Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

2005.06.08 Draft 2005 - dyskusja, opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

LOL :))))

Orton na Smacku :))) Ladnie sobie to wygadalem pare dni temu :)

Keep goin' Vince !

https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20479

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Viruss

9

• -Raven-

6

• Hartfan

5

• sportsmen

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

Nio ladnie Orton na SD! teraz jzu wiadomo ze jak wroci to zacznie/skonczy/pociagnie dalej swoj program z takerem :)

Teraz mnie ciekawi kto przejdzie na RAW :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20486

ALe sie dzieje...Cena moze i umiejetnosci nie ma, ale kiedy mu sie chce, to potrafi bardzo dobra walke zrobic (Cena & Jericho vs Christian & Tomko). Co do draftu - Angle i Cena na RAW bija wszystko...pomyslec, ze to dopiero poczatek draftu i wiele moze sie wydarzyc...HBK vs Angle na Venegance, Cena vs Jericho vs CHristian...Jezu, miodzik:D. Nie spodziewalem sie az takiego obrotu sprawy. RAW zyskalo swiezosc. Teraz to naprawde chce sie to ogladac...
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20513

• Reputacja:   1

Mi tam te zmiany sie nie podobaja...

Liczylem na wzgledne wyrownanie rosterow; tzn. ze w ostatecznym rozrachunku to SD! wzmocni sie bardziej jakosciowo kosztem RAW, tymczasem jest wrecz przeciwnie... Nie wiem, moze to taki plan, zeby zamiast dwoch solidnych produktow przynajmniej jeden wygladal dobrze, tzn. robimy z RAW ekstraklase, a SD! staje sie czyms w rodzaju drugiej ligi.

No bo popatrzcie - w 1-wszym picku Benoit wymieniono na Cene, ktorego srednio lubie, ale to akurat najmniej wazne. Nie ogladalem co prawda RAW, ale watpie, zeby nawet ta jedna walka zmienila moje zdanie co do umiejetnosci w ringu tego pana, a zdanie to jest jak najbardziej na nie. Mimo wszystko John Cena to jednak w obecnym swiecie WWE osobowosc - ma za soba fanow, gdziekolwiek sie pojawi wzbudza duzy heat, jest OSOBOWOSCIA i jego przejscie na RAW z pewnoscia moze pomoc temu fedowi. Crippler z kolei wrestlerem jest swietnym i choc przeprowadzka na SD! moze mu pomoc odbudowac ME status, to jednak jako charakter jest...dosc bezbarwny, owszem, wzbudza wielkie emocje fanow, ale z cala pewnoscia sa to emocje daleko mniejsze niz w przypadku najwiekszych nazwisk WWE. Innymi slowy - nie jest OSOBOWOSCIA, czyli reasumujac, RAW wyszedl na tym znacznie lepiej... Wydaje sie, ze SD! ponad wszystko potrzebuje wyrazistych main eventerow, ktorzy kiedys byli na samym szczycie, a teraz zdecydowanie sa uzywani znacznie ponizej swoich mozliwosci... Tak, tak...mowie o Y2J'u (Kiedy on ostatnio dostal jakis title shot w walce one on one??) czy Christianie (Chociaz on jakby mocniejszego pusha ostatnio dostal). Ci ludzie sami z siebie sa w stanie sklonic ludzi do wlaczenia TV, czy sciagniecia gali, a niestety Benoit takim magnesem nie jest.

2-ga zmiana...znowu na korzysc RAW. Co prawda przejscie Ortona jest swietna wiadomoscia, poniewaz spelnia on wszystkie warunki, aby zostac gwiazda pierwszej wielkosci - talent w ringu, mic skills, charyzma, ale kurwa...wymieniac go na chyba najwieksza obecnie gwiazde SD! ? Jesli WWE chce poprawic poziom Smacka, nie moze sobie pozwolic na manewry tego typu...

Tak btw. nie wiem, ile jeszcze zostalo tur draftu? 1, 2? Ja na RAW zdecydowanie widzialbym w tej chwili Eddiego (Sytuacja podobna do Y2J, choc nawet gorzej - byl na szczycie calkowicie zasluzenie, teraz ten feud z Mysterio...wyrazny spadek, bylaby to dla niego szansa na odbudowe wyzszego statusu), ewentualnie Big Showa (nudny jak flaki z olejem, a chcac zrownywac poziomyu rosterow, mozna go poswiecic RAW bez zadnych wyrzutow sumienia :) ). Z kolei na Smacku widzialbym wlasnie Jericho, Christiana lub...nie, to chyba wystarczy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20515

• Urządzenie:  Android

Wg mnie Y2J przejdzie w pozniejszym terminie na SD a Big Show na RAWa :-) to tylko takie przypuszczenia zobaczy sie co wyjdzie z tego w praniu :P
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20518

Podzielam Twoje zdanie Viruss.... I naprawde chciałbym zobaczyc J2Y na Smacku, tam bedzie miał co do roboty bo na RAW zabardzo nie wiedzą co z nim zrobic
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20524

Ta, z Y2J na RAW fajny jest chyba tylko Highlight Reel, bo zabardzo to on ostatnio nie walczy (nielicząc poprzedniego RAW). Według mnie jest lepszy od całej tej Cabany Carlita (Y2J umie gadać). WWE fajną kape ostatnio dostawia, nie ma co. Push dają dobrym gosciom, ale jest dużo gości lepszych od niektórych z nich. Mówie tu np. o Christianie czy Daivarim. Christian potrawi skleic naprawde porządne walki, ale chyba ktoś go tam nie lubi, skoro jeszcze tego nie zauważył. A co Daivariego - gość naprawdę potrafi zrobić sporo fajnych rzeczy i nie powinien zostać sprowadzony do roli managera Hassana. Na RAW widze jeszcze Booker'a T (ten gosc przecież istnieje dla RAW :P) i Eddiego Guerrero. Za to Smack skorzystałby na solidnim wzmocnieniu tego czegoś, co u nich ciężko jest rosterem nazwać. Strasznie ich osłabili zabierają im WWE Champa Johna Cene i złotego medaliste Kurta Angle'a. Teraz to SD! mozna oglądać praktycznie z przyzwyczajenia, bo cieżko jest się doszukać kogoś większego - można takich zliczyć na palcach u stopy. Dobrym posunięciem wydaję mi się przejscie na SD! Chris'a Benoit'a, jednak przydałby mu się jakiś solidny gimmick (i push). Wrestlerem jest swietnym (IMO), i wzbudza ogromne emocje, ale wzbudzałby większe gdyby miał jakiś ciekawy gimmick, a nie grał cichego gościa. SD! skorzystałby ponadto na kimś, kto byłby wstanie przyciągać tłumy jak Steve Austin. Ludzie oglądali by gale tylko po to, by go zobaczyć. A co do RAW - jest bez wątpienia "dominate brand" w tej chwili, i mało co im może zaszkodzić. Ostatnio na RAW przeszli John Cena i Kurt Angle. Tego pierwszego kiedyś uwielbiałem, jednak za każdym razem jak go widze, uczucie słabnie. Przestało mnie kręcić oglądanie 2 arm-dragów, kiepskiego suplexa, serii punchy, 5 knuckle shuffle, F-U i 1...2...3. Te wady przysłania tylko dobry gimmick, ale nie można 'jechać' tylko na nim. A co do Kurta, to bardszo się ciesze, że pojawił się na RAW. Może wreszcie skończy się era jobbingu spowodowana jego stanem zdrowia. To tyle (narazie :twisted:)
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20526

A ja nadal mam nadzieję, że połączą roster. Ewentualnie, że SD! to będzie taka druga liga. Zresztą od dawna już tak jest :/
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20528

Nom, niestety. Przydało by się takie scalenie, i przywrócenie starych pasów - Hardcore, European itp. Ehh... a kiedyś było tak fajnie.
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20530

• Reputacja:   3

Ja też jestem za połączeniem ale to tylko marzenia :sad: choć zmiany jakie jak narazie zaszły są dosyć ciekawe zobaczymy co dalej :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20534

Ta... najgorsze jest to, że SD! naprawde ma duże szanse zamienić się w drugą ligę, coś mniej poważnego stojącego na poziomie Velocity lub Heat, tylko z bardziej znanymi workerami. Aż strach się, qrcze, bac :P
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20536

• Reputacja:   1

Smackdown potrzebuje Y2J'a i kogoś z 2 - Edge, Christian. Ten pierwszy raczej odpada, bo dostaje ostry push, natomiast Christian spokojnie może przejść do SD.

Przejście Benoit nie jest takim złym pomysłem (przynajmniej jeżeli chodzi o poziom walk), bo to jeden z nielicznych zawodników który może jeszcze zrobić dobry pojedynek z Takerem, czy JBL'em (a może mały feudzik z Bookerem T i best of 7 o US Title?).

Na RAW oddałbym Big Showa, Heidenreicha, i innych przeciętniaków. Zostawiłbym Eddiego G. chcę zobaczyć jego feud z Ortonem, poza tym, nadal czekam na konflikt Eddie vs Taker. Ale tym, na co czekam najbardziej jest... Powrót RVD. Jego walki z Ortonem, Eddiem, Benoit (tylko nie tak cholernie wolno zabookowana jak ta na SummerSlam), Y2J'em i Christainem - to by było to.

Do tego dochodzą nowi zawodnicy którzy raczej wzmocnią SD! czyli CM Punk, Super Crazy, Psicosis - nie będzie z tą galą tak źle. Mniej wielkich gwiazd, ale szansa na lepsze gale, pod względem wrestlingu.

A to, że WWE chce aby RAW miało lepsze ratingi itp. - to logiczne, program istnieje tyle lat, że muszą stawiać go na pierwszym miejscu. Poza tym, jest tam Trypel, a Vinnie nie chce aby Hunterek występował na gali która zbiera ratingi zbliżone do jakiegoś SD! gdzie walcza "przeciętniaki" pokroju Reya, Eddiego itp. Wszaq Hunter (heh, pasuje do niego idealnie, w końcu upolował dupę Stefci) musi być na 1 miejscu.

https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20543

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

Hmmm...Huczno ostatnio o tym, że HHH zdobedzie pas na Vengeance i przeskoczy z nim na SD!. To jednak nie jest takie proste, przeszkodą moze być...Edge, ktory ma przeciez wygranego na WM shota na pas który obecnie należy do Batisty, a nie ten który posiada Johe Cena, więc jeśli posiadzacz pasa przejdzie na SD! wraz z nim przeskoczy Edge. Batista pwoiedział ostatnio że obojętnie mu gdzie walczy, więc może to on przeskoczy na SD! ? Jednak tu także wraz z nim musiał by przejsc Edge by zachowac title shota. to rozwiązane że HHH & Edge lub Batista & Edge przeskoczą do osobnego rosteru wydaje mi się jak najbardziej realne i logiczne.
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20550

Wątpie żeby H zgodził się przeskoczyć na SD!, jesli nie pojdzie tam ktoś "warty uwagi". Triple H jest dla Vince'a okiem w głowie. Moim marzeniem jest SD! w postaci czegoś bardziej hardkorowego, "nie dla każdego". W koncu w najbliższym czasie pojawią się tam nieźli wymiatacze np. Super Crazy czy Chris Benoit, więc coś takiego fajnie by było zobaczyć. Szanse nikłe, ale nigdy nic nie wiadomo.
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20552

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

Więc wychodzi na to że albo ani HHH, ani też Batista nie przejdą na SD! lub będzie to B4tista wraz z Edgem...
https://forum.wrestling.pl/topic/1951-20050608-draft-2005-dyskusja-opinie/page/3/#findComment-20553