Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Powrót Punka

Zajebiste Chanty. Wyjaśnienia czemu wrócił. Mówi ,że czuje się zmiany w powietrzu związane ze zwolnieniem VKMc. Dobry Speech. Prezentuje TYTUŁ ,a nie zwykły pas. TIME TO PLAY THE GAME!! Gadanie o biznesie ,o dawaniu tego czego chce WWE Universe ,o tym ,że chcą Punka to Go mają. Obrażanie Punka ,mówienie o Foleyu ,Batiście ,Lesnaru i Y2J czyli będą wielkie powroty. Ogłoszenie "naprawy" 2-óch mistrzów. Be Careful who you push ,because i like to push back! Będzie walka1 A jednak nie...

Divy

Wali mnie to! Ale 2xK ma ładne włosy :]

Kurwa taki sam Heel turn miała Melina :/

Segment

Zajebisty segment jak zwykle.

Gdyby nie Punk ,truth byłby Wrestlerem miesiąca na 100%

Segment

Cena ,Cena ,Cena...nie chcę mi się go słuchać. Mówił o decyzji HHH'a

R-truth&The Miz vs 619&JoMo

Dobra ,dynamiczna walka. Technicznie nieźle nikt nie zasysał.

Wywiad

Hunter ciągle udowadnia ,że jest zajebisty za majkiem.

Segment z perfekcyjnym

Excuse me! Przynajmniej ten mistrz się pokazuje...

Riley z pasem ,hmmm........ma charyzmę ,gadane w ringu nie ssie ,pożyjemy zobaczymy...

Głosowanie

Ciekawe jaki będzie wynik głosowania ,ja zagłosowałem ;)

Nexus vs SM&Z!

Niech ich wywalą.

Wywiad z Punkiem

Wypowiadał sie o decyzji HHH'a

ADR vs Bourne

W sumie ME ;) Niezła ,dobra technicznie ,dynamiczna walka.

Kingston ,znowu...

Segment: HHH&CM PUNK&CENA

Ustawione głosowanie :roll:

wow ,przychodzi ten lilajakiśtam Mówi coś o tym ,że podpisuje kontrakty i o tym ,że Cena powinien stracić pas ,no i nic o nas bez nas. Cena się tłumaczy. Cena "szaleje" ,grozi temu panu. Kurde ,HHH ogłasza ,że Cena jest Champem. Cult of personality. Punk kłóci się o to ,że pokonał Cene i to on jest mistrzem. Straszny Boss ogłasza walkę na SS i...i tyle ,nie. Prezentacja pasów i Cheer większy dla...Ceny ,nie dla Punka ,nie dla ceny ,za drugim razem dla jednak Punka ,aczkolwiek totalne KO dla Punk przy pierwszej prezentacji.

+/-/*

Plusy:

+ Powrót Punka i jego speech. Segment z Hunterem.

+ Chanty "CM Punk ,CM Punk!"

+ CM Punk nie jest cipką.

+ Segment

+ Segment

+ Walka i wynik.

+ Wywiad

+ Mistrz US się pokazuje!! :shock:

+ Long Island Iced Z! w TV(ale bez pasa :sad: )[WWWYKI

+ADR vs EB

+Segment

Minusy:

- Divy mają za dużo czasu :razz:

- Podkładanie JoMo ,ale wynik zacnie zajebisty.

- Jebać pseudo-Nexus

-Kingston znowu...

Inne:

* CM Punk chyba jest tweenerem(sry za błędy).

* Czemu Cole jest na RAW??

* Rey przypadkiem nie ma gwarantowanego rewanżu??

* Będzie feud Miz-JoMo.

Ocena:

4+/6

Edytowane przez mieciubur

3644074924fa3e310b8a76.jpg

Plusy:

*~ Znakomity segment w wykonaniu Triple H'a i CM Punka. Potrafią rozmawiać, dobre reakcje publiki, ładnie zaczęli buczeć jak Punk wspomniał o Cenie, a'propos cieszę się bardzo, że John nie wyszedł i nie przerwał tego. Co jeszcze bardzo mi się w tym podobało? Początek i te cztery magiczne słowa z ust Brooksa "The Champ is here!".

*~ Wygrana Beth Phoenix w battle royal oraz jej - no na to wychodzi heel turn. Mam ogromną nadzieję, że zdobędzie pas na Summerslam. Cieszę się, że odpuścili już sobie nudne Bellaski, wole je jako face, gdyż są bardziej znośne, a jako heel są strasznie irytujące.

*~ Pojedynek Evana Bourne'a z Alberto Del Rio był "taki sobie", mało akcji w locie, ale ważne, że Del Rio wygrał. Jedyne co mnie w tym pojedynku zdenerwowało, a raczej po pojedynku to interwencja Kofiego, myślałem, już miałem nadzieję, że się dzisiaj nie pojawi, a jednak...

Minusy:

*~ Nie podobał mi się segment z udziałem Dolpha, Alexa i.. Vickie, której szczerze nie lubię za te "Excuse me?!", ogólnie strasznie nie lubię jak ktoś ma postać tego złego, a gra cipę, która wszystkich i wszystkiego się boi i chowa się za swoją kobietą - strasznie tego nienawidzę, dlatego zaliczam to do minusów gali.

Inne:

*~ W minusy tego nie dam (chodzi o mecz Rey/Morrison - Truth/Miz), ponieważ podoba mi się to jak promują "Prawdę", wciąż nie zwalnia tempa. Ja przegrane Morrisona i okładanie przez Trutha odbieram jako dobry znak, bo wiemy jak przeważnie jest, przegrywasz, a na PPV wygrywasz. Ogólnie pojedynek mnie się podobał, dużo akcji pod koniec, ach.. Szkoda, że nie był to Tornado Tag Team.

*~ Miło, że Zack Ryder już pojawia się regularnie, ale drugi raz tag team z Santino? Widocznie tylko to będzie robił. Tak w ogóle, czy ktoś ma jakieś informacje co z Kozlovem? Kontuzja czy może FCW? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi napisał co z nim, bo szczerze jestem ciekaw.

*~ W ostatnim segmencie dostaliśmy to, czego mogliśmy się spodziewać, czyli Cena - Punk - Summerslam - 1 pas. Mam obawy, że w tym meczu zwycięży nie kto inny jak John.

18056192365019276624f15.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Komentarz piszę po kolei, po obejrzeniu poszczególnych segmentów, czy walk na żywo.

- Świetny pierwszy segment, w którym doskonale poradził sobie Punk jak i Triple H. Ten pierwszy - chciałem napisać na początku, że przeszedł całkowity face turn, ale chyba takim klasycznym "Twarzem" nie jest. Wydaje mi się, że ta cała sytuacja skończy się heel turnem HHH'a i oby tak było, bo chciałbym zobaczyć Huntera jako tego złego teraz, jak i gdy ewentualnie powróciłby Undertaker, ale to później, w okolicach WM. Punk wymienia Jericho, Batiste, Foleya i Lesnara w speechu i mam nadzieje, że przynajmniej Y2J'a wkrótce zobaczymy w WWE. Jego (szczególnie jego) oraz Animala chciałbym zobaczyć na Smacku, a szczerze mówiąc Mick i Brock - zwłaszcza Brock wiszą mi, czy się pojawią, czy nie.

- Rey Mysterio jest grubszy niz mi się wydawało.

- Beth vs Kelly na SummerSlam. Dobry pomysł. Do tego możliwe, że mamy heel turn Glamazonki. Jako face była fajna, ale jako niszczyciel pod nieobecność Kharmy się przyda.

- Bardzo fajny segment R-Trutha, który jest obecnie jednym z moich ulubionych zawodników (choć wolałbym gdyby JoMo pojechał go w ich feudzie) oraz Miza.

- Dziwne moim zdaniem zamieszanie jest z dwoma WWE Championami - tak z punktu widzenia marka patrząc to CM Punk, czyli jednen mistrz, pokonał trzy tygodnie temu Johna, czy drugiego mistrza, więc tak czy siak to Punk powinien trzymać tytuł :)

- Rey Mysterio & John Morrison vs The Miz & R-Truth - Szkoda, że Alex Riley jest w niełasce zarządu, bo był tak ładnie promowany w czerwcu, że mógłby być wiarygodnym rywalem dla Zigglera, czy coś. Chyba, że będzie później na RAW :) Walka ok, wydaje mi się, że Morrison trafi w tym roku do walk wieczoru. Wynik w sumie do przewidzenia, bo JoMo musi mieć się za co mścić na Truthie, dlatego ten go pewnie pojechał dziś.

- Dolph Ziggler, Vickie Guerrero i...Alex Riley. Czasem przesadzam jednak. Ale pop dostał wielki jak im przerwał, sam się dziwiłem. No to spoko - zapowiada się fajny feud i mam nadzieje, iż nie skończy się na jednym PPV. W tym momencie - US Title > IC Title.

- W walce TT zwróciłem uwagę na to, że McGillicuty i Otunga nie są zapowiadani jako Nexus, może boją się, iż moga jakoś zaszkodzić face'ującemu Punkowi? W sensie, że sobie ktoś skojarzy, że to jego byli podobieczni i byli tacy źli i niedobrzy? Najgorzej mnie martwi, że oni znowu wygrali i chyba wzieli się za ich promowanie.

- Punk powiedział w wywiadzie to o czym pisałem wcześniej...Fajnie podbudowywują to co ma ogłosić Hunter, ale pewnie nie będzie to nic innego jak champ vs champ.

- Del Rio vs Bourne - ucieszyłem się, że nie było w tej walce Kofiego, ale jak się okazało pomógł potem Evanowi po walce i pewnie zmierzy się z panem Pieniędzy w Banku na SummerSlam i tak jak to było po RR - Alberto przejedzie się po nim w feudzie na przeczekanie, a potem może ruszy znów do Main Eventu? Chociaż ja bym wolał, żeby kontrakt zrealizować gdzieś koło listopada.

- Za dużo marków Ceny zasiadło na trybunach i Punk dostał trochę heatu...Szkoda. Segment jednak bardzo fajny, ten motyw z unoszeniem pasów, zmienianiem co chwila themów też. HHH kazał do Ceny zwracać się "boss", więc może naprawdę odwrócenie szefa się szykuje?

RAW fajne, choć walki były jedynie ozdobą do bardzo fajnych segmentów to oby tak dalej.

Edytowane przez Adrian!

Kurwa Kingston ,ja pierdole.
Jebać pseudo-Nexus
Kingston niech spierdala na jamajkę lub Ghanę.

Ustawione głosowanie :roll:

wow ,przychodzi ten lilaroaguoaoalentan. Mówi coś o tym ,że podpisuje kontrakty i o tym ,że Cena powinien stracić pas ,no i nic o nas bez nas. Cena się tłumaczy. Cena "szaleje". Kurde Cena jest Champem. Cult of personality. punk będzie się kłócił.

Straszny Boss ogłasza walkę na SS i...i tyle ,nie. Prezentacja pasów i Cheer większy dla...Ceny ,nie dla Punka ,nie dla ceny ,za drugim razem dla Punka.

\

Człowieku, co Ty piszesz w ogóle?!

18056192365019276624f15.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Postanowilem wczesniej wstac przed praca, zeby zdazyc zobaczyc co ten Punk ciekawego powie. Na cale szczescie nie zawiodl. Planuje zmienic ten biznes na lepsze? Czekamy. Widac, ze przeszedl face-turn, a szkoda, bo zdecydowanie lepsze proma dawal jako heel. Taki charakter daje mu wieksze pole do popisu. Jedynie w tym segmencie mnie razil HHH. Wspominanie, ze przywrocil Morrisona to jakis zart? Ten facet mial kontuzje, a jest wymieniany jednym tchem z JRem i CMem.

* - Miz i Truth na zapleczu.

* - A-Ry obiera na cel US Title. Ma szanse sie pokazac zarzadowi, bo Dolph to dobry worker.

Minusy:

* - Alberto utknal w jakims smiesznym programie z Kingstonem. A narzekalem, ze spadl w hierarchii na Showa...

Inne:

* - Nie czesto sie zdarza, ze potencjalna przyszlosc federacji przegrywa walke za walka. JoMo znow lezy na srodku ringu, wiec to moze miec zwiazek z jakas nadchodzaca zmiana charakteru.

* - Otunga i McGuillycutty, juz nie sa Nexusem. Szkoda, bo taka stajnia moglaby sie przeniesc na SmackDown i byc fundamentem do przyszlej kariery dla niektorych zoltodziobow z NXT

50608915156a3743c1fa34.jpg

Rozwiązanie tej sytuacji było do przewidzenia. Co prawda, wygrana Ceny jest niemal pewna, ale nie jest to taka tragedia, bo:

a) w tym programie Cena nie jest tak nudny jak zawsze

b) i tak prawdopodobnie Del Rio niedługo pas zdobedzie

RAW ogólnie ciekawe. Fajny segment Miza i Prawdy, heelturn Beth na plus. Riley na US Champa? Jestem za, to dobry start. Irytuje kolejna porażka Morrisona,ale to może baza na jakąś zmianę.

And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

No RAW dostarczyło emocji jak zwykle :)

+/-

+ Punk fajnie pojechał HHH i jego Steph

+ Dobra walka tag-teamowa

+ Heel turn Beth

+ Zack na RAW!

+ Alberto vs Bourne

+ Decyzja HHH

+ Walka "na cheer"

+ A-Ry się pokazał

- pseudo-raperzy z byłego NEXUS, zabrać im te pasy i tyle

- JoMo przegrywa...

- Z! przegrywa...

Inne:

* Truth + Miz stworzyli fajny tag-team

* Czemu Zack walczył w teamie z Santino ?

* Zalążek feudu Riley-Ziggler

Rozwiązanie tej sytuacji było do przewidzenia. Co prawda, wygrana Ceny jest niemal pewna,

Pewna, a to dlaczego? Pewne jest tylko to, że niektóre osoby będą chciały Punkowi uniemożliwić zwycięstwo w tym pojedynku.

*

Czemu Zack walczył w teamie z Santino ?

Typowy zabieg na tygodniówkę - nie mamy co z nimi zrobić więc upychamy w tag team na jedną noc, stosowany przecież od dawna, więc nie wiem co w tym dziwnego. :grin:

Dzisiaj na plusy i minusy..

Plusy:

- Pierwszy jak i ostatni segment na plus. Punk przeszedł prawdopodobnie face-turn, z jednej strony to dobrze (można mieć teraz pewność, że nie będzie spieprzania z ringu jak przed panem robiącym obecnie z siebie pajaca na SmackDown), z drugiej zaś - ogranicza go to trochę za mikrofonem. Ciekawe co miało na celu wspominanie o takich "stratach" jak Batitsa, Lesnar, Jericho i .. Foley (teraz jestem przekonany, że Brock podpisze jakiś kontrakt "bekstejdżowy", skoro wypowiadają jego nazwisko drugi raz w przeciagu miesiąca). Pachnie heel-turnem Triple H'a na odległość, z czego się oczywiście cieszę.

- Z United States Championship wreszcie zaczyna się coś dziać. Dobrze widzieć, jak feuduje o niego ktoś inny niż Kingston. Nie odbierałbym jednak go tak szybko Zigglerowi, bo jako mistrz jest naprawdę dobry, chyba że miałoby to doprowadzić do jego rozpadu z Vickie. Fajnie, że nie wysłali Rileya na Superstars za ten niby-błąd.

- Taki malutki plusik - Beth przechodzi na złą stronę mocy.

Minusy:

- Del Rio vs Kingston.. really? Pierwszy kandydat do przewinięcia bo dam sobie palec uciąć, że zawalczą na SummerSlam. Jak już pisałem przy okazji poprzedniego RAW - niech ich wszystkich (czyt. Kingstona, Rileya, Miza, Bourna i Zigglera) wsadzą w Scramble'a. Mam dość schematycznych pojedynków nijakiego Ghańczyka. Del Rio zawsze może skończyć na dobre feud z Mysterio (na PPV nigdy nie walczyli 1 vs 1).

Inne:

- Pasy, jak i "wrestlerzy" je noszący gówno znaczą, więc to za mało na chociażby mały plusik, ale.. wreszcie nie wchodzą w opaskach co równa się z tym, że postaram się zapamiętać Nexus jako zajebistą stajnię niszczącą wszystko i wszystkich, a nie trzy beztalnecia z liderem uciekającym przed Ortonem. ;)

BTW. Rozjebał mnie dzisiaj Santino odstraszający rywali od Rydera. :twisted:

Plusy:

- Segment z CM Punkiem i Triple H w, którym Brooks wymienił potencjalnych zawodników, którzy mogliby spokojnie wrócić do WWE (liczę chociaż na Y2J aby wrócił na SD!) i tak ja napisali moi przedmówcy Punk prawdopodobnie przeszedł face-turn.

- Alex Riley startuje do pasa US? Mnie to pasuje, ale wolałbym opcję, którą zaproponował Sebu.

- Dobra, dynamiczna (moim zdaniem najlepsza na wczorajszym RAW) walka tag teamowa Mysterio&Morrison vs Miz&Truth.

- Segment z Mizaninem i Prawdą. :D

Minusy:

- Zack Ryder przegrywa. :sad:

-Interwencja Kingstona (błagam niech on przejdzie heel turn)

Inne:

- Miz i R-Truth. Czyżby narodził się nam nowy tag team? Czas pokaże.

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

• Urządzenie:  Android

Wymienił Jericho, natomiast sam Y2J tak odpowiedział Punkowi na Twitterze

Everyone is so excited that @CMPunk mentioned me on Raw. Newsflash…I don’t give a shit. Mind ur own business and stop rippin me off Punk

• Reputacja:   1

RAW:

Początkowe promo bardzo dobre,polubiłem nawet Tripla.

Truth i Miz na backstageu.Urwali jaja :D Połączenie ich w

TagTeam byłoby zaj*ebistym pomysłem lub dać im jakiś feud

Hell vs Hell.I się okazuje, że to co napisałem przed chwilą

prawdą razem w TagTeamie vs Mysterio/Morrison.

Tag Team Match:

Walka bardzo ładna, 3 moich prawie ulubionych zawodników.

Bardzo piękne straci drużynowe, kilka bardzo dobrych akcji.

JoMo przegrywa, ale pokaz jego umiejętności był dobry.

Mistrz US na RAW!! i Alex Riley.Zapowiada się bardzo zaje*bisty

feud pomiędzy tą dwójką, obu bardzo lubie i nie mogę się doczekać,

aż będzie pierwsza walka.

Wkońcu odpady już się nie nazywają Nexus, okrzyki McGillicuttiego .

Piękny cheer dla Rydera!! Szkoda jedynie, że walka tak krótka.

Evan Bourne przypomina mi Zigglera, kiedy miał czarne włosy.Strasznie podobni.

Ja sie o dzisiejszym Raw wypowiem z całej notatce.

Poniedziałkowa gala napewno nie zawiodła świetnie wyszło.To co napewno jest minusem dla mnie to te walki tagteam(nadal beznadziejne mówię tutaj o wewnętrznej części jak i zewnętrznej.A.Riley mi pasuje na mistrza lecz czekam równiez na E.Bourna.

Co do Face turnu CM PUNKA.To jeszcze nie jest ten pełen dlatego że mimicznie CM PUNK nie okazuje tego często.Oczywiście ma mnóstwo fanów lecz również antyfanów.Dla mnie tweener CM PUNK który okazuje usmiech tego że jest najlepszy pasuje.

Jak kazdy czekamy na kolejne emocje bo moim zdaniem Rating ciągle będzie wzrastał a SummerSlam 2011 myśle że powróci do tych wielkich emocji

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

Rozwiązanie tej sytuacji było do przewidzenia. Co prawda, wygrana Ceny jest niemal pewna,

Pewna, a to dlaczego? Pewne jest tylko to, że niektóre osoby będą chciały Punkowi uniemożliwić zwycięstwo w tym pojedynku.

Dla tego, że Alberto Del Rio sam powiedział podczas promocji "WWE 12", że podczas "Summerslam 2011" rzuci wyzwanie o tytuł mistrzowski "Ulubieńca wszystkich dzieci".

Czyli Cena wygra z Punkiem(szkoda, chociaż fajnie by było gdyby przegrał Punk po interwencji HHH) a Alberto prawdopodobnie "cash in" walizkę i tak zostanie mistrzem. To by było dobre rozwiązanie.

RAW

+

-Punk vs. HHH

-Miz, R-Truth (Narcyz + Obłąkaniec, nowy tagteam ?? Było by na plus)

-Punk vs. HHH vs. Cena

-

-Kolejna przegrana Morrisona

-Divy(2 to za dużo a teraz jeszcze 12 :shock: :neutral: )

-Alberto Del Rio vs. Bourne ( Nie wiem czemu ale jak patrzyłem na tą walkę to ciągle przypominała mi się walka Marka Henryego z piątku)(I czy Alberto będzie walczył z każdym z kim walczył na MitB??!!)

-Publika.. za dużo dzieci (mogli by powalczyć o pop w Chicago :P )

Inne

-Morrison, Druga jego walka i drugi raz wykonuje akcje taką podobną jak kończąca akcja SinCary. Tylko, że Sin Cara robił to z lin i zbierał się 15 minut a Morrison szybko i płynnie. Morrison ma "zastąpić" Sin Care ??!!

Dla tego, że Alberto Del Rio sam powiedział podczas promocji "WWE 12", że podczas "Summerslam 2011" rzuci wyzwanie o tytuł mistrzowski "Ulubieńca wszystkich dzieci".

A mógłbyś napisać, kiedy promował WWE 12? Wierzysz w to, że zajebałby takim spoilerem? Ja nie, bo już dostałby "karę". Co innego, gdyby powiedział tak w maju/czerwcu, ale nie na kilka tygodni przed galą.

-Morrison, Druga jego walka i drugi raz wykonuje akcje taką podobną jak kończąca akcja SinCary. Tylko, że Sin Cara robił to z lin i zbierał się 15 minut a Morrison szybko i płynnie. Morrison ma "zastąpić" Sin Care ??!!

Morrison robił to za nim ktoś w ogóle brał pod uwagę podpisanie kontraktu z Sin Carą...

A mógłbyś napisać, kiedy promował WWE 12? Wierzysz w to, że zajebałby takim spoilerem? Ja nie, bo już dostałby "karę". Co innego, gdyby powiedział tak w maju/czerwcu, ale nie na kilka tygodni przed galą.

W czerwcu.