Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Total Nonstop Action - Impact!, PPV i wiadomości

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

-Hmm, Nathan mam nadzieję, że doprowadzisz TNA do szczytu.

-Też tak myślę – Odpowiedziałem lekko się usmiechając

-To co? Od kiedy zaczynasz?

-Myślę, że dziś przejże roster, sprawdze wrestlerów na wolnym rynku i przygotuje listę celów.

-Czyli jutro zaczynasz… Świetnie!

-Ja też się ciesze.

Usiadłem w domu przy laptopie przeglądając roster.

-Hmm, świetni wrestlerzy. AJ Styles, Kurt Angle. – Pomyślałem – Ale kogoś mi tu brakuje…

I wtedy zadzwonił do mnie Jeff Hardy.

-Hej Nathan!

-Cześć Jeff. – Z Jeff’em znaliśmy się, zanim trafił do WWE. – W jakiej sprawie dzwonisz?

-Podobno przejąłeś TNA! Moje gratulację.

-Dzięki.

-Jak za pewne wiesz wygrałem sprawę w sądzie i teraz szukam federacji, lecz prawie żadna nie chce mnie przyjąć.

-Hmm – Zamysliłem się, gdyż wiedziałem, że Jeff to utalentowany wrestler, który posiada bardzo dobry over z fanami. Z drugiej strony te jeg wybryki… No, ale cóż. Hardy to Hardy i grzech było nie skorzystać z takiej okazji. – Jeff, chętnie podpisze z tobą kontrakt na rok.

-Mi to pasuję. Wiesz, że chce być Main Eventerem?

-Oczywiście i nie przeszkadza mi to.

-To dobrze. Czyli jutro o 15 podpisujemy kontrakt?

-Yhm.

-To do zobaczenia!

W głowie narodził mi się genialny plan. Skoro Jeff jest Face’em to zacznie Feudować z AJ Styles’em. Tak też zrobiłem i rozpisałem im Storyline. Patrzyłem na roster i patrzyłem kto jest bez pracy. Włączyłem stronę internetową WWE i ujrzałem to…

http://hotimage.pl/images/62wwe.png

-Justin Gabriel, Trent Barreta, Heath Slater, Steve Austin, The Rock, Kaval, Caylen Croft… -Pomyślałem- Ciekawi zawodnicy.

Wykonałem telefon do mojego osobistego asystenta.

-Robert?

-Nathan? Dlaczego budzisz mnie w środku nocy?

-Mam sprawę

Razem z nim wybraliśmy czwórkę Wrestlerów. A byli to: Kaval, Caylen Croft i Justin Gabriel I Yoshi Tatsu

Rano wstałem i żwawo ruszyłem do pracy.

-Witaj Nathan – Odezwał się głos AJ Styles’a. Nie był to typowy tekst powitania, ale wyczuwałem w nim trochę zwątpienia w moje umiejętności.

Poszedłem do gabinetu i dostałem wiadomość, że… dziś mamy mieć nasz show w telewizji.

-Dobra, dobra. Tylko przejże jeszcze kilku zawodników.

Zadzwoniłem do mojego kolegi z portalu Attitiude (xD), który przygotował raporty poszczególnych zawodników bez przynależności federacyjnej.

Najciekawiej prezentował się Booker T. Wykonałem do niego telefon i zgodził się on dołączyć do federacji.

Wtedy weszła ona… Dixi Carter…

-Nathan! – Jesteś jeden dzień w federacji i już mamy dużą stratę!

-Wiem! Zatrudniłem pracowników!

-To teraz zwolnij kogoś!

-Ale…

-Nie ma żadnego ale!

Trzasła drzwiami i wyszła, a ja musiałem dokonać wyboru.

Padło na:

-Amazing Red

-Ashley Lane

-Brain Knobs

-Consequences Creed

-Dr. Stevie

Musiałem się z nimi pożegnać…

Nadeszła chwila, na którą czekałem. Pierwszy Impact w telewizji.

Oto segmenty, które tam się znalazły.

http://hotimage.pl/images/97tnai1.png

Na pierwszy ogień wyszedł Hogan i przemawiał.

Hulk Hogan: Witajcie wszyscy fani wrestlingu! Jestem Hulk Hogan. Dziś mam zaszczyt ogłosić pojedynek pomiędzy…

Entrence Jeff’a Hardy’ego witany był gorącymi brawami.

Hulk Hogan: Jeff’em Hardy’m a…

Rozbrzmiał entrence AJ Styles’a.

Hulk Hogan: posiadaczem pasu Heavyweight AJ Styles’em.

Styles prezentował swój pas, a zachowywał się jak Smigull z Władcy Pierścienia.

AJ Styles: Mój skarb…

Hulk Hogan: Widzę oglądałeś ostatnio na naszej stacji Władcę Pierścieni. Dobra koniec! Styles czy jesteś gotowy zmierzyć się z Jeff’em Hardy’m?

AJ Styles: Tak!

Hulk Hogan: A ty Jeff?

Jeff Hardy: Oczywiście!

Hulk Hogan: Dziś będziecie walczyć w pojedynku wieczoru. Odejdźcie do szatni i przygotujcie się!

Pierwszy segment minął tak szybko i został ciepło przyjęty. Czas na drugi…

Kurt Angle spokojnie przechadza się po szatni, gdy nagle wpada Booker T i atakuje krzesłem Kurt’a Angle’a.

Booker T: KURT! Jesteś niczym!

Drugi segment, odbył się… jeszcze szybciej. Nastał czas na walkę…

Team 3D vs MCMG

Chris Sabin wypycha Devon’a na liny po czym serwuje pięknego Clothesline’a. Eblow Drop i kolejn w wykonaniu Sabina. Podchodzi do narożnika gdzie stoi Alex Shelley i się z nim zmienia. Ten zaczyna ostro. Odbija się od liny i potężnie uderza nogą w głowę przeciwnika. Wchodzi na liny i Eblow Drop! Serwuje nam teraz kilka niezłych Double Hand Axe’ów, po czym przechodzi do Pinu. 1, 2, 3. MCMG wygrywa!

Segment 5 to był Fatal Four Way Tag Team Match. Nie był on do końca udany, ale…

W ringu czterech zawodników. Matt Morgan, Matt Jackson, James Storm i leżący na nim Doug Williams. Morgan wraz z Storm’em wypychają Jackson’a na liny i serwują podwójną akcje. Storm pozwala Morganowi na przypięcie Jacksona…1, 2, 3! Generation Me wyeliminowane. W grze pozostały tag-teamy: Beer Money Inc, British Invasion i Hernandez & Morgan. Storm kliczuje Morgana i przechodzi do headlock’a. Morgan wypycha go jednak na liny i serwuje German Suplex’a.

Williams jest tuż za Morganem i wykonuje na nim pięknego bulldog’a. Storm próbuje się zmienić, lecz powstrzymuje go Williams, co wykorzystuje Morgan i zmienia się z Hernandezem! Piękne Belly to Belly, kilka kopniaków i już Williams na ziemi. Hernandez go podnosi i znów belly to belly i przypina. 1, 2, 3. British Invasion wyelimionowane. Przypomnijmy, że stawką jest pas tag-team’ów, którego bronią Hernandez i Morgan. Hernandez nie zauważa stojącego z tyłu Storma. Storm wykonuje Eight Second Ride. Przechodzi do pinu, raz, dwa, podniesiona łopatka. Storm nie kończy i podnosi Hernandez’a. Last Call! Przypina, jeden, dwa oderwana łopatka. Roode sięga po krzesło z pod ringu. Wsuwa je na ring i udaje się na drugą strone. Zaczepia sędziego. Morgan rusza do krzesła, lecz szybszy jest Storm, który gdy sędzia nie widzi uderza trzy razy krzesłem w Hernandeza, po czym je wyrzuca i przechodzi do pinu. Raz, dwa, trzy. Nowi mistrzowie to Beer Money Inc.

Piękny pojedynek, ale chłodnie przyjęty przez innych booker’ów. Co tam! Jadym dalej.

Segment 5 to był debiut Hogana jako Autorytetu. Co tu się rozpisywać…

Segment 6 był dosyć ciekawy…

AJ Styles: Jeff pokonam cię. Znajdę twego ojca i jemu też zapłace, znajdę twoją matkę i jej też zapłace…

Przerwa w transmisji, na telebimie.

AJ nie dawno występował w pewnej reklamie i niestety zaczął mówić tekst właśnie z tej reklamy. Widownia wybuchła śmiechem i myślieli, że tak to miało wyglądać. Imbecyle!

Następny mecz to była swoista zemsta z początku transmisji. Kurt Angle pokonał Booker’a T. A jak to się stało?

Kurt Angle od samego początku przejął inicjatywę. Dwa razy Back Body Drop pozwolił mu na chwilę wytchnienia. Kopał leżącego przeciwnika, niczym rasowy Heel, co publiczność odwzajemniła buczeniem. Wyciągnął krzesło i uderzał nim w Booker’a T.

Kurt Angle: Nigdy więcej mnie nie atakuj Czar…[pib][pib].

Podniósł go i wykonał Olymipic Slam. Jeszcze raz. Potem nadal uderzał krzesłem, aż Booker T nie zacznie krwawić. Tak, też się stało. Kurt przypiął i wygrał. Ale stracił honor. Złapał mikrofon i zaczął mówić.

Kurt Angle: Kochana Publiczności! Przepraszam, że byliście świadkami nie wyborażalnego aktu przemocy z mojej strony. To była sytuacja wyjątkowa… Uwierzcie mi! Dziękuję!

Dostał owację na stojąco… cóż publiczność umie zapominać.

Podczas tej ‘ciekawej’ rozmowy Booker T łapnał za krzesło i uderzył Kurta, który niefortunnie upadł na stół komentatorski i nabawił się wielkiego siniaka... Booker T uciekł w podskokach. Ładny mi Heel.

Nie wiem co to robiło podczas Impactu, ale Dixie nalegała. Divy zaczęły się bić ‘kocim stylem’ i pozostawie to bez komentarza…

Walka wieczoru. Była zapowiadana i doszło do niej. A co w niej się stało? Dużo!

Styles kopie leżącego Jeff’a. Podnosi go i jużchce wykonać jakiś chwyt, gdy nagle dostaje kopniaka w przyrodzenie i Hardy wykonuje na nim Twist of Fate. Zapomniałem, że walka była ze stypulacją Tables, więc nasz ‘Daredevil’ chciał się pobawić w kaskadera. Ustawił stół poza ringiem i wrzucił tam AJ Styles’a. Wszedł na narożnik i wykonał Swantom Bomb, ale dopiero w powietrzu spostrzegł się, że Styles’a tam nie ma. Hardy’ego musiało to boleć. Wykorzystał to Styles, wrzucił go na ring, a że był Heel’em to musiał zrobić coś jeszcze. Podniósł Hardy’ego i złapał go za rekę, po czym uderzył nią sędziego. Sędzia poza ringiem, Hardy pół przytomny, a Styles wyciąga oczywiście krzesło i stół. Krzesłem bije biednego Hardy’ego i wrzuca go na rozłożony stół. Jakby tego było mało na głowę zakłada mu krzesło. Wchodzi na narożnik i skacze Eblow Drop’em. Hardy zaczyna krwawić i chyba jest nieprzytomny. Styles popisuje się świetnym tesktem… „On chyba nie żyje”.

Cała hala o dziwo wybuchła buczeniem, płaczem itd. Ale przecież Hardy musiał, żyć i podniósł palce w geście, że żyje. Hale ogarnął szał radości a Styles dostał… jajkiem. Złapano koleżkę, który to zrobił (miał niezłego cela) i oddano go w ręce Styles’a. Podobno wyszedł z jego szatni z podbitym okiem i dwoma złamanymi żebrami. Wracając do Hardy’ego… Świetny debiut. Idealnie zagrał poległego i udawał trupa. Podsumowując, gala dostała dobry rating i została dobrze oceniona.

Rating: 4.6

Ocena: 84%

Dixi weszła do mojego gabinetu i pochwaliła mnie, po czym wyszła.

W niedziele okazało się, że mieliśmy trzeci rating, pośród wszystkich show telewizyjnych nt. wrestlingu. Pokonały nas jedynie takie show jak RAW, czy Smackdown!

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Majesty

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Haha
        • Lubię to
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...