Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE w łapkach Leviathana oraz Wiatera ...

Gale którego brandu są według Ciebie najlepsze ?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gale którego brandu są według Ciebie najlepsze ?

• RAW
      3
    • SmackDown!
      4
    • NXT
      0
    • Wszystkie są spoko
      13
    • Żadna
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

WWE w łapkach Leviathana oraz Wiatera ...

... czyli RAW, SmackDown! oraz NXT w nowej odsłonie.

21. marca 2010 roku - to dzień, w którym wpadłem na pomysł wydania Diary dotyczącego WWE. Jako, że WWE jest rozbudowane, zwerbowałem Wiatera by mi pomógł to pisać. Obaj narzekaliśmy na brak miejsca, w którym moglibyśmy nasze 'dzieła' wrzucać. Znaleźliśmy miejsce, zobaczymy jak to wyjdzie. Czemu akurat WWE ? Natłok 'pamiętników' o TNA, o ROH rozpisuje się johniss, który jest zaje**sty w tym co robi, a że na innych fedach się niezbyt znam to zostało właśnie WWE. 'Pamiętnik' będzie oparty na grze Extreme Warfare Revenge. Kalendarz w pamiętniku będzie taki jak w grze, czyli zaczynamy od kwietnia. Tak więc, zaczynamy.

Ostatnie dni były bardzo pracowite, federacja świeżo po największej gali roku, a tu niedługo draft. Prace nad uświetnieniem federacji ruszyły na pełnych obrotach. Matt Levsky oraz Mike Wiater - nowi pracownicy w federacji - prowadzący kolejno SmackDown! i RAW mają mnóstwo pracy, bo została im powierzona pełna kontrola nad głównymi rosterami federacji. Tygodniówka Superstars została usunięta z powodu niezadowolenia szefów stacji WGN America (słabe ratingi). Sprawy po Wrestlemanii ułożyły się następująco (kolejność walk jest totalnie przypadkowa, oprócz Money in the Bank) :

1. Na pierwszy ogień poszedł Money in the Bank Ladder Match, w którym dumnym posiadaczem walizki został Christian. Wielkiego zdziwienia to nie wywołało, ale zebrał on spory cheer. Po walce wkurzony McIntyre rzucił się na Kapitana Charyzmę z łapami, ale ten szybko ogłuszył go walizką. Po tym szybko wyślizgnął się z ringu, poprzybijał piątki z fanami i usunął się na backstage przy ogłuszającym cheerze i swoim theme.

2. Undertaker powiększył swój streak do 18 zwycięstw pod rząd i tym samym kariera Shawn'a Michaels'a zakończyła się. Po walce Shawn wygłosił bardzo długi, ponad 20 minutowy speech odnośnie swojej kariery, po której na titantronie ukazał się film ukazujący najlepsze momenty kariery zasłużonego HBK'a. Po filmie, Shawn ze łzami w oczach powiedział, że kariera zawodnika skończyła się dla niego, ale w tym biznesie pozostanie jeszcze na długi czas. Zobaczymy czy będą miały te słowa pokrycie w rzeczywistości.

3. Chris Jericho czysto pokonał Edge'a i obronił swój tytuł po tym jak był gnojony na tygodniówkach. Najpierw Codebreaker, potem Walls of Jericho i Edge musiał odklepać. Walka pełna była przełamań finisher'ów, nearfall'i i innych cudów. Po walce, Jericho wyciągnął spod ringu kabel i zaczął nim okładać Copeland'a po czym owinął kablem jego szyję i zaczął dusić. Edge nie mógł zrobić praktycznie nic. Ku zdziwieniu wszystkich rozbrzmiał theme Christian'a i zaczął on okładać Y2J'a, po czym pomógł Edge'owi wstać i odprowadził go na backstage. Co było dalej ? Nie wiadomo. Może SmackDown! to wyjaśni.

4. Walka John'a Cena'y z Batistą trwała dość długo. Batista stracił jednak tytuł po Attitude Adjustment z narożnika za ring (Cena go wciągnął potem do kwadratowego pierścienia, jednak było blisko żeby sędzia doliczył do dyszki). Batista po walce ostro się wkurzył, prawie halę rozniósł, ale ochrona go powstrzymała w porę.

5. Walka Triple H'a z Sheamus'em zakończyła się zwycięstwem tego pierwszego po Pedigree. Walka bez historii. Koniec jednak nie był taki spokojny. Gdy Triple H celebrował zwycięstwo Sheamus zaatakował go z zaskoczenia Bicycle Kick'iem po czym wykonał ... Celtic Cross (?) i na koniec w geście tryumfu wzniósł ręce w górę. To nie koniec tego feudu.

6. Kolejne starcie to walka drużynowa pomiędzy ShoMiz, czyli obecnymi mistrzami tag team'ów, oraz Morrison'em i Truth'em, pretendentami. Ogólnie walka była dość dziwna, szczególnie koniec. Morrison odwrócił się od Truth'a, którego wyeliminował poprzez uderzenie krzesełkiem (sędzia leżał znokautowany). Potem wraz z Miz'em zaatakowali Big Show'a i po kilku uderzeniach krzesłami w głowę, w plecy, po nogach ten leżał na ringu totalnie wywalony z akcji. Morrison obudził sędziego i wytłumaczył sytuację (nieco poprzekręcał). Miz odliczył Show'a do trzech i razem z Morrison'em zostali mistrzami drużynowymi. Może powrót Dirt Sheet ?

7. Randy Orton oczywiście pokonał swoich byłych 'uczniów' i utwierdził ich w przekonaniu kto tu rozdaje karty. DiBiase miał to szczęście, że leżał za ringiem po RKO, bo Rhodes nie miał już tyle szczęścia. Nie dość, że przyjął ze dwa RKO, to jeszcze Punt Kick zaliczył jego głowę po czym został odliczony. Potem znosili go na noszach, a DiBiase obiecał Orton'owi zemstę za swojego kumpla. I tak nie da rady, ale niech się łudzi. Nikt mu tego nie zabroni.

8. CM Punk zmiażdżył Rey'a Mysterio w Street Fight, o który meksykański wojownik sam prosił. Teraz Mysterio jest już członkiem Straight Edge Society, ale najpierw musi wyleczyć kontuzję (co może potrwać ze dwa miesiące). Jak ta sytuacja się rozwinie, co będzie dalej ? Już niedługo się dowiemy.

9. Bret Hart pokonał Vince'a McMahon'a w No Holds Barred Match'u, na którym wykonał Sharpshooter. Krzesła, stoły, drabiny, kije baseball'owe, kosze na śmieci i wiele, wiele więcej komponentów zostało tutaj wykorzystanych. Co lepsze - McMahon ostro krwawił. Naraził biedne dzieci na ten obrzydliwy widok. Bret Hart podobnież ma podpisać kontrakt na dłużej i ma pracować na zapleczu.

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/PPV.png

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/RozpiskaPPV.png

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/Raw.png

Alicia Fox

Big Show

Bret Hart (Asystent General Manager'a)

Brie Bella

Carlito

Chavo Guerrero

Chris Masters

Christian

Cody Rhodes

Evan Bourne

Eve

Gail Kim

Hornswoggle

Jack Swagger

Jerry Lawler (Komentator)

Jillian

John Cena

Justin Roberts (Konferansjer)

Katie Lea

Kelly Kelly

Kofi Kingston

Mark Henry

Maryse

Melina

Michael Cole (Komentator)

Mike Wiater (General Manager)

Mr. McMahon (Właściciel WWE)

MVP

Mystery Man

Nikki Bella

Primo

Randy Orton

Rosa Mendes

Santino Marella

Shan McMahon

Shawn Michaels

Sheamus

Ted DiBiase

The Miz

Triple H

Vladimir Kozlov

William Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/SMack.png

Batista

Beth Phoenix

Caylen Croft

Chris Jericho

CM Punk

Curt Hawkins

David Hart Smith

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Edge

Ezekiel Jackson

Finlay

Goldust

Jim Ross (Komentator)

Jimmy Wang Yang

John Morrison

JTG

Kane

Kung Fu Naki

Layla

Luke Gallows

Matt Hardy

Matt Levsky (General Manager)

Matt Striker (Komentator)

Michelle McCool

Mickie James

Mike Knox

Natalya

R-Truth

Ranjin Singh

Rey Mysterio

Serena

Shad

Shelton Benjamin

Slam Master J

The Great Khali

Theodore Long (Asystent General Manager'a)

Tiffany

Todd Grisham (Wywiady)

Tony Chimel (Konferansjer)

Trent Barreta

Tyson Kidd

Undertaker

Vickie Guerrero (Asystentka General Manager'a)

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/NXT.png

Daniel Bryan (Pro: The Miz)

Heath Slater (Pro: Christian)

Josh Matthews (Komentator)

Justin Gabriel (Pro: Matt Hardy)

Michael Cole (Komentator)

Savannah (Konferansjerka)

Wade Barrett (Pro: Chris Jericho)

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/Pasy.png

WWE Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_Heavy02.jpg

Posiadacz : Christian

Poprzedni posiadacz : John Cena

Brand : RAW

World Heavyweight Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_World_Heavy2.jpg

Posiadacz : Chris Jericho

Brand : SmackDown!

United States Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_United_States.jpg

Posiadacz : Evan Bourne

Poprzedni posiadacz : The Miz

Intercontinental Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_Intercontinental.jpg

Posiadacz : Dolph Ziggler

Poprzedni posiadacz : Drew McIntyre

Unified Tag Team Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_Unified_TagTeam2.jpg

Posiadacze : Miz and Morrison

Brand : RAW & SmackDown!

Divas Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_Divas2.jpg

Posiadacz : Maryse

Women's Championship

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/WWE_Womens.jpg

Posiadaczka : Michelle McCool

Tak więc - zaczynamy !

- - - - - - - - - -

Czwartek, Tydzień 1, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

(Mike Wiater)

Rozsiadłem się wygodnie w miękkim fotelu przed biurkiem, włączyłem laptopa, po czym zacząłem sprawdzać co ciekawego dzieje się na świecie. Wszedłem na stronę www.wwe.com, gdzie już znajdowała się informacja : "Mike Wiater i Matt Levsky nowymi Generalnymi Managerami RAW i SmackDown!".

Uśmiechnąłem się sam do siebie, po czym spojrzałem na roster brandu RAW.

"Przydałoby się kilka zmian" - dodałem, po czym spojrzałem na roster SmackDown i złapałem się za głowę.

"Matt ponownie jest w lepszej sytuacji niż ja... Potrzebne są jakieś zmiany". W swoim notatniku zapisałem kilka osób, które nie przykuły mojej uwagi.

"Kogo by tu ściągnąć na RAW ?" - pomyślałem. "Mam jeszcze trochę czasu, nie ma co sobie tym zawracać głowy"

Wstałem od biurka, wyjąłem telefon komórkowy, po czym wysłałem SMS'a do Levsky'ego o tręści : "Potrzebne zmiany na RAW, szykuj się na Draft". Odłożyłem telefon, zdjąłem marynarkę, po czym wyszedłem z biura, żeby zapoznać się z innymi pracownikami.

Zacząłem mijać korytarze, wielu nieznanych mi wcześniej ludzi zaczęło się przedstawiać, pytać jak mija mi dzień i tego typu pierdoły. Idąc dalej korytarzem spotkałem wreszcie znajomą twarz, był to Vince McMahon.

- Witaj Vince, gdzie są wszyscy zawodnicy ?

- Witaj, prawdopodobnie jeszcze w hotelach, możesz ewentualnie poszukać po szatniach, może ktoś już jest. Tak przy okazji, jak Ci się tu podoba ?

- No cóż, nie podoba mi się kilka rzeczy na RAW, ale to się da naprawić..

- A co na przykład Ci się nie podoba ?

- Na przykład znani Generalni Managerowie co tydzień. Przecież to jakiś bezsens ! Pieniądze wyrzucane w błoto ! Jeżelito to Twoja jedyna broń w walce z TNA, to wybacz, ale Cie wyśmieję..

- Coś jeszcze ?

- Brak krwi na galach ? Rozumiem, że kierujesz swój produkt w młodych fanów, ale "WWE 4 Kids" ? Zrywam z tym, skoro zaoszczędzisz pieniądze na Generalnych Managerach, to nie będzie różnicą, jeżeli troche mniej dzieci przyjdzie na galę.

- Ale ...

- Jeszcze nie skończyłem. Nie muszę chyba tłumaczyć, że teraz tylko JA będę Generalnym Nagaerem na RAW, a nie drętwy Timbaland, czy nudni kierowcy NASCAR ?

- No.. dobra !

- Cieszę się, że zrozumiałeś. Vince, to dla dobra federacji, dzieci zrozumieją, że jak kogoś pieprzniesz krzesłem w głowę, to ma prawo polecieć krew.

- Czy planujesz coś jeszcze ?

- Lekkie odświeżenie rosteru RAW i zakontraktowanie conajmniej dwóch zawodników, zresztą mam już mały pomysł.

- No dobrze, w takim razie, życzę Ci powodzenia Mike.

- Nie dziękuję, trzymaj się stary...

Po tej krótkiej rozmowie mogłem dalej skupić się na moim "iściu". Poszedłem dokładniej rozejrzeć się jeszcze po hali, gdzie odbywać się będzie poniedziałkowe Show. Doszedłem nawet do drzwi wejściowych na halę, jednak po wyjściu z hali nie zobaczyłem żadnej znajomej twarzy, tak więc wróciłem do środka.

Spojrzałem w prawo, zobaczyłem sklep z gadżetami WWE. "Zamknięte" - przeczytałem. Cicho wyraziłem swoje niezadowolenie, po czym dalej zacząłem podążać za szczęściem.

Przeszedłem przez jakąś zasłonę i moim oczom ukazały się ogromne trybuny, wielu lidzi zakrywało parkiet czarnymi matami, kilku ludzi rozkładało ring. Po raz kolejny uśmiechnąłem się sam do siebie, po czym odwróciłem się na pięcie.

Idąc w głąb korytarza wreszcie ujrzałem ładną, znajomą twarz ! To była Eve Torres ! Bez chwili zastanowienia podszedłem, przedstawiłem się, ku mojemu zaskoczeniu Eve wiedziała kim jestem. Zapytałem, czy jeszcze ktoś z rosteru jest dzisiaj w hali, nistety zawiodłem się, bo wszyscy odpoczywali po treningu.

Uśmiechnąłem się do Eve, po czym wróciłem do biura, jak się okazało - świetnie zapamiętałem drogę.

Po wejściu do biura, zabrałem marynarkę, wyłączyłem laptopa, po czym spojrzałem szybko przez okno - robiło się ciemno. Spojrzałem na zegarek - "Czas wracać do hotelu" - pomyślałem, po czym opuściłem biuro szukając wyjścia.

Gdy wyszedłem na świeże powietrze, zadzwoniłem po taksówkę, czekałem kilka minut aż podjedzie transport - w tym czasie zaczął padać deszcz.

"Nareszcie" - zobaczyłem taksówkę, wsiadłem do środka, po czym pomyślałem - "Oby było już tylko lepiej..."

- - - - - - - - - -

W kolejnym epizodzie :

- pierwsze SmackDown! pod wodzą nowego General Manager'a ;

- przygotowania do draftu ;

- Power 25 ;

Edytowane przez LeViathan
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LeViathan

8

• Wiater

6

• Suchy

3

• misiek082

2

Top użytkownicy w tym temacie

Na start małe sprostowanko - Diary będzie oparte na TEW 2005 po wielu obradach. Tak więc bedzie prowadzone według tamtejszego kalendarza, dziękuję za uwagę.

- - - - - - - - - -

Piątek, Tydzień 1, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

(Matt Levsky, SmackDown!)

Green Bay, Wisconsin. Słoneczny poranek. Przebudziłem się rano gdzieś koło godziny siódmej, może wpół do ósmej, w sumie sam nie wiem. Szybko się ubrałem, zjadłem śniadanie, które podała mi szpetna pokojówka, po czym wyszedłem z pokoju hotelowego. Poszedłem przed budynek gdzie czekała już na mnie limuzyna, którą pojechałem do hali, w której miało się odbyć pierwsze SmackDown! na żywo. Wszedłem do dość pokaźnego budynku, przewijałem się po korytarzach aż w końcu doszedłem do pewnych drzwi. Drzwi, na których widniała plakietka "General Manager of SmackDown!", a poniżej już mniejszym drukiem "Matt Levsky". Zadowolony z siebie wszedłem do pokoju, który był nieźle przystrojony. W sumie tak, jak na gabinet General Manager'a przystało. Zasiadłem za biurkiem, wziąłem pierwszy lepszy papier do łapy i zacząłem czytać. Minęło mi chyba z pół godziny zanim wszystko obczaiłem. Nagle do mojego gabinetu ktoś zapukał, nie byłem zdziwiony, bo w końcu jestem GM'em. Rzuciłem "Proszę wejść". Wszedł mój główny asystent - Theodore Long. Ucieszyłem się, bo chciałem obgadać kartę na dzisiejsze SmackDown! na żywo. Trzeba było wszystko omówić, żeby wyszło idealnie. Gdy już powoli dochodziliśmy do omawiania postaci, które wystąpią w Main Evencie ktoś zakłócił nasz spokój. Nawet nie pukał, po prostu wszedł jak do siebie. Kim był ten osobnik ? Był to Batista. Na zadowolonego nie wyglądał. Miał do mnie poważne pretensje odnośnie bookowania jego osoby i żalił się, że stracił pas za szybko. Uspokoiłem go, powiedziałem, że mam co do niego powazniejsze plany. Humor mu się poprawił od razu. Uścisnął mi dłoń po czym wyszedł. W końcu wróciłem do omawiania karty z Teddy'm. Uzgodniliśmy wszystko i mogliśmy w końcu udać się do barku na kawę.

- - - - - - - - - -

Friday Night SmackDown!

(Piątek/Tydzień 1/Kwiecień 2010 | Green Bay, Wisconsin)

- - - - - - - - - -

Galę otwierają oczywiście efekty pirotechniczne i nuta SmackDown!, oraz nasi niezawodni komentatorzy, Jim Ross, który powrócił po chorobie i zastąpił na stanowisku komentatora Todd'a Grisham'a, który zajmuje sie teraz wywiadami na zapleczu, oraz Matt Striker, który do tej pory zastępował JR'a. Głównie wspominali wydarzenia z Wrestlemanii, która obfitowała w ciekawe wydarzenia. Nagle przerwał im znajomy theme. Tak to theme CM Punk'a. Wchodzi on powoli na ring w asyście Sereny i Luke Gallows'a oraz ... Darren'a Young'a. Z początku trudno było go poznać, bo ma ogoloną głowę i 'troszkę' się uspokoił. Cała czwórka wchodzi do ringu. Punk w ręku trzyma mikrofon. Zgarnął on spory heat.

CM Punk: Witajcie. Chyba wszyscy widzieliście co zrobiłem z Rey'em Mysterio na najważniejszej gali roku. Zmiażdżyłem go, nie miał on czego szukać w walce ze mną. Czemu ? Bo nie piję, nie palę i nie ćpam - jestem wolny od nałogów. Dlatego zawsze jestem w wyśmienitej formie. Niestety, Rey nie był wolny od wszelkich pokus tego świata. Zażywał jakieś substancje, które były zakazane. Dlatego został zawieszony w tamtym roku. Na szczęście teraz to się zmieni, bo Rey jest członkiem społeczności Straight Edge. Teraz będzie czysty, wolny od wszelkich używek. Ocaliłem go, tak jak mogę ocalić każdego z was ! Unieście swe prawe ręce w górę ! Tak ! Każdy z was ! I wypowiedzcie te oto słowa : "Przyjmuję Straight Edge ..."

Nagle przerywa mu theme Cryme Tyme. Shad z JTG biegną w stronę ringu, wślizgują się do niego i atakują Gallows'a oraz Punk'a, Young szybko zwiał z ringu, Serena próbuj atakować raz Shad'a, raz JTG, ale z miernym skutkiem. W końcu Cryme Tyme udało się wykurzyć z ringu Straght Edge Society, które szybko usunęło się w stronę wyjścia. Jednakże czas już na pierwszą walkę Drew McIntyre'a z Kane'm, mają oni pewną sprawę do załatiwenia po Money in the Bank.

- - - - - - - - - -

Drew McIntyre vs. Kane (Singles Match)

Kane dominował oczywiście przez większą część walki, Drew wyglądał na bardzo zmęczonego, próbował ucieczek, nieczystych zagrań, ale nie udało mu się jednak pozostawić Kane'a za ringiem na tak długo żeby sędzia mógł wyliczyć Wielkiego Czerwonego Potwora. W końcu Glen złapał McIntyre'a i wyniósł do Tombstone Piledriver'a, po czym wykonał na nim ten potężny cios. Kane zabrałsię do odliczania jednak do ringu biegł już Ziggler, który pomógł mistrzowi Interkontynentalnemu i wyciągnął z ringu sędziego, który dobić już miał do 3. Kane lekko się wkurzył i wybiegł za Ziggler'em, sędzia nieprzytomny leżał za ringiem (zarył głową o podłoże poza ringiem), a McIntyre odpoczywał na ringu. Gdy Ziggler uciekł już na zaplecze, Kane postanowił do ringu wrócić gdzie czekał już Drew z krzesłem, które wykorzystał na Potworze. Sędzia ocknął się, wślizgnął na ring i widzi McIntyre'a leżącego już na Glen'ie. Sędzia odliczył do trzech i zwycięzcą walki ogłoszony został McIntyre, który szybko zabrał swój pas Interkontynentalny i uciekł na zaplecze.

- - - - - - - - - -

McIntyre zmęczony podchodzi do Ziggler'a po walce. Spytał dlaczego ten mu pomógł, ale Ziggler skwitował to tylko uśmiechem po czym odszedł.

Tymczasem widzimy już Matt'a Hardy'ego zmierzającego ku ringowi, rozgrzewa się on, a przy nim jego wierny Rookie - Justin Gabriel motywujący swego mentora.

- - - - - - - - - -

Dolph Ziggler vs. Finlay vs. Matt Hardy (No. 1 Contender do pasa Intercontinental)

Wszyscy zawodnicy są już na ringu, rozpoczęła się walka. Ziggler od razu uciekł za ring gdzie tylko czekał na rozwój sytuacji lecz nie potrwało to długo - Hardy z Finlay'em też wyszli za ring i zaczęli gonić Ziggler'a. Po chwili, gdy już go dorwali, rozpoczęli okładanie go wszelkiego rodzaju punch'ami i stomp'ami. W końcu wrzucili go na ring i Finlay, który szybciej wszedł do kwadratowego pierścienia, przypiął Dolph'a lecz szybko przerwał mu grubszy z braci Hardy. Hardy wykonał Side Effect, lecz Finlay szybko odkopał. Matt podniósł Irlandczyka i przygotował go już do Twist of Fate, lecz Ziggler powalił Hardy'ego Dropkick'iem, a Finlay'owi wykonał szybki Zig Zag i odliczył Iralndczyka. Po walce na ring wszedł Kane i zniszczył Ziggler'a Chokeslam'em, a potem wykonał Tombstone. To chyba zalążek czegoś powazniejszego.

- - - - - - - - - -

Kamera kieruje się teraz do Todd'a Grisham'a, który przeprowadza wywiad z Miz'em i Morrison'em - aktualnymi mistrzami drużynowymi.

Grisham: Witam Was.

Miz: Siema.

Morrison: Siema.

Grisham: Jak się czujecie jako ... nowi mistrzowie drużynowi w WWE ?

Morrison: Jak się czujemy ? Hah, jest to boskie uczucie. Teraz przynajmniej nie będe się musiał tłuc z pasami z tym czarnym raperem, tylko mogę dzierżyć złoto z moim byłym i obecnym partnerem - Miz'em. Byliśmy, ba ! Jesteśmy najlepszym i najbardziej dominującym tag team'em w WWE. W historii WWE.

Miz: Tak jest, John. Wydymaliśmy tego wielkiego, grubego klocka i czarnego rapera-nieudacznika. Już myślałem, że dalej będziesz ciotą John, polegającą na okrzykach tych wszystkich żałosnych fanów z WWE Universe. Teraz Cię nie obchodzą, właściwie, kogo oni kiedykolwiek obchodzili ? Są tak żałośni, że aż mnie to przeraża. Brr.

Grisham: Ee ... co teraz będzie waszym celem ?

Morrison: Pozwól Mike, że ja powiem. Naszym celem obecnie jest totalnie zdominować dywizję tag teamową w WWE, która od jakiegoś czasu totalnie nie lśni. Teraz na szczęście jesteśmy my ... i wyniesiemy tyuły drużynowe na sam szczyt.

Miz: Ponieważ jesteśmy ... właśnie, jak my się w ogóle nazywamy ?

Morrison: Tak jak wcześniej - Miz and Morrison, tak ?

Miz: Dobra. Zdominujemy całe WWE, ponieważ jestem Miz i jestem niesamowity ...

Morrison: MIstrzu, nei szalej, nie szalej. Jesteśmy zajebiści, starczy.

Grisham: No to dzieki za wywiad, wracajcie do treningu panowie.

Morrison: Ta, narka.

- - - - - - - - - -

R-Truth vs. John Morrison

W tej walce nie było już sentymentów. Obaj zawodnicy wydawali się być bardzo zmotywowani do walki. R-Truth chciał pokazać Johnowi, że źle zrobił odłączając się od Niego. Szaman Sexu jednak nic sobie nie robił z pyskówki z początku walki, a jeszcze przed rozpoczęciem walki spoliczkował swojego byłego TT partnera. R-Truth wściekły na Morrisona zaczął okładać Go ciosami, gdy chciał wykonać Lie Detector, John uchylił się, R-Truth upadł więc na matę, John szybko odbił się od lin i wykonał Enzuguri w locie ! To jednak nie był koniec walki, bo R-Truthnie dał się spinować po takiej akcji. Morrison podniósł głowę swojeggo przeciwnika, po czym uderzył go kolanem, John szybko przeszedł do pinu, lecz położył nogi na linach, czego nie zauważył sędzia. Takim o to sposobem Morrison uzyskał pinfall i wygrał walkę. Po walce Miz wbiegł na ring i zaczął okłądać R-Truth'a by go dobić. Morrison przyłączył się i zaczęli okładać go razem. John podniósł Truth'a i Moonlight Drive ! Miz poprawia Skull

- Crushing Finale ! Kto bedzie następny ?

- - - - - - - - - -

Po przerwie reklamowej wracamy już na ring gdzie stoi już General Manager SmackDown! - Matt Levsky. Ma on na sobie czarny garnitur i w ręku już trzyma mikrofon.

Levsky: Jak już zapewne się dowiedzieliście - jestem nowym General Manager'em SmackDown! i trochę z Wami pobędę. Może3cie sięze mną zgadzać lub nie, ale musicie zaakceptować każdą moją decyzję. Dziś miałem zaszczyt gościć w swoim gabinecie Chris'a Jericho, który cały czas pieprzył jaki to on jest wspaniały, czego to on nie robi, że jest najlepszy na świecie w tym co robi. Powiedział też, że nie ma zamiaru bronić Wagi Ciężkiej, bo to on jest prawdziwym mistrzem, prawdziwym zwycięzcą. Powiedziałem mu dokładnie - jeśli nie będzie bronił pasa, ten przejdzie na wakat i tyle po nim będzie miał. W ostateczności zgodził się na obronę pasa na Backlash, ale pod jednym warunkiem - jego przeciwnikiem ma być Edge, którego już wcześniej pokonał. Jednakże miałem jego słowa w głębokim poważaniu. Mam zaszczyt ogłosić, że w dzisiejszej walce wieczoru zmierzą się ... "The Rated 'R' Superstar" Edge oraz ... "The Animal" Batista ! To na tyle, dziękuję, żegnam.

- - - - - - - - - -

Straight Edge Society (CM Punk & Luke Gallows) vs. Cryme Tyme

Zgodnie z oczekiwaniami, to SES przeważało przez większość walki, Cryme Tyme czasami tylko "odszczekiwało" kilkoma atakami, jednak bezskutecznie. Więcej akcji na ringu było podczas starcia CM Punk'a z JTG, obaj to dobrzy zawodnicy, a gdy byli na ringu, mieliśmy dość szybkie tempo walki. Gdy jednak zaczęło robić się niebezpiczenie w drużynie SES, Serena spod ringu wyciągnęła krzesełko, po czym nakazała wsunęła je na ring. W tym momencie Gallows, zaczepił sędziego, a CM Punk długo się nie zastanawiając wziął krzesełko i pożądnie zdzielił swojego przeciwnika w głowę. Po tym nieczystym zagraniu interweniować próbował Shad Gaspard, jednak szybka interwencja Gallowsa wybiła mu z głowy dalsze ingerowanie w wynik meczu. CM Punk resztkami sił wykonał pin na JTG dając zwycięstwo swojej drużynie. Po walce Punk poprosił o mikrofon i zaczął coś mówić o tym, że uratuje wszystkich, ale są też takie odpady, z którymi nie da się już nic zrobić - jak Jeff Hardy, a teraz wymienił członków Cryme Tyme. Mówi też, że czeka na Rey'a Mysterio, który co prawda jest już w szeregach Straight Edge Society, ale nabawił sie kontuzji po walce z Punk'iem.

- - - - - - - - - -

Po reklamach widzimy już Tony'ego Chimel'a, który zapowiada walkę wieczoru, którą jest :

Edge vs. Batista (No. 1 Contender for World Heavyweight Title)

Walka była wyrównana większość czasu, raz przeważał Batista, a po chwili inicjatywę przejmował Edge. Copeland po kilku udanych akcjach z rzędu próbował zakończyć walkę Spear'em, ale w porę został skontrowany do Spinebuster. Batista po chwili chciał już przejść do Batista Bomb, jednak Edge kilkoma uderzeniami w głowę uwolnił się od akcji kończącej Batisty, szybko wykonał Edgecution, lecz to nie zakończyło walki. Gdy Edge, kolejny raz szykował sie do Spear'a, Batista strurlał się z ringu, wrócił dopiero po chwili i pował Edge'a mocnym Clothesline'm. Po tej akcji, to Batista chciał przejść do Spear'a, lecz gdy biegł już w stronę przeciwnika, ten uchylił się, a Batista uderzył barkiem w metalowy słupek podtrzymujący ring, Edge poczekał, aż Dave się odwróci, odbił się od lin i "ściął" z nóg Batistę pięknym Spearem ! Po tej walce, to Edge zostaje Pretendentem do pasa Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. Jednak kogo widać - to Chris Jericho, czyha już na celebrującego zwycięstwo pretendenta, by tylko uderzyć go swoim pasem mistrzowskim. Wyczekał moment i uderzył, Edge teraz leży nieprzytomny, a Jericho unosi rękę, w której trzyma pas w geście tryumfu. Jednak uderza nuta Matt'a Levsky'ego i ten wychodzi na rampę. Ogłasza, że w nastepnym tygodniu zobaczymy Chris'a Jericho - obecnego MIstrza Świata Wagi Ciężkiej przeciwko Edge'owi o właśnie ten tytuł, który dzierży Y2J. Jericho jest wyraźnie zadowolony, a Edge ? Śpi po uderzeniu pasem. SmackDown! po dyskusji komentatorów schodzi z ekranu.

- - - - - - - - - -

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/Screen.png

- - - - - - - - - -

Draft zostaje przeniesiony na pierwsze RAW po Backlash. Tak dla wyjaśnienia.

W kolejnym epizodzie :

- Power 25 ;

- pierwsze RAW pod wodzą nowego GM'a ;

- kto będzie nową gwiazdą WWE ? czyli turniej NXT o miejsce w jednym z głównych rosterów ;

Edytowane przez LeViathan

no fajnie fajnie się zapowiada tylko zauważyłem troszkę literówek i... meksykańskiego wojownika :P:P Jak by co to Rey jest z San Diego :)

8407598924ba0fe619b015.jpg

Smackdown bardzo mi się podoba :)

Fajny Backstage, fajne "intro" do gali.

Co do komentarza powyżej, to Rey Mysterio jest Meksykańskim zawodnikiem. Pochodzi z Tijuany, Meksyku.

Look in my eyes, what do You see ?

The Cult of Personality

• Urządzenie:  Windows

Ogólnie nie jest najgorzej... nie będę opisywał dokładnie co było najlepsze, a co mniej dobre. Tak BTW - mała rada: Dawajcie angle na backstage do scenariusza w TEW... Urealni to trochę ratingi gali (pozwoli lepiej kupić feudy, lepiej ukarze wykorzystanie czasu antenowego, itd.)

Znaczy się przyczepiłem się do jednego:

Miz odliczył Show'a do trzech i razem z Morrison'em zostali mistrzami drużynowymi.

WTF? Jak można odliczyć swojego tag partnera? Rozumiem... Jakiś rozłam i walka Miz & Morrison vs "True-Show" na zasadach "Zwycięzcy dostają pasy", czy coś w tym stylu...

A jeśli chodzi o Reya: Urodził się on 12 grudnia 1974 w Chula Vista, stan Kalifornia (prawie na granicy z meksykańską Kalifornią, ale jeszcze w USA); obecnie jest zameldowany w San Diego, Kalifornia. W Tijuanie (meksykańska Kalofornia) urodził się co prawda Rey Mysterio, ale senior.

Odniosę się do całości. Ogólnie wstęp i pierwszy smackdown mi się podobał, pojawiły się drobne błędy, ale mniejsza z tym. Jedyną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to ten dialog:

- No cóż, nie podoba mi się kilka rzeczy na RAW, ale to się da naprawić..

- A co na przykład Ci się nie podoba ?

- Na przykład znani Generalni Managerowie co tydzień. Przecież to jakiś bezsens ! Pieniądze wyrzucane w błoto ! Jeżelito to Twoja jedyna broń w walce z TNA, to wybacz, ale Cie wyśmieję..

- Coś jeszcze ?

- Brak krwi na galach ? Rozumiem, że kierujesz swój produkt w młodych fanów, ale "WWE 4 Kids" ? Zrywam z tym, skoro zaoszczędzisz pieniądze na Generalnych Managerach, to nie będzie różnicą, jeżeli troche mniej dzieci przyjdzie na galę.

- Ale ...

- Jeszcze nie skończyłem. Nie muszę chyba tłumaczyć, że teraz tylko JA będę Generalnym Nagaerem na RAW, a nie drętwy Timbaland, czy nudni kierowcy NASCAR ?

- No.. dobra !

- Cieszę się, że zrozumiałeś. Vince, to dla dobra federacji, dzieci zrozumieją, że jak kogoś pieprzniesz krzesłem w głowę, to ma prawo polecieć krew.

- Czy planujesz coś jeszcze ?

- Lekkie odświeżenie rosteru RAW i zakontraktowanie conajmniej dwóch zawodników, zresztą mam już mały pomysł.

- No dobrze, w takim razie, życzę Ci powodzenia Mike.

- Nie dziękuję, trzymaj się stary...

Jakbyś tak rozmawiał z Vince`m( :twisted: ) to wywalił, by cię na "zbity pysk" :D To on jest szefem a ty tylko pracownikiem. Czekam na kolejne gale, bo potencjał jest. Pozdrawiam :)

- - - - - - - - - -

Poniedziałek, Tydzień 2, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

(Mike Wiater, RAW)

Indianapolis, Indiana.

Ciepłe popołudnie, ja siedziałem już w limuzynie w drodze na halę Conseco Fieldhouse. Czułem ogromna presję, wiedząc, że za kilka godzin będę stał na środku ringu, z mikrofonem w ręku przed kilkoma tysiącami kibiców.

"Będzie dobrze" - uspokajałem sam siebie. Po kilku minutach byliśmy już przed halą, póki co, było pusto na parkingu. Wyszedłem z limuzyny, wszedłem do hali, po czym ujrzałem ... pustkę ! Jednak w drodze do swojego biura

spotkałem The Miza, z którym zamieniłem kilka słów, po czym ten poszedł do szatni. szukając gabinetu ponownie spotkałem Eve Torres z kilkoma innymi Divami, uśmiechnąłem się, po czym wreszcie zobaczyłem to, czego szukałem - mój gabinet.

Wszedłem do środa, jednak przy biurku siedział juz jakiś mężczyzna. Od razu rozpoznałem, kto to jest ! "Witam Bret" - powiedziałem, po czym podszedłem bliżej biurka. Nie myliłem sie, to był sam Bret Hart !

"Ooo, nareszcie, witam Cię Mike, myślałem, że już nie dotrzesz na dzisiejsza galę" - odpowiedział Bret uśmiechając się do mnie. "Bret, już zapewne wiesz, że to ciebie mianowałem moim asystentem ?" - zapytałem. Bret nadal z uśmiechem na twarzy odpowiedział "Tak, dziękuję, za Twoje zaufanie".

Porozmawialiśmy kilka minut, po czym powiedziałem "Dobrze Bret, więc tak, jeżeli będziesz miał jakieś sugestie co do walk, to możesz śmiało mi to powiedzieć, od tego tu jesteś" poklepałem "Hitmana" po plecach, po czym wyszedłem z gabinetu.

Potem poszedłem coś zjeść, bo odczuwałem już brak energii, nie spałem pół nocy z wrażenia....

- - - - - - - - - -

Monday Night RAW

(Poniedziałek/Tydzień 2/Kwiecień 2010 |Indiana, Indianapolis)

- - - - - - - - - -

RAW rozpoczynamy od świetnych pokazów pirotechnicznych,, oraz świetnego utworu promującego Poniedziałkowe Gale. Po wprowadzeniu, słyszymy 2 charakterystyczne głosy, to : Jerry "The King" Lawler oraz Michael Cole. Komentatorzy wymienili się swoimi uwagami na temat Piątkowego Smackdown!, nowego Generalnego Manager RAW

oraz tego co nas dzisiaj czeka. Zapraszamy na Monday Night RAW !

- - - - -

Chris Masters vs. Ted DiBiase (Singles Match)

- - - - -

Walka była w miarę wyrównana, w pewnych momentach Chris Master uzyskał pewną przewagę, zakładając Masterlock swojemu przeciwnikowi, lecz ten resztkami sił zdołał sięgnąć lin i przerwać akcję Mastersa.

Pod koniec walki koło ringu pojawił się Cody Rhodes, który w razie niebezpieczeństwa miał pomóc swojemu koledze. Ted DiBiase jednak dawał sobie radę bez pomocy swojego Tag-Team Partnera, gdy odwrócił uwagę od swojego przeciwnika, ten powalił Go na ziemię mocnym Lariatem, to jednak nie dało zwycięstwa Mastersowi.

Cody widząc, że Ted radzi sobie coraz gorzej odwrócił uwagę sędziego, a Ted wykonał Low Blow Chrisowi, a gdy sędzia już widział dalszy przebieg walki, DiBiase dołożył Dream Street co dało mu zwycięstwo.

Po walce na ring wbiegł Randy Orton, który zaatakował Teda kilkoma uderzeniami w głowę, na pomoc koledze przybiegł Cody Rhodes, ale ten został złapany w Masterlock, po czym na dokładkę otrzymał RKO od swojego byłego mentora.

Po tym zdarzeniu Masters i Orton popatrzyli sobie w oczy, po czym Viper ześlizgnął sie z ringu i udał na Backstage.

- - - - -

W ringu stoi Justin Roberts z mikrofonem, mówi : "A teraz, proszę powitać nowego Generalnego Managera RAW ! Mike'a Wiatera !"

Zaczyna grać theme G.M'a - Skillet - Comatose, po chwili wszystkim kibicom pokazuje się wysoki blondyn w garniturze, przywitał się z fanami przybijając piątki, po czym wszedł na ring. Przywitał się z Justinem Robertsem, po czym wziął od Niego mikrofon.

Mike Wiater : Witam WWE Universe ! Miło jest być tutaj z Wami, jak zapewne wiecie, będę z Wami na dość długi czas. Mogę Wam obiecać, że będę robił wszystko co w mojej mocy, by Monday Night RAW było jak najlepsze !

Pomoże mi w tym nie kto inny jak Bret "The Hitman" Hart, który idealnie nadaje się na mojego zastępce, to właśnie z Bretem będę omawiał wszystkie decyzje i mam nadzieję, że Was nie zawiedziemy.

Jak się okazało SmackDown!, które prowadzi Matt Levsky odnosi spore sukcesy już po pierwszym Show. Mogę Wam powiedzieć, że Smackdown trafiło we właściwe ręce, okaże się, czytak samo będzie z RAW.

Przed moimi rządami zauważyłem, że wielu utalentowanych zawodników nie dostawało odpowiednio dużo czasu i szans na walki o pasy, ale to się zmieni, bo już dziś odbędzie się walka o miano pretendenta do tytułu Mistrz Stanów Zjednoczonych

a w tej walce zmierzą się : Evan Bourne oraz Jack Swagger ! Ta walka już niedługo, natomiast Walką Wieczoru dzisiejszej gali będzie obrona Pasa Mistrzowskiego przez Johna Cenę w walce z Batistą ! Zapraszam wszystkich na Show !

- - - - -

Eve Torres & Kelly Kelly vs. Maryse & Alicia Fox (Tag Team Match)

- - - - -

Panie, jak to panie nie walczyły efektownie, ale trzymały równy poziom. Sporo czasu w ringu spędziła Kelly Kelly, jednak była obijana przez Alicię Fox.

Po kilku minutach zmieniła się jednak z Eve Torres, która "wyczyściła" ring, to jednak nie pomogło zbytnio jej drużynie w odniesieniu sukcesu w tej walce.

Maryse jako "nielegalna" zawodniczka zaatakowała najpierw Kelly Kelly, po czym wykonała French TKO na Eve. Tak znokautowana Torres została przypięta przez Alicię Fox

która dała zwycięstwo jej i Maryse. Po walce, Maryse podniosła jeszcze Eve i dołożyła jej French Kiss, po tym zeszła z ringu kpiąc z rywalek.

- - - - -

Na Titantronie pojawia się zapowiedź walki : Evan Bourne vs. Jack Swagger, która odbędzie się już po przerwie na reklamy.

- - - - -

Evan Bourne vs. Jack Swagger (Singles Match for #1 Contender to U.S Championship)

- - - - -

Jack Swagger prowadził przez całą walkę, Evan Bourne kilkukrotnie próbował bronić się, atakując nogami Jacka Swaggera. Gdy Bourne leżał przy narożniku, a The All American-American próbował wykonać Slingshot Splash, ten się nagle odsunął, czym spowodował twarde lądowanie Jacka.

Evan poszedł za ciosem, odbił się od lin, wykonał piękna Hurricanranę, po czym poczekał, az jego przeciwnik wstanie i powalił go mocnym uderzeniem kolanem w głowę.

Rozochocony Bourne szybko wykonał Standing Moonsault, jednak uzyskał tylko 2-Count. Wskoczył więc szybko na narożnik, zaczekał na Swaggera po czym ponownie sprowadził na ziemie Jacka atakując go dwoma kolanami.

Publiczność była zachwycona, Evan ponownie wszedł na narożnik, lecz teraz nie czekał, aż Swagger wstanie, wykonał od razu Air Bourne, po czym odliczył przeciwnika do trzech !

Evan Bourne zostaje Pretendentem do Tytułu Mistrza Stanów Zjednoczonych !

- - - - -

Kofi Kingston vs. Cody Rhodes (Singles Match)

- - - - -

Walka była niezwykle wyrównana, zawodnicy dawali z siebie wiele, co podobało się kibicom zgromadzonym w hali. Kofi Kingston wykonywał świetne akcje, które porywały publiczność.

W ostatnich fazach walki Kofi starał się zakończyć pojedynek swoją akcją kończącą, Rhodes w porę się uchylił i mógł przejść już do kontrataku.Kingston się odwrócił, a Cody wykonał Dropkick.

Gdy Kingston wstał, Rhodes próbował skończyć walkę poprzez Cross Rhodes, jednak Kingston dwoma kopnięciami wyswobodził się z chwytu i ponownie mógł atakować.

Wykonał więc szybko Enzuguri, a następnie Boom Boom Leg Drop, jednak to nie dało zwycięstwa czarnoskóremu zawodnikowi. Kofi podniósł rywala, ale Cody wykorzystał nieuwagę sędziego i uderzył w oko Kingdstona,

po czym wykonał mu Cross Rhodes ! Gdy już miał przechodzić do Pinu z głośników zaczęło lecieć :"I Hear Voices..." Rhodes sfrustrowany spojrzał się w stronę titantronu, jednak nikt się tam nie pojawił,

Kofi wykorzystał dekoncentrację Cody'ego i znokautował Go swoim Trouble In Paradise...

- - - - -

Jerry Lawler i Michael Cole rozmawiają o pojedynku, który obejrzymy już za moment.

JL : Michael, co sądzisz o walce Ortona z Christianem ?

MC : Cóż, nie wiem co o tym myśleć, Randy na pewno musi być czujny by nie zostać zaatakowanym przez Legacy, a Christian ? Musi robić swoje.

JL : Christian swoją klasę pokazał na WrestleManii, gdzie zgarnął walizkę i jest pretendentem do któregokolwiek pasa federacji..

MC : Tak jest, jestem ciekaw, kiedy sfinalizuje swój kontrakt ?

JL : Ma cały rok, zresztą.. to mądry facet, będzie wiedział kiedy się "wtrącić"..

MC : Rozmowa rozmową, ale przed nami walka...

- - - - -

Randy Orton vs. Christian (Singles Match)

- - - - -

Randy kontrolował większość walki atakując Christiana punchami, trzymając go w headlocku, wykonał nawet Back suplex, jednak to za mało na Kanadyjczyka.

Orton wykonał Irish Whip w narożnik, gdy chciał go "wcisnąć" w róg Clotheslinem, Christian wykonał unik, po czym kopnął kilkukrotnie Randy'ego. Zaraz po

tym złapał przeciwnika za głowę i wykonał Tornado DDT, nie przechodził jednak do pinu, szybko wskoczył na narożnik, po czym chciał zrobić Diving Crossbody

ale Randy przez ten moment wstał i wykonał Dropkick w lecącego Christiana. Orton przeszedł do pinu, jednak sędzia odklepał tylko 2 razy, Viper zaczął

szykować się do RKO, gdy był już na nogach i miał zakończyć walkę, Christian złapał za ręce Ortona, obręcił i wykonał Killswitch ! To już był koniec.

- - - - -

Kamera pokazuje The Miza szwendającego się po Backstage'u, nagle podszedł do pewnej osoby, to był.. Mike Wiater.

MW : Czegoś tu szukasz ?

TM : Ciebie szukam, blondasie...

MW : Może by tak grzeczniej ? Tak przy okazji, nie przypominam sobie, żebyśmy byli na "Ty"...

TM : Dobra, jak chcesz, co to ma znaczyć, że jakiś nieudolny zawodnik Evan Bourne jest pretendentem do MOJEGO pasa ?

MW : W razie, jakbyś przegapił, to powiem Ci, że wygrał walkę która uprawnia Go do walki z Tobą...

TM : A dlaczego nie skonsultowałeś tego ze mną ?!

MW : Nie potrzebuję Twojego pozwolenia, do czegokolwiek, będziesz walczył z kim chcę i nic na to nie poradzisz ...

TM : Naprawdę ? Naprawdę ?

MW : Niedosłyszysz ? Trzeba Ci chyba przetkać uszy, a osobą, która to zrobi będzie hm... Big Show ?

TM : Chyba żartujesz ...

MW : Ani mi się śni, no już idź lepiej na ring, Big Show może się niecierpliwić..

Mike z uśmiechem na twarzy odwrócił się na piecie, po czym odszedł od zezłoszczonego Miza..

- - - - -

The Miz vs. Big Show (Non-Title Singles Match)

- - - - -

Big Show całkowicie kontrolował ten pojedynek, nie dając większych szans swojemu byłemu Tag-Team partnerowi, Miz niczym Evan Bourne fruwał po całym ringu.

Zdarzały się momenty, gdzie Miz próbował coś kontrować, jednak wywoływało to tylko uśmiech na twarzy Big Showa. W pewnym momencie Miz wykonał Dropkick, jednak ucierpiał on bardziej niż Big Show

podczas tej akcji. Sfrustrowany "Pan Niesamowity" chciał wykonać Skull Crushing-Finale, jednak po założeniu Nelsona nie sięgał już nogami do maty,

Big Show szybko Go ściągnął z pleców, po czym doprawił całość KO Punchem, zaliczając zwycięstwo w tym meczu.

- - - - -

Na titantronie pokazuje się grafika przedstawiająca Main Event dzisiejszej gali : John Cena vs. Batista o pas WWE.

- - - - -

John Cena vs. Batista (WWE Championship Singles Match)

Zaraz po wejściu na ring, Batista rzucił się na Johna Cenę, atakując Go Spear'em. Batiście chyba nie chodzi dzisiaj o pas.

Dave zszedł z ringu po krzesełko, gdy wszedł na ring, kilkukrotnie zaatakował Johna, co wywołało jego krwawienie. Batista uśmiechając się kolejny raz uderzył Cenę.

Batista podniósł pas WWE w górę, co wywołało mieszane uczucia wśród publiczności. Dave poczekał, aż Cena wstanie, po czym "uśpił" go uderzeniem pasem w głowę.

"Zwierzak" głośno śmiejąc się z rywala podniósł go, krzycząc mu cos prosto w twarz, po czym wykonał mu Batista Bomb !

Tak zakrwawionego i półprzytomnego mistrza WWE zostawił na środku ringu.

Po minucie, gdy Batista poszedł już za kulisy, usłyszeliśmy znany nam już z dzsiejszej gali theme - "Just Close Your Eyes" ! To Christian wchodzi na ring z walizką !

Kanadyjczyk powiedział sędziemu, że wykorzystuje walizkę z WrestleManii w tym momencie !

- - - - -

Christian vs. John Cena © (WWE Championship Signles Match)

Christian podniósł rywala, po czym szybko wykonał mu Killswitch ! Pin : 1..2..3 ! Mamy nowego mistrza WWE !

Kapitan Charyzma zabrał szybko pas, po czym udał się na Backstage, przy gwizdach młodych kibiców.

- - - - -

Po krótkiej wymianie słów komentatorów Monday Night RAW schodzi z anteny.

http://img267.imageshack.us/img267/3470/beztytuune.jpg

The Cult of Personality

Dziękuję za wszystkie komentarze, wszystkie błędy (literówki, pewne, inne niedociągnięcia) poprawię. Simson, możliwe, że źle to opisałem, czegoś nie zawarłem, mój błąd, przepraszam. Ujmę to tak, że miało wyjść dobrze, a wyszło jak zwykle ... niestety. A teraz do rzeczy :

- - - - - - - - - -

Wtorek, Tydzień 1, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

(Matt Levsky, NXT)

Kolejny dzień w Indianapolis. Dzisiaj wypuszczamy kolejny produkt WWE - NXT. Ja razem z Wiater'em jesteśmy już w hali gdzie ma się odbyć najmłodsza tygodniówka. Poszedłem do swojego gabinetu, gdzie czekały na mnie rozpiski, kto z kim i gdzie, po co itd. Na dziś jest zaplanowany turniej o to który z zawodników przedostanie się do jednego z głównych rosterów, a ja muszę ogłosić całemu WWE Universe na jakich to będzie zasadach. Nie chce mi się, ale trzeba, poza tym szybko wyjdę, szybko powiem, szybko ucieknę i jakoś zleci. No, to czas na mnie. Udałem się w stronę ringu.

- - - - - - - - - -

WWE NXT

(Wtorek/Tydzień 2/Kwiecień 2010 | Indianapolis, Indiana)

- - - - - - - - - -

Galę otwierają jak zawsze efekty pirotechniczne i Wild & Young by American Bang oraz Josh Matthews i Michael Cole - nasi komentatorzy. Rozmawiają oczywiście o najnowszej informacji prosto z gabinetu General Manager'a - turnieju o wyłonienie nowej supergwiazdy WWE. A na jakich zasadach się on odbędzie - za chwilę opowie nam Matt Levsky, to on w tym tygodniu prowadzi NXT. Rozlega się już jego nuta i wolnym krokiem zmierza on na ring. Ma on na sobie czarny garnitur i czarne okulary na nosie. W ręku trzyma mikrofon. Wchodzi na ring po schodkach, przechodzi między linami i już jest w kwadratowym pierścieniu.

Levsky: Witam Was całe WWE Universe. Z Mike'm Wiater'em doszliśmy do wniosku, że będziemy wymieniać się 'władzą' co tydzień. Ten tydzień jest mój, hah. Tak więc wróćmy do turnieju. Turniej zaczynamy od rundy zwanej Pro vs. Rookie, czyli każdy Rookie będzie walczył ze swoim Pro. Jeśli Rookie wygra, przechodzi dalej, jeśli przegra - odpada. W drugiej rundzie wystąpią już sami Rookie's. Zależnie od ilości pozostałych zawodników - runda odbędzie się na odmiennych zasadach. Jeśli pozostanie 1 zawodnik - to on przechodzi. Jeśli 2 - walka między nimi wyłoni nową gwiazdę. Jeśli 3 - odbędzie się Triple Threat o tą możliwość. Jeśli 4 - odbędą się półfinały itd., itd. Mam nadzieję, że rozumiecie. A teraz do rzeczy, na dziś mamy zaplanowane 3 walki, w których zmierzą się - CM Punk z Darren'em Young'iem, David Otunga z R-Truth'em oraz Justin Gabriel z Matt'em Hardy'm. Miłego oglądania. Pokój Wam.

Levsky zszedł z ringu, pomachał widowni zgromadzonej w hali po czym zniknął na zapleczu.

- - - - - - - - - -

R-Truth (Pro) vs. David Otunga (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Zawodnicy zaczęli walkę bardzo spokojnie, bez nienawiści do siebie. To Otunga dominował przez całą walkę, pokazywał swoją siłę, pomiatając swoim mentorem po całym ringu. Po większości akcji próbował zakończyć walkę, jednak doświadczenie R-Trutha dawało się we znaki i tak łatwo nie dał odebrać sobie zwycięstwa. W końcowej fazie walki R-Truth kopnął w brzuch Otungę, po czym spróbował zrobić Axe Kick, nadział się jednak na clothesline'a od swojego "żółtodzioba". Gdy i to nie dało zwycięstwa Otundze, wyniósł R-Trutha do swojego finishera, R-Truth jednak po raz kolejny wykazał się sprytem, bo skontrował akcję Otungi do Roll-Upa ! Tylko 2-Count ! Killings, odbił się więc od lin, doprawił wszystko Lie Detectorem i to już był koniec ! R-Truth pokonuje Otungę.

- - - - - - - - - -

Aktualnie jesteśmy na backstage, a dokładniej w szatni Daniel'a Bryan'a gdzie rozmawia on z Miz'em. Rozmowa nie wygląda na spokojną.

Miz: Czy Ty wiesz do kogo Ty mówisz ? Do swojego mentora. Kogoś kogo powinieneś szanować.

Bryan: Przecież ja szanuję swojego mentora. Nigdy nie powiedziałem złego słowa o Shawn'ie Michaels'ie.

Miz: Haha, o nim mówisz ? Pomógł Ci on zaistnieć w NXT ? Nie. To dzięki mnie wyszedłeś do tego ringu.

Bryan: Dupa, a nie. To dzięki panu McMahon'owi jestem tutaj. I to niestety on wybrał mi takiego ... mentora.

Miz: Lepszego mentora nie mogłeś dostać ! Jestem mistrzem Stanów Zjednoczonych i mistrzem Drużynowym.

Bryan: Tytuły nic nie znaczą, jesteś mierny w ringu, tylko i wyłącznie charyzma Cię ratuje, 'panie Miz'.

Miz: Coś Ty powiedział ?! Jestem Miz i jestem ...

Bryan: ... do dupy.

Miz uderza Bryan'a w twarz po czym odchodzi.

- - - - - - - - - -

CM Punk (Pro) vs. Darren Young (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Po wejściu na ring, Punk ewidentnie szydził ze swojego podopiecznego. Youngowi się to nie spodobało, więc próbował zaatakować swojego mentora otrzymał jednak mocne kopnięcie w brzuch. W późniejszych fazach walki Young chwilami zdobywał przewagę, jednak już po chwili zostawał przyćmiony umiejętnościami przez swojego mentora. Youngowi udało się wykonać suplex, jednak odliczanie Punka przeszkodziła Serena, która nie chciała, by Punk przegrał. Punk wykonał po tym swoją kombinację ciosów, wykonał Irish Whip w narożnik po czym dodał Shining Wizard + Bulldog, jednak Bulldog został skontrowany przez Younga, Punk zdenerwowany tym, splunął w twarz swojemu podopiecznemu gumą do żucia, po czym wyniósł go na barki i wykonał Go 2 Sleep, po tym nie przeszedł jednak do pinu ! Na półprzytomnym rywalu założył jeszcze Anaconda Vise ! Sędzia był zmuszony przerwać tę walkę ! Zwycięzcą zostaje CM Punk, natomiast Young traci szansę na miejsce w jednym z dwóch głównych rosterów WWE.

- - - - - - - - - -

R-Truth przechodzi backstage'm zadowolony z wygranej nad swoim rookie, ale nagle Otunga atakuje go od tyłu krzesełkiem. Kilkukrotnie wlepia nim czarnoskórego Pro w ziemię. Po czym podnosi i wykonuje na nim swój finisher. R-Truth zwija sie z bólu, a Otunga powiedział do niego, że nigdy mu nie wybaczy tego, że nie dostanie się on do głównego rosteru i, że będzie mu uprzykrzał życie na każdym kroku.

- - - - - - - - - -

Matt Hardy (Pro) vs. Justin Gabriel (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Zawodnicy po wejściu na ring uścisnęli sobie dłonie, po czym przeszli do klinczu, z którego zwycięsko wyszedł Matt Hardy. Walka toczyła się w bardzo szybkim tempie, dominowały świetne kontry, publiczność nie mogła narzekać na brak akcji. Pod sam koniec walki, gdy zawodnicy byli już dość mocno zmęczeni po tej walce, Matt Hardy chciał zakończyć walkę po Side Effect, jednak Justin Gabriel w porę się "obudził" i nie przegrał walki. Hardy rozpoczął swój taunt, po czym próbował wykonać Twist of Fate, z marnym skutkiem bo Gabriel świetnie skontrował to do neckbreakera, po czym resztkami sił wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash ! To był koniec walki. Gabriel nadal liczy się w turnieju NXT. Celebruje zwycięstwo wraz ze swoim mentorem, komentatorzy coś pieprzą, po czym NXT schodzi z anteny.

- - - - - - - - - -

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/NXT111.png

- - - - - - - - - -

Power 25 :

25. Eve Torres - Dominowała w Divas Tag Team match'u na RAW, jednakże jej drużyna z Kelly Kelly przegrała.

24. Vince McMahon - Założyciel WWE mimo ośmieszania Bret'a Hart'a przed Wrestlemanią został pokonany na najważniejszej gali roku.

23. Bret Hart - Pokonał Vince'a McMahon'a w No Holds Barred match'u na Wrestlemanii i potwierdził to, że jest lepszy od założyciela federacji.

22. Michelle McCool - Nie pojawiła się na ostatnim SmackDown!, ale jest posiadaczką Women's Title i utwierdza nas cały czas w przekonaniu, że pas ten jest na właściwym miejscu.

21. Maryse - Wygrana w Divas Tag Team match'u na ostatnim RAW pokazała jej dominację i to, że jest właściwą osobą do posiadania pasa Divas.

20. The Hart Dynasty - Ostatni SmackDown! musiał obyć się bez tego bardzo dobrego team'u, jednakże z tego co było widać na galach poprzednich, są cały czas w formie.

19. Kofi Kingston - Pokonał Cody'ego Rhodes'a na ostatniej gali czerwonego brandu, a wcześniej w Money in the Bank Ladder match'u na Wrestlemanii pokazał prawdziwą klasę.

18. Big Show - Został niemiłosiernie wydymany przez Miz'a i zostały mu zabrane jego pasy tag team'owe. Największy Atleta idzie po swoją zemstę, poczynając od pokonania Miz'a na ostatnim RAW.

17. Dolph Ziggler - Nie ugrał nic w MitB match'u, ale za to na SmackDown! pokazał, że jest kimś i zyskał miano pretendenta do pasa Interkontynentalnego.

16. Kane - Dobra postawa podczas Money In The Bank Matchu, gdzie niewiele brakowało a zdobyłby walizkę, uprzedził go jednak Christian.

15. Drew McIntyre - Mistrz Interkontynentalny pokonał ostatnio Kane'a i utwierdza nas w przekonaniu, że jest słabym mistrzem, bo bez pomocy Zigg;er'a nic by nie osiągnął.

14. Evan Bourne - Bourne rozwija skrzydła ! Na ostatnim RAW zyskał sobie miano Pretendenta do tytułu Mistrza U.S. Walka odbędzie się już na najbliższym RAW.

13. Triple H - Zwycięstwo nad Sheamus'em na Wrestlemanii pokazało, że Król Królów jest w nieziemskiej formie. Czy teraz będzie celował w najwyższe laury czy będzie chciał pokarać Sheamus'a bardziej ? Przekonamy się.

12. R-Truth - Kolejny wydymany, tym razem przez John'a Morrison'a poległ na gali niebieskiego brandu. Pasy drużynowe przeszły mu koło nosa, zemsta mu nie wyszła. Źle się dzieje w karierze czarnoskórego wrestlera.

11. Rey Mysterio - Przegrał z CM Punk'iem na najważniejszej gali roku, czy może być coś jeszcze gorszego ? Tak. Jest on teraz członkiem społeczności Straight Edge, ale jest kontuzjowany. Czekamy na Twój powrót Rey.

10. Sheamus - Przegrał na Wrestlemanii, ale po walce pokazał dominację i, że to nie koniec jeszcze potyczek z Triple H'em. Irlandzki wojownik nie poddaje się nigdy, lecz czemu nie było go na RAW ?

9. Miz & Morrison - Powrót drużyny sprzed roku, aktualni mistrzowie druzynowi. Wiedzą jak grać nieczysto, jak za bardzo się nie napocić by wygrać. Czy ktokolwiek spróbuje ich poskromić ?

8. Randy Orton - Dominator, prawdziwy dominator. Wygrana na Wrestlemanii ze swoimi byłymi podpoiecznymi ukazała ich słabość i siłę Viper'a. Niestety na RAW przegrał z Christian'em.

7. CM Punk - 'Wybawca' niszczy każdego na swojej drodze, najpierw Rey Mysterio na Wrestlemanii, potem Cryme Tyme na SmackDown!, CIekawe kto bedize następnym znisczonym, a kto następnym ocalałym.

6. Batista - Przegrana na najważniejszej gali roku zmniejszyła jego pozycję, jednakże możliwość walki o miano pretendenta do pasa Wagi Ciężkiej podbudowała go. Szkoda, że przegrał.

5. John Cena - John Cena nie ma ostatnio szczęścia do pasów mistrzowskich - najpierw Batista, teraz Christian. Dostało stre bęcki od Batisty na ostatnim RAW, stracił pas na rzecz Kapitana Charyzmy. Czy to koniec jego męki ?

4. Edge - The Rated 'R' Superstar nie miał szczęścia na Wrestlemanii, ale na SmackDown! pokazał na co go stać i powiększył swoją ilość zwycięstw po powrocie. Absolutna dominacja Edge'a, czy teraz uda mu się zdobyć pas Wagi Ciężkiej zobaczymy na najbliższym SmackDown!

3. Christian - Zwycięzca Money in the Bank Ladder match'u i obecny mistrz WWE po wykorzystaniu walizki na ostatnim RAW. Wydymał Cenę, czyżby oznaki przejścia na złą stronę mocy Kapitana Charyzmy ?

2. Undertaker - Skończył karierę Shawn'a Michaels'a na Wrestlemanii, ale gdzie teraz jest ? Phenom pokazał, że to jego trzeba się bać i, że może pokonać każdego na swojej drodze. Jednakże wiek daje się we znaki, kto przejmie po nim pozycję ?

1. Chris Jericho - Pokazał kto tu rządzi, na Wrestlemanii obronił swój pas Wagi Ciężkiej, a na SmackDown! dał się we znaki swojemu 'oprawcy' i nowemu pretendentowi do pasa atakując go po walce. To się nazywa dominacja.

• 2 tygodnie później...

Co tu dużo mówić? Chcę więcej :P Gale naprawdę super, jest backstage, dobre opisy walk, ciekawe dialogi, po prostu, "miodzio". Czekam na kolejne gale, aby tylko ukazały się niedługo, ponieważ nie mogę się doczekać. :grin:

Wiecie co - podoba mi się to Power 25? - czyj był to pomysł (nie mogę również zapomnieć o dobrym wykonaniu :))

8407598924ba0fe619b015.jpg

Dzięki za wszystkie komentarze. Odnośnie Power 25 to pomysł był wspólny, listę zawodników pisał Wiater, a opisy w głównej mierze namachałem ja.

- - - - - - - - - -

Piątek, Tydzień 2, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

Boston, Massachussets. Trochę już minęło, dokładniej półtora tygodnia, od momentu jak Vince McMahon zdecydował się mnie zakontraktować i powierzyć mi stanowisko General Manager'a niebieskiego brandu. Huh, koniec z tymi wspominkami, bo mnie zaczyna coraz bardziej głowa boleć po ostatniej nocy. Na miejscu byliśmy już wczoraj rano, całkowicie zapomniałem o tym, że dzisiaj ma odbyć się mój show. A teraz są konsekwencje czyli konkretny kacyk. Mam nadzieję, że dam radę się wykurować do 14, bo muszę być tam na miejscu o wiele wiele wcześniej. Spojrzałem na zegarek ... była 12, prawie 12:30. Podszedłem do lodóweczki w moim pokoju hotelowym. Na szczęście była schłodzona woda niegazowana to sobie łyknąłem na pobudzenie, ubrałem się po czym zszedłem na parter hotelu. Gdy żegnałem się z przemiła recepcjonistką, ta miała dla mnie jakiś list. Podziękowałem po czym z hotelu wyszedłem i wsiadłem do podstawionej po mnie limuzyny. Do TD Garden, bo tak nazywało się miejsce, w którym odbywać się będzie dzisiejszy show, było jakieś 15 minut. MIałem czas by odetchnąć chwilę. Wyciągnąłem z kieszeni marynarki list. Nie podpisany ni nic, zaintrygowało mnie to, więc szybko go otworzyłem, wyciągnąłem kartkę, na której było napisane "Kurwa mać, mówiłeś w ostatnim tygodniu, że masz co do mnie jakieś plany, a ja tu na razie nic nie widzę. Mam nadzieję, że do Backlash się wyrobisz, bo nie mam zamiaru długo czekać. Po prostu zacznę działać.". Żadnego podpisu, ale domyśliłem się kto to napisał - nasz wielki, skoksowany Dave Bautista. No cóż, nie każdy dostaje to czego chce. W końcu dojechałem do TD Garden, wszedłem przez wejście 'VIPowskie' po czym skierowałem się do baru, gdzie już siedział Teddy Long popijający małą czarną. Dosiadłem się, po czym zaczęliśmy omawiać dzisiejsze show. Teddy był bardzo zadowolony ze SmackDown! w poprzednim tygodniu, i w dzisiejszym pokładał większe nadzieje. Przypomniał mi też, że do Backlash zostały dwa tygodnie. Po rozmowie rozeszliśmy się, ja do swojego gabinetu, a on do swojego. Po drodze zaczepiła mnie Vickie Guerrero, jednak szybko ją zbyłem, po czym dotarłem już do swojego gabinetu. Gdy wszedłem na krześle siedział już Batista, który na szczęśliwego nie wyglądał, ale kiedy on w ogóle wygląda na szczęśliwego ? W każdym bądź razie z miejsca na mnie naskoczył, spytał czy dostałem jego 'list'. Wyjaśniłem mu kilka spraw po czym wezwałem ochronę, która wyrzuciła Dave'a za drzwi. W końcu mogłem na spokojnie przejrzeć wszystkie papiery.

- - - - - - - - - -

Friday Night SmackDown!

(Piątek/Tydzień 2/Kwiecień 2010 | Boston, Massachussets)

- - - - - - - - - -

Nasze oczy zajmują świetne efekty pirotechniczne i nutka Let it Roll grupy Divide the Day, już dokładnie wiadomo, że zaczyna się SmackDown!. Na początku pojawia się przypomnienie z poprzedniego tygodnia gdzie widzimy głównie walkę Edge'a z Batistą, oraz to co działo się po ich walce. Oczywiście towarzyszą nam komentatorzy - Jim Ross oraz Matt Striker, którzy zaczęli już przedstawiać nam dzisiejszy Main Event zapowiedziany już tydzień temu. Mowa tu oczywiście o walce Edge vs. Chris Jericho o pas mistrza Wagi Ciężkiej. Chwilę jeszcze gadają, a teraz czas na pierwszą walkę : Dolph Ziggler podejmie jednego ze swoich przeciwników z ubiegłego tygodnia, którym będzie Finlay. Przy stole zaszczyci nas obecny mistrz Interkontynentalny Drew McIntyre.

- - - - - - - - - -

Dolph Ziggler vs. Finlay (Singles Match)

Obaj zawodnicy walczyli na pełnym gazie, nie oszczędzali się. Widać było, że i jednemu i drugiemu zależy na zwycięstwie. Ziggler wykonał parę standardowych stomp'ów, punch'y po czym złapał Finlay'a w Sleeper Hold ! Finlay miał pewne problemy, ale udało mu się uwolnić i zaczął potężnie okładać Ziggler'a. Nagle jednak przybył McIntyre, który rozkojarzył Ziggler'a i zainteresował sędziego co wykorzystał Finlay atakując przeciwnika swoją bronią po czym przystąpił do próby pinu, jednak nie uzyskał wymarzonej trójeczki. Finlay próbował wszystkiego żeby pokonać Ziggler'a, nawet wyniósł go do Celtic Cross'u, ale ostatecznie Ziggler uwolnił się i położył Finlay'a wykonując DDT. Po czym poczekał chwilę, aż Irlandczyk się podniesie i wykonał Zig Zag po czym odliczył Finlay'a do trzech jednakże McIntyre wszedł na ring i wykonał swoje flagowe DDT na Dolph'ie po czym w geście tryumfu stanął nad nim i wyniósł pas w górę.

- - - - - - - - - -

Przenosimy się teraz na zaplecze gdzie widzimy CM Punk'a idącego w stronę ringu. Punk jest sam co trochę dziwi. Jednak wszystko wraca już do normalności i dołączają do niego Gallows z Sereną. Nie dziwi oczywiście brak Darren'a Young'a, który odpadł z turnieju o miejsce w jednym z głównych rosterów. Cale Straight Edge Society kieruje się już w stronę hali. Rozbrzmiewa nuta CM Punk'a po czym cała 'społeczność' wychodzi w standardowym stylu. CM Punk z Gallows'em i Sereną są już w ringu, lider trzyma mikrofon.

CM Punk: Zamknijcie się wszyscy ! Nie jesteście godni bym Was uratował ! Prychodzę tu tydzień w tydzień, byleby tylko próbować, próbować i próbować pomóc komuś z Was ofiary. NIestety jesteście bardzo, ale to bardzo oporni i nie chcecie bym wpoił wam szlachetne nauki postępowania zgodnie ze Straight Edge. Pomogłem ... 4 osobom wliczając w to oczywiście Rey'a Mysterio, który aktualnie się kuruje, ale jak już wróci pomoże nam zdziałać cuda i przeciągnąć was wszystkich na naszą stronę. On będzie naszą kartą przetargo - ...

Rozbrzmiał theme Saliva - Time to Shine, a na rampie już pojawił się Matt Levsky, General Manager SmackDown!.

Levsky: Punk, Punk, Punk. Na szczęście już zauważyłeś, że nikt nie chce postępować zgodnie z tym swoim całym, zakichanym Straight Edge. To ogranicza ludzi, tak samo jak Ty próbujesz nakłonić ludzi by Cię słuchali - bezsens. Mam dla Ciebie jedną, bardzo miłą propozycję. Dzisiejszego wieczora stoczysz walkę z ... A z resztą sam się przekonasz kim będzie ten osobnik, nie chcę Ci psuć niespodzianki, haha. Powodzenia.

General Manager usuwa się na backstage, a Punk wygląda na nieco zaskoczonego po czym schodzi z ringu razem ze swoją 'świtą' przy theme lidera.

Komentatorzy zapraszają na kolejną walkę, w której naprzeciw siebie staną Kane z Batistą.

- - - - - - - - - -

Kane vs. Batista (Singles Match)

Batista dominował przez większą część walki, Kane czasami mu się odgryzał pojedynczymi atakami. W końcu po jednym nieudanym zbytnio Irish Whip'ie wyłapał Spinebuster'a. Batista zaczął szaleć, po czym podniósł Kane', próbuje Batista Bomb, lecz Kane jest trochę przyciężki by Animal mógł go od tak wynieść. Kane wykonuje na Batiście Suplex po czym próbuje pinu, lecz niestety nieudanie. W końcu łąpie go za szyję i podnosi, po czym próbuje wynieść do Chokeslam'u jednak Batista się uwalnia i wymierza kolejny Spinebuster Kane'owi po czym podnosi i Batista Bomb ! Tym razem dał radę, przypiął Kane'a i odliczył go do trzech. Po walce celebrował swoje zwycięstwo.

- - - - - - - - - -

Kamera teraz jest w szatni CM Punk'a. Widzimy, że 'Zbawca' chodzi nerwowo po pokoju, a Gallows z Sereną próbują go uspokoić.

CM Punk: Jak ten ... ehh .. miał prawo zrobić mi coś takiego ?! Teraz nie wiem kto bedzie moim przeciwnikiem w głupiej pieprzonej walce, dobrze, że mi jeszcze jakiejś popieprzonej stypulacji nie dorzucił. Ehh, ile można tak żyć w tej jebanej niepewności ...

Gallows: Punk, spokojnie, na pewno dorzucił Ci do walki jakiegoś słabiaka, on Cię tylko sprawdza ..

CM Punk: Sprawdza ?! Co to ma kurwa znaczyć ? Ja jestem sprawdzony,m jestem najlepszy, bo stronię od wszelkich nałogów. Ktokolwiek by to nie był bądźcie ze mną. Zlikwidujemy wszystkich, którzy będą przeciwko nam. Zlikwidujemy tych, którzy nie mają zamiaru wkroczyć na szlachetną ścieżkę Straight Edge.

Nagle rozległo się pukanie do drzwi, które po chwili się otworzyły, ale obraz zniknął po chwili.

- - - - - - - - - -

Drew McIntyre idzie backstage'm, już w stronę hali. Widzimy jak rozgrzewa nadgarstki przed walką, a na jego biodrach widnieje Interkontynentalne złoto. Zaczepia go po chwili Todd Grisham.

Todd Grisham: Poświęcisz mi chwilę Drew ?

Drew McIntyre: Zawsze mam czas by udzielić wywiadu, Todd.

Todd Grisham: Co sądzisz o pretendencie do swojego pasa ?

Drew McIntyre: Mówisz o ... Dolph'ie Cynglerze, tak ?

Todd Grisham: Ziggler ma na nazwisko ..

Drew McIntyre: Tak, tak, jasne, nie obchodzi mnie jego imię, nazwisko, wygląd, nic co jest z nim związane. Wyjdę na ring, stanę naprzeciw niego, zabrzmi gong, zniszczę go w ringu i obronię to złoto. Nie mam zamiaru się z nim bawić, jestem lepszy od niego.

Nagle podchodzi do Todd'a i Drew dołącza Dolph Ziggler, który na zadowolonego nie wygląda.

Dolph Ziggler: Co Ty sobie wyobrażasz ? Myślisz, że kim jesteś co ? Gdybyś nie wchodził w dupę panu McMahon'owi to nic byś nie osiągnął, nie miał byś tego pasa, tylko ... ja bym trzymał ten pieprzony Interkontynentalny pas. Jestem od Ciebie o wiele, wiele lepszy, stawiałem czoła silniejszym niż Ty.

Drew McIntyre: Nie pieprz, wiesz, że jestem lepszy i tylko atakujesz mnie tymi gówno wartymi słowami. Pas jest teraz na prawidłowym miejscu i tak zostanie przez długi, długi czas. Jestem najle - ...

Po czym Ziggler wymierzył potężną bułę w twarz mistrzowi, po czym rozpoczął się brawl. Grisham próbuje ich rozdzielić, ale wyłapał kilka ciosów i się złożył na ziemi. Przybiegają sędziowie i odciągają od siebie obu zawodników. McIntyre otrzepuje się z 'bitewnego kurzu' i zmierza w kierunku hali z ringiem, a Ziggler dochodzi do siebie. Czas na kolejną walkę - Drew McIntyre zmierzy się z R-Truth'em.

- - - - - - - - - -

Drew McIntyre vs. R-Truth (Singles match)

Drew McIntyre walczył jak równy z równym podczas swojej walki z R-Truthem. Kilkukrotnie przejmował inicjatywę, ale tylko po to, by założyć jakiś mało efektywny submission hold. Drew trzymał swojego przeciwnika w Headlock'u, gdy R-Truth kilkoma uderzeniami łokciem uwolnił się od uścisku, odepchnął rywala i wykonał ładny Dropkick, po którym było jednak tylko 2 count. Raper poczekał, aż jego przeciwnik wstanie, odbicie od lin i Lie Detector ! Nie przechodzi jednak od razu do próby pinu, ponownie czeka, aż McIntyre wstanie, bo widocznie chce wykonać Truth-Axe. McIntyre wstaje i dostaje kopniaka w brzuch, R-Truth odbija się od lin i ... "I Came to Play" - słyszymy muzykę wejściową Miza i Morrisona, tak ! Wychodzą przed titantron, jednak nie zbliżają się do ringu. Killings nie wie o co chodzi, spogląda na Mistrzów TT, McIntyre wykorzystuje chwilę nieuwagi, wykonuje Roll-Up ! 1..2..3 ! Koniec walki !

- - - - - - - - - -

Miz wraz z Morrison'em okopują na ringu R-Truth'a, następnie Miz już przygotowuje się do Skull-Crushing Finale jednak na ring wbiega Big Show i już zajmuje się Miz'em, któremu serwuje Chokeslam'a, Morrison już uciekł z ringu. Big Show pomaga R-Truth'wo wrócić do siebie jednakże jemu też serwuje swojego finisher'a. Morrison wślizguje się ponownie do ringu, ale nawet nie próbuje podchodzić do klęczącego Show'a tylko zabiera z ringu Miz'a. Rozbrzmiewa theme General Manager'a i wychodzi on na rampę.

Levsky: No to nie za ciekawie nam się zrobiło na ringu widzę. Miz, Morrison, co wy sobie myślicie atakując R-Truth'a, co ? Big Show, Ty też siejakoś świetnie nie zachowałeś. Mam więc dla Was pewną propozycję walki na Backlash, bo jeszcze jej nie macie. Miz i Morrison zmierzą się z Big Show'em i jego wybranym partnerem, oraz z R-Truth'em i jego wybranym partnerem o zunifikowane pasy drużynowe. Więc lepiej się przygotowujcie, bo czasu nie zostało za dużo. Powodzenia.

General Manager z uśmiechem macha bezczelnie zawodnikom, po czym znika na backstage. Reszta zawodników wymienia między sobą spojrzenia po czym też usuwają się na zaplecze.

- - - - - - - - - -

CM Punk wychodzi na ring przy swoim theme razem z Gallows'em i Sereną. Lider SES wchodzi do kwadratowego pierścienia, o czym zaczyna grać ... theme Rey'a Mysterio. Jednak zamaskowanego zawodnika nie widać na rampie, ale wyświetla się nam na titantronie film z Rey'em Mysterio w roli głównej. Leży on na kanapie w domu, kuruje się z kontuzji, której doznał na Najważniejszej Gali Roku.

Mysterio: Punk, widzisz co mi zrobiłeś ? Teraz muszę przechodzić przez rehabilitację po operacji kolana. Dziś dostałem telefon od Matt'a Levsky'ego. Jest świetnym człowiekiem, jednak nie o tym miałem tu mówić. Dostałem polecenie by wybrać dla Ciebie przeciwnika na dzisiejszą galę SmackDown!. Kane ? Batista ? Nie będę wybierał Ci przeciwnika, przed którym będziesz zwiewał z ringu. Wybrałem zawodnika, przed którym czujesz największy respekt, tego którego najbardziej się boisz. Już wiesz kto to ? Nie ? To powodzenia w walce drogi amigo, hah.

Film się kończy, a po chwili zaczyna grać theme Undertaker'a !

- - - - - - - - - -

CM Punk vs. Undertaker (Singles match)

Zawodnicy spotkali się pierwszy raz od dawna w ringu. Tym razem CM Punk miał więcej do powiedzenia w tej walce niż chociażby na Hell in a Cell. Kilkukrotnie kończył akcje próbami pinu, jednak Undertaker łatwo skóry nie oddał. Sytuacja zmieniała się co chwila, raz przeważał jeden, raz drugi. Kluczowym momentem walki była próba Chokeslamu na Punku, ten jednak serią wysokich kopnięć zdołał się uchronić przed tym ciosem. Od razu próbował wykonać dropkick, jednak chybił. Deadman podniósł więc rywala, cisnął nim w narożnik, dobił clotheslinem, odbił się od lin, ściął z nóg Punka Big Bootem, a na koniec dołożył Leg Drop. Ta kombinacja ciosów nie dała jednak zwycięstwa Takerowi. Rozczarowany trochę tym, że dalej musi walczyć wstał, poczekał na rywala, wykręcił mu rękę, wszedł na narożnik i chciał wykonać Old School, Punk jednak skontrował tą akcję ładnym rzutem z 3 liny. Punk próbuje pinu : 1..2.. ! Nie ma, zaczął kłócić się z sędzią, gdy się odwrócił, Deadman już był na nogach i złapał go jak do Tombstone'a, CM Punk jednak sprytnie wydostał się z kończącej akcji Takera, Punk powalił przeciwnika mocnym Roundhouse Kickiem, następnie wyniósł go do Go 2 Sleep i wykonuje tą akcję ! Zamiast przejść do pinu zakłada na nim Anaconda Vise, po kilkunastu sekundach sędzia przerywa pojedynek widząc, że Undertaker nie jest w stanie nawet się poddać.

- - - - - - - - - -

Naszym oczom ukazuje się teraz Edge, przygotowujący się do walki w swojej szatni. Do szatni wchodzi nagle WWE Champion - Christian.

Edge: Kogo tu przywiało ? Uu, a co to na Twoim ramieniu ? Pas WWE ? Się dorobiłeś, i to w ten sam sposób co ja ostatnie dwie wygrane przeze mnie walizki.

Christian: Próbujesz być złośliwy Adam ? Nie przesadzajmy, każdy chce zdobyć tytuł czy w ten czy inny sposób. A przyszedłem tu tylko by życzyć Ci powodzenia w nadchodzącej walce.

Edge: Dzięki, ale nie będzie mi to potrzebne. Wyjdę, rozlegnie się gong, wykonam na Jericho Spear i po robocie.

Christian: No tak, Twoja flagowa akcja, Spear ..

Edge: Jeśli coś do mnie masz, to powiedz mi to tu i teraz.

Christian: Ależ oczywiście, że nie mam. Jeszcze raz powodzenia Adam.

Christian wyszedł z szatni, a Edge skończył przygotowywanie się do walki i skierował się w stronę hali.

- - - - - - - - - -

Edge vs. Chris Jericho (Singles match for World Heavyweight Championship)

Obaj zawodnicy żywią do siebie nawzajem sporą urazę i po wydarzeniach z tamtego roku jak i z tego, a dlatego, że stawką jest pas Wagi Ciężkiej dają z siebie 120%. Edge jest już po przynajmniej pięciu próbach Spear'a, a patrząc na śmigającego jeszcze Chris'a każda zakończyła się fiaskiem. Chris powala Edge'a Enzuigiri po czym odbija się od lin i Lionsault ! W końcu mu się udał, który to już w tym roku ? Próbuje odliczać, ale jak wiadomo gówno z tego wyszło. Chris podnosi Edge'a i szybki Suplex, po czym podnosi go i wyrzuca za ring potężnym Irish Whip'em. Teraz sam czeka na count-out, lecz sędzia doliczył do pięciu tylko. Chris próbuje podnieść Adam'a lecz ten szybkim punch'em odrzuca Jericho po czym kopie go w brzuch i Edgecution. Teraz patrzy w publiczność i już wiemy co się szykuje ! To Spear ! Edge jest już ustawiony w narożniku, Chris wstaje, Adam rusza lecz Jericho unika. Edge odwarca sie już twarzą do Y2J'a, który wykonuje na nim Codebreaker'a ! Nie przystępuje jednak do pinu tylko wykonuje na nim Liontamer ! Edge odklepuje, nie ma już sił dalej walczyć ! Chris jednak nie celebruje zwycięstwa, tylko wychodzi za ring i bierze krzesło. Wchodzi spowrotem do kwadratowego pierścienia i próbuje uderzenia krzesłem jednak Edge szybko wstaje Clothesline'm powala Jericho. Zabiera jego krzesło i szybko uderza Y2J'a w głowę.Po czym ustawia sięw narożniku i czeka na Jericho po czym wykonuje na wstającym Spear. Edge celebruje swój wyczyn po czym próbuje się udać na zaplecze jednak przeszkadza mu theme Levsky'ego.

Levsky: Brawo Edge, bardzo ładnie mu dołożyłeś. Mam nadzieję, że jesteś przygotowany na jeszcze jeden pojedynek między wami, bo na Backlash staniecie w pojedynku jeden na jeden o pas Wagi Ciężkiej. To tyle ode mnie, powodzenia.

Levsky szybko znika na zapleczu. A Edge z uśmiechem patrzy na siedzącego i zaniepokojonego Chris'a. Po czym SmackDown! schodzi z anteny.

- - - - - - - - - -

http://i410.photobucket.com/albums/pp189/Levatyvcia/Smackdown.png

- - - - - - - - - -

Nawet fajnie to wszystko wychodzi, jest odrobina tego "pamiętnika" i skrót gali. Nie ma do czego się przyczepić... 10/10 :) Oby tak dalej !

PS... Odpisz na PW :D

- - - - - - - - - -

Poniedziałek, Tydzień 3, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

Detroit, Michigan. To miała być druga gala RAW prowadzona przeze mnie, cieszyłem się, bo mogłem robić to, co lubię, przebywać z wieloma wspaniałymi osobami. Do hali w Detroit dotarłem dość wcześnie jak na mnie, przed halą spotkałem kilku anonimowych mi ludzi, więc nie zatrzymywałem się nawet by z Nimi porozmawiać. Muszę przyznać, że hala w Detroit to wspaniałe miejsce, życzyłbym sobie więcej takich obiektów. Po przejściu przez próg drzwi do hali, zauważyłem Vince'a McMahona, o dziwo miał dobry humor, nie chciałem mu go popsuć, więc ironicznie się uśmiechając sprytnie wyminąłem go tak, żeby mnie nie zauważył. Nie chciałem słuchać tego, co planuje, kogo chce zwolnić, zresztą jeszcze się zapewne tego kiedys nasłucham. Idąc wzłuż korytarzy spotkałem kilka osób, a to od dźwięku, a to od efektów pirotechnicznych, nie zatrzymywałem się jednak na dłużej, bo chciałem raczej znaleźć moje biuro.Zamyśliłem się trochę, myśląc o tym, co by tu wykombinować na dzisiejszą galę, nic ciekawego mi jednak do głowy nie przychodziło. Jak na zawołanie, z jakiejś szatni wyszedł Bret Hart, pomyślałem sobie, że może Hitman wymyśli coś ciekawego, przywitałem się z Bretem, po czym zaczęliśmy rozmawiać o gali. Zapytałem proso z mostu : "Masz jakieś pomysły na dziś ?", ku mojemu zaskoczeniu Bret sypał pomysłami walk jak z rękawa, żałowałem, że nie zapisuję wszystkiego. Wybraliśmy te segmenty, które najbardziej odpowiadałyby na dzisiejsze RAW, po czym wzięliśmy się za szczegóły. Zapytałem jeszcze Breta, czy widział gdzieś Barbie Blank(Kelly Kelly), bo mam do niej pewną sprawę, tu jednak Hart mi nie pomógł. "Cóż .." - pomyślałem "Może później bedę miał więcej szczęścia". Wraz z Bretem skierowaliśmy się do gabinetu G.M'a, bo jak zapewniał wie gdzie ten gabinet się znajduje. Chcąc, czy nie chcąc, poszedłem za Bretem...

- - - - - - - - - -

Monday Night RAW

(Poniedziałek/Tydzień 2/Kwiecień 2010 | Detroit, Michigan)

- - - - - - - - - -

Jak zawsze, gale rozpoczęły świetne efekty pirotechniczne, w tle słychać główny theme song poniedziałkowych gal. Prócz muzyki, słyszymy rozdzierające krzyki kibiców zgromadzonych w hali. Kibice z licznymi transparentami, w koszulkach swoich ulubionych zawodników wypełnili halę po brzegi. Temu wszystkiemu towarzyszą, dwa doskonale znane nam głosy komentatorów : Jerry "The King" Lawler, oraz Michael Cole już za stołem komentatorskim witają kibiców oglądających galę. Komentatorzy przypomnieli kiicom, że na tej gali odbędzie się między innymi walka o pas U.S, pomiedzy The Mizem, a Evanem Bourne'm. Michael Cole przypomniał również, że od zeszłego tygodnia, mamy nowego mistrza WWE, a został nim Christian, po wykorzystaniu walizki na Johnie Cenie - ówczesnym mistrzu WWE. Tymczasem w drodze na ring jest już.. były Mistrz WWE - John Cena, poprosił on o mikrofon, po czym zaczął mówić.

John Cena : Jeszcze tydzień temu, o tej porze byłbym pewny, że wyjdę tu dzisiaj, z moim pasem mistrzowskim i przywitam WWE Universe, tak jak należy, jak widzicie, ja zostałem bez pasa, bo niejaki Christian wykorzystał kontrakt z w\Walizki Money In The Bank i po prostu zabrał mi mój pas ! Nie rozumiem, dlaczego to zrobił, wywalczyłem ten pas na Największej Gali w roku - WrestleManii, a tydzień temu Christian po prostu wszedł, "wpłacił" walizkę, zabrał mi pas i odszedł. Taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca ! Mógł wykorzystać walizkę na którymkolwiek mistrzu, wybrał akurat mnie, wykorzystując to, że byłem wyczerpany, bez sił ....

Nagle przerywa mu znany już theme "Just Close Your Eyes" ! To Christian idzie w kierunku ringu, z mikrofonem w ręku, co zaskakujące, kibice nie buczeli na Christiana, a wręcz przeciwnie.

Christian : Widzę, że już nie wytrzymałeś, musiałeś wyjść na ring i wypłakać się wszystkim, jaki to ten świat jest zły, bo ktoś Ci zabrał pas tak ?

John Cena : Właśnie, że ..

Christian : Teraz mówi mistrz, więc mi nie przerywaj. Tak się składa, że w kontrakcie z walizki, nigdzie nie było napisane, że nie można wykorzystać walizki na Tobie John, nawet drobnym drukiem nie było napisane, nie rozumiem więc o co ten żal.

John Cena : Bo zabrałeś mi to, na co tak ciężko pracowałem...

Christian : Pracowałeś ? Mówisz o tym, że pojawiałeś się w różnych stacjach telewizyjnych, szczerząc zęby i posłusznie wykonując wszystkie polecenia ? To nie jest Twoja praca Cena, Ty powinieneś wyciskać siódme poty tutaj, na ringu, a nie szczerzyć się do kamer. Boli Cię to, że okazał się ktoś lepszy od Ciebie, boli Cię to, że nie nacieszyłeś się tym pasem zbyt długo. Mam dla Ciebie propozycję, skoro masz się zaraz rozpłakać na oczach milionów fanów przed telewizorami, to oferuję Ci rewanż, żebyś mógł SPRÓBOWAĆ odebrać mi pas, co Ty na to ?

John Cena : A może po prostu oddasz mi ten pas i zapomnimy o całej sprawie ? Nie będę Cię musiał obijać w rewanżu, pasuje ?

Christian zdejmuje pas z ramienia, spogląda na publiczność, później na pas, później na Johna. Wyciąga rękę z pasem w stronę Ceny, jednak zamiast wręczyć mu złoto, porządnie uderza go w głowę, powalając go na matę ! Christian klęka nad Ceną, po czym dodaje :

Christian :Ty naprawdę myślałeś, że ci to oddam ? Pokaż, że na to zasługujesz w dzisiejszej walce Cena...

- - - - - - - - - -

Jack Swagger vs. Triple H (Singles Match)

Przez większość czasu, to Triple H "prowadził" walkę, jednak Jack Swagger nie okazał się chłopcem do bicia, pokazując, że Triple H będzie musiał mocno się napracować, aby pokonać "Młodego wilka". Gdy wydawało się, że Triple H może zakończyć walkę, to Swagger przerywał ataki Triple H'a. Jednym z ważniejszych momentów walki była sytuacja, gdy Triple H wykonał Irish Whip na Swaggerze, odbijając go od lin, a następnie wykonał mu Spinebuster. Triple H jak i cała publiczność zgromadzona w hali, była pewna tego, że zaraz zobaczymy Pedigree. Tak jest ! Swagger wstaje, otrzymuje kopnięcie w brzuch, HHH trzyma Jacka w pozycji do Pedigree, jednak Swagger kontruje akcje do Back Body Drop ! Próba pinu : 1..2.. ! Tylko 2 ! All American-American przesuwa przeciwnika w okolice narożnika, bierze rozbieg i mamy Slingshot Splash ! Swagger czeka, aż Triple H wstanie, wykonuje mu Irish Whip na liny, HHH odbija sie od lin i wykonuje Knee Facebuster na Swagger'ze ! Kolejna próba Pedigree, tym razem Jack wyzwolił się z uścisku i powalił "Króla Królów" mocnym Lariatem. Kolejna próba pinu : 1..2.. ponownie Triple H "odskoczył", Swagger więc szybko wstał, kopnął triple H'a w brzuch i wykonuje Gutwrench Powerbomb ! 1..2..3.. ! Koniec walki ! Zaskakująco wygrywa Jack Swagger !

- - - - - - - - - -

Po walce na ring wbiega nieobecny na ostatniej gali Sheamus i atakuje oszołomionego Triple H'a ! Najpierw wykonuje mu Bicycle Kick, poczekał, aż HHH wstanie i ponownie Bicycle Kick ! Sheamus jednak nie schodzi z ringu, nadal czeka, aż Triple H wstanie, na chwilę się odwrócił i w tym czasie Jack Swagger powrócił na ring i wykonał Seamusowi Gutwrench Powerbomb !

"Skillet - Rebirthing", na ring wchodzi General Manager RAW - Mike Wiater.

Wiater : Słuchajcie ! Skończcie już ! Skoro nie macie co ze sobą zrobić, ba, widzę, że macie sobie widocznie coś do wyjaśnienia, to na Backlash odbędzie się Triple Threat No-DQ Match pomiędzy Tobą Swagger, Sheamusem, a Triple H'em. Mam nadzieję, że po tej gali nie będzie już takich dziwnych nieporozumień, mam rację prawda ?

- - - - - - - - - -

Po zapleczu przechodzi Bret Hart, wyraźnie kogoś szuka, spotyka jedynie Maryse, z czego nie jest wybitnie zadowolony.

Maryse : Szukasz kogoś ?

Hart : Z pewnością nie Ciebie, szukam Kelly Kelly, Mike chciał się z Nią widzieć...

Maryse : Kelly Kelly ? Nie rozśmieszaj mnie ! Przecież ona nie potrafi walczyć w ringu, ogólnie jest beznadziejna, myśli tylko o sobie, nie to co ja.

Hart : Taka jesteś pewna siebie ? Ciekaw jestem, jak zareagujesz na to, że już za chwilę zmierzysz się z Gail Kim o Twój pas Div ?

Maryse : Co ? Przecież Ty nie możesz ustalać walk !

Hart : Tak się składa, że mogę, a bonusowo dorzucę jeszcze Kelly Kelly jako sędzinę specjalną, co Ty na to ?

Maryse : ...

Hart : Wiedziałem, że się ucieszysz, radzę Ci iść na ing, bo Twoja walka jest już zaraz...

- - - - - - - - - -

Maryse vs. Gail Kim (Singles Match for the Divas Championship /w Kelly Kelly as Special Referee)

Walka była dość nudna, nawet jak na walki Div. Uwagę na pewno przykuwała Kelly Kelly w stroju sędziowskim, jednak nie wpłynęło to na poczynania zawodniczek w ringu. Widzieliśmy próbę French Kiss ze strony Maryse, jednak Kim w porę odepchnęła Kanadyjkę. Teraz Dropkick od Kim i pin : 1..2.. Maryse szybko odskakuje. Warto zaznaczyć, że Kelly Kelly bardzo szybko liczyła. Maryse widocznie do Kelly ma za to pretensje, uważa, że powinna odklepywać wolniej, Kelly pokazuje jednak, że to ona jest sędzią tego meczu i, żeby Maryse nie podważała jej decyzji. Maryse nie zdążyła się odwrócić i mamy Roll-Up ze strony Kim ! Błyskawiczne liczenie ! 1..2..3 ! Koniec walki, Gail Kim zostaje nową mistrzynią Div WWE !

- - - - - - - - - -

Po walce Kelly Kelly i Gail Kim świętowały zwycięstwo tej drugiej. Celebrowanie nie było jednak zbyt długie ponieważ wściekła Maryse najpierw wyrzuciła z ringu Kim, a następnie wykonała French TKO, po czym dołożyła French Kiss Kelly Kelly ! Widać, że bardzo zdenerwowało ją zachowanie Kelly Kelly, po chwili na titantronie pojawia się widok z Gabinetu GM'a, a następnie naszym oczom ukazuje się Mike Wiater, który ma cos do powiedzenia kibicom.

Mike Wiater : Kelly Kelly, Kelly, Kelly..Kelly, Brret mi opowiedział o tym, co Maryse mówiła o Tobie i muszę się z nią częściowo zgodzić, a mianowicie, że walczysz raczej słabo. Jednak ! Szukałem Cię dzisiejszy dzień po to, by złożyć Ci pewną propozycję, bo jak wiesz Matt Levsky na Smackdown ma asystentkę do spraw zarządzania, Nieciekawą, bo nieciekawą, ale ma. Dzisiaj jadąc na halę, pomyślałem sobie, że RAW też może być zażądzane przez kobietę, dlatego oferuję Ci stanowisko mojej asystentki, co Ty na to ?

Kelly Kelly gdy już wstała, wzięła mikrofon po czym rzuciła krótkie "Oczywiście, że tak !", po czym się uśmiechnęła.

- - - - - - - - - -

Na backstage'u widzimy Christiana, idącego pewnym krokiem w nieznanym nam kierunku. Po chwili puka do drzwi gabinetu GM'a, wchodzi do śodka i szybko zamyka za sobą drzwi, nie wiadomo więc, o czym obaj panowie rozmawiali. Po kilku chwilach Christian wychodząc z gabinetu powiedział jeszcze "Obiecuję, że Pana nie zawiodę", po czym zamknął drzwi i poszedł dalej ...

- - - - - - - - - -

The Miz vs. Evan Bourne (Singles Match for the United States Championship)

Walka była prowadzona w bardzo dobrym, szybkim tempie, co bardzo podobało się kibicom. "Pan Niesamowity" próbował zaskoczyć kilkukrotnie Bourne'a Roll-Up'ami, jednak widać było, że Bourne jest zmobilizowany i, że nie da się odliczyć po zwykłym Roll-Up'ie. Gdy Mizowi odechciało się już takiej walki, zaczął okładać przeciwnika Punchami, w pewnym momencie wykonał ładny BackBreaker, a zaraz po tym NeckBreaker, gdy wielu myślało, że to może zakończyć walkę, Bourne odskoczył przy 2-count. Miz był coraz bardziej sfrustrowany dobrą dyspozycją Evana w dniu dzisiejszym i widać było, że coraz bardziej obawia się przegranej. W pewnym momencie Miz zszedł z ringu i poszedł po swoje pasy, nie chciał już kontynuować tej walki. Bourne nie chciał jednak takiego zakończenia tego pojedynku, poczekał więc chwilę, gdy Miz będzie w dobrej odległości od ringu, wziął rozbieg i wykonał Suicide Dive wprost na Mistrza Stanów Zjednoczonych ! Ta akcja bardzo spodobała się kibicom, Bourne "pomógł" wstać Mizowi, w drodze na ring, zahaczył jeszcze głową Miza o stół komentatorski, co ponownie wywołało pozytywna reakcję wśród kibiców. Gdy zawodnicy byli już na ringu,pewnym było, że Bourne jest na fali i że za moment może zdobyć pas. Powalił Miza Roundhouse Kick'iem, następnie wykonał Standing Moonsault, Miz jednak w porę się odsunął, Evan uderzył o matę, a Miz od razu próbuje pinu : 1..2.. Nie ma ! Miz czeka, aż Bourne stanie, zakłada mu Full Nelson, chce wykonać Skull Crushing-Finale, Bourne przerzuca go jednak przez bark, szybko wchodzi na liny i ląduje na stojącym Mizie dwoma kolanami ! Nie przechodzi do pinu, czeka aż jego przeciwnik wstanie i potężne uderzenie kolanem w głowę ! Miz pada na matę jak worek kartofli ! A Bourne ? Nie traci czasu, szybko wchodzi na narożnik i mamy Air Bourne ! 1...2...3... ! Koniec walki ! Mamy nowego Mistrza Stanów Zjednoczonych ! Zostaje nim Evan Bourne !

- - - - - - - - - -

Backstage, widzimy Kane'a ! Idzie on w kierunku szatni, gdy już znalazł drzwi od szatni, wychodzi z nich bardzo zamyślony Big Show. Kane staj naprzeciw Atlety i mówi do Niego.

Kane : Musimy pogadać o przeszłości i przyszłości Big Show...

Big Show : Ale o co Ci chodzi Kane ?

Kane : Musimy pogadać, rozumiesz .. ?

Big Show niechętnie, ale wpuścił do szatni Kane'a...

- - - - - - - - - -

Ring, na środku stoi Mike Wiater.

Mike Wiater : Wszyscy zapewne czekacie już na starcie Christiana z Johnem Ceną, prawda ? Tak też myślałem, pragnęWas uspokoić i zapowiedzieć coś od razu. Są to dwie rzeczy, jedna ważna, druga trochę mniej. Zacznę od tej mniej ważnej sprawy, a mianowicie Johna Ceny. Żeby zmobilizować odpowiednio Johna do tej walki, chcę zapowiedzieć, że jeżeli Cena wygra zostaje mistrzem WWE i wszyscy są szczęśliwi, tak ? Jednak jeżeli przegra dzisiejszą walkę, Cena nie będzie walczył o pas WWE w czasie, gdy mistrzem będzie Christian. Jeżeli Cpt. Charisma straci pas, to "zdejmę blokadę" dla Johna. Druga rzecz : Bez względu na zwycięzcę tej walki, po tym starciu zobaczymy 10-osobowy Battle Royal o miano Pretendenta do tytułu mistrza federacji WWE. Zapraszam więc do oglądania....

- - - - - - - - - -

Christian vs. John Cena (Singles Match for the WWE CHampionship)

Całą walkę przeważał John Cena, nie dając zbytnio dojść do słowa Christianowi. Kanadyjczyk kilkukrotnie próbował wyprowadzać jakieś kontry jednak bez skutku. Cena wykonuje teraz Fisherman Suplex na Christianie i od razu pin : 1..2.. 2 count. Cena próbuje rozpocząć swoją zabójczą kombinację ataków, a więc mamy : Shoulder Tackle, odbicie od lin - Shoulder Tackle, próba Clothesline'u Christiana, Cena jednak robi unik i Protobomb.. ? Christian w porę kontruje akcję Ceny do DDT ! Kanadyjczyk nie ma jednak siły, by wykonać pin, po chwili doczołgał się do rywala. Pin : 1..2..2,999 ! Cena uniósł bark ! Christian nie może uwierzyć, wstaje i zaczyna szykować sie do Killswitch'a, próbuje zakończyć walkę, jednak Cena nie daje się tak łatwo i kontruje Killswitch do Protobomb ! Teraz czas na :"You Can't See Me", odbicie od lin i mamy 5-Knuckle-Shuffle !Christian wstaje, Cena wynosi go na barki, jednak kilkoma uderzeniami łokciem Christian wyzwala się z "Chwtu Strażackiego", koie w brzuch Johna, po czym mamy Facebuster ! Pin : 1..2.. ponownie Cena zdążył w ostatniej chwili odskoczyć. Christian jest już mocno zdenerwowany, wchodzi na narożnik, czeka, aż wstanie Cena i Christian wykonuje Missille Dropkick, Cena jednak przechwytuje jedną nogę Christiana w locie i zakłada STF ! Ogromnie zmęczony już Christian chyba odklepie, jednak nie ! Próbuje doczołgać się do lin, co po kilkunastu sekundach ostatecznie mu sie udaje ! Christian po chwili wstaje, Cena wynosi przeciwnika na barki i mamy Attitude Adjustment ! Pin : 1..2..3 ! Mamy nowego mistrza WWE.. jednak nie ! Noga Christiana leżała na linie, więc wynik zostaje unieważniony ! John wstaje i próbuje tłumaczyć coś sędziemu, Cpt. Charisma wstał w tym czasie, podszedł od tylu do zdezorientowanego Ceny i mamy Killswitch ! Przeciąga Cene na środek ringu i mamy pin : 1..2..3 ! Koniec walki, zwycięzcą i nadal mistrzem WWE zostaje Christian !

- - - - - - - - -

Cody Rhodes vs. Ted DiBiase vs. Kofi Kingston vs. Yoshi Tatsu vs. Zack Ryder vs. William Regal vs. Randy Orton vs. Sheamus vs. Big Show vs. Mark Henry (10-Man Battle Royal for the #1 Contender to WWE Championship)

Z początku wszyscy zawodnicy rzucili się na Marka Henry'ego, za wszelką cenę chcieli pozbyć się Najsilniejszego Człowieka na świecie z ringu. Z początku nie dawali sobie rady, dopiero gdy Big Show pomógł reszcie Henry został wyeliminowany. Następnie wszyscy rzucili się właśnie na Big Showa, lecz ten kilkoma Headbutt'ami uwolnił się od zawodników, jedynie Ted DiBiase nadal próbował coś zdziałać, jednak po chwili został ścięty z nóg KO punchem. Zack Ryder to wykorzystał i wyrzucił półprzytomnego Teda za ring, gdy sie jednak odwrócił, otrzymał Trouble in Paradise od Kingstona i Ryder został wyeliminowany jako trzeci. Cody Rhodes walczył w narożniku z Randym Ortonem, wymieniali między sobą ciosy. Kolejnym zawodnikiem, który wyleciał z ringu był William Regal, który otrzymał Roundhouse Kick od Tatsu, tak, że aż przeleciał przez górną linę. Big Show nadal dzielnie radził sobie z mniejszymi przeciwnikami, Kingston próbował uderzać Showa jakimiś ciosami, jednak nadział się na Chokeslam od Showa, i musiał sobie odpuścić. Big Showa zdołał wyrzucić dopiero Sheamus, który najpierw ogłuszył go Bicycle Kick'iem, a następnie z pomocą Tatsy wyeliminowali Big Showa. Tatsu cieszył się jak mały chłopiec, nie spodziewał się jednak tego, że zaraz zostanie wyeliminowany przez.. Sheamusa ! W ringu pozostało już tylko czterech zawodników. Nadal oszołomiony Kingston został wyeliminowany przez Sheamusa za pomocą Crucifix Powerbomb, Cody Rhodes szybko popchnął Sheamusa na liny, ten jednak nie wyleciał, a stanął przy linach, ale z zewnętrznej strony ringu. Rhoes sie odwrócił i .. RKO od Ortona ! Randy szybko wyeliminował Rhodes'a, po czym podszedł do nadal ogłuszonego Sheamusa. Randy spojrzał na publiczność,, która chciała wyeliminowania Irlandczyka. Orton wykonał więć piękne RKO przez liny i wyeliminował Sheamusa !

Zwycięzcą, oraz pretendenem do tytułu mistrza WWE zostaje Randy Orton !

Po krótkiej wymianie zdań komentatorów, RAW schodzi z anteny.

http://img228.imageshack.us/img228/2961/rawd.jpg

The Cult of Personality

- - - - - - - - - -

Wtorek, Tydzień 3, Kwiecień, 2010 rok

- - - - - - - - - -

Wyspany, z nową dawką energii, wsiadłem do limuzyny, która tak jak w dniu wczorajszym miała zaiweźć mnie do gali w Detroit. W drodze na halę, zacząłem myśleć, w jakiej kolejności ustawić dzisiejsze walki. Nie chciałem zbytnio wychylać się, więc postanowiłem, że odbęda się dziś 3 walki, tak jak tydzień temu na NXT prowadzonym przez Levsky'ego. Pomyślałem, że w walce wieczoru zmierzy się Mistrz WWE - Christian z Heath'em Slaterem. Tak jest ! Pogratulowałem sobie tego pomysłu, doszedłem również do wniosku, że taki zawodnik, jak Bryan Danielson, znaczy Daniel Bryan powinien mieć szansę pokazania się na RAW, więc dopiero w poniedziałek odbędzie się walka Miza z Bryanem. Na pierwszy ogień niech pójdzie ten kowboj - Pan "Yep, Yep, Yep", zmierzy się ze swoim niezbyt zadowolonym Pro - Williamem Regalem. No, a później się da tego Tarvera i faceta z Afro. Gdy już obmyśliłem wszystko, zauważyłem, że limuzyna stoi w korku, więc się jeszcze chwilę zdrzemnąłem, co by nie jakoś zabić czas...

- - - - - - - - - -

WWE NXT

(Wtorek / Tydzień 3 / Kwiecień / 2010 rok | Detroit, Michigan)

Jak co tydzień we wtorki, gale otwierają efekty pirotechniczne, towrzyszy im muzyka grupy American Band - Wild & Young. Za stołami komentatorskimi niezmiennie - Josh Matthews, oraz Michael Cole.Komentatorzy przypominają to, co działo się tydzień temu, gdzie tylko jeden "Żółtodziób" wygrał swoją walkę, był nim Justin Gabriel. W dniu dzisiejszym zobaczymy trzy kolejne walki, tym razem zmierzą się w nich zawodnicy z CzerwonegoBrandu, a mianowicie - Skip Sheffield zmierzy się z Williamem Regalem, Michael Tarver zmierzy się z Carlito, natomiast walką Wieczoru będzie starcie Heath'a Slatera z Christianem. Zapraszamy na NXT !

- - - - - - - - - -

William Regal (Pro) vs. Skip Sheffield (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Przez większość czasu dominował Skip Sheffield, niszcząc wręcz swojego nauczyciela. Bez problemu rzucał Regalem po całym ringu.Teraz mamy Irish Whip od "Kowboija", Regal odbija się od lin i zostaje ścięty z nóg świetnym Clotheslinem.Sheffield przechodzi do pinu : 1..2.. nie koniec walki. Sheffield, podnosi swojego rywala, po czym wykonuje Scoop Slam, następnie Elbow Drop. Poowny Elbow drop, ponowna próba pinu : tylko raz zdążył sędzia klepnąć w matę. To wszystko jednak za mało na Regala, który cały czas jest obijany przez Skipa. Regal podnosi się z maty, uchyla się przed Punchem Sheffielda, kopie w brzuch "Kowboja", po czym wykonuje mu Suplex ! Regal jest wyczerpany jednak ciągłą defensywą. Anglik doczołgał się do lin i przy ich pomocy wstaje, podchodzi do Sheffielda, wściekle okłada go pięściami, Skip chyba nie wie do końca gdzie teraz jest i co tu robi. W porę jednak zablokował kilka ciosów Regala, po czym wziął na barki swojego rywala i chciał mu wykonać swój finisher, Regal jednak kilkoma uderzeniami w głowę zszedł na matę, odbił się od lin i wykonał Knee Trembler Sheffieldowi ! Mamy pin : 1..2..3 ! Koniec marzeń Sheffielda o głównym rosterze WWE !

- - - - - - - - - -

Widzimy na Backstage'u Daniela Bryana idącego przed siebie, z bocznego korytarza podchodzi do niego The Miz.

The Miz : Proszę, proszę.. kogo my tu mamy ? Czyżby to był mój pozbawiony umiejętności podopieczny ? Tak ! to Daniel Bryan ...

Daniel Bryan : Szukasz czegoś ? Bo z tego co widzę, to tylko i wyłącznie guza.

The Miz : Ojojoj, Chyba się trochę zapominasz... Mam Ci przyomnieć, kto tu jest mistrzem Tag-Teamowym ?

Daniel Bryan : Widzę i to bardzo dobrze, nie możesz się już jednak pochwalić pasem Mistrza Stanów Zjednoczonych, cóż to się stało ?

The Miz : Milcz. Chcę Ci tylko życzyć powodzenia, bo już na następnym RAW zniszczę Cię w ringu na oczach dużej ilości kibiców.

Daniel Bryan : Powodzenia ? To nie mi będzie potrzebne, możesz sam sobie życzyć, bo w poniedziałek to ja Cię pokonam, a następnie wygram sobie miejsce na RAW...

The Miz : Naprawdę ? Naprawdę myślisz, że możesz pokonać mnie ?

Daniel Bryan : No pewnie, za kogo Ty się masz, co ?

The Miz : Jestem mistrzem TT, jetem The Miz i jestem NIESAMOWITY !!

Daniel Bryan : Tak, pewnie. Do poniedziałku...

- - - - - - - - - -

Carlito (Pro) vs. Michael Tarver (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Walka przez większość czasu kontrolowana była przez Carlito, który pokazywał, że taki zawodnik jak Tarver nie jest w stanie mu zaszkodzić. Kibice reagowali na walkę bardzo w bardzo obojętny sposób. Teraz Carlito wykonuje Irish Whip na liny i szykuje się do Back Body Drop, Tarver jednak w porę się zorientował i kopnął w głowę Carlito. Tarver wykonuje teraz Irish Whip, Carlito odbija się odbija się od lin i mamy Powwerslam od Tarvera ! Próba pinu :1....2... ! Teraz Tarver odbija sie od lin i powala Carlito mocnym Shoulder Blockiem ! Ponowna próba pinu, jednak ponownie kończy się fiaskiem.Tarver łapie teraz swojego przeciwnika tak, jak do Suplexu, Carlito jednak kilkoma uderzeniami wyzwala się z uścisku. Odbicie od lin i mamy Springboard Elbow Strike ! Tarver szybko się podnosi, jednak szybki Neckbreaker od swojego Pro ! Teraz Carlito przechodzi do pinu :1..2..! To nie koniec walki, Carlito wstaje i czeka na Tarvera. Tarver wstaje jednak już po chwili ląduje na macie po Backstabber'ze ! 1..2..3 ! Tarver również żegna się z jednym z rosterów WWE !

- - - - - - - - - -

Szatnia Christiana, po chwili do siedzącego w środku mistrza WWE dołącza jego podopieczny Heath Slater.

Christian : Mógłbyś pukać przed wejściem ?

Slater : Wcześniej nie miałes pretensji o takie bzddety...

Christian : Wcześniej nie byłem mistrzem WWE, teraz powinieneś mnie traktować jak mistrza, nie każdy ma szczęście uczyć się ode mnie.

Slater : Dobra, słuchaj no "mistrzu", bez względu na wszystko mam zamiar Cię dzisiaj pokonać i przybliżyć się do RAW, kapujesz ?

Christian : I może jeszcze myślisz, że ja Ci się podłożę i ot tak, sobie wygrasz, co ?

Slater : Do zobaczenia na ringu...

- - - - - - - - - -

Christian (Pro) vs.Heath Slater (Rookie) (NXT Tournament, 1st Round : Pro vs. Rookie)

Z początku, to Slater rzucił się wściekle na Christiana i starał sie nie oddawać prowadzenia, wystarczyła jednak chwila nieuwagi, a doświadczony Christian wykonał Roll-Up, który ostatecznie nie dał zwycięstwa Kanadyjczykowi. Po tej akcji Heath ponownie zaczął atakować Christiana, lecz już po chwili Christian zaczął kontrować większość ataków Slatera. Widać było, że Heath ma duże poparcie wśród publiczności, która go wyraźnie polubiła. Slater wykonuje Irish whip w narożnik, po czym bierze rozbieg chcąc wykonać Clothesline. Kanadyjczyk jednak w porę się odsunął i wykonał swoje firmowe kopnięcie przez liny. Mistrz WWE już jest na narożniku i wykonuje Elbow Strike z 3 liny ! Mamy pin :1..2..! Walczą dalej. Slater jest wyraźnie ogłuszony, bo kołysze się na nogach, Christian zaś nadal jest w natarciu. Popycha on teraz Heatha na liny i wykonuje Flapjack ! Slater po chwili dochodzi do siebie i ponownie wykonuje Irish Whip w narożniuk, Christian jednak ponownie kontruje tym razem, wykonuje Tornado DDT ! Po chwili Kanadyjczyk juz jest na nogach i czeka, aż jego podopieczny wstanie. Slater wstaje, ale z głośników słyszymy "I Hear Voices", Christian patrzy w stronę titantronu, po chwili pojawia się tam Randy Orton ! Slater wykorzystuje nieuwagę Christiana, mamy szybki Roll-Up ! 1..2..3 ! Koniec walki ! Slater jest krok bliżej do spełnienia swojego marzenia !

Po walce Christian zdenerwowany zaczyna wrzeszczeć na Slatera, ten jednak śmieje mu się prosto w twarz i schodzi z ringu. Christian sie odwraca i mamy RKO od Ortona ! Po tej sytuacji Orton wchodzi na narożnik wykonując swój taunt. Po chwili NXT schodzi z anteny.

http://img695.imageshack.us/img695/4397/beztytuuumb.jpg

The Cult of Personality

Fajnie prowadzone diary. Widok z "oczu prezesa wielkiej korporacji" ożywia wasze gale. TEW 2005 również wam pomaga i podnosi poziom diary na wyższy. Troszkę jak dla mnie za długie walki osobiście ograniczyłbym się do końcówek, by zaznaczyć, że dany wrestler wygrał kantem lub czysto. Mimo wszystko mam nadzieje, że wystarczy wam zapału by to prowadzić! :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...