Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Undertaker z Triplem i Michaels'em moim zdaniem nie było to takie smętne(smutne), bo oglądałem to Live i myślałem, że z emocji wkomponuję się w łóżko. Undertaker, Triple, Shawn wywodzą się z zupełnie innej niż ery niż era Punka, no i kreowane postaci są różne od siebie w 100%. Segment przed WM miał być otoczony tajemniczością i wg. mnie- wyszło im to. Z resztą, ty doskonale o tym wiesz.

Źle mnie zrozumiałeś. Według mnie ten segment był rewelacyjny i był światełkiem w tunelu w całym feudzie Undertakera z mężem Stephanie. Ale wszystko - poza tym segmentem z HBK (no i oczywiście samą walką na WM-ce) było już nudne. Z pewnością pamiętasz jak Trypel i Phenom (bez Shawna) zamulali, chwalili jeden drugiego ("Jesteś dobry ale i tak cię pokonam bla bla"), słowem - zawodzili oczekiwania niektórych fanów (m.in. moje).

[ Dodano: 2011-06-29, 13:39 ]

Ale mógł też chociaż sprzedać Sweet Chin Music Punk'owi jak ten odchodził z walki z Kane'em. Taka mała rzecz ale i tak w oczach fanów Mr. Hall of Fame wypadł by lepiej jako Guest Host.

Nie zgadzam się. Main-eventowi heele i tak są wystarczająco szmaceni. Na tej samej gali CM Punk miałby spieprzać z ringu przed Kanem i dostać scm od HBK? Jestem na "nie".

14453752125651e0a536c69.jpg

Nieprawdą jest, że WWE odcina się od TNA jak tylko może. Woli co prawda ignorować tę federację, ale czasami też potrafi się do niej odnieść. Kaval w swoim promie w NXT powiedział coś w stylu "Byłem jedynym powodem" i tutaj padło "Total Non-Stop Action". Oczywiście mogłem coś pokręcić, bo to dawno było, ale mniej-więcej w taki sposób ułożył swój speech i nie chce mi się wierzyć, że był to przypadek.

Zresztą pamiętam również jak na jakimś RAW Jerry Lawler i Michael Cole polecali książkę Foleya "Countdown to Lockdown".

Vince nie pozwolił nawiązać Punkowi szerzej do TNA pewno dlatego, że już w jakimś stopniu fedka Dixie goni WWE. Co prawda to oczywiście jeszcze nie ten sam poziom, ale chyba już ta sama liga. Ratingami Impact Wrestling bardzo mocno goni przecież SmackDown (biorąc zwłaszcza pod uwagę to, że po odejściu Edga te zdecydowanie spadają, a jakby nie było Impact się cały czas jeszcze rozwija). ROH ma, o ile się nie mylę, dopiero wejść do TV (więc to również nie jest zagrożenie), a NJPW to żadna konkurencja - ba, to przecież nawet inny kraj. Ja to bym tak zobrazował - wielki klub, np. Real Madryt (WWE) chce sprzedać jakiegoś swojego dobrego grajka, dajmy na to, że Benzeme. Wiadomo już, że nie da się go zatrzymać, a pieniądze nie grają wielkiej roli. Więc jeżeli zgłosiłby się po niego zespół walczący o utrzymanie w pierwszej lidze (TNA) i zespół, który siedzi całe lata w trzeciej (ROH) - gdzie taki Perez wolałby go oddać? Jakby nie było ten Benzema może jednak w pierwszej lidze nastrzelać paru bramek swojemu byłemu zespołowi, ale gdyby grał on już gdzieś, gdzie prawdopodobieństwo spotkania się z nim byłoby praktycznie równe zeru i to przez parę najbliższych lat...

Tak jak mówię. W TNA siedzi Jeffro, Hogan, Bischoff, Anderson, grubcio i Stinger. To przecież cholernie znane persony w wrestlingu, co by jednocześnie znaczyło, że ich promocja mogłaby mimo wszystko troszkę WWE zaszkodzić i zachęcić ich dotychczasowych fanów do zapoznania się z konkurencją. Za to wspomnienie o ROH nie sprawi nawet, że jeden mały włosek Vince'owi i jego fedce z głowy spadnie.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Zresztą cokolwiek by Punk nie powiedział to i tak jego fani będą go kochać.

Dokładnie. :D

padły np. teksty w stylu "Pamiętasz John jak latałeś błagać Vincea, żeby nie podkładać ciebie temu i temu na tej i na tej gali"

Bo PG to jednak PG i mówić o takich rzeczach, kiedy 1/3 osób na hali to dzieci poniżej dziesiątego roku życia (i wiadomo co by się wtedy stało, do dzisiaj mam przed oczami filmik na YT, na którym dziecko oglądające porażkę Ceny z Barrettem na HiAC prawie rozwlaiło telewizor) raczej nie wypada, choć faktycznie świadczy to o tym, że to work. (gdyby Punkowi faktycznie nie zależało, to waliłby prosto z mostu od początku).

Nie zgadzam się. Main-eventowi heele i tak są wystarczająco szmaceni. Na tej samej gali CM Punk miałby paść po scm od HBK, a później spieprzać z ringu przed Kanem? Jestem na "nie".

Dokładnie, SCM w stronę Punka byłoby największą głupotą na tej gali.

Kaval w swoim promie w NXT powiedział coś w stylu "Byłem jedynym powodem" i tutaj padło "Total Non-Stop Action". Oczywiście mogłem coś pokręcić, bo to dawno było, ale mniej-więcej w taki sposób ułożył swój speech i nie chce mi się wierzyć, że był to przypadek.

Wtedy oglądałem jeszcze NXT i faktycznie tak było, niektórzy nawet wróżyli mu zwolnienie. :D

Zresztą pamiętam również jak na jakimś RAW Jerry Lawler i Michael Cole polecali książkę Foleya "Countdown to Lockdown".

na wwe.com też była polecana, BA! Przeprowadzili nawet wywiad z Foleyem.

Więc jeżeli zgłosiłby się po niego zespół walczący o utrzymanie w pierwszej lidze (TNA) i zespół, który siedzi całe lata w trzeciej (ROH) - gdzie taki Perez wolałby go oddać? Jakby nie było ten Benzema może jednak w pierwszej lidze nastrzelać paru bramek swojemu byłemu zespołowi, ale gdyby grał on już gdzieś, gdzie prawdopodobieństwo spotkania się z nim byłoby praktycznie równe zeru i to przez parę najbliższych lat...

Trochę złe porównanie, bo trzecioligowiec da za niego trzy razy mniej pieniędzy. ;)

Edytowane przez Sebu

Chodziło mi o odwrotną kolejność. Najpierw miał spieprzać przed Kane'em a potem przyjąć SCM. Ja jako mark CM'a i tak uważam, że nie jest wiarygodnym pretendentem, a uciekanie przed co prawda dużym mid/upper mid carderem i tak go poniżyło . Po za tym i tak nikt już nie pamięta tej walki, więc nie pamiętał by tej akcji. Ale przynajmniej w trakcie oglądania show Shawn zostawiłby lepsze wrażenie. Jest jeszcze jeden plus. Cała widownia może wreszcze oddpowiednio by zareagowała na legende jaką jest HBK, to jest wielkim cheerem.

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg

W TNA siedzi Jeffro, Hogan, Bischoff, Anderson, grubcio i Stinger. To przecież cholernie znane persony w wrestlingu, co by jednocześnie znaczyło, że ich promocja mogłaby mimo wszystko troszkę WWE zaszkodzić i zachęcić ich dotychczasowych fanów do zapoznania się z konkurencją. Za to wspomnienie o ROH nie sprawi nawet, że jeden mały włosek Vince'owi i jego fedce z głowy spadnie.

Dokładnie to samo chciałem napisać. Zresztą niech każdy sobie przypomni swoje początki wrestlingu. Co robiliście, gdy usłyszeliście, bądź przeczytaliście o jakimś zawodniku/federacji o której nie słyszeliście? Oczywiście wikipedia i sprawdzenie co to/kto to. Ale czy to powodowało, że nagle ściągaliście ich gale i zaczęliście oglądać daną federację?

W TNA zagrożeniem są byli zawodnicy WWE i to ci najbardziej uwielbiani, jak np. Jeff Hardy. Gdyby Punk wymienił TNA, to taki dzieciak siedzący na widowni, sprawdziłby sobie na wiki, co to za federacja, bardzo możliwe, że trafiłby, że jest tam Jeff i nagle by sobie przypomniał, jak bardzo go uwielbiał jakiś czas temu. Warto byłoby więc sprawdzić jak mu się powodzi, no, a to może już spowodować, że TNA zyska jednego fana więcej.

A Hogan? A kim jest Hogan dla aktualnej publiki WWE? Legendą, którą cenią, ale tak naprawę mało ich obchodzi, co się teraz z nim dzieje. A jeśli zrobisz między nimi ankietę Jeff vs Hogan, to wygra i to grubo Jeff.

Chodziło mi o odwrotną kolejność. Najpierw miał spieprzać przed Kane'em a potem przyjąć SCM. Ja jako mark CM'a i tak uważam, że nie jest wiarygodnym pretendentem, a uciekanie przed co prawda dużym mid/upper mid carderem i tak go poniżyło . Po za tym i tak nikt już nie pamięta tej walki, więc nie pamiętał by tej akcji. Ale przynajmniej w trakcie oglądania show Shawn zostawiłby lepsze wrażenie. Jest jeszcze jeden plus. Cała widownia może wreszcze oddpowiednio by zareagowała na legende jaką jest HBK, to jest wielkim cheerem.

Kolejność jest nieważna. A argument w stylu "i tak nikt nie będzie pamiętał tej walki" jest dobry co najwyżej dla sklerotyków lub ludzi, którzy mają politykę federacji i przyszłość zawodników gdzieś. Na zasadzie: "Mam wszystko w dupie. Zgnoją CM Punka jeden czy osiem razy - jeden ch.. Jutro też będzie dzień".

Co do Shawna i w ogóle hall-of-fame'rów to także mam trochę inne podejście. Nie chciałbym, żeby np. tacy wrestlerzy jak HBK i Bret "Hitman" Hart byli gnojeni dla podbudowania heeli (chociaż przy mega-epickich feudach z dobrymi zawodnikami mógłbym to z wielkim trudem przeboleć). Ale też nie powinno się z nich robić nie wiadomo jakich terminatorów. HBK sprzedający scm jobberom - spoko. I tak nic wielkiego ich w tej federacji nie czeka. Ale już upokorzenie pretendentów do walki o mistrz WWE na 2 tygodnie przed ppv (i to jeszcze takich zajebistych jak CM Punk) kompletnie odpada. Zwłaszcza gdy na tej samej gali ci main-eventowi zawodnicy mają do przełknięcia takie upokorzenia jak ucieczka z ringu przed facem stojącym niżej w hierarchii i perspektywę wygłoszenia speechu, który wstrząśnie wrestlingowym światkiem.

14453752125651e0a536c69.jpg

Trochę złe porównanie, bo trzecioligowiec da za niego trzy razy mniej pieniędzy.

Wiem, dlatego od razu założyłem, że:

Wiadomo już, że nie da się go zatrzymać, a pieniądze nie grają wielkiej roli.

:wink:

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

• Reputacja:   1

A co miały znaczyć według Was słowa Punka gdy powiedział: "Ups złamałem czwartą ścianę"? O co Punkowi chodziło z tą ścianą? Skoro złamał 4 ścianę to jak złamał ściany 1-3?

Ps. do wczoraj sądziłem że najlepszym promem jakie słyszałem było to które wygłosił Mr. Anderson podczas PPV Sacrifice 2010 gdy pierwszy raz wspomniał o "Dupkach Andersona" ;)

A co miały znaczyć według Was słowa Punka gdy powiedział: "Ups złamałem czwartą ścianę"? O co Punkowi chodziło z tą ścianą? Skoro złamał 4 ścianę to jak złamał ściany 1-3?

Ps. do wczoraj sądziłem że najlepszym promem jakie słyszałem było to które wygłosił Mr. Anderson podczas PPV Sacrifice 2010 gdy pierwszy raz wspomniał o "Dupkach Andersona" ;)

Sprawdź sobie chociażby w wikipedii, co oznacza burzenie czwartej ściany np. podczas sztuki teatralnej ;)

I'm just driven by anger

Może chodziło mu o twarde zasady federacji, które porównał do ściany?

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   1

Rayne, dzięki za wyjaśnienie, jesteś wielka :D Nie znałem wcześniej tego stwierdzenia ;)

PS. jakby ktoś chciał tutaj link-------> http://pl.wikipedia.org/wiki/Czwarta_%C5%9Bciana

Ja myślę, że plan był taki, żeby włączyli TV jak CM Punk będzie walczył z Jasiem na MitB. Myśl perspektywicznie.

Tak, wiem że o to chodziło, dzięki temu kolejne RAW na pewno będzie miało wyższy rating, ale starałem się uświadomić koledze, czemu akurat to RAW ratingiem nie zachwyciło.

12501231434d3da85730ba0.png

Witam. Zarejestrowałem się dopiero co, ale wrestlingiem interesuję sie od nie pamiętnych czasów (jak jeszcze Nitro na TNT leciało, na kanale współdzielonym z Cartoon Network).

Ja nie wiem, ale to działanie z Punkiem wydaje mi się bardzo przemyślaną akcją :)

Jaką płytę teraz promują dosyć mocno? Ano o WCW. Może mam głupi tok rozumowania, ale może (podkreślam MOŻE) być to początek tworzenia nowego programu, który zastąpiłby NXT... Może był by to program o nazwie... WCW Nitro, z wrestlingiem nieco ostrzejszym i włąsnym rosterem ale nie takim jak RAW czy SD, tylko stały roster bez występów ich zawodników na pozostałych tygodniówkach. Może zwolnienie Chawo to też work i będzie on występował w tym włąśnie WCW... tak samo jak Jericho, którego nie wierzę, że Vince nie chciałby spowrotem u siebie.

Ech lubię takie bajki wymyślać ;)

Pozdrawiam.

Może mam głupi tok rozumowania, ale może (podkreślam MOŻE) być to początek tworzenia nowego programu, który zastąpiłby NXT... Może był by to program o nazwie... WCW Nitro, z wrestlingiem nieco ostrzejszym i włąsnym rosterem ale nie takim jak RAW czy SD, tylko stały roster bez występów ich zawodników na pozostałych tygodniówkach. Może zwolnienie Chawo to też work i będzie on występował w tym włąśnie WCW... tak samo jak Jericho, którego nie wierzę, że Vince nie chciałby spowrotem u siebie.

To by było naprawdę świetne, zresztą wszystko co zastąpiło by NXT było by dla mnie świetne. Rzecz która mi nie pasuje tutaj to nazwa, raczej nie wracali by do starej nazwy tylko coś nowego wymyślili.

1161423919541b3db89050d.jpg

Jaką płytę teraz promują dosyć mocno? Ano o WCW. Może mam głupi tok rozumowania, ale może (podkreślam MOŻE) być to początek tworzenia nowego programu, który zastąpiłby NXT... Może był by to program o nazwie... WCW Nitro, z wrestlingiem nieco ostrzejszym i włąsnym rosterem ale nie takim jak RAW czy SD, tylko stały roster bez występów ich zawodników na pozostałych tygodniówkach. Może zwolnienie Chawo to też work i będzie on występował w tym włąśnie WCW... tak samo jak Jericho, którego nie wierzę, że Vince nie chciałby spowrotem u siebie.

Hehe, po obejrzeniu The Very Best of WCW Monday Nitro, wpadłem na niemalże identyczny pomysł (chodzi o przywrócenie Nitro, o odejściu Punka jeszcze wtedy nie miałem pojęcia), ale to faktycznie można wsadzić między bajki. :)