Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Plusy:

- Segment CM Punka z HHH-em na początku oraz segment Phila, HHH-a, oraz Siny i Johnny Ace'a (Cena zajebiście naśladował Ace'a, najlepsza rzecz jaką zrobił od miesięcy) - PIPEBOMB!!

- Backstage Miza i Trutha, zabójczy byłby z nich tag team, tyle, że obydwoje powinni pukać do ME (chyba że działaliby jak Rated-RKO)

- Dolph Ziggler ma stały punkt na Raw, czyli zalążek feudu z Rileyem. Ten feud nie może się nie udać.

- Czyżby Beth Phoenix zastępowała Kharmę na miejscu tej rozpier-divy? Dla mnie to ekstra, może walki div zaczną być ciekawsze.

Inne:

- John Morrison jest w niezłej formie, ale poza tym że ch*jowo wygląda z okularami i brodą (jedno albo drugie) to jeszcze zbiera baty kolejny raz. Najlepiej niech przejdzie heelturn to wtedy w ógole nie będzie komu walczyć ze złem w WWE (3 face'ów w ME plus Morrison, i może niedługo Sheamus na całe WWE, na chyba 7-8 heeli aspirujących do bycia stałym ME w obu brandach).

- walka Alberto nie wiem jaka była była gdyż przewinąłem ją od razu gdy zobaczyłem Rodrigueza, ale następny moment po przewinięciu z Kingstonem to już zło.

- Ryder 3 tygodniówkę z rzędu w TV. Szkoda że był w tagu z Santino, szkoda że przegrał walkę i szkoda że Otunga i Hennig wychodzą przy zupełnie nie pasującym themie (niedoszłym jak widać) Dżastina G. (no ludzie, afrykańskie jęki w themie syna Mr.Perfecta oraz ciecia który się za wazniaka z Hollywood, miejcie litość).

minusy moze były (zalążek feudu ADR vs Kofi) ale pozwoliłem sobie na to nie patrzeć.

Człowieku opanuj się... to że komuś się nie podoba jakiś zawodnik, dopinguje innego, to nie znaczy żeby nazywać taką osobę "kurewką".

Dopingowała głupio ,ale z ta kurweka ,przesadziwszy:D ,nazwę ja "głupim Markiem" ;P

Ktoś tu napisał ,ze Ricardo to świetny Konferansjer , Ricardo wymiata. Beth dostała Title Shoota ,ach ten Punk, mam nadzieje ze Beth zdobędzie Pas i rozpocznie Feud z kimkolwiek byle nie z Bella Twins i Eve.

NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Dla mnie niesamowite jest to, jak wiele wątków ma (i może mieć) ta sytuacja z Punkiem i Ceną. Mamy:

- oczywiście rywalizację bezpośrednią mistrzów Cena vs Punk

- HHH, jako nowy szef, a dwaj mistrzowie i problem z tym, to jego pierwsza poważna sprawa jako nowy COO

- HHH i rywalizacja z Punkiem, a dziś na RAW widzieliśmy, że Punk nie ma zamiaru ulegać Hunterowi.

- wtrącenie się zarządu do tej sytuacji, a można nawet podejrzewać, że jest to jakiś wysłannik Vince'a, który będzie chciał się jeszcze odegrać

- słyszeliśmy, że WWE jest bliskie podpisania kontraktów z Kings of Wrestling, czyli wątek związany z ROH

- CM Punk ciągle wymieniający różnych zawodników, czyli może jakieś powroty?

- odpowiedź Jericho na Twitterze, czyli może coś z nim?

- na koniec oczywiście Del Rio i jego walizka, choć tu akurat chciałbym, żeby Del Rio wstrzymał się z użyciem walizki i zostawił ją na potem.

Ogólnie pomysłów w głowie jest chyba jeszcze więcej niż przed Money in The Bank i miejmy tylko nadzieję, że nie zostanie to zepsute, bo moim zdaniem jeszcze wiele może się tu wydarzyć.

jak sie nazywa oficjalne konto Chrisa Jericho na twitterze. Macie kogoś ciekawego do podazania na tej stronie?

Myślę, że CM Punk wygra znowu z Jasiem pokazując iż nowy pas jest gówno warty. Chcę, by amerykańscy "fani" WWE, którzy siedzą na trybunach w końcu znienawidzili obciągaczy typu Cena. Gdyby na ich miejsce wstawic kibiców polskich klubów piłkarskich, to nawet bez znania wrestlerów lepiej by kibicowali niż burgerożercy ze Stanów. fajnie by bylo gdyby jakiś polski wrestler zawojował WWE jak np CM Punk, lub rozpieprzał każdego udowadniając, że wrestling nie dla ciot typu Yoshi, Swagger, Otunga i wiele innych, którzy byli w NXT. Kiedy dokładnie Summerslam?

Kiedy dokładnie Summerslam?

14-ego.

wrestling nie dla ciot typu Yoshi, Swagger, Otunga

Nazywasz ich ciotami, na jakiej podstawie, dlaczego?! Bo co, Yoshi ma kretyński theme? Proszę wytłumacz mi.

ak sie nazywa oficjalne konto Chrisa Jericho na twitterze.

http://twitter.com/#!/iamjericho

Wystarczyły google

18056192365019276624f15.jpg

Nazywasz ich ciotami, na jakiej podstawie, dlaczego?! Bo co, Yoshi ma kretyński theme? Proszę wytłumacz mi.

Swagger Mistrz Uniwersytecki w Zapasach Amatorskich , a Yoshi wpieprzył Sheamusowi:P

NWO FOR LIFE !

mimo ze czasami im sie uda cos wygrac to juz nie liczac jacka, indywidualnie walcza po prostu slabo. nie liczylem ze tylko yoshi. zawodnicy ogolnie jego poziomu. na raw i smckdown rzadko wystepuja, nawet nie sa na wielkim zapleczu o walce o jakikos=lwiek indywidualny pas. nie wiem po co niektorych zawodnikow trzyma sie w wwe. powinni zrobic miejsce dla naprawde dobrych i utalentowanych zawodnikow. no ale theme yoshiego nawet fajny. :P klimaty nintendo i pegasusa :PP

Jobberzy też są potrzebni w rosterze. Gdyby nie Yoshi, to inni musieliby przejąc jego rolę.

Kolejne fajne RAW, jak zwykle ostatnio. Początkowy i końcowy segment wyszły bardzo fajnie, dobrze, że Triple pojawia się teraz co tydzień miło się go słucha. Dobry tag eam Miza i Trutha, chętnie zobaczyłbym ich jako mistrzów tt. Oprócz tego Riley upomina się o pas US( i dobrze), heelturn Beth, no i na SS dostaniemy kolejną walke Kinstona z Del Rio, która na ppv była w miare niedawno( Elimination Chamber ? ) wolałbym zamiast kofiego Bourna. No ale trudno. Ryder przegrał w tagu z Santino, mecz mi się podobał. Santino fajnie któregoś (byłego) Nexusa fajnie przepędził z ringu :D Ogólnie Raw znowu mi się podobało, i duża w tym zasługa Punka, Tripla i Ceny którego ostatnio polubiłem.

1161423919541b3db89050d.jpg

Bardzo dobre segmenty.Wszystkie się ciekawie oglądało ,a walki?Banalne bez rewelacji ale nie żałuję oglądnięcia.

ps:

Jak był segment z Misterio i Morrisonem gdzie on zabrał mu koszulkę i skoczył nad nim, w trakcie oglądania pomyślałem ze Morrison atakuje Reya i przechodzi heelturn. :-)

11432243244f1c49d0369f1.gif

Jak był segment z Misterio i Morrisonem gdzie on zabrał mu koszulkę i skoczył nad nim, w trakcie oglądania pomyślałem ze Morrison atakuje Reya i przechodzi heelturn. :-)

Ha ha tak samo sobie pomyślałem, ej Rey chyba sobie pojadł ,bo miał większy brzuch niż zwykle.

NWO FOR LIFE !

„Lubię Motorhead ale wróć tutaj na chwilę” - tekst CM Punka do Triple H bardzo fajny. I w ogóle cały segment otwierający Raw ciekawy. Hunter nie smęcił tak jak się obawiałem, rzucił kilka fajnych tekstów (zwłaszcza te próby obnażenia Punka odnośnie jego ego przypadły mi do gustu) a CM Punk był cool jak zwykle. Wydaje mi się, że na Summer Slamie dostaniemy to, co mieliśmy dostać wcześniej - czyli rozpoczęcie feudu CM Punka z HHH. Hunter przeszkodzi Brooksowi i panowie rozpoczną feud miedzy sobą. Z kolei del Rio wykorzysta walizkę na Januszu – i dostaniemy od dawna zapowiadany feud między „you can’t she me”, a arystokratą. Tylko nie mam pojęcia jak wobec pomocy Triple H rozwiążą to z Januszem. Przecież Cena nie może wygrać nieczysto. Coś tam pewnie wymyślą. Na dzisiaj taki scenariusz wydaje mi się najbardziej prawdopodobny chociaż - oczywiście - może pójść to wszystko w zupełnie inną stronę. Wraz z deklaracją Trypla - CM Punkowi na wiki naliczyli ponad dwa tygodnie z pasem, bo wcześniej jego run wynosił „0 dni”. Cenie oczywiście też statystyka rośnie; ma już 1032 dni z pasem (niedawno przeskoczył Pedro Moralesa) i nie zdziwię się jak przeskoczy Boba Backlunda i Hulka Hogana. Bruno Sammartino jest chyba (nawet dla Janusza) poza zasięgiem.

Walka Johna Morrisona i Reya Mysterio z Mizem i R-Truthem była ciekawa przede wszystkim dzięki JoMo. Nie rozumiem tylko czemu zagrali entrance theme Miza skoro to po pinie „Prawdy” zakończyła się walka. BTW ten brak theme dla R-Trutha to niezły pomysł, wzmacnia też gimmick szaleńca.

Alex Riley najwyraźniej zawiązał feud z Dolphem Zigglerem. Dziwi mnie, że przy tym jak WWE lubi ciągnąć w nieskończoność feudy - nie doprowadzili do rewanżu na Summer Slam Alexa z Mizem. Uważam, że do takiego powinno dojść i Alex powinien dla przyzwoitości jobbnąć. A jak nie na Summer Slam - to na jakimś Raw… Podejrzewam, że Alex przejmie pas US.

Alberto fajnie maltretował Evana, a chwilę później wziął nogi za pas, bo wpadł straszliwy Kofi. Pfff. Pewnie walkę obu panów zobaczymy na kolejnym Raw.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

A jak nie na Summer Slam - to na jakimś Raw…

Akurat właśnie walczyli dwa tygodnie temu podczas tego turnieju o pas WWE, gdzie Miz w pierwszej rundzie pojechał AR'a.

A jak nie na Summer Slam - to na jakimś Raw…

Akurat właśnie walczyli dwa tygodnie temu podczas tego turnieju o pas WWE, gdzie Miz w pierwszej rundzie pojechał AR'a.

Masz rację. Kompletnie o tym zapomniałem. Tak czy siak liczyłem, ze jednak będzie rewanż z prawdziwego zdarzenia na kolejnym ppv.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

Dla tego, że Alberto Del Rio sam powiedział podczas promocji "WWE 12", że podczas "Summerslam 2011" rzuci wyzwanie o tytuł mistrzowski "Ulubieńca wszystkich dzieci".

Czyli Cena wygra z Punkiem(szkoda, chociaż fajnie by było gdyby przegrał Punk po interwencji HHH) a Alberto prawdopodobnie "cash in" walizkę i tak zostanie mistrzem. To by było dobre rozwiązanie.

Taaak, jasne. WWE samo by zaspoilerowało rozwiązanie sytuacji na Summer Slam. Wg mnie szanse Punka są tym większe im mniejsze nam się wydają. Dla mnie oczywistym jest, że skoro Jasiek przejebał niemal czysto na MITB z Brooksem i zajobował mu z pasa, to na SS Cena powinien mieć swój "czas zemsty". Vince lubi jednak ostatnio zaskakiwać, a Punk podpisał ostatnio nowy kontrakt, w którym zapewne wynegocjował sobie kozackie warunki (tym razem to McMahonowi zależało bardziej na Punku, niż Brooksowi na WWE) włącznie pewnie ze "złotem". W tym świetle wcale za specjalnie bym się nie zdziwił jeżeli CM na SS wygrałby z Januszem, chociażby jakimś kantem lub z czyjąś pomocą (może np. ex-zawodników z Indys, pokroju Tylera Blacka, Castagnoli'ego czy Chrisa Hero).

Oczywiście możliwa jest też opcja z Tryplem, który przeszkodzi Punkowi, choć mam nadzieję, że Vince znowu zaskoczy i Brooks po raz drugi wydyma Cenę w ringu :wink:

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg