Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE w łapkach Leviathana oraz Wiatera ...

Gale którego brandu są według Ciebie najlepsze ?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gale którego brandu są według Ciebie najlepsze ?

• RAW
      3
    • SmackDown!
      4
    • NXT
      0
    • Wszystkie są spoko
      13
    • Żadna
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo fajne newsy :D Szkoda tylko, że zwolnieni zostali Mark Henry oraz Carlito. Henryka można by podpushować na pas US a potem jakoś powoli go do ME wprowadzić podkładając mu zawodników a co do Carlito to jeden z niewykorzystanych talentów no ale cóż ;) Czekam na kolejny odcinek i na nowych zawodników
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LeViathan

8

• Wiater

6

• Suchy

3

• misiek082

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ocena za diary 10/10.Najlepsze o WWE

13080816484c7d0e1ff2003.jpg

Przepraszam za konkretniejszą obsuwę, ale byłem na wycieczce, pzoa tym wkradł się lekki leń i tak jakoś wyszło. Miejmy nadzieję, że Backlash spełni oczekiwania wszystkich.

- - - - - - - - - -

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/Backlash.png

- - - - - - - - - -

WWE Backlash PPV

(Niedziela/Tydzień 4/Kwiecień 2010)

- - - - - - - - - -

Galę otwierają fajerwerki oraz theme gali, którym jest utwór The Test wykonywany przez grupę Fozzy. Hala zapełniona jest w większości. Fani drą się, do kamer pokazują transparenty. Komentatorzy w składzie Jerry Lawler, Jim Ross i Matt Striker przypominają co działo się na galach w ostatnich tygodniach. Karta na Backlash przedstawia się następująco :

Chris Jericho (Champion) vs. Edge (Singles Match for World Heavyweight Championship)

Triple H vs. Sheamus vs. Jack Swagger (Triple Threat Match)

Christian (Champion) vs. Randy Orton (Singles Match for WWE Championship)

Miz and Morrison (Champions) vs. R-Truth and Kofi Kingston vs. Big Show and Mystery Partner (Triple Threat Tag Team Match for WWE Unified Tag Team Championship)

Evan Bourne (Champion) vs. Cody Rhodes vs. Kofi Kingston (Triple Threat Match for U.S Championship)

John Cena vs. Mystery Opponent (Singles Match - If Cena lose, he must leave RAW forever)

Batista vs. Matt Levsky's Choice (Singles Match)

Galę rozpocznie walka o Unified Tag Team Titles.

- - - - - - - - - -

Miz and Morrison (Champions) vs. R-Truth and Kofi Kingston vs. Big Show and Mystery Partner (Triple Threat Tag Team Match for WWE Unified Tag Team Titles

Na samym początku wyszedł Big Show, który ogłosił, że jego partnerem drużynowym będzie nie kto inny jak Kane. Nie była to wielka niespodzianka, bo byli oni już drużyną. Następnie weszli R-Truth i Kingston, a na samym końcu Miz i Morrison, którzy niekoniecznie chcieli wejść na ring patrząc na Big Show'a i Kane'a. Walkę rozpoczęli R-Truth i Big Show. Walka była dość wyrównana, na ringu głównie znajdowali się drużyny Truth'a i Show'a, a mistrzowie drużynowi nie byli dopuszczani do zmiany. Przez większą część czasu w ringu siedział Kofi Kingston, który torturowany był przez Kane'a, potem Show'a. Potem zmienił się z R-Truth'em nasz Ghańczyk. Teraz na ringu jest Kane i R-Truth. Raper odbija się od lin i wykonuje Lie Detector, jednak odbija się od Kane'a jak od ściany ! Kane uśmiecha się szeroko i podchodzi do Big Showa, wykonuje zmianę. Big Show wchodzi na ring, a R-Truth szybko zmienia się z Kingstonem, ten wskakuje na narożnik skacze i ... otrzymuje Knockout Blow od Big Showa ! Big Show się odwraca w stronę narożnika Miza i Morrisona, a tu Szaman Sexu wykonuje Springboard Enzuguri ! Big Show zatacza się do narożnika, gdzie zmienia się z Kanem ! Big Red Monster podchodzi do Kingstona, wykonuje mu Chokeslam, ale w międzycasie Miz klepnął w ramię Kane'a ! Big Red Monster pinuje Kofiego, jednak sędzia nie odklepuje ! Na ring wpada szybko Miz, jednym kopniakiem w głowę eliminuje Kane'a i szybko podnosi Kingstona, wykonuje mu Skull Chrushing-Finale, Morrison dokłada jeszcze Starship Pain, Miz pinuje : 1..2..3 ! I koniec, Miz i Morrison szczęśliwie bronią pasów.

- - - - - - - - - -

Rozbrzmiewa "I Am Perfection" i Dolph Ziggler wychodzi do ringu, a na jego ramieniu świeci pas Interkontynentalny. Kibice mu cheer'ują, ale to normalne, bo toczy on bój z Drew McIntyre'm, którego widzowie nienawidzą. Wślizguje się on do ringu, podchodzi do konferansjera i wystawia rękę. Ten oddaje mu mikrofon.

Dolph Ziggler: Witaam wszystkich. W końcu jestem mistrzem Interkontynentalnym i muszę przyznać .. to świetne uczucie. Teraz jestem bardziej rozpoznawalny, czuje się ten respekt w szatni. To jest wspaniałe, tak jak ja. Ale, nie tylko po to tu przyszedłem. Przyszedłem tu głównie po to by ogłosić, że przyjmę każde wyzwanie. Zgodzę się na każdą walkę o pas, bo nei boję się nikogo. Więc czekam.

Teraz rozbrzmiewa "Broken Dreams" i pojawia się Drew McIntyre. Szybkim krokiem zmierza do ringu po czym szybko do niego wskakuje. W ręku ma już mikrofon.

Drew McIntyre: Oddaj mi mój pieprzony pas.

Dolph Ziggler: To nie jest Twój pas, poza tym mogłeś się o niego upomnieć na ostatnim SmackDown!. To i tak nie zmienia faktu, że go nie dostaniesz spowrotem.

Drew McIntyre: Dlatego wyzywam Cię do walki, tu i teraz. Odzyskam co moje.

Rozbrzmiewa "Exploding Helmets" Wade'a Barrett'a i ten we własnej osobie zmierza dumnym krokiem po rampie. Rozlega się lekki heat. Ten już wchodzi do ringu, chwyta za mikrofon leżący na ringu.

Wade Barrett: Witam panów, jestem Wade Barrett i jak wiecie wygrałem pierwszy sezon NXT. Teraz gdy mam już titlke shot'a na wybrany przeze mnie pas, na wyrbanym przeze mnie PPV - wybieram Twój pas Dolph i to PPV. Masz walczyć ze mną tu i teraz. Olej McIntyre'a.

Dolph Ziggler: Nie wiedziałem, że zleci się tu aż tylu zawodników. No cóż, chyba muszę odwołać to wyzwanie.

Kolejny theme się rozlega, tym razem to theme .. Matt'a Levsky'ego. Staje on na rampie i zaczyna mówić.

Matt Levsky: Mamy tu widzę drobny kłopot. Dwóch pretendentów i jeden pas. Jest tylko jedno wyjście z tej sytuacji ..

Dolph Ziggler: Triple Threat o pas Interkontynentalny, jasne ..

Matt Levsky: Daj mi dokończyć. Ziggler, jesteś w bardzo niekomfortowej sytuacji, bo staniesz do walki z Barrett'em i McIntyre'm w handicap match'u. Bez dyskwalifikacji, bez odliczeń poza ringiem. Tylko Ty i oni, kto Ciebie przypnie zdobywa pas Interkontynentalny, jak Ty przypniesz - pas bronisz. Barrett, pokaż na co Cię stać.

Wade Barrett: Tak jest, panie Levsky.

Dolph Ziggler: Co to ma kurwa być ?!

Jednak Levsky nie odpowiedział i usunął się na backstage, machając jeszcze bezczelnie Ziggler'owi. Zawodnicy szybko ustawiają się w narożnikach i rozlega się gong.

- - - - - - - - - -

Wade Barrett & Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler (Champion) (2 on 1 Handicap Match for Intercontinental Title)

Barrett z McIntyre'm dominowali, co akurat nie dziwi. Ziggler nie miał szans z dwoma europejczykami, w dodatku byli oni mistrzami drużynowymi, więc doskonale współpracowali. Gdy doszło do przypięcia był problem i Europejczycy zaczęli się okładać, co wykorzystał Ziggler uciekając z ringu i wyciągając Kendo Stick spod ringu. Zaczął nim okładać przeciwników po czym przypiął Barrett'a, który wybił po dwóch, potem przypiął McIntyre'a z podobnym skutkiem. Wkurzony Ziggler wyszedłz ringu po pas po czymzaczął zmierzać w stronę wyjścia jednak Barrett dogonił go , zabrał pas i znokautował Dolph'a po czym podniósł go i dobiegł z Ziggler'em do ringu. Cała trójka jest już w ringu, Ziggler i McIntyre leżeli, a Barrett wykorzystał sytuację po czym wykonał Wasteland na Drew, żeby nie mógł się podnieść, a następnie zajął się Ziggler'em. Podniósł Kendo Stick, który Ziggler wczesniej upuścił i zaczął okładać mistrza. Ziggler zdołał w pewnym momencie wycofać się, a Barrett po zamachu upuścił kij i dostał Zig Zag po czym Dolph odliczył go do trzech. Ziggler broni pasa w Handicap Match'u.

- - - - - - - - - -

Na ring, przy "Skillet - Comatose" wchodzi Mike Wiater z mikrofonem w ręku.

Mike Wiater: Już za moment w tym ringu stanie John Cena i zmierzy się z wybranym przeze mnie zawodnikiem o możliwość dalszego występowania na RAW. Ciekaw jestem ilu z Was zgadłoby, kto będzie dzisiejszym przeciwnikiem Johna ? Zapewne mało z Was, bo sam do końca nie wiedziałem komu zaufać. Wybrałem jednak osobę, która w WWE może jeszcze bardzo dużo osiągnąć ! Rywalem Johna Ceny będzie ... Ted DiBiase Jr. ! Korzystając z okazji, już możecie pożegnać Johna, bo za kilkanaście minut opuści czerwony roster, miłego oglądania !

Generalny Manager RAW schodzi z ringu, po drodze mijając Teda DiBiase, który już wchodził na ring do swojej walki.

- - - - - - - - - -

Ted DiBiase vs. John Cena (Singles Match - If Cena lose, he must leave RAW forever)

Chwilę po gongu Cena wściekły rzucił się na swojego rywala nie pozwalając mu kontrować żadnej akcji. Walka zapowiadała się na bardzo krótką, jednak Ted w pewnym momencie wyratował się poprzez Low Blow. Od tamtej pory, to DiBiase kontrolował sytuację w ringu.Teraz mamy Back Suplex od syna Million Dollar Mana. Ted wykonuje teraz serię Fist Dropów na twarz Ceny, co jest na pewno bardziej efektywne niż You Can't See Me. Ted dokłada jeszcze kilka Fist Dropów, po czym kilkukrotnie kopie Johna po całym ciele. Ted teraz arogancko uderza z "liścia" w twarz rywala kilka razy, a John uderza pięścią w brzuch Teda, jeszcze raz i ponownie. Cena odbija sie od lin i mamy Shoulder Tackle ! Ted wstaje, Cena ponownie odnija się od lin i ponownie Shoulder Tackle ! Ted wstaje i otrzymuje Protobomb od Johna ! Cena już szykuje się do swojej firmowej akcji : You Can't See Me ! Odbicie od lin i ... School Boy od Teda ! 1..2...kickout ! Cena mógł właśnie przegrać swoją walkę, niewiarygodne ! DiBiase wstaje i od razu otrzymuje Fisherman Suplex od byłego mistrza WWE ! Cena podnosi Teda i ciska nim w narożnik ! John biegnie, by przygwoździć Teda do narożnika, jednak otrzymuje Big Boot, a następnie Russian Legsweep od Teda ! DiBiase słaniając się na nogach podchodzi do Johna, chcąc wykonać pin, ten jednak podcina mu nogę i zakłada STFU ! Ted zaraz odklepie ?! Jednak resztkami sił doczołgał się do lin i się nie poddał ! Cena przeciąga na środek ringu Teda, odbija się od lin i wykonuje to, co wcześniej mu się nie udało - Five Knuckle Shuffle !Ted wstaje po kilku sekundach wyraźnie ogłuszony, John wynosi rywala do Attitude Adjustment, jednak Ted się uwalnia od tej akcji i wykonuje Dream Street ! Ted przechodzi do pinu : 1..2..2,9999 kickout !! Ted mało nie uderzył sędziego, tak się zdenerwował ! John po raz kolejny łapie za nogę Teda, sprowadza go do parteru i zakłada STFU ! Ted po chwili odklepuje ! To koniec walki 1 Cena ostatecznie zostaje na RAW ! Po walce na ring wbiega Mike Wiater, rzuca się na Johna Cene, jednak ten bez większych problemów radzi sobie z General Managerem RAW, wykonuje mu Attitude Adjustment !

- - - - - - - - - -

Na ringu widzimy zostawiony stół, dwa fotele po obu stronach, po chwili z głośników zaczyna lecieć "No Chance", w drodze na ring jest Mr. McMahon ! Idzie w kierunku ringu w swoim charakterystycznym stylu. Wchodzi na ring, bierze mikrofon od Justina Robertsa, po czym zaczyna mówić.

Vince McMahon: Tak jak mówiłem na poniedziałkowym RAW, dzisiaj miałem ogłosić coś ważnego, co na pewno zmieni od tej chwili federację. Zapewne wielu z Was jest bardzo ciekawych o co mi chodzi, ale żeby podtrzymać Was w niepewności, to jeszcze Wam nie zdradzę tej tajemnicy. Jak zapewne wszyscy wiecie, kiedyś w życiu człowieka nadchodzi taki moment, kiedy trzeba sobie odpuścić, powiedzieć : "Stop !" i taki moment nadszedł właśnie dzisiaj. Swoją przygodę z federacją zacząłem już bardzo dawno temu, zostałem prezesem i właścicielem WWE, ale po mojej walce z Bretem Hartem doszedłem do wniosku, że czas już sobie to wszystko odpuścić, zdaję sobie sprawę z tego, że ostatnie lata w WWE nie były takie, jakie wszyscy by chcieli, dlatego chciałbym Wam przedstawić osobę, która przejmie po mnie WWE, osobę, która od teraz będzie prezesem federacji. Oto on ... mój syn - Shane McMahon !

Z głośników zaczyna lecieć charakterystyczna muzyka wejściowa Shane'a McMahona, jednak Shane nie tańczy przy titantronie jak zawsze, wchodzi na ring spokojnie, ubrany w garnitur, z walizeczką w ręku. Syn Mr. McMahona wchodzi na ring, wita się z ojcem, po czym siada przy stole, po chwili to samo robi to samo Vince. Po chwili Shane z walizeczki wyjmuje jakieś papiery i długopis, wręcza to ojcu i czeka. Vince podpisuje kilka kartek, po czym oddaje je synowi, a Shane również podpisuje te same dokumenty, po czym chowa je do walizki, szeroko się uśmiecha, bierze mikrofon od ojca.

Shane McMahon: Jak już powiedział mój ojciec, ostatnie lata nie były dla WWE zbyt dobre, ale nadchodzą nowe rządy, zamierzam przywrócić do WWE to, co było najlepsze, mam nadzieję, że pomożecie mi w odbudowie WWE i umocnieniu się na szczycie ?!

Kibice nagrodzili nowego prezesa WWE gromkimi brawami, jednak po chwili Shane ponownie przemówił.

Shane McMahon: Tak więc mam dla Was na początek małą prośbę, zgotujcie mojemu ojcu godne pożegnanie, myślę, że mu się to mimo wszystko należy !

Kibice wstali z miejsc i zaczęli głośno dziękować Mr.McMahonowi za te wszystkie lata pracy krzycząc "Thank You Vince". Scena ta trwała dobre 5 minut, po czym Shane i Vince zeszli z ringu i udali się na backstage.

- - - - - - - - - -

Do ringu przy "I walk alone" wychodzi Batista, który ze spokojem patrzy w stronę titantronu, na którym wyświetla się Matt Levsky. Rozlega się głośny cheer.

Levsky: Tak jak mówiłem, Twoim przeciwnikiem będzie jeden zawodnik. Zawodnik, z którym znasz się wręcz doskonale. Walczyliście wiele razy. Oto przed państwem .. z resztą, domyślcie się sami.

Rozlega się theme .. Undertaker'a, światła przygasają i sam Deadman zmierza do ringu. Po kilku minutach, gdy już obaj zawodnicy się przygotowali czas zacząć walkę.

- - - - - - - - - -

Batista vs. Undertaker (Matt Levsky's Choice) (Singles Match)

Po dłuższej walce Undertaker i Batista są już wykończeni, z trudem wykonują akcje. Walka obfitowała w mnóstwo near fall'i, zmian przewag, po prostu cudo. Nawet braki w umiejętnościach Batisty nie ukazywały się tak często, tak samo jak problemy ze zdrowiem Deadman'a. Świetnie się rozumieli. Undertaker miał już kończyć walkę i wygrać jednak Batista dał radę i Spear'em powalił Callaway'a po czym złapał go za włosy i zaczął podnosić jednak Taker wykrozystał pozycję Batisty i zapiął Hell's Gate. Batista nie miał siły już nawet klepać i walka zakończyła się. Levsky i jego zawodnik Taker są górą, a Batista nie może się ruszyć. Levsky rusza do ringu pogratulować wybranemu zawodnikowi jednak Undertaker łapie GM'a do Tombstone Piledriver'a i wykonuje go na nim. Po chwili gasną światła a Taker tryumfuje nad obydwoma.

- - - - - - - - - -

Sheamus vs. Jack Swagger vs. Triple H (Triple Threat No-DQ Match)

Podczas walki na ringu panował lekki chaos, każdy zawodnik okładał każdego. Teraz widzimy Jacka Swaggera, który okłada Triple H'a pięściami i nogami, byleby tylko osłabić rywala. Jack po chwili zostaje zaatakowany przez Sheamusa mocnym uderzeniem w plecy. Teraz Sheamus wściekle okłada Jacka, następnie wykonuje Irish Whip w narożnik, tak, że Swagger aż odbija się od niego i upada ! Celtic Warrior podchodzi do Swaggera, wpycha go w narożnik i kilkukrotnie uderza w głowę, następnie idzie po Triple H'a. Sheamus podnosi The Game'a, po czym wykonuje Irish Whip w narożnik, gdzie stał Swagger, jednak Triple H kontruje i to sheamus biegnie do narożnika, zostaje ogłuszony Big Bootem przez Swaggera ! All American-American biegnie teraz na Triple H'a, mamy Spinebuster od The Game'a ! Triple H dostaje zastrzyku adrenaliny, wykonuje swój taunt, czeka aż Swagger wstanie, by wykonać mu Pedigee. Jack wstaje i otrzymuje kopnięcie w brzuch i mamy Pedigree od Triple H'a ! The Game przechodzi do pinu : 1..2.. Sheamus przerywa ! Triple H jest wściekły na Sheamusa, lecz Celtic Warrior tylko ironicznie się uśmiecha. Triple H kilkukrotnie uderza Sheamusa w głowę, po czym wykonuje Irish Whip na liny, Sheamus kontruje i otrzymuje Facebuster ! Celtic Warrior jest zamroczony, Triple H wykonuje ponownie Spinebuster, tym razem na Sheamusie ! Triple H się odwraca, by zobaczyć co ze Swaggerem, jednak od razu otrzymuje Chairshot od Jacka ! Podczas gdy Triple H był zajety Sheamusem, Swagger zdążył wziąć jedno z krzesełek, które stały przy ringu. Jack od razu przechodzi do pinu, jednak uzyskuje tylko 2 count. All American-American jest rozwścieczony, podnosi znowu krzesełko, już chce uderzyć Triple H'a jednak z nikąd otrzymuje Bicycle Kick ! Swagger aż wypada z ringu ! Celtic Warrior podnosi Triple H'a i wynosi go do Crucifix Powerbomb, Triple H sie jednak uwalnia od tej akcji i ściąga Sheamusa za głowę, wykonując Neckbreaker, Celebral Assassin przechodzi do pinu : 1..2..Swagger ściąga z ringu Triple H'a i ciska nim w stół komentatorski ! Swagger wraca na ring, podnosi Sheamusa i mamy próbę Gutwrench Powerbomb, Sheamus już ląduje na macie ! Swagger przechodzi do pinu : 1...2..Ropebreak ! Sheamus zdołał złapać się lin ! Swagger dyskutuje z sędzią, a Sheamus wykorzystuje okazje powoli się podnosząc, Jack się odwraca i mamy ponowny Bicycle Kick od Sheamusa ! Na ring wraca Triple H i on też inkasuje kopnięcie od Sheamusa ! Mamy próbę pinu na The Game ! 1..2..3 ! Koniec walki ! Zwycięża Celtic Warrior - Sheamus !

- - - - - - - - - -

Kamera pokazuje nam Kofiego Kingstona, który już za moment ma stoczyć swoją drugą walkę tego wieczoru, tym razem o pas Stanów Zjednoczonych. Kofi rozgrzewa nadgarstki, jednak po chwili zostaje zaatakowany od tyłu przez jakiegoś innego zawodnika ! Kofi zostaje powalony na podłogę i dodatkowo zostaje obijany jeszcze przez Tajemniczego Napastnika ! Po chwili na pomoc Kofiemu przybiega dwóch sędziów, rozdzielając obu zawodników, Napastnik na głowie miał czerwoną chustę, ale z pewnością nie był to żaden z obecnych zawodników WWE. Z pewnością Kigston nie będzie mógł wystąpić w walce o pas przeciwko Bourne'owi i Cody'emu Rhodesowi. Po chwili Zamaskowany Zawodnik wyzwala się od uścisku sedziego i jeszcze raz atakuje Kingstona ! Po chwili przybiega większa ilość sędziów i ponownie rozdziela zawodników.

- - - - - - - - - -

Cody Rhodes vs. Evan Bourne (Champion) (Singles Match for United States Championship)

Walka musiała odbyś się bez udziału Kofiego Kingstona, który zaatakowany został przez Tajemniczego Napastnika. Cody Rhodes sprawiał wrażenie, jakby wcale nie przeszkadzało mu to, że zmierzy się z Bournem w walce 1 v 1. Teraz Rhodes trzyma rywala w Headlocku, popycha go na liny i powala Shulder Blockiem. Bourne musi szukać rozwiązania w swojej szybkości, tylko tak może pokonać Rhodesa, teraz Cody podnosi Evana i popycha do narożnika, gdzie wykonuje mu serię ciosów, jednak sędzia nakazuje przerwać mu, bo może zostać ogłoszona dyskwalifikacja. Cody bierze teraz rozbieg i wykonuje jeszcze Clothesline w narożniku ! Rhodes przeciąga rywala na środek ringu po czym przechodzi do pinu : 1...2.... kickout ! Cody wykonuje serię Grounded Pounds, po czym ponownie przechodzi do pinu : 1...2....kickout ! Rhodes jest wściekły ! Wstaje, wchodzi na narożnik by wykonać Moonsault, Rhodes skacze, jednak Evan sie uchylił, a Cody ląduje na nogach i obrywa Superkickiem od Bourne'a ! Evan szybko przechodzi do pinu : 1..2.. kickout ! Evan podnosi Rhodesa, jednak ten wykonuje School Boy ! 1..2..kickout ! Mało brakowało, abyśmy poznali nowego mistrza Stanów Zjednoczonych ! Obaj szybko wstają i Bourne wykonuje Dropkick, jednak Rhodes łapie za nogę Evana i przechodzi do Boston Crabu ! Evan bardzo cierpi, jednak się nie poddaje, doczołgał się do lin ! Sędzia przerywa akcję Rhodesa. Ale co to ?! W kierunku ringu biegnie ten sam zawodnik, który zaatakował Kingstona ! Kto to jest ?! Wskakuje na apron, Rhodes próbuje go zrzucić Clotheslinem, jednak Napastnik zeskoczył z apronu i tylko wskazał palcem na ring. Cody się odwraca, a Bourne szybko wskakuje na narożnik, skacze i ląduje kolanami na głowie rywala ! Rhodes po chwili wstaje i otrzymuje potężny Overhead Kick ! Evan korzysta z okazji i szybko wskakuje na 3 linę, po chwili mamy Air Bourne !! Pin to tylko formalność ! 1..2..3 ! Koniec walki ! Zwycięża Evan Bourne i pozostaje Mistrzem stanów Zjednoczonych !

- - - - - - - - - -

Na backstage'u widzimy CM Punk'a, który nie jest zbytnio zadowolony z faktu, że nie może wystąpić na Backlash. Za nim są Gallows, Serena i oczywiście Mysterio, który próbuje uciec od kilku tygodni z SES jednak bez skutku.

CM Punk: Luke, powiesz mi czemu nie dostałem możliwosci walki o World Heavyweight Title ? Powiesz mi do cholery czemu ?! Przecież jestem najlepszym zaowdnikiem w rosterze. Nie ! Jestem najlepszy w całej federacji, bo jestem czysty, wolny od nałogów. Po mnie jesteście oczywiście wy - Luke, Serena .. i Ty .. Mysterio. Co do Ciebie maluchu, naprawdę nie mam pojęcia co z Tobą zrobić. Non stop, tydzień w tydzień próbujesz doprowadzić mnie do szału. Non stop pokazujesz jaki Ci jest tu źle, przeszkadzasz mi w walkach. Nie będę tego tolerował. Zdecyduję co z Tobą zrobić za tydzień, a teraz muszę się zastanowić jak dostać się do walki o tytuł mistrzowski ..

Zapleczem przechodził akurat mistrz Wagi Ciężkiej Chris Jericho, który wszystko słyszał.

Chris Jericho: Punk, czy Ty naprawdę myślisz, że możesz mierzyć się ze mną ? Z człowiekiem, który jest najlepszy na świecie w tym co robi ? W tym biznesie nie ma lepszej osoby ode mnie i Ty doskonale o tym wiesz. Tak samo jak doskonale to wiedzą Twoje przydupasy oraz .. Mysterio. Nie wiem czemu tak zabiegałeś o to, żeby do Ciebie dołączył, on jest bezużyteczny. Tak samo jak ten bezmózgi goryl i ta cycata, głupia laska. Po co Ci oni ? Nigdy nie osiągniesz tego poziomu na którym utrzymuję się ja - Chris Jericho, bo nei umiesz walcztyć bez swojej świty. Dlatego nigdy nie dostaniesz możliwości walki o ten przepiękny pas. Mój pas.

CM Punk: Jestem liderem ludzi, którzy chcą zmiany w swoim życiu. Ty jesteś słaby, słabszy od nich, bo pijesz alkohol, zapewne palisz papierosy i jesteś uzależniony od jakichś środków. Nie mam zamiaru więcej z Tobą gadać, "brudasie". Luke, Serena, Mysterio - za mną. Policzymy sieinnym razem Chris ..

Jericho patrzy jak cała czwórka odchodzi, sam śmieje się arogancko.

- - - - - - - - - -

Christian (Champion) vs. Randy Orton (Singles Match for WWE Championship)

Walka zdominowana była przez Christiana, kilkukrotnie próbował zakończyć akcje jakimś Roll-Upem z zaskoczenia, to jednak nie przynosiło żadnych skutków, oprócz jęku na trybunach. Teraz widzimy jak Christian czeka na swojego rywala, będzie chciał jak najszybciej zakończyć walke przez Killswitch, tak jest Christian już jest za Ortonem, przekręca go, jednak Orton popycha Kanadyjczyka na liny, ten odbija sie od lin i otrzymuje Dropkick od Ortona ! Kibice sa zachwyceni, jednak po chwili zaczynają buczeć, bo Christian ześlizgnął się z ringu i już poszedł po swój pas mistrzowski. Orton w porę zszedł z ringu i powalił Clotheslinem swojego rywala i przerwał mu ucieczkę z ringu. Orton złapał za rękę teraz Christiana i wykonuje Irish Whip w metalowy słupek ! Jednak nie ! Christian kontruje i ostatecznie, to Viper uderza głową w słupek, po czym pada na podłogę. Christian wraca na ring, czeka aż sedzia wyliczy Randy'ego pozaringowo, jednak Viper w ostatniej chwili wraca na ring ! Christian rzuca sie na Randy'ego, wykonuje mu serie uderzeń w głowę. Christian wstaje z ringu i wchodzi na narożnik, Orton wstaje, Christian skacze i mamy Elbow Strike z narożnika ! Christian przechodzi do pinu : 1..2... kickout Randy'ego ! Christian odbija sie teraz od lin i mamy Springboard Dropkick, jednak Randy sie uchylił, Christian pada na matę, a Orton szybko przechodzi do "Tańca Żmiji" ! Kapitan Charyzma bardzo wolno wstaje przy pomocy lin, czy bedzie RKO ?! Tak jest ! Jednak nie, Christian kontruje to do Back suplexu, po którym szybko przechodzi do pinu : 1..2..kickout ! Kanadyjczyk jest pewien, że ta walka powinna sie juz zakończyć, jednak sedzia uważa inaczej ! Christian podnosi rywala z maty i będzie Irish whip, jednak Orton kontruje to do Backbreakera, po którym Christian upada na matę. Randy spojrzał na publiczność, później na Christiana, który był w idealnej pozycji do wykonania mu Punt Kicka ! Orton bierze już rozbieg i wykonuje kopnięcie ! Jednak Christian sie uchylił i mamy Roll-Up ! 1..2.. kickout ! Christian i Orton szybko wstają, mamy próbę RKo, Kanadyjczyk popycha Ortona na liny, uchyla sie od Lariata Ortona po czym szybko wykonuje Killswitch : 1..2..3 ! Koniec walki ! Christian broni mistrzostwa WWE w walce z Randym Ortonem !

- - - - - - - - - -

Chris Jericho (Champion) vs. Edge (Singles Match for World Heavyweight Championship )

Pierwszy wyszedł Chris Jericho, który wygłosił długi speech na temat Edge'a i tego jak go nienawidzi. Po chwili wyszedł też Edge, który stanął oko w oko z mistrzem świata wagi cieżkiej po czym rozpoczął się brawl, rozbrzmiał gong. Obaj zawodnicy okładali się punch'ami po czym Edge rzucił Jericho na liny jednak podczas szarży Edge wypadł za ring. Jericho czekał jednak Edge po doliczeniu do 3 już był w ringu. Jericho miał przewagę jednak Edge szybko go skontrował i teraz Rated R pastwił się nad Y2J'em. Po kilkunastu mocnych akcjach Copeland wykonał Spear'a na Jericho jednak ten wybił się po odliczeniu do dwóch co wkurzyło Edge'a. Chris szybko sturlał się z ringu, zabrał pas i uciekł, a sędzia odliczył go do dzisięciu, po czym rozbrzmiał gong kończący walkę i ogłaszający zwycięstwo Edge'a przez count-out jednak to nie satysfakcjonowało Rated R'a. Rozbrzmiał theme Levsky'ego, który z zadowloneniem wyszedł na rampę. Ogłosił on, że walka zostanie zrestartowana i odbędzie się ona na zasadzie Falls Count Anywhere, po czym GM SmackDown! odszedł. Edge natychmiast biegem rzucił się na Jericho jednak ten wykonał Codebreaker i posłał Edge'a spać po czym przypiął jednak uzyskał tylko magiczną dwójeczkę. Chris lekko zdziwiony wraca koło ringu i spod niego bierze krzesło, i kolejne po czym oba zanosi na rampę by wykonać na Edge'u Con-Chair-To. Edge jednak szybko wstał i zaczął okładać Chris'a, który zamroczony wypuścił z rąk krzesła i cofa się w stronę ringu. Rated R wykorzystuje konstrukcję ringu by obijać Chris'a po czym ten pada na ziemię. Copeland idzie po upuszczone przez Jericho krzesła i kładzie je na ziemi przy Y2J'u. Edge podnosi Chris'a i mamy Edgecution na krzesła po czym przypięcie jednak nie dało rady odliczyć do trzech. Jericho się trzyma. Edge idzie po schodki po czym wraca jednak Jericho wstaje i Dropkick'iem powala Rated R'a i ten wypuszcza z rąk schodki. Y2J zakłada Edge'owi Walls of Jericho i to chyba będzie koniec. Edge jednak ma w zanadrzu krzesełko, którym jakoś daje radę ogłuszyć Jericho i ten pada na ziemię. Copeland stawia schodki tak jak być powinny, rozpędza się i gdy Chris wstaje wykonuje na nim Spear z wyskoku (z pomocą schodków) i obaj lądują na barierce ! Jericho bardziej to odczuł. Edge w końcu przypina Jericho i mamy koniec walki ! Edge zostaje nowym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej !

- - - - - - - - - -

W kolejnym epizodzie :

~ Power 25 (powrót tej sekcji po dłuższej przerwie) ;

~ WWE Draft 2010 czyli wiosenne przetasowanie rosterów ;

~ kilka News'ów z WWE i nie tylko ;

- - - - - - - - - -

No wkońcu Backlash ;P fajne ppv Czekam na draft ;D

13080816484c7d0e1ff2003.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...