Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

I jak panowie ocenicie debatę Kaczyński- Komorowski??

Szczerze się przyznam jako sympatyk pana Kaczyńskiego (co większość ludzi na forum zapewne wie) że niestety nie wypadł on za dobrze...

Było kilka takich momentów w których (mimo że go niezwykle cenię) schowałem twarz w dłoniach: np niefortunna wypowiedź że z Rosją trzeba rozmawiać o Polakach na Białorusi... No sorry, przy całym szacunku dla Jarka ale to Łukaszenka rządzi Białorusią a nie Miedwiediew) czy nieudana końcówka gdy Komorowski wyciągnął jakąś kartkę papieru a Jarosław dosłownie wyszedł z siebie.... Tak nie można robić!! Komorowski osiągnął tym swój cel jakim było wyprowadzenie byłego premiera z równowagi... Oby sztab go dobrze przygotował na środową debatę bo naprawdę zaczynam mieć obawy o zwycięstwo Kaczyńskiego...

Byliśmy świadkami powtórki pamiętnej debaty Tusk-Kaczyński z 2007 r.

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

31

• Brychu

14

• nasjazz

13

• ARTUR83M

13

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Było kilka takich momentów w których (mimo że go niezwykle cenię) schowałem twarz w dłoniach: np niefortunna wypowiedź że z Rosją trzeba rozmawiać o Polakach na Białorusi...

GENIUSZ, to jest polityk, który wie, o co chodzi w stosunkach międzynarodowych. Chodziło o cały zakres polityki w sprawie Białorusi, którą bez Moskwy się nie rozjebie, nawet John Cena czy Goldeberg nie pomogą :lol: . Patrząc na relacje Warszawa- Mińsk, czy Bruksela- Mińsk, to trzeba je załatwiać przy pomocy Rosji. Może nie rpzy pomocy, lecz przy obecności, akceptacji/ dezaprobaty, wiedzy lub wykiwania strony rosyjskiej, w zależności od konieczności i momentu.

Patrząc ogólnie na debate, o ile w pierwszej stonowana postawa, będąca dowodem, przykładem zmiany JayKeya była idealna, gdyż Bronek przerzucił swoją agresję na Napieralskiego. W kontaktach 1-1 trzeba wyprowadzic cios, gdyż inaczej sie padnie, nawet w kontaktach z takim przeciwnikiem jak Komorowski, który aż prosi się do ,,przyjebania" do gleby, kontrę itd.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Urządzenie:  Android

Ja pozwolę sobie umotywować nie głosowanie na Jarka w ten oto sposób

Ja tylko dodam, ze tekst zaczerpniety z wiersza:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs089.snc4/35805_1525530143406_1389236545_1408904_3945891_n.jpg

ŻAL!

Roots Rock Reggae

RR, jak możesz to wytłumacz mi na przykładach i konkretach dlaczego mam zagłosować na Jarka, to może się przekonam :twisted: Mieliśmy w ostatnich latach taką sytuację, że rządził prezydent i premier z SLD (chociażby Kwaśniewski z Cimoszewiczem i Kwaśniewski z Millerem), podobnie było z PiS (Lech Kaczyński i Jarek), a teraz słyszę, że jedna partia nie może mieć monopolu na władzę? Coś jest nie tak, ktoś chce się dorwać do stołka za wszelką cenę.

Od razu zapowiadam, że sam nie głosuję za Bronkiem, ale przeciwko Jarkowi.

Od razu zapowiadam, że sam nie głosuję za Bronkiem, ale przeciwko Jarkowi.

Ja mam na odwrót, głosuje przeciwko marionetce, przykrywce leków Donalda Tuska, przeciwko byle jakiemu Komorowskiemu. Nie jetem pisowczykiem, nie jestem partyjny, po prostu w tej rywalizacji patrząc racjonalnie muszę postawić na Jarka, który do II tury nie popełniał błędów, lecz obecnie coś się łamie.

Ja głosuje na Jarka, gdyż będzie miał veto prezydenckie hamujące legislacyjny bełkot PO z posmakiem populizmu i liberalizmu. Może Jarek nie będzie najpiękniejszym graczem na światowych salonach politycznych, lecz nim będzie. Nie pojedzie z niczym premier i minister spraw zagranicznych na szczyt NATO, by się ośmieszyć, ze strachu nie zgłaszając swojej kandydatury na szefa Sojuszu. Nie będzie pierdolił, że ściągamy chłopaków z Afganistanu, wywołując wśród nich skrajne uczucia- od nadziei do zażenowania, czy też srać z ust, iż nie mamy interesów w misjach zagranicznych. Może obecność w Afganistanie nie jest sukcesem strony polskiej, czy ogólnie społeczności międzynarodowej, ale niesienie pomocy humanitarnej jak na przykład w Kongo, gdzie byli nasi wojskowi? Prowadzenie takiej polityki zagranicznej jest ciężkie, trudne, ryzykowne czy kosztowne, lecz jakim byśmy byli państwem rozwiniętym, nie pomagając innym społeczeństwom?

Skoro mamy silnie upolityczniony urząd prezydencki, to niech na szale politycznego ryzyka wisi głowa lidera partii, a nie jakieś marnej podmianki marnego polityka.

Roots Rock Reggae

Na wstępie stwierdzę, że nie jestem zwolennikiem każdego z kandydatów dlatego debatę oglądałem i oceniam bez żadnych emocji.

Było kilka takich momentów w których (mimo że go niezwykle cenię) schowałem twarz w dłoniach: np niefortunna wypowiedź że z Rosją trzeba rozmawiać o Polakach na Białorusi...

Śmieszna wydawała mi się reakcja Komorowskiego, który z największym oburzeniem zareagował na owe stwierdzenie. Kaczyński zdradził pewien keyfabe (mówiąc naszym żargonem), bo chyba nikt nie łudzi się, że podczas prywatnych rozmów na najwyższym szczeblu rozmawia się o takich rzeczach. Mimo tego, że Łukaszenko coraz bardziej wierzga to Rosja jest jedynym krajem, z którym jeszcze jakoś się liczy. Wypowiedź mało dyplomatyczny, ale prawdziwa.

Jeśli chodzi o kartkę to żaden to genialny ruch, a zwyczajny cios poniżej pasa. Debata się kończy, Kaczyński nie ma szans na odpowiedź, a on wymachuje mu jakimś dokumentem. Jedynym błędem prezesa było to, że od razu po debacie zamiast mówić o swoim zwycięstwie powinien ową kartkę zdementować.

Komorowski to zupełna pomyłka. Nie trzyma się swojego programu, nie ma za grosz charyzmy i nie zdziwię się jeśli wybory te przegra. Jeśli ktoś przyrównuje do siebie debatę z 2010 i 2007 roku to widzę tu lekkie nieporozumienie, bo o ile wtedy Tusk bezlitośnie nieprzygotowanego Jarka wypunktował to teraz było 0:0. Żaden nie potrafił jasno odpowiedzieć na pytanie, wyłożyć konkretnych przykładów (bo widzom to nic nie powie) i wiało zwyczajną nudą.

Nie chce mi się nawet o tym pisać, bo mimo swego całego zainteresowania polityką nikt mi za to nie płaci w przeciwieństwie do publicystów, którym współczuję, że muszą pisać o czymś tak bezwartościowym. Mimo, że głos oddam to nie stanowi dla mnie różnicy kto te wybory wygra. Nie interesuje mnie to czego w tym kraju nie będzie, nie obchodzi mnie jak szkodliwy jest liberalizm i jak fajna jest Polska solidarna. Nie boję się IV RP, bo szanse, że wróci są jak 1:1000. Nie będę wypowiadał się w tym temacie do chwili gdy kandydaci nie zaczną mówić o rzeczach, na które prezydent ma wpływ a nie o kompetencjach rządu.

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   1

Przyzwyczajcie się do tego, że Luk, gdy chodzi o politykę, ma do powiedzenia tylko "po trupach do celu", a w ostateczności pochwali żonę Napieralskiego ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nie omieszkam czasem dodac jeszcze 'jebac Kaczynskiego', ale to tylko od czasu do czasu, wiec rozumiem, ze moglo Ci sie zapomniec. :*
  • 2 tygodnie później...

Wygrał Komorowski moim zdaniem dobrze , bo było by tak samo jak za czasów śp. Lecha Kaczyńskiego , czy będą zminay na lepsze ??

19384684484c3629eed1c1a.jpg

Nie miałem czasu wypowiedzieć się na ten temat dlatego grubo po wyborach coś z siebie wyduszę. Od samego początku do końca wierzyłem, że to właśnie Bronek wygra wybory i zostanie nowym prezydentem. Głównie chodziło mi o to aby nie było już blokowania rządu tak jak miało to miejsce za czasów tragicznie zmarłego byłego prezydenta. Zbytnio nie wierzę w to co obiecywał Bronisław Komorowskie bo polityce widzą problemy przed wyborami a po już ich nie ma. Duże obiecywanie które i tak nie spełniają. Czy zmiany na lepsze? Wątpię w to chodź bardzo bym chciał.

10771641474c446763479cb.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Szczerze mówiąc bardziej w roli nowej mistrzyni widziałabym Jaide Parker lub Lole Vice niż Jacy, ale zobaczymy co tego będzie w następnych tygodniach. Może Jacy się wykaże, czas pokaże.  Super że Ethan w końcu zdobył jakiś tytuł.  Jestem ciekawa jakim będzie mistrzem.  Ogólnie odcinek na plus. 
    • IIL
      Kontrakt Abadon nie został przedłużony Sam nie wiem czy to brak prawdziwej szansy czy może zbyt wyrazisty gimmick stanął tutaj na jej drodze do awansowanie wyżej w karcie. Przyda się jej jednak zmiana otoczenia. 
    • MattDevitto
    • Bastian
      Czas nadrobić NXT. Sol Ruca vs Kelani Jordan - walka o midcardowy pas kobiet NXT i pod względem poziomu i emocji zjada na śniadanie "popisy" Jasiów, Yeetów i Punkóww 😀 Sol Ruca broni tytułu, a ja już bym ją widział z głównym pasem NXT kobiet. Jest wygląd, jest skill. A i ten gimmick surferki mógłby dawać rozrywki, gdyby nie HHH i HBK przestali serwować "wrestling poważny na serio". 6 Men TT Match - Hank i Tank to gwarant solidnego wrestlingu. Tutaj tak było. W kolejnych tygodniach należy spodziewać się kolejnych walk mistrzów TT ze stajnią Spearsa. Walka klanu Corleone z Temu ciągnęła się niczym ser mozzarella. Pewnie będzie rewanż w jakimś No Dq.  Stephanie Vaquer vs Jordynne Grace - uroczy był moment, gdy Grace zablokowała ruch, na który czekała cala hala na czele z Bokerem T  Niezła walka, ale Sol Ruca i Kelani Jordan skradły show. No i Grace malo pokazała tego, z czego słynie, czyli sily. Purple Steph 💜 Oba Femi vs Myles Borne - w NXT i tak nie ma wiarygodnego rywala dla mistrza, więc WWE postanowiło zbudować sobie solidnego zawodnika w osobie Mylesa na kolejne miesiące. Miał swoje momenty, ale wiadomo było, że przegra. Joe Hendry vs Trick Williams - niezła walka z zaskakujacym finalem. To co, Hendry na stałe w NXT, a Williams ogra się w TNA przed przejściem do głównego rosteru WWE? Ricky Saints traci pas. Stephanie Vaquer też Mam nadzieję, że za tymi zaskakującymi zmianami kryją się konkretne plany. Czyżby Saints szedł na NXT Championship? No a Vaquer obrała kierunek na główny roster. Tylko czy Jacy Jayne to dobry wybór jako mistrzyni? Śmiem wątpić. Bardziej w roli nowej mistrzyni widziałbym pushowaną do niedawna Parker czy nawet Jordynne Grace, która - szczerze pisząc - nie zasłużyła swoim pobytem w NXT na główny roster. Wracając do nowej mistrzyni - zyskała mocno już na starcie swojego runu, przerywając mocarny run Vaquer.
    • PTW
      ZAPROSZENIE NA GALĘ OD IKONICZNEGO GŁOSU! Paweł "Boryss" Borkowski to doskonale znany wszystkim fanom pro wrestlingu komentator, który przez lata komentował między innymi WWE dla kanału Extreme Sports Channel Polska, a obecnie jego głos można usłyszeć także na Netflixie. Poza tym jest twórcą portalu WF, który od 1998 roku dostarcza fanom naszej ukochanej rozrywki tego, co lubią najbardziej Jako, że Paweł znalazł chwilkę podrzucamy sympatyczne zaproszenie na jutrzejszą galę, a także... dodatek w postaci zajawki o której więcej wkrótce! ODLICZANIE DO GODZINY ZERO TRWA, GALA JUŻ JUTRO! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...