Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No tak , ale nie uważasz że Shawn używa super kicka dłużej , niż James Storm ? :twisted:

15733752564c2c578fdaea8.jpg

No tak , ale nie uważasz że Shawn używa super kicka dłużej , niż James Storm ? :twisted:

AJ Styles używa Styles Clash jako swojego finishera od początków wszechświata, a jakoś Michelle McCool od zeszłego roku się nim bawi i kończy nim walki - BAN! Rhino używa Gore chyba dłużej od Edge'a - BAN! Angle używa ankle locka jako finishera, Jack Swagger zaczął 2 tygodnie temu - BAN! BAN! BAN!

Big boot i leg drop to znaki firmowe Hogana wiec również BAN. Najlepiej niech Vince zbanuje resztki wrestlingu jakie zostały w WWE bo mogą sie kojarzyć z kimśtam/czymśtam.

Zbanował chopa nie dlatego, że używa go flair, a dlatego że kibice krzyczą Woooo podczas wykonywania tego ciosu, to przypomina mu Flaira, a jak wiadomo niechce mieć z nim nic wspólnego :)

Kimkolwiek jest tajemniczy GM (G-Man) to ma jedną umiejętność, której nie mieli poprzednicy - jest najszybszym pisarzem mail na tej planecie.

• Urządzenie:  Windows

Czemu bezsens? Flair to konkurencja, więc jak dla mnie bardzo logiczne jest zbanowanie tego ciosu.

Przecież to bezsensu. A Michaelsowi (kiedy jeszcze był w WWE) powinni zabronić wykonywać Super Kicka, bo w TNA robi go James Storm i jak widziałem finisher HBK'a, to z biegu miałem skojarzenia z Beer&Money :twisted:

Superkick to cios automatycznie kojarzony z Shawnem więc to TNA powinno zbanować ten cios :P

Zresztą nie chodzi mi o sam cios. WWE nie zbanowało przecież chopów przez to, że były używane przez Flaira, tylko przez chant "WOOOO", który jest automatycznie kojarzony z Nature Boyem.

KUR.... Austin na GM gdy ogladnolem ro i uslyszalem ze gm say so to wybuchnolem jesli austin jest gm to bedzie zajeb...e sory za slowa ale sie ciesze ze moze 3:16 wroci :D :D :D :D :D :D :D

[ Dodano: 2010-07-06, 23:38 ]

A w money in the bank raw mozliwe ze tajemnicza osoba bedzie The Rock poniewaz na jednym z smackdown zapowiedzal powrot na lato 2010 a juz jest lato :D :D :D

AUSTIN NA GM

IT JUST THE MAN BUT THE ROCK IS .........COOKIN

• Reputacja:   7

Inne:

* - WWE postanowilo rzucac podpowiedzi co do tozsamosci GM'a. Stone Cold to mimo wszystko bardzo watpliwa opcja

Z jednej strony niekoniecznie, w sierpniu premiera "Niezniszczalnych" (reż. Stalone), w którym rzecz jasna gra - promocja filmu?

Do tego zaraz po RAW napisał na Twitterze, że jest zmęczony i pracuje nad projektem - to nie aby po to by "wyrzucić" go z podejrzeń - tylko tak w stylu WWE - "na niby" ?

Powracając jeszcze na moment do SCSA, poniżej prezentuję jego wpis na Twitterze tuż po Monday Night RAW: "zajęty cały dzień.... pracuje nad projektem, który wystrzeli za parę tygodni w Vancouver... więcej szczegółów później... mam zamiar położyć się spać... dobranoc"  

Źródło: WF

Z drugiej strony, może być to zagranie takie by tylko namieszać w całej sprawie. Za tydzień możemy usłyszeć "If you smell....", co bardziej mi pasuje, ze względu na "wielkie plany" The Rocka i VKM, o których wspominałem kilka MOICH postów wyżej (The Rock i Vince szykują coś na wakacje).

Muszę przyznać że Sheamus mnie pozytywnie zaskoczył, "sam sobie" zero sojuszników "bo jestem mistrzem". Dużo lepiej brzmi w porównaniu z pierwszym runem z tytułem.

Rozbawiła mnie Alicja :D. Ciesze się, że Eve przystopowali z pushem, dla mnie było drętwa. Fox o wiele lepiej prezentuje się jako Mistrzynia Div. Do tego ma słodką japkę :P

Walka Evan/Orton vs Y2J/Edge na plus - obejrzałem całą, trzymała tępo, za sprawą szczerze mówiąc Evana i Chrisa. RKO było do przewidzenia ;)

Z Johnny'ego zrobił się złodupiec robiący european uppercuty. Wkurzony Cena to najlepszy Cena. Czuję, że Cena naprawdę się zdenerwował, że jakiś nigga ukradł mu rysy twarzy.

hahahahahaahahaha :lol:

http://img205.imageshack.us/img205/9915/wweraw070510dsrxvidxwt.gif

http://i50.tinypic.com/fctk54.jpg

Ta mina mnie rozwaliła! Normalnie Heel turn do tego i bym go lubił :D

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

• Reputacja:   270

Ludzie, bez jaj! Na prawdę stawiacie, że gdyby GM'em miał być faktycznie Austin, to Vince dawał by fanom aż tak oczywiste podpowiedzi, rezygnując z elementu mega zaskoczenia??? Po tych wszystkich catchphrase'owych zajawkach w stylu Stone Colda, na chwilę obecną jestem na 99,99% przekonany, że ni cholery nie będzie to Austin. Przecież to wrestling, a zaskoczenie jest tutaj niezmiennie najbardziej liczącą się "walutą".

Gdyby w mailach od GM'a, każde zdanie było zakończone przez dodanie słowa "brother!", to też byście myśleli, że McMahonowi udało się jednak podjebać Dixie Hogana? :twisted:

Ja po tak sformułowanych mailach od GM'a w ciemno stawiam, że okaże się nim Shark Boy :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Plusy RAW:

+ Pojawienie się za mikrofonem Johna Morrisona, który w mojej ocenie pokazuje, że wcale nie jest gorszy w tej materii od Miza, tylko po prostu nie otrzymuje szansy, aby się za nim wykazać.

+ Nie wiem jak to nazwać, ale mam na myśli to promo ośmioosobowego tag team matchu. To było niesamowite, chyba najjaśniejszy punkt całego RAW. Proponuję obejrzeć galę, chociażby tylko po to.

+ Florence Henderson wydaje się być ostatnim guest hostem na RAW. Na razie jest ostatnią osobą, której pojawienie się zostało podane. Obecnie jest tam pusto i albo WWE w końcu skończy z tym głupim pomysłem, albo będzie zapraszać gości na bieżąco.

+ Nieziemskie RKO Ortona na Evanie. To też pozycja "musisz to zobaczyć". Jakby ktoś nie chciał oglądać RAW, to powiem tylko, że Randy skontrował Air Bourne na RKO. Magiczne to było.

+ Końcówka RAW, bo może to oznaczać, że koniec z Sheamusem, który spindala tylko po to, by uratować swój własny tyłek. Być może celtycki wojownik zamieni się w wojownika. Chciałbym tego, bo ciężko jest go kupić jako wiarygodnego mistrza, gdy przed każdym atakiem spindala.

+ Ciekawa atmosfera przed MITB - Jericho niby pomógł Edge'owi wygrać walkę, ale potem poczęstował go Codebreakerem. Później Chris dostał RKO i wspomniana sytuacja z Evanem. Szkoda tylko, że WWE skupiło się na promowaniu tej czwórki, zapominając o pozostałych czterech.

Minusy:

- Porażka w squashu Gail Kim z Alicią Fox. Niby zrozumiałe, że WWE chce wypromować swą mistrzynię, ale tak mam, że nie lubię, gdy parokrotnie lepsza zawodniczka musi jobbnąć tej znacznie słabszej.

- Ośmioosobowy tag team match, który nie wniósł niczego ciekawego. Pojawił się jedynie Doink, natomiast Khali powinien przeprosić wszystkich za to, że zrobił fanom złudną nadzieję i okłamał ich, że wraca do Indii.

- Te ataki z NXT stają się powoli tak przewidywalne, jak to, że na każdym iMPACT przyjdą chłopaki z ECW, popatrzą się i pójdą. Na początku storyline miał moc, ale od jakiegoś czasu stoi w miejscu i należałoby coś z tym zrobić.

- Sytuacja z tym laptopem. Ostatnio w świecie wrestlingu wiele się zmienia i często heel traktowany jest lepiej od face'a. W takim razie ten GM jest chyba wybitnym heelem, bo z tego co widzę, to nic bardziej nie wkurwia publiki, jak ten dźwięk e-maila i Michael Cole.

- Dywizja tag teamów oficjalnie umarła. O JeriShow można było mówić wszystko, ale to były "mocne" nazwiska i jakoś promowali - biorąc pod uwagę dywizję tagów w WWE - te pasy. Obecnie różowi mi się nie podobają w roli mistrzów, Usos w ogóle nie widzę jako potencjalnych championów. Źle się dzieje, oj źle. Od Hart Dynasty już niektóre divy (LayCool, może Maryse) otrzymują więcej czasu.

Pozostałe:

@ Zastanawiam się, czy Henry w końcu nie poleci. Siedzi tu już tyle lat, ale jego pozycja jest taka biedna, że chyba nikt nie zauważyłby różnicy, gdyby go już nie było.

Plusy:

* - Atak Nexus na Tatsu. Powinni go zdemolowac na tyle, by juz nie wracal do federacji.

* - Podobal mi sie segment DiBiasego i Morrisona. Cieszy fakt, ze WWE daje troche czasu za mikrofonem ludziom z midcardu. Bardzo czesto takie feudy zaczynaja sie i koncza w ringu gdzie sie MUSZA rozwinac, a latwe to nie jest. Teddy w takim gimmicku, z Maryse u swego boku, jest dla mnie czolowka gwiazd na RAW (wraz ze stalym nr.1 Ortonem) i licze, ze dadza mu push w pore. Niestety pewnie bedzie inaczej i zdaza milion (przypadek?) razy popsuc wszystko. Ciekaw jestem czy przypadkiem nie planuja na dluzsza mete jakiegos trojkacika milosnego a'la Jericho - Christian - Trish sprzed 6lat, ale to tylko dlatego, ze Morrison wedlug kobiet to czolowka WWE (na razie nic na to nie wskazuje, ale... wiadomo co im sie zrodzi w tych chorych glowach). Stajnia Fortunate Sons zostala odlozona na pozniej lub kompletnie skreslona z planow, wiec theme Legacy (ktory obecnie towarzyszy DiBiasemu) juz jest zbedny. Do Fortunate Sons by pasowal, ale dla samego Ted'a powinni wrocic do Priceless

Minusy:

* - Alicia Fox potrzebuje jakiejs gruntownej przemiany, jesli chce sie sporo czasu utrzymac na topie. Lubie ją, podobala mi sie u boku tragicznego Gabriela, ale jest nijaka bardziej niz Eve

* - Uso wygrali na RAW, wiec mamy spoiler co do MitB. Mogli sobie smialo darowac to starcie i sie wstrzymac do PPV...

* - Mark Henry w MitB? Serio? SERIO?! Czemu on?

* - Who The FUCK is Florence Henderson

* - Cena na koniec mial problem z wejsciem na ring trzymajac krzeslo, a Shemus wypuscil jedno z rak... ... Czasami to dobrze, ze WWE zabrania swoim zawodnikom hardcore'u, krwi i niebezpiecznych ciosow. Sami by sie pozabijali. Nie wiem czemu przerwali RAW w momencie, gdy dwaj Main Eventerzy nadchodzacego PPV walczyli ramie w ramie...

Inne:

* - Jak na poczatkowy segment gali, w ktorym brali udzial dobzi mowcy ... wyszlo slabo. Nie byl to pelnoprawny minus, ale mozna bylo spodziewac sie wiecej.

* - Tym razem podsuneli Roddyego Pipera jako GMa RAW

* - Doink sie pojawil, ale wyjatkowo to zaden plus (czy tez powrot), bo w niego moze wcielic sie kazdy.

* - Nie wiem, kiedy ostatnio dostalem tak malo satysfakcjonujace RAW.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Raw średnio mi się podobało , żadna walki nie zachwyciła , ale przynajmniej miejscami było zabawnie .

Początek gali trochę przynudzał(wypowiedzi Barreta i Ceny) , później walka div jak zwykle bardzo długa( 2 minuty ?), wynik walki nie zaskoczył - wiadomo .

Walka TT dała rade , ale już mi się znudzili HD jako mistrzowie . Dostali teraz znowu na tygodniówce więc pewnie wygrają na ppv. Nawiasem mówiąc to czemu pasy TT są aktualnie tylko na Raw ? widzę zdecydowanie większy potencjał w teamach z SD( chociażby Dudebusters czy Hawkins i Archer )

Segment mówiony z Tedem , Maryse i JoMo dobry , miejscami zabawny . JoMo przy micu całkiem niezły , ale moim zdaniem do Miza mu trochę brakuje.

Edge vs Orton trochę zamulała na początku , pod koniec całkiem dobra , RKO z kontry - miód.

Walka teamu Santino z teamem Regala . Ciężko to walką nazwać , ale miała super promo(miny Regala miażdżyły :P).

ME no cóż miałem tu nadzieje na bezproblemową wygraną Nexus , ale oczywiście Cenie udało się zrobić swoje super combo , finishera i na koniec jeszcze wygonić wszystkich z ringu , trochę to żałosne.

Podobały mi się ataki Nexus na Bourna , Tatsu i JoMo na backstagu. Całkiem realistycznie to wyglądało :>

21141536044eac5162deaab.gif

co do GM'a RAW będzie to The Rock, dlaczego? bo na 10-leciu SmackDown powiedział że szykuje coś na lato, mamy lato i tajemniczego GM'a, którym pewnie okaże się The Rock (przynajmniej ja tak sądzę)

Zapraszam do czytania mojego diary o WWE

WWE z innego punktu widzenia

3535893324c5da3540a42c.jpg

Pojawienie się za mikrofonem Johna Morrisona, który w mojej ocenie pokazuje, że wcale nie jest gorszy w tej materii od Miza

To chyba kolejny z twoich niesmaczych żartów. Miz jest obecnie w absolutnej czołówce WWE jeżeli chodzi chodzi o prace z mikrofonem (top 5, może nawet top 3), natomiast Morisson nigdy nie wybijał się w tej materii ponad przeciętność i nigdy nie będzie. To, że powiedział pare tanich żarcików nie oznacza jeszcze, że to promo wypadło dobrze.

Najlepszy moment wczorajszego RAW? Cole pytający czy może prosić wszystkich o uwagę i odpowiedź publiczności - 'NIE!'

Końcówka trochę mnie zaskoczyła, mimo wszystko myślałem, że Sheamus walnie krzesłem Johna a tu proszę taka niespodzianka. Oby było tak jak pisał Menez, że być może Sheamus zamieni się w wojownika, bo jak tak dalej pójdzie to kolejny tittle run będzie zmarnowany i wszyscy będziemy narzekać.

Im więcej oglądam The Nexus tym bardziej żałuję że nie ma tam Danielsona :(

Jak nie przewineliście to na pewno zapamiętaliście promo/theme? meczu z udziałem Santino vs Regal i inne pajace. Nie ździwie się jak niedługo coś takiego będzie oficjalnym theme'm RAW

Miz pogromca czarnych zawodników z roosteru, mi się to podoba (nie że bije czarnych) ale że w ógole takie akcje robi, dodaje to mu jescze większej wyrazistości. Co do mic skilla to Miz bije na głowę Morrisona "by miles". Oby Miz wygrał walizkę i został mistrzem, jest już na to gotowy. Pomarzyć zawsze można

Sheamus uciekający przed The Nexus ... rotfl

Zastanawiam się kto może wygrać walizkę ktoś ze starych wyjadaczy, czy WWE da szansę komuś nowemu? Mam nadzieję, że to będzie druga opcja