaC i wrócą do niedawnego poziomu przed Survivor Series... oby.

Edytowane przez E_9

Alberto i po raz kolejny "destiny"... kur*a, jak jego postać staje się płaska

A Cena i jego "Hustle,Respect"-gra fair play a The Miz i jego "Awesome!,Really?!" albo Orton z jego "zaraz ci zrobie R K O!".Jezu przestańcie się czepiać Del Rio-jego postać jest kreowana na zasadzie "destiny" i tak już będzie dopóki nie zmienni gimmicku albo nie przejdzie face turnu.To tak jakby się czepiać HHH że ciągle powtarza ze jest CEO.

...To co robią z Otungą to jest kabaret.Chłop przez 2 miesiące wychodzi jako pseudo raper a naglę ni z dupy ni z pietruchy facet zaczyna pierdolić prawniczym językiem z muszką na szyi.Ja wiem ze to wrestling ale bez przesady zaraz młody Perfect będzie popierdalał z Kofim w jamajskim stroju.

PS:Zapomniałbym za to co zrobił Dolph w początkowym segmencie (zresztą razem z CC) to powinien zapłacić karę albo pójść na jakieś dodatkowe lekcje aktorstwa.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Cena od "x" czasu tego nie mówił, przykład Trypla nie trafiony, a catchprase to kompletnie inna sprawa.

Dla mnie (najwidoczniej nie tylko skoro ująłeś to w liczbie mnogiej) Albercik się mega przejadł i powiem szczerze, jest mi obojętny. Jeżeli słuchałeś AM to wiesz, że ringowo jest okej, ale ma problemy z prowadzeniem partnera na czym cierpi poziom walk, a na majku jest po prostu powtarzalny i przewidywalny jak wyniki podlaskiej ligi okręgowej w piłkę kopaną. Powiedz mi szczerze, nie nudzi Cię ten facet ciągle mówiąc o tym samym? Na pewno trzeba zwrócić uwagę na to, że to wina skryptu jego wypowiedzi, ale to go nie usprawiedliwia, Del Rio od jakiegoś czasu przynudza.

Oczywiście, o gustach się nie dyskutuje i możesz to lubić, jedynie wyraziłem swoje zdanie. Mam nadzieję, że "you already know that".

Pzdr i bez napinki... ;)

Edytowane przez E_9

To co robią z Otungą to jest kabaret.Chłop przez 2 miesiące wychodzi jako pseudo raper a naglę ni z dupy ni z pietruchy facet zaczyna pierdolić prawniczym językiem z muszką na szyi.

A ja się będę dalej upierał, że taki Otunga jest i tak lepszy niż ten raper i nie mam zamiaru narzekać. Chociaż jest tu bardzo widoczny brak logiki ze strony WWE ale to nie pierwszy raz przecież.

Według mnie zupełnie bez sensu połączenie Dolpha z tą parówą w TT. Po pierwsze strata dobrego feudu, po drugie utrata wizerunku dla Zigglera. Co gorsza grozi to stałym wejściem Mejsona do midcardu i jego paro tygodniowy streakiem ze względu na promocje :P

A tak do reszty Raw oczywiście pierwszy segment super.

Wydaję mi się, że nawet gwiazdy ze złej strony przyćmiły HHH chociaż, że on miał ułożone idealne docinki :P

Sporo fajnych walk jak na Raw.

Dobry pomysł z walką o pas IC. Megaaa promocja dla Rhodesa, który wykazuję co raz większy potencjał z szansą na bycie gwiazdą i ikoną federacji jak jego ojciec. Przypominam, że on ma dopiero 26 lat ! Co najmniej jeszcze 14 lat kariery :D patrzymy w przyszłość z optymizmem :)

16586386384dc1963598077.jpg

Cena od "x" czasu tego nie mówił, przykład Trypla nie trafiony,

...Mam inny "WWE universe jest najważniejsze a nie ja!"

a catchprase to kompletnie inna sprawa.

Co do Miza Ok ale dla Ortona to raczej nie jest catchphrase.

Powiedz mi szczerze, nie nudzi Cię ten facet ciągle mówiąc o tym samym?

Nie bo ciągle mi się WWE nie nudzi. :twisted:

PS:Do napinki to ..........daleko :lol:

A ja się będę dalej upierał, że taki Otunga jest i tak lepszy niż ten raper i nie mam zamiaru narzekać. Chociaż jest tu bardzo widoczny brak logiki ze strony WWE ale to nie pierwszy raz przecież.

Ja też się zgadzam ze Otunga w tej roli lepiej wygląda ale tak jak wspomniałeś gdzie logika?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ja też się zgadzam ze Otunga w tej roli lepiej wygląda ale tak jak wspomniałeś gdzie logika?

Postaram się przymknąć na to oko. Ale popatrzcie ile postów można napisać na temat takiego "wrestlera" jak David:lol

Tylko, że problem Ceny został już dawno zauważony, zresztą nie raz sam o tym pisałem. Tu się oczywiście z Tobą zgodzę. Orton? Myślę, że tyle już się oboje naczytaliśmy na tym forum, że wiemy o tym problemie porównywalnym do Jaśka...

Okej, WWE też nie potrafi mnie wynudzić do końca (sentyment pewnie pozostanie przez długie lata i jakiej zmuły by nie było, będziemy oglądać), ale ostatnimi czasy booking pewnych postać ostro jebie po oczach, niczym promieniowanie na Ukrainie.

Z tą napinką to tak z przyzwyczajenia, stereotyp ciut starszego fana... ;)

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

Według mnie zupełnie bez sensu połączenie Dolpha z tą parówą w TT. Po pierwsze strata dobrego feudu

To, że zostali połączeni w tag nie oznacza, że w przyszłości nie obejrzymy feudu pomiędzy nimi. Myślę, że WWE po prostu odłożyło to w czasie.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Tylko, że problem Ceny został już dawno zauważony, zresztą nie raz sam o tym pisałem. Tu się oczywiście z Tobą zgodzę. Orton? Myślę, że tyle już się oboje naczytaliśmy na tym forum, że wiemy o tym problemie porównywalnym do Jaśka...

Okej, WWE też nie potrafi mnie wynudzić do końca (sentyment pewnie pozostanie przez długie lata i jakiej zmuły by nie było, będziemy oglądać), ale ostatnimi czasy booking pewnych postać ostro jebie po oczach, niczym promieniowanie na Ukrainie.

Z tą napinką to tak z przyzwyczajenia, stereotyp ciut starszego fana... ;)