Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Plusy:

- Wszystko w czym brał udział Stone Cold Steve Austin. Początkowy segment, potem ten z CM Punkiem, czy ten z laptopem. Bardzo duży wpływ na tę tygodniówkę miał Austin, ale po to go brano jako GM'a.

- Zwycięstwo CM Punka w walce z wieczoru i to z nie byle kim, z Johncem Ceną. Co prawda nie wygrał w do końca czysty sposób, bo John skupił swoją uwagę na Killingsie, a sprytny Punk to wykorzystał, ale ważne, że wygrał. Liczę na to, iż jeszcze kiedyś CM Punk zostanie wkręcony w jakiś feud o główny pas federacji, ale póki co przed nim jest bardzo długa kolejka po pas WWE.

- Roddy Piper cały czas jest dobry przy micu, ale tego się nie zapomina. Stoczył walkę i pokonał The Miza, oczywiście nie obeszło się bez pomocy Riley'a, jednak mimo wszystko takie osoby jak Piper są potrzebne od czasu do czasu na RAW.

Minusy:

- Jak już pisali moi poprzednicy, powrót Johna Morrisona nie został najlepiej zorganizowany. Mogli jeszcze z nim trochę poczekać, a nie dawać go na RAW tylko po to, aby się uśmiechnął, a zaraz potem leżał i udawał nieżywego.

Inne:

- Walka Big Show vs Alberto Del Rio na Capitol Punishment. Jestem prawie przekonany, że Show pokona ADR'a. Niech ten "feud" się już kończy.

- Bardzo fajny motyw z grą All Stars - sylwetki wrestlerów z gry itd.

Ogólnie rzecz biorąc RAW na poziomie, ale to wszystko, to zasługa głównie jednego pana - Stone Cold Steve Austin.

- Walka Big Show vs Alberto Del Rio na Capitol Punishment. Jestem prawie przekonany, że Show pokona ADR'a. Niech ten "feud" się już kończy.

Co prawda prawdopodobieństwo jest dość spore, ale byłoby to najgłupsze posunięcie WWE w tym roku i kolejne już niesamowite zeszmacenie Del Rio. Koleś ma walczyć na Summerslam z Ceną, a od WrestleManii nie wygrał walki na PPV.

Koleś ma walczyć na Summerslam z Ceną, a od WrestleManii nie wygrał walki na PPV.

Mam nadzieję, że Alberto wygra walkę Money in The Bank i wtedy zacznie się push, który rozpocznie jego program z Ceną, wygrana walki MitB to się równa, walka na Summerslam o pas.

Mam nadzieję, że Alberto wygra walkę Money in The Bank i wtedy zacznie się push, który rozpocznie jego program z Ceną, wygrana walki MitB to się równa, walka na Summerslam o pas.

Walizka oznacza kontrakt na walkę, ale niekoniecznie na Summerlam. Poza tym, ADR to nie RVD (czyt.: face), który będzie chciał wykorzystać walizkę w sposób czysty, a dopiero po walce, jak to zwylke bywa. Pomijając już fakt, że ktoś kto wygrał Royal Rumble pół roku wcześniej powinien dać wygrać ją komuś innemu ;). Bo o ile na SD pewniakiem wydaje się być Cody Rhodes (choć zaczynam mieć coraz większe wątpliwości), tak na RAW dużo takich, którzy bez niej się nie wybiją, a mają potencjał na bycie wielką gwiazdą.

Co prawda prawdopodobieństwo jest dość spore, ale byłoby to najgłupsze posunięcie WWE w tym roku i kolejne już niesamowite zeszmacenie Del Rio. Koleś ma walczyć na Summerslam z Ceną, a od WrestleManii nie wygrał walki na PPV.

Nie zapomnijmy jednak ze Big Show to ciągle wielki "gracz" w WWE a od dawien dawna nie walczył on w meczu o jakikolwiek pas mistrzowski ani z jakimś potężnym ME a nawet jak do tego dochodziło ty była to jedynie tygodniówka.Także ja tu widzę pewną wygraną Paula bo należy go troszkę podpromować i myślę co za tym idzie dać mu szanse na jakiś mecz o pas WWE albo o pas WHC (co wiązałoby się z draftem na SD-jestem za tym bardziej ze oprócz CC i Ortona nie ma ME)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Pomijając już fakt, że ktoś kto wygrał Royal Rumble pół roku wcześniej powinien dać wygrać ją komuś innemu ;) .

Miałem właśnie o tym wspomnieć. Jednak wydaje mi się, że to Alberto wygra walizkę i ostatecznie zmierzy się na Summerslam z Ceną w walce o pas. Co prawda Cody mógłby zdobyć walizkę, ale czy nie za wcześnie? Po co się tam mieszać teraz, w Sheamusa, Christiana, Ortona skoro można chwilę odczekać i potem się wbić w jakiś nowy feud o pas(ciężko będzie o jakiś nowy feud). Jak dla mnie na chwilę obecną są dwa warianty w walce Money in the Bank - albo Alberto, albo Cody, wolałbym mimo wszystko tego pierwszego.

Nie zapomnijmy jednak ze Big Show to ciągle wielki "gracz" w WWE a od dawien dawna nie walczył on w meczu o jakikolwiek pas mistrzowski ani z jakimś potężnym ME a nawet jak do tego dochodziło ty była to jedynie tygodniówka.Także ja tu widzę pewną wygraną Paula bo należy go troszkę podpromować i myślę co za tym idzie dać mu szanse na jakiś mecz o pas WWE albo o pas WHC (co wiązałoby się z draftem na SD-jestem za tym bardziej ze oprócz CC i Ortona nie ma ME)

Wszystko tylko nie Big Show w walkach o główne pasy.

Edytowane przez Longer

Walizka oznacza kontrakt na walkę, ale niekoniecznie na Summerlam. Poza tym, ADR to nie RVD (czyt.: face), który będzie chciał wykorzystać walizkę w sposób czysty, a dopiero po walce, jak to zwylke bywa. Pomijając już fakt, że ktoś kto wygrał Royal Rumble pół roku wcześniej powinien dać wygrać ją komuś innemu ;). Bo o ile na SD pewniakiem wydaje się być Cody Rhodes (choć zaczynam mieć coraz większe wątpliwości), tak na RAW dużo takich, którzy bez niej się nie wybiją, a mają potencjał na bycie wielką gwiazdą.

Pamiętam, że Mr. Kennedy, który wygrał walizkę i był heelem, zapowiedział, że wykorzysta ją równo za rok, czyli na następnej WMce. Bardzo podobał mi się tamten pomysł i czekam na takie coś. Myślę, że Del Rio byłby w stanie takie coś ustalić, nawet jako heel.

Jak dla mnie na chwilę obecną są dwa warianty w walce Money in the Bank - albo Alberto, albo Cody, wolałbym mimo wszystko tego pierwszego.

Tylko, ze walizki są dwie. Na RAW duże zamieszanie, ale ja widzę z nią (i mówię poważnie) jedynie CM Punka, który innego sposobu na walkę z Jaśkiem o pas nie znajdzie (w kolejce jest kilku przed nim). SmackDown - Cody Rhodes i długo, długo nic. Sin Cara? Zdecydowanie za wcześnie. Barrett? Ja już nie wierzę w żaden sukces tego zawodnika. Mahal? Jeszcze nie teraz.

Pamiętam, że Mr. Kennedy, który wygrał walizkę i był heelem, zapowiedział, że wykorzysta ją równo za rok, czyli na następnej WMce. Bardzo podobał mi się tamten pomysł i czekam na takie coś. Myślę, że Del Rio byłby w stanie takie coś ustalić, nawet jako heel.

Pomysł bardzo dobry, tylko, że problem by był gdyby Del Rio podzielił jego los i cztery lata później odbierał pas Stingowi :twisted:

Tylko, ze walizki są dwie. Na RAW duże zamieszanie, ale ja widzę z nią (i mówię poważnie) jedynie CM Punka, który innego sposobu na walkę z Jaśkiem o pas nie znajdzie (w kolejce jest kilku przed nim). SmackDown - Cody Rhodes i długo, długo nic. Sin Cara? Zdecydowanie za wcześnie. Barrett? Ja już nie wierzę w żaden sukces tego zawodnika. Mahal? Jeszcze nie teraz.

Na Smackdown rzeczywiście na chwilę obecną jest tylko Cody Rhodes, Sin Cara to jeszcze za świeży zawodnik jak dla mnie. Mahal również jest zbyt krótko, a poza tym nie pasuje mi na ME, może ma fajny gimmick itd, ale jakoś nie mogę go sobie wyobrazić w walce na PPV obok Ortona czy Christiana. Jeżeli chodzi o RAW to ciekawym rozwiązaniem byłby CM Punk, ale jak napisał parę stron wcześniej Ghostwritter - wszystko zależy od bookerów i Vince'a.

Na Smackdown rzeczywiście na chwilę obecną jest tylko Cody Rhodes, Sin Cara to jeszcze za świeży zawodnik jak dla mnie. Mahal również jest zbyt krótko, a poza tym nie pasuje mi na ME

Trochę odbiegliśmy od tematu ale jednak MitB to ważne wydarzenie :)

Według mnie jednak walizki SD! nie zdobędzie Cody. Jego pozycja jest obecnie dość mocna i raczej nie potrzebuje niczego więcej żeby pofeudować o pas bez MitB. Ja bym się skłaniał do tego że WWE planuje jakiś monster push dla Dibiasiego lub jakiegoś face'a żeby zasilić ME. Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby zdobywca walizki zaatakował coś żałosnego jak IC xD

Na Raw dużo trudniej prognozować. Pewnie zobaczymy w walce Miza, Punka, Rileya, Drewno itd. każdy z nich liczy na swoją szansę. Nie potrafię powiedzieć kto wygra...

po chwili namysłu :) według mnie walizkę Raw wygra Ziggler ^^

16586386384dc1963598077.jpg

Pewnie zobaczymy w walce Miza, Punka, Rileya, Drewno itd.

Kogo masz na mysli?

I do not back down from any challenge

18697074544e6f9914ba901.jpg

Kogo masz na mysli?

Pewnie ma na myśli McIntyre.

Walizkę wygra Ziggler i wykorzysta na Kofim. :twisted:

McIntyre ostatnio poprawił ring-skillse, nie jest już takim drewnem jak był wcześniej...

Co prawda jako heel był o wiele lepszy i ciekawszy, ale jako - było nie było - fan Ortona chciałbym byś to jakoś rozwinął. "Dał się zeszmacić"? Nie mam zielonego pojęcia o co Ci może chodzić. Co prawda coraz bardziej staje się maskotką publiczności (oprócz uśmiechania się, które mnie troszkę drażni, na tym RAW nawet zaczął sobie piątki z fanami klepać), ale to dalej nie poziom 90% face'ów w WWE. Jedyne co mu z Vipera zostało to już niestety 'kocie ruchy' i te ługabuga przed RKO... cóż, teraz to już raczej nie przypomina zimnego skurwysyna i psychola (duże znaczenie ma tu zapuszczenie tej jego brody i ogólna zmiana w wyglądzie). Ale czy to takie bardzo złe? Właśnie w tych segmentach mówionych - ostatnio na Smacku i teraz na RAW - bardzo, ale to bardzo podobał mi się on, zresztą Christian również, przy micu. Dzisiaj nawet zaczęli sobie docinać dość realistycznie i nie wiem czy nie wykraczało to poza jakieś przyjęte ramy scenariusza ("Dzięki rodzince miałeś wyłożoną karierę na srebrnej tacy" - po tym tekście dość duży pop zebrał Christian, zresztą wiele hejterów Ortona uważa tak samo. Odpowiedź? "A Ciebie przez 17 lat ciągnął Edge" i reakcja publiki, niczym u Springera, "UUUUUU").

Już mówię o co mi chodzi. Pod pojęciem "zeszmacić" mam na myśli przejście z heela na face. Chyba przyznasz, że Orton był genialny jako heel i chciałbym żeby właśnie on pozostał nim do końca. Randy jest jedną z niewielu osób, dla których(wg. mnie) face to obraza. Kiedyś jak sam mówiłeś był psycholem, zimnym skurwielem i to było wspaniałe.. Aż się srać chciało z niecierpliwości na kolejne Raw żeby zobaczyć co tym razem Randal odpierdzieli. Nie wiem jak ty, ale ja wyczuwam wśród publiczności lekki przesyt facowatym Viperem. Co do wystąpieniu przy micu to nie mam zastrzeżeń do żadnego z panów.

[ Dodano: 2011-06-15, 16:00 ]

Kogo masz na mysli?

Khalego :) bo innego drewna jakoś w Raw chyba nie ma. Jeżeli jednak chodzi ci o Big Show'a to sądzę, że przesada z tym drewnem.

Jedynym sensem wygranej Big Show'a byłaby zemsta. Nie ma najmniejszego sensu promować tego zawodnika gdyż:

1. Odbyłoby się to kosztem Del Rio, a na taki błąd WWE raczej by sobie nie pozwoliło. Alberto to rozwijająca się gwiazda, trzeba go pushować jak najbardziej bo bez wsparcia walizki nie zajdzie zbyt daleko. Chyba, że poszedłby w ślady Trutha. Wtedy może..

2. Powiedzmy sobie szczerze, BS długo w WWE już nie będzie.. Jest u schyłku kariery, ma prawie 40 lat i nie ma najmniejszego sensu dawać mu pas WHC czy też WWE. Poza tym, ten typ ma ponad 2 metry i 220 kg więc z wiekiem porusza się coraz ociężalej i nie będzie mu łatwo walczyć.

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

Khalego bo innego drewna jakoś w Raw chyba nie ma. Jeżeli jednak chodzi ci o Big Show'a to sądzę, że przesada z tym drewnem.

Khali jest na Smackdown.

Co do Ortona heela - kiedy nim był, często spotykałem się ze zdaniem, że jest beznadziejny, drewno, restholdy czy jak to się tam zwie tylko zakłada, etc. Teraz kiedy jest całkiem zjadliwy (szczerze mówiąc, 'niebieskiego' Randolfa wolę o wiele bardziej, niż tego nudnego, kiedy feudował z Punkiem), znowu narzekania - szmacą go bo nie jest heelem i tak dalej. Ja jakoś kupuję jego obecną postać o wiele bardziej, niż tego RKO za czasu programu z Triple H'em czy z Ceną.