Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Punk wraca i jak widać po filmiku nagranym po gali wraca jak face!

Da ktoś ten filmik? Bo chętnie bym obejrzał, a nie za bardzo wiem o co chodzi. :D

Jeżeli walka o pas federacji otwiera jakąś galę to wiedz, że coś się jeszcze z tym tytułem dzisiaj stanie (no oprócz Morrison/Miz na początek roku, no ale właśnie, chcieli fajnie rozpocząć 2011). Sama walka naprawdę w porządku, Mysteriusz wycisnął z Miza ile się da i chwała mu za to. Nie chciałem za mistrza ani jednego ani drugiego, żadnego z nich nie lubię, dlatego wolałem żeby nie było tu rozstrzygnięcia czy coś. Wygrał karzeł, wszedł Alberto, myślę sobie - no w końcu! A tu nadal kupa, szkoda. Nie wiem jakie mają co do niego plany, ale jeszcze do tego dojdzie, że przed wykorzystaniem kontraktu (albo i nie?) będzie jobbował niczym Miz. Coś ten nasz Arystokrata nie może wypełnić swojego przeznaczenia, od stycznia pas zdobywa i nic z tego

Dziękuję, że nie musiałem oglądać Ziggler/Kingston któryś tam raz (a urywek z Capitol Punishment na to wskazywał). Ziggler dostaje "nowy", lepszy theme, a Bourne może zakręci się w końcu wokół pasa. Moim zdaniem, pas US znaczy teraz dużo więcej niż "niebieski" IC, który to posiada.. Ezekiel Jackson.

Mi się wydaje, czy divy dostały więcej niż trzy minuty?

Segmencik z Triple H'em w roli głównej zajebisty. Cieszy to, że JR wraca na stolik komentatorski, niech wywalą Cole'a na SmackDown i będzie dobrze. Truth z niewidzialnymi ziomkami zmiażdżył, geniusz. Co tam jeszcze? A tak, Morrison wraca. Gdyby nie pokazali tego promo zwiastujące jego powrót w ubiegłym tygodniu być może bym się przejął, a tak jakoś mnie to mało interesuje. Panowie dostaną walkę na Summerslam, mam nadzieję, że z jakąś fajną stypulacją, o poziom ringowy nie mamy się raczej co martwić. Chyba, że to kolejny powrót JoMo na pięć minut i Little Jimmy znów go skontuzjuje? Nie, chyba nie. Chyba. Motyw z Colem też fajny, stary theme Triple H'a zawsze podchodził mi bardziej od "King of Kings", no i dobrze widzieć Rydera pojawiającego się w telewizji (słowa Punka pomogły, hę?).

No i końcóweczka.. Walka jak na tygodniówkę długa i bardzo dobra. Trochę near-falli, fajnych akcji, choć w niektórych przypadkach trafił się botch (kontra na powerbomb). Ale kogo obchodzi walka? Punk wraca po tygodniu, z nowym/starym, pięknym theme, z prawdziwym pasem i szykuje nam się piękny rewanż na SummerSlam, z tym, że wtedy jeszcze był to feud dobra ze złem, a teraz? Face vs face, zapowiada się epicko. Czy powinien wrócić już teraz? I tutaj Vincent ciut za późno wpadł na pomysł z całym storylinem. Gdyby do wszystkiego doszło na początku czerwca a walka odbyłaby się na Capitol Punishment, byłby na to czas, a teraz? Najwazniejsze wydarzenie lata nie może najwyraźniej poczekać. Po ubiegłorocznym przestoju, znów przyszedł czas na "jaranie" się SummerSlam. Wygląda na to, że zobaczymy pojedynek Ceny z Punkiem (tylko nie dajcie Reyowi rewanżu), 619 z Alberto, Morrison vs Truth, do tego pewnie jakiś pojedynek z Zigglerem.. Ryderem, Kingstonem, Bournem, Mizem. Scramble? Samo RAW bardzo dobre, najlepsze w ostatnich miesiącach. :)

Edytowane przez Sebu

Punk wraca i jak widać po filmiku nagranym po gali wraca jak face!

Da ktoś ten filmik? Bo chętnie bym obejrzał, a nie za bardzo wiem o co chodzi. :D

Dwie strony wcześniej 'brachu. ; )

http://www.wrestlenewz.com/wrestling/wwe-news/video-cm-punk-cuts-a-promo-after-last-nights-big-return-on-raw/

7894118684ede4cf290d46.jpg

RAW oglądałem live więc postaram się w plusach i minusach lekko skrócić to co zapamiętałem

Plusy:

- Pojawienie się Punka, fajnie go znów widzieć.

- Divy, jakoś tym raem nie zassysały według mnie i dość znośnie przebrnąłem przez ich walkę.

- Ziggler wygrywa z Evan'em.

- R-Truth. Geniusz :lol:

Minusy:

- Wywalenie Cole'a z RAW

- Robienie sobie chyba z nas jaj. Myślałem, że jak Tryplak mówił o tym, że ponownie podpisał kontrakty z osobami to najpierw zamiast Ross'a pojawi się ktoś typu Jericho czy Batisty ew. Punk. Dostaliśmy Ross'a a potem Morrisona którego powrót taki z jajem powinien być a nie..

- Odbycie się finału o pas WWE, Rey zdobywa pas by stracić go potem na rzecz Ceny. Rozumiem, że chcą dać walę unifikacyjną czy coś w tym rodzaju ale jak dla mnie to straszna głupota.

Inne:

- Fajny pomysł z wejściem Cole'a. Z początku myślałem, że to Triple H ze tarym themem.

- Może w końcu nadszedł czas by Dolph odłączył się od Vickie?

- Jakoś jeszcze nie mogę się przekonać do thema Punk'a. Z jednej strony fajna nuta, z drugiej nie pasuje mi ona do niego. Pewnie z przyzwyczajenia do ' This Fire Burns '

Podsumowując RAW wypadło nawet dobrze jednak i tak najbardziej w pamięci zostało mi to, że Punk powrócił a raczej się pojawił bo nawet słowem się nie odezwali z Ceną. I dobrze, że powrócił jako face.

Plusy:

*~ Momenty z Triple H'em, się uśmiałem przy segmencie HHH'a z Truthem.

*~ Powroty JR'a oraz Johna Morrisona. Pewne jest, że zobaczymy na Summerslam jego pojedynek z Truthem.

*~ Pojedynek Dolpha z Evanem. Liczę na to, że zmierzą się niedługo jeszcze raz, ale tym razem o pas. Także podoba mi się "nowy" theme Zigglera.

Minusy:

*~ Pojedynek Del Rio z Kofim. Cieszy tylko to, że zwyciężył Alberto.

Inne:

*~ W sumie mnie to bez różnicy kto mistrz czy Cena czy Rey, ale wiem jedno, że tym mistrzem John długo nie pobędzie.

18056192365019276624f15.jpg

A możecie mi powiedzieć po czym wnioskujecie że CM Punk wraca jako face? A ten theme nie pasuje wogóle do niego mam nadzieje że to tylko na jeden raz

Ja też nie wiem dlaczego ludzie mówią, że wraca jako face, bo wyraźnie było słychać, że nie dostawał jakiegoś super cheeru.

Co do themu, to bardzo mi się podoba, a jestem fanem techno, więc to musi coś oznaczać ;)

Ja też nie wiem dlaczego ludzie mówią, że wraca jako face, bo wyraźnie było słychać, że nie dostawał jakiegoś super cheeru.

Bo ludzie nie mieli pojęcia z poczatku kto to, ale racja, przy tym z Chicago było średnio. Co do tego face'a, to ja za takiego uważałem go już po MITB i totalną głupotą będzie, jeżeli "pozostanie" tym złym, kiedy pół wrestlingowego świata go wspiera. :)

Plusiki:

-Triple H Jako boss ;] Fajny segment z Lil Jimmy.

-Rey vs Miz Walka nawet ciekawa lecz wygranej wolał bym Miza.

-Powrót sexi boysa, od razu jakiś parkur na przywitanie był bodajże ze schodków.

-Ryder na Raw WWWYKI

-Triple Cole haha lałem jak wypuszczał strumień wody z ust :D

-Punk I'm Baaaaaaaaack

Minusiki:

-ADR vs Kingston o matko znowu Królston...

Inne:

-ME walka niebyła zła nawet nawet. Z dwojga złego wole jednak Cene :D

-Powrót JR i mina Cola :shock:

Walka o pas WWE między Mizem, a Rey'em była w porządku. Nie była jakaś spektakularna, zajebista, ani nic w niej specjalnego nie było. Była okej.

Już podczas wejść któregoś z wrestlerów jak pokazali jak większość rosteru Raw oglądają w TV tą walkę, to już miałem dziwne przeczucie że Rey wygra. No bo po co by to najpierw pokazywali? Żeby potem znowu pokazać jak roster się cieszy z nowego championa. :) Szczerze myślałem przed walką że na 100% Miz zdobędzie pas i będzie zamieszany jakoś w tą szopkę z nowym pasem, a tu dupa :/ Zobaczymy jak to dalej będzie. Podobało mi się jeszcze wejście Del Rio i atak Rey'a na niego. :) Znowu nie wykorzystuje walizki :)

Walka Zigglera z Bournem. Hmm... Wole to niż Ziggler vs Kingston po raz enty szczerze mówiąc. Nowy theme Zigglera, średnio mi się podoba, wcześniejszy był dużo lepszy. :P

Walka bez rewelacji :P

Divy sobie przewijam.

Po dwóch segmentach jestem zdania że Triple H spisuje się znaczne lepiej jako chodzący i gadający szefunio w gajerku niż normalny, czynny wrestler. Segment z R-Truthem zajebisty xD akcja z niewidocznymi typkami :D. "Man, you're crazy!" Leże xD

Potem powrót Morrisona. Myślałem że wgl nie odbędzie się w tym czasie, tylko później.

i w innych okolicznościach :P chęci Morrisona walki o pas jakiś, czy wgl umieszczeniu go gdzieś wyżej. Ale jak tak wraca, to prawdopodobnie czeka nas walka Trutha i Morrisona na Summerslam :)

Szopka z Cole'm też mi się podobała :D Cole wchodzi przy starym themie HHH. Ładnie go sparodiował. ;) Rywalem Cole'a jest... RYDER ! :o Ja pierdole :D dobry wybór :) licze że będzie się częściej pojawiał na Raw. Szybki squash w wykonaniu Rydera :P nawet chyba nie wygrał przez finisher ale oks. :P

Del Rio vs Kingston. Również bez rewelacji :/ Zrobili to co mieli zrobić i chuj. Zwycięzca do przewidzenia. :P

Main event. Bardzo dobry :) Zdecydowanie najlepsza walka na Raw. Nawet nie wiedziałem że oni razem potrafią wykręcić taki dobry match :) jestem pod wrażeniem :) Wbicie się CM Punka przy innym themie, innej oprawie (mówie tutaj o stage w kolorach białych i napisach "Best on the World"). Chujowo że zjebali troszku z tym że Punk nie jest już WWE, ale jest. A jak już powinien wracać to niech wraca za jakiś czas na nie w następnych tygodniach ale chuj tam... :/ Ale tak... Jedynie czego żałuje to to że walka odbyła się na tym Raw, a nie następnym. Po pierwsze kwestia tego że po chuj drugi raz walka o pas WWE na jednej gali, po drugie na następnej gali ujrzelibyśmy znowu Del Rio który by próbował zainkasować walizkę i znowu by mu się to nie udało, po trzecie już by był większy okres czasu do pojawienia się CM Punka, a tak to bezsensu. Nutka Punka podoba mi się. :) Idealnie uzupełniała tło w chwili gdy i Cena i Punk podnieśli w góre pasy. :)

Raw ogólnie oceniam na wysokie 8.5/10.

Mr.Mateuszek - 17.11.08-09.04.10 RIP

PPWF - 11.03.2008-04.10.2010 RIP

http://chomikuj.pl/xMateuszekx

4611212574d4e8f935ade2.jpg

Bo ludzie nie mieli pojęcia z poczatku kto to, ale racja, przy tym z Chicago było średnio. Co do tego face'a, to ja za takiego uważałem go już po MITB i totalną głupotą będzie, jeżeli "pozostanie" tym złym, kiedy pół wrestlingowego świata go wspiera. :)

Moim zdaniem myślenie, że Punk będzie facem jest naiwne. To, że jakaś grupka fanów go cheeruje, to, że dostał niesamowity cheer w swoim miejscu zamieszkania, nie oznacza, że tak samo będą na niego reagować "prawdziwi" fani, czyli WWE Universe.

Nie mówię już o tym, że Punk rywalizuje z Ceną, więc jakim cudem miałby być tu facem?

Dzisiaj wypróbuje inny sposób opisania gali.

- obydwa powroty. JR-a troche mi brakowało, Cole jak dla mnie na SD wystarczy. Morrison miał podobnno wrócić na jesień, widzę żę na szybko chcą coś z Truthem zrobić.

- I bardzo dobrze że chcą coś zrobić z Truthem, dzisiaj, razem z Trajplem byli niesamowici, bardzo fajny segment. Sam Trajpl dał dobry speech, nie urwał jajec ale i tak było fajnie.

- Dolph Ziggler promuje US title. I dobrze mam nadzieje że jeśli ktoś ma wygrać ten pas od niego to niech to będzie gość który dostał dzisiaj squasha....

- czyli Zack Ryder. Chcieliśmy go w TV, to go mamy w TV. Miałem nadzieje że dłużej obije Cole'a ale i tak dobrze że był w TV.

- Najważniejszy punkt gali czyli powrót CM Punka. Wczoraj sobie przeglądajac konto jednego gościa z themami zawodników do ściągnięcia natknęłem się właśnie na Cult of Personality. Dziwne uczucie słyzseć ten theme w WWE. Teraz Phil będzie kontynuował "kult CM Punka" (theme pasuje idealnie do gościa który staje się moralnym przywódcą jak Stalin, Kennedy czy inni tacy; może dyktatorem nie będzie), dziwnie trochę rozegrali ten jego powrót po tygodniu ale wrócił? Wrócił. Na SS dostaniemy walkę champ vs champ i dobra, walka pewnie nie będzie fajfstarem ale dobra na pewno będzie. Mam nadzieje że jeszcze to ładnie podpromują bo jakaś zwykła gala MitB nie może być bardziej wypromowana od Summerslam.

-owy uczestnik tej walki z Punkiem....to Cena. Dziwnie do tego doszło, myślę że Majsterio raczej tak tego nie zostawi, bo po takiej celebracji jaką dostał od jobberów Raw to raczej nie wierzę w to że to już koniec. Inna sprawa że walka Ryja z Mizem była nawet niezła, zwyciezca mi wisił totalnie. Jak się okazało Cena potem zdobył pas, po walce pełnej botchów, i STF-ie Ryja.

-walkę Del Ryja i div pozwoliłem sobie odpuścić.

Raw dobre, rating może być wyższy od poprzedniego. Nie pozostaje nam nic tylko czekać.

HHH ma się pojawić na SD, mam nadzieje że zwolni Teddy'ego Longa. Tylko o to proszę.

• Reputacja:   1

I na koniec pytanko - biorąc pod uwagę, że od 2007 roku mamy regularne powroty (a w 2006 i 2005 pojawił się jeszcze Hogan), to kto powróci nam tym razem? Morrison i Pnk odpadli nam ze stawki potencjalnych kandydatów. Mam nadzieję, że tradycja zostanie podtrzymana i w tegorocznym SummerSlam również dostaniemy jakiś ciekawy return.
Ogólnie uważam że na SummerSlam powróci nie kto inny jak sam Y2J (który interweniuje w walce Ortona z Christianem by dokończyć ze Żmiją feud a Christian zapewne dostanie kogoś innego). Oprócz Chrisa na myśl przychodzą mi jeszcze The Rock (ale to raczej znikome gdyż podobno ma się pojawić na Survivor Series) i Undertaker (także małe szanse na to gdy weźmie się pod uwagę jego formę.Zapewne jak rok temu zaliczy return już przed WMką). Choć z drugiej strony chciałbym by powrócił także Edge (np w roli nowego komentatora gdyż na ostatnim RAW Cole miał już zgrzyty z HHH i ten go raczej odsunie od komentatorki) ale to chyba też mało realne. Tak więc najbardziej prawdopodobną opcją jest powrót Jericho

Tylko , że punk i będąc złym miał wielkie wsparcie fanów ;) Więc nie wiem w czym problem :D Mogł by chociaż zostać tweenerem czy jak to się pisze ;)

Teraz mi się skojarzyło cos :D Bo skoro piszecie że ten nowy theme to jest jego stary z ROH to może jest to jakis znak ? :D Znak że np zbliza sie inwazja roh + punk na czele a przewodzi im vince bo chce odzyskac panowanie :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Jak dla mnie Punk przeszedł automatycznie face turn, fani uważają go za takiego bohatera jakim był SCSA, nie boi się szefa, mówi co chce a na RAW jak Cena wzniósł pas to prawie wgl. cheeru nie dostał jednak gdy Punk wzniósł pas otrzymał spory cheer. A i nawet przy wejściu jakby pokazywał do fanów by go cheerowali.

Moim zdaniem myślenie, że Punk będzie facem jest naiwne. To, że jakaś grupka fanów go cheeruje, to, że dostał niesamowity cheer w swoim miejscu zamieszkania, nie oznacza, że tak samo będą na niego reagować "prawdziwi" fani, czyli WWE Universe.

Nie mówię już o tym, że Punk rywalizuje z Ceną, więc jakim cudem miałby być tu facem?

Grupka fanów? :D A rywalizacja z Ceną wcale nie przekreśla go jako face'a, feudów dobry vs dobry nie widziałeś?