Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mówiąc wprost, na wolnym rynku nie powinno być czegoś takiego jak płaca minimalna. Jeżeli prowadzę działalność, która przynosi relatywnie niewielkie zyski, a jednocześnie chcę dać komuś pracę, ale mogę zaproponować np. 500 zł (przyjmijmy, że na więcej mnie nie stać, ale nie zakrawa to na wyzysk, bo praca nie jest zbyt wymagająca), to jeśli potencjalny pracownik się na to zgadza, to nic Państwu do tego.

Tutaj się całkowicie nie zgodzę, płaca minimalna ma na celu zapewnienie godziwej kwoty za prace. Jak by nie była ustalona taka kwota to pracodawca, który załóżmy, że ma jakiś dochodowy biznes będzie pracownikom płacił grosze, bo jak mu podskoczą to ich od razu zwolni, bo na ich miejsce będzie pełno innych chętnych. Jak dla mnie „wolny rynek” bez żadnej kontroli i ograniczeń to najgorsze, co może być.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188205

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

31

• Brychu

14

• Naseem Achmedov

13

• ARTUR83M

13

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228

Jak dla mnie „wolny rynek” bez żadnej kontroli i ograniczeń to najgorsze, co może być.

Dokładnie. Totalnie "wolny rynek" jest super w teorii, ale w praktyce (brak płacy minimalnej) - tworzy furtki, które są baaardzo często chamsko wykorzystywane przez pracodawców, zwłaszcza w sytuacji dużego bezrobocia panującego w kraju.

Poza tym, to wolny rynek zafundował nam np. sytuację w kraju, gdzie robol na budowie (bo podaż takiej pracy jest niewielka w stosunku do popytu na nią) zarabia więcej niż magister po studiach (duży wysyp ludzi z wyższym wykształceniem i wzrost podaży ich pracy w stosunku do popytu na nią), czy nawet i niektórzy Doktorzy (np. ci, którzy pracują tylko na jednej uczelni). Trochę to jednak kuriozalna sytuacja...

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188208

Tutaj się całkowicie nie zgodzę, płaca minimalna ma na celu zapewnienie godziwej kwoty za prace.

Ale nie każda praca jest warta tych 1300 zł. W praktyce doprowadza to do rozszerzania się szarej strefy. Zwróćcie na to uwagę, kiedy tępicie teorię.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188218

Brychu napisał/a:

Tutaj się całkowicie nie zgodzę, płaca minimalna ma na celu zapewnienie godziwej kwoty za prace.

Ale nie każda praca jest warta tych 1300 zł. W praktyce doprowadza to do rozszerzania się szarej strefy. Zwróćcie na to uwagę, kiedy tępicie teorię.

Six, jeżeli ktoś poświęca 40 godzin tygodniowo na pracę dla pracodawcy, obojętnie co robi - jest to warte tych głodowych 1300 zyla (za które i tak ciężko przeżyć miesiąc. Wyższa ekwilibrystyka normalnie). Jeżeli pracodawca uważa inaczej - nie musi zatrudniać nowego pracownika (lub może go zatrudnić na 1/2 czy 3/4 etatu) tylko rozszerzyć obowiązki "starym pracownikom" i zapłacić im np. nadgodziny, premie itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188225

Nie każda praca ma normowany czas. Tak więc praktycznie, a nie teoretycznie, praca polegająca na polizaniu dziesięciu znaczków i pięciokrotnym wyjściu na pocztę (łącznie zajmująca nie więcej niż kilka godzin), też jest warta 1300 zł. Rozwiązaniem mogłaby więc być minimalna stawka godzinna.
https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188232

Nie każda praca ma normowany czas. Tak więc praktycznie, a nie teoretycznie, praca polegająca na polizaniu dziesięciu znaczków i pięciokrotnym wyjściu na pocztę (łącznie zajmująca nie więcej niż kilka godzin), też jest warta 1300 zł. Rozwiązaniem mogłaby więc być minimalna stawka godzinna.

Wówczas najczęściej nie zatrudnia się takiego pracownika na etat, tylko podpisuje się umowę o dzieło (ew. umowę-zlecenie) i po problemie z wysokością zapłaty.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188236

To też pole do nadużyć ;). Łatwo punktować braki teorii, ale praktyka ma tych braków tak samo dużo. Niestety, ludzkiej przyzwoitości nie da się uregulować ustawowo.
https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188237

Zwolennikiem takiego rozwiązania jest Napieralski, na którego jednak nie zagłosowałeś.

Hehe fakt mój jeden głos coś by dał.

Poza tym teraz idzie w stronę PO więc już można pomarzyć "kiełbasa wyborcza" i tyle.

Nie każda praca ma normowany czas. Tak więc praktycznie, a nie teoretycznie, praca polegająca na polizaniu dziesięciu znaczków i pięciokrotnym wyjściu na pocztę (łącznie zajmująca nie więcej niż kilka godzin), też jest warta 1300 zł.

Jednakże ktoś to musi robić ktoś ma rodzinę i nie można go skazywać na wegetację. :grin:

Nie dzielmy się na lepszych i gorszych .

Wystarczy że politycy już dzielą Polskę na A i B. Biednych i bogatych.

Niestety, ludzkiej przyzwoitości nie da się uregulować ustawowo.

No niestety bo pracodawcy najchętniej chcieliby mieć niewolników którzy tylko za wikt by pracowali.

Nie mam na myśli małych pracodawców ale takich co mają sieci sklepów.

Przykład na uzdrowienie służby zdrowia.

Rząd podnosi płacę minimalną na takich warunkach jak jest przedstawione wyżej.

Wygłasza apel że obywatel ma obowiązek wybrać sobie gdzie chce być leczony czy prywatnie czy przez publiczny szpital.

100 tysięci ludzi w powiecie obsługiwanych przez jeden szpital.

Składka na rodzinę średnio wyniosła by 50zł na miesiąc bezpośrednio wpłacane na konto szpitala.

5 milionów miesięcznie kasy ma szpital.

Kto zarabia więcej składka większa.

Kto by nie wpłacał został by obciążony kosztami leczenia.

Poza tym każdy obywatel miałby świadomość że dba o swoje życie i o swój szpital i chętnie by płacił bo nie czekałby już miesiącami na leczenie.

Kasa by nie przechodziła przez ZUS a co za tym idzie nie ginęła, z drugiej strony szpital łatwo by był rozliczany bo co miesiąc musiałby wykazać bilans wpłat i wydatków potwierdzony fakturami z danego miesiąca.

Np. w poprzednich latach na 200 szpitali rozdysponowano 750mln złotych co daję średnio prawie 4mln złotych na szpital.Co to za pieniądze... . :?

Oczywiście ten pomysł nie bierze pod uwagę innych rzeczy bo są szpitale które nie wykonują pewnych metod leczenia itp.

Tutaj między szpitalami dochodziło by do zwrotu kosztów danego zabiegu.

Działanie na zasadzie prywaty ale pod ścisłym nadzorem i kontrolą Państwa.

Ot taka ciekawostka co o ty sądzicie? :razz:

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188254

Jednakże ktoś to musi robić ktoś ma rodzinę i nie można go skazywać na wegetację. :grin:

Nie dzielmy się na lepszych i gorszych .

Nie w głowie mi dzielenie kogokolwiek. Przeciwnie - walczę z umacnianym przez Ciebie podziałem na nas - dobrych obywateli i ich - złych polityków.

Nikogo też nie chcę skazywać na wegetację. Podałem okoliczności - firma przynosząca niewielkie zyski, a praca jest mało wymagająca. W zasadzie każdy pracodawca mógłby ją wykonać samodzielnie, tylko chce zaoszczędzić czas z jakiegoś powodu - może chce obejrzeć MŚ, a może spędzić więcej czasu z rodziną. Pensja byłaby adekwatna do zajęcia, ale faktycznie lepiej rozciągnąć komuś zakres obowiązków niż dać dorobić (bo w takich okolicznościach tak to należy traktować) zupełnie nowej osobie, jeśli ma się rzucać o płacę minimalną ;). Trudno, żeby pracodawca oglądał się na cudze rodziny, skoro sam ma swoją.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188267

Nie w głowie mi dzielenie kogokolwiek. Przeciwnie - walczę z umacnianym przez Ciebie podziałem na nas - dobrych obywateli i ich - złych polityków.

Ja nie dzielę ja stwierdzam fakty .

Możemy tez się razem zgodzić że są dobrzy o tak jak najbardziej tak, ustawić i dbać o rodzinę żeby pracą się nie kalała a miała pieniądze lub po nagłej śmierci miała ze trzy renty specjalne plus inne pomoce w spłacie kredytów.

Masz rację jako obywatele lepiej ode mnie i od innych dbają o rodziny by nie dosięgła ich szara rzeczywistość podludzi (czytaj normalnych obywateli). :D

Mówimy kolego o normalnej pracy po 8 h na dzień a nie jakieś dorabianie bo jak jest nierentowne pracować po 8 h to się otwiera na 3/4 , 1/2.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188273

Nie jesteśmy kolegami, więc prosiłbym, abyś nie zwracał się do mnie w ten sposób (po tych podejrzeniach, że czerpię korzyści z bronienia polityków i mediów jest to nie na miejscu) - ale też nie tak jak wcześniej, bo "ten wyżej" to jakieś prostactwo, które raczej nie przystoi 27-latkowi - to raz. Dwa, z politykami jak z obywatelami - są lepsi i gorsi, choć , szczerze mówiąc, kiedy czytam Twoje posty utwierdzam się w przekonaniu, że nie zasługujesz na nic dobrego z niczyjej strony - nie tylko polityków. Bo cokolwiek byś dostał i tak byłoby Ci mało.

Tym postem chciałbym zakończyć wymianę zdań z Tobą - możesz oczywiście odpisać, ale nie obiecuję, że odwdzięczę się tym samym. Jest na forum wiele osób, z którymi politycznie nie jest mi po drodze - z takimi osobami dyskutuje się najlepiej - i nie mają one poczucia wiecznej krzywdy, więc rozmowy na ogół są bardziej merytoryczne niż emocjonalne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188282

To też pole do nadużyć ;) . Łatwo punktować braki teorii, ale praktyka ma tych braków tak samo dużo. Niestety, ludzkiej przyzwoitości nie da się uregulować ustawowo.

Z tym, że jeżeli ktoś się zgadza na umowę-zlecenie lub umowę o dzieło - wie już na starcie na co się pisze (ma wsio czarno na białym) i albo może się na to zgodzić, albo nie.

Wyobraź sobie jednak sytuację, że nie ma płacy minimalnej, pracujesz na etat zarabiając powiedzmy te 1800 zł i jakoś dajesz radę przeżyć. Pewnego pięknego dnia okazuje się, że pracodawca (pomimo, że robisz swoje i nie ma powodów do narzekania na twój poziom pracy) ma bezrobotnego kuzyna/kolegę, którego chciałby wcisnąć na Twój stołek i postanawia Cię wysiudać. Nie może Cię wyjebać ot tak, bo trzęsie dupą, że wrócisz z kimś z PIP-u i udowodnisz gnojowi, że nie miał podstaw. Co więc robi? Przychodzi do Ciebie, wali ściemę, że firma ma problemy finansowe (lub, że po prostu Twoje stanowisko przestało być aż tak niezbędne dla firmy jak wcześniej) i niestety musi Ci obniżyć płacę o połowę (do 900 zyla, za które ni chuja nie przeżyjesz miesiąca). Ma do tego prawo, bo nie ma płacy minimalnej a Ty jesteś w czarnej dupie, bo zgodnie z zatrudnieniem na pełny etat - musisz (możesz oczywiście dokonać "porzucenia pracy", ale wtedy masz zasrane CV) jebać u niego za te 900 zyla jeszcze przez 3 miechy (próbowałeś kiedyś szukać innej pracy pracując w obecnej po 8 godzin dziennie? Twoje szanse na powodzenie obniżają się o jakieś 60%, chociażby ze względu na to, że niespecjalnie masz możliwość chodzić na rozmowy kwalifikacyjne w takich godzinach w jakich chce pracodawca składający ofertę), bo tyle trwa okres wypowiedzenia (jeżeli się na nie zdecydujesz).

Płaca minimalna chroni jednak (nie jest to może idealne rozwiązanie, ale tak jak z demokracją - lepszego nikt jeszcze nie wymyślił :wink:) pracownika przed wolną amerykanką ze strony pracodawcy, który mając wolną rękę - z reguły nie miewa skrupułów.

Wystarczy spojrzeć na budżetówkę i tych pracowników szeregowego szczebla, którzy mając kilkunastoletni staż, znając języki, mając ustawy i kodeksy w paluszku (nie wiem, czy próbowałeś kiedyś startować o pracę do budżetówki, ale chętnych na jeden wakat jest po kilkadziesiąt osób a wymagania - pomimo, że praca jest tam na większości podstawowych stanowisk po prostu odtwórcza - są tam na prawdę odwrotnie proporcjonalne do zarobków. Normalnie traumatyczne przeżycie :roll:) - zarabiają po 1600-1800 zyla (przynajmniej w Szczecinie). Strach pomyśleć ile by zarabiali (i jak często mogliby liczyć na choćby iluzoryczne podwyżki) gdyby nie było to w jakiś sposób odgórnie regulowane (bo przecież podaż pracy przewyższa tam cały czas kilkudziesięciokrotnie popyt na nią a więc zasada "wolnego rynku" byłaby tutaj bezlitosna). Z resztą z tego co mi się wydaje, to chyba Street pracuje w budżetówce, a więc mógłby pewnie coś więcej powiedzieć o tym, jakie kokosy się tam zarabia (chociaż nie wiem, czy warunki w budżetówkach w Warszawce są miarodajne dla takich samych jednostek w innych częściach kraju).

Reasumując - jasne, że ludzkiej przyzwoitości nie da się uregulować ustawowo, ale dobrze czasem tą "ludzką przyzwoitość" utrzymywać choć trochę, odgórnie, w ryzach (pracodawca i tak zawsze może walić w chuja z pracownikiem, ale w tym przypadku nie może tego robić na całego).

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188333

Dwa, z politykami jak z obywatelami - są lepsi i gorsi, choć , szczerze mówiąc, kiedy czytam Twoje posty utwierdzam się w przekonaniu, że nie zasługujesz na nic dobrego z niczyjej strony - nie tylko polityków. Bo cokolwiek byś dostał i tak byłoby Ci mało.

Człowieku od kilkunastu postów ci mówię że ja nie chcę nic od tych przy korycie jedynie chcę tego by nie szukali u mnie kasy .

Ja się leczę prywatnie ubezpieczam prywatnie i nie potrzeba mi kolejnego utrzymanka w postaci Państwa .

Zarabiam i nie chce mi się oddawać kasy na pseudo emeryturę,pseudo rentę ,pseudo służbę zdrowia itp.

Wyraziłem się jasno?

Dlatego nie głosuje bo nie ma po co co zresztą już połowa Polaków to dostrzegła.

nie mają one poczucia wiecznej krzywdy, więc rozmowy na ogół są bardziej merytoryczne niż emocjonalne.

Podając fakty uważasz że się żalę ? Widocznie nie jestem filozofem i teoretykiem ale praktykiem i dlatego ma to taki wydźwięk?

Jak cię to boli to twój problem.

Nie jesteśmy kolegami, więc prosiłbym, abyś nie zwracał się do mnie w ten sposób (po tych podejrzeniach, że czerpię korzyści z bronienia polityków i mediów jest to nie na miejscu) - ale też nie tak jak wcześniej, bo "ten wyżej" to jakieś prostactwo, które raczej nie przystoi 27-latkowi - to raz.

"Zapomniał wół jak cielęciem był" od początku to ty mnie zacząłeś obrażać jednakże nawet wyciągniętej ręki nie potrafisz docenić(mimo że nie ja zacząłem te osobiste wycieczki) ba nawet postarałeś się ją opluć przeinaczając fakty... .

To co zacytowałeś było reakcją na twoje podejście do mnie.

Bez odbioru.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188335

-Raven-, nie wiem czy nie przesadziłeś z tym drżeniem przed PIP-em, bo w niektórych branżach (np. medialnych) nie należą do rzadkości masowe redukcje.

Do budżetówki nie startowałem, ale tego nie wykluczam - mam w bliskim otoczeniu osoby, które tam pracują, aczkolwiek ich sytuacja nie jest taka zła ;). Większe jest jednak prawdopodobieństwo, że na dobre zostanę "medialnym urabiaczem" albo "politycznym złodziejem" ;). Zaznaczam, że tego drugiego zajęcia jeszcze nie próbowałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188348

-Raven-, nie wiem czy nie przesadziłeś z tym drżeniem przed PIP-em, bo w niektórych branżach (np. medialnych) nie należą do rzadkości masowe redukcje.

Sytuacje o których wspominałeś (zwolnienia grupowe w dużych firmach) były zapewne solidnie umotywowane ekonomicznie a nie przez widzimisię jakiegoś Dyrektorka, którego nagle zacząłeś irytować i postanowił pokazać Ci, gdzie jest Twoje miejsce (u mnie kumpela poleciała za to, że zgłosiła się do wewnętrznej giełdy pracy i Dyrka uznała, że skoro nie podoba jej się w naszym dziale to niech spierdala. Złożyła jej propozycję nie do odrzucenia przejścia na tak uwsteczniające dla niej stanowisko, że laska nie wyraziła zgody i automatycznie rozpoczął się dla niej okres wypowiedzenia) albo postanowił na Twoje miejsce zainstalować jakiegoś swojego pociotka czy innego kolesia.

Co do Budżetówki, to mam znajomych w Powiatowym Urzędzie Pracy oraz Urzędzie Miejskim i tam szeregowy pracownik naprawdę ledwo ciągnie od pierwszego do pierwszego (z tego co pamiętam, to wyjątkiem był Urząd Marszałkowski. Kiedyś miałem tam kumpelę i całkiem nieźle zarabiała jak na budżetówkę)

https://forum.wrestling.pl/topic/19615-wybory-2010/page/10/#findComment-188351

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...