Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Mówi #16 [Marcin145 i N!KO]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po prawie czerto miesięcznej przerwie w nagrywaniu nasz mówiony felieton powraca na łamy Attitude. W tym wydaniu usłyszycie godzinną rozmowę z N!KO, a to tematy poruszone przez nas:

-Wrestlemania 26

-NXT nowy roster w WWE

-Byli zawodnicy WWE w TNA

Wielkość:53.83MB

Czas:58,47 min

Nagranie: Marcin145 i N!KO...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-attitude-mowi-16-marcin145-i-nko.html

3369234304976bdd94af0c.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Koper

2

• N!KO

2

• marcin145

2

• Thomassi

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Slyszalne sa problemy na poczatku omawiania skladu Money in the Bank.. dla tych, ktorzy to zauwaza to informacja, ze w trakcie nagrywania wyskoczyl jakis blad i jakies 10min mojego gadania nie zostalo zapisane. Musialem powtarzac w skrocie to co mowilem o kazdym a marcin to pozniej zedytowal najlepiej jak mogl. To tak w kwestii usprawiedliwienia bo mysle, ze predzej czy pozniej sluchajacy i tak by sie zorientowali

no i ten moj mikrofon to juz tradycja. Tym razem byl manewr stare sluchawki i mikrofon od innych jeszcze starszych. Jawne wahania w glosnosci slyszalne, ale poza tym chyba wyszlo niezle. Po dlugiej przerwie wiec wybacza ludzie...

a taka przyszlosciowa rada... to trzeba zrezygnowac z tych piosenek miedzy tematami bo pozniej bite 5min rozmowy zagluszaja

50608915156a3743c1fa34.jpg

Dałoby radę podpiąć to pod jakiegoś playera, tak jak to było z poprzednimi wydaniami? :)

20502835285345d49c46e75.jpg

• Reputacja:   4

Albo czy nie dało by się wrzucić na Rapidshare lub Megaupload??

1398873554496dcab003a02.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

Za ponad 2h umieścimy Attitude Mówi na serwerze Attitude.

Albo czy nie dało by się wrzucić na Rapidshare lub Megaupload??

http://www.megaupload.com/?d=35R2IK2C

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

Wydanie jest już do ściągnięcia z serwa oraz jest dostępne w playerze na stronie głównej portalu.

posluchalem 5 minut, dluzej sie nie dalo. rozmowa zenujaco zmontowana. 10 sekund cicho, 5 sekund glosno az glowe urywa. szkoda

Niestety nagrania na domowych mikrofonach w dodatku przez skype dają niestety bardzo mierną a jakość i nie jest to wina montażu. Przy kolejnej okazji postaramy się to poprawić.

[ Dodano: 2010-03-15, 19:34 ]

Co do linków kolejne wydania będą od razu dostępne na Playerze Attitude.

3369234304976bdd94af0c.jpg

Właśnie przed chwilą odsłuchałem i muszę powiedzieć, że ogólnie mi się podobało. Osobiście lubię posłuchać sobie takich rozmów, więc nie mogłem powiedzieć nic innego. Żałuję, że nie miałem okazji zapoznać się z wcześniejszymi odcinkami, mam nadzieję, że gdzieś się do nich dokopię.

Raziły mnie właściwie dwie rzeczy - mikrofon i muzyka w tle. Odnośnie mikrofonu, to trochę męczące były te zmiany głośności - raz cichutko, a za chwilę strasznie głośno, ciężko było w związku z tym dopasować sobie głośniki. Poza tym, zdarzały się "sapania" do mikrofonu, co jest co prawda normalne, bo ciężko jest mówić i oddalać głowę, by złapać powietrze, ale tak zwracam na to uwagę. Muzyka w tle natomiast często zagłuszała wypowiedzi, zwłaszcza te autorstwa N!KO, dlatego trzeba było się naprawdę mocno skupić, by w tym czasie coś usłyszeć. Proponowałbym, jeśli mogę sobie na to pozwolić, by tę muzykę ewentualnie jeszcze ściszyć, albo w ogóle ją wyłączyć.

Trochę brakowało mi polemiki na temat RAW vs TNA. Zrobiliście fajne zestawienie tych plusów i minusów, bo choć tematyka Total Nonstop Action, to wątki z WWE również się pojawiły, dlatego żałuję, że nie pokusiliście się o takie głębsze zestawienie obu produktów. Ale poza tym było naprawdę fajnie.

Niestety nagrania na domowych mikrofonach w dodatku przez skype dają niestety bardzo mierną a jakość i nie jest to wina montażu.

Wystarczyłoby o kilka tonów przyciszyć muzykę w tle (z resztą w ogóle muzyka z wokalami przy tak cichej rozmowie?) i trochę więcej roboty z obróbką dźwięku (wycięcie i pogłośnienie kwestii wypowiadanych przez N!KO na drugiej warstwie... do tego usunięcie echa, które również irytowało w głośniejszych momentach), nawet kosztem dnia/dwóch dni opóźnienia. Przyznam się, że z powodu słabej słyszalności, sensu niektórych wypowiedzi N!KA dochodziłem dopiero po jakiś pojedynczych usłyszanych słowach i Twojego (ewentualnego) uzupełnienia/pytania uzupełniającego do niej...

Jednak pomijając fakty czysto techniczne, to w większości poruszanych tematów zgadzam się z wami w 100% (czy to ogólna rola NXT, wciskanie niektórych na siłę do karty na WM, czy trochę nielogiczna polityka TNA). Jednak jeśli chodzi o Tarvera, to mam troszkę odmienne zdanie na jego temat. Nie oglądałem go nigdy w FCW, ale kiedy został przedstawiony w pierwszym odcinku NXT to początkowo wywarł na mnie niemałe wrażenie... jednak z każdą późniejszą chwilą stawał się jakiś taki mdławy i "udawany". Z drugiej strony stanę trochę w obronie Gabriela/Angela, bo może i facet nie błyszczy przy mikrofonie i jedzie jedynie na sprzedajnym w WWE gimmicku latającego chłopaka z fajnym finisherem, ale popatrzmy na takiego Jeffa... N!KO stwierdził, że jakoś nagle, bez większych zmian w gimmicku nagle zdobył ogromną popularność. W rzeczywistości wystarczył niewielki feudzik z Ortonem - mistrzem na początku 2008 roku, w którym się sprawdził, a już w grudniu był Main Eventerem i walczył o pasy wagi ciężkiej (założę się, że gdyby Evan był ciut wyższy, to byłoby z nim to samo). Więc jeśli Justin się nie spali, to prawdopodobnie będzie czekała go podobna przyszłość... jednak jeśli publika nie przyjmie go tak jak Jeffa, to zrobi się nam drugi Sydal.

Merytorycznie: bardzo dobrze. N!KO mówi ciekawie, w sposób składny i przemyślany. Może rzeczywiście odrobinkę zabrakło przedstawiania konkretnych stanowisk uczestników podcasta, niemniej jeżeli chodzi o treść naprawdę nie jest źle.

Niestety znacznie gorzej jest z formą. Musicie coś z tym zrobić, bo taki rozstrzał w poziomie głośności różnych części nagrania jest niedopuszczalny. Do tego "odbicia", nałożenie głosu na zbyt głośną muzykę - tak być nie może. Panowie, toż to nie jest pierwsza tego typu publikacja, którą z siebie wypluliście! Ja zawsze wychodziłem z założenia, że jeżeli już ma się coś robić "na odwal się", to lepiej nie robić tego w ogóle. A niestety momentami tak to wyglądało.

Aha, Marcin145 - drobna uwaga jeszcze: "Majkels", nie "Miczels" (czy nawet "Majczels") :)

• Reputacja:   3

Fajne wideo, naprawdę fajne, ale mieliście panowie wpadkę ;)

Jericho i Edge walczą w pojedynku a pas WHC, natomiast Cena z Batistą o pas WWE - a wyście podali na odwrót :P