Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja natomiast chcę doszukać się nieco mocniejszych punktów i być może obronić sytuacje z promowaniem walk na WM. W tym przypadku chodzi o The Corre vs. Show&Kane. Widzę tutaj narzekania, że odbywa się to na RAW, ale z drugiej strony... jakby tej walki nie promowali, wtedy byłyby jeszcze większe narzekania, że "dostajemy walkę bez żadnej podbudowy na najważniejszej gali roku, po co i na co to".

Tej walce nie potrzebna jest żadna podbudowa, bo wszystko zostało wepchnięte na siłę. WWE wprowadzając oddzielne MITB PPV strzeliło sobie trochę w stopę rok temu, ale mieli dość dużo czasu żeby teraz wszystko było systematycznie promowane, a taka walka jak Kane/Show vs Corre to wyraźny znak, że Vince chce po prostu w jednej walce umieścić jak największą ilość wrestlerów, żeby każdy miał swoje 5 minut na najważniejszej gali roku. Druga sprawa jest taka, że RAW ma swoje oddzielne programy między wrestlerami i już brakuje czasu żeby wszystko zmieścić, więc tym bardziej nie rozumiem wrzucania tam bezwartościowej walki z SD. Tym bardziej, że SmackDown jest zazwyczaj znacznie krótszy i przed WM można to spokojnie wydłużyć i spokojnie budować storyline. Trochę się czepiam, ale tak to już jest ostatnio, że WWE znów daje nam wyraźny znak, że RAW jest o wiele ważniejszym programem niż SD na którym dzieje się o wiele mniej i ostatnie epizody są do siebie bardzo podobne.

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   0

Szkoda, że Walka LayCool & Dolpg vs Trish i Morrison była tak dziwnie zabookwana.Na pewno wielki PLUS, że pojawiła się Trish i raczej za tydzień też się pojawi (hell yeah :D ). Mam nadzieję, że na WM Snooki po za samym pojawieniem się nic nie będzie robiła bo walka jak dla mnie zapowiada się dość dobrze i nie chce żeby jakieś gówno z MTV to zniszczyło.

Te Raw Faktycznie słabe względem poprzednich tygodni.Zbytnio nie ma co opisywać, jedyny ciekawy motyw to końcówka gali. Resztę raczej szybko zapomnę, ale za to następny tydzień zapowiada się bardzo, ale to bardzo ciekawie

Popieram większość wypowiedzi- RAW słabiutkie. Mam nadzieje, ze za tydzien pojawi sie Rock, Stone Cold, wyjaśni się coś w sprawie Lawlera and so on... Podobało mi się wspólne wejście Kane'a i Showa, lubie powroty. Miz jak zawsze genialny na micu. A i tak moim zdaniem przez WM najkepiej sobie radzi Punk.
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

A i tak moim zdaniem przez WM najkepiej sobie radzi Punk

Absolutnie się nie zgadzam. W podbudowie do pojedynku widać dominację Vipera, który wypuntował czterech członków nowego nexusa. Swoją drogą mam nadzieję, że ta stajnia przeszła do historii. O wiele lepiej od Punka radzi sobie Miz oraz Cole. Zostając przy osobie Punka, bardzo mi się podobało jak tak fajnie przedrzeźnił "żonę" Ortona udając ją. Pewnie niedługo pojawią się gify :twisted:

A fakt, ze gadke przerwal mu nieistniejacy Teddy, to jakis niesmaczny zart. Czy zdemolowanie jobbera, jest az tak glosna wiadomoscia wyslana do Undertakera?

W sumie jak by nikt mu nie przerwał, pojawiło by się jeszcze więcej narzekań, że dostaliśmy promo z kategorii "ja jestem zajebisty, ty jesteś zajebisty, ale to ja Ciebie pokonam", fakt pokonanie jobbera nie robi wrażenia, ale lepsze to niż "nic". Przy okazji można było się pośmiać, osobiście przypomniał mi się news z przed bodajże dwóch lat, że Ted miał by być tym który pokona Takera, już wtedy wydawało się to śmieszne, teraz nie trzeba tego komentować :lol:

Jakoś w ogóle nie czuje hajpu przed tą walką, pomimo świetnych filmików promujących

Wychodzi na to, że nawet zajebiste filimki promujące nie zastąpią akcji ringowej, oraz konfrontacji twarzą w twarz. Nie oczekuje aby walczyli co tydzień ze sobą, ale oczekiwałem czegoś na wzór podbudowy do pierwszego pojedynku HBK'a z Takerem. Tamta podbudowa była idealna. Wychodzi na to, że tak jak napisał Bonkol zajebistość tej walki poczujemy dopiero podczas czasu jej trwania. Mimo wszystko niedosyt pozostaje, chyba, że wykręcą lepszą walke niż Taker z HBK w co wątpie. Uznali zarząd/Triple z Takerem, że same nazwiska zrekompensują kiepską podbudowę, mylili się

Chyba wszystko co chicałem dodać od siebie, reszte Wy już zdążyliście napisać

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Absolutnie się nie zgadzam. W podbudowie do pojedynku widać dominację Vipera, który wypuntował czterech członków nowego nexusa. Swoją drogą mam nadzieję, że ta stajnia przeszła do historii. O wiele lepiej od Punka radzi sobie Miz oraz Cole. Zostając przy osobie Punka, bardzo mi się podobało jak tak fajnie przedrzeźnił "żonę" Ortona udając ją. Pewnie niedługo pojawią się gify :twisted:

No właśnie taka totalna dominacja Ortona to wbrew pozorom coraz większe szanse dla Punka. Orton tymi Punt Kickami narobił sobie już trochę wrogów i nie mówię, że ktoś na WM powróci(jest to możliwe), ale Punk może wreszcie pokazać, że jest pełnokrwistym heelem i samemu sobie poradzić z Randym. Bardzo mnie ciekawi ta walka i trochę żałuje, że tutaj nie ma jakiegoś gimmick matchu, bo w takich walkach Randy tak samo jak Edge radzi sobie o wiele lepiej niż w zwykłych starciach. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Nie miałem na myśli to, co jest zabookowane, ale to, co kto sobą prezentuje na wizji. Punk gra heela najlepiej w federacji i aż dziw mnie bierze, kiedy sobie przypomnę, że był on niezłym facem. Ortona walki? Dwie ostatnie RKO z kapelusza i pin. Kopnięcie i ucieczka. To nie jest dominacja. Tak jak pisze Bonkol, moim zdaniem, to wskazuje na Punka, za czym gorąco stoję.

Nie miałem na myśli to, co jest zabookowane, ale to, co kto sobą prezentuje na wizji. Punk gra heela najlepiej w federacji i aż dziw mnie bierze, kiedy sobie przypomnę, że był on niezłym facem. Ortona walki? Dwie ostatnie RKO z kapelusza i pin. Kopnięcie i ucieczka. To nie jest dominacja. Tak jak pisze Bonkol, moim zdaniem, to wskazuje na Punka, za czym gorąco stoję.

Otóż u Ortona jest to trochę inaczej. Pamiętacie RAW'y przed Night of Champions 2010 i to co się stało na ww. gali? Orton wyeliminował 2 albo 3 osoby z 6, dominował całą walkę, i tak samo było na owych RAW'ach... Gdyby Punk walczył z kim innym to raczej by wygrał, ale z Ortonem ostatnio czyściutko wygrał... No właśnie, kto? Wygrana pasa WWE przez The Miza nie należy do "czystych" wygranych, więc o ile mnie pamięć nie myli ostatnią osobą która pojechała Ortona czysto był bodajże Jack Swagger... 11 miesięcy temu. A wcześniej był chyba już tylko Cena na Bragging Rights...

1822912563511427a3754ee.jpg

• Urządzenie:  Android

Troche mnie dziwi, ze zona Randyego nie rzucila sie by pomoc mezowi w potrzebie.
Druga połówka Randalla raczej kariery w WWE by nie zrobiła ; )

For those wondering, that was an actress playing Randy Orton’s wife on RAW last night.

I wszystko jasne ;)

Więc może właśnie przyszła kolej? Może jestem troche nieobiektywny, bo obecny Orton denerwuje mnie niemiłosiernie, ale wydaje mi się, że Punkowi ta wygrana się zwyczajnie należy. Dzisiejszy segment znowu dobry, jak kiedy śpiewał sto lat córce Reya.

Troche mnie dziwi, ze zona Randyego nie rzucila sie by pomoc mezowi w potrzebie.
Druga połówka Randalla raczej kariery w WWE by nie zrobiła ; )

For those wondering, that was an actress playing Randy Orton’s wife on RAW last night.

I wszystko jasne ;)

A najlepsze jest to, że wybrali zupełnie inną aktorkę niż podczas feudu z Hunterem przed Wrestlemanią XXV (pamiętna akcja w domu Randy'ego). Co by jednak nie mówić - ta z ostatniego RAW była tragiczna.

Wiadomo że to aktorka była, już druga z kolei zresztą (ta druga lepsza niż poprzednia, trzeba jej to oddać). Mogła się jednak bardziej postarać, wyglądała bardziej na napaloną na Punka niż na martwiącą się o RKO troskliwą żonę. Swoją drogą Randy dobrze robi że swoją prawdziwą żonkę trzyma z daleka od wrestlingu :twisted:

17251576114d67ab5cd84bb.jpg

Swoją drogą Randy dobrze robi że swoją prawdziwą żonkę trzyma z daleka od wrestlingu :twisted:
Od występów, to tak.

Przecież jednak była w zeszłym tygodniu na Raw w St. Louis, nawet z dzieckiem. To nie była chyba aktorka, lecz oryginał.

:)

Raw zamuł, wszystko przewidywalne w 99,9% (nie spodziewałem się Jericho w filmiku :) )

Po WM chyba znowu dam se spokój z tygodniówkami WWe, tak jak to było do marca, bo "nuda, nic się nie dzieje, jak w polskim filmie..."

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Moje + i -

Plusy:

- Kane i Big Show razem w ringu po jednej stronie mocy

- Cena pokazał, że WWE to jego dom i wygonił Miza z areny

- uciekający Miz (po raz enty)

- Layla dzisiaj wyglądała naprawdę interesująco (jak weszła na ring i zaczęła kręcić brzuszkiem przed Morrisonem było ciekawie)

- Trish chyba zostanie na dłużej

- wszystko zwiastuje na porządne lanie dla Cole'a i Swagger'a na WM

Minusy:

- promo HHH

- dojeżdżanie rodziny Jerry'ego (nie podoba mi się to, szczególnie po śmierci matki, ale rozumiem, że Cole taki ma być, mimo to mógłby coś innego wymyślić)

- szybki pin na Bournie

- Maryse już nie taka fajna jak kiedyś

Inne:

- może coś się wydarzy i zamiast Snookie do drużyny JoMo Trish dołączy Kelly Kelly lub będzie 4 vs 4: JoMo, Trish, Snookie, Kelly Kelly vs Dolph, LayCool, Vickie

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Powtórze to co wszyscy. RAW było przeciętne, a być może nawet słabe. Zero promowania walki HHH z Taker'em noi między panami zero jakiegokolwiek napięcia. Powtarzają w speech'ach jaki to jego rywal jest wspaniały i jak bardzo go szanuje. Może w końcu coś ciekawego będzie za tydzień, kiedy mają stanąć face-to-face. Cole odwala kawał dobrej roboty, a przecież to nie jego wina że tak musi mówić. I przecież napewno Jerry wyraził zgodę na mówienie o jego matce jakby było inaczej nie kazali by tak mówić Cole'owi. Dla mnie był on najciekawszym wydarzeniem na gali. Cieszę się też że w końcu przestali tak szmacić Sheamus'a. Chociaż Evana bardzo lubie to dobrze że Celtic Warrior go łatwo pokonał. I powtórze jeszcze raz z tym kurdplem snooki to jakiś żart? Co to ma być? No Kurwa! I jeszcze jakieś jebane filmiki jaka to ona jest zajebista po dojebała Layli. I kurwa ludzie pracują w WWE od lat i nie mają występu na Wrestlemanii, a tu przychodzi jakiś jebany karzeł a ma walke na najważniejszej gali w roku. To jest żenujące.

Cole odwala kawał dobrej roboty, a przecież to nie jego wina że tak musi mówić. I przecież napewno Jerry wyraził zgodę na mówienie o jego matce jakby było inaczej nie kazali by tak mówić Cole'owi

Właśnie, właśnie zapomniałem o tym napisać. Tutaj chcę znów pochwalić Michela Cola a za co? Za to, że jest cholernie wiarygodny w tym co robi, przez tą wiarygodność w jego czynach, zapominam o tym, że przecież jest to wrestling a w rzeczywistości Cole tak nie myśli o rodzinie Jerrego (czy aby napewno?). Gra aktorska Cole'a, jego osoba, plus temat do drwin w stronę Lawlera sprawiają, że znów przez chwilę mogę się poczuć jak mark i bulwersować się niczym Supron na zagrywki heel'i

I kurwa ludzie pracują w WWE od lat i nie mają występu na Wrestlemanii, a tu przychodzi jakiś jebany karzeł a ma walke na najważniejszej gali w roku. To jest żenujące.

Niestety, ale tutaj wystarczy jedno zdanie. "Business Is Business"