Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

A ja mysle ze ci sami ludzie ktorzy odwrocili sie od Ortona przez to ze był nudny wroca do niego gdy on bedzie ciekawy

Może nie "wrócą", ale to raczej w wrestlingu jest logiczne, że gdy toś nie jest ciekawą postacią to się mu nie kibicuje, nie? To nie jest piłka nożna. Chyba, że komuś się naprawdę baaardzo markuje bez względu na wszystko, jednak dajmy na to R-Trutha. Mało kto go lubił jako face'a, ba, był nawet przez wielu typowany do zwolnienia, a teraz? Większość forum mu markuje, ja także.

• Reputacja:   0

Tak jak napisał Adi - to normalne. Postać Ortona miała zostać odświeżona po przejściu na SmackDown a dostaliśmy moim zdaniem najgorszego Randalla w historii. Jako jego mark w ogóle go nie kupowałem, aż do teraz. W końcu zaczyna się coś koło niego dziać. Nie spodobało mi się to, że zdobył tytuł na SSlam i będę domagać się jego heel turnu, choć oczywiście nic nie zdziałam. Jeśli nie zrobią coś z Randallem to dalej będziemy oglądać nudnego Apex Predatora. Przebłyski ma, ale to nie wszystko.

Btw: Ten temat dotyczy brandu RAW a nie Ortona i SD więc może zakończmy pisanie o Randym :D

A pomyśleć, że jeszcze rok temu większość narzekała na to, że Orton jest strasznym cipko-heelem i nie radzi sobie bez pomocy Legacy. Jednak Randy w gimmicku psychola-zabijaki był o niebo lepszy od obecnego pupila publiczności.

12501231434d3da85730ba0.png

Plusy:

* Dobry pomysł z daniem walki z mistrzem WWE - Johnowi Morrisonowi. Myślałem, że go upchają w jakiś tag team, a tu proszę mecz z Alberto, szkoda, że na szali nie był tytuł. Osobiście pojedynek jaj mi nie urwał, trochę jakby tempo wolne.. Nie mniej jednak - jestem zadowolony, że John mógł zawalczyć z mistrzem.

* Jak na ekranie wyskoczyło: UP Next - WWE Tag Team Championship, to na moim obleśnym ryju się banan pojawił. Pomyślałem, że to w końcu szansa dla Bourne'a, w sumie także dobrze, że Kofi siedzi w tych tag-teamach, nie musimy go oglądać co chwile z Alberto, Swaggerem czy Mizem. Do tego wynik i pasy dla face'ów, pięknie, już nie mogłem patrzeć na pseudo-gangsterów czy co to było. Pojedynek poziomem ringowo no nie najlepiej, a czego się spodziewać po Davidzie czy Michaelu :) Czy mi się zdaję (może to przez zmęczenie), czy gdy Evan robił Air Bourne, to Otunga wystawił kolano i Bourne o nie "zahaczył" ?

* Segment z Mizem i Truthem wspaniały tak jak oni sami, rozbawił mnie Miz z tym, "What, what what", że zachowują się jak kaczki oraz z tym pięknym tekstem, że trzeba mówić do Kanadyjczyków bardzo powoli, żeby ich zrozumieli. Miło by było zobaczyć Kofi/Evan - Truth/Miz o pasy TT, powiew świeżości.

* Mecz o miano pretendenta nie był zły, bardzo dobrze, żywiołowo reagowała publika, wynik nie zadowalający, lecz nie sądzę, by Del Rio zmierzył się tylko z Ceną, Punk może znowu za tydzień ubiegać się o rewanż, bo jego uwagę zwrócił Kevin Nash.

Minusy:

* Kelly-Bellas... Naprawdę nie ma innych div ? Ja chcę już powrotu Layli i pas dla niej. Już nie mogę patrzeć na tą sztuczną Kelly. Jakoś nigdy jej nie lubiłem, więc proszę mi tu nie wyskakiwać z "Teraz moda na jeżdżenie po Kelly". Chociaż jeśli chodzi o Eve, to ona akurat mnie się podoba, nie przeszkadza mi jak walczy.

Inne:

* W pierwszym segmencie dostaliśmy to, czego spodziewać się mogliśmy i decyzja o meczu No.1 Contender była właściwa.

* Jak Justin Roberts zapowiedział Vickie Guerrero, to liczyłem, że coś pogada, bo dawno jej nie słyszeliśmy, ale niestety. Co do pojedynku, to cieszę się, że tak szybko się skończył. Hm, czyżbyśmy mieli jakiś triple threat o pas United States, czemu nie? Do tego dodałbym jeszcze Trutha, to już Fatal 4, jeszcze Evana i Morrisona to już 6 pack challenge. Echh.. Marzenia, ale jeśli okaże się, że o pas United States zmierzą się tylko Alex z Dolphem, lub Jack z Dolphem, to się za przeproszeniem wkurwię.

* Sytuacja u Triple H'a wygląda tak, że coś ukrywa, ale chce być uczciwym, więc wydaję mi się, że w końcu się wygada, że to np. On wysłał tego esa i za to w nagrodę da Punkowi jakiś mecz. Hm, nie wiem coś w stylu "Okej, wrobiłem Cię, w nagrodę możesz mi wjebać na Vengeance" Na przykład :D

18056192365019276624f15.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - "OFICJALNIE ignoruje was dwoch" - gdy juz myslalem, ze Alberto wypadnie bardzo blado w pojedynku slownym z Punkiem i Jasiem. Przyjemny segment poczatkowy, ale bez euforii.

* - Az glupio pisac plusy gali, gdy w kazdym z nich jest ten sam czlowiek. Kolejny dobry segment z Punkiem. Tym razem towarzyszyl mu Nash i HHH. Pierwszy rzucil kilka ciekawych zdan, a drugi przypomnial o sobie, jako o wrestlerze, ktory predzej czy pozniej wroci na ring.

* - Miz i Truth wygladaja coraz lepiej razem. Poza tym, ten drugi dal maly freestyle po promie.

Minusy:

* - Eh... Balem sie, ze do tego dojdzie. Kingston i Bourne z pasami tag team. Czemu nie zainwestowac w Usos?

Inne:

* - Vickie prawdopodobnie wybierze Swaggera, wiec bedzie jakis powiew swiezosci. Po feudzie jej dwoch podopiecznych pas zgarnie Jack, a Dolph moze podskoczy w hierarchii.

* - Wspomne tutaj, ze swietnie zapowiada sie planowany pojedynek na SSeries, w ktorym to Punk zlozylby swoja ekipe - Hero, Castagnoli, Cabana - dla mnie od razu PPV nabierze kolorkow.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Fajne RAW, więc lecimy...

CM Punk jest wszędzie! Cieszy mnie to niezmiernie, bo koleś wygląda na kogoś kto się nigdy nie znudzi i oby tak było. W krótkim czasie wypromowano go do Main Eventu i powoli staje się... ej ej, no już jest główną "maskotką" publiczności. Cieszy również fakt, że nie jest cukierkowym słodziakiem, a tweenerem, który nadal szydzi sobie z Jaśka (btw. w początkowym speachu powiedział dokładnie to co ja tydzień temu) i ciśnie po zarządzie.

Dywizja Tag-Team... mistrzowie są mi obojętni, jednak Miz & Truth są gwarancją sukcesu i mogą trochę podnieść prestiż tych zakurzonych już tytułów. Mam nadzieję, że na PPV dostaniemy walkę, w której kilka drużyn się ze sobą zmierzy, bo widoku samych Panów z ex Nexus nie zniosę. Młody Perfect w tej chuście wygląda jak głuptak i gamoń... :???:

Feud o Vickie... no co to się porobiło, kobitka musi odwalać cuda w łóżku skoro młode chłopy płoną przy niej jak dzik po żołędziach... :D Oby to nie oznaczało turnu Dolpha, tak jak N!KO mam nadzieję, że Jack wygra ten śmieszny pas, a Dolph pójdzie w górę, bo ma ogromny potencjał.

Nash interweniuje w Main Evencie... więc CM pewnie na razie da sobie spokój z pasem i pociągnie storyline z zarządem i ich kolegami. Na pas jeszcze przyjdzie czas, w końcu klauzury rewanżu mu nie zabiorą. Jeżeli faktycznie dojdzie do tej walki na SS to będzie to tradycyjna walka 5 v 5. Punk, Cabana, KoR... kto jeszcze? Ja liczę na ekipę złożoną z jedynie byłych gwiazd indy, więc Danielson pasowałby tu jak ulał. Drugą piątką mogłoby być The Kliq, jednak jak ściągnąć Halla i HBK'a? Jemioł... ;)

Ogólnie fajna tygodniówka... tak trzymać.

RAW na 4, ciekawe jak rozwiążą sytuacje między Nash'em a Punk'iem, mówi się nawet o powrocie X-Pac'a. Dobrze że pasy zmieniły właścicieli nawet na duet Kofi-Evan. Więcej później tam, gdzie nie wolno klikać ..
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Na pas jeszcze przyjdzie czas, w końcu klauzury rewanżu mu nie zabiorą

To po co w ogóle była ta walka o pretendenta, skoro i tak obaj mieliby walczyć o pas? CM Punk przegrywając tą walkę traci szansę na walkę o pas i będzie zajmować się Nashem, a na NoC zobaczymy Cena vs Del Rio.

Moje poglądy na Raw raczej nie będą się różnić więc powiem krótko.

Plusy:

-CM Punk, Cena, Del Rio Segment - ADR nawet nie utonął przy tej dwójce + ME

-CM Punk, HHH, Nash Segment - cała ta sytuacja jest cholernie ciekawa, już myślałem że Trajpl zturnuje

-Miz i Truth przeciw konspiracji, wszystko fajnie tylko do czego to doprowadzi

-Riley niby wygrywa ale to wszystko się kręci wokół dwóch heeli (niestety, turnować Dolpha nie można, na pewno nie teraz). Cieżko mu będzie zdobyć US Title

-publika Edmonton dobra jak nigdy, ostatnio na tygodniówkach cichutko

-młody Hennig i ten drugi koksu stracili pasy.....

Minusy:

-........na rzecz Kofiego i Bourne'a (nie no fajnie Evana pierwszy pas, ale Usos od 2 miechów robią furore w tag dywizji)......a marzyły mi się Divas of Doom z pasami TT (bez kitu, zrobić tak że wygrywają z kim popadnie wśród div, a potem dobrały się do mistrzów tagu i ich też rozwaliły, nie wysoki poziom ale to na pewno rozruszałoby TT dywizję)

-divy, jakże inaczej. Nie wiem co ta walka miała na celu, poza tym że Beth i Natalya sobie wyszły nie wiadomo za czym

Gala jedna z lepszych w doatku zastanawia mnie jak rozwiążą fakt że John Laura....Laurnai....no Johnny Ace i Kevin Nash wykiwali HHH-a (jakby nie było, wykiwali go). Coś czego dawno się nie odczuwało czyli "Nie mogę się doczekać następnego Raw)

To po co w ogóle była ta walka o pretendenta, skoro i tak obaj mieliby walczyć o pas? CM Punk przegrywając tą walkę traci szansę na walkę o pas i będzie zajmować się Nashem, a na NoC zobaczymy Cena vs Del Rio.

Mi się wydaje, że chodziło tu o pierwszeństwo do walki o was, w końcu o to w pewnym momencie się kłócili. Bądź co bądź, Punk i tak w obrazku WWE Title szybko się pojawi...

Z resztą, nie zdziwię się jak CM Punk do tej walki dołączy... chyba, że szykują mu kontynuację feudu z Tryplami na PPV w formie innej niż walka.

;)

Tak, Punk przegrał nieczysto i z pewnością odpuści sobie pas. :wink:

Plusy:

- Bardzo przyjemny początkowy segmencik. Cena przerwał Del Rio tak, jak ktokolwiek powinien zrobić to na ostatnim SmackDown (czyt. nie dopuścić Ortona do głosu) i ponabijał się z niego tak, jak ktokolwiek powinien zroić to na ostatnim SmackDown - może wtedy gala ta miałaby jakies pozytywy. Dobrze, że Punk jak na razie nie gra stuprocentowego face'a, bo ciepłych gadek w stronę Ceny bym chyba nie zniósł.

- Nie mają pomysłu na The Miza i Trutha, to wpychają im w tag team, z czego się bardzo cieszę. Nie dość, że wzmocni to dywizję tagów, to w dodatku będziemy świadkami rewelacyjnych segmentów (ten dzisiejszy był najlepszym na gali, w doprowadzaniu ludzi do banana na twarzy Truth jest chyba najlepszy).

- Nie wiem czemu póki co nikt na to nie wpadł, ale tym, którzy wierzą w walkę Punka i Nasha na NoC odpowiem od razu - za atakiem Kevina stoi - jak pisałem już w temacie o SummerSlam - Vince McMahon. Wiąże się to prawdopodobnie z rezygnacją z turnu Triple H'a. CM do walki dołączy za tydzień, gdzie pewnie już wszystko się wyjaśni. Taa, dla mnie to duży plus. :)

Minusy:

- Tak jak tydzień temu - brak większych minusów, mogli jedynie nie marnować cennego czasu na divy.

Inne:

- Ktoś zauważył, że w walce tagów Ross pomylił się dwukrotnie? Najpierw powiedział, że Evan Bourne wygrał pasy z Michaelem Mcccośtam (albo Kofi Kingston, już nie pamiętam), a potem Air Bourne nazwał 450 splashem.

maly619 napisał/a:

Tak, Punk przegrał nieczysto i z pewnością odpuści sobie pas. :wink:

Ale wytłumacz mi sam fakt, że odbyła się walka o pretendenta? Bo jeśli i Cena i Punk mają prawo do rewanżu, do walka to była zbędna. A jedna się odbyła. i tak, Punk odpuści sobie pas, żeby zająć się Nashem.

• Urządzenie:  Android

Ale wytłumacz mi sam fakt, że odbyła się walka o pretendenta? Bo jeśli i Cena i Punk mają prawo do rewanżu, do walka to była zbędna. A jedna się odbyła. i tak, Punk odpuści sobie pas, żeby zająć się Nashem.

To nie była walka o pretendenta, tylko o to, kto pierwszy skorzysta na PPV z opcji rewanżu. Posłuchaj co Hunter do nich powiedział w pierwszym segmencie.

A jedna się odbyła. i tak, Punk odpuści sobie pas, żeby zająć się Nashem.

Nash jest w tym wszystkim najmniej ważny - dostał zlecenie od McMahona, rozwalił Punka - tyle. W dodatku walczyć z tego co mi wiadomo nie może, a Night of Champions to Night of Champions.

Ale wytłumacz mi sam fakt, że odbyła się walka o pretendenta?

Dla dobra storyline'u. :)

a mnie mocno zadziwił fakt, że koszulka Ceny dwukrotnie wróciła do niego po rzuceniu jej fanom :shock:

Jak widać kanadyjska publiczność, nie bardzo przepada za Ceną :P

20103022104eca8cb17c635.jpg