Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

To fakt, najgorsze jednak jest to, że wszystko w rękach lewicy. Obaj pseudoprawicowi kandydaci (bardziej centrowi niż prawicowi) będą musieli układać się z lewicowcami.
  • Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

31

• Brychu

14

• nasjazz

13

• ARTUR83M

13

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo się cieszę z wyniku Grzegorza Napieralskiego, któremu nie wróżono wysokiego poparcia. Ciekawa kampania (choć miejscami wiało tandetą np. piosenka hip hopowa) opłaciły się. Lewica nie umarła w naszym kraju, a w wyborach parlamentarnych wynik powinien być jeszcze większy niż ten uzyskany dzisiaj.

Co zrobi elektorat lewicy? Pewnie zagłosuje na Bronka albo nie pójdzie do wyborów wcale. Nie przekreślam szans Kaczyńskiego, teraz może zdarzyć się wszystko.

Co do szaleńca Korwina Mikke takiego wyniku się spodziewałem. Mikke jest niezłym drawem wśród ludzi młodych, ale tych pozbawionych czynnego prawa wyborczego.

W drugiej turze zagłosuje na Bronka, tylko po to aby Kaczyński nie został prezydentem, sporo ludzi tak postapi w II turze, ale jeszcze raz, wynik jest sprawą otwartą

• Reputacja:   1

W drugiej turze zagłosuje na Bronka, tylko po to aby Kaczyński nie został prezydentem
Myślałem że większość ludzi głosuje za konkretnym programem kandydata, co może on zrobić dla Polski, jaką ma wizję prezydentury, jakie ma on poglądy na dany temat- niestety żałuję że wybory odbywają się na zasadzie "Głosuję na A bo nie chcę by wygrał B" a na program kandydata i jego poglądy mało kto zwraca uwagę (bez obrazy Rafikov oczywiście)...

Wielu ludzi tak głosuje, ale w pierwszej turze. W drugiej często dzieje się tak, że ludzie których kandydat się nie dostał wybierają ich zdaniem mniejsze zło i dlatego głosuja "na A bo nie chcę by wygrał B"

Spełniłem swój obywatelski obowiązek- NIE ZAGŁOSOWAŁEM

A gorszego kandydata i sztucznego, niz Komorowski dawno nie widzialem.

Bedzie Najbrzydsza I dama w Europie.

Pacynka Tuska, bez wyrazu.

Totalna kompromitacja wypowiedziami.

Obraz archaicznej postaci.

A najlepsze bylo oznaczenie milicjantow rosyjskich za smolensk.

Dawno nie bylo takiej osoby bez wyrazu, charyzmy, zygac mi sie chce jak patrze na polska polityke.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

To fakt, najgorsze jednak jest to, że wszystko w rękach lewicy.

Czemu zaraz najgorsze? Mnie się tam wydaje, że większość lewicowców bez wahania zagłosuje na Bronka byle tylko Kaczyński nie zrobił powtórki prezydentury swojego braciszka.

Co do szaleńca Korwina Mikke takiego wyniku się spodziewałem. Mikke jest niezłym drawem wśród ludzi młodych, ale tych pozbawionych czynnego prawa wyborczego.

Czyli tych, co mają małe rozeznanie w jego poglądach. Ja też jak byłem młodszy byłem jego fanem, bo miał chwytliwe hasła, ale jak się zacząłem bardziej interesować jego programem zrozumiałem, jakim jest oszołomem i jakie głupoty gada.

I tutaj mamy dylemat, lepsza brzydka czy włochata?

you're going away with me alright... in a garbage bag..

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów - dopóki nie zobaczyłem Internetu.” Stanisław Lem

W drugiej turze zagłosuje na Bronka, tylko po to aby Kaczyński nie został prezydentem
Myślałem że większość ludzi głosuje za konkretnym programem kandydata, co może on zrobić dla Polski, jaką ma wizję prezydentury, jakie ma on poglądy na dany temat- niestety żałuję że wybory odbywają się na zasadzie "Głosuję na A bo nie chcę by wygrał B" a na program kandydata i jego poglądy mało kto zwraca uwagę (bez obrazy Rafikov oczywiście)...

Po prostu w tej sytuacji występuje syndrom mniejszego zła. Jak komuś wyraźnie nie odpowiada kandydat x, wybiera y.

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Windows

A gorszego kandydata i sztucznego, niz Komorowski dawno nie widzialem.

Pacynka Tuska, bez wyrazu.

Totalna kompromitacja wypowiedziami.

Obraz archaicznej postaci.

A najlepsze bylo oznaczenie milicjantow rosyjskich za smolensk.

Dawno nie bylo takiej osoby bez wyrazu, charyzmy, zygac mi sie chce jak patrze na polska polityke.

No to jesteś Street trochę w czarnej dupie, bo nie wyobrażam sobie Ciebie w 2 turze oddającego swój głos na kościelnika :D

Z jednej strony kandydat "sfer żydowsko-masońskich" a z drugiej - emisariusz "czarnych" :twisted: Musisz się czuć jak bohater filmów Lyncha, który budzi się w rzeczywistości rodem z koszmarnego snu :lol:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Android

Niestety jako naród możemy zapomnieć o kandydatach na prezydenta, których poglądy są prawdziwie prawicowe (bądź lewicowe), żeby nie powiedzieć "skrajnie", a którzy dostaną się chociażby do II tury, lub osiągną wynik dwucyfrowy.

• Urządzenie:  Windows

Jakos sie boje drugiej tury. Boje sie, ze wygra Kaczynski, choc Pan Bronislaw Maria ( :cry: ) to typowe wybieranie mniejszego zla. Na szczescie to zlo jest tak mniejsze, ze nie bede mial watpliwosci na kogo oddac glos. Za Bronkiem.. Maria (jego rodzice musieli go nienawidziec...) przemawia, chyba tylko "nadzieja". Drugi kandydat to "powtorka z rozrywki" i to w gorszym wydaniu. Z tego co wiem to Lech byl uwazany za lepszego polityka, a w trakcie kandydatury narzekala na niego wiekszosc kraju, a skoro druga Kaczka "dosiadzie tronu" to ...

Na polityce sie przyznam szczerze nie znam, ale szybko sobie wyrobilem zdanie o niektorych kandydatach. W glosowaniu mialem trzy opcje.. Olechowski, Korwin-Mikke i Zietek.. i nieodparta swiadomosc, ze nie ma sensu na nich glosowac, bo wszyscy sie domyslali, ze bedzie druga tura i wiadomo kto w niej sie zmierzy.

Korwin-Mikke to typowy kabareciarz, wiec mimo wszystko jest lekka obawa przed daniem mu wladzy nad panstwem. Zietek ma ciety jezyk... podobal mi sie w jednej debacie (bodajze na UW), ale wydawal sie zbyt agresywny. Droga eliminacji zostal mi Olechowski i na niego poszedl glos.

Mimo to, ze tak nie lubie Kaczynskiego to w I turze znalazly sie az trzy perelki, ktorych wstydzilbym sie bardziej od Jarka... Lepper, Morawiecki i Pawlak. Po pewnym czasie moglem sluchac juz tylko Andrew, bo przynajmniej liczylem, ze mu sie noga podwinie i sie troche z niego posmieje. Pozostala dwojka szybko mnie odepchnela od siebie na tyle, ze nawet ich sluchac nie moglem.

... Wstyd troche przed Obama, ze "nasz cesarz" (oby) bedzie sie przedstawial jako Bronek-Mary

50608915156a3743c1fa34.jpg

Zietek ma ciety jezyk... podobal mi sie w jednej debacie (bodajze na UW), ale wydawal sie zbyt agresywn

Człowiek, którego politycznym idolem jest Hugo Chavez, który nakazuje pracownikom zorganizować strajk generalny oraz jest autorem takiego oto stwierdzenia "Mówi się, że chcemy wieszać kapitalistów, a to nieprawda. My ich tylko chcemy obedrzeć ze skóry". I nie brałbym tego cytatu za metaforę, bo cała organizacja Sierpień 80 jest do takich działań zdolna. To typowe komuchy, które przy większym poparciu społeczeństwa przejęłyby władzę siłą. Dziękuję, na populistów nie głosuję.

Mimo to, ze tak nie lubie Kaczynskiego to w I turze znalazly sie az trzy perelki, ktorych wstydzilbym sie bardziej od Jarka... Lepper, Morawiecki i Pawlak.

Mentalność Pawlaka jest jaka jest i nie zmieniła się w żadnym stopniu od 20 lat. Jego start w wyborach miał tylko i wyłącznie na celu wzmocnienie znaczenia w koalicji (co nomen omen słabo mu wyszło) i w żadnym stopniu nie łudził się zwycięstwem. Wypromował się w mediach jako człowiek wspierający nowoczesne technologie (o czym nikt chyba nie wiedział :P) i myślę, że przyniosło mu to jakąś korzyść mimo fatalnego wyniku. Co do Morawieckiego... To wielka szkoda, że osiągnął tak słaby wynik. Biorąc pod uwagę ton kampanii i heroiczność czynów z okresu PRL głównych kandydatów, którą tak pieczołowicie podkreślali, Kornel jako przewodniczący Solidarności Walczącej powinien mieć o wiele lepszy wynik, bo akurat jego działania (może nie zasługi) są nieporównywalne do całej reszty. Sam start miał mu zrekompensować chyba to zapomnienie i ignorancję jaką zostało obdarzonych wiele osób przeciwnych obradom Okrągłego Stołu. Tylko że... Czy 20 lat po tym wydarzeniu to trochę nie za późno na jego kwestionowanie? A na tym głównie opierała się kampania, bo kandydat nie miał chyba nawet programu (a na pewno nie znał go na pamięć) i chciał go tworzyć przy wsparciu obywateli. Miłe, ale obywatele mają za zadanie wybierać, a nie tworzyć. Na temat Leppera się nie będę wypowiadał, bo na temat populistów się nie wypowiadam. :P

Niestety jako naród możemy zapomnieć o kandydatach na prezydenta, których poglądy są prawdziwie prawicowe (bądź lewicowe), żeby nie powiedzieć "skrajnie", a którzy dostaną się chociażby do II tury, lub osiągną wynik dwucyfrowy.

To efekt polityki PO, która "chce" dogodzić każdemu niezależnie od tego czy jest to zgodne z ich programem czy też nie. Najlepiej niech świadczy o tym fakt, że Krzaklewski startował do Europarlamentu z listy PO (co swoją drogą odbiło mu się czkawką) i teraz poparcie Cimoszewicza, który już od dawna z Platformą romansował (choć nadal uśmiecham się pod nosem gdy przypominam sobie, że kilka osób na ircu było przekonanych, że Włodek wystartuje w wyborach prezydenckich jako kandydat PO)

Czyli tych, co mają małe rozeznanie w jego poglądach. Ja też jak byłem młodszy byłem jego fanem, bo miał chwytliwe hasła, ale jak się zacząłem bardziej interesować jego programem zrozumiałem, jakim jest oszołomem i jakie głupoty gada.

Z bezpośrednich relacji wiem iż sympatia do JKM wiąże się z tym, że chce on zalegalizować marihuanę. Zabawna prezencja i populistyczne hasła też robią swoje.

[ Dodano: 2010-06-21, 11:13 ]

Swoją drogą, cały "Blok Wschodni" łącznie z woj. mazowieckim za Kaczyńskim. :)

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

Ja osobiście żałuję, że w Polsce nie ma kandydata idealnego - takiego, który miałby prezencję, żonę (bo, nie ukrywajmy, że żona to męża korona), znał się na tym, co robi, miał doświadczenie i znał języki. Nie wyobrażam sobie prezydenta kraju, który negocjuje cokolwiek z inną głową państwa poprzez tłumacza. Tutaj wypadałoby połączyć umiejętności językowe Olechowskiego, małżonkę Napieralskiego, prezencję... no, ok, tutaj byłby problem. Chociaż Napieralskiego dałoby radę "łyknąć" jako głowę państwa. Liczę na to, że w drugiej turze frekwencja będzie wyższa - nie zniosę, jak będzie (załóżmy) 55% i później cały kraj będzie płakał nad fatalnym wyborem rodaków, a sam - mając okazję coś zmienić - nie kiwnął palcem.

Z bezpośrednich relacji wiem iż sympatia do JKM wiąże się z tym, że chce on zalegalizować marihuanę. Zabawna prezencja i populistyczne hasła też robią swoje.

Oczywiście, legalizacja marihuany daje mu poparcie u pokolenia JP, które albo nie ma prawa wyborczego albo i tak nie pójdzie wrzucić karteczki do urny. Przez starszych wyborców JKM często jest negowany, gdyż uważają go za postać komiczną i kabaretową, nie podchodzącą do polityki poważnie.

Ja markuje Januszowi gdyż jako jedyny rzuca konkretne odpowiedzi na postawione pytania, nie owija w bawełnę i ma inne poglądy niż reszta kandydatów.

Co do samych wyborów, to wynik nie jest żadnym zaskoczeniem. Liczyłem tylko na nieco większe poparcie właśnie dla Korwina-Mikke. Wśród internautów miał ponad 30%, ale wiadomo, że większość jego "fanów" albo jest w moim wieku i nie może głosować, albo i tak nie pójdzie. Komorowski zapewne wygra w drugiej turze. Tak źle i tak niedobrze. Elektorat może wybrać między monopolem władzy albo powtórką ostatnich pięciu lat. Ja osobiście głosowałbym w drugiej turze na Komorowskiego jako tzw. mniejsze zło. I tak jak powiedział JKM - Zobaczymy co powiedzą o powiedzą o zatrzymaniu swojej bandy złodziei. :P

http://www.lastfm.pl/user/milkSHAKE619

"Bez sensu i celu, podziały i nienawiść. Komercja, moda, pieniądze i zawiść"

5077314944c546db6bd6cc.jpg

.

Ja markuje Januszowi gdyż jako jedyny rzuca konkretne odpowiedzi na postawione pytania, nie owija w bawełnę

Tzn jakie odpowiedzi ? :) Bo słuchałem kilkunastu wywiadów z nim przed I turą i na każde pytanie odpowiadał : banda złodziei, banda czworga , niskie podatki , kobiety w domu, klaps dla dzieci legalny. Jedyne co usłyszałem od niego w miarę konkretnego to to, że chce sprywatyzować wszystko, co tylko można (tutaj akurat go popieram), ale też konkretne szczegóły nie padły. Gdyby populizm miał przybrać formę osobową to wcieliłby się właśnie w Janusza.

Przykładowo, na pytanie czy Turcja powinna należeć do UE odpowiedział, że przede wszystkim Turcja nie leży w Europie. :)

http://www.lastfm.pl/user/milkSHAKE619

"Bez sensu i celu, podziały i nienawiść. Komercja, moda, pieniądze i zawiść"

5077314944c546db6bd6cc.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Szczerze mówiąc bardziej w roli nowej mistrzyni widziałabym Jaide Parker lub Lole Vice niż Jacy, ale zobaczymy co tego będzie w następnych tygodniach. Może Jacy się wykaże, czas pokaże.  Super że Ethan w końcu zdobył jakiś tytuł.  Jestem ciekawa jakim będzie mistrzem.  Ogólnie odcinek na plus. 
    • IIL
      Kontrakt Abadon nie został przedłużony Sam nie wiem czy to brak prawdziwej szansy czy może zbyt wyrazisty gimmick stanął tutaj na jej drodze do awansowanie wyżej w karcie. Przyda się jej jednak zmiana otoczenia. 
    • MattDevitto
    • Bastian
      Czas nadrobić NXT. Sol Ruca vs Kelani Jordan - walka o midcardowy pas kobiet NXT i pod względem poziomu i emocji zjada na śniadanie "popisy" Jasiów, Yeetów i Punkóww 😀 Sol Ruca broni tytułu, a ja już bym ją widział z głównym pasem NXT kobiet. Jest wygląd, jest skill. A i ten gimmick surferki mógłby dawać rozrywki, gdyby nie HHH i HBK przestali serwować "wrestling poważny na serio". 6 Men TT Match - Hank i Tank to gwarant solidnego wrestlingu. Tutaj tak było. W kolejnych tygodniach należy spodziewać się kolejnych walk mistrzów TT ze stajnią Spearsa. Walka klanu Corleone z Temu ciągnęła się niczym ser mozzarella. Pewnie będzie rewanż w jakimś No Dq.  Stephanie Vaquer vs Jordynne Grace - uroczy był moment, gdy Grace zablokowała ruch, na który czekała cala hala na czele z Bokerem T  Niezła walka, ale Sol Ruca i Kelani Jordan skradły show. No i Grace malo pokazała tego, z czego słynie, czyli sily. Purple Steph 💜 Oba Femi vs Myles Borne - w NXT i tak nie ma wiarygodnego rywala dla mistrza, więc WWE postanowiło zbudować sobie solidnego zawodnika w osobie Mylesa na kolejne miesiące. Miał swoje momenty, ale wiadomo było, że przegra. Joe Hendry vs Trick Williams - niezła walka z zaskakujacym finalem. To co, Hendry na stałe w NXT, a Williams ogra się w TNA przed przejściem do głównego rosteru WWE? Ricky Saints traci pas. Stephanie Vaquer też Mam nadzieję, że za tymi zaskakującymi zmianami kryją się konkretne plany. Czyżby Saints szedł na NXT Championship? No a Vaquer obrała kierunek na główny roster. Tylko czy Jacy Jayne to dobry wybór jako mistrzyni? Śmiem wątpić. Bardziej w roli nowej mistrzyni widziałbym pushowaną do niedawna Parker czy nawet Jordynne Grace, która - szczerze pisząc - nie zasłużyła swoim pobytem w NXT na główny roster. Wracając do nowej mistrzyni - zyskała mocno już na starcie swojego runu, przerywając mocarny run Vaquer.
    • PTW
      ZAPROSZENIE NA GALĘ OD IKONICZNEGO GŁOSU! Paweł "Boryss" Borkowski to doskonale znany wszystkim fanom pro wrestlingu komentator, który przez lata komentował między innymi WWE dla kanału Extreme Sports Channel Polska, a obecnie jego głos można usłyszeć także na Netflixie. Poza tym jest twórcą portalu WF, który od 1998 roku dostarcza fanom naszej ukochanej rozrywki tego, co lubią najbardziej Jako, że Paweł znalazł chwilkę podrzucamy sympatyczne zaproszenie na jutrzejszą galę, a także... dodatek w postaci zajawki o której więcej wkrótce! ODLICZANIE DO GODZINY ZERO TRWA, GALA JUŻ JUTRO! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...