Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na początku coś o pierwszym segmencie, który (jeszcze) oglądałem na żywo (reklamy mnie zdołowały i poszedłem spać). Był dobry, ale nie na The Rocka. Cole próbował coś dodać od siebie, ale mnie się szczerze mówiąc ten myk z koszulką druzyny przeciwnej już dawno przejadł (no ile można), powinni w końcu wymyślić coś lepszego, bo jeżeli ubranie koszulki Bostonu jest jedyną rzeczą, na jaką stać heela, to ja dziękuję. Spodziewałem się Rock Bottom dla Cole'a, ani przez moment nie uwierzyłem, że Johnson poda mu rękę i sobie odejdzie. Jak już jesteśmy przy Cole'u - wiele wskazuje na to, że wreszcie zakończyli tą szopkę i panowie się wreszcie od siebie odpieprzą. O ile przed WrestleManią ten feud był zjadliwy, segmenty na całkiem wysokim poziomie (no i wysokie ratingi), tak czym później, czym tego więcej, tym gorzej. Nie podoba mi się natomiast to, że mieszają tak tymi komentatorami, pogubiłem się już kto gdzie komentuje, niech Lawler, Ross i Cole posadzą dupska na RAW, a Matthews, Booker T i Striker (!) na SmackDown, bo niby taki mały szczegół, a strasznie mnie denerwuje.

Dobrze, że nie dopuścili do walki Morrisona z R-Truthem, bo byłoby to głupotą totalną (w sumie ich feud jest teraz na RAW najważniejszy, dopóki Cena nie dostanie następnego rywala), niech zostawią to do Over The Limit, bo i tak już widzę niesamowity bulid-up pod to PPV (zamiast je usunąć, Capitol Punishment przenieść na początek czerwca, Money in The Bank na początek lipca i zrobić solidną podbudowę pod SummerSlam, to im wiecznie pało).

Dalej, divy. Nie oglądałem Awesome Kong za czasów pobytu w TNA, nie wiem nawet czy grała heela czy face'a, więc taki olbrzym to dla mnie nowość. Fajnie, że zadebiutowała, ale mam pewne obawy co do tego, że może ona być tą dobrą, skoro nie zdecydowała się ona zaatakować Kellyx2 (swoją drogą, czemu one przed nią po prostu nie uciekają, tylko się kulą przy narożniku :| ) i rozwaliła Maryse. Nie widzę jej w roli face'a, niech wchodzi tydzień w tydzień, niszczy wszystkie lalki aż zostanie sama Beth Phoenix, z którą (mam nadzieję) zmierzy się na SummerSlam. Tutaj punkt dla WWE, bo wreszcie zainteresowałem się dywizją kobiet i będę chętnie śledził poczynania Kharmy, może być z tego coś interesującego.

Muszę to powiedzieć - bardzo dobra walka o WWE Championship. Nasuwa się więc pytanie, dlaczego? Dlaczego nie zabookowali ich tak podczas WrestleManii, tylko na głupim, zwykłym RAW? Cena wreszcie nie dostawał przez większość walki i stoczył wyrównany bój z Mizem, było trochę dramaturgii, były nearfall'e, było jednym słowem ciekawie i już myślałem, że Mizanin znowu zdobędzie tytuł, ale to chyba było niemożliwe. Idiotyczny pomysł z sędzią, który ma oczy z tyłu (co ciekawe, ten sam prowadził pojedynek między Mizem i Ortonem na TLC i tam również nie odbyło się bez kontrowersji), nie widział to nie widział i tyle. Szkoda mi się trochę zrobiło Miza, bo o ile za czasu feudu z Ortonem był nudny, tak kiedy rozpoczął program z Ceną i pokonał go na WM, stał się bardzo ciekawą postacią i nie schodził poniżej pewnego poziomu. Zapowiada się teraz długi title-run Cenaminatora, ja mam cichą nadzieję, że Albercik zabierze mu tytuł na najważniejszej gali lata i potrzyma pas przez długi okres, bo ostatnio ma niesamowitego pecha (Miał zdobyć pas na Royal Rumble, na WrestleManii, Extreme Rules, a do teraz gówno dostał).

Dalej, było już zwyczajnie nudno, nic ciekawego się nie działo. Byle nie wpadli na tak świetny pomysł i nie kontynuowali feudu między Mysterio i Del Rio (co z tego, że on się tak na dobrą sprawę nie skończył ich osobną walką), ja jestem za tym, żeby karzeł dostał teraz The Miza (chyba, że ten jeszcze jakimś sposobem wywalczy title shota), a Albercik niech zbliża się powolnym krokiem do Ceny. O Punku się nie wypowiadam, coraz bardziej jestem za tym, żeby powiedział im dwa słowa i odszedł, bo nie wierze w to co widzę. Batisto wracaj, bo ten pseudo-mięsniak powoduje u mnie odruchy wymiotne, a niestety zapowiada nam się solidny push dla Ryana (niech mu jeszcze podłożą CM'a, a co tam, nie?), tak źle wykonanego speara nie widziałem w życiu (nawet ze strony Batsity). Jak chce wyglądać groźnie, to niech się najpier opierdoli na łyso, bo teraz jest co najmniej śmieszny, nie mogę na niego patrzeć (ale Vince w końcu lubi dużych chłopców, więc co się tu dziwić). Nie wiedziałem, że to kiedyś powiem, ale - tęsknie za Batistą i wiele bym dał, żeby teraz wrócił (wtedy zaistnieje szansa wyrzucenia go z federacji, albo chociaż przynajmniej cofnięcia do FCW i trzymania go tam do końca kariery). Końcówka fajna, Vince chyba próbuje za wszelką cene (?) zatrzymać The Rocka, ciekawe, czy ten wiedział o tym, że chairman się pojawi i puści jakiś filmik przedstawiajacy życie Johnsona.

Mamy już tylko dwa tygodnie do Over The Limit, a żadnego feudu na horyzoncie, jest źle. Szkoda, że nie usunęli tego PPV, bo jest całkowicie zbędne i coś mi się wydaje, że okaże się totalną klapą, obym się mylił. Słabe to RAW, nic specjalnego, za dużo The Rocka chyba i jeszcze ten niby-śmieszne segmenty z Hornswogglem i Khalasem na czele, mnie to nie śmieszy. Za RAW, 2/6

Czemu nie ? W razie ewentualnej wygranej pasa US przez Punka , jego prestiż bardzo by się podniósł

Tak samo jak podniósł się prestiż IC title po zdobyciu go przez Barretta?

Edytowane przez Sebu

Fajnie by było jakby Rock powrócił jako wrestler jeszcze Y2J na SD i może być ciekawie bo po odejściu Edga zaczyna się robić nuda. Raw cieniutkie.

Liczę chociaż na to, że Punk wystąpi w Money in the Bank Matchu ...

18056192365019276624f15.jpg

RAW takie sobie. Można było się spodziewać że wszystko kręcić się będzie wokół urodzin Rocka, więc trudno ocenić jednoznacznie tą tygodniówkę.

Jasiek zachowuje pas. Jak dla mnie dobre rozwiązanie. Bezsensem byłoby odbieranie mu go już następnego dnia po zdobyciu. No i zgrzyty między Alexem a Mizem. W końcu! Mam nadzieję że Riley pójdzie swoją drogą by przynajmniej zaistnieć w tym midcardzie na SD!.

Truth-JoMo może być z tego całkiem ciekawy feud. No i właśnie ciekawe kogo dadzą Punkowi bo zbyt dużych możliwości to ja tutaj nie widze.

Ps. A HHH to żyje? Bo ewidentnie nas dyma Tryplak bo mógłby trochę powalczyć a on pojawił się na miesiąc i co znowu baju baju? :roll:

I jeszcze słów parę o wypowiedziach co poniektórych. Darujcie sobie pisanie postów w 1 zdaniu...Jak nie masz co powiedzieć to się nie wypowiadaj,albo przyjęty przez większość system plusów minusów jak już musicie tak robić to dajcie plus i wytłumaczcie dlaczego ,a nie +Kharma -Pittbull Inne: Zapowiedź WMKki 28. I co to kuwa ma być? Żenuuuua

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Przeciętne RAW wszystko kręciło się wokół The Rocka. Bez sensu była ta cała akcja z Ceną można było po prostu dać mu czysto wygrać z Mizem, co za problem.Walka sama w sobie zła nie byłą ale najbardziej zdziwił mnie fakt, że nie była walką wieczoru. No właśnie. Walka wieczoru czyli Kane vs. Mason. Wydaje mi się, że ta walka była tylko po to aby systematycznie rozwalać Nexus(i dobrze).R-Truth pobił JoMo, zapewne na Over the Limit dostaniemy taką walke którą przyjemnie będzie oglądać bo obaj w ringu spisują się dobrze, a JoMo to już Bardzooo dobrze.Segmenty z Rockiem nie powaliły mnie na kolana. Over the limit o ile się nie myle jest 22 maja czyli mamy jeszcze 1 RAW i 2 Smacki a na horyzoncie jeden feud. Miz odbębnił rewanż więc możemy spodziewać się na RAW jakiegoś meczu o contendera do pasa WWE. Dobrze by było gdyby wygrał Punk jednak aktualnie największe szanse na rywalizacje o najważniejszy pas ma Alberto.

1161423919541b3db89050d.jpg

Over the limit o ile się nie myle jest 22 maja czyli mamy jeszcze 1 RAW i 2 Smacki a na horyzoncie jeden feud.

Chyba coś ci się pomyliło, zostały jeszcze 2 RAW i 3 SD

12658356164fd73b28cd7c3.jpg

Over the limit o ile się nie myle jest 22 maja czyli mamy jeszcze 1 RAW i 2 Smacki a na horyzoncie jeden feud.

Chyba coś ci się pomyliło, zostały jeszcze 2 RAW i 3 SD

Aaa, faktycznie sorry szybko pisałem i rzeczywiście mi się pomyliło :) Dzięki za poprawkę.

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Po co teraz nowy contender do pasa WWE ? Przecież Miz nie przegrał normalnie, więc logiczne jest, że dostaną jakąś walkę w stypulacji na Over the Limit by zakończyć ten feud, w końcu takich programów się nie kończy na tygodniówkach. Fajny by był jakiś Last Man Standing między nimi, albo 2 out 3 of Falls Match.

Monday night Raw minęło.Czekałem na te Raw bo wiedziałem że będzie imprezka i wiedziałem że The rock będzie przeważał(początek Raw oraz koniec)

No pierwszy segment bardzo dobry The Rocka a publiczność świetnie sie bawiła.

-Najpierw powiem o meczu div Kelly Kelly vs Maryce.Nie przypuszczałem że tak szybko się pojawi Kharma i bardzo dobrze że się tak szybko pojawiła bo mnie to zaskoczyło pozytywnie.Piękny finisher na Maryce.Kharma na pewno będzie wielkim Heelowcem(musi być)a zostawienie Kelly Kelly jest powodem tym że ją zostawiła w spokoju bo Kelly Kelly zbyt drobniutka :D

Kharma będzie wszystkie divy eliminowała Finisherem i chcę aby doszła do takiego momentu że Beth będzie walczyła a Kharma równiez ją będzie chciała zaatakować ale ona sie nie da i spotkaja się na najważniejszej gali lata(SumerSlam)

-kolejny mecz to mecz Masona Ryana vs Kane.Kolejna tak naprawdę porażka CM PUNKA.Mało sie tutaj będę wypowiadał ale Mason dostanie myślę że takiego pushu jak Miz i zostanie bardzo dobrą gwiazdą wypromowana w stu procentach jeżeli to prawda to zacznie już od wygranej walizki.

-mecz John Cena vs Miz.Dobry mecz nawet bardzo ,jestem ciekaw tylko jaka stypulacja będzie na Over the limit.Może I quit match a bym chciał bardzo bo walka Batisty rok temu była rewelacyjna a to stypulacja zawsze jest emocjonująca chyba że Cole by brał w niej udział to walka by była kiepska :P

Raw było przyjemne a nie wymagałem więcej tylko aby kolejne dało już coś do zrozumienia bo nie mamy pewnosci co teraz z mysterio i AdR(oby nie feud)Happy birthday Rock!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8-)

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

Miz bez pasa to wygląda jakoś dziwnie, brak pewnej jego części.. Widzę dla niego 2 rozwiązania, które przywrócą honor panu Awesome:

#1 Miz zaczyna z Kingstonem którki feud, po którym odbiera mu pas i znowu mamy Miza jako U.S Champion

#2 ADR feuduje z Ceną, odbiera mu pas na over the limit(podczas gdy sflustrowany Miz oklepuje podrzędnych wrestlerów) a następnie po jakże pasjonującym feudzie ADR dostaje niespodziewany oklep np. na backstagu od Mizanina i mamy kolejny feud podczas, którego Miz odzyskuje swoje dziecko(pas WWE)

[ Dodano: 2011-05-03, 19:03 ]

a zostawienie Kelly Kelly jest powodem tym że ją zostawiła w spokoju bo Kelly Kelly zbyt drobniutka

chyba sam nie wierzysz w to co piszesz :) musi być jakiś powód, dla którego Kharma zostawila Kelly, ale jaki..?

Mason dostanie myślę że takiego pushu jak Miz i zostanie bardzo dobrą gwiazdą wypromowana w stu procentach jeżeli to prawda to zacznie już od wygranej walizki.

Raczej się to nie stanie, ale jeżleli to(...) Rozwiązaniem problemu z Masonem(jeżeli Vince otworzy oczy) jest rozpad Nexusa- Punk zostaje znów solowym zawodnikiem i wszyscy happy.

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

sebbo23, O Miza się nie martw. Przecież jest on jedną z najważniejszych postaci obok Ceny na Raw i ogólnie w WWE, więc od tak go do mid cardu nie wrzucą. Feudu o pas US z pewnością nie dostanie, bo byłby to dla niego jeszcze większy krok w tył niż dla Rhodesa feud z DiBiasem jak tu piszecie. Bardziej niż o pozycje Miza po skończeniu programu z Ceną obawiałbym się o CM Punka, ale to piszemy cały czas.

Adi341, wiesz co Vincowi strzeli do głowy? widzisz jak promuje Masona.. Punk wg. mnie ma mocną pozycje, jest główną postacią heelową w WWE wiec raczej nie będą go ruszać :)

Sadiztik Fanpage

chyba sam nie wierzysz w to co piszesz musi być jakiś powód, dla którego Kharma zostawila Kelly, ale jaki..?

może taki że razem z Kelly będzie chciała przejąć dywizje div?przestań ale ja w takie cos nie wierze a powód napisałem:oszczędziła sobie rękę na nią ona i tak jej nic nie zrobi.I uwierz wiem o czym mówię bo na bank nie będzie chciała z nią mieć tagteamu ma to być jedna z największych Heelowców w WWE.Jej theme samo już mówi za siebie

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

a czy ja wspomnialem, o jakiejkolwiek wspolpracy? nie. Chodzi mi o to, że Kharma jako debiutujący heel powinna niszczyć wszystkich na swojej drodze, a ona ją zostawiła.

Sadiztik Fanpage

sebbo23, ale co ma Mason Ryan do Miza i jego pozycji ?