Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie będę odnosił się co do samych walk na RAW bo wiadomo wszystko przyćmiło genialne promo Punka.Według mnie jest to zwykły(niezwykły)storyline,Punk zniknął ze strony lecz nie został zwolniony teraz jestem ciekaw jak to rozegrają,pretendenta zgarnie pewnie R-Truth.Na stronie widnieje "WWE Chairman Vince McMahon suspends CM Punk" “CM Punk was suspended indefinitely for his unprofessional conduct as soon as Raw went off the air.” I pachnie mi tu właśnie jakimś genialnym zagraniem ze strony WWE,no bo niby po co mieli by go zawieszać prędzej mogli by go zwolnić za tak ostrą wypowiedź.Mnie widzi się to raczej tak że po walce o pas WWE(jeżeli nie dojdzie do walki Punk vs Cena tylko np Cena vs Truth)CM wbiegnie na ring wykona GTS na półprzytomnym Cenie i zwyczajnie zabierze ze sobą pas.

Poziom walk na Raw 6/10

Poziom show 11/10 8)

Zastanawia mnie, czy WWE pozwoliłoby na takie promo. Fakt, że było niesamowite, aż zbyt, jak na obecne standardy. Jedno jest pewne - sam Punk może zrobić niesamowite show, nie wchodząc nawet na ring. Jeszcze max 3 proma i pewnie go pożegnamy...
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

RAW absolutnie do kitu, ale aż odebrało mi dech podczas promo Punka. Nie z tej ziemi! Tak bardzo jak wydaje się ono być shootem, czyli nie grą, to mam głęboką nadzieję, że zmieni to coś w wrestlingu. Mam głęboką nadzieję, że to, co zrobił Punk będzie początkiem nowej ery, że coś się zmieni, że być może będzie nowym Stevem Austinem, że będzie główną postacią tej ery, która mam nadzieję, że nadchodzi. Wygarnął wszystko, co było do wygarnięcia.

@Kubusa10, teoretycznie jest, bo Punkowi zostały 3 tygodnie kontraktu. Najwidoczniej jego kontrakt jest ułożony tak, że ma w nim zapisane na ilu tygodniówkach musi się pojawić. Rok temu, kiedy CM Punk był kontuzjowany, ówczesny kreatywny WWE - John Piermarini - proponował mu feud z Danielem Bryanem. Punk mówił, że zostało mu pół roku kontraktu i nie jest pewien czy będzie go chciał przedłużyć. Wygląda więc na to, że kontrakt Punka to efektywny czas uczestnictwa w tygodniówkach i PPV.

Od siebie dodam tylko, że komentarze niektórych gwiazd, np. Steve'a Austina czy też Jima Rossa, są wyjątkowo... łagodne, więc miejmy nadzieję, że to storyline i początek czegoś nowego.

To raczej na pewno to storyline,bo starali by się raczej to tuszować a nie wywalali na oficjalnej stronie wielkie ogłoszenie :roll: Ale promo cud/miód 8)

Tu jest spoiler z tapingu RAW na przyszły tydzień. Osoby które to sprawdzą jestem ciekawy co myślicie szczególnie o ostanim zdaniu.

Rey Mysterio vs. Alberto Del Rio vs. R-Truth is announced for tonight in a #1 contender’s match for the WWE Title at Money in the Bank. Alex Riley vs. The Miz is also announced.

John Cena comes out and says Punk has been stripped of the match at MITB. Cena says they are going to act as if Punk never existed in WWE. Cena isn’t happy with what happened but says Punk has a right to say what he wants. Cena wants answers from Vince McMahon and wants them tonight and he wants Punk at the pay-per-view.

Kelly Kelly and Eve Torres beat The Bella Twins.

R-Truth is backstage upset about having to compete in a #1 contender’s match tonight. Alberto Del Rio appears and tells Truth that it’s his destiny.

David Otunga and Michael McGillicutty beat Santino Marella and Vladimir Kozlov. Zack Ryder appeared on the stage after the match, did the “woo woo you know it” and left.

Backstage interview with The Miz upset about not being in the #1 contender’s match tonight.

Jack Swagger beat Sgt. Slaughter. Swagger put the ankle lock on after the match until Evan Bourne made the save. Slaughter led us in the Pledge of Allegiance for the 4th of July.

Alberto Del Rio beat R-Truth and Rey Mysterio by making Rey submit to become the new #1 contender to the WWE Title.

Dolph Ziggler and Vickie Guerrero come out. Vickie is throwing a party for the United States Champion Ziggler since it’s the birthday of the United States. Kofi Kingston comes out and fights with Ziggler. Vickie gets pushed into a cake.

Alex Riley beat The Miz with a roll up. After the match, Miz got mad and attacked Riley, beat him down and hit him with the ring steps. Miz then threw Riley into the announcer’s table, kicked him in the face and left.

* Vince McMahon comes out and talks about CM Punk, saying he deserved to be suspended. John Cena comes out and asks Vince if Punk got under his skin. Cena wants answers. Vince couldn’t risk Punk taking the WWE Title to another company. Vince told Cena to not be like Hulk Hogan and be a man. Vince says it doesn’t matter what anyone wants, CM Punk is gone.

Cena says if he can’t wrestle Punk, then he’s gone and hands Vince the belt. Vince stops him and says here Cena is walking out on him like everyone else has. Vince reinstates Punk but if Cena loses at Money in the Bank, he’s fired.

Ja chce heelturn Jasia

Promo było tak niesamowite że nie mogłem uwierzyć w to co Punk mówi ^^

Może ktoś szuka?

Tu jest spoiler z tapingu RAW na przyszły tydzień. Osoby które to sprawdzą jestem ciekawy co myślicie szczególnie o ostanim zdaniu.

Rey Mysterio vs. Alberto Del Rio vs. R-Truth is announced for tonight in a #1 contender’s match for the WWE Title at Money in the Bank. Alex Riley vs. The Miz is also announced.

John Cena comes out and says Punk has been stripped of the match at MITB. Cena says they are going to act as if Punk never existed in WWE. Cena isn’t happy with what happened but says Punk has a right to say what he wants. Cena wants answers from Vince McMahon and wants them tonight and he wants Punk at the pay-per-view.

Kelly Kelly and Eve Torres beat The Bella Twins.

R-Truth is backstage upset about having to compete in a #1 contender’s match tonight. Alberto Del Rio appears and tells Truth that it’s his destiny.

David Otunga and Michael McGillicutty beat Santino Marella and Vladimir Kozlov. Zack Ryder appeared on the stage after the match, did the “woo woo you know it” and left.

Backstage interview with The Miz upset about not being in the #1 contender’s match tonight.

Jack Swagger beat Sgt. Slaughter. Swagger put the ankle lock on after the match until Evan Bourne made the save. Slaughter led us in the Pledge of Allegiance for the 4th of July.

Alberto Del Rio beat R-Truth and Rey Mysterio by making Rey submit to become the new #1 contender to the WWE Title.

Dolph Ziggler and Vickie Guerrero come out. Vickie is throwing a party for the United States Champion Ziggler since it’s the birthday of the United States. Kofi Kingston comes out and fights with Ziggler. Vickie gets pushed into a cake.

Alex Riley beat The Miz with a roll up. After the match, Miz got mad and attacked Riley, beat him down and hit him with the ring steps. Miz then threw Riley into the announcer’s table, kicked him in the face and left.

* Vince McMahon comes out and talks about CM Punk, saying he deserved to be suspended. John Cena comes out and asks Vince if Punk got under his skin. Cena wants answers. Vince couldn’t risk Punk taking the WWE Title to another company. Vince told Cena to not be like Hulk Hogan and be a man. Vince says it doesn’t matter what anyone wants, CM Punk is gone.

Cena says if he can’t wrestle Punk, then he’s gone and hands Vince the belt. Vince stops him and says here Cena is walking out on him like everyone else has. Vince reinstates Punk but if Cena loses at Money in the Bank, he’s fired.

czyli jednak to work ziomki .. z tym że jaki work :shock:

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Przyznaje, że gadka Punka wymiotła na całego. Dla takich fanów jak my jest to po prostu miód. Mimo wszystko dziwi darmowa reklama ROH szczególnie, że teraz coś tam się chłopaki rozwijają i im się to przyda. Szkoda, że nie powiedział czegoś o TNA to chyba bym padł na ziemie przed monitor ;) Reasumując: świetne, pełne emocji, PRAWDY promo.

Co do Sin Cary - ostatnio mówiłem, że mi się przejadł. Walka była wolna i nie umywająca się do starć z dywizji X. Evan wypadł wg mnie lepiej. Potwierdza to doping dla niego i chanty "usa" i wg mnie ironiczne "power ranger". Napisy fanów "botch a mania" mówią same za siebie. Jak dla mnie Sin Cara nie będzie gwiazdą w WWE na miarę Mysterio. Ta sztuczna promocja jego osoby, ciągłe podkreślanie jaki on jest niesamowity i spektakularny wychodzi mi już bokiem.

Mark Henry - wielki plus. Swoją drogą mówiłem już, że on ma mordę jak czarny Predator bez maski? Jako heel spisuje się znakomicie i coś mi mówi, że wkrótce będzie maltretował Ortona.

16476371734edf391100c30.jpg

Nie ukrywam ale czekałem na te Monday Night Raw.

Początek i już HBK(mój ulubieniec bez dwóch zdań)

co tu dużo powiedziec segment dobry Nexus-HBK

Kane vs CM Punk

Kane wygywa:( Troche szkoda

Sin Cara vs Evan Bourne

Na taki mecz czekaliśmy.Dwóch świetnych lotników trochę stypulacja mi nie przypadła ale mogło być gorzej.Walka byla bardzo wyrównana,szybka,agresywna taka jaka powinna być.

Akcje były bardzo efektowne i efektywne.Wynik troche sie nie podoba bo Evana też trzeba wypromowywać a im to tylko Bourne potrzebny na MitB?Jest to zawodnik na miano pasu U.S

Dolph Ziggler vs Kofi Kingston

Ja ich meczów nie lubię i nie przypadają mi do gustu.I wynik dla mnie obojętny

Alberto del rio vs Big Show

Stypulacja steel cage jest fenomenalna stypulacja i wiedziałem że sie cos zdarzy.Wynik cieszy bo AdR powinien teraz stać się tą gwiazdą(lecz bez przesady aby ciągle oczywiście wygrywał)

Interwencja Marka Henriego była mało prawdopodobna dlatego że co on tam będzie robił(obserował)okazuje się że pojawia się Mark Henry który niszczy drzwi klatki(heh)potem jeszcze niszczy Big Showa(szczerze mówiąc podobało mi sie to)

Kelly Kelly vs Brie Bella

Stypulacja submission match mi pasuje.I cieszy zwycięsca.

Riley & Mysterio vs Miz & Swagger

Nie przekonywałem się do tego meczu lecz ciesze się że to jest stypulacja tornado która nie jest za czesto pokazywana.Cieszy że Alex Riley wygrał wkładaja w niego bardzo dużo lecz pytanie co z Mizem?

Main event:Cena vs R-truth

Stypulacja mi sie podoba bo to juz kolejna stypulacja w której są emocje.

Wygrana R-trutha cieszy zawodnik nie upadnie takszybko i będzie sie liczył

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

• Reputacja:   1

Raw:

Pojawienie się Shawna zdecydowanie za szybko, powinni dodać jakiś efekt ze światłami zgaszonymi wtedy by mnie to jakoś porwało, a tak to zaledwie się troche ucieszyłem. Punk zawsze rozpieprza system :D jego proma cały czas mógłbym oglądać.

Cara vs Bourne

Bardzo bym chciał, aby to właśnie Bourne wygrał walizke, ale to jest raczej nie możliwe nie u Vincea.Charyzme, ring skille ogromne ma.Walka bardzo dobra, kilka ciekawych akcji.Przede wszystkim przeciwnicy bardzo pasujący do siebie.

Czy tylko mi Kingston podczas rozmowy z Bookerem przypominał zilonego karła??

Na oby dwóch nie moge patrzeć.

Ladder Match Money in the bank nie powinno być 10 zawodników??Każdy z nich jakieś

show z drabinami potrafi zrobić.A minimalnie ciekawie ich finishery w powiązaniu

z drabiną wygląda.

Del Rio wie gdzie patrzyć :D

Big Show vs Del Rio

Tutaj tylko do interwencji Henrego się odniose.Jego hell-turn był bardzo dobrym

ruchem.Henry jak najbardziej pasuje na hella i jest miło go zobaczyć w takiej

roli goryla.Po raz drugi wyrwał furtke z klatki :D.Ta walka przypomniała mi starą dobrą

ere attitude.

DDP i się okazuje, że nie tylko ja mam takie pomysły i jeden z forumowiczów, ale ktoś jeszcze z bookerów WWE.(nie słodzę sobie).

Tornado Tag Team

Lubie takie walki, zawsze coś ciekawego w nich się dzieje.Podobało mi się podwójne ataki:Rzut na kolano, duszenie i dźwignia.Walka bardzo dobra.

Końcowe promo Punka świetne.Najlepsze jakie było w historii WWE!! CM Punk the best

wrestler of the world it's truth!!!

• Styl:  Jasny

Nie będę oryginalny. Punk mnie totalnie rozjebał. Takiego proma nie strzelił nikt już dawno. Phillip mówiąc o innych fedkach, Hoganie, a nawet śmierci McMahona złamał regulamin kilkanaście razy w ciągu tych 6 minut, co tym bardziej daje do myślenia, że to wszystko mogło być zaplanowane. Niby miał zielone światło na to, co mówi, ale mikrofon wyłączyli mu zbyt późno. Punk swoim 6 minutowym występem przyćmił wszystko, co widziałem w tym roku. Phillip Brooks na prezydenta!

RAW bardzo mi się podobało. Zrekompensowali nam zeszłotygodniowe RAW i dostaliśmy walkę "małpek", świetną, to trzeba przyznać. Rozwaliło mnie totalnie zniszczenie Showa i chanty "holy shit" :grin: Pojawili się nawet HBK i DDP, ale szybko o ich obecności zapomniałem przez Punka. Obejrzałem trzecie RAW pod rząd, co ostatni raz zdarzyło mi się 2 lata temu. Z tych specjalnych wydań to wypadło zdecydowanie najlepiej, ale trzeba przyznać, że gdyby nie Punk to nikt by długo go nie rozpamiętywał.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Promo CM Punka powiedziało całą prawdę o WWE. Szkoda że nie dali mu się rozkręcić tylko wyłączyli mu mikrofon. :D

Szacun dla niego, że odważył się coś takiego powiedzieć (nie wyobrażałbym sobie takiego Ceny wygłaszającego shoota na temat WWE) ale śmierdzi tu jakąś zagrywką ze strony tej federacji no bo po co go zawieśili skoro mogli go od razu zwolnić?

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Oooo,no również oryginalny nie będę.Promo Punk'a było dosłownie niesamowite! Spodobało mi się,gdy w końcu ktoś otwarcie mówił o tym,że istnieją inne fedearcje,jak w przypadku Punk'a:NJPW,RoH.Szkoda,że nie powiedział słowa o TNA.Spodobało mi się "Hey Colt Cabana,how are you doing?".Łza w oku mi się pojawiła,gdy zobaczyłem Diamond'a :).Wspomniał o "Nitro" pewnie większa część publiczności nie zrozumiała o co chodzi.Widać było,ze DDP zjawił się tylko po to,by promować płytę,ale fantastcznie było go zobaczyć obok Shawn'a i Booker'a.Wracając jeszcze do Punk'a,on naprawdę prysłonił powrót HBK'a,co nie jest lada wyzwaniem.Mam nadzieję,że już do WWE nie powróci,bo znów zmarnują jego talent i potencjał.Tak poza tym,czy Vincent wpuści go na halę :D ? Uwielbiam oglądać moment,w którym wspomina o Brock'u Lesnar'ze,złamanie 6 zasad,za to będę pamiętał Punk'a.Walki olałem ciepłym moczem,mi wystarczyło po raz ostatni zobaczyć CM Punk'a w "łerlt Reslink Entertajnment".Miejmy nadzieję,że jeżeli przejdzie do Total Nonstop Action,to dobrze wykorzystają jego talent.

P.S-Hey Colt Cabana,how are You doing?

"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

Warto wspomnieć też, że w walce Evana z Sin Cara pojawił się chanty POWER RANGERS :D:D

według mnie występ Punka to storyline.

WWE wyłączyło by mu mikrofon znacznie szybciej, oni sie nie szczypią, przecież mógł powiedzieć zakazane słowo czyli TNA , a na takie ryzyko nie można sobie pozowlić.

ROH ,NJPW to żadna konkurencja dla WWE więc wszystko pod kontrolą

To co dzieje się obecnie w WWE to stan przez który przestałem oglądać wrestling.

Ile można razy oglądać walkę Christian vs Randy Orton. Ten feud doskonale opisuje stan WWE.

Występ CM PUNKA to powiew świeżości , jakiego ja nie pamiętam bo RAW regularnie ogladałem już po erzez Attitude.

Fani Punka/WWE(Ceny) za bardzo przywyczaili się do ery PG i dlatego taki wyskok robi tak nieprawdopodobne wrażenie.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg