Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Co do walki to wole tego nie komentować skoro walka Cena vs Barrett była dla Ciebie jedną z najbardziej emocjonujących to może po prostu masz małe wymagania

Oczywiście, że była, tak samo jak emocjonujący był dla mnie pojedynek Mysterio z Punkiem na Over The Limit. Powód? W tym i w tym przypadku face w razie przegranej mógł dołączyć do heelowej stajni, świetnej heelowej stajni.

a Wade powinien się cieszyć, że tak szybko dostał swoje 5 min i teraz systematycznie pracować nad swoją postacią, bo ostatnio nie widać u niego żadnych postępów.

Bo najwiekszym błędem było przeniesienie go na SmackDown. Nie widać u niego żadnych postępów, bo buja się z dwoma beztalenciami i przyszłym jobberem, więc nie ma, można rzec, żadnych warunków. Dostaje 5 minut czasu na SmackDown (a w tamtym roku pół czasu na RAW, przeznaczali dla Nexus), więc nie wiem jak może czynić jakiekolwiek postępy.

Można powiedzieć, że prawie wszystkich jooberów z Smack'a przedraftowali na RAW.

The Usos- Większość z nas myślała, że rozdzielą The Usos, ale WWE postanowiło jednak obydwóch przedraftować. Myślę, że to dobre posunięcie i wreszcie coś się ruszy w tym tag team'ie (może nawet title shot o pasy TT? )

Kofi Kingston- Bardzo dobrze że przedraftowali go na RAW bo już mnie denerwował na Smack'u, jednak ostatnimi czasy joobował na SD i najprawdopodobniej to samo czeka go na RAW

Daniel Bryan- Bardzo dobre posunięcie ze strony CT, na SD z pewnością dostanie więcej czasu i myślę że razem z Rhodsem będą pukali do Main Eventu,

Ted DiBiase- Ted ostatnimi czasy joobował na RAW i bardzo się cieszę że przedraftowali go na SD i liczę że dostanie title shota na IC Title. Chciałbym aby McGilliCutty dołączył do "niebieskich" i z FCW ściągnęli Bretta i złączyli ich w stajnie, tak jak kiedyś WWE planowało.

Edytowane przez Daniel12xD
Entertainment < Wrestling

19950532664dc6b6b8c6171.jpg

Ted na smackdown...Ciekawe czy będzie jobował jak na raw czy dostanie push.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Co ciekawe jednym z głównych tematów, który jest poruszany na tym czacie (oprócz samego draftu i uwielbianego Zacka) to sprawa Tag Team'ów w WWE. The Usos nie są rozdzieleni na szczęście, Ted trafił na SD!, gdzie możliwe jest wrócenie do Priceless (o czym wspominał Fink) i na tym się to kończy. Mamy też rozpadające sie Nexus, Corre, oraz Władka i Santino i na tym praktycznie koniec....

Na czacie były różne sondy, jedna z nich dotyczyła TT, a dokładnie, czy uważasz, że w WWE powinno być więcej Tag Teamów (czy coś w ten deseń) i ponad 90% fanów odpowiedziało, że tak powinno być więcej. Czy WWE pójdzie po rozum do głowy i odbuduje wreszcie tą dywizje tak jak należy ?? W końcu na chwilę obecną nawet posiadacze pasów są w dwóch odrębnych rosterach.... Jakieś pomysły co można zrobić ??

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

• Styl:  Jasny

Podniesienie wartości dywizji TT w WWE jest równie prawdopodobne co reakcje zarządu na żądania fanów dotyczące pushu dla Zacka. Smarci chcieliby tego, ale Vince ma własne plany i wątpię, by parę osób potrafiących obsługiwać czat wpłynęło na nie.

No i Alex Riley rozstaje się z The Awesome One! Ciekawe posunięcie, zapewne Riley zgnije na SD, no ale zobaczymy, co się z stanie z Mizem. :twisted:

Riley na SD!

Noo...ja tam mam nadzieje,że go dobrze wypromują. A co więcej, przeszło to bez echa tutaj, ale Brodus zaczyna solową karierę...no no... Może TT jakiś?

W każdym razie pchać Clay'a w stronę main eventu, a Riley na razie jako solidny solowy wrestler...tfu!...zawodnik.

And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

No i Sheamus wraz z United States Championship na Smackdown, czyżby teoria jednego użytkownika miała się sprawdzić? IC oraz US na SD, a WHC i WWE na RAW, a później unifikacja? Będzie naprawdę ciekawie!

No i Sheamus wraz z United States Championship na Smackdown, czyżby teoria jednego użytkownika miała się sprawdzić? IC oraz US na SD, a WHC i WWE na RAW, a później unifikacja? Będzie naprawdę ciekawie!

Oby nie...ja chce Christiana na mistrza!

Swoją drogą...ale Sheamus spadł...

Sheamus spadał sukcesywnie od kilku miesięcy, więc to żadne odkrycie. Draft na SD to tylko formalność. Pomysł, by IC i US było na SD, a WWE i WHC na RAW wpadł mi do głowy zaraz po picku i szczerze przeraża mnie to. Jeśli chcieliby coś takiego zrobić, dwa spośród tych pasów powinny być warte więcej niż to co spuszcza się w toalecie...

3060114334dcbee5f4e682.jpg

Bliżej jestem co do pomysłu, że na SD! będą trzy pasy, a na RAW jeden niż na RAW dwa najważniejsze a na SD! dwa midcarderowe. Wydaje mi się, że Vince mógł po prostu zauważyć, że na Smacku nie dzieje się za bardzo nic ciekawego, a i ratingi nie są wysokie i by być może podnieść prestiż tego show da mu trzy pasy? RAW tak czy siak sobie poradzi, tam jest Cena, AdR, Rey, Miz i jeszcze ew. Trajpel. Można w każdej chwili podpromować JoMo.

Pas US na RAW byłby o tyle bezsensowny, że oprócz JoMo i Trutha nikt tam się specjalnie z midcardu nie wyróżnia. Na SD! jest szansa, że będzie się z nim działo o wiele więcej.

Ba, jest wręcz ogromna szansa na unifikacje IC i US do jakiegoś pasa, o który walczyli by nie lower midcardzerzy, a ci już upper.

Zresztą wyobrażacie sobie co by taki Orton robił? Przecież jest na SD!... i jako czołowy face brandu nie miałby mieć feudu o jeden z najważniejszych pasów w federacji w najbliższych miesiącach? Nie wyobrażam sobie tego. On ma taką pozycję, że wręcz nie może się bić z kimś o takie gówna jak IC albo US, nawet jeżeli te pasy zostaną zunifikowane bądź podpromowane. To dalej nie byłby poziom WHC, tego Main Eventu z krwi i kości.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Pac IC bądź US może być równie dobrze broniony na extreme rules i wygrany przez zawodnika raw. Takie zapychacze to nie rzadkość więc nie zdziwię się jak przed galą bądź w jej trakcie dowiemy się o pojedynku kingstona z Barrettem o pas IC . Trochę kijowy pomysł , ale lepsze to niż 2 mistrzostwa świata na raw i 2 midcardowe pasy na SD , który aktualnie ma wyższy star power niż przed draftem. Edytowane przez Janko Muzykant

21141536044eac5162deaab.gif

Myk z Ceną z Raw na SD i z SD na Raw był kompletnie niepotrzebny. Takie tam sratytaty w stylu Cena zwolniony z WWE. Chodziło o to, żeby - skoro już tradycyjnie będzie na Raw - jakoś mocniej go zaakcentować. Przyćmiono tym samym "transfery" innych wrestlerów.

Co do tego proma R-Trutha to na początek zniesmaczyli mnie filmikiem z heelturnu. Muzykę dali co najmniej jakby hitlerowcy do żydowskich dzieci strzelali albo Spartanie ginęli w bohaterskiej walce. Ja rozumiem, że R-Truth jest teraz "be" ale z tą ścieżką dźwiękową mocno przesadzili. Przecież tutaj tylko jeden koleś skopał drugiego. Tragedii nie ma. Co do samego proma - no niech będzie... Publiczność fajnie reagowała. Ale nie podniecałbym się przedwcześnie Truthem. Mnie w pewnym momencie jego gadka znudziła i uważam, że czołowi heele WWE jak Miz, Alberto, Punk, Wade czy Dashing mają w porównaniu do Trutha micskillse nieporównywalnie lepsze.

Z całym draftem mam jedną obawę. Alberto przeszedł do Raw. Są tu już inni mocni heele - Miz i CM Punk. W obwodzie - Ziggler. Nie wiadomo jakie plany mają do R-Trutha-heela (ale myślę, że ponad przegrany feud z Morrisonem nie podskoczy). Tak czy siak zastanawia mnie, dla którego z trójki Miz, Alberto, Punk będzie oznaczało to midcard. Na Raw przeszli też Swagger i McIntyre. Stwierdzam, że obaj mogą jobbować jeszcze bardziej niż na SD.

Z kolei w SD świetlana przyszłość zdaje się w związku z draftem rysować przed Dashingiem. Na WM-ce wygrał z Reyem. Pushują go. Czyżby miał stać się dominującym heelem SD? Skoro tak - to prędzej czy później znowu rozpocznie feud z RKO. Może push otrzyma także ktoś z dwójki Wade Barrett, Brodus Clay?

Pozytywnie odbieram przejście RKO na SD. Na Raw rozwaliło mnie, że jak RKO zakładał koszulkę SD to wrzucili zapowiedź walki komentatorów. A propos - kolejny cyrk spod znaku "Cole i Swagger znęcają się nad dziadkami i wkurwiają publiczność" - przewinąłem.

To takie opinie na gorąco, których pewnie za jakiś czas będę się wstydził. :)

14453752125651e0a536c69.jpg

Po zakończonym Drafcie 2011 w końcu się wypowiem.

Plusy:

+ Battle Royal na początku.

+ Heel Turn Marka Henry'ego.

+ Draft, który zapewnił sporo emocji.

Minusy:

- To już niestety pewne i LayCool się rozpadają. Szkoda, bo były wyrazistymi Divami. Jedyne heelowe Divy, który były dla mnie autentyczne.

- Szopka z Colem i JR'em. To się robi co raz bardziej żałosne i niesmaczne.

- Szopka z Ceną. Chciałem go na SD!

Inne:

* Zamiana RKO na Alberto Del Rio jak najbardziej na plus. Randy pociągnie SmackDown!, a Albercik dostaje swoją szansę w głównym brandzie i stanie oko w oko z największą postacią WWE Johnem Ceną. Czekam na ten feud i mam nadzieję, że do niego dojdzie. Dlatego przewiduje wygraną Christiana i Ceny w walkach o pas. Wtedy podrażniony ADR rozpocznie pogoń za pasem WWE, który będzie posiadał Cena. I właśnie Christian. Mimo przejścia na SD Sheamusa z pasem US to jestem pewien, że pas WHC zostanie na SD. Jak ktoś już wspomniał, na SD jest Randy Orton, czyli główny face federacji obok Ceny i on ma walczyć o któryś z pasów midcardowych? Z początku pewnie dostanie feud z kimś z dwójki Barrett-Cody Rhodes, a pasem zajmie się Christian, z drugą osobą z wcześniej wymienionej pary. Być może Sheamus straci swój pas i wróci on na RAW i wtedy Celtycki Wojownik też dołączy do walki o WHC. Naprawdę jest dość ciekawie. W ogóle w drafcie zauważyłem, że do pasa WHC na SD zostało mało Main Eventerów. Jest Orton, Christian, no i powiedzmy Sheamus, w końcu ma już pas WWE w swojej kolekcji. Do tego dojdą do nich pewnie Barrett i Rhodes. Mało ludzi. RAW ma więcej postaci mogących walczyć o główny pas. Pytanie czy nie za dużo, bo ktoś w końcu będzie musiał spaść do Midcardu albo przez kilka miesięcy walczyć w feudach o nic. Nie zachowano równowagi.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Jericho odpadł z Tańca z Gwiazdami! :D

To co, powrót jako face, jak ostatnio i feund z Mizem?