Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Temat Milos'a EWR - Ocen Galę:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=20722&start=0

Tak sobie pomyślałem, dla EWR jest, więc czemu dla TEW ma nie być? :twisted:

Moja wcześniejsza gala którą dałem do tematu z TEW 2005:

http://www.bankfotek.pl/image/549461.jpeg

+Opis:

1. Pierwszy segment jest to posunięcie storyline'u do przodu w którym Kane zostaje N#1 Contenderem do pasa WHC, który trzyma Undertaker.(przesunięcie storyline'u.)

2. Mickie James d. Michelle McCool - Tu jak widać Rating walki został oceniony bardzo dobrze(o dziwo). Walka chyba z malutką przyszłością.

3. W Trzecim segmencie jest to również przesunięcie storyline'u do przodu gdzie Jim Ross i Todd Grisham ogłaszają, że dziś publiczność zobaczy walkę Non-Title pomiędzy JeriShow a Cryme Tyme.(przesunięcie storyline'u.)

4. John Morrison d. Drew McIntyre - Tu również storyline został przesunięty do przodu, ponieważ John i Drew mają ze sobą feud który prowadzi do walki o Pas na jakiejś gali PPV.(przesunięcie storyline'u.)

5. Przesunięcie storyline'u do przodu, gdzie Drew atakuje Johna z zaskoczenia na Backstage'u.(przesunięcie storyline'u.)

6. Batista d. Finlay - Batista jest związany ze Storyline'em nazywającym się "Monster Push". Batista przez kilka gal będzie wygrywał pojedynki czysto, a następnie zostanie wyłoniony jego następny bardzo trudny przeciwnik któremu nie wiadomo czy podoła.(przesunięcie storyline'u.)

7. Kane d. CM Punk - Tu jak wcześniej było pisane, po ogłoszeniu, że dziś zobaczymy N#1 Contender Match do WHC Match'u na jakiejś gali PPV, to tak właśnie się stało... Kane pokonał CM Punk'a po czym został N#1 Contenderem.(przesunięcie storyline'u.)

8. Jim Ross - Tu Jim ogłasza dla pewności, że Kane został N#1 Contenderem do pasa WHC.(przesunięcie storyline'u.)

9. Cryme Tyme d. Chris Jericho and The Big Show - Tu jest przesunięcie Storyline'u w którym Face'owie pokonują Heel'ów.(przesunięcie storyline'u.)

10. Cryme Tyme celebrują na ringu swoje zwycięstwo(przesunięcie storyline'u.)

11. Cryme Tyme zostają zaatakowani, po ich celebracji na ringu.(przesunięcie storyline'u.)

Teraz moja aktualna gala którą przed chwilą zrobiłem:

http://www.bankfotek.pl/image/575612.jpeg

+Opis:

1.

Jest to zwykły i standardowy Storyline gdzie jest ten zły i dobry, wcześniej z Kendrick'a zrobiłem Face'a a z Creed'a Heel'a(warto dodać, że Jay Lethal też przeszedł Heel Turn.).

W tym segmencie Lethal Consequences(tak wiem, że pisze tylko Consequences Creed) obijają Kendrick'a po czym go zostawiają

2.

Mistrzyni Knockout pokonuje Angeline Love, walka raczej bez przyszłości jak na razie wypróbowuje panie Knockout pod względem która jest w stanie wykręcić dobry Rating z Mistrzynią(jak na razie ten jest największy...).

3.

Eric Young pokonał Big Rob'a Mistrz TNA Global dał się zaskoczyć gdy wchodził na narożnik Eric Young dał mu zasmakować swojego DropKick'a, po czym sędzia odliczył Big Rob'a do dziesięciu.

Walka raczej z malutką przyszłością, lecz niczego nie obiecuję.

4.

D'Angelo Dinero ustawia tzw. "Open Challenge". Jest to storyline w którym D'Angelo Dinero jest "cocky superstar", lecz trafia na "veteran face'a(Jeff Hardy)", a następnie...

Nie, nie powiem co będzie... :twisted:

5.

TBP II vs Kong and Hamada

Tu jak widać można zauważyć, że TBP II chcą startować do TNA Knockout Tag Team, lecz Kong i Hamada nie chcą pozwolić na łatwe oddanie tego pasa, walka się zakończyła DQ po użyciu krzesła przez Awesome Kong.

6.

Kurt Angle hype's upcoming Event.

Tu jest użyty segment w którym Angle zostaje użyty pod promowanie nadchodzącego event'u, jest to także przesunięcie Storyline'a Aj Styles vs Kurt Angle.

7.

Jeff Hardy akceptuje D'Angelo Dinero "Open Challenge"

8.

Lethal Consequences vs Brian Kendrick and Kaz

Walka która została zatwierdzona wcześniej, po ataku ze strony Lethal Consequences na Brian'u Kendrick'u.

Walka została zakończona po nieczystym zagraniu, Consequences Creed wykonał Finisher na Kendrick'u po czym użył lin do pinowania Kendrick'a, Kaz próbował pomóc dla Brian'a, lecz został wyeliminowany przez Jay'a Lethal'a.

(Brian Kendrick na pewno odegra dużą rolę w przyszłości na TNA Impact.)

9.

Jeff Hardy vs D'Angelo Dinero

Przeszłości tej walki chyba nie trzeba opowiadać.

Jeff i Dinero wykręcili dobrą walkę zakończoną DQ.

Angelo najprawdopodobniej nie jest zadowolony z obrotu spraw i nie chciał pozwolić na to, żeby Jeff przypiął go 'ot tak'.

(W D'Angelo pokładam wielkie nadzieje.

Doug William's prawdopodobnie straci pas TNA X-Division na rzecz Dinero lub Hardy'ego.)

10.

Kurt Angle vs Mr. Anderson

Jest to walka z przeszłością(ale dopiero po feudzie Aj Styles vs Kurt Angle)

Mr. Anderson prawie z każdym z którym miał walkę na TNA Impact wykręca dobre Ratingi, także pokładam w nim wielkie nadzieje.

Walka zakończyła się po przypadkowym uderzeniem krzesłem MR. Andersona przez Aj Styles'a(tak podczas walki mieliśmy interwencje), sędzia niczego nie widział, ponieważ podczas walki został przypadkowo uderzony łokciem Mr. Anderson'a.

Kurt Angle najpierw musiał wyeliminować z gry Styles'a, po czym wziął się za Mr. Anderson'a.

11.

4 vs 4 Elimination Match.

Tutaj to taka zlepka, gdzie to podbudowywujemy pozycje AJ Styles'a przeciwko Kurt'owi Angle.

W walce bardzo dużo się działo, każdy przeważnie był do czegoś potrzebny.

Proszę o Komentarze i Oceny.

[ Dodano: 2010-03-21, 12:00 ]

Warto odświeżyć temat, bo zrobiłem aktualnie w całej mojej karierze najlepsza galę i to się stało przy bookowaniu TNA.

Tutaj Screen'y:

http://www.bankfotek.pl/image/576947.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/576951.jpeg

Co tu dużo opisywać, niektóre storyline'y się zakończyły na tym PPV TNA, takie jak:

Abyss z Monster Push'em, pokonywał wszystkich przeciwników bez wyjątku, Kaz'a na gali Lockdown jak widać również pokonał i tym samym zdobył TNA Hardcore Title.

D'Angelo Dinero vs Jeff Hardy

Tu również się zakończył ich storyline gdzie to Dinero był tym 'młodym' i niewyżytym zawodnikiem, lecz Jeff chciał go uporządkować i jak widać ich walka się zakończyła DRAW, ponieważ myślę, że Ci dwaj zawodnicy są prawie na tym samym poziomie.

Warto dodać, że utworzyłem dwa nowe Pasy:

TNA Hardcore - obok nich ciągle będą się kręcić tacy zawodnicy jak Abyss, Dr. Stevie, Raven, Tommy Dreamer itp.

TNA Legend - obok tego pasa będą się kręcić zawodnicy z dłuższym stażem w TNA, Samoa Joe, Sting, Kevin Nash. Nie wykluczam też, że spróbuje wkręcać do walk o ten pas Mr.Andersona.

Proszę o oceny i komentarze.

https://forum.wrestling.pl/topic/19574-tew-2005-oce%C5%84-gal%C4%99/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• HcK

1

• Stuner

1

• HardyZzZ

1

Top użytkownicy w tym temacie

http://img104.imageshack.us/img104/6858/beztytuuiy.png

Moje pierwsze RAW po objęciu sterów nad WWE :)

Bikini Contest - Tutaj dałem to żeby podwyższyć sobie ocenę końcową, chyba, że segmenty przed show nie są wliczane w ocenę końcową, ale i tak bym to dał bo zawsze dostaje za Bikini Contest'y dobre ocenki ;d

The Miz def. Kofi Kingston - taka sobie zwykła walka... Dałem interwencję MVP z czego mam zamiar zrobić za niedługo feud.

Chellenge for tonight - John Cena vs Randy Orton tonight !

Sheamus def. Triple H - tutaj też mam zamiar zrobić feud między nimi, Sheamus wygrał tylko dlatego że Triple H'owi zwisało to czy wygra czy przegra, a gdy dałem żeby HHH wygrał to był komunikat że Sheamusowi to nie pasuje.

The Legacy def. Evan Bourne and Chavo Guerrero - walka żeby zapełnić kartę ;d

Chellenge for next big event - Cena i Batista umawiają się na walkę, walka ta odbędzie się na WrestleManii

John Cena def. Randy Orton - umówiona wcześniej walka, nie zabrakło po walce interwencji Batisty i Mr. McMahon'a

Segment 7 - Vince McMahon, Batista zaatakowali pretendenta do tytułu WWE - Johna Cene

https://forum.wrestling.pl/topic/19574-tew-2005-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-174516

Gram na scenariuszu z 2001 roku.

1.Dark Match miedzy Ortonem, Shelton'em(obaj zwolnieni z WWF), Punk'iem, Cabaną oraz Amazing Redem. Walkę wygrał ten ostatni. Rating walki na B- co jest dla mnie dużym zaskoczeniem, bo myślałem że dostaną C.

2.Scott Steiner przyjeżdża limuzyną. Scott to mistrz WCW.

3.Typowy zapychacz i opener gali.

4. Vince Russo bookuje walkę Chavo(mistrza Cruisewieght) z General Reacton(mistrz US).

5. Kontynuacja story walce o pas Crusewieght. Planuje zrobić na PPV Ultimate X Match miedzy czterema zawodnikami.

6. Reklama z Stacy Keibler.

7 & 8. AJ Styles, jako członek Teamu Air Raid walczy z jednym Crusieweight Tag Team Champions - Elix Skipper. Po walce wpada Kid Romeo i niszczy Styles'a. Warto wspomnieć ze Romeo to Heel a Skipper Face.

9. Wywiad z Stingiem.

10 & 11. Chavo pokonuje mistrza US z pomocą Rey'a Mysterio, który przeszedł heelturn oraz Konnan'a. Następnym segmencie Chaco dołącza do stajni Rey'a i Konnan'a.

12. Sting remisuje z JJ'em. Bardzo dobry rating matchu i feudu (A*) miedzy nimi.

13. Daffney atakuje Stacy. Kolejny zapychać.

14. Zapowiedź 3-way Dance Matchu.

15. Wyżej wymieniona walka. Miała ona posunąć story miedzy Billem a mistrzem US lecz tego nie zrobiła.

16. Stajnie(którą nazwałem Los Mexcicanos) atakuje mistrzów Tag Teamów(Nash i DDP) na bs.

17 & 18. Bill Goldberg wygrywa z mistrzem WCW, Scottem Steinerem via spear. Później się cieszy z tego.

Ocena ogólna A a rating w telewizji to 1 milion ludzi a TNT dalej nie zadowolone.

Moja druga gala WCW w TEW 2005. Co o niej sądzicie?

https://forum.wrestling.pl/topic/19574-tew-2005-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-174803