Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Sztuczność WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czy nie sądzicie że WWE w niektórych momentach przedobrza. Podam tylko kilka ostatnich przypadków.

1. JBL lądujący w obudowie telewizora na Jugdement Day. Ciekawe dlaczego telewizro nie miał kineskopu ?

2. John Cena przygotował wcześniej tąsmę z "Największymi chwilami JBL-a" czy coś w tym stylu. Chodzi mi o to że skąd mógł wcześniej wiedziec że przyjdzie podczas jego występu JBL i zacznie akurat o tym gadac ?

3. Mat Morgan i te jego jąkanie. Najbardziej sztuczny wrestler z całego WWE. Bez jąkania byłoby OK.

4. Hellturn Ediego który zachowuje się jak psychol jakiś przynosząc maske Rey'a i depcząc ją. Jak dla mnie to bardzo sztucznie wyszło.

5. Bardzo denerwują mnie sędziowie specjalnie podchodzacy pod jakąś akcje żeby oberwać i oczywiście za każdym razem tracą przytomność nawet jak jest to lekkie draśnięcie. Też wg. mnie bardzo sztuczne.

Tylko nie piszcie mi że jak niepodoba mi się WWE to żebym nie oglądał bo od razu mówie że podoba mi się, może dlatego że oglądam dopiero od pół roku. Uważam że i tak WWE jest ciekawsze od TNA. Innych federacji niestety nie ogladam. Z niecierpliwością czekam na ECW.

Jak widzieliście jakieś sztuczne sytuacje w WWE to piszcie.

[ Dodano: 2005-06-03, 22:45 ]

6. Dodam jeszcze sytuacje w których na ring przebywa 5 osób i wpada taki Ric Flair (z całym szacunkiem do niego) i rozwala całe towarzystwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• JBL_Fans

4

• Przemk0

2

• Fallen Angel

1

• seti

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

ekhem.. bo to jest wrestling.. a nie UFC.. szczegolnie chodzi tutaj o punkt 6sty.. akurat 6steczka jest stosowana wszedzie.. i czyszczenie ringu to normalka.. na tym polega wlasnie wrestling.. ale moze od poczatku..

1. A dlaczego kosze na śmieci są z cienkiego aluminium? a dlaczego stoly sie łamią praktycznie same? bla bla.. bo to wrestling .. (i do tego jeszcze WWE).. a nie ultraviolent .. No chyba ze oczekiwales ze kinekop pierdolnie i Cena bedzie mial prawdziwe poparzenia..

2. Mial przygotowane bo to wrestling.. to jak film wiesz.. tam tez sie zdarzaja niedociagniecia w scenariuszu.. nie logiczne zagrania.. ale nie zwracasz na to uwage bo to rozrywka tylko..

3 - 4. nie wiem nie ogladam WWE

5. Zagrywka stara jak świat.. no poprostu klasyka i generalnie podstawa wrestlingu.. nie ma chyba bardziej klasycznego wrestlingowego zagrania.. (no chyba oprocz punktu nr.6).. Generalnie powinno byc tak ze ma to wygladac na przypadkowe powalenie sedziego.. ale no cholera wiadomo ze jest specjalne.. przeciez to wrestling.. nie wiem czego sie spodziewales ze co walke bedzie jakis mega unikalny i naturalny sposob powalenia sedziego by mogla nastapic jakas interwencja..

6. patrzy poczatek wypowiedzi..

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20220

Bez sensu te pytania...jakbysmy wszyscy tak lapali za szczegoly to po tygodniu nikt by nie ogladal wrestlingu bo ciagle by gadal a to sztuczne , a tamto to itd....itd.... jak pisze PrzemkO to rozrywka , jak film.Kiedy ogladasz film tez nie mowisz co minuta a moznaby ze to jest takie a to takie , a to moznaby inaczej
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20221

Mnie najbardziej denerwuje sedziowanie walk tag teamow. Wkurwia mnie gdy sedzia widzi ze dwoch leje jednego , i gdy temu jednemu chce pomoc partner z teamu to sedzia podbiega do niego i go zatrzymuje ,a tamci sobie w najlepsze obijaja go , mam wtedy nieodparta ochote zaspiewac pzpn pzpn....
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20223

ekhem.. bo to jest wrestling.. a nie UFC.. szczegolnie chodzi tutaj o punkt 6sty.. akurat 6steczka jest stosowana wszedzie.. i czyszczenie ringu to normalka.. na tym polega wlasnie wrestling.. ale moze od poczatku..

1. A dlaczego kosze na śmieci są z cienkiego aluminium? a dlaczego stoly sie łamią praktycznie same? bla bla.. bo to wrestling .. (i do tego jeszcze WWE).. a nie ultraviolent .. No chyba ze oczekiwales ze kinekop pierdolnie i Cena bedzie mial prawdziwe poparzenia..

2. Mial przygotowane bo to wrestling.. to jak film wiesz.. tam tez sie zdarzaja niedociagniecia w scenariuszu.. nie logiczne zagrania.. ale nie zwracasz na to uwage bo to rozrywka tylko..

3 - 4. nie wiem nie ogladam WWE

5. Zagrywka stara jak świat.. no poprostu klasyka i generalnie podstawa wrestlingu.. nie ma chyba bardziej klasycznego wrestlingowego zagrania.. (no chyba oprocz punktu nr.6).. Generalnie powinno byc tak ze ma to wygladac na przypadkowe powalenie sedziego.. ale no cholera wiadomo ze jest specjalne.. przeciez to wrestling.. nie wiem czego sie spodziewales ze co walke bedzie jakis mega unikalny i naturalny sposob powalenia sedziego by mogla nastapic jakas interwencja..

6. patrzy poczatek wypowiedzi..

Przemk0 100% racy, to jest wrestling a nie gala mma. Prawde mowiac to ostatnio jednak wole ogladac gale mma (ostatni pride bushhido wyjebany) To tak off topicowo (czy jak to napisac :) )

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20226

Dokładnie mam takie same wrażenie jak navroth ale mniejsza z tym. Wiem że to wrestling, wiem że nigdy nie da się dopracować wszystkiego tak żeby wyglądało realnie ale pisze to poprostu dlatego że mnie to denerwuje i chciałbym dowiedzieć się co innych fanów wrestlingu również denerwuje w tej federacji. Przecież mogliby np. zrezygnować z tej akcji z tv jeśli to wygląda tak jak wygląda. Robili napewno wcześniej jakieś próby a mimo to zdecydowali się na to.
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20227

Faktycznie mogli by sie bardziej postarac zeby to az tak sztucznie niewygladalo. Wrestling wrestlingiem ale im realniej to wyglada tym lepiej 8-)
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20229

Ale z drugiej strony fajnie sie posmiac jak cos nie wyjdzie :P

1. Bo co to za rozrywka wpaść w telewizor z kineskopem? Wrestlerzy to też ludzie, martwią się o swoje zdrowie. Telewizor nie miał kinoskopu z jeszcze jednego powodu jednego powodu - jakby coś nie wyszło, to wszystko by pierdolneło w powietrze, i tyle byśmy JBL'a widzieli :P

2. Bo to jest wrestling, a nie BAR, Big Brother czy inny liszaj. Pozatym czasami lepiej jest naciągnąć jedną rzecz, by potem rozwalić wszystkich czymś lepszym.

3. Matt Morgan mi sie tam podoba. Niech se bedzie sztuczny, ale wreszcie jest sie z kogo posmiac.

4. Może nie wyszło to sztucznie (Eddie wczuł się w rolę), ale fakt - to jakies dziwne jest.

5. No to jest juz klasyka - zawsze tak było, zawsze tak bedzie bo to dodaje dramatyzmu. Wiadomo przecież - jak sędzia nie widzzi, to można wszystko :P

6. Też klasyka. Ile to już razy widziałem takie sytuacjie, i ciągle mi się podobają. Fajnie zobaczyć jak na ring wpieprza się Babyface i czysci ring z badguyów. No flaki same sie smieją :P.

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20230

• Reputacja:   15

Mnie najbardziej denerwuje sedziowanie walk tag teamow. Wkurwia mnie gdy sedzia widzi ze dwoch leje jednego , i gdy temu jednemu chce pomoc partner z teamu to sedzia podbiega do niego i go zatrzymuje ,a tamci sobie w najlepsze obijaja go , mam wtedy nieodparta ochote zaspiewac pzpn pzpn....

tak jak pisałem przy kilku punktach wczesniej .. to jest klasyka, podstawowe zagranie w wrestlingu.. zreszta przygladnijmy sie dokładniej takiej akcji.. :

Wrestler dochodzi do lin.. klepie taga.. wchodzi nastepny wrestler, ale ten co dał taga jeszcze zostaje. Ma do tego prawo! Przy zmianie zawodników jest kilka sekund zawsze gdy obaj mogą LEGALNIE przebywać na ringu.. Może to przerwać sędzia.. wyliczając do 5ciu.. (co też daje trochę czasu).. I teraz w momencie gdy obaj są LEGALNIE na ringu .. to partner tego wrestlera z drugiego teamu wchodzi na ring pomóc bo jest sytuacja 2 na 1.. jednak wchodzac na ring robi to NIELEGALNIE i sędzia go zatrzymuje (bo musi!) oraz mówi żeby wracał do swego naroznika.. i teraz wchodzi w zycie zasada wrestlingu nr.214 .. JEŚLI SĘDZIA JEST ZAJETY CZYMS INNYM TO JEST SLEPY I GLUCHY NA OTOCZENIE i MOZNA ROBIC WSZYSTKO.. wiec wrestlerzy ktorzy sa w przewadze liczebnej to wykorzystuja i bezczelnie obijaja przeciwnika mimo ze juz minely te sekundy na wspolna akcje.. Gdy sedzia zaś się obraca do nich.. to oni grzecznie się uspokajają albo sędzia wyrzuca jednego.. i wszystko jest LEGALNIE..

taki jest wrestling panowie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20231

Wrestling to ściema - większość z nas jest tego świadoma i z ochotą wielką daje się „nabierać” przeróżnym federacjom, oglądając zabookowane uprzednio gale. Taka jest natura tej rozrywki i głupotą byłoby ją kwestionować, tytułując się jednocześnie jej fanem. Problem rozpoczyna się w momencie, gdy kretyni za scenariusz odpowiedzialni przeciągają strunę, hołdując wykoślawionemu przekonaniu, iż skoro widz zdaje sobie sprawę z tego, że jego hobby jest jedynie sprytnie poprowadzoną farsą, to można w życie wprowadzać najbardziej irracjonalne i rażące pomysły. Otóż nie, panowie, jedna ustawiana potyczka drugiej nierówna, istotne jest to, by całość trzymała się kupy, napisana była z wyczuciem - jakbyście na ten przykład zareagowali, maksymalnie koloryzuję, na krzesła wykonane z gąbki? Co za różnica, z jakiego materiału będą zrobione, przecież widz i tak wie, że są spreparowane! Bzdura. Każdy musi indywidualnie wyznaczyć granicę własnej akceptacji dla bezczelnej imho postawy WWE, we własnym zakresie zastanowić się, ile ton absurdu pozwoli sobie wcisnąć. Osobiście odwracam się powoli w kierunku CZW (pora przekopać wzdłuż i wszerz forum, coby linki zdobyć) i podobnego Ultraviolentu, gdzie śmiertelni niby wrogowie nie dbają o zdrowie innych, pozbywając się niebezpiecznych elementów osprzętowania, nie posiadają paranormalnych zdolności umożliwiających im przepowiadanie przyszłości i nie grają niedołężnych upośledzonych wariatów. Może amerykańskiej publiczności odpowiada schodzenie ze scriptem na prawdziwe niziny - mnie nie do końca; możliwe, że statystycznemu odbiorcy z USA obojętne jest, jaką dawkę kitu dostaje - dla mnie aż zanadto umownością nasączona jest już sama formuła wrestlingu i dodatkowych przypraw zdzierżyć nie dam rady.
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20232

Tak jak powiedziałprzedmówca... oglądając wrestling godzisz sie na pewne rzeczy i tzw. "sztuczność". To jest show i tyle. Jak to ktoś kiedys powiedział "opera mydlana dla facetów" :P

Mnie osobiście zawsze wkurzały walki w których kolesie sie okłądali piąchami po twarzy, krzesłami, walili głową przeciwnika o barierki i schodki... a koleś nawet nie miałpodbitego oka :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20266

Chcecie realizmu to przeskocznie na shootfighting cholera :) Takie fedy jak ECW, ROH, czy CZW są bardziej realistyczne, ale to cały czas wrestling. Zawsze głębiej się zastanawiając podczas oglądania można zadać dziesiątki pytań: dlaczego to, dlaczego tamto itd.

W WWE nie ma obecnie wariatów (*) pokroju np. Micka Foley i nie ma kto przyjąć chorych bumpsów więc mamy pseudo brutalne walki robione z jak najmniejszym uszczerbkiem zdrowia zapaśników.

* - wariatów w znaczeniu pozytywnym of course :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20280

A jeszcze przypomniał mi sie jeden przykład:

MNM i te całe zamieszanie spowodowane ich wejsciem. A szczególnie ci fotoreporterzy wygladaja tak sztucznie jak nic innego w WWE.

Tylko prosze juz bez zbednych komentarzy a potraktujmy ten temat tak jak napisałem w pierwszym poscie.

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20338

musisz zaakceptowac fanie JBL'a ze wrestling to show, ktos napisal ze to sciema ale tak do konca nie jest ,wiele rzeczy w wrestlingu jest realne, moim zdaniem realna jest rywalizacja , ludzie rywalizujacy na ringu w ramach walki kotrej tak naprawde nie ma rywalizuja przed nią miedzy soba o to kto najbardziej zasluguje na push, na czas antenowy w koncu o WHC.

Przypomina mi sie Summerslam na kotrym Randy Orton wygral WHC, byc moze celebracja tytulu nie byla efektowna ale na twarzy Ortona mozna bylo zauwazyc wzruszenie, swiadomosc osiagnietego sukcesu olbrzymiego sukcesu to bylo w 100 procentach prawdziwe ,zero sciemy.

Natomiast to co obserujemy podczas house showu to przedstawinie w kotrym mozna sie zatracic, lub nie, czasami staje sie to mimowolnie jak na przyklad podczas swietnych segmentow z Rockiem czy walk takich jak HBK vs Angle na WMXXI.

Jest konwencja wrestlingu kotra albo sie akceptuje lub nie. Jesli ja akceptujesz to nie mozesz mowic o sztucznosci.

Co do MNM i ich wyjscia, element Gimmicku, no chyba nie myslisz ze jacys fotoreporterzy na serio przybyli aby ich fotografofowac.

https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20362

Mi najbarzdiej sztuczne wydaje się The Undertaker... strzela piorunami, już chyba z 10 umarł i dalej żyje itd. Ale mi to nie przeszkadza :) WWE jest dla mnie jak serial tv
https://forum.wrestling.pl/topic/1939-sztuczno%C5%9B%C4%87-wwe/#findComment-20363