Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szkoda, że nie pojawił się HBK, wkońcu to San Antonio - jego miasto, ale przynajmniej wystąpił jakiś nie wielki akcent w postaci sloganu.

Raw dobre, tylko szkoda mi Evana Bourna. Tak go promowali a teraz znowu jobbuje jak dawniej.

Ogólnie to RAW mogło być lepsze.

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

Tak go promowali a teraz znowu jobbuje jak dawniej.

A co może miał sam w pojedynkę rozpie*dolić całe Nexus, które dawało sobie radę z takimi czołgami jak Mark Henry?

Tak w ogóle sam fakt, że pojawia się na show regularnie, czasem w większej roli jest dobry, a tu i tak znowu narzekania, że coś jest źle :roll:

7614081404f146f966c931.jpg

Muszę przyznać że Raw całkiem dobre. Niezła wypowiedź Ceny na początku, tak jak późniejsza rozmowa z Chrisem. Najbardziej rozbawiła mnie rozmowa Edga z Khalim (przyznam że pierwszy raz słyszałem jak Khali się wypowiada). Najpierw myślałem że tak niewyraźnie mówi, ale potem zrozumiałem o co chodzi :grin:

Coraz bardziej się przekonuję do myśli że dzięki ''pomocy'' Jericho Nexusi wygrają,ale musimy poczekać na kolejne tygodniówki i rozwój sytuacji.

Zauważyliście że gdy Nexus dewastuje po walce swoich rywali to finishery wykonują zawsze te same osoby? SKip,Otounga,Gabriel i Barret. A pozostali to co?

Orton wykonuje 3 razy RKO,a więc Sheamus zapewne obroni pas(lub Orton wygra przed DQ ale pas zachowa Celtic),dodatkowo było info że Orton miał wystąpić w teamie RAW a że HHH nie moze jeszcze walczyć to go wstawili od tak więc nie moze wygrać,skoro planują feud Sheamus-HHH.

Tak jak w opiniach wyżej cieszę się że Miz nie zgarnął jeszcze pasa. Pasuje mi charakterem do posiadacza walizki,bo zgrywa takiego cwaniaczka który chce wykorzystac każdą szansę. Mam nadzieję że będzie nadal cos pozytywnego działo się z jego postacią.

Czy nie uważacie że Marysia jest zbędna Tedowi? Na pewno to wielki plus że możemy ją oglądać częściej i więcej :D ale Ted z Marysią czy bez nadal jest bezbarwny jak dla mnie.

Kłótnia teamu RAW? CIekawy jestem co będzie dalej,ale coś czuję że Khali wypadnie z Teamu i te kłótnie mogą spowodować ich porażkę na PPV(oby).

A gdy Evan został sam na 7 Nexusów liczyłem że kilku wyeliminuje(w końcu dostawał ostatnio push) po czym wkurzą sie i wszyscy wbiegną na ring. Z drugiej strony dobrze że nikogo nie wyróżnili(każdy przypiął jednego) ani nie ośmieszyli(nie wiem czy to dobre słowo,ale piszę na szybko xd) że został odliczony. Push przed PPV i dobrze :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Może coś o Divach :

Kolejny pojedynek w wykonaniu Alicji (widzieliście ją kiedyś przy micu ? Bo mi się to nigdy nie zdarzyło ) . Bardzo krótka walka , wygrana Alicia Fox . Hmm nie podoba mi się ta mistrzyni Div . Nie ma żadnego stylu walki jedyne co pożyteczne z niej to "widowiskowy" finisher nic więcej .

Czekam z niecierpliwością na Meline :) Kiedy to się przyłączy do Johna i pociągnie feud z Tedem .

http://www.youtube.com/watch?v=1smeJMg4_T8

Czy ktoś od 5:58 do 6:00 widzi tam w tle michaelsa? Bo w komentach przy filmiku piszą że tam jest Shawn. Chodzi im o tego gościa w kapeluszu za jericho i ze znakiem DX. Mi sie nie wydaje żeby to był HBK.

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

To nie HBK. widać gościa dokładnie w 6:17.

Dobry odcinek RAW.Ciekawie się robi w drużynie RAW,dobry pomysł z tymi kłótniami.Ciekawe kto wyleci z teamu i w jakim składzie wystąpią przeciwko Nexus.Elimination Tag Team Match podbudował ich przed nadchodzącym PPV.

Randy trzy razy wykonał RKO.Bardzo fajnie,lecz pasa raczej nie zdobędzie.A szkoda. :-)

O walce pań nie ma co pisać.Jillian niech lepiej już nie śpiewa.Uszy bolą. :D

Myślałem,że po rozpadzie Legacy, Ted będzie jakiś bardziej barwny.A tak nie jest.Taki 'bezpłciowy' jest.Nic ciekawego nie pokazuje.

Main event bardzo dobrze wyszedł.W końcówce bardzo ciekawie się zrobiło.To zamieszanie członków składy RAW,tylko Harta brakuje.

Poniedziałkowa tygoniówka wyszła przyzwoicie,aczkolwiek gorzej od poprzedniej. :wink:

21413621404d57aa3f81990.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Orton wykonuje 3 razy RKO,a więc Sheamus zapewne obroni pas(lub Orton wygra przed DQ ale pas zachowa Celtic),dodatkowo było info że Orton miał wystąpić w teamie RAW a że HHH nie moze jeszcze walczyć to go wstawili od tak więc nie moze wygrać,skoro planują feud Sheamus-HHH.

Równie dobrze Randy może pofeudować jakiś czas z Sheamusem np. do HIAC, a potem dopiero z Triple H'em. Hunter ma wrócić dopiero w październiku albo nawet w grudniu, wiec spokojnie. Tylko żeby nie przeciągneli tego feudu Sheamus vs HHH do Wrestlemanii 27 jak to było kiedyś z kontuzją Ceny i Ortonem i ME WM24.....Nie no, przesadzam.

W obecnej sytuacji(gdy nie ma nikogo innego wolnego z ME) może faktycznie być poprowadzony feud na linii Celtic-Viper. Ja napisałem wyżej o tym że wygra zapewne Sheamus,a feud w domyśle poprowadzony zostanie na kolejne PPV :)

Nie należy również zapominać że Miz ma walizkę i marzyłby mi się jakiś Triple Threat Match na NoC Orton-Miz-Sheamus :)

Teraz Randy wykonał RKO i na kolejnych tygodniówkach też pewnie będzie dominował,a stara prawda WWE mówi że kto wygrywa na tygodniówkach... ;] Sheamus wygra jakimś kantem ale DQ jak pisałem na SM.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ale znowu przez DQ ? Bez przesady, na Royal Rumble też tak było i myśle że to się nie powtórzy. Ja postawie na wygraną Ortona. Otrzymuje wielki pop na galach więc może dostanie tytuł, Sheamus będzie chciał go odzyskać i poprowadzą feud. A myśleliście co będzie z Ceną, Edge'm, Jericho na Night of Champions ? Raczej title shota nie dostaną, to jak ? Zabraknie ich na tej gali ? Może jakiś Championship Scramble będzie orgranizowany ?

Ja bardziej obstawiam Ortona i feud z Mizem , ewentualnie Nexus wpada na ring , likwiduje Ortona , zabija Celta , odchodzi wbiega Miz z walizką i wychodzi z pasem

ale to tylko przypuszczenia ;)

2498083414dc8cd1bc654d.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Cala sytuacja z druzyna RAW zasluguje na plusa. Przyjemnie sie oglada ich klotnie. Szkoda, ze to Cena dostal role "glosu rozsadku" w druzynie, ktory podpowiada, by przestac sie klocic, bo na to czeka Nexus. Motyw koncowy w walce Jericho vs Cena byl ciekawie pomyslany

* - Melina wrocila na RAW. Lubie Pania Fox, ale strasznie mnie razi jako mistrzyni, wiec mam nadzieje, ze szykuje sie zmiana warty niebawem

Minusy:

* - DiBiase przegrywa z Khalim ! SMIALO mogli wziasc kogos innego, zeby sie podlozyl drewniakowi... Potezny minus

Inne:

* - Truth w segmencie otwierajacym show. Zdarzylo sie to kiedys? Nie przypominam sobie. Poradzil sobie niezle

* - WWE sprecyzowalo po co im byl Khali w druzynie SummerSlam. Nexus probuje go przekonac do siebie. Wiemy, ze Vince zastanawia sie, ktory z zawodnikow RAW przeszkodzi w duzym stopniu swojej druzynie odniesc sukces i w tej chwili juz mozna do zawsze dobrego Johna C dodac Wielkiego Khali, ktory bylby zbyt oczywista opcja

* - Rated Y2J znowu razem? Zeby zaraz federacje nie ponioslo, by znowu Chrisowi dac pasy tag team, choc wcale nie jestem fanem title-runu Hart Dynasty

* - Nowy film z Cena zostal zaprezentowany. Legendary o dziwo nie przedstawia sie tak zle, choc juz po zwiastunie mnie martwi rola mlodszego brata Johna. W kazdym badz razie grunt, ze nie bedzie to kolejny film akcji klasy B z gwiazda wrestlingu w roli glownej. Moze cos bedzie soba reprezentowal... ale to bardzo duze i smierdzace "MOZE"

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek tak ucieszy mnie powrót jakiejkolwiek divy - Melinę baaardzo lubię i nie będę miał nic przeciwko, jeśli okaże się, że zamierza powalczyć (mam nadzieję, że z powodzeniem) z Foxówną o pas. Bardzo fajnie, być może ich walka znajdzie się już w karcie na SummerSlam, chociaż... wypadałoby, aby Melina powróciła ciut wcześniej, by nieco bardziej to podbudować. W końcu to najważniejsza gala lata.

Drugi punkcik to sytuacja w Team WWE. Przede wszystkim - dlaczego team WWE? W takim zespole powinni być więc również reprezentanci SmackDown, a takowych nie widać. Trochę to na wyrost zrobione, chyba... no właśnie. Odpadł Chris Jericho, odpadł Edge, więc daje to pole do popisu WWE. Być może w jedno miejsce wskoczy Evan Bourne, a drugie? Być może jakiś come back? Ale, patrząc na listę kontuzjowanych, nie widzę takiej możliwości. W Rocka już nie wierzę, Triple H pojawi się jesienią, więc kto zostaje? Ezekiel Jackson? Bez żartów. Mam nadzieję, że nie wpadną na przegenialny pomysł i jako tego siódmego nie dowalą Marka Henry'ego. Nic do niego nie mam, ale ta walka zapowiada się naprawdę nieźle i nie chciałbym, aby on to w swoim zwyczaju skopał.

Mina Maryse po chopsie dla Teda - sweet. To tyle, jeśli chodzi o tę walkę. Podobały mi się za to dwa starcia, powaga - Chrisa z Johnem i Ortona z Mizem. Nie wiem czemu, ale coś miało to w sobie, że nie chciało się przewijać, tylko poczekać i zobaczyć, co się wydarzy. Mecz Sheamusa z Goldustem wzięty z kosmosu, WWE chciało się ratować i wyświetlili archiwalne materiały z ECW, ale ja tego nie kupuję - WWE champion, a walczy z solidnym lower midcarderem (jeśli nawet nie jobberem).

Nie zabrakło również minusów - skoro z walki Teda z Khalim najlepsza była reakcja Maryse, to siłą rzeczy nie mógł to być dobry pojedynek. Przyznaję, że walki div nie oglądałem, przewijając i wyczekując tylko powrotu Meliny. Nadchodzą lepsze czasy dla dywizji kobiet? Być może.

Wracając do zespołu RAW. Ciekawe rzeczy się tam dzieją i to, co mówił Barrett bodajże - zbyt duży zbiór indywidualności, którzy nie są gotowi na poświęcenie się dla dobra zespołu. Rated Y2J to nawet byłby niegłupi pomysł, chociaż na pasy i tak byłoby za wcześnie. Jestem na tak - podbudowanie dywizji tagów ok, ale jeszcze nie z pasami (chociaż nawet jakby wygrali z Hartami, wisiałoby mi to, bo od dawna ta dywizja nie budzi u mnie żadnych emocji). Cena nie przejdzie heel turnu - dziwie się, że po tylu latach nadal pojawiają się tu głosy nadziei, że tak się wydarzy. Bardziej realny jest z pewnością scenariusz Khaliego, który ostatnio pojawia się wyjątkowo często i coś się wokół niego dzieje, z pewnością nie bez przyczyny.

Początkowy segment z Prawdą i Edgem całkiem dobry , tak samo jak i wszystkie segmenty na backstagu( których w sumie było całkiem sporo).

Barrett vs Edge. Przebieg walki jak i jej wynik do przewidzenia. Kanadyjczyk w natarciu po czym w krytycznej sytuacji interwencja nexus.

Goldust vs Sheamus. No tu spodziewałem się nieco dłuższej walki , ale i pewnej wygranej Sheamusa. Ciężko to jednak nazwać walką , rudy zniszczył złotego stosując na nim chyba wszystkie akcje z movesetu( 3 ? ). Szkoda trochę szmacenia jednej z najzabawniejszych postaci w wwe( stare segmenty z Bookerem czy minidustem - miód).

Cena vs Jericho . Walka niezła , chyba najlepsza na gali . Fajne zakończenie. Ciekawe jak dalej potoczą sie losy teamu WWE po "odejściu" Edga i Y2Ja.

Khali vs Ted

* - DiBiase przegrywa z Khalim ! SMIALO mogli wziasc kogos innego, zeby sie podlozyl drewniakowi... Potezny minus

Zgadza się . Do tego Drewienko wygrało poprzez najgorszą akcje ze swojego "szerokiego'' movesetu.

ME . Niestety ale strasznie słabe to było. Miz podczas walki nie wykonał nawet żadnego rzutu , strasznie biedna walka pod względem wykonywanych akcji , zarówno ze strony jednego jak i drugiego. Po tym co widziałem w ostatnich walkach Miza jestem jak najbardziej przeciwny wprowadzeniu go na dobre do me.

21141536044eac5162deaab.gif