Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A więc od początku:

Typowa gadka Ceny (która utwierdza mnie w przekonaniu, że - mimo wszystko - Jasiek jest genialny przy micu), odpowiedź Barreta - generalnie podgrzanie atmosfery przed pojedynkiem 6 na 1. Divy jak zwykle pominąłem, więc przechodzę do Hart Dynasty. W temacie o SmackDown spytałem się czemu na niebieskiej gali nie ma odpowiedników pasów TT z RAW. Ktoś mnie poprawił, pisząc, że są one zunifikowane (no tak...). Po dziesiejszej gali wychodzę jednak z założenia, że tego nie widać i - tak samo jak Janko Muzykant - o wiele większy potencjał dostrzegam w SD!. Ba, przecież nawet Punk mógłby z Gallowsem (teraz akurat trochę wątpliwe) czy później z misterem tajemniczym stworzyć stajnię i walczyć o pasy TT. Na RAW są dwa Tag Teamy. Już lepiej by było je całkowicie zlikwidować niż ciągnąć to w takim stylu, jaki w tej chwili jest. Kiedyś było JeriShow, Legacy, DX, Batista&Mysterio (i wszystkie te drużyny wystąpiły na PPV Hell in a Cell, przypominam). Teraz są Hart Dynasty i The Uso's (z czego ta druga drużyna powstała na siłę miesiąc temu). No litości... mimo wszystko, walka stała na dobrym poziomie i nie zamulała. Jednak zwycięstwo Uso's zaraz przed galą MitB daje mi niemal 100%-ową pewność, że na PPV wygra HD. Tylko... co wtedy? Nie ma żadnego innego Tag Teamu. No chyba, że wepchniemy Santino i Kozlova :lol: . Potencjał jednak dostrzegam również w Nexus. Nie kolidowałoby to ani trochę z feudem Barreta z Ceną, przecież ich jest siedmiu.

Weźmy na to dwóch najbardziej face'owych, dajmy Gabriela i Slatera... wg mnie to już jest jakieś rozwiązanie.

Wracając do RAW. Ataki Nexus na Yoshiego, Morrisona i Bourne'a wyglądały bardzo realistycznie. Tyle, że powoli mi się to już przejada - co za dużo to niezdrowo... JoMo vs Ted DiBiase&Maryse. Bardzo fajny segment na midcard, JoMo pokazał mi, że jednak nie jest aż tak zły przy mikrofonie jak się po nim spodziewałem. Potem Orton vs Edge. Nie wiem czemu, ale siłą rzeczy markuję Randallowi jak małe dziecko. Jego gimmick jest na moje genialny, umiejętności ringowe również no i jest w tej chwili odpowiednio jako ten tweener prowadzony (raz atak na heela, ale ostatnio na face'a [bourne]). Edge jak Edge, zawsze go lubiałem. Walka dobra, nie bardzo, ale mi się podobała. Tylko cholera - interwencja przed zakończeniem pojedynku. Chciałem by stoczyli ze sobą w końcu NORMALNĄ walkę, a już od dwóch miechów się nie da. Najpierw kontuzja na OtL, potem w jej wyniku walka z przywiązaną ręką Edge'a i kontuzjowaną Ortona, potem Fatal4Way, walki Tag Teamowe złączające jakieś dwa feudy i teraz miał się zapowiadać w końcu normalny pojedynek - heh, niestety. Kichać przegraną Ortona, miałem gdzieś kto wygra, chciałem po prostu zobaczyć ładny pojedynek tych dwóch wrestlerów, bo przecież umieją razem skleić emocjonującą i szybką walkę. Jednak to, co się potem stało zrekompensowało mi wszystko. Zamieszanie w ringu, Orton leży ustawiony pod Airbourne i... ta kontra na RKO to coś pięknego było, gały mi wypadły :) . Szkoda tylko, że nie pokazali zwolnionego tempa całej akcji.

The Miz to odpowiednik przy Micu Punka na RAW, poezja :-) . Potem wszedł kloc, który bez niczego zakwalifokwał się do MiTB'u, tyle, że też dostał lanie od Miza - i pytanie, czy Strong Mena rzeczywiście zobaczymy na tym PPV (oby nie).

* - Who The FUCK is Florence Henderson

Dokładnie :)

Pisałem już dosyć dawno, że czworokącik Santino-Kozlov-Regal-Khali mi się cholernie przejadł i nie chcę go już więcej widzieć. Bo samo w sobie nie było to śmieszne, a w założeniu być miało... ale... Lawrer jest geniuszem. Jego komentarz, jego śmiech - jest po prostu zaraźliwy :twisted: .

No i Main Event. Od momentu zapowiedzenia tej walki tydzień temu wiedziałem, że Cena - czy by oficjalnie wygrał, czy nie - roz..ebie w pył Nexus, istny superman z krzesełkiem. O dziwo Sheamus, dwaj wrogowie, ramie w ramię walczą z "większym złem" - niezłe, ale było przez ostatni miesiąc. Czemu CT nie umie wymyślić nic nowego? Czegoś spektakularnego dla Nexus? Ja chcę w końcu oficjalny mecz 7vs7, ale na zasadach "battle", bez tagów :).

I koniec... RAW przerwane w najmniej odpowiednim momencie, jak ktoś wyżej chyba już napisał.

Mimo wszystko gala na plus, 4/6.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Wiecie co zastanawiam sie czy to RKO na bournie bylo zabokowane poniewaz gdy zobaczylem to to brak mi slow.....................niesamowita akcja :shock:
IT JUST THE MAN BUT THE ROCK IS .........COOKIN

Wiecie co zastanawiam sie czy to RKO na bournie bylo zabokowane poniewaz gdy zobaczylem to to brak mi slow.....................niesamowita akcja :shock:

Raczej na pewno było zbookowane bo inaczej Evan przyciągnął by Ortona bliżej narożnika , ale trzeba przyznać że Randy ma świetny reflex , przecież to były ułamki sekund . Ostatecznie wyszło świetnie

21141536044eac5162deaab.gif

Opener RAW wbił mnie w fotel i to konkretnie. Taka walka już na samym początku, to naprawdę coś wielkiego. Na plus również zamieszanie z Mizem, podobało mi się to, chłopak się naprawdę wyrabia i dobrze. No i końcówka gali - Team Cena i wpada Edge i Chris. Załamałem się widząc Khaliego. Przyznam szczerze, że czekałem na ostatni numer, bo trochę się człowiek łudził - może Danielson, HHH lub... Undertaker? Przyznam, że chciałbym zobaczyć ich miny, gdyby pojawił się Deadman. A propos mimiki, to reakcja Slatera na Khaliego była naprawdę fajna.

Na minus na pewno to, że Maryse przegrała w squashu z Eve. To, że białogłowa stała się - nie powiem przydupasem, bo to brzydko w tym kontekście brzmi - ale "ochroniarzem" Teda nie oznacza, że nagle stała się totalną amatorką i może dostawać w squashu. Nie podoba mi się również Orton z title shotem, ale to zrozumiałe, w końcu wystarczy posłuchać reakcji fanów na niego. Szkoda, że WWE nie dało szansy komuś innemu, ale z tego co widzę, to kandydatów na razie brak. No, ale zawsze mogli zaskoczyć jakimś nazwiskiem.

Miz dostał rewelacyjną reakcje od publiczności w swoim segmencie. Jeżeli WWE niczego nie zawali i dalej będzie go prowadzić jak teraz to gość gdzieś za pół roku może być niesamowicie over z fanami (zwłaszcza przy jego mic skillsach).

Raw według mnie było dobre, a najlepiej jak Cena pokazywał swój zespół na SummerSlam. HitMan wraca !!! Ciekawe co pokaże. Pewnie założy Sharpshootera i wygrają. Najbardziej się uśmiałem jak wszedł Great Khali, a Nexusom się otwarła twarz ze zdziwienia :D

A Cole to chyba sobie po Raw musiał wziąść tabletki na chrypkę, bo tak wrzeszczał, że musiałem przyciszyć trochę głośnika :P

Jericho z Ceną ? Czyżby Face Turn ? Nie wierze w to, ale to możliwe. Po 2 latach bycia Heelem przenosi się do Face'ów ? I na SS wróci też HHH i pomoże Nexusom rozbić Cenę i jego koleżków.

Menez pierwszy mecz o 1 pretendenta do pasa WWE to trochę dobry ruch WWE w stronę, żeby ludzie, którzy oglądają Raw w TV i Dalej oglądali w poszukiwaniu emocji.

RAW 7/10

13986806754f144420a3038.jpg

To Raw było takie... idealne? To chyba dobre słowo. Nie było jednej słabej rzeczy, za to było pełno dobrych, bardzo dobrych i świetnych. Wielu ludzi jako powód dla którego oglądają TNA omijając WWE podaje rating PG. Ten epizod udowodnił, że WWE w PG może być świetne. Narzekania na PG są zawsze wtedy gdy WWE jest nudne. TNA nie jest PG, a od końca 2008 do bardzo niedawna przez te programy trudno było przebrnąć. Ale koniec o tym, teraz o idealnym Raw.

Zacznę od oceny - 5+/6

I właściwie na tej ocenie można by skończyć. Tym razem z plusami i minusami.

+Triple Threat otwierający galę, może Sheamus pokona Ortona czysto na Summerslam, ale pewnie nie. Oby tylko Miz został mistrzem w najbliższym czasie.

+Segmenty z Nexus, beatdown na Edge'u i Y2J'u.

+7 vs 7 na Summerslam. Może w najbliższym czasie powrót Danielsona :)

+Promo Sheamusa i The Miza. Szkoda, że Truth przerwał Mizowi zdobywanie pasa WWE.

+Summerslam Recall. Zaskoczyli mnie pozytywnie bo spodziewałem się replayu HHH vs The Rock :)

+Cała reszta :)

A z innych to Maryse przegrywa po błędzie sędziego. To było dziwne, bo Maryse to heel. TNA-owskie trochę :)

Jak już mówiłem Raw na 5+/6, oby tak dalej WWE, oby tak dalej.

• Urządzenie:  Linux

Zacznę od oceny - 5+/6

I właściwie na tej ocenie można by skończyć. Tym razem z plusami i minusami.

Dokładnie ;)

Ze swojej strony dodam, że siedziałem oglądając końcówkę i tak cholernie czekałem, aż John Cena zdejmie koszulkę, czapeczkę i frotki, a na ramieniu będzie miał czarną opaskę "N". Ehhh to był mój jedyny zawód. Liczyłem na jego heelturn i przyłączenie do rookies, fuck...ale co się odwlecze to nie uciecze...mam taką nadzieję.

Randy był murowanym kandydatem do pasa i nie mogło być inaczej, ze względu na to, że jest zajebiście over z fanami. Jak zaznaczyłem w temacie o MitB, jemu nie potrzeba walizki, aby móc walczyć o pas (podobnie jak Edge'owi i Chrisowi). Dobrze się stało, że to Miz zgarnął neseserek i mam nadzieję, że do SS go nie wykorzysta, a wzmocni się przez ten czas na micu (jeszcze bardziej), w ringu i jako heel, chociaż dzisiejszą reakcję publiczności odebrałem tak, jakby Miz byłem facem.

Promo Tarvera nie było nawet złe, chociaż z tej całej siódemki dobrze słucha mi się jak do tej pory w 100% tylko Wade'a (i dopóki był wśród rookies- to także Danielsona).

Czasem zastanawiam się czy WWE nie sklonowało Jaśka i nie przemalowali go na czarno i nie przedłużyli włosów. Odczuwam takie wrażenie kiedy widzę Darena ;)

Co do Siódemki z RAW, to w sumie spodziewałem się innej zagrywki ze strony CT. Chodzi mi o pozostawienie siódmego miejsca pustego do samej gali i dopiero na gali miałby pojawić się ten siódmy. Teraz zastanawiam się czasem, czy Khali nie zostanie w jakiś sposób obity przez Nexusów przed galą i w jego miejsce nie wskoczy ktoś inny. Miz odpada, Randy i Sheamus też, hmmm Evan? wydaje mi się, że to będzie nowy mistrz US niebawem, Teda też bym się nie spodziewał, niech dalej ciągnie historyjkę z Maryse. Być może World Strongest Man będzie w tej walce, np. za Breta, który zrzeknie się miejsca w drużynie.

Jericho z Ceną ? Czyżby Face Turn ? Nie wierze w to, ale to możliwe. Po 2 latach bycia Heelem przenosi się do Face'ów ?

Edge też jest heel'em. Na czas tego feudu będą po tej samej stronie co Cena. Nienawiść do wspólnego wroga łączy ludzi bardziej niż cokolwiek innego i mamy tego fajną ilustrację.

To Raw było takie... idealne? To chyba dobre słowo. Nie było jednej słabej rzeczy, za to było pełno dobrych, bardzo dobrych i świetnych. Wielu ludzi jako powód dla którego oglądają TNA omijając WWE podaje rating PG. Ten epizod udowodnił, że WWE w PG może być świetne. Narzekania na PG są zawsze wtedy gdy WWE jest nudne. TNA nie jest PG, a od końca 2008 do bardzo niedawna przez te programy trudno było przebrnąć.

Amen.

Aż przecierałem oczy z wrażenia. Po całkiem dobrym PPV, dostajemy zajebiste RAW. Jednak ci creativni to nie same małpy i czasem coś ciekawego wymyślą. Oby dobre lato na RAW trwało, bo wszystko przybrało zajebisty obrót sprawy.

Team RAW super sprawa fajnie, że nie są to same Face ale też mamy Jericho i Edga, tylko Khali tam nie pasuje, mogli by dać Bourna. Też się zastanawiałem kto może być tym siódmym padło na Hitmana, będzie dobrym duchem drużyny.

I na SS wróci też HHH i pomoże Nexusom rozbić Cenę i jego koleżków.

I dobrze by było, nie chcę końca takiego feudu na Summerslam. Nexusy nie mają szans z Johnem i Paczką, więc pomoc HHH i jego heelturn by był świetny

Miz prawie wykorzystujący walizkę, miałem kisiel w majtach :D ale nie wierzyłem, że dojdzie do wykorzystania, niestety zjawił się R-Truth i zepsół zabawę. WWE przynajmniej sprawdziło reakcję publiczności do ewentualnego wykorzystania walizki na heelu i reakcja publiki była na szóstkę. Walizka ta nie jest tylko drogą do main eventu ale może też się okazać drogą do face turnu Miza.

Ostatnio Sheamus zyskał trochę w moich oczach. Oby nie stworzył zamulającego programu z Randym.

Moze jednak w koncu przyjdzie Rock :D Wejdzie zamiast Khaliego i cos zle sie potoczy w skladzie RAW i Cena z Rockiem spotkaja sie na jakims PPV? Co do RAW to 5+/6

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Jeśli chodzi o poziom walk to z matchu na match było coraz gorzej - RAW zaczął się bardzo dobrym Triple thretem, później squash na divie DiBiase'go , WWE champ vs Evan ,następnie Low carderzy w comedy matchu i na koniec jobb Marka WSMa Henry'ego.

Rozczarował mnie Barret który nie dał rady zrobić prawidłowo swojego finishera na Marku Henrym.

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Pokazny Triple Threat na poczatek show. Orton wygrywa. Fajnie bo lubie go najbardziej z RAW, ale czy przypadkiem podczas pierwszego title-runu Sheamusa po tym jak przebrnal przez Cene nie czekal na niego wlasnie Viper? Powtorka z rozrywki swiadczaca o ograniczeniach w glowach Creative Teamu. Pewnie Randy nie omieszka wspomniec jak 6 lat temu zostal najmlodszym mistrzem w historii wlasnie na najwiekszej gali lata. Myslalem, ze Orton zostanie na SummerSlam puszczony w program ze zwyciezca MitB, ktory go rzutem na tasme zepchnal ze szczytu drabiny. Taki dluzszy program pomoglby Mizowi, ktorego szykuja na przyszlego main eventera

* - Mimo, ze przez chwile obawialem sie o powtorke historii Edge'a i Jericho to wszystko skonczylo sie naprawde fajnym segmentem

* - Pozostale segmenty i wywiady trzymaly przyzwoity poziom. Nawet rudy, ktory w pore zostal wsparty przez Miza ("You can call me your celebrity stalker" fajny tekst). Poza tym cieszy mnie, ze w przypadku jak w Nexus nie przemawia Wade.. za mikrofon lapie moj osobisty faworyt tej stajni

* - RAW vs Nexus. Fajnie, ze dojdzie czegos takiego, ale jak to wyjdzie bedizemy rozliczac oceniajac SummerSlam. Sklad RAW mnie troche martwi.. szczegolnie Great Khali. Zebym sobie chociaz przypomnial jak Nexus go masakruje lub cos w tym stylu... ... ale pustka w glowie. Szkoda tez, ze znajduje sie tam Morrison bo to wyklucza wczesniejszy pomysl pociagniecia jego feudu z DiBiasem do PPV i w ten sposob doprowadzic do powrotu Meliny. Pomysl nie byl zly, bo mam swiadomosc, ze beda gorsze pojedynki na tej gali.

Dobrze widziec znowu Hitmana, ale nie bedzie milo na SummerSlam.

Minusy:

* - Jedna z ciekawszych div (a dla mnie najladniejsza) przegrywa bardzo szybko z pseudo pretendentka do pasa kobiet

Inne:

* - Cole powinien sobie darowac wypowiadanie kwestii, ze dostal maila od GMa... ... wszyscy juz sie zapoznali z tym dzwiekiem i wiedza co on oznacza

----

* - Fajne RAW i oby wiecej takich tygodniowek na drodze do jednej z wiekszych gal WWE

Rozczarował mnie Barret który nie dał rady zrobić prawidłowo swojego finishera na Marku Henrym.

...a nie wiem czy przypadkiem tam Mark sie zbyt dlugo nie trzymal gornej liny i nie trudno sie wtedy zachwiac z kims takim na plecach. Grunt, ze staral sie szybko zareagowac i w miare dobrze go z tych plecow zrzucil

50608915156a3743c1fa34.jpg

Z Khalim się nic nie stanie, a Rock wg mnie może dojść do Nexus'ów, a nie do Ceny.

John by trochę skończył z Nexusami po SS, a zaczął feudować z Rockiem do WM 27 i tam walka. Cena pewnie wygra i Rock sobie już da spokój na Amen.

N!KO, te gadanie Cole'a, że przyszedł e-mail od GM'a Raw też mnie trochę wkurza. Już na pierwszym Raw z tymi e-mailami każdy wiedział co to za odgłos :D

Ja też zacytuje to co napisał Andrew.

A czy ty mógłbyś wykonać taki slam na gościu, który waży 200 kg ? Nie chce tu sporu, ale to trochę głupie zdanie.

Cena przy Attitude Adjusment na Henrym to prawie pękała żyłka :lol: :twisted: i jakoś to zrobił, ale on ćwiczy.

A Barrett siedzi u nauczyciela angielskiego, żeby się douczyć angola :P

W ostatnim poście nie napisałem mojej oceny Raw to teraz napiszę 9+/10

13986806754f144420a3038.jpg

Szacun dla Wade'a za ten Carry Suplex na Henry'm :shock:
STILL better than you.

12158889924cd6dd3ac8cc5.jpg

• Urządzenie:  Linux

Z Khalim się nic nie stanie, a Rock wg mnie może dojść do Nexus'ów, a nie do Ceny. John by trochę skończył z Nexusami po SS, a zaczął feudować z Rockiem do WM 27 i tam walka. Cena pewnie wygra i Rock sobie już da spokój na Amen.

Sorry ale feud, który będzie się ciągnął od sierpnia do kwietnia doprowadzi do tego, że ludzie będą już tym rzygać na lewo i prawo za nim skończy się rok 2010, a co dopiero do kwietnia 2011. Wątpię też w to, że Rock na tak długi okres się pojawi. Bardziej liczę, że Cena przejdzie heelturn po przegranej walce z Nexus na SS.

N!KO, te gadanie Cole'a, że przyszedł e-mail od GM'a Raw też mnie trochę wkurza. Już na pierwszym Raw z tymi e-mailami każdy wiedział co to za odgłos :D

Ten dźwięk ma właśnie wkurwiać widzów, żeby nie zapomnieli, że istnieje jakiś anonimowy GM i to on ustala zasady i walki na RAW.

A czy ty mógłbyś wykonać taki slam na gościu, który waży 200 kg ? Nie chce tu sporu, ale to trochę głupie zdanie. Cena przy Attitude Adjusment na Henrym to prawie pękała żyłka :lol: :twisted: i jakoś to zrobił, ale on ćwiczy. A Barrett siedzi u nauczyciela angielskiego, żeby się douczyć angola :P

Z tego co wiem, to Barrett jest Brytyjczykiem i nie musi się "douczać angola", gdyż jest to jego język od dzieciństwa. A jakbyś nie wiedział to Amerykanie posługują się angielskim (tylko tzw. amerykańskim angielskim), więc tak na prawdę to oni powinni się poduczać angielskiego, a nie Brytyjczycy (a tym bardziej Anglicy). I zapewniam Ciebie, że Barrett także ćwiczy, a nie zbija bąki razem z pozostałymi Nexusami. Gdyby nie ćwiczył, to by go w WWE nie było.

Jeżeli Twoja wypowiedź to miała być ironia to po pierwsze nie dało się tego odczuć, a po drugie to była to wypowiedź żenująca.