Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Oczywiscie, ze Edge czy Hcristian sa lepsi od Ceny ale nie Miz!

Który to już raz poruszamy temat umiejętności Jaśka? Wszyscy, którzy nie są tzw. "hejterami" dobrze wiedzą, że Jasiek ma dość szeroki move-set (w zanadrzu), problemem jest jego styl poruszania się w ringu i ograniczenie przez gimmick. Mimo, że w ostatnich czasach pokazywał więcej, to i tak nie jest to wszystko.

Miz lepszy od Jaśka? Po pierwsze, w ringu Jasiek potrafi więcej i jestem tego pewien w 105%, co więcej Cena potrafi przeciwnika poprowadzić w ringu i to go z miejsca stawia wyżej. Na majku oboje potrafią ogrom, tu nie ma co dyskutować.

Walka Bryana z Mizem byłaby ciekawsza, owszem, ale to tylko dlatego, że Mizanina w walce prowadziłby Dragon. Danielson potrafił z Khalim skleić przyzwoity squash, więc to już coś musi znaczyć.

;)

• Reputacja:   1

Z HBK to nawet Vince robił świetne walki. Cena walczyć nie umie. Czasem mu jego finisher nie wychodzi. Nie moge powiedzieć, jest najbardziej charyzmatyczny i w ogóle świetnie mówi, ale... W ogólnym rozrachunku są lepsi (Edge, Christian, Morrison)

[ Dodano: 2011-03-24, 20:02 ]

A walka Miza z Bryanem na pewno była lepsza niż Ceny z Batistą.

Miz nie jest lepszy od Ceny ale tylko pod ring skillami ! Najlepszym przykładem jest na to że :

A. Obejrzyj sobie Cene gdzie jeszcze Lesnar był w WWE ( mniej wiecej ten sam czas trwania karier Miz teraz , Cena własnie wtedy)

2. Możesz poszukać movesety np.na YT np.Top 20 movies of.... . Miz ma gorsze

3. Cena jest teraz w movesetach ograniczony jak kolega powyżej napisał przez swój gimmick , zresztą zbyt dużo dzieciaków go lubi , a więc przez jakąś nie ostrożność lub też głupote (osób opiekującymi się nimi itp.) mogą go naśladować i jego moveset przez to został o dużo ograniczony do minimum .

Oczywiste jest to że Miz jak i zarówno Cena mają ogromne Mic Skille . Miz udowodnia to już od 3 tygodni i musze powiedzieć że jest to Awesomme :D Ale nie ring skille...

Moze w koncu ktos na to zareaguje, 3/4 dysmózgów pisze o ring skilach ceny nie ogladajac zadnych walk przed dolaczeniem do wwe. 1/4 z tego probuje to wyjasnic ale co pare dni rejestruje sie nastepny i nastepny i nastepny. Nowi uzytkownicy nie czytaja poprzednich wpisow co wiaze sie z daremnym wysilkiem twoim E_9 i innych ktorzy w podobny sposob probowali im to wbic do czachy.

• Reputacja:   283
  • Urządzenie:  Android

Nie ma znaczenia jaki moveset ma obecnie Jasiek, skoro nawet z tymi kilkoma akcjami na krzyż potrafi od czasu do czasu (bo ogólnie jest średniakiem i takie też walki montuje) skroić całkiem niezły pojedynek, poprowadzić kogoś w ringu, czy popisać się w ringu mega-tężyzną fizyczną (AA na Edge'u i Big Showie.. NA RAZ, mając i jednego i drugiego na barach :shock: ). Porównywanie go w ringu do Miz'a to jakaś słaby żart i szczyt hejterstwa. Już tylko czekam, kiedy ci wszyscy przeciwnicy Rey'a, zaczną po nim jeździć, że np. Mark Henry potrafi robić lepsze walki od Krasnala :roll:

A walka Miza z Bryanem na pewno była lepsza niż Ceny z Batistą.

Od tych Ceny z Michaelsem też?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

mega-tężyzną fizyczną

i to trafne sformułowanie powinno zamknąć usta wszystkim krytykantom Jasia oraz wychwalającym Miza, który trochę w ringu się polepszył, lecz nawet jego najlepszy brawl nie przesłoni jego braków podstawowego kunsztu ringowego. No chyba że w tej walce posłuży się zagraniami the Rocka, to ja wówczas padnę z zrażenia i wyrafinowania Mizarnego. Chyba że na Wrestlemanii zagra kilka akcji z czasów WWE-ECW? I ciekawe, jak ta walka będzie napisana.

Walka Bryana z Mizem byłaby ciekawsza, owszem, ale to tylko dlatego, że Mizanina w walce prowadziłby Dragon.

Prowadził, oraz gabarytowo odpowiadał Mizowi na wykonanie wszystkich akcji oraz kiltu kontr np electric chair.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Od tych Ceny z Michaelsem też?

Jasne, przecież tam walczył John Cena :twisted:

W ogólnym rozrachunku są lepsi (Edge, Christian, Morrison)

Really Really? Morrison lepszy w ogólnym rozrachunku od Johna Ceny? Proszę o argumentację bo to mnie bardzo ciekawi

Czasem mu jego finisher nie wychodzi

Mnie też się bardzo nie podoba jak Cena wykonuje AA na takich zawodnikach jak na przykład Big Show, świadczy to o jego totalnym braku umiejętności

Moze nie jest to jakis wirtuoz ringowy, ale jak mozna porownywac Miza, ktorego nie widzialem 1, slownie JEDNEJ godnej zapamietania walki

Też się zastanawiałem nad tym i przypomniała mi się walka godna zapamiętania a w zasadzie dwie. Pierwszy pojedynek w 2011 roku z Johnem Morrisonem na RAW, walka była bardzo dobrym pierdolnięciem w nowy rok i tak na szybko mogę powiedzieć, że była to najlepsza walka Miza. Koleją walką był pojedynek o pas US, gdzie Bryan zdobył pas. Z tego co pamiętam była to najlepsza walka na NOC moim zdaniem

Jaskiem, ktory potrafil zrobic swietne walki z HBKem, Edgem, a nawet z drewnianym Batista...

Dokładnie. Do tego dołożył bym pojedynki z Triple H, Wadem Barrettem. To mówi samo za siebie przy ocenianiu który wrestler jest lepszy w ringu John Cena czy The Miz, odpowiedź jest oczywista. Na nie korzyść Miza trzeba dodać fakt na który zwrócono już uwagę, że w tych dwóch pojedynkach, Bryan i Morrison byli tymi którzy w głównej mierze przyczynili się do poziomu podniesienia walki

Już tylko czekam, kiedy ci wszyscy przeciwnicy Rey'a, zaczną po nim jeździć

Rozumiem, że można jeździć po Rey'u bo się go nie lubi za gimmick, za charakter (wiedza z newsów), ale jak widzę, że ktoś piszę, że Mysterio ssie w ringu to mnie coś zaczyna boleć. Też częstą tendencja jest wypominanie Reyowi, że nie jest już tym samym zawodnikiem którym był w WCW. Szkoda, że hejterzy, którzy myślą "pojadę po face'ach, to będę prawdziwym fanem i się popiszę przed starszymi" nie potrafią porównać obecnego poziomu Rey'a do reszty zawodników w WWE, szkoda, że nie umieją docenić świetnych pojedynków z Y2J, Morrisonem czy CM Punkiem.

Zostając przy nowym designie pasa. Trzymam stronę tych którym ten pomysł się podoba, tak jak napisano wyżej, prostota formy sprawia, że jest to dobre posunięcie, tylko szkoda, że tak późno. Nie godzi to też specjalnie w godność pasa, ponieważ wprowadzona zmiana ma charakter kosmetyczny

adrhbk napisał/a:

Czasem mu jego finisher nie wychodzi

Mnie też się bardzo nie podoba jak Cena wykonuje AA na takich zawodnikach jak na przykład Big Show, świadczy to o jego totalnym braku umiejętności

No ale tak z innej beczki, żeby już nie drażnić tego tematu finisherów!! JAsia- no kurwa STS to niekiedy założy tak niechlujnie, że nawet manekin powinien mu uciec z tego chwytu.

tylko szkoda, że tak późno

I nie wiem, czy to mnie bardziej nie wkurza od samego wyglądu, czyli czas tejże zmiany. Skoro mamy the most must-see championa itd, to ta prosta kosmetyka mogła być naprawdę wcześniej.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Mówicie dobre walki z Barretem itd. Owszem, ale bardziej w punktu widzenia emocji, a nie tego, co pokazał. Nie wmówicie mi, ze Cena jest dobry w ringu. Nie obchodzi mnie, co pokazywał kiedyś, albo dlaczego nie pokazuje teraz. Liczy się fakt. Nie wyobrażam sobie WWE bez Ceny, jest wyrazisty, jego feundy są dobre, ale nie walki. O walce z HBK jest ciężko powiedzieć, bo Miz nie walczył 1 vs 1 z Shawnem. A walka z Batistą nie była dobra. Była dobra jak na Cenę i Batistę. A co do Morrisona-lepszy,bo: w ringu robi takie rzeczy, jak nikt w WWE obecnie, za co nie dostaje żadnego pushu, a na mikrofonie...nie jest zły. A dla mnie mike jest dużo mniej ważny od ringu i nie obchodzi mnie, co na ten temat myśli federacja. Oceniając zawodnika, oceniam umiejętności,a speeche to dodatek (chyba, że jest się Rockiem lub Andersonem, który ze speechy robią sztukę).
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

Rafikov nie pisz "" bo lubię śmiać się z ludzi nie znających tego pojęcia :twisted: A ogólnie to chciałem powiedzieć że robicie offtop, załóżcie sobie temat "Let's go Cena or Cena sucks" i po sprawie.

Mówicie dobre walki z Barretem itd. Owszem, ale bardziej w punktu widzenia emocji, a nie tego, co pokazał. Nie wmówicie mi, ze Cena jest dobry w ringu. Nie obchodzi mnie, co pokazywał kiedyś, albo dlaczego nie pokazuje teraz. Liczy się fakt. Nie wyobrażam sobie WWE bez Ceny, jest wyrazisty, jego feundy są dobre, ale nie walki. O walce z HBK jest ciężko powiedzieć, bo Miz nie walczył 1 vs 1 z Shawnem. A walka z Batistą nie była dobra. Była dobra jak na Cenę i Batistę. A co do Morrisona-lepszy,bo: w ringu robi takie rzeczy, jak nikt w WWE obecnie, za co nie dostaje żadnego pushu, a na mikrofonie...nie jest zły. A dla mnie mike jest dużo mniej ważny od ringu i nie obchodzi mnie, co na ten temat myśli federacja. Oceniając zawodnika, oceniam umiejętności,a speeche to dodatek (chyba, że jest się Rockiem lub Andersonem, który ze speechy robią sztukę).

Ok, szanuje Twoje zdanie, na moje się wybroniłeś. Rzeczywiście, każdy ma inny system preferencji, jeśli chodzi o ogólną ocenę danego zawodnika. Dla jednych najważniejszy jest ring skill dla innych charyzma i tak można wymieniać. To się oczywiście przekłada na różnice w opiniach

No ale tak z innej beczki, żeby już nie drażnić tego tematu finisherów!! JAsia- no kurwa STS to niekiedy założy tak niechlujnie, że nawet manekin powinien mu uciec z tego chwytu.

Racja, czasem lipnie to wychodzi. Dobrze, że WWE jakoś powoli promuje też inne submissiony, bo nie tak dawno STF było bardziej zabójcze od Takerowego Hells Gate

Rafikov nie pisz "" bo lubię śmiać się z ludzi nie znających tego pojęcia

Parę miesięcy temu ktoś napisał, że w NXT 1 po za Bryanem nikt się nie wyróżnił, więc switowałem tą opinię, pisząc ironicznie jaki Wade jest słaby na micu, że nie ma warunków fizycznych do bycia wrestlerem, że jest cieniutki w ringu itd. I ktoś to na poważnie wziął, więc wolę używać tagu ironia :)

A ogólnie to chciałem powiedzieć że robicie offtop, załóżcie sobie temat "Let's go Cena or Cena sucks" i po sprawie.

Never ending story. Temat będzie się wałkował za nami do końca kariery Johna. Co też świadczy o jego sukcesie w tym biznesie, haha rym wyszedł

Ja wypowiem się na temat Danielsona. Gościu ma zajebiste skille, jest w miare doceniany, miał pas US, ale dla mnie jest on obecnie czwartym (jeśli wziąć pod uwagę jobberów, DiBiasego i innych to nawet dwudziestym) kołem u Raw'owego wozu. Nawet dobrze, że stracił pas, bo Shameus ma zadatki na midcardowego champa. Jeśli Bry(i)anowi nie zmienią gimmicku to chyba stoczy się do lowcadru :(.

Rocky-Cena-Miz.

Po obejrzeniu paru prom Rocka z okresu 99-01 zaczynam bać się o poziom jego prom. Tak naprawdę najlepsze było to pierwsze, które było długo przmyśliwane przez CT. Dobrze, że Mizowi w końcu udało się zwrócić uwagę Rocka, bo cały feud straciłby momentum.

Dla antyfanów miza i fanów ceny którzy mówią że tylko cena ma ograniczenia przez gimmick:

http://www.youtube.com/watch?v=TpgDmliYcg8&feature=related

A i wiem że dla niektórych są 2 rodzaje wrestlerów albo hifh flyer który praktycznie nie dotyka ziemi , albo osoba która zniszczyła swoje ciało sterydami : HHH,CENA,LESNAR

A i odnosnie Miza mimo że moze jakiś bóg wie jakch ringskillów nie ma to ma coś co powinno mieć większość wrestlerów Charyzme w walkach chodzi o to że pomimo wszystko fajniej się patrzy na takiego SCSA czy THE ROCKA niż na CMLL mimo że tamci lepiej skakają ale niektórzy ringskille naprawiają chryzme i dobrze sprzedają swoje ring skille

A i odnosnie Miza mimo że moze jakiś bóg wie jakch ringskillów nie ma to ma coś co powinno mieć większość wrestlerów Charyzme w walkach chodzi o to że pomimo wszystko fajniej się patrzy na takiego SCSA czy THE ROCKA niż na CMLL mimo że tamci lepiej skakają ale niektórzy ringskille naprawiają chryzme i dobrze sprzedają swoje ring skille

W życiu nie widziałem tak długiego zdania z taką ilością błędów. Gratulacje :D

A filmiki fajne, szkoda że w WWE większość wrestlerów ma ograniczone ruchy.

Czy posiada ktoś jakieś streamy do dzisiejszej tygodniówki? Bo może byc ciekawie, a chcialbym poogladac LIVE :)

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg