Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Choć osobiście wolę Vince'a jako heela, dobry wujek do mnie nie przemawia, chociaż zdolności aktorskich i tego typu odmówić mu nie można.

Może być i heelem i facem.

"Walczę dla dobra federacji, ale fanów mam w dupie, bo obchodzi mnie tylko interes ludzi"

48798430952f294e69c1e4.jpg

Po tym shootowym promie Punka wyraziłem nadzieję, że być może będzie chciał zmieniać WWE i rzeczywiście okazuje się, że coś może być na rzeczy, co mnie niesamowicie cieszy. Im bliżej do SummerSlam, tym bardziej zastanawiam się, kto może się pojawić (wszak gala powrotów). Hero, Castagnoli i Cabana to raczej marne szanse, ponieważ do PPV nie zostało już dużo czasu i byśmy pewnie już coś wiedzieli, gdyby cała trójka zdecydowała się odejść z ROH.

Przechodząc do samego Raw - rany, jak ja markowałem w Battle Royal Div :D Kiedy Torres wyeliminowała Foxównę (która znajduje się na plakacie SSlam, stąd była moją cichą faworytką), strasznie bałem się, że to ona wygra i będę musiał przewijać drugą walkę na PPV z rzędu (Eve mnie brzydzi). Na szczęście wygrała Glamazonka, oprócz tego przeszła heel turn, więc same pozytywy. Jedynie ubolewam nad tym, że po setnym meczu Kingston vs. Ziggler to Kofi awansował w hierarchii i dostał del Rio. Jestem w niemałym szoku, bo Kofi nie zasługuje na nic więcej od jobberki. Dawno nie widziałem tak irytującej i mdłej postaci w WWE. Ziggler jest natomiast jednym z moich ulubieńców, A-Ry również, dlatego zacieram rączki na myśl o tym konflikcie. Bourne natomiast znów robi za mięso armatnie i dostaje po tyłku jak leci - boli mnie to strasznie, ale trzeba chyba powiedzieć: Matt, spieprzaj stąd jak najszybciej, bo w WWE już nic nie osiągnie (aż się prosi o dywizje dla ludzi pokroju Bourne'a...).

• Urządzenie:  Windows

Swoją drogą, w audycjach na Attitude często spotykam się z Kelly Kelly w ogniu krytyki, jednak ja sam bardzo ją lubię, nie narzekam na nią w trakcie walk (o ring skillach się nie wypowiadam - nie znam się, ale wrestling ma być rozrywką, więc walki mają się podobać, a ja specjalnie wysokich wymagań nie mam), nie mam także żadnych zastrzeżeń co do rankingu FHM. Co jest z nią nie tak?

Figure ma bardzo fajna, ale tak jak powtarzam... mnie ta twarz odpycha. Bywaja ujecia, gdzie dziewczyna sie tak krzywi, iz ciezko mi sie na nia patrzy. Nie wiem czy lepiej jak sie usmiecha, czy smuci.

Zastanawiam się, czy Punkowi, w wygranej, nie mógłby pomóc np. Vince M., który chciałby się odegrać na Cenie (za upokorzenie związane ze stratą pasa przez Federacje) i Tryplu (za przejęcie władzy)?

Ja juz bym chcial, zeby Vince dal sobie spokoj. Jesli juz ma wracac, to za rok minimum. Bardziej bym zwracal uwage na Ace'a. Jesli pojawi sie jeszcze na jakiejs tygodniowce RAW, to mozna byc pewnym jego udzialo. Zacznie nasylac wrestlerow na Jasia oferujac im pieniezna nagrode? Na Goldberga tak polowalo Evolution. Szukam po prostu czegos, co zajeloby czas Ceny, gdy Chicago Made ma pas.

Co do tego storyline'u to mam jedna obawe, ktora juz WWE potwierdzilo - spiesza sie ze wszystkim. CM za szybko zaliczyl powrot, wiec cholera wie, czy zaraz Cena nie zgarnie pasa dzieki HHH, i wszystko zmieni sie w program chairmana z rewolucjonista. Taki jednak finish widze na WrestleManii, wiec byloby stanowczo za szybko.

Jesli chodzi o zwyciestwo Jasia, to z kazda tygodniowka, w mojej glowie, szanse na wygrana Punka wzrastaja. Jednak koncowka nie zakonczy tego sporu i bedzie powtorka z rozrywki. Zreszta takie podwojne mistrzostwo sie az prosi o Ladder Match (niczym Ramon vs Michaels z WMX). Problem byl taki, ze niedawno mielismy to Money in the Bank i chyba tylko to powstrzymalo zarzad przed taka stypulacja (TLC?)

50608915156a3743c1fa34.jpg

(Eve mnie brzydzi)
Wyjdę na sztampowego mądralę, ale powinno być "brzydzę się Eve".... 8-)

Nie zwracacie uwagi na to, że HHH wcale nie przepada za Ceną. Mimo, że z CM Punkiem mieli "szorstką rozmowę" to HHH cały czas się uśmiechał z przekąsem. Nie "grał" wściekłości pomimo wspominania żonki, gimmicku arystokraty itp.

Ja bym chciał, żeby Jasio przegrał z Punkiem przez HHH i to żeby Cena i Triple feudowali...

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Podobno ma wrócić Jericho jako Heel i Feudowac z Punkiem .Skoro Hunter ma przejsc Turn , to Ace musi być po stornie Huntera ,chyba ze przejdzie Face Turn. Jezeli tak sie stanie to watpie ,chyba że Podpushuja Ace"a, ujawnia kto był Anoimowym GM"em.Wtedy wydaje mi sie ze wróci McMahon jako Face . Vince po WM 26 mial byc Facem ,ale Fani go nie Kupili ,wiec musza jakoś przekonać do siebie Vinca. Tyle że jak Jericho wróci ,to wątpie by to był Feud o Pas.

Figure ma bardzo fajna, ale tak jak powtarzam... mnie ta twarz odpycha. Bywaja ujecia, gdzie dziewczyna sie tak krzywi, iz ciezko mi sie na nia patrzy. Nie wiem czy lepiej jak sie usmiecha, czy smuci.

Przesadzacie trochę ,może Kelly nie jest piękna ,ale jest jedną z ładniejszych Div. Na pewno ładniejsza od Eve ,czy McCool (przynajmniej mi się bardziej podoba) ,

NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

(Eve mnie brzydzi)
Wyjdę na sztampowego mądralę, ale powinno być "brzydzę się Eve".... 8-)

Wyjść na "sztampowego mądralę" może i wyszedłeś, ale problem polega na tym, że obie formy są poprawne :-)

Krzywa mordka
mnie ta twarz odpycha

Nie wiem, mnie te argumenty nie przekonały, IMO Kelly z twarzy jest fajna, może faktycznie zależy to od ujęcia, jednak nigdy na nią nie narzekałem i nie zamierzam. W sumie, tematu urody Kelly chyba nie ma co kontynuować, są gusta i guściki.

Xtreme Sky napisał/a:

Krzywa mordka

N!KO napisał/a:

mnie ta twarz odpycha

Inaczej byście zaśpiewali, jakbyście ją w realu spotkali... :roll:

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Ogólnie RAW było średnie. Walki były dość średnie, ale za to segmenty były bardzo dobre. Bardzo podobał mi się początkowy i końcowy segment. Myślę, że CM Punk wygra z Johnem Ceną na SS bo przecież nie po to przedłużał kontrakt. Dobrze, że Punk dalej robi fajne speeche bo głównie on ratował całe RAW. Starcie pań jak zawsze długie i emocjonujące Całe szczęście, że Beth przeszła heel turn to może jakoś divy odbiją się od dna, chociaż nawet ona może nie wycisnąć za dużo z KK. Walk TT oczywiście mam na myśli Mysterio / Morison vs R-Truth / Miz jakość jeszcze dawała rade no i Del Rio vs Bourne również, ale jakiś dobry to pojedynek nie był, zwykły przeciętniak jak dla mnie. Szkoda, że Bourne nadal jobbuje.

Ogólnie 6/10 za dobre segmenty

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Podobno ma wrócić Jericho jako Heel i Feudowac z Punkiem

i podobno do ich pojedynku na dojść na WM28;D Moim zdaniem mogą obaj wykręcić super feud i super pojedynek. A skoro Summerslam to czas powrotów to może wróci Y2J wkurzony na Punka (na Twitetrze się Chris denerwował, że Punk o nim wspomina na RAW), przeszkodzi w walce Punk vs Cena, Cena wykorzysta moment nieuwagi Punka, zrobi szybko AA i zostanie mistrzem dwóch pasów. A Punk zacznie feud z Chrisem Jericho.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

...Następnie Del Rio wykorzystuje walizkę na Cenie i o to mamy dwa nowe feudy. Mnie by to odpowiadało, ale nie sądzę, że tak się stanie. Nie pozostaje nic jak czekać.

18056192365019276624f15.jpg

...Następnie Del Rio wykorzystuje walizkę na Cenie i o to mamy dwa nowe feudy. Mnie by to odpowiadało, ale nie sądzę, że tak się stanie. Nie pozostaje nic jak czekać.

Tylko gdzie w tym wszystkim byłby Triple H :D

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Może będzie tak, że w walce Ceny z Punkiem zainterweniuje Triple H, który nie będzie chciał dopuścić do tego, aby Punk został Undisputed Champem i się jakoś to dalej potoczy...

Ogólnie RAW podobało mi się ze względu na segmenty z udziałem Punka, HHH'a oraz Ceny. Przyznam szczerze, że reszta nie za bardzo mnie interesowała, ale to chyba nic dziwnego. No może jeszcze A-Ry z Dolphem - taki feud to byłoby coś i mam nadzieję, że tak też się stanie. Riley i pas US? Jak najbardziej. Na koniec gali Punk z Ceną jak dzieci, na zmianę unosili swoje tytuły do góry i wejściówki się zmieniały - to był nawet fajny motyw :lol: Ogólnie to RAW kręci się wokół Punka na dzień dzisiejszy co mi odpowiada.

A może Cena z Punkiem zmieniają sie rolami? Cena przechodzi heelturn a Punk jako face.To samo dzieje się z Sheamusem i Ortonem.

Wiem że głupie ale pofantazjować można :).

11432243244f1c49d0369f1.gif

Temat o heel turnie Ceny był już tysiące razy wałkowany, już prędzej turn heel przejdzie Triple H.

18056192365019276624f15.jpg