Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Plusy:

- segment Huntera, w którym wszyscy spisali się dobrze. Od nowego bossa, po Cole'a i Trutha ze swoimi niewidzialnymi towarzyszami.

- Końcówka RAW sugeruje, że Punk podpisał nowy kontrakt. Jestem bardzo z tego faktu zadowolony, a jeszcze bardziej ze sporego cheeru jaki zebrał (publika reagowała na niego lepiej niż na Cene). Ten powrót odbył się jednak o wiele za szybko. Powinni utrzymać nas jeszcze w niepewności do ostatniego RAW przed SummerSlam. Wolałbym żeby Punk wyszedł z trybun w stroju cywilnym, a on miał ciuszki robocze. Bardzo podoba mi się nowy/stary theme Punka. Słyszałem już kiedyś ten kawałek i nawet nie wiedziałem, że miał już taki theme song.

- Cole w gatkach parodiujący Triple H. Mocno się przy tym uśmiałem.

- Dwa powroty - JR może zostać na RAW, a Cole przejdzie na niebieski brand. Tam brakuje dobrego komentatora, bo Booker jak dla mnie nie nadaje się do tej roli. Z kolei JoMo najwyraźniej dokonał ostatecznej zemsty na prawdzie.

Minusy:

- Kolejna nieudana próba zainkasowania walizki przez Alberto. Wypada już gorzej od Swaggera, któremu udało się za drugim razem. Niech poczeka z trzecią próbą do zakończenia storyline z Punkiem i Ceną.

- Dawanie pasa Mysterio tylko po to żeby miał +1 do statystyk.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Moim zdaniem danie dla Reya pasa to plus. Ten zawodnik swego czasu był najlepszy w WWE. Potem był bardzo dobry, a teraz jest dobry. Ale ani razu nie został naprawdę nagrodzony za swoją technikę, szybkość, umiejętności. Co prawda miał tam przygodę z pasem WHC ale wiadomo, że dla zawodników o wiele cenniejszy jest pas WWE Champion. I może to tylko godzina kiedy Rey był posiadaczem tego pasa, ale za 10 lat gdy będziemy oglądać Vintage Collection usłyszymy: Rey Mysterio- posiadacz pasa WHC oraz WWE Champion. I w ten chociaż sposób, tymi niby tylko statystykami Rey zostanie uhonorowany za swoją pracę dla WWE :grin:
==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

A moim zdaniem mogli mu go dać potrzymać tak do SummerSlam i wtedy Cena mógłby go mu spokojnie odebrać.

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Moim zdaniem danie dla Reya pasa to plus. Ten zawodnik swego czasu był najlepszy w WWE. Potem był bardzo dobry, a teraz jest dobry. Ale ani razu nie został naprawdę nagrodzony za swoją technikę, szybkość, umiejętności. Co prawda miał tam przygodę z pasem WHC ale wiadomo, że dla zawodników o wiele cenniejszy jest pas WWE Champion. I może to tylko godzina kiedy Rey był posiadaczem tego pasa, ale za 10 lat gdy będziemy oglądać Vintage Collection usłyszymy: Rey Mysterio- posiadacz pasa WHC oraz WWE Champion. I w ten chociaż sposób, tymi niby tylko statystykami Rey zostanie uhonorowany za swoją pracę dla WWE :grin:

Dokładnie. Z drugiej strony zawsze ciekawiło mnie jak to jest, jesteś w WWE - dostajesz push, i zarazem dowiadujesz się, że wygrasz pas i za pare minut go stracisz. Ciekawe jak to wygląda od kuchni.. czy wrestler w takiej sytuacji czuje się urażony czy po prostu wszyscy są wyrozumiali w stosunku do szefostwa?

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

Dokładnie. Z drugiej strony zawsze ciekawiło mnie jak to jest, jesteś w WWE - dostajesz push, i zarazem dowiadujesz się, że wygrasz pas i za pare minut go stracisz. Ciekawe jak to wygląda od kuchni.. czy wrestler w takiej sytuacji czuje się urażony czy po prostu wszyscy są wyrozumiali w stosunku do szefostwa?

Pewnie każdy wrestler jest trochę zdenerwowany, lecz musi się pogodzić z wolą jego szefa jeśli nie chce mieć kłopotów(przynajmniej tak mi się wydaje).

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Oddanie pasa WWE Myterio na ostatniej gali Raw to była najlepsza rzecz jaka tam się wydarzyła.

Dla mnie osobiście pojawienie się CM Punku było troszkę przedwcześnie i powinni się z tym wydarzeniem jeszcze wstrzymać chodź do najbliższego SS ale wiadomo jaka to jest gala i czas naglił, szkoda że akurat odbiło się to na Mysterio i pas trzymał przez niespełna półtorej godziny.

Poznasz głupiego po czynach jego

12284076444ddcdc39270c0.jpg

Dwa powroty - JR może zostać na RAW, a Cole przejdzie na niebieski brand. Tam brakuje dobrego komentatora, bo Booker jak dla mnie nie nadaje się do tej roli

Przecież Cole jest na niebieskiej gali.Jak ty oglądasz jak tylko Bookera tam widzisz?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Rozwiewając jakiekolwiek wątpliwości co do face turnu Punka :

As noted earlier, one of the RAW scripts called for a Triple H heel turn and having him feud with CM Punk. No word yet if thats still the plan but a match between the two is currently on tap for WrestleMania 28.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

kolego daj to w spoiler
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Nie ma takiej potrzeby, to są tylko plany.

kolego daj to w spoiler

Nie musi dawać. To było w newsach, więc każdy to przeczytał.

48798430952f294e69c1e4.jpg

kolego daj to w spoiler

RAW (Spoilery, komentarze, dyskusje - temat zbiorczy)

18056192365019276624f15.jpg

As noted, the original RAW script called for CM Punk to be attacked by Triple H with a pedigree. Alberto Del Rio would then have come out and cashed in his Money in the Bank briefcase against John Cena at SummerSlam. This would have put Triple H over as a major heel and then led to a storyline with CM Punk.

Of course, all scripts besides one were scrapped and that's what you saw on Monday night.

Part of the reason WWE wanted Del Rio as WWE Champion at SummerSlam is because of the Los Angeles market and the hope that they would draw from the Latin community. There was also a long-term plan of Del Rio being champion when WWE returns to Mexico in October with the idea that the would be the first Mexican to hold a WWE Title in Mexico while they were taping TV there for the first time. Del Rio going back to Mexico as WWE Champion is seen as a way to broaden the fan base in what is currently the companys strongest market.

Prędzej czy później dojdzie do obu rywalizacji.

Ludzie nie chce psoć Markom dzieciństwa ,jeszcze naskoczą , a trzeba było napisać , ze to plany , jeżeli tak się stanie i dojdzie do Walki Huntera z Punkiem na WM 28 to Hunter ma okazję Wypromować jeszcze bardziej Punka , chyba że to będzie o Pas ,bo kto powiedział ze Cena z Rockiem o Pas będą Walczyć.
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Generalnie pięknie byłoby gdyby Brooks zdobył pas na WrestleManii po walce z HHH, który jest jedną z nielicznych aktywnych legend starego dobrego WWE. I pięknie byłoby, gdyby Brooks wcześniej pretendenta wywalczył poprzez wygraną na Royal Rumble - zwłaszcza, że match ten wygrywali przede wszystkim najwięksi zawodnicy w historii federacji Vincea. CM Punk według mnie do tego szacownego grona powinien dołączyć. Gorzej, że Jasiek zapowiedział, że stanie do walki z Rockiem jako posiadacz najważniejszego pasa federacji. Mam po prostu nadzieję, że kreatywni oleją te zapowiedzi. W ogóle uważam, że źle rozwiązano tą walkę Ceny z Rockiem - zapowiadając ją na rok przed, dorzucono tekst o pasie WWE, a jeszcze wynik jest przewidywalny... no po cholerę.

Generalnie wydaje mi się, że mimo, że zrezygnowali z rozpoczęcia feudu HHH z Punkiem na ostatnim Raw, to po prostu odłożyli to na Summer Slam, ew. niedaleką przyszłość. W takim razie feud ten musiałby się ciągnąć miesiącami aż do WrestleManii. Jako ten zły boss Hunter musiałby rzucać kłody pod nogi Punkowi, angażować w konflikt kolejnych wrestlerów... Byłoby to fajne rozwiązanie, ale też pozostaje pytanie: ile można ciągnąć taki feud? Czy warto rozpoczynać to tak wcześnie? Z drugiej strony - storyline z Punkiem właśnie teraz został poprowadzony w sam raz pod konflikt z zięciem McMahona.

14453752125651e0a536c69.jpg