Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Cena z poczatkowego segmentu wypadl bardzo dobrze. Podsumowanie Nexus udane. Takiego Johna moge ogladac

* - Nowe pasy WWE (choc brzydkie). Wreszcie mistrzowie tag team nie beda mieli tyle noszenia.

* - Odkupienie Nexus. WWE dalo rade wybrnac po niepotrzebnym zwyciestwie skladu RAW na SummerSlam. Tutaj rowniez dodam, ze najslabsze ogniwo odpadlo i teraz jesli sie go nie pozbeda to powinien dostac swoja szanse w tagu z Percym Watsonem

Minusy:

* - Jak bylem przyzwyczajony do tego, ze w kazdym tygodniu bedzie guest host na RAW to mnie to tak bardzo nie denerwowalo. Dzisiejsi mnie irytowali od samego poczatku...

* - Gabrielowi mogli dac zastepstwo w postaci Evana Bourne'a lub chociazby Tysona Kidda. Wtedy zobaczylibysmy ciekawa walke i Justin moglby nie skonczyc jako chlopak do bicia

Inne:

* - Alex Riley w segmencie na backstage'u wyszedl naturalnie, ale jak wybiegl przeszkodzic Bryanowi to juz nie ustrzegl sie bledow

50608915156a3743c1fa34.jpg

Cena przy mikrofonie ostatnio można słuchać,to samo z walkami,przez ostatnie tygodnie mam wrażenie że coś się poprawił i jego walki już tak nie wyglądają nudno,dobry przeciwnik plus trzy nowe akcje dla Johna i mamy wielki PLUS

Dalej liczę na Face Turn Chrisa,powrót do starego stroju i do starego Gimmicku,obecny gimmick był fajny na początku jego turny,obecnie już się strasznie znudził więc liczę że za niedługo powróci "raw is jericho".

Walka Danielson vs Miz o pas US na NoC jest pewna jak to że Cena w tym roku dostanie pas wwe :P Nie widzę innego wyjścia jak wygranie przez Bryan'a pasu i rozpoczęcie z kim lepszym programu właśnie o ten pas.Osobiście nie widzę go w ME,może za parę lat bo po za tym że jest jednym z najlepszych technicznie zawodników jego gimmick do mnie nie przemawia i po za ringiem raczej nic ciekawego nie pokaże,mam nadzieję że się mylę i za niedługo nas zaskoczy.

Poruszę tylko temat Jaśka... Takiego Jaśka uwielbiałem i uwielbiam słuchać. Cena przypomniał widowni, że na majku potrafi być tak dobry jak chociażby Mr. Anderson. Obecny gimmick go w sferze 'mówienia' ogranicza i dlatego wiele osób sądzi, że Cena to jedynie zamulacz w gadanych segmentach. Cena będąc heelem na prawdę miażdżył cycki na majku i mam nadzieję, że takie chwile powrócą, czy to w roli face'a czy heela, ale niech dostanie więcej swobody na majku, a będzie dobrze lub wręcz cudnie.

btw. nie wiem czemu, ale podoba mi się ta nowa kosziula Ceny... kolor do mnie pozytywnie przemawia, mimo, że nie jest to mój jakiś ulubiony odcień ;)

Salas, w WWE nic nie jest pewne. Danielson miał ten pas wygrać, już hoho czas temu, nie pogniewam się jak go dostanie, bo lepsze to niż jobbowanie Nigela u Dixie. Ale ja tam bardziej wierzę w scenariusz, ze Ted kupuje od Miza pas US. Może nawet za Marysie, czemu nie? :P I nie zdziwię się jak Chris w najbliższym czasie zostanie odesłany od Vince'a. Martwi mnie to, że Miz znowu kręci się poniżej ME, mam nadzieję, że Vince i inne kreatywne i mądre osoby nie zabiorą mu walizki, bo jest to największy postęp w WWE i jedyna osoba która może godnie rozpowszechniać WWE w media.
"Chromowane felgi, to zwycięstwo nie porażka."

Na początek wielki plus za nowe pasy tag teamów. Świetna decyzja, w końcu mistrzowie nie będą wyglądać jak choinka. Dziwny trochę wygląd ich, ale przynajmniej każdy dostanie po jednej.

RAW zostało w pełni poświęcone Nexus, więc o tym słów więcej. Moim zdaniem - fatalny zabookowane walki. Nexus nie mogło się drastycznie rozpaść, więc pewne to było, że znaczna większość utrzyma się. A najgorsze było to, że walki strasznie przewidywalne - Ortona, Edge'a czy Cene nie mogli pokonać, Danielson przegrał przez kolejny kant, Y2J dostawał po tyłku, więc żadna nowość, a R-Truth i Morrison to midcarderzy, więc nie mieli problemu, by kazać im jobbnąć.

Odpada Darren Young czyli potencjalnie najmniej ciekawy z Nexus. Ogólnie mam wrażenie, że WWE ma zajebistą metodę na oddalenie Ceny na jakiś czas od pasa - Cena mógłby eliminować po kolei Nexus (jednego już ma z głowy), ale z drugiej strony mielibyśmy sytuację podobną do TNA, gdzie każda walka Kurta = zwycięstwo. Tutaj zapewne byłoby podobnie. Niestety.

Martwi też pewna niekonsekwencja - Alicia Fox najpierw pojechała wszystkie divy, a teraz była w tagu z Maryse i Jillian, wyściskały się z Hall, misiu, pysiu... Mogli chyba sprowadzić na RAW LayCool, tak mi się wydaje.

No i początkowy segment - bardzo dobry, zawsze mówiłem, że Cena jest świetny przy mikrofonie i nie przynudza, ale obecny gimmick ogranicza go w znacznym stopniu. Gdyby trochę odpuścili w tej cukierkowatości i pozwolili mu na więcej, bankowo mielibyśmy tydzień w tydzień świetne proma, które przypadłyby do gustu nawet największym przeciwnikom Johna.

• Urządzenie:  Android

Mogli chyba sprowadzić na RAW LayCool, tak mi się wydaje.

Poczekaj tydzień, albo przeczytaj spoiler- nic poza Divami w nim nie ma

Jillian Hall comes out singing but Melina interrupts. Melina defeats Jillian with her finisher and the Divas Title on the line. LayCool appears on the big screen and have an offer for Melina and a match at Night of Champions.

Po tapingu RAW odbył się także dark match main event, który był wcześniej w newsach zapowiadany:

The dark main event after last night’s RAW tapings in Los Angeles saw John Cena win a battle royal with Nexus, Team RAW and Team SmackDown. RAW and SmackDown eliminated Nexus first and the final three were CM Punk, Edge and John Cena. Punk threw out Edge and Cena eliminated Punk to win.

• Reputacja:   66

Świetny początek Ceny,zazwyczaj jego przemówienia wołają o pomstę do nieba jednak to było całkiem dobre.Kolejny plus gali to wreszcie połączenie pasów TT czekałem na to chyba z pół roku i nareszcie się stało,wygląd pasów dosyć oryginalny i interesujących. Jak widać pokaz Danielsona był dopiero początkiem jego dosyć dobrej kariery w WWE,na RAW zaliczył całkiem znośną walkę i jeszcze segment z Mizem też udany,może być ciekawy feud.

Co do Main Eventu który też nie był słaby oczywiście Cena pod koniec włączył supermana i wygrał ale jakoś to mi zbytnie nie przeszkadzało.Tylko pytanie czy takie odpadnie członków Nexusa ma prowadzić do rozpadu stajni??

#SmartFanZone

Bardzo dobry początek gali.Świetna gadka Johna przy mikrofonie.Barrett również dobrze się spisał.Walki między Nexusami a Raw mi się podobały.Wszystkie prezentowały przyzwoity poziom.Ciekawie się dzieje między Mizem a Danielem.Oby my ujrzeli ich walkę na NoC i zdobycie pasa przez Dragona.Feud Rudego i Ortona chyba będzie ciągnięty.Walkę pań jakoś przemęczyłem,słaby pojedynek.Podobał mi się segment między Edgem a Slaterem.Main event wyszedł dobrze.Są jakieś spięcia w Nexus,interesująco się robi.

Pierwsze Raw po SummerSlam wyszło bardzo dobrze.Porządne walki i dobry segment na początku sprawiły,że gala zasługuje na wysoką ocenę.5/6. :-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

1Początek bardzo dobry nareszcie można słuchać Ceny, Ładnie skomentował Nexus można powiedzieć wrednie i teraz nachodzi pytanie czy tak bardzo nienawidzi Nexus a może to oznaka ze będzie ten "długo" oczekiwany Heel turn,Zobaczymy.

2 Co tu dużo mówić dobrze że są nowe pasy TT (osobiście uważam że mogli zrobić lepsze ale niech będzie)

3 Miz vs Daniel na 100% ten Feud nie skończy się tak szybko , Bryan znów pokazał co potrafi i jest moim zdaniem jednym z najlepszych zawodników w obecnym WWE , mam nadzieje że pokona miz'a i zdobędzie pas US

4 Raw vs Nexus - wali podobały mi się a najbardziej to ze nie walczył bret może spisał się ba SS ale co by zrobił przeciwko Gabrielowi.Chwała GM że zamienił go na Ortona.

Main Event Daren vs Cena

Opis tej walki jest jak każdej walki Cena na każdym raw

Początek walki cena klinczuje potem przez całą walke dostaje gdy nagle włączą "Legendarne 8 Ruchów" i mamy shoulder block potem Protobomb nagle You Can't See Me, następnie szykuje sie to AA ale daren sie wyrywa gdy nagle :niespodziwanie cena zakłada STFU iwygrywa.

Koniec Raw był dobry bo nareszcie coś się u nich dzieje i wywalili Darena

Ciekawe co będzie dalej

15538835464c695d97ce7ec.jpg

Całe RAW posłużyło Nexus jako Summerslam revenge, to dało nadzieje na kontynuację całego angle'a związanego z tą grupą. Dobrze że writerzy są konsekwentni w budowaniu "potęgi" tych kilku utalentowanych lub też mniej utalentowanych wrestlerów.

Faktycznie Johny boy dał popis swoich umiejętności , świetnie podsumował całe "N". Najlepszy był moment gdy opisał o czym myśli Skip Sheffield.

Akcja z wydaleniem Younga jak najbardziej dobra, tyle że powstaje po nim luka - ktoś musi teraz obrywać razy i być wysyłany na pierwszy front , liczę że powinno się zapchać Justinem a później , zapodać identyczną akcję jak z czarnym Ceną czyli wpie**ol od współbraci a co za tym idzie automatyczny faceturn, tyle że musi wykonywać koronną akcję. Mam też nadzieję że nie zostanie (Darren) zastąpiony jakimś Cottonwoodem co też przebiegło mi przez myśl. Odnośnie walk , to tylko niezła potyczka Edga i Slatera i ewentualnie średniak Jericho vs Barret się do czegoś nadawała , reszta poniżej przeciętnej nawet ta z Danielsonem ssała po całości , wszak sam smok nic nie zrobi mając za przeciwnika Tarvera. Goście specjalni nie dali się oglądać, te pseudo-śmieszne z ich udziałem segmenty maksymalnie obniżały ocenę całości, na co Vince ściąga tych patałachów? Dać trzy minuty ich czasu Jericho, Mizowi, Edge'owi. Najbardziej w tej sytuacji poszkodowany był pan który wygrał pobyt na RAW, który zdążył "tylko" nazwać Danielsona nerdem.

Yep, yep, yep, te rzekome bonusy w NXT to jedna wielka ściema.

Pamiętam jak jeszcze w seazon 1 Wade miał otrzymać swoją własną wejściówkę za wygranie jakiegoś tam Open Mic Challenge, i dostał takie ni chu-chu.

To samo tyczy się wydymania Alex'a na dzisiejszym RAW :D a miałem nadzieję na jakiś match z jego udziałem.

Myślę że te wszystkie akcję mają nas przygotować na fakt że panowie z Nexus będą chcieli zwerbować uczestników z 2 sezonu.

Nie mogą tak po prostu się ich pozbyć. Paru z nich ma naprawdę wielki potencjał, więc pożegnanie się z Alexem, Kavalem czy Husky'm raczej nie wchodzi w grę.

...A pewnie Mustachio i IGot (UN) Lucky rownież jeszcze się pokażą.

-Bring back Sinn Bodhi!

-Screw the legends!

"Quoth the Raven, nevermore."

19057366234c8b27f381178.jpg

RAW całkiem dobre, podobne jak inni takiego Cene mogę oglądać. Dobrze ,że Nexus mimo porażki na SS jeszcze sie trzyma. Young odpadł i dobrze bo w sumie był tym najsłabszym.

Szkoda tylko, że w przeciwieństwie do Edga i Ortona , Jericho musiał czysto zajobbować (nie mam nic do Barreta) ale po SS było sporo opcji by znowu ożywić Chrisa , dobra okazja na Face-turn , co jednak wykluczyło zachowanie Jericho po jego eliminacji na SS ,więc z tego mogli by np włączyć Chrisa do Nexus ale nie , Chris wkurzony atakuje Cene a dzień pozniej walczy dzielnie ze złym Beretem. Mam nadzieję ,że to się zmieni w najbliższym czasie.

Bardzo dobrze zapowiada się wznowiony feud Dragona i Miza. Tylko to że Miz znowu miał idealną okazję by wykorzystać walizkę na Sheamusie a nawet sie nie pojawił to...(troche konsekwencji kreatywni)

Po jaka cholere jeszcze ci guest hosci...

I'm the best in the world at what I do.

17380756574ba4bc495e7d8.jpg

Houston, we have a problem:

According to a house show report from Honolulu, Hawaii, it looks like Skip Sheffield suffered a broken bone in his leg in Hawaii last night and will likely need surgery.

No i cała akcja z Nexus może się WWE posypać, jeśli naprawdę dojdzie do tej operacji. Ciekaw jestem w jaki sposób chcieliby rozwiązać tę sytuację - czyżby Skip miał zostać wywalony z grupy? Akurat jego byłoby szkoda - nie jestem co prawda jego fanem, ani promowania jego dewastującego clothesline'a jako finishera, ale Sheffield to ważne ogniwo Nexus... Naprawdę teraz kreatywni będą mieli okazję się wykazać...

No i cała akcja z Nexus może się WWE posypać, jeśli naprawdę dojdzie do tej operacji. Ciekaw jestem w jaki sposób chcieliby rozwiązać tę sytuację - czyżby Skip miał zostać wywalony z grupy? Akurat jego byłoby szkoda - nie jestem co prawda jego fanem, ani promowania jego dewastującego clothesline'a jako finishera, ale Sheffield to ważne ogniwo Nexus... Naprawdę teraz kreatywni będą mieli okazję się wykazać...

Na dobra sprawe mozna bylo sie spodziewac, ze wielki Skip sie posypie. Zaraz pewnie Otunga sobie krzywde zrobi, ale narazie nie ma ku temu okazji, bo tylko wchodz i schodzi z ringu.

Co do Nexus to nie wiem, czy przypadkiem WWE nie poniesie i nie postanowia ciagnac dalej tej stajni. W sensie, ze dojdzie do rekrutacji zawodnikow z drugiego NXT. Segment w ktorym Barrett bedzie szukal nowych czlonkow i zwerbuje chociazby Huskyego, a ludzie pokroju Percyego czy Luckyego odmowia i dostana łomot. Watson pojdzie do tagu z Youngiem, a nam pozostanie miec nadzieje, ze ludzie pokroju Cannona, Cottonwooda czy Titusa... nie zagrzeja miejsca w glownym rosterze

Plusy:

* - Khali przyjal Walls of Jericho i ladnie odklepal. Szkoda, ze ta jego wyprawa do Indii i dluzsza przerwa od WWE nie stala sie faktem...

* - Miz dal bardzo fajne promo na zapleczu. Odniosl sie nawet do SummerSlam i tego dlaczego nie wykorzystal walizki.

Minusy:

* - Kozlov i Santino wygrywaja z blizniakami Uso. Komediowa druzyna nie potrzebuje zwyciestw nad potencjalna przyszloscia federacji... Poza tym potwierdzilo sie, ze chca znowu wałkować storyline z Wlochem niemotą i silną kobietą...

Inne:

* - Wspomne o poczatkowym segmencie z Sheamusem. O dziwo Rudy dal rade mnie nie uspic. Nie bylo to promo na miare plusa, ale w zwiazku z tym, ze Sheamus zwykle swoja nudna gadka laduje w negatywnych czesciach gal... wypada go docenic

------------

* - RAW skupiajace sie tylko nad promocja Six Pack Challenge. Wynudzilem sie...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #663 Data: 09.06.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Phoenix, Arizona, USA Arena: PHX Arena Format: Taped Data emisji: 12.06.2025 Platforma: Peacock Komentarz: Blake Howard & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • ManiacZone
      Ogłaszamy czwarte turniejowe starcie ❗️ W miniony weekend Gustav Gryffin stracił Pas Mistrzowski PpW. Zbliżający się turniej to dla niego okazja, aby się odkuć, ale do tego jeszcze daleka droga, bowiem na początek będzie musiał pokonać atletycznie zbudowanego i szalenie groźnego Febusa "The Wolfa" ! Jeśli mu się to uda wówczas pozostanie mu zwyciężyć w finale turnieju. Jednak pamiętajmy, Febus nie jest łatwym przeciwnikiem i może okazać się dla Gustava zbyt dużą przeszkodą. Jak myślicie, czy Gryffin zdoła pokonać "The Wolfa" ? Serdecznie zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show ( ilość ograniczona! ) : https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Kaczy316
      Możliwe, chociaż nie robi nic o czym by nie wspominał od samego początku jego powrotu...."I Will Be Here To Make MONEY!"   Jeśli Cody będzie jego ostatnim rywalem to dla mnie będzie scam, Ponton już odhaczony, Punk tak samo będzie, ale jak wspominałem kto mówił, że Cena nie może zawalczyć z kimś dwukrotnie? Z Pontonem w sumie chyba definitywnie koniec, bo jednak promowane było to starcie jako "One Last Time" Więc chyba odpada, ale Punk na razie nie jest promowany jako One Last Time, więc jest jeszcze nadzieja, a z wrestlerów ogólnie zostaję jeszcze AJ Styles w sumie i.....Brock Lesnar, ale to byłaby bomba jest jeszcze niby The Rock, jeśli Cena ma skończyć karierę ostatecznie jako face to może przy opamiętaniu się sprzeda jakieś AA Rockowi i dostaniemy Rock vs Cena? Jest jeszcze trochę opcji wysokiego, ale to oczywiście z poza aktywnych zawodników i dość fantasy, ale reakcja byłaby mocna jakbyśmy mieli Cenę w ringu na jego ostatniej gali czekającego na ostatniego rywala i nagle cyk BROCK LESNAR! Nie powiem ale zamarkowałbym, a co do Rhodesa to tak jak mówisz, jak chcą doszczętnie zniszczyć mu karierę face'a to niech w to idą, ja bym odpuścił po tym jak widziałem jakie reakcję dostaje Cody, a nawet Jey przy Cenie, w ogóle chyba jedynie Punk i Orton właśnie dostają pozytywną reakcję przy Johnie, dlatego to jeden z nich jest idealny na ostatnią walkę, a jak nie to jakiś mocny heel.
    • Kaczy316
      Pierwsze Raw po Money In The Bank! Czy zobaczymy na nim cash in? Nie wiem, ale i tak zapowiada się ciekawie! Zaczynamy od Never seen SEVENTEEN JOHNA CENY! No to zobaczmy co gość będzie miał nam do powiedzenia czy zobaczymy dzisiaj Rona Killingsa też? Być może! Cena mocno wyszedł poza kayfabe, powiedział, że R- Truth to tylko gimmick, jak zwykle cisnął fanów, a potem znowu zaczął odliczać do swojego ostatniego występu, następnie chce kogoś najlepszego i realnej rywalizacji i mamy CM Punka! Ulala czy to oznacza, że już teraz dostaniemy ten feud? Kurde no być może. No no Punk mówi w samą prawdę, ale ciekawe, że powiedział, że jest tu, żeby chronić ludzi i nagle zaczął stać za fanami, dziwne, bo to trochę wyjście z tego gimmicku gdzie on jest tu po prostu, żeby zarabiać pieniądze, ale no ok niech będzie, mówi też, że Cody to było najlepsze co mogło spotkać ludzi, a potem Cena postanowił wykorzystać tanią zagrywkę, żeby wygrać tytuł, a przynajmniej tak to zrozumiałem, Punk wspomniał o 2011 roku, o ostatnim Elimination Chamber i mówi, że nie chciał wygrywać tego tytułu, nie miał go na swojej liście kiedy tu powracał, ale zrozumiał, że musi stać się potworem, żeby pokonać potwora, ciekawe, Punk wyzywa Cenę do walki o jego tytuł, Cena mówi o One Final Match CM Punk vs John Cena i chcę to zrobić! Ale nie dzisiaj i proponuję Night Of Champions w Arabii Saudyjskiej dobrze wiedząc, że Punk nie lubi tego miejsca chyba z tego co czytałem w newsach, Cena wiedzieć co Punk o tym sądzi, ale wszystko nagle przerywa Mr. Money In The Bank SETH ROLLINS! Który ze swoją stajnią spokojnie wychodzi na arenę....zaraz co to było? Seth wyszedł nagle chyba były reklamy i nagle nie ma nikogo w ringu? O co tu chodziło? Punk nie odpowiedział na wyzwanie, nie ogarniam co tu się właśnie wydarzyło? Drabinka Queen Of The Ring pokazana i kurde jakie mocne zestawienia od strony Raw joooooo Ripley vs Kairi vs Liv vs Roxanne oraz powracająca Asuka! vs Vaquer vs Rodriguez vs Ivy Nile, ze strony SD trochę gorzej imo Jade vs Michin vs Niven vs Jax oraz Flair vs Alexa vs Green vs LeRae, także pewnie Jade wygra, a drugi pojedynek Flair albo Bliss zobaczymy, ale zapowiada się bardzo dobrze. Drabinka King Of The Ring wooooow jaka kozacka drabinka od obu stron z Raw Zayn vs Pentagon vs Breakker vs Dominik oraz Sheamus vs Rusev vs Reed vs ??? Kto to może być? Może Ron Killings? Nie wiem, pewnie się przekonamy! Ze strony SD Orton vs Knight vs Black vs Hayes oraz Rhodes vs Priest vs Andrade vs Nakamura kurde naprawdę Ci zawodnicy wyglądają mega dobrze i każdy z nich poza Nakamurą mógłby być bardzo dobrym wyborem do wygrania tego turnieju tutaj praktycznie nie ma złych decyzji oj tak Tryplak chętnie zobaczę co nam zgotujesz. Gigachad vs AJ Styles oj ale waleczka to będzie. Około 8 minut bardzo dobrej walki, kurde szkoda, że taka krótka, obejrzałbym więcej, bo wyglądała świetnie pomimo tego, że była tak krótka, ale dalej tak jak mówię bardzo przyjemnie się oglądało i chętnie bym zobaczył dłuższy pojedynek pomiędzy tymi Panami zdecydowanie, AJ Styles wygrywa spodziewanie i może poleci po tytuł IC, bo Dominik z tym tytułem nie jest dobrze bookowany, a szkoda. Lecimy z pierwszym Fatal 4 Wayem od strony Raw w turnieju Queen Of The Ring! Rhea Ripley vs Kairi Sane vs Liv Morgan vs Roxanne Perez! Kurde no każda mogłaby tu wygrać i będzie dobrze, ale osobiście liczę na Perez mimo wszystko, a sama walka powinna być genialna, ogólnie to całe Raw zapowiada się genialnie! W ogóle dywizja kobiet na Raw jest obecnie tak giga ciekawa i fajna, że zapomniałem, że Iyo jest mistrzynią xD, ale to też dlatego, że praktycznie się nie pojawia i ostatnio z tego co pamiętam to tytułu na WM broniła xDDD, ale ludzie chyba też zapomnieli o tym, że Sky jest mistrzynią, bo nie widzę żadnego hejtu za brak obron i pojawiania się na nią xDD. Niesamowita prawie 13 minutowa walka, Rhea prawie to ugrała, ale Raquel przeszkodziła i ostatecznie to Perez zgarnęła wygraną! YEAH! Jednak po drugiej stronie może czekać na nią Jade na 90% moim zdaniem Jade wygra ten pojedynek i dostaniemy Perez vs Jade w półfinale, a tam raczej Roxie już nie wygra, ale zobaczymy, walka Pań bardzo dobre oj czekam na kolejne, te turnieje zapowiadają się mega dobrze. Becky wbija na ring! Czekam na Lyre xD. Fajne promo od samego początku, Becky chwali się swoimi osiągnięciami i pyta się gdzie są chanty "You Deserve It!"? Potem rozmawia z tytułem Interkontynentalnym kobiet mówiąc mu, że będzie najbardziej prestiżową nagrodą w świecie wrestlingu, bo Becky jest jego posiadaczką, a potem mówi o Lyrze czego się dopuściła na Money In The Bank i chcę, żeby Lyra wyszła i zrobiła dwie rzeczy, przeprosiła ją oraz podniosła jej rękę ponownie, ale tym razem, żeby zrobiła to prawidłowo. Cyk mamy Lyre! Oj tak! Jakie szaleństwo i nienawiść w jej oczach jest to jest aż niesamowite...BAYLEY IS BACK! Bayley atakuję Becky zza pleców! WELCOME BACK! Lynch chciała uciec, ale Lyra wrzuciła ją z powrotem do ringu! Jednak udało się uciec Irlandce, generalnie powiem wprost, bardzo fajny segment, fajny powrót, ale tutaj Becky wyglądała jak face bardziej, a Lyra i Bayley trochę przyheelowały.   R-TRUTH! Wbija na stół komentatorski i mówi, że wrócił dzięki fanom, bo ludzie słuchają i rozumieją, a następnie mówi, że każdy tęsknił za R-Truthem i on sam też, ale Truth był trochę zbyt zabawny, zbyt miły i wybaczający i mówi, że to nie on, że czuję się inaczej. Co jest, gość obciął sobie dredy xDDD. Powiedział, THE TRUTH HAS SET ME FREE! OJ TAK i na koniec I'M RON KILLINGS! Goodbye R-Truth...WELCOME RON KILLINGS!!! Przyjemny krótki segment i nawet chanty "Holly Shit" się pojawiły na obcięcie włosów xD.    Problemów w JD ciąg dalszy. Stajnia Setha na backu, który mówi, że będą mogli mieć dwa główne mistrzostwa na celowniku jedno dzięki walizce i drugie dzięki turniejowi oj tak.   Lecimy dalej i kolejny Fatal 4 Way tym razem męski w ramach turnieju King Of The Ring! Pentagon vs Dominik Mysterio vs Bron Breakker vs Sami Zayn, kurde kto tu wygra? Gdybym miał obstawiać to hmm, Sami Zayn? W sumie czemu nie, ale zważając na to, że zwycięzca tego starcia potencjalnie zmierzy się z Pontonem, bo on może wygrać po tej stronie z drabinki od strony SD to hmm Bron vs Orton o kurde ale by to siadło, obstawiam tu właśnie Brona albo Samiego, a sama walka odda pewnie oj odda. Lekko ponad 17 minut świetnego starcia mega przyjemnego do oglądania pomimo tego, że były wolniejsze momenty i o dziwo były to momenty dominacji Brona, ale no zdarza się, genialne starcie i wygrywa je Sami Zayn, dzięki temu, że Knight atakuję Breakkera i tym samym rewanżuje się mu za nie wiem czy ostatnie SD czy Money In The Bank, bo już nie pamiętam kiedy Bron zaatakował Knighta, ale chyba na Money In The Bank, za dużo się tam działo i może nie zwróciłem na to uwagi, nawet nie wiedziałem, że było to tak kluczowe, ale interesująco się robi czyli co Knight teraz jakiś feudzik ze stajnią Rollinsa czy coś? Możliwe, ale gratulacje dla Samiego, w sumie fajnie by było zobaczyć też Sami Zayn vs Jey Uso na SummerSlam, ogólnie Rhodes nie potrzebuję wygrania tego turnieju, spinował Cenę to powinno wystarczyć do dostania shota na tytuł.   Next Week: Asuka vs Stephanie Vaquer vs Raquel Rodriguez vs Ivy Nile to drugi Fatal 4 Way w ramach turnieju Queen Of The Ring i zapowiada się też bardzo dobrze, liczę tutaj na Vaquer zdecydowanie. Sheamus vs Rusev vs Bronson Reed vs tajemniczy zawodnik, może Ron Killings? Ciekawie by było, ale ta walka w ramach King Of The Ring też zapowiada się wyśmienicie! W sumie to tyle jak na razie.   Nikki Bella, a po co tu ona komu? Nie no zobaczymy, może będzie coś ciekawego poza kręceniem kuprem. Tak czułem, że będzie chciała mówić o Evolution, ale czy powie coś konkretnego? W sumie nie powiedziała nic konkretnego, ale mówiła ogólnie i kobiecym rosterze i wbija Liv! Wkurzona Liv, która mówi o sobie czyli o najlepszej kobiecie w tym rosterze, wygląda jak budowanie walki Liv vs Nikki, kurde w sumie obejrzałbym. Krótki, ale dość mocny segment, Panie nieźle sobie pocisnęły, podobało mi się oj jest budowanie Bella vs Morgan oj jest i będzie oglądane, zapowiada się nieźle.   WOOOOOO!!! OFICJALNIE MAMY TO! PUNK VS CENA NA NIGHT OF CHAMPIONS!!! Jednak to chyba nie Punk będzie ostatnim rywalem Ceny, chociaż może i nim być ja dalej obstawiam Pontona, bo tak jak mówiłem, dlaczego pierwszy rywal nie może być ostatnim? Niby promowane było jako One Last Time, ale ciężko mi uwierzyć, chociaż no jest taka szansa, ale teraz dostaniemy Punk vs Cena kurde ale to będzie fight!   Lecimy z main eventem! Znaczy chyba main eventem, bo niby jeszcze 28 minut do końca, ale chyba tyle to potrwa, pewnie na koniec jeszcze jakiś udział Seth będzie miał w tym wszystkim no no to się kalkuluje, ale walka odda Jey vs Gunther, znaczy no liczę, że odda, ma lepszą podbudowę niż ta z WM xD, ciekawi mnie czy dostaniemy chociaż teaser cash inu. Ale mi się ta walka podobała kurde jaka ona była dobra, świetny main event Raw, kurde Panowie wyglądali jakby znali się od dziecka i walczyli ze sobą co tydzień, pojedynek nie był może za szybki, powiem nawet, że był trochę powolny, ale miał w sobie to coś miał w sobie to co sprawiało, że nie dało się oderwać wzroku od niego, niesamowita chemia i psychologia oraz emocję, ale podbudowa o wiele lepsza niż ta na WM też swoje zrobiła, to była jedna z tych walk za które kocham wrestling i to ze mnie nie wyjdzie nigdy! O KURDE I JESZCZE GUNTHER TO WYGRYWA! TAK PISAŁEM WCZEŚNIEJSZE ZDANIE PRAWIE W POŁOWIE WALKI ALE I TAK BYŁA GENIALNA! DO SAMEGO KOŃCA! Gunther odzyskuję tytuł po tak świetnej walce miałem gdzieś to z tyłu głowy, ale nie spodziewałem się, że w to pójdą lekko ponad 22 minuty niesamowitego pojedynku brawa dla obu zawodników, świetnie się to oglądało, brawa dla Gunthera, miejmy nadzieję, że jego drugi run będzie lepszy niż pierwszy OBY! Ale zaskoczenie mega, szkoda Jeya, bo miał spoko run jak na to jak słaby się zapowiadał, ale no jest jak jest, to co Jey Uso będzie ostatnim zawodnikiem w turnieju King Of The Ring od strony Raw? xD Seth dalej nie cash inuję, ciekawe na co czeka, może Punk pokonuję Cenę na Night Of Champions i wtedy cash in? Siadłoby. Plusy: Segment otwierający Rhea Ripley vs Roxanne Perez vs Liv Morgan vs Kairi Sane i wygrana Roxanne! Segment Becky, Lyry oraz powrót Bayley! Goodbye R-Truth....WELCOME RON KILLINGS! Pentagon vs Bron Breakker vs Sami Zayn vs Dominik Mysterio Segment Nikki i Liv Punk vs Cena na Night Of Champions! GENIALNY MAIN EVENT I NOWY MISTRZ! Minusy: Ucięcie segmentu otwierającego? Podsumowanie: GENIALNE RAW! Kurde no co ja mam innego powiedzieć, wszystko mi tutaj siadło, walki niesamowite, świetne segmenty, genialny main event, nie było tu słabego punktu poza tym, że miałem wrażenie, że ucięli segment otwierający, w sensie ucięli zakończenie, bo dziwnie to wyglądało, ale no naprawdę, dla mnie to był jeden z najlepszych o ile nie najlepszy odcinek tego roku, top 2-3 zdecydowanie, brawa dla Tryplaka za zabookowanie tego, GENIALNE to słowo idealnie opisuję ten odcinek, czekam na dalszy rozwój!  
    • Giero
      Za nami pierwsze Monday Night Raw po Money in the Bank i jednocześnie rozpoczynające drogę do Night of Champions. Na otwarcie doszło do konfrontacji Johna Ceny z CM Punkiem. „Best in the World” chciał walki o WWE Championship jeszcze tej samej nocy na Raw. Cena zaakceptował wyzwanie… ale na Night of Champions w Arabii Saudyjskiej. Niedługo potem oficjalnie potwierdzono ten pojedynek. Ron Killings oficjalnie nie jest już R-Truthem. Killings pojawił się w trakcie Raw i wygłosił przemówienie, w którym podziękował fanom i powiedział, że wrócił z ich powodu. Killings stwierdził że nikt nie może powiedzieć fanom, że ich głos się nie liczy. Powiedział następnie, że czasami może był zbyt zabawny, zbyt miły lub zbyt nieprzejednany, ale czas, by stał się szanowany. Następnie obciął sobie dredy na znak przemiany. Bayley powróciła do WWE TV, aby zaatakować Becky Lynch. Lynch najpierw wyszła, aby poskarżyć się na Lyrę Valkyrię atakującą ją po ich walce na Money in the Bank. Powiedziała Valkyrii, aby wyszła i ją przeprosiła. Ta rzeczywiście była gotowa do konfrontacji. Wtedy rozproszenie pozwoliło Bayley zaatakować Lynch od tyłu. Becky próbowała uciec, ale została rzucona z powrotem na ring przez Lyrę. Bayley próbowała wykonać swój finisher, wówczas mistrzyni Interkontynentalna wreszcie uciekła. Bayley ostatni raz była w akcji przed WrestleManią 41. W ramach turnieju Queen Of The Ring Roxanne Perez pokonała Kairi Sane, Liv Morgan i Rheę Ripley. Z kolei w rywalizacji King Of The Ring 2025 Sami Zayn wyszedł zwycięsko ze starcia z Bronem Breakkerem, Dominikiem Mysterio i Pentą. Liv Morgan zaatakowała Nikki Bellę podczas ich konfrontacji, co zapowiada prawdopodobny pojedynek na Evolution. Gunther w main evencie ponownie został mistrzem świata wagi ciężkiej, pokonując Jeya Uso. Austriak poddał rywala po Sleeper Holdzie. Po wszystkim Uso jeszcze wygłosił krótką przemowę do fanów. To drugie panowanie Gunthera z tytułem, który wcześniej posiadał przez 258 dni, zanim stracił go na rzecz Uso na WrestleManii 41. Kończy jednocześnie panowanie Uso po 52 dniach. Za tydzień: * King Of The Ring Tournament Match: Sheamus vs. Rusev vs. Bronson Reed vs. ??? * Queen Of The Ring Tournament Match: Asuka vs. Ivy Nile vs. Stephanie Vaquer vs. Raquel Rodriguez
  • Dodaj nową pozycję...